Playoffs 2016 puolivälierät: Tappara – Lukko

  • 100 560
  • 666

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt se sitten alkaa. Lätkäfanin vuoden paras aika! Eiköhän jälleen nähdä tasainen vähämaalinen sarja, jonka ratkaisut tulevat yhdestä yksittäisestä virheestä tai loistosuorituksesta. Peli on äärimmäisen raadollista, mutta reilua. (Peksi älä heitä sitä kiekkoa katsomoon!) Tässä muutama meikäläisen pointti tähän sarjaan:

1) Tuomarilinja puhuttaa jälleen ennen sarjan alkua. Osa uskoo, että tiukka linja suosisi Tapparaa, sillä se on kiekollisempi joukkue ja voisi tällöin saada Lukkoa enemmän yv-aikaa. Osa uskoo, että se puolestaan olisi Lukon etu, sillä erikoistilannepelaaminen on kiistatta RD:n luotsaaman joukkueen vahvuus. Joka tapauksessa sopivan tiukka linja olisi jääkiekon etu, sillä "vain kuolleet lasketaan" -painimatseja tuskin kukaan halua nähdä.

2) Peluutus on toinen mielenkiintoinen seikka. Peluuttaako RD ykkösnyrkkinsä puhki? Ilmeisesti muutosta tähän on tapahtunut aiempiin kausiin verrattuna. Jarrukenttien käyttö on niin ikään mielenkiintoinen aspekti. Jos Gagnonin kenttää ei saada kuriin, kokoaako Tapola jarrukentän? Itse ainakin Tapolan housuissa lähtisin horjuttamaan ja viemään mehuja Vahalahdelta ja kumppaneilta puhtailla hyvillä taklauksilla. Uskoisin, että ainakin Lukko peluuttaa kotipeleissään nelosketjuaan Tapparan ykkösvitjaa vastaan ja yrittää pimentää sen. Veteraanien jalka voi alkaa peräkkäisissä peleissä painaa, jolloin Aallon, Saravon ja Kankaanperän minuutit pitäisi pitää maltillisina. Tapparalla kuitenkin on poikkeuksellisen laaja pakisto, sillä runkosarjassa vahvasti esiintynyt Salonenkin odottaa vielä vuoroaan, mutta hyödyntääkö Tapola tätä? Pystyykö kokenut kettu Risto Dufva "huijaamaan" Tapolaa?

3) Patrik Laine. Laine vaikutti olevan runkosarjan lopulla varsin puhki, mutta nyt Pate on saanut huilata kunnolla. Laine on Kuuselan ohella sellainen Tapparan pelaaja, joka pystyy omalla henkilökohtaisella yksilösuorituksellaan ratkomaan pelejä. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten tähän vastataan Lukon leiristä. Yritetäänkö Lainetta hiillostaa? Lainetta voi verrata aiempien kausien Palolaan, joskin Opa tietysti oli suoritusvarmempi, kun taas Laine pystyy ehkä haastamaan ja yllättämään vastustajan paremmin.

4) Maalivahtipeli. Tamin legendaarinen "jos joukkueet ovat tasavahvoja, paremman maalivahtipelin joukkue voittaa" pitää varmasti ainakin lähestulkoon paikkansa. Zapolski on Liigan paras maalivahti, mutta muistan myös hänelle uponneen helpohkoja maaleja aiempina kausina pleijareissa. Todennäköisesti hän kuitenkin pystyy ottamaan ns. isoja torjuntoja Lukolle. Kyseessä on kuitenkin myös Tapparalle äärimmäisen tuttu vahti, jonka "heikkoudet" tunnetaan. Tai ainakin se, mihin ei kannata ampua (alakulmat). Kysymys kuuluukin, pystyykö Karhunen vastaamaan tähän? Karhunen ailahteli runkosarjassa, eivätkä esitykset pudotuspeleissäkään ole aina olleet timanttia. Helmi-maaliskuun hän kuitenkin torjui loistavasti ja valittiin Liigan kuukauden pelaajaksikin. Lukolla on lähtökohtaisesti tässä etu, mutta Karhunen voi kuroa sitä umpeen jatkamalla vakuuttavaa työskentelyään.

5) Materiaalin leveys. Kärkipelaajien onnistuminen on tietysti tärkeää pleijareissa, mutta yksi ketju ei mitään joukkuetta vie mihinkään, vaan tulitukea tarvitaan myös taustalta. Tapparan ratkaisijarintama oli runkosarjassa selvästi leveämpi kuin aiempina kausina, sillä peräti yhdeksän pelaajaa pystyi yli 0.5 pistekeskiarvoon ja vähintään kymmeneen maaliin (Lukon vastaavat luvut viisi ja seitsemän). Runkosarja ja pleijarit ovat kuitenkin eri maailmansa ja nyt Ilomäkien, Karjalaisten ja kumppanien pitäisi onnistua myös tiukassa paikassa, Lukumääräisesti Tapparan hyökkääjistö ei kuitenkaan kestäisi loukkaantumisia, kun taas Lukon hyökkääjistö on Janne Lahden verran leveämpi. Lukon pelaajisto on kuitenkin kärsinyt lähiaikoina enemmän loukkaantumisista ja Lahti onkin tänään sivussa.

6) Lukon revanssihenki. Tarvitseeko tätä edes selitellä enempää?

7) Kotietu. Tappara on ollut yhtä vahva kotona ja vieraissa, kun taas Lukko on ollut vieraspeleissä selvästi heikompi. Seitsemäs peli pelataan Tampereella ja mikäli niin pitkälle mentäisiin, olisi Lukon hankala kääntää se itselleen. Tappara onkin oikeastaan juuri kotiedun verran suosikki tässä sarjassa, sillä materiaalierot ovat loppujen lopuksi äärimmäisen pienet. Pientä lisäetua Tapparalle tuo sen monipuolisempi pelitapa ja Lukon hieman heikompi sentteristö. Lukolle puolestaan erikoistilanteet sekä maalivahtipeli.
 

Veri

Jäsen
En antais kyllä niin paljoa painoarvoa noille runkosarjan YV- ja AV-prosenteille. Playoffeissa kun pelataan samaa vastustajaa vastaan jatkuvasti, niin vastustajan heikkouksien ja vahvuuksien skouttaamisen käytetään paljon enemmän aikaa. Runkosarjassa pelataan niin tiheään, että siellä keskitytään suurimmalta osin vaan omaan tekemiseen.

Sen näkee sitten kun pelit alkaa, että kenen erikoistilanteet toimii ja kenen ei.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ei Tapparan puolustajalistaa kyllä Lukon vastaavia huonommaksi saa.
Eikä mitenkään muutenkaan materiaalista sitä ratkaisevaa eroa löydy. Kovia kavereita ja osaajia on molemmissa leireissä.

Ratkaisut tapahtuvat hyvinkin pienten asioiden kautta. Joku yksittäinen laukaus päin karvaajaa, josta joku karkaa yksin läpi. Tuollainen voi olla jo iso asia koko sarjan kannalta.

Molemmissa leireissä on oma jännityksensä päällä, sehän on luonnollista, kun urheillaan. Kumpi pystyy pelaamaan rennommin, voi olla jo sen ratkaisevan askeleen edellä ja mennä sitä kautta välieriin.

Tapola oli kyllä viime vuonna hyvin heti ajan hermolla, kun joukkueet kohtasivat. Toivottavasti RD on nyt löytänyt jonkun kiven, jonka kääntämisellä sarja meneekin Lukolle 4-3, eikä päinvastoin.
 
Veteraanien jalka voi alkaa peräkkäisissä peleissä painaa, jolloin Aallon, Saravon ja Kankaanperän minuutit pitäisi pitää maltillisina. Tapparalla kuitenkin on poikkeuksellisen laaja pakisto, sillä runkosarjassa vahvasti esiintynyt Salonenkin odottaa vielä vuoroaan, mutta hyödyntääkö Tapola tätä?
Tämä on eittämättä mielenkiintoinen aspekti. Toivottavasti rohkeus riittää, sillä nyt sitä varaa olisi. Tänäänkin Bonsaksen 7. pakkina ja tosiaan Salosta voi huoletta käyttää antamassa esimerkiksi Aallolle huilia. Ja ketään ei tarvitse loukkaantuneena peluuttaa. Myös peliaikojen pitäisi mennä melko tasaisesti, tosin Mäntylä pelannee yli 20 min.

Mielestäni Tappara on nyt saanut ketjukoostumuksetkin oikein, toivottavasti se näkyy kentälläkin. Koko kausi niitä haettiinkin.
 

Kaivanto

Jäsen
Jostain syystä nuo Tapparan kakkos-nelosketjut ei miellytä omaa silmää. Lisäksi tänään Tappara luultavasti lähtee pelaamaan Lajusilla Gagnonin ketjua vastaan, joten tuo tietysti syö myös ykkösketjun energioita. Sanosin, että kahdella tehdyllä maalilla ollaan hyvin lähellä ensimmäistä kiinnitystä. Puolustuksessa ihmetyttää, miksi jalalla parhaat Mäntylä ja Plastino pelaavat samassa parissa ja syyskaudella kärkijoukkueita vastaan ongelmissa olleet Saravo sekä Aalto samassa. Toki varmasti seitsemän pakin rotaatiolla mennään, mutta vähän on jostain syystä huono kutina vatsanpohjalla...

Masentavaa, että Järvinen löytyy taas sentterin tontilta tässä kohtaa kautta. Toki kenttä varmaankin tulostaululle pääsee, mutta omissa Järvinen on heikko ja aloittajana surkea. Onneksi sentään Peltola on tuossa tasapainottavana.

Nyt kolmesta parhaasta aloittajasta kaksi on samassa kentässä, what?

Kun ketjuruletti runkosarjan lopulla aloitettiin, kaksi kokeiltavaa asiaa olisivat olleet 1) Laine ykkösen laidalla (veto kyllä lähtee, kun poika vaan saa kiekkoa oikea-aikaisesti tyhjiin tiloihin hyökkäysalueella; Lajunen painii sitä tilaa ja Kuusela syöttelee) ja 2) kevään mittaan liikettään petrannut Dixon omalla paikallaan sentterinä.

Kotipelissä on toki peluutusetu. Ehkä Tapola yllättää ja pistää pakan huomenna uusiksi. Jos kakkonen pysyy tuossa muodossa, saattaa arvata, mihin gagnoneilla Raumalla isketään.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Vihdoin pelipäivä on täällä. 60 täysin samantekevää runkosarjamatsia on lätkitty pois alta ja tänään peleillä alkaa olla joku merkitys. Menkääs nyt joku perkele avaamaan otteluketju kokoonpanoineen ja muine joutavuuksineen;)
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Pakistossa vaaka näyttää olevan vielä selvemmin Lukolla. Toki taas vain, jos esimeriksi pikkuvammoista kärsineet Niskala, Mikkola ja Virtanen ovat ehjiä. Tapparan kärkipuolustajana on Lukon pappojen ikätoveri ja ilmeisesti vähän rikki oleva Aalto. Jos Aalto ei ole täydessä iskussa, niin tuo puolustus on jopa harvinaisen kapea. Mäntylä on ollut lähinnä varjo paluunsa jälkeen, vaikka kokeena miehenä varmaan kaivaa pudotuspelivaihteen esiin. Plastino on toki ok pakki, mutta onko hän sitten Elorinteen kanssa kärkipakki, aika ohuelta tuntuu. Kankikin on jo saanut jo jäähdyttelykomennon Vaasaan. Tuo puolustus ei kyllä vakuuta yhtään. Sen parasta ennen päivä näyttää menneen ajat sitten.

Ihan mukavaa mietintää, vaikka en voi kyllä moneenkaan kohtaan yhtyä, kuten joku muukin edellä ehti jo kommentoida. Minusta Tapparalla on nyt ensimmäistä kertaa täydet seitsemän liigakelpoista pakkia. Ennen joutui jotakin paria pelkäämään. Nämä pärjää kaikki.

Oletan että ainakin ensimmäisessä pelissä kiekko ja pelillinen hallinta on Tapparalla ja se helpottaa kannattajan oloa. Aina mukavampaa kun omalla joukkueella on kiekko. Se ei toki tarkoita voittoa, mutta mukavampi katsella peliä.

Ei täällä ole tosiaan henkseleitä paukuteltu, mutta jengi on tässä vissiin oppinut, että vaikka toinen karkaisikin vaikka 2-0 johtoon, se ei tarkoita vielä mitään.

Maalivahtietu on Lukolla kuten monet ovat sanoneet ja Zapolski onkin liigan parhaita tai paras maalivahti. Aikaisempiin sarjoihin tultaessa olen sitä pelännytkin, mutta nyt en enää. Niissä sarjoissa kun Tappara tuntui pystyvän ohittamaan hänet, kuten kenet tahansa muunkin maalivahdin. Siellähän tehtiin neljääkin maalia per peliin.

Jännää alkaa olemaan...
 

Kaivanto

Jäsen
Villi veikkaus, että Järvisen vitja ei omista aloita kuin pitkän kiekon jälkeen. Se on selvää, että Raumalla Lukko hakee Järvistä vastaan hyökkäysvoimaisen vitjan, mutta melkein enemmän miettisin Tapparan kolmosen puolustuspeliä - ihan ei 100% luottoa löydy siihen.

Toivotaan. Viime keväänä Malinen laitettiin Lukkoa vastaan kauhomaan tärkeitä erän viime sekuntien aloituksia, vaikka käytettävissä olisi ollut Green.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Ihan mukavaa mietintää, vaikka en voi kyllä moneenkaan kohtaan yhtyä, kuten joku muukin edellä ehti jo kommentoida. Minusta Tapparalla on nyt ensimmäistä kertaa täydet seitsemän liigakelpoista pakkia. Ennen joutui jotakin paria pelkäämään. Nämä pärjää kaikki.

Otetaan tästä nyt vaikka kiinni, vaikka jostain toisestakin kohdasta voisi lainata. Etenkin kun HIFK Pelikaanit sarjassa, kun ei näytä syntyvän mitään mielenkiintoista, kun kaikki vain odottavat HIFKin marssivan suoraan jatkoon. Tässä sarjassa on taas ainekset välierätason vääntöön.

Laajuutta ja tasaisuutta Tapparan puolustuksesta löytyy ehkä aiempia kausia enemmän. Silti jos pitäisi alkaa puolustajia Tapparan ja Lukon pakistosta valita, niin kyllähän Niskala ja Virtanen tulisi valittua ensimmäiseksi vai eikö todella tulisi? Erittäin hyväkätiset ja taitavat pakit kelpaavat yleensä aina. Yli 30 pisteen puolustajat ovat Liigassa todella harvinainen laji. Tämän kauden runkosarjassa näitä oli neljä. Lukolla niistä on kaksi ja he eivät yleensä edes pelaa yhdessä eli pisteet tulevat omalla suorituksella. Tämä siis hyökkäyssuuntaan.

Mutta oikeastaan sama pätee sitten puolustavaan puolustajaan, joita voittava joukkue tietysti tarvitsee myöskin. Kanki vielä kausi pari sitten olisi ollut ilmiselvä valinta, ei ole enää. Siinä varmimman pakin roolin tähän pariin taitaa ottaa Saravo tai Ahonen. Elorinne ja Pastino toki käyvät myös hyvästä puolustajasta. Samalla vaikkapa Brookbank tuli keskenkuntoisena, mutta olisin kyllä hänetkin maaliskuun alun esityksien pohjalta ottanut mielelläni mukaan. Tapparan puolelta Mäntylän tulemista odotetaan, jääkö odotukseksi, se nähdään kohta.

Kauneus on katsojan silmässä. En mä kyllä tuosta Tapparan puolustuksesta olisi kovin innoissani. Sovitaan vaan, että on tasainen :) Jotenkin tuntuu, että Tampereella ei ole ihan katsottu, mitä on tulossa vastaan. Silti voihan tuolla puolustuksella, vaikka voittaa mestaruudenkin, ei se nyt huonokaan ole - tasapaksu ja parasta ennen päivä vanhentunut. Paljon on kiinni, miten pitkään vanhojen pelaajien paikat kestävät ja pelaako vaikkapa Mäntylä ja Aalto terveenä parasta peliään, se tietysti kelpaisi kaikille.

Lukon hyökkäysessä on vähän sama ongelma ja nyt Lahti ei sitten pelaakaan. Maalipörssin voitosta on jo pari kautta, mutta kunnossa ollessaan Lahtea on todella hankala pysäyttää. Vammat näyttävät pilaavan tämäkin kauden. Eli Tapparan voiton todennäköisyyttä lisää huomattavasti, jos Lukon vanhat hyökkääjät alkavat pudota tätä tahtia, osa jo ennen tosipelejä :)

Erikoistilanteista en viitsinyt edes kirjoittaa mitään. Onhan se kiva, että runkosarjassa asia sujuisi. Mutta tämä on eri juttu, kun pelataan samaa vastustajaa vastaan sarjaa. Siinä yksittäiset pelaajatkin alkavat nousta esiin. Tulee kokonaan uudet tilastot.

Ajattelin kyllä katsella tämänkin sarjan pelit, etenkin kun odotan tämän jatkuvan HIFKin sarjaa pidempään. Jää nähtäväksi.
 
Silti jos pitäisi alkaa puolustajia Tapparan ja Lukon pakistosta valita, niin kyllähän Niskala ja Virtanen tulisi valittua ensimmäiseksi vai eikö todella tulisi?
Ei. Siellä on yksi MM-tason pakki, eli Mäntylä, jolla vielä paras KHL-kausi takana. Selkeä ykkösvalinta. Siellä on myös puolustajien tehotilaston kärki, Saravo. Nämä siis selkeinä valintoina. Sitten varmaankin kiekollisista Niskala, sitten Virtanen tai Plastino. Elorinne selkeä valinta kolmospariin ennen mitään ahosia. Ja vielä on Tapparalla tuohon mm. seiskapakkina tänään Bonsaksen.

Eli:

Mäntylä - Niskala
Saravo - Virtanen
Elorinne - Plastino
Bonsaksen

Toki tuossa kätisyydet eivät täsmää, joten Aalto menisi Virtasen tilalle.
 
Viimeksi muokattu:

Apheu

Jäsen
Plastino on ainakin aliarvostettu (näköjään). On mielestäni yksi Liigan tasaisimmista ja kokonaisvaltaisimmista pakeista. Ennen Mäntylän tuloa selkeästi paras pelinavaaja Tapparassa. En myöskään ihan ymmärrä, miten EHT ja MM-kisatason pakki Mäntylä nyt sitten olisikin jotain Niskalaa huonompi? Mäntylä pelannut parhaan kautensa KHL:ssä pisteiden valossa. Jos ihan rehellisiä ollaan, en ihan ymmärrä miten Elorinne sai kahdesti kutsun EHT:lle, mutta onhan hänkin laatupuolustaja. Tapparalla tosiaan myös loukkaantumisten varalle syvyyttä löytyy.

Lukon pakisto näyttää ihan kelvolliselta, mutta on mielestäni huomattavasti kapeampi. Viime kaudella ainakin itse pelkäsin Lukon pakkikalustoa enemmän, kun siellä oli kokeneina pelaajina mm. Kousa ja Tikkanen.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Etukäteen mietittynä Virtanen on koko joukon selvästi paras puolustaja kokonaisvaltaisesti katsottuna. Mäntylä tulee seuraavana ja sen jälkeen on sitten jo vähän makuasia, kuka jatkaa sarjaa.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Etukäteen mietittynä Virtanen on koko joukon selvästi paras puolustaja kokonaisvaltaisesti katsottuna. Mäntylä tulee seuraavana ja sen jälkeen on sitten jo vähän makuasia, kuka jatkaa sarjaa.

Itsellekin noista vaihtoehdoista varmaan ensimmaisena jaisi Virtanen haaviin jos puolustusta alkaisin kokoamaan. Mutta kokonaisuus on tapparalla hiukan parempi. Jos Miika Koivisto ei olisi sairastuvalla niin menisi aika tasan.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Ei. Siellä on yksi MM-tason pakki, eli Mäntylä, jolla vielä paras KHL-kausi takana. Selkeä ykkösvalinta.
Siellä on yksi pakki joka on tehnyt KHL:ssä yli 30 pojoa kaudella, Mäntylähän ei ole saanut edes 20 pistettä kasaan. Myös sama henkilö on vetänyt yhden vajaa 50 pojoa SHL:ssä. Liigassakin tehnyt usealla kaudella yli 30pojoa, Mäntylällähän on vain yksi, jos pleijarit lasketaan mukaan. Eli 72 peliä ja 32 pojoa. Niskalahan on kuitenkin tehnyt samat pisteet alle 50 pelissä. MM-kultakin löytyy hyllystä.

Ja yhdellä on vielä mahdollista KHL-uraa paljon edessä. Mutta joo leikit sikseen. Jos pitäisi vain yksi pelaaja valita, eikä olisi tietoa minkä tyylisiä pelaajia tulisi lisäksi, olisi oma valinta Virtanen. Kaikki pakin tehtävät hoituu, kummassakin päässä kenttää. Sekä yli- että alivoimalla.
 

Guru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mäntylähän ei olekaan mikään pistenikkari. Siksi on valheellista määrittää hänen tasoaan pisteillä. Ja edelleen, ainoana MM-tasoa.

On tällä hetkellä mm-tasoa? Mistä tämä tieto?
 

Guru

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
No vaikka ihan siitä, että on viimeisimmissä MM-kisoissa pelannut ja nyt takana paras kausi vähään aikaan. Eli ei se taso ainakaan pudonnut ole. Ymmärrän, että se on hankala myöntää, etenkin jos on jotain antipatioita kerännyt.

Mitä pitäisi myöntää?:D ootko sä ihan pihalla?
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Karhunen voitti Zapon, Tapola Duffan, Tapparan hyökkäys Lukon pakiston ja Tapparan pakisto voitti Lukon hyökkäyksen. Suurin ero pelissä oli tuossa pelityylissä. Tappara on siinä vielä neljäntenäkin vuonna valovuoden edellä.
 

Thompson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Arsenal
Zapolski häviää Karhuselle 100-0. Ei vittu.
No ei Zapolski tässä nyt mitään hävinnyt. Jos et maalia tee niin ei se maalivahdin vika ole. Nii vittu.

Sama meno kuin aikaisempinakin vuosina. Eli Tappara vie avauspelin selvästi. Huomenna Lukon pakko voittaa. Tai pakko ja pakko, mutta ihan suotavaa olisi.

PS. Helvetin asiallista toimintaa Tappara-faneilta Twitterin puolella. Ei helvetti kun käy sääliksi tuota provoamista. Miten jaksavat tuhlata peli-iltansa tuollaiseen paskaan. No samat turhakkeet siellä ovat jo vuosia tuota hoilottaneet, mutta ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.
 

Tumbenson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Karhunen alkaa näyttää maagisuuttaan ja Tapparalla löytyy tosi vahvoja playoff-pelaajia. Sarja jäänee odotettua lyhyemmäksi. Ei vaan, oli tolpatkin pari kertaa Tapparan puolella, mutta silti harvinaisen selvä voitto tänään.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Joko Tapparan alivoimapeli on parantunut huimasti tai sitten Lukko jännitti eikä saanut parasta esiin. Yli minuutti aikaa tehdä maali viiskolmosella mutta torsoksi jäi. Savinainen on helvetin tärkeä pelaaja näissä kapinoissa.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Nyt kävi näin, että minun piti kirjoittaa tästä ennen tämänpäiväistä peliä, mutta kirjoitukseni oli jäänyt laatikkoon ilman lähetä vastaus -painikkeen painamista. Uskokaa rehellisyyteeni, kiitos.

Avauspelillä on näkemykseni mukaan enemmän merkitystä Lukolle kuin Tapparalle. En tarkoita niinkään voittoa, vaan maalintekoa. Lukko on tällä kaudella tehnyt vähän maaleja vaikka paikkoja on ollut, eikä samanlaiseen tuhlailuun ole enää varaa. Uskon koko sarjan ratkeavan siihen, pystyykö Lukko käyttämään paikkansa hyväksi, sillä Tappara tekee maaleja entiseen tahtiin. En ainakaan usko mihinkään 2–1-voittoihin, vaan Lukon pitää tehdä voittaakseen vähintään kolme maalia. Mielellään neljä. Etenkin Niskalan pitää nyt astua esiin ja saada lauottua kiekko maaliin asti.

Lisään vielä sen verran, että Karhunen oli hyvä, mutta ei yhtään niin hyvä kuin nollapeli antaa kertoa. Lukolle maalinteko vain jostain syystä on vaikeaa etenkin vieraissa, niin tänäänkin. Suoraan sanoen pelkäsin Tapparan olevan parempi, mikä antaa toivoa huomiselle.

Tuomarityöskentely oli muuten hyvää, mutta onkohan ihan playoff-hengen mukaista antaa sellaisia väkivaltaisuusjäähyjä, joita Riskalle, Vauhkoselle ja Kankaanperälle vihellettiin. Minusta ne olisi voinut jättää viheltämättä, koska sarjan edetessä tuollaisia tilanteita tulee lisää, eikä pelit voi olla koko ajan ylivoimaa, alivoimaa tai tasavajaata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös