Playoffs 2016 finaalit: HIFK – Tappara

  • 265 704
  • 1 898

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielentilasta riippuen pystyn näkemään tämän sarjan menevän selvästi kummallekin joukkueelle. Nyt juuri päässäni on visio, jossa Tappara-fanit (ja pelaajat) kuten myös Tapparan viisikkopeliä hehkuttavat tulevat yllättymään pahasti, kun HIFK sahaa tuon viisikon rikki ja hitaat Tappara-pakit jäävät vikkelien HIFK-hyökkääjien jalkoihin.

Kärpät ei kääntänyt peliä nopeasti, vaan hyökkäsi kuitenkin enimmäkseen hitailla lähdöillä viisikkona, jolloin Tappara ehti järjestää oman viisikkonsa aina vastaanottamaan hyökkäystä, eikä esim. pakkien jalkanopeus ollut niin kriittisessä osassa. Nyt HIFK tulee kääntämään peliä ja haastamaan alivoimaisenakin Tapparan puolustajia ihan eri tavalla. Lääkkeenä tähän Tappara voi tosin tarjoilla puuduttavaa kilpikonnaa, mutta muuten luulen HIFK:n saavan ison määrän vastahyökkäyksiä joissa tamperelaispuolustajat eivät ehdi mukaan. Sieltä tulee Hintz, Rask ja Zaborsky etunenässä aika hyvällä jalalla jos yhtään tilaa annetaan.

Välillä olen nähnyt yhtä kirkkaana visiona senkin, että Tapparan kliininen ja äärimmäisen sitoutunut peli hyydyttää HIFK:n flow-tilan ja meidän jätkillä peli menee roiskimiseksi, josta Tappara rankaisee Laineen ja Kuuselan johdolla armotta. Jännä tulee sarja olemaan.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Mielenkiintoinen detalji, kiitos siitä.

Jaksaisiko joku tilastoniilo listata molempien joukkueiden jo liigamestaruuden voittaneet pelaajat (kenties seuroineen ja vuosineen)? En jaksa ryhtyä etsintähommiin. Kiitos jo etukäteen. Bonusta muissa sarjoissa voitettujen mestaruuksien listaamisesta.
HIFK

(D) Yohann Auvitu - 2012 (JYP)
(D) Joonas Järvinen - 2010 (TPS)
(D) Tommi Taimi - 2013 (Ässät)
(F) Siim Liivik - 2011 (HIFK)
(F) Teemu Ramstedt - 2011 (HIFK)


Tappara

(G) Tomi Karhunen - 2014 (Kärpät), 2015 (Kärpät)
(D) Markus Kankaanperä - 2011 (HIFK) (+ 5x hopeaa, 1x pronssia)
(D) Tuukka Mäntylä - 2003 (Tappara)
(D) Pekka Saravo - 2003 (Tappara) (+ 5x hopeaa)
(F) Kristian Kuusela - 2008 (Kärpät) (+ 4x hopeaa)
(F) Veli-Matti Savinainen - 2013 (Ässät)


Erityismaininta:

Teemu Aalto 5x pronssia, 3x hopeaa

Muut mestaruudet, HIFK

(G) Ville Husso - 2012 A-nuorten SM-kulta (HIFK), 2014 U20 MM-kulta
(G) Kevin Lankinen - 2012 B-nuorten SM-kulta (Jokerit), 2013 B-nuorten SM-kulta (Jokerit)
(D) Keith Aulie - 2009 U20 MM-kulta (Kanada), 2012 Calder Cupin (AHL) mestaruus (Norfolk Admirals), 2016 Spengler Cupin mestaruus (Kanada)
(D) Yohann Auvitu - 2008 Ranskan "A-nuorten" mestaruus (Mont-Blanc), 2014 European Trophyn mestaruus (JYP)
(D) Daniel Grillfors - 2008 SHL mestaruus (HV71), 2010 SHL mestaruus (HV71)
(D) Juuso Salmi - 2007 C-nuorten SM-kulta (HIFK), 2009 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2012 A-nuorten SM-kulta (HIFK)
(D) Tommi Taimi - 2011 Mestiksen mestaruus (Sport)
(D) Miihkali Teppo - 2009 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2010 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2012 A-nuorten SM-kulta (HIFK)
(F) Corey Elkins - 2012 Tshekin Extraligan mestaruus (HC Pardubice)
(F) Roope Hintz - 2016 U20 MM-kulta
(F) Jasse Ikonen - 2008 A-nuorten SM-kulta (KalPa), 2011 A-nuorten SM-kulta (JYP)
(F) Matti Lamberg - 2008 C-nuorten SM-kulta (Kärpät)
(F) Robert Leino - 2013 A-nuorten SM-kulta (HPK)
(F) Arttu Luttinen - 2003 A-nuorten SM-kulta (HIFK)
(F) Thomas Nykopp - 2009 C-nuorten SM-kulta (Jokerit)
(F) Mika Partanen - 2007 C-nuorten SM-kulta (HIFK), 2009 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2010 B-nuorten SM-kulta (2010), 2013 Mestiksen mestaruus (Jukurit)
(F) Teemu Ramstedt - 2003 C-nuorten SM-kulta (HIFK), 2005 B-nuorten SM-kulta (HIFK)
(F) Henri Tamminen - 2011 B-nuorten SM-kulta (Blues)
(F) Tomi Tuomisto - 2006 C-nuorten SM-kulta (Jokerit), 2008 B-nuorten SM-kulta (Jokerit)
(F) Micke-Max Åsten - 2009 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2010 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2012 A-nuorten SM-kulta (HIFK)


Muut mestaruudet, Tappara

(G) Tomi Karhunen - 2010 A-Nuorten SM-kulta (Kärpät), 2012 Slovakian Extraliigan mestaruus (HC Slovan Bratislava)
(D) Aleksander Bonsaksen - 2005 U18 I-divisioonan MM-kultaa, 2009 Norjan Getligaenin mestaruus (Vålerenga)
(D) Aleksi Elorinne - 2009 A-nuorten SM-kulta (Blues)
(D) Tuukka Mäntylä - 1999 U18 MM-kulta
(D) Nick Plastino - 2010 Italian mestaruus (Asiago), 2011 Italian mestaruus (Asiago), 2015 Norjan mestaruus (Stavanger Oilers)
(D) Aleksi Salonen - 2011 A-nuorten SM-kulta (JYP), 2014 European Trophyn mestaruus (JYP)
(D) Pekka Saravo - 1995 C-nuorten SM-kulta (Tappara), 1996 B-nuorten SM-kulta (Tappara)
(F) Stephen Dixon - 2003 U18 MM-kulta (Kanada), 2005 U20 MM-kulta (Kanada)
(F) Henrik Haapala - 2011 B2-nuorten SM-kulta (Tappara), U20 MM-kulta
(F) Miika Heikkilä - 2013 A-nuorten SM-kulta (HPK)
(F) Manu Honkanen - 2013 U17 EYOF-turnauksen (European Youth Olympic Festival) voitto, 2015 A-nuorten SM-kulta (TPS)
(F) Jan-Mikael Järvinen - 2006 B-nuorten SM-kulta (Ilves)
(F) Kristian Kuusela - 2007 SHL mestaruus (MODO)
(F) Patrik Laine - 2016 U20 MM-kulta
(F) Jani Lajunen - 2009 A-nuorten SM-kulta (Blues), 2011 MM-kulta, 2015 SHL mestaruus (Växjö)
(F) Otto Rauhala - 2012 B2-nuorten SM-kulta (Tappara), 2014 U20 MM-kulta
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaahas. Tuota materiaalieroa vähän pyörittelin niin en kyllä saanut siinä kovin suurta etua millään osa-alueella kumpaankaan suuntaan.

Valmennuksessa kumpikaan ei ole voittanut mitään. Törmänen pärjäsi hyvin viime keväänä Tapparaa vastaan mutta ihan eri lähtökohdista kuin nyt. Suomalaisten luulisi oppineen, että kunniakkaan tappion ottaminen on ihan eri asia kuin voiton. IFK otti juurikin kunniakkaan, taistelevan tappion. Eikä kyllä ollut oikeastaan edes lähellä jatkoon menoa.

Maalivahdeissa Tapparalla hienoinen etu kun Karhusella kuitenkin pari mestaruutta torjuttuna. Hussolla ei ihan vielä löydy natsoja tiukkojen sarjojen ratkaisupeleistä. Jostain on kuitenkin aloitettava ja Husso on kyllä ollut vakuuttava tällä kaudella. En oikein usko, että ihan sulaa.

Puolustuskalusto menee hiukan IFK:lle. Varsinkin jos Grilli kuntoutuu. Tappara tosin kuroo tätä eroa pelitavallisilla keinoilla.

Hyökkäyksessä ratkaisijoiden laajuus IFK:lle, nelonen Tapparalle. Laine Tapparan "erikoismaininnan arvoinen jantteri". Ramu IFK:n vastaava.

Loppupeleissä kummankin materiaali riittää hyvin voittoon. Fyysisesti en usko, että kumpikaan saa etua kun ottelutahti on kuitenkin ihan inhimillinen vaan ero tehdään henkisellä puolella ja paljon siinä, miten vireystila saadaan pidettyä. IFK:lla on mielestäni paikka karata viikonloppuna voitoissa 2-0 johtoon jos Tapparalla on tullut pienikin ulospuhallus välierien jälkeen. Tapparalla taas on mielestäni paremmat valmiudet kääntää ottelusarja voitoksi parin matsin tappioasemasta. Jos voitot ovat lauantain jälkeen 1-1 sarja on kyllä sen jälkeen ihan kolikonheittoa.

IFK:n pelejä pleijareissa tähän asti voi mielestäni hyvin verrata Tapparan peleihin IFK:ta vastaan viime keväänä. Ei mitään säkenöivää mutta tarpeeksi. Tosin täytyy sanoa, että pelottavan hyvin Tappara kiristi otettaan viimeiseen välieräpeliin. Virkistävää pelata pitkästä aikaa lätkää valoisaan aikaan. Yleensä IFK:n fanina on tottunut siihen, että lätkämatsin alkaessa ulkona on jo pimeää.
 
H

Hidas_ja_kankea

Oma suosikkini voittajaksi on Tappara. Tämä ei johdu kolmesta peräkkäisestä hopeasta tai muusta tunnepitoisesta asiasta, vaan Tapparan peli on sapluunassa ja parempi viisikkopuolustus. Kannata en kumpaakaan joukkuetta, mutta mielenkiinnolla odotan ja seuraan sarjaa.

Kärpät sparrasi paremmin kuin JYP. Onko tämä haitta vai hyöty? Kallistuisin enemmän hyödyn puolelle. Tapparan peliaika jakautui tasaisesti ja lisänä tulee buustia vanhan haamun kukistamisesta.

Pelkään pahoin Ramstedtin +/- sarakkeen näyttävän miinusta finaalisarjassa. Kova on pelaaja keräämään pisteitä, mutta kovimmat yksilöt ovat Tapparan puolelta (Kuusela ja Laine). Vähäiset ylivoimat (?) ja Tapparan kiinteä av-peli on myös Ramua vastaan. Maalivahdit menevät kohtuu tasan, paitsi Tapparalle pieni edge tästä. Molemmilla on selkeä ykkösvahti, mutta toisella puolella on muutama finaalisarjan peli enemmän.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Muuten hyvä, mutta boldatuissa mennään metsään :D

Elorinne-Aulien laittaisin tasan. Etenkin jos Aulie lähtee hyökkäyssinisellä hakemaan edelleen kuningas-taklauksia, josta aukeaa ylivoimahyökkäyksiä omiin? Tätä tarkoitin aiemmassa viestissäni ulospelaamisella. Aulielta en tosin ole nähnyt kuin kolme peliä, se myönnettäköön, mutta näin kävi muutamaan otteeseen aiemmissa otteluissa. Elorinteelläkin on heikot hetkensä, mutta kaksi EHT-edustusta tältä kaudelta kertoo jotain miehen tasosta.

Kankaanperä hakkaa omissa papereissani melko selvästi Gene-Matin. Kanki on ollut playoffeissa Tapparan puolustuksen kenties tasaisin suorittaja ja ykkösalivoiman kulmakivi. Valittu myös Oulussa tähdistöön muutamaan kertaan, vaikkei pisteillä mässäile. Pelaa myös Generousta enemmän ja väittäisin tilastoja sen enempää tutkimatta, että vaativampia minuutteja. Mäntylä - Taimi vertailu ei ole kovin hedelmällinen, mutta noista kahdesta Mäntylä on se, jolla on saumat MM-kisoihin. Taimi on hyökkäyssuuntaan edellä ja Mäntylä omassa päässä. Kuten sanoin hieman eri rooliin pelaajat. Kenties Aalto olisi Tapparasta sopivampi verrokki, jonka Taimi toki hakkaa selvästi. Salonen on myös Salmea etevämpi, mutta tästä parista kumpikaan tuskin tulee kentällä käymään. Ylipäänsä mies vs mies vertailut ovat melko turhia, sillä viisikkopuolustus se päivän sana on ja vaikuttaa lopputulokseen enemmän kuin nimet selässä.

Aulie on kyllä näkemissäni otteluissa ollut varmaan parhaiten sijoittuva IFK-pakki, joten väitän että tuo "itsensä ulos pelaaminen" on sinulta melkoista mutuilua. Ilman hyvää sijoittumista ja pelinlukutaitoa tuollaiset parimetriset ja 100-kiloiset pelaajat harvoin pääsevät pelaamaan yli 150 NHL-matsia. Ja myös uskallan väittää, ettei enää ensi kaudella Suomessa pelaa vaikka toki kovasti jatkosopimusta toivoisin, varsinkin kun ei iältäänkään mikään kehäraakki ole. Elorinne on hyvä puolustaja ja etenkin kuluvalla kaudella kehittynyt paljon, mutta kyllä uskaltaisin väittää, että hieman eri sarjoissa Aulien kanssa painivat, joka todennäköisesti hakee taas ensi kaudella itselleen NHL-paikkaa.

Generous vs. Kanki, vielä alkukaudella olisin itsekin laittanut edgen jopa selkeästi Kangelle, mutta Gene on pelannut todella hyvät pleijarit kun taas vastaavasti Kankaanperä on vaikuttanut etenkin liikkeensä puolesta jotenkin väsyneeltä. Lupaan tarkastella näkemystäni uudestaan finaalien aikana, Kanki on kuitenkin hieno mies.

Mutta kuten sanoit, viisikkopuolustus merkitsee yksilöitä enemmän (jota toki yksilöt ovat toteuttamassa).
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Mun mielestä Tapparan (ja myös Kärppien) pelityylin arvostelua tylsäks kyttäilyks ja vertailua shakkiin kertoo siitä, että ei oo seurattu ku muutamia otteluita. Tappara osaa varioida peliään pelin sisällä ja virtaukset muuttuu aina tilanteiden mukaan. Se ei todellakaan oo tylsää viivelähtöö viivelähdön perään ja keskialueen sumputtamusta. Eli tahdon sanoo vaan sen, että ei siä oo vaan yhtä sapluuna, jonka pois pelaaminen sekottaa Tapparan omaa peliä. Variaatioita löytyy tilanteen mukaan.

Pieni huoli omista on ratkasuvoiman supistuminen. Runkosarjassa viä tehot jakautu aika tasasesti, nyt ne on pääsääntösesti ollu B-juniorin ja Kuuselan harteilla. Leveyttä tarvitaan, jotta HIFK kaatuis finaaleissa. Sais vaan kaikki pysyä suht ehjänä koska Kärpät-sarjassa nähtiin, että Honkanen-Rauhala-Heikkilä ei yhdessä pelatessaan kuulu viä tälle tasolle! Parempi voittakoon ja tsemppiä kaikille faneille ottelusarjaan!
Joo en ole katsonut kuin pari kolme matsia ja ihan viihdyttävää hokia tää kaksikko on pelannut. Vauhtia on riittänyt ja viivelähtöjäkään ei käsittääkseni ole hirveästi viljelty ainakaan kahden ensimmäisen ottelun jälkeen.

Toivottavasti Tappara ei vetäisi finaaleissakaan ihan totaali kilpikonnamoodia päälle.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Sen mitä olen nähnyt HIFK:n pelejä niin Aulie ja Järvinen tuntuvat pelaavat itsensä helposti ulos
missään vaiheessa väittänyt, että Järvinen ja Aulie pelaisivat itsensä omassa päässä helposti ulos
No niinpäs olikin, puhuitkin että yleisesti joka puolella kenttää pelaavat itsensä helposti ulos, etkä oman pään pelistä, tämä meni tosiaan itseltä ohi tässä kontekstissa.

Mitä runkosarjan tilastot mielestäsi liittyvät joukkueiden tämän hetkisiin play-off tilastoihin, koska nämä em. joukkueet eivät ole kohdanneet vielä play-offeissa, eikä keskinäistä tilastointia näin ollen ole olemassa?
Mä en ole kenestäkään tekemässä mitään ennakkosuosikkia, koitin vaan saatavissa olevilla tilastoiduilla faktoilla todentaa sanomasi epätodeksi Järvisen, Auvitun ja Aulien osalta.
Kaikki tilastot ovat jossain määrin virheellisiä, mutta kyllä ne suuntaa antavat. Onko se nyt sitten Pelicansin vika että IFK on tehnyt Tapparaa enemmän maaleja, ja mikä yhteys tällä oli esittämääni corsi-tilastoon, jossa ei maaleja lasketa, vaan laukauksia.
Totta kai peli on aina suhteessa vastustajaan, runkosarjassa Tappara oli IFK:ta parempi.
En mielestäni ole sanallakaan tähän viitannut, saatika sitä FAKTAA kieltänyt.

etten väheksy Auvitua yhtään, mutta toisaalta playoffien pisteet ovat varsin heikko mittari puolustajien paremmuuden vertailuun.
Millä mittarilla kiekollisten, esim. Auvitun ja Plastinon kaltaisten yv-aikaa saavien pakkien paremmuutta on mielestäsi hyvä vertailla, jos tehotilasto tai tehopinnat eivät ole oikea mittari?
Jätän keskustelun kanssasi osaltani tähän, koska loppukaneettisi pelien ratkeamiseen kaukalossa tyhjentää henkisen pajatsoni lähes olemattomiin, ja illalla sekä viikonloppuna täytyy jaksaa touhuilla vielä luisteluvalmennus-kurssien ja juniorivalmennuksen parissa.
Säästän päätäni sinne, siis sen vähän mitä siellä nyt on jäljellä ;)

Hyvää Finaalisarjaa Toivottaen;
Puolikalju
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
mutta muuten luulen HIFK:n saavan ison määrän vastahyökkäyksiä joissa tamperelaispuolustajat eivät ehdi mukaan.
Tähän en jotenkin usko pätkän vertaa, sillä yleensäkin ylivoimahyökkäyksiä tulee Tapparaa vastaan todella harvoin. Tapparalla on hyökkäyksessä rakenne useimmiten hyvässä kunnossa, mikä mahdollistaa aina hyvä puolustusvalmiuden. Ja jos eivät Puljujärvi, Junttila ja kumppanitkaan karkailleet, niin eivät sitä tee nuo IFK:nkaan vastaavat. Mutta toki, jos näin käy, niin sittenhän homma lienee nopeasti ohi.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Mitä runkosarjan tilastot mielestäsi liittyvät joukkueiden tämän hetkisiin play-off tilastoihin, koska nämä em. joukkueet eivät ole kohdanneet vielä play-offeissa, eikä keskinäistä tilastointia näin ollen ole olemassa?
Onko se nyt sitten Pelicansin vika että IFK on tehnyt Tapparaa enemmän maaleja, ja mikä yhteys tällä oli esittämääni corsi-tilastoon, jossa ei maaleja lasketa, vaan laukauksia.
Totta kai peli on aina suhteessa vastustajaan, runkosarjassa Tappara oli IFK:ta parempi.
En mielestäni ole sanallakaan tähän viitannut, saatika sitä FAKTAA kieltänyt.

Minä annan kauden keskinäisille kohtaamisille pelaajia arvioidessa vähintään saman verran arvoa kuin puolivälieräsarjoille, siksi toin ne esiin. Pointti oli lähinnä siinä, että puolustajien pudotuspelitilastojen vertailu ei ole kovin hedelmällistä johtuen vastustajien eroavaisuudesta. Ymmärrän, että tilastot tukevat väitteitäsi enkä ole tilastoja kumoamassa. Itse en vain anna tilastoille juurikaan painoarvoa tässä vaiheessa. Corsi-tilastoa perustelin jo aiemmin. Ei Tapparan pelaajat ole siinä olleet koko kautena hätytelleet kärkeä, koska Tappara ei juuri ammu pienistä kulmista. Jotain kai sekin kertoo, että Tapparasta paras corsi-lukema on playoffeissa Henrik Haapalalla ja sillä ollaan liigassa sijalla 86. Tuota parempi lukema on kymmenellä IFK-pelaajalla, joten mielestäni pointtini vastustajien merkityksestä tämän tilaston kannalta on varsin validi. Ei se IFK:n vika ole, vaan pikemminkin ansio, että kykeni voittamaan runkosarjan ja sai näin ollen ennakkoon helpomman reitin ja kotiedun finaaliin. Nimimerkki @Sekera on tehnyt hyvää analyysia laukauskartoista, josta käy hyvin ilmi miksi Tapparan corsi-lukemat eivät ole IFK:n tasoa.


Millä mittarilla kiekollisten, esim. Auvitun ja Plastinon kaltaisten yv-aikaa saavien pakkien paremmuutta on mielestäsi hyvä vertailla, jos tehotilasto tai tehopinnat eivät ole oikea mittari?

Tästä en ala vääntämään. Kunhan sanoin, ettei pudotuspelien pistetilaston perusteella pysty erityisemmin arvioimaan pelaajan tasoa. Tietysti Auvitun pistesaldo kertoo, että onnistumisia on tullut ja hän on kova uhka hyökkäyspäässä. Itse luotan tässäkin näkemääni tilastoja mieluummin. Esimerkki: Tilastojen perusteella Atte Pentikäinen on parempi puolustava puolustaja kuin Markus Kankaanperä, mutta silmäni kertovat toista.

Hyvää Finaalisarjaa Toivottaen;
Puolikalju

Sitä samaa.
 

nikozwan

Jäsen
Muutama rivi omia näkemyksiäni. Antaisin suosikinviitan hiuksenhienosti Tapparalle. Sanoin jo runkosarjan aikana, että Tappara on pahin mahdollinen vastustaja HIFK:n pelityylille. Olen yhä sitä mieltä. Voittamaton Tappara ei kuitenkaan ole. Kotietu tasoittaa tilannetta. Näen että sarja voi mennä kahdella tavalla.

A) Tapparan valtava voitonnälkä yhdistettynä kurinalaisempaan pelityyliin on myrkkyä HIFK:n iloiselle hyökkäyspelille. HIFK on sortunut herkästi puolustuspään virheisiin jo tänä keväänä. Jos Tappara saa tapettua HIFK:n peli-ilon ja otettua otteen nopeasti itselleen, sarjasta tulee lyhyt. HIFK voittaa ehkä ekan pelin kotona, mutta sen jälkeen mennään manselaisten komennossa ja pytty matkaa Tapolan kanssa Tampereelle voitoin 4-1. Tämä on omasta näkövinkkelistä se pessimistinen visio.

B) Sarjasta tulee jossain määrin HIFK-JYP sarjan uusinta. Molemmat ovat rautaa kotonaan. HIFK ilottelee Nordiksella ja venyttelee verkkoja. Tappara sortuu jäähyihin ja HIFK kurittaa YV:llä voitot. Tampereella pelataan tasaisemmin, mutta kotiyleisön turvin kirvesrinnat saavat kurinalaisen pelisuunnitelmansa toimimaan. Koko sarja pelataan kotivoittojen merkeissä ja lopulta HIFK voittaa Nakkikattilan Stadiin voitoin 4-3. Tässä (minun makuun) se positiivinen tulevaisuudenvisio.

Jompi kumpi näistä toteutuu. Tai sitten tapahtuu jotain ihan muuta. Kevät on täynnä ihmeitä. Kävi miten kävi, hieno kevät on ollut, ja vielä hienompaa nähdä kaksi perinteistä joukkuetta vastakkain finaalissa. Paras voittakoon!

edit. Sinänsä vähemmän yllättäen tuossa maikkarin kyselyssä 62% vastaajista (tällä hetkellä) uskoo Tapparan mestaruuteen. Toki kysymyksenasettelukin on Tapparan suuntaan kallellaan, mutta ymmärrettävää, että muu Suomi symppaa kolmessa edellisessä finaalissa kaatunutta Tapparaa. Symppaisin minäkin, jossei vastassa olisi "oma" joukkue.
 
Viimeksi muokattu:

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mitä ihmettä, otti 42 viestiä mainita tämänkin ottelusarjan ratkaisupelaaja Saravon PekkaPekkaPekkaPekkaPekkaPekka.
Alivoiman pitää toimia timanttisesti, kuten pudotuspeleissä tähän saakka. 5-5 -peli on näyttänyt olevan tiivistä, pitää vain uskaltaa pelata ja voittaa. Edelleen, sisälläni on zen, Lukkoa pelkäsin eniten. Helpolla ei tämäkään sarja tule meille kääntymään, mutta rauhallinen usko omiin on. Tämä on meidän kausi.
 

Myyntimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muutama rivi omia näkemyksiäni. Antaisin suosikinviitan hiuksenhienosti Tapparalle. Sanoin jo runkosarjan aikana, että Tappara on pahin mahdollinen vastustaja HIFK:n pelityylille. Olen yhä sitä mieltä. Voittamaton Tappara ei kuitenkaan ole. Kotietu tasoittaa tilannetta. Näen että sarja voi mennä kahdella tavalla.

A) Tapparan valtava voitonnälkä yhdistettynä kurinalaisempaan pelityyliin on myrkkyä HIFK:n iloiselle hyökkäyspelille. HIFK on sortunut herkästi puolustuspään virheisiin jo tänä keväänä. Jos Tappara saa tapettua HIFK:n peli-ilon ja otettua otteen nopeasti itselleen, sarjasta tulee lyhyt. HIFK voittaa ehkä ekan pelin kotona, mutta sen jälkeen mennään manselaisten komennossa ja pytty matkaa Tapolan kanssa Tampereelle voitoin 4-1. Tämä on omasta näkövinkkelistä se pessimistinen visio.

B) Sarjasta tulee jossain määrin HIFK-JYP sarjan uusinta. Molemmat ovat rautaa kotonaan. HIFK ilottelee Nordiksella ja venyttelee verkkoja. Tappara sortuu jäähyihin ja HIFK kurittaa YV:llä voitot. Tampereella pelataan tasaisemmin, mutta kotiyleisön turvin kirvesrinnat saavat kurinalaisen pelisuunnitelmansa toimimaan. Koko sarja pelataan kotivoittojen merkeissä ja lopulta HIFK voittaa Nakkikattilan Stadiin voitoin 4-3. Tässä (minun makuun) se positiivinen tulevaisuudenvisio.

Jompi kumpi näistä toteutuu. Tai sitten tapahtuu jotain ihan muuta. Kevät on täynnä ihmeitä. Kävi miten kävi, hieno kevät on ollut, ja vielä hienompaa nähdä kaksi perinteistä joukkuetta vastakkain finaalissa. Paras voittakoon!

edit. Sinänsä vähemmän yllättäen tuossa maikkarin kyselyssä 62% vastaajista (tällä hetkellä) uskoo Tapparan mestaruuteen. Toki kysymyksenasettelukin on Tapparan suuntaan kallellaan, mutta ymmärrettävää, että muu Suomi symppaa kolmessa edellisessä finaalissa kaatunutta Tapparaa. Symppaisin minäkin, jossei vastassa olisi "oma" joukkue.
Noh, noin puolet tamperelaisista symppaa todella kovaa HIFK:iä!
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Lipunmyynnistä on saatu aikaan ensimmäinen "kohu": HIFK myi lippuja ennen vastustajan varmistumista: YleX | yle.fi

Aika usein olisi parempi, jos Pärnänen ei kommentoisi mitään. HIFK saa tietenkin tehdä mitä haluaa, mutta SM-liigan taholta sitä ei tarvitsisi noin paljon korostaa. Todellinen viestinnän ammattilainen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jos nyt lähdetään tätä perkaamaan, kun kerran sellainen aika nyt tullut eilisten tunteiden jälkeen niin voisihan tässä jotain raapustaa. Ekana tulee mieleen, että IFK on vahvistanut viime kaudelta heikkouksiaan melkoisesti. Käytännössä hyökkäyksen runko on sama, mutta puolustukseen ollaan hommattu isoja palasia kohti parempaa.

IFK:lla on erittäin tulivoimainen pakisto, jonka kanssa pitää olla erittäin tarkkana. Yohann Auvitu ja Taimi, mutta myös Grillfors on pelatessaan erittäin vaarallinen. Tapparalla on edelleen Teemu Aallon ja Plastinon laukaukset ja Mäntylän toimitukset. Tappara on edelleen parempi puolustamaan omalla alueella, mutta hyökkäysvoittoisessa kiekossa meillä on huonompi pakisto mielestäni.

IFK:lla on todella ratkaisuvoimaisia hyökkäyskenttiä, joten Tappara todennäköisesti joutuu hidastamaan peliä jonkin verran, koska IFK on parhaimmillaan, kun se saa pyörittää näyttäviä kuvioita hyökkäysalueella. Erityisosaamista on vähän joka juttuun, jos Kärpillä oli Pyörälä laittaa maalin eteen ohjaamaan niin IFK:lta löytyy mm. Luttinen tähän samaan rooliin.

Sarjan ratkaisu piilee pitkälti siinä, että pystyykö Tappara tyrehdyttämään IFK:n hyökkäävän pelitavan ja iskemään vastaan järkevästi vai joudutaanko puolustuskannalle liikaa. IFK ei pelaa kovin tiivistä peliä omassa päässä, joten nopeat katkot ja käännöt ovat myös myrkkyä IFK:lle.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
HIFK

(D) Yohann Auvitu - 2012 (JYP)
(D) Joonas Järvinen - 2010 (TPS)
(D) Tommi Taimi - 2013 (Ässät)
(F) Siim Liivik - 2011 (HIFK)
(F) Teemu Ramstedt - 2011 (HIFK)


Tappara

(G) Tomi Karhunen - 2014 (Kärpät), 2015 (Kärpät)
(D) Markus Kankaanperä - 2011 (HIFK) (+ 5x hopeaa, 1x pronssia)
(D) Tuukka Mäntylä - 2003 (Tappara)
(D) Pekka Saravo - 2003 (Tappara) (+ 5x hopeaa)
(F) Kristian Kuusela - 2008 (Kärpät) (+ 4x hopeaa)
(F) Veli-Matti Savinainen - 2013 (Ässät)


Erityismaininta:

Teemu Aalto 5x pronssia, 3x hopeaa

Muut mestaruudet, HIFK

(G) Ville Husso - 2012 A-nuorten SM-kulta (HIFK), 2014 U20 MM-kulta
(G) Kevin Lankinen - 2012 B-nuorten SM-kulta (Jokerit), 2013 B-nuorten SM-kulta (Jokerit)
(D) Keith Aulie - 2009 U20 MM-kulta (Kanada), 2012 Calder Cupin (AHL) mestaruus (Norfolk Admirals), 2016 Spengler Cupin mestaruus (Kanada)
(D) Yohann Auvitu - 2008 Ranskan "A-nuorten" mestaruus (Mont-Blanc), 2014 European Trophyn mestaruus (JYP)
(D) Daniel Grillfors - 2008 SHL mestaruus (HV71), 2010 SHL mestaruus (HV71)
(D) Juuso Salmi - 2007 C-nuorten SM-kulta (HIFK), 2009 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2012 A-nuorten SM-kulta (HIFK)
(D) Tommi Taimi - 2011 Mestiksen mestaruus (Sport)
(D) Miihkali Teppo - 2009 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2010 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2012 A-nuorten SM-kulta (HIFK)
(F) Corey Elkins - 2012 Tshekin Extraligan mestaruus (HC Pardubice)
(F) Roope Hintz - 2016 U20 MM-kulta
(F) Jasse Ikonen - 2008 A-nuorten SM-kulta (KalPa), 2011 A-nuorten SM-kulta (JYP)
(F) Matti Lamberg - 2008 C-nuorten SM-kulta (Kärpät)
(F) Robert Leino - 2013 A-nuorten SM-kulta (HPK)
(F) Arttu Luttinen - 2003 A-nuorten SM-kulta (HIFK)
(F) Thomas Nykopp - 2009 C-nuorten SM-kulta (Jokerit)
(F) Mika Partanen - 2007 C-nuorten SM-kulta (HIFK), 2009 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2010 B-nuorten SM-kulta (2010), 2013 Mestiksen mestaruus (Jukurit)
(F) Teemu Ramstedt - 2003 C-nuorten SM-kulta (HIFK), 2005 B-nuorten SM-kulta (HIFK)
(F) Henri Tamminen - 2011 B-nuorten SM-kulta (Blues)
(F) Tomi Tuomisto - 2006 C-nuorten SM-kulta (Jokerit), 2008 B-nuorten SM-kulta (Jokerit)
(F) Micke-Max Åsten - 2009 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2010 B-nuorten SM-kulta (HIFK), 2012 A-nuorten SM-kulta (HIFK)


Muut mestaruudet, Tappara

(G) Tomi Karhunen - 2010 A-Nuorten SM-kulta (Kärpät), 2012 Slovakian Extraliigan mestaruus (HC Slovan Bratislava)
(D) Aleksander Bonsaksen - 2005 U18 I-divisioonan MM-kultaa, 2009 Norjan Getligaenin mestaruus (Vålerenga)
(D) Aleksi Elorinne - 2009 A-nuorten SM-kulta (Blues)
(D) Tuukka Mäntylä - 1999 U18 MM-kulta
(D) Nick Plastino - 2010 Italian mestaruus (Asiago), 2011 Italian mestaruus (Asiago), 2015 Norjan mestaruus (Stavanger Oilers)
(D) Aleksi Salonen - 2011 A-nuorten SM-kulta (JYP), 2014 European Trophyn mestaruus (JYP)
(D) Pekka Saravo - 1995 C-nuorten SM-kulta (Tappara), 1996 B-nuorten SM-kulta (Tappara)
(F) Stephen Dixon - 2003 U18 MM-kulta (Kanada), 2005 U20 MM-kulta (Kanada)
(F) Henrik Haapala - 2011 B2-nuorten SM-kulta (Tappara), U20 MM-kulta
(F) Miika Heikkilä - 2013 A-nuorten SM-kulta (HPK)
(F) Manu Honkanen - 2013 U17 EYOF-turnauksen (European Youth Olympic Festival) voitto, 2015 A-nuorten SM-kulta (TPS)
(F) Jan-Mikael Järvinen - 2006 B-nuorten SM-kulta (Ilves)
(F) Kristian Kuusela - 2007 SHL mestaruus (MODO)
(F) Patrik Laine - 2016 U20 MM-kulta
(F) Jani Lajunen - 2009 A-nuorten SM-kulta (Blues), 2011 MM-kulta, 2015 SHL mestaruus (Växjö)
(F) Otto Rauhala - 2012 B2-nuorten SM-kulta (Tappara), 2014 U20 MM-kulta

Suuret kiitokset FutureHockeylle tästä listauksesta! Hyvää kannatti jälleen kerran odottaa, sillä jos olisin itse ruvennut noita tietoja tonkimaan, olisi rävellykseni taatusti kalvennut tämän rinnalla. Hienoa työtä ja mielenkiintoista luettavaa!

Kummankin joukkueessa on siis kaksi pelaajaa seuran edellisestä mestariryhmästä, IFK:lla (vain) Ramstedt ja Liivik viiden vuoden takaisesta ryhmästä ja Tapparalla Mäntylä ja Saravo 13 vuoden takaisesta mestariryhmästä. Lisäksi Tapparan puolustuksesta Kankaanperä voitti mestaruuden tämänkertaisen vastustajan riveissä. Valtavaa on kyllä ollut IFK:n vaihtuvuus, kun vain nuo kaksi pelaajaa ovat jäljellä, ja heistäkin Liivik tuli vasta kesken kauden mukaan.

Tuoreimmat liigamestaruudet ovat tunnetusti Tomi Karhusella, ja noista Mäntylän ja Sarajevon mestaruuksista on jo aika tovi. Eikä Kuuselan kahdeksan vuoden takainen mestaruuskaan varmaan enää ihan tuoreessa muistissa ole. Roope Hintzillä ja Patrik Laineella hyvä mahdollisuus melko täydelliseen kauteen, sillä jompikumpi tulee voittaneeksi saman kauden aikana kultaa sekä maajoukkuepaidassa että seurajoukkueessa. Yhtä tuore nuorten MM-kullan kanssa on myös Keith Aulien Spengler Cupin voitto, mutta tiedä sitten, kuinka korkealle (mies itsekään) tuota arvostaisi.

Erittäin mielenkiintoisia olivat myös nuo IFK:n ja Tapparan muiden mestaruuksien listaukset. Sen laskin tuon pohjalta itsekin, että playoffeissa kentälle päässeistä pelaajista IFK:n riveissä on viisi pelaajaa ja Tapparalla seitsemän, jotka eivät ole koskaan ikinä missään ainuttakaan mestaruutta voittaneet. Poisluettuna kaiken maailman polttaripainit ja amiksen katusählyturnaukset. ;)

IFK:lta uransa ensimmäistä mestaruutta hakevat Joonas Rask, Tomas Zaborsky, Juuso Puustinen, Matt Generous ja Lauri Taipalus. Tapparalta puolestaan Jere Karjalainen, Jukka Peltola, Juhani Jasu, Arttu Ilomäki, Teemu Aalto, Dominik Hrachovina ja Atte Mäkinen ovat pelaajia, jotka eivät vielä mestaruussaunassa ole istuneet. Kuten FutureHockey mainitsikin, on Teemu Aalto erityisesti tehnyt himmeämmistä mitaleista lähes taidetta, joten jos tässä jostakusta on tämän kevään "kimmotimonen"* leivottava, niin se kunnia menköön itsestäänselvästi 38-vuotiaalle Teemu Aallolle. Jos Aalto saa loppuottelusarjan päätteeksi kultamitalin kanssa, niin siinä saattaisi olla aika sopiva hetki panna myös koko ura pakettiin - mitään miehen omista jatkohaluista mitään tietämättä.

*=EDIT: Timonen toki siinä mielessä huono esimerkki, kun oli kuitenkin kaksi SM-kultaa voittanut, mutta eipä tullut nopeasti parempiakaan mieleen.
 

nikozwan

Jäsen
Noh, noin puolet tamperelaisista symppaa todella kovaa HIFK:iä!

Haha, hyvä pointti. Jos totta puhutaan niin Tampereen seuroista Ilves on aina ollut jostain syystä minulle (ja käsittääkseni useimmille HIFK-faneille) lähempänä sydäntä, mutta ei kerrota sitä Tapparan kannattajille...

Ja onhan se aina tukalaa katsoa kun paikallisvastustaja juhlii mestaruutta. Muistan tämän 90-luvulta aivan liian hyvin...
 

nikozwan

Jäsen
Lipunmyynnistä on saatu aikaan ensimmäinen "kohu": HIFK myi lippuja ennen vastustajan varmistumista: YleX | yle.fi

Aika usein olisi parempi, jos Pärnänen ei kommentoisi mitään. HIFK saa tietenkin tehdä mitä haluaa, mutta SM-liigan taholta sitä ei tarvitsisi noin paljon korostaa. Todellinen viestinnän ammattilainen.

Vaikka tässä kyseenomaisessa tapauksessa olenkin Pärnäsen linjoilla, niin yleisesti ottaen olen samaa mieltä kanssasi. Miehen jutut olivat jo Veikkaaja-US aikaan pääsääntöisesti karmaisevaa luettavaa. Ainoat huonommat urheilutoimittajat jotka tiedän, ovat Marko Lempinen ja Jussi Saarinen. Se fakta, että Lempinen on voittanut jotain palkintoja työstään saa minut todella masentuneeksi kotimaisen urheilujournalismin tilasta.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Lipunmyynnistä on saatu aikaan ensimmäinen "kohu": HIFK myi lippuja ennen vastustajan varmistumista: YleX | yle.fi

Aika usein olisi parempi, jos Pärnänen ei kommentoisi mitään. HIFK saa tietenkin tehdä mitä haluaa, mutta SM-liigan taholta sitä ei tarvitsisi noin paljon korostaa. Todellinen viestinnän ammattilainen.

Surullista muttei yllättävää ettei Pärnäsellä ollut faktat hallussa. Lippujen varausvahvistuksessa ja ticketmasterin tapahtumainfosta löytyi kyllä se fakta että liput ovat noudettavissa kello 23:59 13.04.2016 saakka. En ymmärrä miten sorsittiin ja miksi tästä yritetään asioita selvittämättä vääntää skuuppeja kun noutamattomista lippuvarauksista ei veloiteta mitään. Mikäänhän ei estänyt Tappara-/Kärppämielisiä varaamasta lippuja kun ne myyntiin tulivat. Vai estikö? Mikä? Taikausko?

Pärnästä nyt ei olisi ikinä pitänyt palkata tuolle postille trollaamaan.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hauskaa että IFK vei runkosarjan, mutta joka mediassa ollaan kyllä suorasti ja epäsuorasti sitä mieltä, että tässä sarjassa meillä ei ole mitään jakoja. Hyvä lähteä altavastaajana sarjaan.
 

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kirjoitan vaikken ole koko ketjua vielä läpi lukenut. Mielestäni Tappara on ennakkosuosikki tässä sarjassa pelitavan ja Karhusen takia.
Jälkimmäisen kaikkia pudotuspelejä en ole nähnyt, mutta tilastot kertovat paljon. Lisäksi niissä peleissä, jotka olen nähnyt, ei ole helppoja maaleja mennyt. Hussolle näin on käynyt parissakin playoff-ottelussa.

Sitten tuo pelitapa. Tapparan hapettoman tiivis viisikkopuolustus on myrkkyä hyökkäyksestä elävälle IFK:lle. Pelicanshan laittoi kilpparipuolustuksellaan IFK:n lopulta tiukemmalle (hyvän maalivahdin avulla) kuin JYP. Pelkona on, että silloin kun mistään ei mene sisään, alkaa IFK puristaa mailaa. Tätä nähtiin juuri Pelicans-sarjassa. Pelsuilla oli Tyrväinen ja Erkinjuntti iskemässä vastahyökkäyksistä, Tapparalla taas Laineen ja Kuuselan ohella aika monta muutakin jotka osaa kiekon laittaa pussiin heti kun tilaisuus tulee.

Aika paljon tässä mietin kuluneita keskinäisiä runkosarjaotteluita pelolla. Se tieto tosin helpottaa, että siinä oli pari sellaista IFK:lle vaikeaa toisen päivän peliä levännyttä joukkuetta vastaan. Ja joo, eihän noilla nyt enää muuten ole merkitystä, mutta antavat kuitenkin suuntaa.

Jotkut meidän leiristä ovat päätelleet, että kun viime vuonna Tappara ei meistä helpolla selvinnyt, ja nyt joukkueemme on merkittävästi vahvistunut, ennakoisi tämä meille parempia asemia. Toki näin varmasti on, mutta viime vuonna kuitenkin IFK:n peli meni osittain sellaiseksi Pelicans-tyyliseksi selviytymistaisteluksi, jolla voi parempaakin joukkuetta horjuttaa. No joo, katsotaan pelit ja negaillaan sitten lisää.
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Mä myönnän että Tappara pelottaa etukäteen, mutta samalla on uskoa omiin ja omien tekemiseen. Tappara ollut jo useita vuosia se vittumaisin vastustaja. Tän kauden runkosarjatilasto aika rajua luettavaa, vaikka runkosarjakohtaamiset ei varsinaisesti nyt paina, kun lähdetään puhtaalta pöydältä vääntämään mestaruudesta. Kaksi edellistä kevättä HIFK on ollut vasta takaisintulovaiheessa, kun Tapparalle on pudottu ensimmäisellä kierroksella. Ollut puhetta, että Stögön IFK haastoi hyvin viime keväänä ja "oli lähellä voittaa". Totta vaan on että HIFK oli edelliskeväänä yhtä lähellä kuin mitä Pelicans oli tänä keväänä HIFK'ta vastaan. Haastoi, otti voittoja, muttei oikeasti lähelläkään. Taisi samalla tapaa mennä voitotkin, ellen väärin muista. -> 2-0 -> 2-2 -> 4-2.

Median jutuista voisi helposti jäädä kuva ettei IFK'lla ole pelitapaa, mutta tämähän ei tietenkään pidä paikkaansa. Silti on fiilis että Tapparan pelitapa, rutiini ja kokemus (edelliset keväät) tukevat paljon paremmin kun ollaan vaikeissa tilanteissa eli kun peli ei kulje. HIFK nimenomaan pöllytti Jypiä kun saivat sen oman pelinsä rullaamaan ja löytyi se flow. Ramstedtin maali esimerkkinä - ilmiömäinen. Mitä kun Tappara rikkoo flow'n? Löytyykö aseet päästä niille omille vahvuusalueille?

Tää kevät on Tapparan. Jos siis miettii historiaa ja tätä kokonaistarinaa. Kolmena keväänä 8 voittoa (!!) finaaleissa, mutta vastustaja joka kerran juhlinut mestaruutta. Laineen ilmiömäinen kevät... kaikki on kirjoitettu Tapparan mestaruudelle. Tässä mielessä epäilen vielä, onko tämä sittenkään HIFK-kevät. HIFK päässyt vähän tulemaan varjoissa, varsinkin tämän upean Kärpät-Tappara -sarjan aikana. Kuitenkin historiallinen runkosarjavoitto, usko joukkueen sisällä omaan tekemiseen valtava. Stögö vetää oikeista naruista. Itse uskon isosti Punaiseen kevääseen - luonnollisesti. Kuten olen uskonut koko kauden, Pelicansin tasoittaessa puolivälieräsarjan ja Jypin ottaessa voittoja kotonaan välierissä.

Hienoa ettei urheilua ja elämää voi ennustaa. Tulee mahtava finaalisarja! Ramstedt vs Laine. Husso vs Karhunen. Luttinen vs Peltola. Stögö vs Tapola. Nordis vs Hakametsä. Stadi vs Manse. Auvitu, Kuusela, Mäntylä (tervetuloa!), Kanki, Zabo, Savinainen, Järvinen, Taimi... onhan tässä asetelmia.

Jos pakko hakea ennakkosuosikki, on se oltava HIFK. Runkosarjan voitto on runkosarjan voitto. Selkeää ennakkosuosikkia ei ole ja ei tässä voi että jompi kumpi pääsisi tulemaan haastajana. Tarviiko sitä haastajaa olla? Kaksi kauden parasta joukkuetta vastakkain. Paras 7:stä ja mestari selvillä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hauskaa että IFK vei runkosarjan, mutta joka mediassa ollaan kyllä suorasti ja epäsuorasti sitä mieltä, että tässä sarjassa meillä ei ole mitään jakoja. Hyvä lähteä altavastaajana sarjaan.

Järkevät kyllä tietävät, että IFK on tässä(kin) sarjassa ennakkosuosikki. Media tarjoaa Tapparalle ennakkosuosikin asemaa ainoastaan viime kausien perusteella kuten he tarjoilivat sitä myös viime kaudella Kärppiä vastaan. Todellisuus on kuitenkin ihan toinen. Kaudet eivät ole veljiä keskenään ja se, että hävisit viimeiset kolme finaalisarjaa ei automaattisesti tarkoita että voitat sen neljännen. Ei siinä ole mitään "viime vuosien" oikeutusta tai järjestystä vaan parempi nyt vaan tuppaa finaalitkin voittamaan. Kyllähän viime vuonnakin jaksoi media spekuloida ja ulvoa, että Tappara lähtee kahden vuoden nälkänsä jälkeen ennakkosuosikkina finaaliin ja ihan toistahan siinä sitten kävi. Ne edellisvuodet, edelliset mestaruudet ja hopeat voidaan taas tunkea sinne *naaliin ja unohtaa ne kokonaan, kun niillä ei ole mitään vaikutusta tämän Tappara-joukkueen tai tämän HIFK-joukkueen mahdollisuuksiin.

Jos media olisi analyyttinen se tarjoaisi IFK:lle selkeää ennakkosuosikin viittaa, koska:
-IFK:lla on laajempi ja kalliimpi materiaali
-IFK joutui Pelicansin kanssa koville ja joutui "ansaitsemaan" jatkopaikkansa vaikeuksien kautta
-IFK:lla oli runkosarjassa 60 pelin otannalla parempi joukkue ja pisteellisesti se tarkoitti jo yli 10 pisteen eroa esim. Tapparaan, joka on todella paljon.

Kaiken kaikkiaan IFK:lla myös peli on kulkenut kokonaisuudessaan hyvin. IFK:n meno on muistuttanut paljolti Tapparan kautta 2012-2013, kun Tappara vei runkosarjassa ihan flow-tilassa loppua kohti kaikki jengit ja oli ihan pitelemätön kahdella ensimmäisella playoff-kierroksella. Tuo vuosihan tuli sitten Tapparalle aivan liian nopeasti ja finaaleihin päästiin vähän liian helposti ja siinähän Ässät sit pääsi iskemään. JOS IFK tämän häviää niin tarjoan tuota selitystä, että ei jouduttu vielä ehkä ihan kaikkea antamaan missään vaiheessa. Mutta edelleen edelleen se on turhanpäiväistä spekulaatiota, jolla ei ole mitään tekemistä TÄMÄN SARJAN tai TÄMÄN VUODEN kanssa.

on täysin yhdentekevää ansaitseeko Tappara mestaruuden vai ei, jos se ei sitä pysty voittamaan. Ei mestaruuksia ansaita vaan ne pitää voittaa. Ja iso vuori pitää ylittää vielä kummankin joukkueen, jos meinaa mestari olla.
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän media kääntää tätä ennakkosuosikin viittaa Tapparalle ihan senkin takia, että siellä on se ihmeellinen Patrik Laine, joka on uusi Mario Lemieaux.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös