Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 265 354
  • 1 898

HA kontio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt valot päälle oikeasti. Kuhta ei sanonut mitään tuollaista, ei millään tavalla viitannut liigan tahtoon tai ajojahtiin. Koko tapaus alkaa saada absurdeja piirteitä, kun pitää jo tuolle linjalle lähteä.
Kyllähän kun toimittaja kysyi kuinka ifk leiristä on viitattu liigan ajojahtiin tai ettei liiga halua ifk:n voittavan niin vastaus oli hyvinkin selvä kun aiemmissa peleissä oli ollut tuomioita vifk:ta vastaan ja nimenomaan aiemmissakin peleissä niin hänen mielestään tämä sjattelu on OK eli kun häntä käytettiin adiantuntijana eikä täyä salaliittoteoriaa kumottu on se nyt myös ylen virallinen kanta.

Tämän kommentin kuulee ilman valojakin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Toisaalta Tapparalle olisi pitänyt tulla kakkoserässä ylivoima, kun Hintz repi Karjalaisen kypärän päästä. Selkeä kakkonen ja räikeä tuomarivirhe. Tuosta maali ja homma pakettiin ajoissa jo. Todennäköisesti Tappara olisi voittanut 1-4 tuossa tapauksessa.

Hintz olisi päässyt karkuun jos Karjalainen ei olisi työntänyt kättään Hintzin syliin ja repinyt itseään Hintzin kyytiin, kyseinen tilanne on loistava esimerkki siitä kuinka näissä peleissä saa hidastaa ja repiä. Väsyneen pään provot jätän osaltani tähän.
 
Hintz olisi päässyt karkuun jos Karjalainen ei olisi työntänyt kättään Hintzin syliin ja repinyt itseään Hintzin kyytiin, kyseinen tilanne on loistava esimerkki siitä kuinka näissä peleissä saa hidastaa ja repiä. Väsyneen pään provot jätän osaltani tähän.
Karjalainen luisteli kiinni ja kiilasi eteen. Hintz repi kypärän, selkeä homma. Hyvä, jos päätäsi väsyttää, ei kannata provoilla.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toivottavasti tulee. Olisi hienoa, kun HIFK tekisi voittomaalin siten, että sillä olisi liikaa pelaajia kentällä.

Mitäs hienoa virheissä on? Eihän niitä nyt kukaan toivo. En minäkään toivonut paitsiomaalia, silti sellainen on saatu. Eikä se ole edes eka kerta, kun finaalisarjassa paitsiomaali kelpaa. :D Pelissä sattuu ja tapahtuu. Harmittavia juttuja. Teoreettinen spekulointi on kohtalaisen turhaa tässä kohtaa, eteenpäin nyt jo. Ja tosiaan, ihan vaan sitä omaa pesää tuijottelemaan. Tuo katkeruus on todella ahdistavaa katseltavaa.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Toivottavasti tulee. Olisi hienoa, kun HIFK tekisi voittomaalin siten, että sillä on liikaa pelaajia kentällä.

Miksi tällaista toivot kun edellisessä pelissä voittomaalin syntyessä molemmilla oli viisi kenttäpelaajaa jäällä? Menetät hyvät rahat kun tuollaista toivot.
 

Salmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Karjalainen luisteli kiinni ja kiilasi eteen. Hintz repi kypärän, selkeä homma. Hyvä, jos päätäsi väsyttää, ei kannata provoilla.

Ei, ei todellakaan.

Karjalainen luisteli kyllä kiinni Hintzin kylkeen kiinni, kurkotti mailansa Hintzin editse työntäen samalla päänsä Hitzin kainaloon. Näin edettiin kunnes Karjalaisen kypärä lähti irti. Haluatko arvata potkaisiko Karjalainen kertaakaan vauhtia kurkottaessaan ja työntäessään päänsä kainaloon?
 
Ei, ei todellakaan.

Karjalainen luisteli kyllä kiinni Hintzin kylkeen kiinni, kurkotti mailansa Hintzin editse työntäen samalla päänsä Hitzin kainaloon. Näin edettiin kunnes Karjalaisen kypärä lähti irti. Haluatko arvata potkaisiko Karjalainen kertaakaan vauhtia kurkottaessaan ja työntäessään päänsä kainaloon?
Yhtä monta kertaa kuin Hintz. Aivan työnsi päänsä kainaloon ja kypärä lähti irti. Tässä ilmenee keskustelun hedelmällisyys.
 

axe

Jäsen
Edelleen ihmettelen kuinka lähes jokaisessa mediassa on valitettu HIFK:n kärsimästä vääryydestä. Ja vielä muka vihattu seura? Pah, ei Kärpät saanut tällaista kohtelua, kun Plihal jyräsi kiekon maalin keväällä 2014 neljännen finaalipelin jatkoajalla.

Missä olit 2014? Olihan silloin ihan sama meteli. Silloin vielä oikeastaan paljon iljettävämpi, kun nyt on puhuttu vain tästä yhdestä ainoasta tilanteesta, kun taas 2014 sen maalin jälkeen Ilta-Sanomien videoraatien ja kuvanauhatuomarien ja ties keiden kapellimestaroimana tehtiin naurettavia koosteista kaikesta muustakin, joissa Tappara edes etäisesti näytti rikkovan tai estävän Kärppiä, ja meuhkattiin miksi näin saa tehdä ja miksei tuomarit tee mitään, ja lopputulema tiedetään.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Ei kait tässä nyt kukaan lisää tuomarivirheitä toivo?

Kurja vaan, että tuomarivirhe sekin on, kun kaikki paitsi jääkiekon suurimmat synnit, eli väärät vaihdot ja kiekot katsomoon jätetään viheltämättä. En ole niin hyvä katsoja, että osaisin sanoa kuka hyötyy enenmmän ja kuka vähemmän tästä Japan "antaa poikien pelata" - linjasta mutta kyllähän oman maalin tietämillä saa puollustava joukkue lyödä kuin vierasta sikaa, kunhan ei hipaise mailalla kasvoihin. Käytännössähän linjaa on enää mahdotonta muuttaa tässä vaiheessa kun muuten ratkaisupelit (huomaa monikko) menisi ihan täydeksi jäähyfarssiksi. Jotain tälle kuitenkin pitäisi tehdä ensi kaudelle, ainakaan minä en pidä tästä playoff-soturilinjasta yhtään.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
En nyt tiedä onko oikea ketju, mutta eikös juuri tuo tapahtuneiden tilanteiden hidastusten näyttö pitäisi olla kiellettyä hallin screeneiltä ? Vai oliko näin sitten jossain toisessa liigassa? Aika pitkältihän noilla pyritään vaikuttamaan tuomareihin, mutta eivät kuitenkaan saisi vaikuttaa tuomareihin. Tässäkin finaalisarjassa noita ollaan katsottu aika valikoivasti, ja varsinkin Tampereen peleissä kotijoukkueen eduksi, vaikka muuta ollaankin vakuuteltu.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Porisee ja kiehuu, kuten pitääkin. Kyllähän sympatiat ovat Hifk:n puolella tässä tapauksessa. Mutta helvetinmoisen mokan teki Auvitu, joka jätti Karjalaisen selkänsä taakse. Liikaa hyökkäysintoa? Vihellykseen asti pelataan, kuten huomenna tulee tapahtumaan.
+ Fakta osuus: Tuomareiden mainitsema (HS) vaihtoalue 1,5m tuuppaa kuulemma vähän venähtämään. Tässä tapauksessa se oli vähintään 13 metriä.
Jos haluaa itse tarkistaa, niin olkaa ystävällisiä. video aika 01:23
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aika pitkältihän noilla pyritään vaikuttamaan tuomareihin, mutta eivät kuitenkaan saisi vaikuttaa tuomareihin. Tässäkin finaalisarjassa noita ollaan katsottu aika valikoivasti, ja varsinkin Tampereen peleissä kotijoukkueen eduksi, vaikka muuta ollaankin vakuuteltu.

Voi voi. Mitäs siellä Hakametsän peleissä nyt on ollut niin isosti vikana? Se korkea maila Zaborskille piti viheltää. Jos siinä olisi ollut Dixon niin se olisi ollut 5+20. Japa Levonen on katsonut monta kertaa tilanteita taululta ja mm. Hakametsässä pelissä 2 Japa katsoi videotaululta Dixonin taklauksen Suorantaan ja antoi 5+20. Voi hyvää päivää, Tapparalle kyllä käy, jos IFK haluaa vaihtaa tuomariparin Levonen+Fonselius. Ovat viheltäneet todella luokattomasti Tapparan peleissä.

Tää on niin hauskaa, kuinka nää jutut muuttuu muutaman päivän aikana aivan totaalisesti. Jos olisi jotain tuntumaa lähihistoriaan tietäisi, että Fonselius+Levonen on about viimeinen tuomaripari, jonka Tappara haluaa kentälle finaaleihin / välieriin / puolivälieriin. Sitten yhden suotuisan virheen jälkeen koko kansa huutaa, että nimenomaan Tappara haluaa tämän parin. Fonselius on saanut viheltää koko kevään, vaikka on vetänyt aivan vihkoon, useamman pelin.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Käytännössähän linjaa on enää mahdotonta muuttaa tässä vaiheessa kun muuten ratkaisupelit (huomaa monikko) menisi ihan täydeksi jäähyfarssiksi. Jotain tälle kuitenkin pitäisi tehdä ensi kaudelle, ainakaan minä en pidä tästä playoff-soturilinjasta yhtään.

Se on juuri näin, ja soturilinjasta molemmat joukkueet ovat kärsineet ihan yhtä paljon. Kuten Cobol osuvasti asian muotoili jo aiemmin jossain, niin pudotuspeleissäkin joukkueet kyllä sopeutuisivat linjaan, jossa roikkumiset ja estämiset olisivat edelleen rangaistavia, ja tämä antaisi tilaa taitopelaamiselle ja paremmalle pelin tasolle.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Totta kai osallistuivat, olivathan he paikalla. Liitän myös tähän viestiin kuvan, jonka laitoin erotuomari-ketjuun. Mäntylä käytännössä blokkaa Raskilta yhden kaistan.

HIFK päätti hyökätä vaihtoaitioiden edestä. Silloin pitää ottaa huomioon, että vastustaja saattaa vaihtaa pelaajia. HIFK:n pelinluku epäonnistui ja siksi Tappara teki maalin. Jotta tällaisista tilanteista päästäisiin eroon, pitäisi jääkiekossa sallia vaihtaminen vain pelikatkoilla.

Jätit muuten huomioimatta toisen mainitsemani kohdan.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Onkos muuten Tamperella vedetty jo serpentiinit ja ilmapallot Hakaskutsin kattoon? Eli uskalletaankohan siellä tehdä jo juhlavalmisteluja juhlien varalle? Kysyn tätä siksi, koska ainoan kerran kun olen nähnyt kun IFK:lla on mestaruus katkolla himassa (98) niin ilmapallot oli valmiiksi viriteltynä ja ensimmäinen ajatukseni oli että ei helvetti, nyt kaivetaan verta nenästä. Tapparalle kun tämä ei ole ensimmäinen kerta lähihistorissa kun ollaan näin lähellä niin varmaan siellä ollaan aika varovaisia? Onkos tämä muuten toinen kerta tämän finaaliputken aikana kun mestaruus on Tapparalle katkolla kotona?
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Onkos tämä muuten toinen kerta tämän finaaliputken aikana kun mestaruus on Tapparalle katkolla kotona?
Kyllä on. Yhteensä Kärppäsarjoissa viimeisen kolmen vuoden aikana Tapparalla on ollut 6 mahdollisuutta lyödä sarja poikki, mutta vain tänä keväänä tuossa viimeisessä pelissä se onnistui. Miksi tämän kerroin on se, että tuo sarjan katkaisemin kovissa sarjoissa ei ole järin helppoa, ja tuskin tiistai tulee olemaan sen helpompaa.
 
Siis miten eilinen hifkin maali oli tuomarivirhe ja aina hifkin maalit ovat olleet tuomarivirheitä? Olen ilmeisesti katsonut eri pelejä
Heh, sana "aina" jäänyt näköjään vahingossa lauseen keskelle. Tarkoitin HIFKin tekemää paitsiomaalia edellisessä hesan matsissa.
Yhtä räikeä tuomarivirhe mutta kummasti se on unohtunut kaikilta hesalaisilta ja median edustajilta.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onkos tämä muuten toinen kerta tämän finaaliputken aikana kun mestaruus on Tapparalle katkolla kotona?

Kyllä. Ensimmäisen kerran se oli pari vuotta sitten katkolla Kärppiä vastaan game 6:ssa ja toistamiseen oli tänä vuonna välieräsarja katkolla game 6:ssa, sekin meni vihkoon. Nimenomaan tämän mittavan historian takia (kuinka Tappara on järjestäen sössinyt aivan totaalisesti nämä kotikatkot) uskon, että nyt karma voi kääntyä ja nyt se ei sitä sössi.

Onkos muuten Tamperella vedetty jo serpentiinit ja ilmapallot Hakaskutsin kattoon? Eli uskalletaankohan siellä tehdä jo juhlavalmisteluja juhlien varalle? Kysyn tätä siksi, koska ainoan kerran kun olen nähnyt kun IFK:lla on mestaruus katkolla himassa (98) niin ilmapallot oli valmiiksi viriteltynä ja ensimmäinen ajatukseni oli että ei helvetti, nyt kaivetaan verta nenästä. Tapparalle kun tämä ei ole ensimmäinen kerta lähihistorissa kun ollaan näin lähellä niin varmaan siellä ollaan aika varovaisia?

En usko, että Tampereella voidaan olla tämän suhteen varovaisia, koska jos haluat, että heti pelin jälkeen katosta tippuu ns. tavaraa alas niin se on pakko sinnne kattoon virittää. Tää on hauskaa taikauskoa. Kärpätkin oli virittänyt kattonsa täyteen kaikkea, mutta toisaalta, sinä iltana oli myös varmaa, että joku mestariksi kruunataan.
 

Salmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK päätti hyökätä vaihtoaitioiden edestä. Silloin pitää ottaa huomioon, että vastustaja saattaa vaihtaa pelaajia. HIFK:n pelinluku epäonnistui ja siksi Tappara teki maalin. Jotta tällaisista tilanteista päästäisiin eroon, pitäisi jääkiekossa sallia vaihtaminen vain pelikatkoilla.

Jätit muuten huomioimatta toisen mainitsemani kohdan.

HIFK:n ei tarvitse mitenkään huomioida pelamisessaan sitä, että pelaavat vaihtoaitioiden edestä sisään. Se on vaihtavan joukkueen vastuulla hoitaa vaihto niin, että väärää vaihtoa ei synny. Jos he sen mokaavat, niin se on dumareiden homma vislata pois.

En joo ottanut kantaa, miksi olisi? Auvitu mokasi siinä ja jätti pitämättä miehen. Kaikki hei mokasivat, Tappara, dumarit ja HIFK. Nyt vaan Tappara kääri hyödyn mokastaan.
 
Toiseenkin kappaleeseesi on helppo samaistua. Ja onhan se luonnollista, että nordiksellakin kun yleisö huutaa jostain tilanteesta, lähtee huutoon spontaanisti mukaan vaikkei tietäisi edes mitä tapahtuu. Evoluution tuomia juttujahan nämä. Kannattaa paeta varmuuden vuoksi jos muut pakenevat, vaikkei tietäisi mitä paetaan.

Ja jos muut juo Jim Jonesin käskystä Kool-Aidia, kannattaa varmuuden vuoksi juoda itsekin. Tai sitten voi myös koittaa ajatella omilla aivoilla. Ei ole kovin vaikeaa olla mölisemättä muiden mukana tuomareille palloilumatsissa tilanteista, joita ei itse ole edes nähnyt tai joiden tulkitsemiseen oma sääntötuntemus ei riitä. Olen koittanut.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Itävalta vs Tanska
  • 3.90
  • 4.35
  • 1.70
Puola vs Latvia
  • 9.00
  • 6.90
  • 1.22
Norja vs Tshekki
  • 13.00
  • 9.00
  • 1.13
USA vs Saksa
  • 1.26
  • 6.30
  • 8.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös