Playoffs 2015 välierät: Tappara – Lukko

  • 138 666
  • 956

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
En nyt oikein ymmärrä mistä sinä puhut, ei kai liity mitenkään minun viestiini?
Puhuit laukausten laadusta.Ilmeisesti et katsonut pelia tai nahnyt tapparan maaleja.
 

Zalmonella

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman lukko
Täytyy kyllä nyt sanoa, että melkoista paskaa oli Lukon peli aina ottelun viimeisille minuuteille asti. MIkäli Lukko pelaisi ottelussa niin kuin se pelasi viimeiset minuutit niin Tappara olisi jo lomalla. Sen sijaan Lukko perseili oman mahdollisuutensa. Ja kyllähän Lukon pelistä näkee, että Vahalajti puuttuu. YV on entistäkin surkeampaa kuraa mitä se oli vielä Vahalahdenkin aikana.

Nurmi on kyllä turhake. Kultakypärä päässä eikä ole saanut mitään aikaiseksi. Luulisi, että joukkueen toiseksi paras pistemies nyt sentään joskus osuisi. Metsola päästettiin helpolla ja loput pomppivat miten sattuu eikä tuuriakaan ollut mukana.

Tuomareista on sen verran paruttu, että on sanottava omakin näkökulma asiaan. Kuten Kortelainen tänään hyvin kertoi, pelin taso kärsii tästä olemattomasta linjasta. Kyllä selvät jäähyt tulisi viheltää eikä tuomareiden kuuluisi paskoa näin housuun mitä ovat tässä sarjassa paskoneet.

Mikäli Lukko tämän sarjan häviää niin tulen vakavasti puntaroimaan Lukon seuraamista jatkossa enään. On täysin kannattajien pettämistä mikäli ammattilaiset ja paljon voittaneet pelaajat eivät kykene tälläisistä asemista mistä tänään lähdettiin liikkeelle, tätä homaa ratkaisemaan ja he kuitenkin tekevät tätä työkseen.

Ei muuta.
 

#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vaaralliselta maalintekoalueelta kaikki laukaukset Lukolle 19-13 joista maalille asti 9-10. Vaaralliselta maalintekoalueelta tasakentällisin laukaukset Lukolle 12-7 joista maalille asti 8-5.
Boldaus oma. Tolppia ei tuohon esimerkiksi virallisissa tilastoissa taideta laskea, vaan menevät ohilaukauksiksi, eikö vain?
Toisaalta ei mitään väliä, kun kiekko meni Lukon maaliin kaksi kertaa ja Tapparan nolla. Ne kuitenkin lopuksi ratkaisevat.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Edelleenkin Lukolla oli enemmän paikkoja maalinteko sektorilta ja laadukkaamilla laukauksilla voitto olisi ollut lähellä. -nyt myös tolpat meni Lukolla 2-0. Eli tolppa sisää ja tolppa ulos.

Jos edellisellä sivulla puhutaan että laukaukset meni Lukolle 30:n erolla ja peli olisi pitänyt voittaa kirkkaasti, niin on hyvä palauttaa kanssakirjoittaja maan pinnalle. Tappara ei lauo kuten Lukko ja se on pelitapakysymys. Vaarallisella maalintekoalueella erot olivat huomattavasti pienempiä ja Tappara sai sieltä jopa Lukkoa enemmän laukauksia maalille asti.

Boldaus oma. Tolppia ei tuohon esimerkiksi virallisissa tilastoissa taideta laskea, vaan menevät ohilaukauksiksi, eikö vain?
Toisaalta ei mitään väliä, kun kiekko meni Lukon maaliin kaksi kertaa ja Tapparan nolla. Ne kuitenkin lopuksi ratkaisevat.

Tolppakudissa laukaus menee maalivahdin ohi mutta ei mene maaliin, silloin se on ohi.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Mikäli Lukko tämän sarjan häviää niin tulen vakavasti puntaroimaan Lukon seuraamista jatkossa enään.

Ei muuta.

Tämä osa viestistäsi kertoo että et sinä mikään oikea kannattaja nytkään ole. Muuta osaa viestistäsi en edes jaksa analysoida koska se oli kokonaisuudessaan melkoista skeidaa.

Ei muuta.
 
Ensimmäinen peli aikoihin, jossa Tapparalle rouva Fortuna näytti muutakin kuin tuhtia pakaraa. Jos Tapparalla olisi aiemmissa peleissä ollut edes hitunen tuuria mukana, sarja olisi katki. Viittaan jatkoaikapeleihin.

Tappara pääsi 2-0 johtoon ansaitusti, mutta osittain tuurilla. Peli oli laadukasta ja homma koko ajan omassa lapasesssa. En oikein näe samana asiana 2-0 tilanteessa puolustaa ja "päästää" kaveria yrittämään kavennusta kuin sitä, että otti 0-0:ssa pelin haltuun. Voi näyttää hallinnalta ja hirveältä vääryydeltä, kun Lukko ei voittanut ottelua vaikka laukoi enemmän ja pakotti Metsolan suurempaan torjuntamäärään. Peli ratkottiin, kun taululle ilmestyi 2-0. Lukko ei sen jälkeen pystynyt edes kaventamaan, vaikka selkeästi paikat siihen oli

Kun edes sitä ensimmäistä kavennusmaalia ei ilmestynyt niin mielestäni Lukolla ei ollut ns. mitään palaa. Annettiin kyllä mahdollisuus ja aloitteen otto PELIN EDETESSÄ.

Mielestäni peli oli hemmetin hyvin Tapparan näpeissä eikä paniikkikaan tullut edes lopun sydäripaikoissa, koska oli vahingon sattuessa siihenkin varaa. Paras ja "helpoin" peli Tapparalle poffeissa.
 

Apheu

Jäsen
Lukko laukoi ottelussa 54 kertaa ja Tappara 24 kertaa se kertoo jo aikapaljon pelin kulusta. Ennen kuin joku viisastelee että ei tullut maalinteko sektorilta niin käy vilkaisemassa Liiga.fi sivulta laukaisu karttaa. Noista voi todeta että Lukon olisi pitänyt voittaa tämä peli kirkkaasti. Vetojen tarkuudessa ja laadussa oli toivomisen varaa mutta paikkoja oli tarpeeksi pelin voittamiseen.

Ei nuo laukaisutilastot kerro kyllä loppujen lopuksi paljoakaan pelin oikeasta kulusta. Tappara ei ainakaan tunnu ikinä voittavan laukaisutilastoja, mutta oli silti runkosarjan toinen jo kolmatta kautta peräjälkeen. Varsinkin kahtena viimeisempänä kautena tyyli on ollut laukoa vähän, mutta laadukkaasti ja hyviltä paikoilta. Jos Lukko -kannattajille jotain lohtua tai vastaavaa tuo se, että heidän joukkue laukoi enemmän niin saahan niitä tietysti spekuloida ja tutkia. Esimerkiksi nuo tolpatkin ovat kuitenkin loppupeleissä sellaisia, että Metsola tai joku pakki on peittänyt niin hyvin, että kiekko ei ole maaliin tietänsä löytänyt. Erityisesti olin katsovinani, että Niemisen tolppakudin olisi Metsola torjunut, jos olisi himpun verran mennyt enemmän maalia kohti.

Tappara pelasi juuri niin kuin sen halusinkin pelaavan. Ihan loistavasti suoraan sanottuna. Tömmernesin ja Kangen heitot ja pelinviivyttämisjäähyt kun tuosta jätetään pois, niin lähes täydellinen matsi omiin silmiini. Tappara pelasi kuin Lukko on kolme aiempaa peliä pelannut - näennäisesti Lukko hallitsi kiekkoa, mutta aina kun Tappara sen sai, oltiin menossa kovaa maalia kohti. Peli oli kokoajan niin sanotusti Tapparan hallussa. Mielestäni aiemmissa kohtauksissa peli on ollut Lukon hallussa ja Lukon sanelema, Tappara on puskenut päätään Lukon puolustukseen ja vaikka on pitänyt kiekkoa ja näin, ei mitään maalipaikkoja oikein saada aikaan. Nyt annettiin Lukon pitää kiekkoa, mutta viimeisen erän ylivoimia lukuunottamatta Lukon hyökkäyspeli jäi vähiin. Tappara taas aina kiekon saatuaan käänsi hyvin ja saikin monesti hyvän paineen Lukon päähän, joka päättyi johonkin muuhun kuin täysin tyhjään kulmaralliin. Siellä ihan oikeasti esimerkiksi Dixon, Haapala ja Erkinjuntti pyrkivät nyt ratkaisemaan ja tulemaan maalille väkisin.

Huomennako sitten vihdoin se ryöstö sieltä Raumalta, kahdesti se on jo lähellä käynyt.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Jos edellisellä sivulla puhutaan että laukaukset meni Lukolle 30:n erolla ja peli olisi pitänyt voittaa kirkkaasti, niin on hyvä palauttaa kanssakirjoittaja maan pinnalle. Tappara ei lauo kuten Lukko ja se on pelitapakysymys. Vaarallisella maalintekoalueella erot olivat huomattavasti pienempiä ja Tappara sai sieltä jopa Lukkoa enemmän laukauksia maalille asti.



Tolppakudissa laukaus menee maalivahdin ohi mutta ei mene maaliin, silloin se on ohi.

Olet oikeassa tuolla laukausmäärällä peli olisi pitänyt voittaa kirkkaasti jos laatu olisi ollut parempi. Olen eri mieltä noista vaaralliselta alueelta tulleista laukauksia niitäkin oli Lukolla huomattavsti enemmän. Kunhan nyt vaan lasket kartasta laukaukset uudestaan. Lisäksi Lukko blokkasi 7 laukausta Tapparan 2 vastaan. Eli kunhan pelaataan huomenna samoin muutta lisätään laukauksiin laatua ja tarkkuutta niin ei ole mitään hätää.
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Olet oikeassa tuolla laukausmäärällä peli olisi pitänyt voittaa kirkkaasti jos laatu olisi ollut parempi. Olen eri mieltä noista vaaralliselta alueelta tulleista laukauksia niitäkin oli Lukolla huomattavsti enemmän. Kunhan nyt vaan lasket kartasta laukaukset uudestaan.

Ei mun tartte laskea niitä uudestaan, kun Exceli on ne mulle laskenut Liigan otteluseurantasivun lähdekoodista kopioiduista laukauskartan laukauspalluroiden paikkatiedoista ja niistä lasketuista laukomisetäisyyksistä ja -kulmista siten, että vaarallinen maalintekoalue on tieteellisesti rajattuna kahteen osaan: A) maalinedusta, jossa laukausetäisyys < 5 metriä ja B) kauempaa keskeltä, eli 5-10 metriin ja laukauskulmaan > 45 astetta.

Objektiivinen tarkastelu voi ottaa koville, mutta näin se oli tässä pelissä. Huomenna voi olla eri lailla.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Vaarallisella maalintekoalueella erot olivat huomattavasti pienempiä ja Tappara sai sieltä jopa Lukkoa enemmän laukauksia maalille asti.

Ei saanut. Mutta olet oikeassa etta erot toki olivat suhteellisen pienet siina parhailla paikoilla. Tappara ei kuitenkaan maalejaan niista tehnyt, eika tehnyt lukkokaan. En tieda miten tuota tapparan toista maalia esimerkiksi on laskettu laukaukseksi lukon maalin kulmalta kun se poukkii Kousan hokkareista sisaan. Laukaus lahti kaukaa.

Mutta maalit tassa pelissa ratkaisee ja Tappara oli niissa tanaan parempi 2-0 ja ansaitsi voittonsa. Siita ei ole mielestani ainakaan mitaan kiistaa. Ongelma tulee siita kun pelia ymmartamattomat selittavat etta "lukolla ei ollut mitaan palaa" ilmeisesti vain saadakseen paremmin unta kun vastustajalla on yli puolet enemman laukauksia.

Vastustajan naurettava vahattely on vituttanut jo pidempaan. Sanoin tuon lukon kolmannen voiton jalkeen etta joka matsi on ollut maalin peli, ja hivenen erilaisella tuurilla sarja olisi voinut menna neljassa ottelussa kummalle tahansa. Yksikaan peli ei ole missaan vaiheessa ollut "ei palaakaan", ja taman paivan matsi ei tehnyt asiaan mitaan poikkeusta. On totaalista itsepetosta kuvitella etta oma joukkue olisi jotenkin selvasti ollut kuskin paikalla, varsinkin pelissa jossa laukaukset mista tahansa ovat selkeasti vastustajalla. Tassa kun ei ollut kyse siita etta tappara olisi vaan helvetisti laadukkaammilla laukauksilla tai paikoilla tehnyt tarvittavat. Ensimmainen oli "kerran kaudessa" ohjaus ja toinen oli heitto maalille ja meni oman pakin jalasta sisaan. Kyse ei siis ollut siita etta toisen sniperit iskivat kiekkoa ristikon alle ylivertaisilla kyvyillaan ja toinen taas hakkasi puukasillaan kiekkoa veskarin logoon.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Ketjun tuomari-itkut yllättäen loppuivat, kun Tappara voitti. Sattumaa?

Voisihan niistä itkeä, mutta ei sillä rintamalla oikein ole mitään uutta. Nyt pari peliä Tapparakin on jo aika härskisti pyrkinyt hyödyntämään linjaa. Kumminkin puolin nähtiin tänään sellaisia otteita, että vapaapainissakin olisi puhuttu rikkeestä. Homma on jo lähtenyt lapasesta, niin toivottavasti ei sitten enää vihellettäisi mitään. Tänään yksikään vihellety jäähy ei ollut linjassa viheltämättömien kanssa. No ehkä kiekot katsomoon, mutta se sääntö onkin ihan perseestä.
 

axe

Jäsen
Mua vituttaa edelleen tuo tuomarilinja, Tapparan voitosta huolimatta.
  • Onko joku käynyt repimässä tuomarien sääntökirjasta sivun missä puhutaan kampituksesta?
  • Se kypärän päästä "vahingossa" töniminen ja siitä aiheutuva ahdinko tönitylle. Tapparalla on joka pelissä joutunut vähintään kerran pelaaja jättämään pahan paikan omassa päässä, kun joku riska käy painamassa sen vaivihkaa kulmaväännössä pois päästä. Joojoo vittu, oma vika, miksi pitävät niin löysällä, mutta pitäisi niillä löysämunaisilla tuomareillakin olla vähän munaa ottaa edes joku niistä pois, kun se on jo niin suunnitelmallista. No, taisi Tapparakin saada kahdesti revittyä potan pois vastustajalta, mutta ne oli vihellyksen jälkeen.
  • Lukko makasi tänäänkin yhteensä varmaan minuutin Tappara-pelaajan päällä omalla alueellaan tehden omalle hyökkäykselleen tilaa pelata neljällä neljää vastaan ja samalla myös estäen Tapparan hyökkäämisen, kun se pelaaja väkisinmaataan sinne paitsioon. Ja se saatanan Buumies käy siellä yrittämässä repiä hihasta irti että älkääs pojat nyt, älkääs nyt. Vihellä jumalauta se peli poikki! Jos et jäähyä uskaltaa antaa kun tilanteessa on TULKINNANVARAA, niin vihellä edes se tilanne poikki.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ensimmäinen peli aikoihin, jossa Tapparalle rouva Fortuna näytti muutakin kuin tuhtia pakaraa. Jos Tapparalla olisi aiemmissa peleissä ollut edes hitunen tuuria mukana, sarja olisi katki. Viittaan jatkoaikapeleihin.

Tappara pääsi 2-0 johtoon ansaitusti, mutta osittain tuurilla. Peli oli laadukasta ja homma koko ajan omassa lapasesssa. En oikein näe samana asiana 2-0 tilanteessa puolustaa ja "päästää" kaveria yrittämään kavennusta kuin sitä, että otti 0-0:ssa pelin haltuun. Voi näyttää hallinnalta ja hirveältä vääryydeltä, kun Lukko ei voittanut ottelua vaikka laukoi enemmän ja pakotti Metsolan suurempaan torjuntamäärään. Peli ratkottiin, kun taululle ilmestyi 2-0. Lukko ei sen jälkeen pystynyt edes kaventamaan, vaikka selkeästi paikat siihen oli

Kun edes sitä ensimmäistä kavennusmaalia ei ilmestynyt niin mielestäni Lukolla ei ollut ns. mitään palaa. Annettiin kyllä mahdollisuus ja aloitteen otto PELIN EDETESSÄ.

Mielestäni peli oli hemmetin hyvin Tapparan näpeissä eikä paniikkikaan tullut edes lopun sydäripaikoissa, koska oli vahingon sattuessa siihenkin varaa. Paras ja "helpoin" peli Tapparalle poffeissa.
Sulla on kyllä ihmeellinen tapa nähdä kaikki ottelusarjassa tapahtuvat asiat yksipuolisesti Tapparan eduksi. Toki ymmärrän, että keskiviikon tappio vitutti ja tämän päivän voitto helpotti, mutta kehottaisin kuitenkin huomioimaan, että kaikissa matseissa ollaan pelattu aika lailla "maalin pelejä". Okei, tänään päättyi kahden maalin kotivoittoon, kun Lukko ei saanut paikoista millään sisään, mutta tasaista vääntöä oli silti.

Mielestäni tänään oli hyvin tunnetta pelissä ja yleisökin pikku hiljaa heräili. Paljon nähtiin myös pelin ulkopuolella tapahtuvia vääntöjä, joihin tuomarit onneksi jättivät puuttumatta. Huomenna varmaan samat taisteluparit vastakkain.

Nämä maalipaikka-analyysit sun muut laskelmat ovat suhteellisen turhia, eivätkä kerro koko kuvaa pelistä. Minun silmääni Lukko rakenteli ehkä enemmän paikkoja, mutta laukausten laatu oli heikko ja toisaalta esim. Peltolan viimeistely oli jäätävä. Se maali saattoi ratkaista koko ottelun, vaikka tietysti senkin jälkeen Lukolla oli vielä saumat nousta rinnalle. Peltola oli muutenkin hyvä - ehkä ottelun paras yksittäinen pelaaja.

Metsolaa on paljon parjattu, mutta aika turhaan. Raumalla meni muutama helpohko, mutta ainakin kaksi niistä meni puolustajien piikkiin. Molareiden taistelu on mielestäni tällä hetkellä edelleen tasan.
 

kepardi

Jäsen
Ensimmäinen peli aikoihin, jossa Tapparalle rouva Fortuna näytti muutakin kuin tuhtia pakaraa. Jos Tapparalla olisi aiemmissa peleissä ollut edes hitunen tuuria mukana, sarja olisi katki. Viittaan jatkoaikapeleihin.

Tappara pääsi 2-0 johtoon ansaitusti, mutta osittain tuurilla. Peli oli laadukasta ja homma koko ajan omassa lapasesssa. En oikein näe samana asiana 2-0 tilanteessa puolustaa ja "päästää" kaveria yrittämään kavennusta kuin sitä, että otti 0-0:ssa pelin haltuun. Voi näyttää hallinnalta ja hirveältä vääryydeltä, kun Lukko ei voittanut ottelua vaikka laukoi enemmän ja pakotti Metsolan suurempaan torjuntamäärään. Peli ratkottiin, kun taululle ilmestyi 2-0. Lukko ei sen jälkeen pystynyt edes kaventamaan, vaikka selkeästi paikat siihen oli

Kun edes sitä ensimmäistä kavennusmaalia ei ilmestynyt niin mielestäni Lukolla ei ollut ns. mitään palaa. Annettiin kyllä mahdollisuus ja aloitteen otto PELIN EDETESSÄ.

Mielestäni peli oli hemmetin hyvin Tapparan näpeissä eikä paniikkikaan tullut edes lopun sydäripaikoissa, koska oli vahingon sattuessa siihenkin varaa. Paras ja "helpoin" peli Tapparalle poffeissa.
Samat ajatukset. Ei ole aiemmin tuntunut tässä sarjassa Tapparalle pomppivan. Tänään pomppi maaleja myöten ja omassa päässä puolestaan blokattiin laukaukset tai menivät ohi. Ja Metsola viimeisenä lukkona (heh) itse varmuus. Esim. edellisen pelin jatkoaika pelattiin paremmin, mutta maaliin ei vaan kiekkoa saatu millään. Tänään oli asenne kohdallaan alusta asti ja oli päätetty että nyt laitetaan kaikki peliin.

Huomiselle silti taas kaikki auki ja Lukolla etu edelleen puolellaan. Parempi olis taas lähteä kaikki tai ei mitään asenteella liikkeelle, eikä lähteä varovaisesti kyttäilemään koska siinä hommassa on jääty jalkoihin.
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sarja jatkuu tiukkojen pelien merkeissä ja vielä on Tapparallakin mahdollisuus. Lukolla on kyllä huomenna tietyllä lailla iskun paikka. Lukko laittaa täyden höyryn päälle ja sen olisi vaan Tapparan kestettävä alussa. Avausmaali on näissä peleissä ollut tärkeä, varsinkin kun yv ei häikäise kummallakaan.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Ei mun tartte laskea niitä uudestaan, kun Exceli on ne mulle laskenut Liigan otteluseurantasivun lähdekoodista kopioiduista laukauskartan laukauspalluroiden paikkatiedoista ja niistä lasketuista laukomisetäisyyksistä ja -kulmista siten, että vaarallinen maalintekoalue on tieteellisesti rajattuna kahteen osaan: A) maalinedusta, jossa laukausetäisyys < 5 metriä ja B) kauempaa keskeltä, eli 5-10 metriin ja laukauskulmaan > 45 astetta.

Objektiivinen tarkastelu voi ottaa koville, mutta näin se oli tässä pelissä. Huomenna voi olla eri lailla.

Vahvat on värilasit jos näki että Tapparan 2 maalia tuli laadukkaamista laukauksista, kun kumpikaan ei edes tullut laukauksista, eka tuuri huitaisu, toinen maalin takaa tulevasta pompusta oman pelaavan luistimesta. Kukin nähköön laadukkaat laukaukset miten haluaa...

Tosiaankin tuomari valitus loppui heti kun Tappara voitti... yllättyneet käsi pystyyn :-)
 
Sulla on kyllä ihmeellinen tapa nähdä kaikki ottelusarjassa tapahtuvat asiat yksipuolisesti Tapparan eduksi. Toki ymmärrän, että keskiviikon tappio vitutti ja tämän päivän voitto helpotti, mutta kehottaisin kuitenkin huomioimaan, että kaikissa matseissa ollaan pelattu aika lailla "maalin pelejä". Okei, tänään päättyi kahden maalin kotivoittoon, kun Lukko ei saanut paikoista millään sisään, mutta tasaista vääntöä oli silti.

Tottakai näen asian yksipuolisesti, olenhan fani. :) Ei yksittäiset tappiot minua vituta sen kummemmin. Sen verran kyllä, että "ei äijiä sitten kiinnostanut voittaa"
-ihmetys voi jäädä päälle. Useimmiten kuitenkin se parempi voittaa nämä kiekkohommat. Tänään se oli Tappara ja osittain mukavien pomppujen ansiosta. Perussyy oli kuitenkin Tapparan pelin taso maalien ollessa välillä 0-0 - 2-0. Sen jälkeenhän saa vaikka heittää volttia jäällä niin kauan kuin kaveri kaventaa. Lukko ei kaventanut --> mielestäni helppo peli.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Semmosta olen miettinyt, että oliskohan liigalta tullut joku ilmoitus molemmille joukkueille, että roikkumiseen ja estämiseen puututaan kovemmalla kädellä? Selvästi kiekottomien pelaajien estäminen on vähentynyt kahdessa viime pelissä vaikka sitä vieläkin esiintyy aika paljon. Lukon ainakin olisi luullut varsinkin tänään roikkuvan ja raastavan pelien 1-3 lailla, koska heillä oli kolme ottelupalloa ja kaikki keinot olisi kyllä kannattanut tänään käyttää.

Toisaalta varsin hyvin Lukko onnistui tänään vähemmälläkin estopelaamisella, molemmat Tapparan maalit olivat kuitenkin enemmän tai vähemmän "pomppuja". Tappara oli selvästi terästänyt puolustuspelaamistaan, koska laukaisukartasta huolimatta Lukolla ei ollut kuin yksi tai kaksi "tuhannen taalan" paikkaa sekä vain pari muuta sellaista, josta se on aiemmin rokottanut. Tapparalla taas puolustuksessa tulee ihmeellisiä mokia, varsinkin herrat Tömmernes ja Aalto ovat melko hukassa ajoittain. Vastaavasti taas Saravo, Kangasniemi ja Elorinne vetävät kyllä hyvällä tasolla. Hyökkääjistä kovalla tasolla vetää Jormakka, Kuusela Green ja E-juntti. Lukolla silmiin pistää Vauhkonen, Kousa, Riska ja Je Virtanen sekä ajoittain Komulainen. Koivisto ja Lahti eivät ihan kokonaisvaltaisesti mielestäni ole vetäneet nappiin, mutta tärkeitä maaleja herrat toki ovat tehneet sarjassa.

Kaiken kaikkiaan hyvä välieräsarja, henkilökohtaisesti toivon venyvän seitsemään peliin, jonka jälkeen parempi voittakoon. Maalivahdeista vielä sen verran, että huippumiehiä kaikki, Zapolski on kuitenkin tällä hetkellä kymmenen metrin etumatkalla kun loppusuora on auennut.
 

Apheu

Jäsen
Tappara mielestäni myös onnistui tänään hyvin ajattelu tavassa, että mennään vaihto ja tilanne kerrallaan. Joka vaihto täysiä ja jokainen kamppailu loppuun asti, oli taululla sitten 0-0, 1-0 tai 2-0. Se toteutui tänään. Nyt ei tapahtunut sitä himmailua, mikä on oikeastaan koko kauden aikana tapahtunut, vaikka pitäisi pelata täysiä. Erittäin kuluttava pelitapa, mutta nyt ollaan selkä seinää vasten ja on viimeiset tilanteet laittaa kaikki peliin. Jos lähdetään pelaamaan huomennakin vaihto kerrallaan, ei ajatella mitään muuta, niin hyvä tulee. Usko on kova.

Ylläolevaan. Saihan Tapparakin keskiviikkona jatkoerässä ensin Marjamäen paikan erittäin laadukkaasta sektorista ja sen jälkeen Dixon samoilta kohdilta ja sitten Lukko tuli melkoisella sutaisulla ja voitti pelin. Näin se vaan menee näissä lätkäpeleissä usein.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Liverpool
Itketään nyt hiukan tuomareista. Jäähyt meni miten meni ja ne ratkaisi jotain mutta kuten kaikki tietävät ne voi näköjään aina tulkita kummin päin vaan kun on värilasit päässä. Sen sijaan paitsio on aina paitsio ja pitäisi viheltää vaikka kyse olisi sentin paitsiosta. Se miten linjuri tuon vauhdissa huomaa onkin toinen juttu mutta video tai paremminkin tarkka valokuva ei valehtele ja tuo eka Tapparan maali syntyy Tapparapelaajan (oliko Jormakka) paitsion seurauksena. Kun ottaa huomioon, että kaikki sarjan pelit ovat ratkenneet eka maaliin ihan sataprosenttisesti, niin sääli että tuo maali jäi hylkäämättä. No ehkä huomenna Lukko saa avausmaalin tuomarien lahjana ja jatkaa finaaliin. Sitä odotellessa.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tottakai näen asian yksipuolisesti, olenhan fani. :) Ei yksittäiset tappiot minua vituta sen kummemmin. Sen verran kyllä, että "ei äijiä sitten kiinnostanut voittaa"
-ihmetys voi jäädä päälle. Useimmiten kuitenkin se parempi voittaa nämä kiekkohommat. Tänään se oli Tappara ja osittain mukavien pomppujen ansiosta. Perussyy oli kuitenkin Tapparan pelin taso maalien ollessa välillä 0-0 - 2-0. Sen jälkeenhän saa vaikka heittää volttia jäällä niin kauan kuin kaveri kaventaa. Lukko ei kaventanut --> mielestäni helppo peli.
Njoo, vedetääs sen verran takaisin, että sekoitin sinut erääseen toiseen palstalaiseen. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että sarjan jokaisessa ottelussa voitto on ollut ihan ansaittu - kuten tänäänkin. Mitään hirveitä tuuripomppuja ratkaisevilla hetkillä ei olla vielä nähty.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös