Playoffs 2015 välierät: Tappara – Lukko

  • 138 671
  • 956

T Leimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,Toronto Maple Leafs ja Assan Päivystäjät
Kylläpä meni Tapparan peli sekasin tasoituksen jälkeen. Jotenkin pelaajilta loppu usko omaan tekemiseen molempien tasotusten jälkeen. Vaikka kuinka puhutaan, että vielä on saumaa nousta finaalin asti, ni jotenkin en jaksa uskoa sitä. Palola on ollu ihan turisti ja tuska näkyy miehen jokaisessa ratkasussa.
Nelonen pelas pirteesti, mutta jotenkin koko joukkueen puristus on liian kova. Puskemista, kuskailua ja aina vaan paremman paikan hakemista. Se liike, mikä Tapparalla oli esim. runkosarjassa on loistanu poissaolollaan. Kaikki kunnia Lukolle, ne on pelannu juuri oikeanlaista "ilkeää" playoff- kiekkoa.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minusta tuomarilinja tai tuomarointi ylipäätään tänään oli ihan ok, vai oliko se?
Ihan ok se oli, kun kamalasti kysellään. Molemmin puolin jäi edelleen paljon viheltämättä, tänään Tappara pelasi minun silmiini vittumaisemmin. Siltikään peli ei ollut maanantain tasoista roikkumista. Siitä kertonee osaltaan myös maalimäärä?

Tapparan puolustamisesta "itkin" jo otteluseurantaketjussa. Kyllä näiden peura ajovaloissa -katseiden jälkeen, kun Tapparan laituri ja pakki ihmettelevät vierekkäin ketä pitäisi pitää ja kaksi äijää vapaana. Alkaa tulla vähän ikävä aiempaan miesvartiointiin perustuvaan puolustamiseen. Se nyt on ainakin selkeämpää, mutta vaatinee jalkaa enemmän

EDIT:
Kylläpä meni Tapparan peli sekasin tasoituksen jälkeen. Jotenkin pelaajilta loppu usko omaan tekemiseen molempien tasotusten jälkeen.

- - -

Palola on ollu ihan turisti ja tuska näkyy miehen jokaisessa ratkasussa.

- - -

Kaikki kunnia Lukolle, ne on pelannu juuri oikeanlaista "ilkeää" playoff- kiekkoa.

Tapparan peli passivoitui takaisin aina tasatilantessa. Pelättiin sitä omaa virhettä, perus Suomen maajoukkuekamaa siis.

En tiedä mikä Palolalla kiristää, kiekko ei pysy mukana, ratkaisut heikkoja ja kiekottomana tuhlaa energiaa maalintekijälle täysin vääriin asioihin. Ei vaan ole tarpeeksi tilaa, eikä aikaa tehdä sitä tilaa.

Lukko on pelannut hyvin organisoitua puolustuspeliä Tapparan maaliviivalta lähtien. Nytkin Tapparan hyökkääjä joutui palaamaan useita kertoja takaisin omalle alueelle huomattuaan ajavansa pian karvaajan pussiin.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Aika ihmeitä saa tapahtua, jos Tappara tästä sarjasta menee jatkoon. Toki tänään Lukko nukahti pahemman kerran 3-0 tilanteessa. Tässä kuitenkin aikaa nollata tilanne ja sen verran tiukkoja matseja loppupeleissä olleet ettei varmaankaan Lukko leijuman ala. Eiköhän siitä saatu jo tänään opetus.

Siitä täysin eri mieltä, että Lukko tänään väsynyt olisi ollut. Se vaan on kun pääse noin helposti alussa isoon johtoon, niin tahtoo vaan tulla liian hyvä olo ja se on ihan inhimillistä.
 

lego

Jäsen
Masentavaa. Ei tähän voi muuta sanoa. Loistava nousu surkean alun jälkeen, jatkoajalla taas kerran pari laatupaikkaa ratkaista matsi, mutta ei niin ei. Pienet ovat marginaalit, tolppa sisään, tolppa ulos.

Ei tässä kuitenkaan auta kuin uskoa omiin. Ei 1-3 tappioasemasta nouseminen ole mikään maailman suurin ihme, kysykää vaikka Kärpiltä. Klaarataan vaan se perjantain peli kunnialla ja sitten taas kaikki likoon Raumalla.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
. Pakko ihmetellä, miksei Marjamäkeä ole aiemmin peluutettu?
Hyvin pelasi, mutta otti kyllä pari aivan idioottimaista jäähyä. Ja taisi ottaa jäähyn siinä ekassakin pelissä? Ja paikkojahan hänellä oli enempiinkin maaleihin.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Lukko sai alussa liikaa jopa liian helpolla ja hyvä olo taisi hiipiä puseroon. Jo tuon Tapparan ensimmäisen maalin jälkeen kirosin ääneen miksei Dufva ottanut aikalisää ja rauhoittanut joukkuetta. Toisaalta joukkue tuntui kyllä rauhoittuvan sen kolmannen maalin jälkeen ihan itse, mikä oli todellakin paha virhe. Homma oli alussa niin täydellisesti Lukon näpeissä, ettei pelkästään Tapparan aikalisä ja maalivahdin vaihtaminen voi mitenkään selittää pelitapahtumien täydellistä kääntymistä. Tästä Dufva on jo tämän vuoden pudotuspelien aikana aiemminkin haastatteluissa maininnut, eli kentällä on ihmisiä ja tuo vaan on inhimillistä.

Onneksi se tärkeä voitto sieltä lopulta kuitenkin kairattiin. Lukon on huomattavasti helpompi lähteä nyt seuraavaan matsiin.

Edit. Palolan ilmiselvä turhautuminen Riskaan pisti muuten räikeästi silmään. Olikohan toisessa vai kolmannessa erässä, jossa Palola keskittyi yhden kokonaisen vaihdon ensin huitomaan kiekotonta Riskaa melkoisen kovaa ja vaihdon päätteksi sai vielä kiekoton Vauhkonenkin tuntea Palolan mailan kovuuden. Ei tosin ole vaikea ymmärtää syytä miehen turhautumiseen.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ei tässä kuitenkaan auta kuin uskoa omiin. Ei 1-3 tappioasemasta nouseminen ole mikään maailman suurin ihme, kysykää vaikka Kärpiltä. Klaarataan vaan se perjantain peli kunnialla ja sitten taas kaikki likoon Raumalla.

Ei olekaan. Peli kerrallaan näitä pelataan ja mun arvaus on, että sarja ei vielä perjantaina pääty. Saa toki päättyä.

Tapparan kannattaisi Palolle keksiä joku lääke. Sama Olli ei ole kaukalossa, joka viime MM-kisoissa laittoi kiekkoa Venäjän reppuun finaalissa. Tosin päikseen menee, koska meidän kultakuuppa kiikkaa polvi leikattuna.
 
Näin tällä kertaa. Maalin pelejä kaikki ensimmäisen jälkeen. Ei ole suuri ihme, jos marginaalit kääntyisivät ja Tappara voittaisi kolme putkeen. Todennäköisempää toki, ettei niin käy.
 

Apheu

Jäsen
Vielä on mahdollisuuksia, sillä sarja on kyllä erittäin tasainen. Silti lukemat ovat mielestäni täysin ansaitut, eli 3-1 Lukolle tällä hetkellä. Lukko pelaa joukkueena hyvin, joka jätkä on pelissä kiinni erinomaisesti. Tappara taas miettii liikaa, kun pitäisi vaan antaa sen pelin viedä mukanaan ja päästä virtaukseen mukaan. Lukko pelaa juuri erinomaisesti, puolustaa sydämellä ja iskee täysillä sitten kun siihen paikka on. Tappara ei puolusta mielestäni läheskään yhtä antaumuksella, esimerkiksi heittäydy ja purista sitä viimeistä pisaraa (erityisesti Aalto & Jormakka tänään 4-3 maalissa).

Tappara on hyvä silloin, kun se on tappioasemassa. Silloin ei mietitä tai ajatella liikaa, koska on pakko mennä, pakko tehdä se maali. Ei ollut kovin vaikea ensin tulla kolmen maalin takaa tasoihin ja sitten vielä tasoittaa peli viimeisessä erässä. Mutta aina, kun peli oli tasan, Tappara alkoi löysäämään kaasua, pelaajat alkoivat miettimään ja pohtimaan. Mentiin maalintaakse ja flow pelistä hävisi johonkin taivaan tuuliin. Lukko taas oli valmiina ottamaan Tapparan hitaita lähtöjä pois erinomaisesti.

Mielestäni tämä sama heijastuu ja näkyy myös sitten ylivoimapeliin. Siitä on tullut Tapparalla ihmeellinen ikäänkuin kammo. Aina, kun ylivoimapeli aukeaa, aletaan pohtimaan kuvioita liikaa ja peli menee ihan ihmeelliseksi. Monta kertaa, kun Järvinen, Malinen tai Kuusela on kiekon tuonut alueelle ylivoimalla, miehet pysähtyvät viivan ylityksen jälkeen kuin seinään ja koittavat tehdä peliä avaavan ja rauhoittavan syötön, jolla yv-kuvio saadaan kuntoon. Ainut vain, että tuo syöttö ei koskaan onnistu. Toinen vaihtoehto olisi ollut vain mennä ja luistella eteenpäin ja pelata kuten peli sanelee. Kuvio alkaa pyöriä kun se alkaa pyöriä, nyt sitä koitetaan jo yliväkisin laittaa pyörimään, vaikka siniviivan ylityksen jälkeen olisi tilaa nousta vielä itse ja vaikka ampua kiekon maalille. Hetihän se Tapparan paketti tänäänkin hajosi, kun 3-3 tilanteessa päästiin ylivoimalle. Ennen sitä oli jo vähän havaittavissa sitä "jalka kaasulta mentaliteettia", kun oltiin tasoitettu, mutta viimeistään ylivoima pisti porukan ihan tukkoon ja Lukkohan sieltä sitten kahen minuutin sähellyksen ja räpellyksen jälkeen kiekon verkkoon pistikin.

Onko joukkueella liian isot paineet? Peli kun on saatu tasoihin, aletaan pelätä jo sitä, että omiin taas tulee ja ollaan tappiolla. Kiekkoa tämä nyt vaan herranjestas on, pelatkaa ennakkoluulottomasti ja virheitä tulee jos tulee, tai kun tulee. Mutta todennäköisemmin silloin niitä tulisi enemmän Lukolle. Tappara on tällä kaudella antanut pelin alussa ja tasatilanteissa ihmeellisesti kortteja täysin vastustajan käteen. Aina lähdetään "katsomaan, mitä vastustaja tekee". Eikö vain voitaisi lähteä pelaamaan ja katsomaan mihin se riittää? Raivokasta hyökkäystä, karvausta ja nopeita lähtöjä. Niitä aletaan aina tekemään kun ollaan tappiolla ja tulos on ollut monesti erinomainen (tänäänkin ja esim. IFK -sarjassa sama homma).

Tapparan nelosella oli tänään hyvää tekemistä. Ennakkoluulotonta, kiekkoa ja miestä maalille. Muulta joukkueelta kaipaisi sitä hemmetinmoista paloa voittaa ottelu, eikä sitä, että pelätään sitä voittamista. Tai oikeastaan pelätään häviämistä. Lähteekö se muutos sitten ihan Tapolastakin, että "otetaaan nyt vähän rennommin" vai onko se pelaajien juttu. Mutta siihen se nyt on kaatumassa.

Uskon joukkueeseen, että tästä vielä noustaan. Mutta tuo "hidasta kuolemaa" -peli tasatilanteessa pitää saada ehdottomasti pois. Kolme voittoa ei ole mahdoton, jos uskalletaan pelata, voittaa ja hävitä. Haluan nähdä kaikkensa antavan ja taistelevan, liikkuvan ja hyökkäävän Tapparan myös muulloinkin kuin tappioasemassa, erityisesti silloin kun peli on tasan. Vaikka sitten tuleekin turpaan heti perjantaina tai lauantaina Raumalla tai sitten maanantaina, mutta olen huomattavasti tyytyväisempi, jos joukkue ottaa sen peli-ilmeen, jolla se voisi aivan selvästi kaataa Lukon. Kaikkein surkein loppu kaudelle saadaan, mikäli Tapola ja pelaajat lähtevät perjantaina kotiyleisön edessä "katsomaan rauhassa, mihin peli etenee ja miten Lukko pelaa". Se etenee tasan siihen, että peli on näennäisesti tasaista, mutta todennäköisesti Lukko maalaa ensimmäiseksi. Sitten vasta alkaa kunnon pelaaminen ja mikäli tasoitetaan, aletaan taas katsella tilanteita ja Lukkohan sieltä varmaan jälleen nousee johtoon. Eli nyt ne "finaalit" ja "pettymyskausi, jos päättyy välieriin" -tyyliset ajatukset niin valmennukselta ja pelaajistolta pois ja täysi keskittyminen siihen, että seuraava ottelu voitetaan. Kolme kertaa näin ja ollaan siellä finaaleissa. Ei Lukko ole todellakaan ollut mikään voittamaton.
 

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Ottelu oli tasoltaan parasta jääkiekkoa sarjan aikana ja Lukolta pelaaminen oli tasapainoisempaa. Tapparalta puuttuu se "jokin" ja se ratkaisee. Lukon rivipelaajista moni pelaa kauden parasta lätkää ja näinhän sen pitääkin tässä vaiheessa kautta olla. Jatkoaikamaali oli "mestaruusmaali", saa ottaa talteen.
Kokonaiskuvassa Lukon joka jätkä pelaa tasollaan, tai sen yläpuolella. Tapparasta ei voi sanoa samaa ja se näkyy tulostaululla.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Tapparan täytyy ehdottomasti saada erikoistilanteet kuntoon. Ylivoimalla äijät ja kiekko liikkeelle, niin av-neliö aukenee ja tulee niitä paikkoja. Tällä hetkellä YV ei yllättäisi edes Kyröskosken Pärskeen ikämiehiä. Runkosarjassa ylivoima tuotti parhaiten tulosta, kun se oli liikkuvaa, joten sitä takaisin kiitos. Sisääntuontikin on ollut jotenkin laiskaa ja siitä puuttuu se tahtotila, joka tosin on ollut hukassa vähän kaikessa tekemisessä. Lukon alivoima on toki toiminut hyvin ja syöttölinjat on peitetty laadukkaasti, mutta on se nyt enemmän ollut Tapparan huonoutta.

Myös alivoima on ollut ihan hukassa koko playoffien ajan. En tiedä mitä siellä on nyt yritetty tuoda AV-peliin, mutta tiiviimmin pitäisi pystyä pelaamaan.

Moni onkin jo kirjoittanut, että Tappara taas lopetti aktiivisen pelin, kun päästiin tasoihin. Pelinopeus laskee silloin liikaa, mikä aiheuttaa ongelmia omassa päässä. Lukko on tuhottoman monta kertaa pystynyt hyödyntämään oman pään hitaat neppailulähdöt, joissa etäisyydet muutenkin kasvaa aivan liian suuriksi. Joku siellä nyt mättää, kun tuntuu, ettei koko aikaa olla paikalla 100% asenteella.

Edelliseen viitaten niitä virheitä tulee edelleen ihan liikaa. Aalto ja Jormakka on lahjoittanut jo useamman maalin Lukolle lepsulla pelaamisella. Nyt pitää viimeistään löytyä sitä tappamisen meininkiä tai muuten voi äijät alkaa etsimään kesälomalentoja Momondosta.

Tänään seurasin tarkemmin joukkueiden puolustusta ja Tapparan paikkapuolustus osoittautui useamman kerran ongelmalliseksi. Lukon kiekollinen saa liian paljon tilaa, kun Tapparan viisikko yrittää vaihtaa vartioitavaa pelaajaa omalla alueella, mutta Lukko osaa käyttää härskisti kiekottomien screenejä. Monta kertaa Tapparan pelaaja jäi pois tilanteesta, kun Lukon kiekoton esti kiekkoon pyrkinyttä pelaajaa. Lukon mies miestä vastaan peli sen sijaan vaikuttaa nyt paljon tiiviimmältä ja vaatii Tapparalta 1vs1 voittoja. Tänään niitä jo vähän paremmin tulikin, mikä avasi enemmän maalipaikkoja.

Perjantaina vaan täysillä laatikkoon ja kunhan Tapparan äijät antaa kaikkensa jäälle, niin tulos pitäisi olla hyvä. Siinä tapauksessa myös Lukon pitää parantaa reippaasti, jos meinaavat katkaista sarjan.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Tänään seurasin tarkemmin joukkueiden puolustusta ja Tapparan paikkapuolustus osoittautui useamman kerran ongelmalliseksi. Lukon kiekollinen saa liian paljon tilaa, kun Tapparan viisikko yrittää vaihtaa vartioitavaa pelaajaa omalla alueella, mutta Lukko osaa käyttää härskisti kiekottomien screenejä. Monta kertaa Tapparan pelaaja jäi pois tilanteesta, kun Lukon kiekoton esti kiekkoon pyrkinyttä pelaajaa. Lukon mies miestä vastaan peli sen sijaan vaikuttaa nyt paljon tiiviimmältä ja vaatii Tapparalta 1vs1 voittoja. Tänään niitä jo vähän paremmin tulikin, mikä avasi enemmän maalipaikkoja.

En nyt tänään erityisemmin seurannut joukkueiden puolustuspelaamista, mutta aika suuria virheitä siellä tuli molemmilla. Mitä tuohon screenaamiseen tulee, niin nimenomaan miesvartiointi tuolla on helppo sekoittaa aivan täysin. Toki myös yksittäisen pelaajan kompurointi tuottaa saman lopputuloksen, kuten tämän illan ensimmäinen maali Tapparalta osoitti.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Joo-o. Aikamoista jätettä kyllä Tappara tarjoilee. Ottelun 4-3-maali kyllä kuvastaa hyvin tota touhua; eka pelataan umpisurkea ylivoima jonka tuotoksena Tommila karkaa boksista, kiekko karkaa ja tilanne menee jo vähän ohi, mutta Tapparan pojat ei jaksa luistella omiin ja Gagnon käy kuittaan ilmaisen maalin. Tähän kun vielä Palola ja Dixon on ihan yössä, niin Lukko johtaa ihan ansaitusti 3-1.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Mitä tuohon screenaamiseen tulee, niin nimenomaan miesvartiointi tuolla on helppo sekoittaa aivan täysin. Toki myös yksittäisen pelaajan kompurointi tuottaa saman lopputuloksen, kuten tämän illan ensimmäinen maali Tapparalta osoitti.

Olet oikeassa. Tapparan pitäisikin käyttää tuota enemmän, kun ei sitä kuitenkaan vihelletä pois.

Tapparan ensimmäisestä maalista sen verran, että oman näkemyksen mukaan Marjamäki olisi päässyt nousemaan vapaasti maalille, vaikka Lukon pakki ei olisikaan kompuroinut. Sen verran paljon oli jäljessä ja menossa väärään suuntaan jo Marjamäen tehdessä käännöksen maalin takana.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Täytyy sanoa että olen edelleen ihan äimän käkenä tuosta voittomaalista, Tapparalla hyvä pitkä hyökkäys ja Dixonilla vetopaikka. Laukaus blokkaajan luistimiin ja parin sekunnin päästä kiekko omassa maalissa. Mitä tapahtui? Varsinkin kun lukkolainen sai rauhassa lapioida kiekkoa sisään. Torjunnat jatkoerässä 7-1 Zapo ensin mainittuna. Täytyy nostaa hattua tuolle Lukon nopealle pelin kääntämiselle, kun on paikka iskeä niin silloin mennään eikä mietitä. Eihän Tappara ansainnut mitään tästä pelistä, karmea määrä puolustusvirheitä jotka eivät kuulu voittavaan jääkiekkoon. Mutta sarja on edelleen kesken.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Olet oikeassa. Tapparan pitäisikin käyttää tuota enemmän, kun ei sitä kuitenkaan vihelletä pois.

Tapparan ensimmäisestä maalista sen verran, että oman näkemyksen mukaan Marjamäki olisi päässyt nousemaan vapaasti maalille, vaikka Lukon pakki ei olisikaan kompuroinut. Sen verran paljon oli jäljessä ja menossa väärään suuntaan jo Marjamäen tehdessä käännöksen maalin takana.

Näinhän se menee. Itse asiassa maanantain pelissä Tapparan maaliin johtanut tilanne lähti liikkeelle pitkälti nimenomaan hyökkäävän joukkueen pelaajan blokattua puolustavan joukkueen pelaajan. Tämä sekoitti pakan ja lopputuloksena oli täysin vapaalta tontilta tehty hieno maali.

Mitä tuohon Marjamäen maaliin tulee, niin olihan Niskala siinä jo valmiiksi myöhässä ja varmaan osittain tästä syystä kaatuikin. Ei Masi silti ilman tuota kaatumista olisi ihan ilman häirintää päässyt kiekkoa maaliin nostamaan. Ilmeisesti Niskalan kompurointi yllätti myös Zapolskin, joka ei millään tavalla yrittänyt häiritä Marjamäen nousua maalille.

Edit. @bebeto Kyllä siellä tänään molemmat joukkueet sekoilivat aivan huolella omassa puolustuspäässä. Jos lähdetään sille linjalle, ettei paljon virheitä tehnyt joukkue ansaitse voittoa, ei tänään olisi jaettu sitä voittoa ensinkään.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Kylläpäs nyt Tapparalaiset parjaavat omiaan, enää puuttuu se kuuluisa "finaalissa ei Lukolla ole mitään jakoa tolla pelillä". Sellasten palautteiden kanssa tultiin KalPa-sarjasta tähän pariin.

Onko luotto sitten vielä omiin niin kova että ne tekstit tulee vasta kun Lukko varmistaa sen(jos varmistaa) vai myönnetäänkö siinä hypoteettisessa tilanteessa vastustaja paremmaksi?

Paljonkaan ei tarvitse kiekonkatselukokemusta omata kun veikkaa että perjantaina voitosta käydään eeppinen taistelu.
 

hcp27

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM-Liiga
Jos Tappara tän sarjan nyt häviää niin ei voi toivoa mitään muuta kuin Olavi Vauhkoselle isoa palkankorotusta ja pudotuspelien parhaan pelaajan palkintoa. On se vaan kova jätkä, hinta ja laatu kohtaavat varmasti.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kylläpäs nyt Tapparalaiset parjaavat omiaan, enää puuttuu se kuuluisa "finaalissa ei Lukolla ole mitään jakoa tolla pelillä". Sellasten palautteiden kanssa tultiin KalPa-sarjasta tähän pariin.

Onko luotto sitten vielä omiin niin kova että ne tekstit tulee vasta kun Lukko varmistaa sen(jos varmistaa) vai myönnetäänkö siinä hypoteettisessa tilanteessa vastustaja paremmaksi?

Paljonkaan ei tarvitse kiekonkatselukokemusta omata kun veikkaa että perjantaina voitosta käydään eeppinen taistelu.

No syytä onkin parjata jos ensimmäinen kymppi nukutaan täysin ja oma pää vuotaa kuin seula. Lukko oli hyvä mutta tekihän Tappara tänään karmeita virheitä joita ei saisi tässävaiheessa kautta tulla. Omaan silmään pisti erityisesti tuo Lukon toinen maali (Niskala) jossa Tappara ylipuolusti ja viiva oli jätetty täysin auki. Pelaajat eivät luota siihen että kaveri hoitaa tonttinsa vaan lähdetään paikkaamaan ja hukataan oma mies.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No nyt tämä sarja on sitten 3-1. Jos nyt pitäydyn aiemmassa ennustuksessani, niin tämän illan voittaja ottaa aimo harppauksen kohti finaaleja. Tärkein eli se neljäs voitto on tietysti vielä otettava. Toivon että lauantaina ei enää Äijänsuolla pelata, mutta päätäni en siitä pantiksi pane jos siitä kukaan mitään maksaakaan sillä se on varma että perjantaina Tappara lyö kaiken peliin.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Tiukkaa vääntöä oli tänään. Tuomareilla pilli taskussa, mutta linja onneksi pitää molemmille. Kerrankin nähtiin reilu määrä maaleja ja kivahan tuollaista on katsella. 3-0 tuli Lukolle nopeasti ja sanoinkin siinä, että nyt tuli helpolla. Periaatteessa kaikki onnistui, kun Tapparalla oli jälkipääsiäinen, jossa se muni kanojen tapaan. Mutta Tappara näytti vaarallisuutensa, koska Lukko laittoi jarrut pohjaan ja alkoi nautiskella tilanteesta. Päinvastoin kävi sitten, kun vieraat tasoitti ja Lukko alkoi ottaa ohjia käsiin.

Tappara on oudon epävarma nippu tällä hetkellä verrattuna viime kauden välieriin. Toisinaan se vaarallisuus vilahtaa sieltä, mutta seuraavassa käänteessä ei pelistä tule mitään ja Lukko ottaa ohjat. Tänään molempien neloskentät vetivät hienosti, kun taas staraosasto raapi paikkojaan ja ihmetteli maailman menoa. Toki Koivisto Lukolle ratkaisi, mutta silti kummankin ykkönen oli tänään heikko.

Lukolta mieleen jäi myös Tommilan hienot otteet, sekä Komulaisen, Vauhkosen ja Piitulaisen pirteähkö peli. Nurmi & co ovat syväjäässä, kuten Palolakin on.

Perjantaina Lukolla mahdollisuus lyödä sarja poikki ja passittaa Tappara Näsijärven rannoille. Katkaisu tulee olemaan kaikkea muuta kuin helppo, mutta uskon sen tapahtuvan sen perusteella, että Lukko vyöryy paremmin kokonaisuutena eteenpäin ja ottaa koneestaa enemmän irti, kuin Tappara.

Sarja kesken ja olo on kaikkea muuta kuin kylläinen tahi varma.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Kai se Metsola silti pelaa perjantaina? Noroselle tuli koko pelissä yksi ainoa kunnon torjunta. Loput jotain heittoja viivalta ja nekin se pomputti. Voittomaalinkin se sai imaistua sisään. Metsola ei noille maaleille voinut kullä mitään. Parempana päivänä Niskalan 2-0 lämäri olisi pysähtynyt patjoihin.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kai se Metsola silti pelaa perjantaina? Noroselle tuli koko pelissä yksi ainoa kunnon torjunta. Loput jotain heittoja viivalta ja nekin se pomputti. Voittomaalinkin se sai imaistua sisään. Metsola ei noille maaleille voinut kullä mitään. Parempana päivänä Niskalan 2-0 lämäri olisi pysähtynyt patjoihin.

Olet oikeassa, ei se Metsolaan kaatunut. Niskalan maali oli puolustuksen moka, eika tuolta etaisyydelta noin lujaa laukovaa pelaajaa vastaan ole kyse muusta kuin siita etta osuuko se johonkin vai ei, reaktioaikaa ei enaa ole.

Vauhkosen maali olisi mennyt kenelle tahansa maalivahdille joka ei ole reilusti yli 190 cm. Siella oli juurikin kiekon mentava aukko ja laukaus oli niin huikea yksilosuoritus Vauhkoselta ettei sita olisi torjunut yksikaan valierien maalivahdeista. Metsola sijoittui oikein. Jonnen maalissa sitten tapparan puolustus mokasi pahemman kerran, ja kun samaan paikkaan Virtasen "kerran elamassa" rysty lahti aivan ylanurkkaan, vaikea sitakaan on Metsolalle laittaa. Yleensahan rystylta ei kauheasti liigapelaajat osaa maaleja tehda, mutta ne harvat kerrat kun ne vedot ei lahde suoraan syliin niin tuolta etaisyydelta kylla maali tulee.

Toivottavasti jatkavat Norosella, se olisi lukon etu.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ei hiukkaakaan, ja tämä tarina on tosi. Olen tässä päivän mittaan (jo ennen peliä) meedioinut, että Lukko häviää ekan, voittaa kolme seuraavaa, häviää viidennen ja voittaa kuudennen.
Kukas se kissan hännän jne. Mennään nyt silti perjantaina Tampereelle katsomaan, josko kumminkin olisin väärässä.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Kai se Metsola silti pelaa perjantaina? Noroselle tuli koko pelissä yksi ainoa kunnon torjunta. Loput jotain heittoja viivalta ja nekin se pomputti. Voittomaalinkin se sai imaistua sisään. Metsola ei noille maaleille voinut kullä mitään. Parempana päivänä Niskalan 2-0 lämäri olisi pysähtynyt patjoihin.

Itsekin uskon, että Metsola pelaa perjantaina. Metso oli tosin jo maanantain Tampereen pelissä ihmeen epävarma. Pomputti poikkeuksellisen paljon suoria laukauksia eteensä. Ja tänään 1. ja 2.maali oli otettavissa. Toisessakaan kiekko ei mielestäni muuttanut suuntaa mistään ja kun vetona ei mikään poikkeuksellisen kova ollut, niin olisi ehdottomasti pitänyt torjua. Ehkä se Metsola vaan sitten sulaa keväällä...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös