Playoffs 2015 välierät: Tappara – Lukko

  • 138 468
  • 956

Madfexx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On kyllä jotain säälittävän ja huvittavan välimaastosta miten jotkut tapparafanit ovat jo valmiita puukottamaan seuraikoniaan selkään muutaman poff-vastustajan paidassa pelatun pelin jälkeen. Ihan samaa duunia se Nemo on tehnyt vuosikaudet Tapparankin paidassa. Selvästikin ei paljon arvoa löydy teiltä seuraikonien ja seuran perinteiden kunnioittamiselle - hävettää lähestulkoon olla tamperelainen, kun noita juttuja lukee.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
vahingossa tuli eilen katteltua Khl "välieriä" ja samanlaista miekkailua ja kiekottoman estämistä se peli oli alusta loppuun, oliskohan vähän pleijarihengen mukaista? Oisko nyt niin, että pulinat pois ja peliä! Enemmän roikkuva ja maaleja tekevä joukkue finaaliin.

Samaa kattelin. Ihmettelin kyllä, että sielläkin linja on paljon sallivampi kuin runkosarjassa. Jopa NHL.ssä linja on muuttunut nyt kun runkosarjan viimeiset kierrokset ovat käynnissä siellä.

Peliä nyt vaan.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Toivottavasti nyt on kaikki itkut itketty ja pahamieli tuomarilinjan suosillisuudesta poistunut ja keskitytään seuraavaan peliin ja uusiin valituksen aiheisiin.

Hyväksytään se fakta että tuomarit ei ole syy miksi Lukko johtaa toistaiseksi sarjaa 2 - 1. Tänään on uusi mahdollisuus kummallakin joukkueella ottaa uusi kiinnitys finaalipaikkaan.

Tänäänkin peli tulee ratkeamaan näihin 3:meen kohtaan:

1. Pimentääkö Riskan kenttä edelleenkin Palolan ketjun tehottomaksi ?
2. Jatkuuko maalivahtipeli yhtä jäätävällä tasolla ?
3. Kumpi käyttää YV tilaisuutensa paremmin ?

Noissa kun Lukko onnistuu niin kolmas voitto on todella lähellä. Korostan toki myös avausmaalin merkitystä kotikaukalossa joka tuo uskoa joukkueeseen ja henkeä katsomoon.
 

Sashmowitz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Seuraavista tilanteista olisi voinut antaa tiukahkolla tuomarilinjalla rangaistuksen:

43.27 Teemu Aalto (Koukkaaminen)
46.47 Markus Kankaanperä (Kiinnipitäminen)
47.38 Teemu Aalto (Koukkaaminen)
49.54 Janne Lahti (Koukkaaminen)
50.19 Teemu Aalto (Kiinnipitäminen)
51.28 Juho Tommila (Kiinnipitäminen)
51.30 Ville Nieminen (Kiinnipitäminen)
Kontroversaalisti myös 51.35 Ville Nieminen (sukeltaminen, tähän vaikutti aiemmin erässä ollut selkeä pikkurikkeen myyminen)

Seuraavista olisi minusta pitänyt antaa rangaistus:

47.23 Ilkka Mikkola (Kiinnipitäminen)
49.25 Janne Niskala (Väkivaltaisuus, vai mitä nimikettä kypäränriisumisesta käytetään?)
56.02 tunnistamaton Lukko-puolustaja (kampitus)

Ja näistä ehdottomasti rangaistus:

49.18 Aaron Gagnon (Koukkaaminen)
49.32 Janne Niskala (Kampitus)
51.35 Stephen Dixon (Poikittainen maila/Väkivaltaisuus)

Ja koska noiden saman vaihdon rikkeiden aikana kiekko pysyi Tapparan hallussa, niin Niskalalle siitä 2+2 ja Gagnonille 2, elikkäs koko kolmannessa erässä jäähyt olisi pitänyt löysimmilläänkin mennä:

Tappara 1 - Lukko 5

Tosin, Teemu Aallon toistuvan kahvauksen olisi pitänyt poikia jäähyn, joten sanotaanko 2-5 Lukolle.

Ihannetilanteessa:

Tappara 5 - Lukko 9

Jos kolmannen erän ekaan kymppiin kaikki olisi vihelletty:

Tappara 13 - Lukko 17

Kiitoksia ansiokkaasta listauksesta! Kyl me aika samaa peliä katottiin. Noi 'ehdottomasti jäähyt' oli aika selviä ja löyty multakin kaikki. Tuossa tunnistamattomassa kohteena taisi olla Malinen mutta tekijä meni mullakin ohi ja Niskalalle olin merkannut vain yhden kakkosen eli siinäpä ne. Ja ?-listalta löyty paljon samoja kun sullakin.

Mutta kuten jo on useammasta suusta sanottu, nyt pulinat pois ja seuraavaan taistoon! Tää on kyllä jännä sarja sikäli, että vaikka olo on luottavainen ja selkeästi jo tilanteenkin takia uskoa on enemmän kuin kahtena viime keväänä yhteensä, niin silti takaraivossa on tunne, että tänäänkin voi tapahtua mitä vaan. Tapparan leirissä tiedostetaan varmasti tilanteen vakavuus ja se voi kääntyä voimavaraksikin. Mutta jos Lukko pystyy 60 minuuttia pitämään paketin kasassa kuten pari erää Tampereella, on Tappara kyllä Äijänsuolla hankalan tehtävän edessä!
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
@Virveliä kainaloon lista kolmannesta erästä oli ihan ok. Mutta väitätkö tosissasi Palolan pelanneen tuo kolmannen erän ilman huitomista? Vai oliko Palola kolmannen erän vallan penkillä?

Samaa mäkin ihmettelin... Moneen kertaan olin sormi pausen kohdalla valmiina, kun Palola lähti takakarvaamaan, mutta ei se yllättävää kyllä tuossa erässä käsille lyönyt. Pikku napautuksia mailaan, siis selvästi alakäden alle ja ilman viikateiskua, en merkinnyt edes erittäin pieniksi rikkeiksi(joita siis poimin ekan kympin ajan myös). Yleensä Palola kyllä osuu käsille, mutta ei viime pelin kolmannessa.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Juoppo on juoppo vaikka voissa paistaisi, tässä vaiheessa kautta on kaikki keinot sallittu, vai mitä Ville. Kukaan ei ole seuraa suurempi.
ps. Koistisen Villen isä se vasta kova juoppo onkin ja mää tunnen senkin.

Nyt lopeta heti tollainen kirjoittelu! Nyt tunteet jäähdytetään, ota vaikka jotain rentouttavaa vihreätä teetä tai jotain.

Tässä vaiheessa kummatkin fanit raivoaa todella sekopäistä kirjoitusta palstalle, ei onneksi kaikki. Jos pelaajat ottaisivat käytäntöön tekoina nämä kentällä niin mitä siitä seuraisi?
Cairns tietää ainakin.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Jos pelaajat ottaisivat käytäntöön tekoina nämä kentällä niin mitä siitä seuraisi?
Cairns tietää ainakin.

Kyllä pelaajienkin joukosta löytyy rottia, jotka tämän tyylisiä kommentteja käyttävät. Olen mm. ollut todistamassa, kun vastustaja muistutti kulmassa panneensa vastustajan pelaajan vaimoa edellisenä kesänä Yyterissä. Onhan nätä.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Arvaatko omat tuntemukseni Niemisestä viimeiseltä kahdelta keväältä? Kai Ville sentään sen verran ammattilainen on että ei muuta tyyliään vaikka kuinka olisi tuttuja vastassa, luultavasti antaa vaan kovempaa runtua. Nieminen on tehnyt hyvää työtä kun saa Tapparan kannattajillekin hermot pintaan. Vaikka ei luistin kuljekkaan enää edellisten vuosien tapaan niin on hän silti arvokas pelaaja nimenomaan pleijareissa. Toivottavasti jatkaa hämmennystä.
Tämä on tosiaan osoitus kuinka loistava Nieminen on omassa roolissaan, kun saa jo häntä ennen palvoneet kannattajansa kääntymään vastaan. Nemo tekee täsmälleen sitä työtä, johon on käytännössä koko uransa rakentanut. Nyt se sattuu vaan osumaan Tapparan "omaan nilkkaan"

Suck it up, big boys!
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Kyllä pelaajienkin joukosta löytyy rottia, jotka tämän tyylisiä kommentteja käyttävät. Olen mm. ollut todistamassa, kun vastustaja muistutti kulmassa panneensa vastustajan pelaajan vaimoa edellisenä kesänä Yyterissä. Onhan nätä.
Toki tämmöistä yksittäisiä Lämäri-tyylisiä touhuja löytyy edelleen liigasta. Tarkoitin lähinnä jos koko ketjulle iskee joukkopsykoosi...
Muistan minäkin erään pelaajan, edelleen huipputasolla pelaavan sekoilleen Hakametsän pukukoppikäytävällä pelin jälkeen. Ei tajunnnut pelin päättyneen vaan jatkoi löylytystä ja yritti tunkea itseään kotijoukkueen pukukoppiin vattuileen.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tämä on tosiaan osoitus kuinka loistava Nieminen on omassa roolissaan, kun saa jo häntä ennen palvoneet kannattajansa kääntymään vastaan. Nemo tekee täsmälleen sitä työtä, johon on käytännössä koko uransa rakentanut. Nyt se sattuu vaan osumaan Tapparan "omaan nilkkaan"

Suck it up, big boys!
Juuri näin. Itseäni nämä Niemisen harjoittamat hämmennykset lähinnä naurattaa. Etenkin kun ne ovat niin läpinäkyviä ja näyttävät harkituilta. Ensimmäisen pelin raivohulluun riehumiseen tuli varmasti "käskytystä" Dufvalta, kun tämän jutulla vaihtoaitiossa kävi hylkäyksen jälkeen. Nieminen on pitkälti sellainen pelaaja, että jos oikeasti sattuu, pyrkii hän mahdollisimman pian pois jäältä. Itse annetaan lavan kärkeä ja poikittaista, mutta ollaan koko ajan valmiina korostamaan kipua jos kaveri antaa takaisin.
 
Tuomarilinja on ok ja Lukossa ei ole mitään vikaa, mutta väkisinkin tässä muistelee viime kevään finaaleja, jossa tilanne oli samanlainen. Kärpät oli ennakkosuosikki, mutta Tappara pelasi omilla vahvuuksillaan ja otti kolme voittoa. Silloin ei ylistetty painikiekkoa, vaan aloitettiin sen sortin ajojahti jota ei oltukaan ennen nähty. Ekassa matsissa toki ei kahvattu kun Kärpät voitti. Tappara on valitettavasti maineensa vanki, ja muutama iso media sai viime keväänä aikaan melkoisen hässäkän finaalisarjan ympärillä. Nyt ihmettelen samojen toimittajien kommentteja siitä miten on hienoa kun annetaan poikien pelata ja että painikiekko sopii suomalaisille. Tuomarilinja varmasti suosii toista joukkuetta, ja se on ok, kunhan se ei ole Tappara.

Ville Nieminen on edelleen mun suosikkipelaajia ja hän saa tehdä kaukalossa ihan mitä huvittaa. Tuomareille ei onneksi mennyt läpi tuo viime matsin filmi, ja eihän kaverille edes käynyt mitenkään. Pleijareissa sattuu ja tulee mustelmia.

Jos Tappara jatkaa siitä mihin Tampereella kolmoserässä jäi, voitto voi olla saavutettavissa. Tappara kävi samassa tilanteessa HIFK-sarjassa ja silloinkin suoraviivaistamalla peliä rupesi tulosta syntymään. Materiaali on mielestäni laajempi ja kunto parempi.

Yhtä lailla uskon, että Tappara voittaa ainakin perjantaina Tampereella, riippumatta tämän päivän tuloksesta. Saatetaan hyvinkin mennä taas seitsemään otteluun.
 

Sardion

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Jälleen kerran tämän hienon tapahtuman, Liigan jokakeväisen playoff-kliimaksin, päähuomion varastavat tuomarit.

Tuomarilinja on vaihdellut paitsi eri ottelusarjojen välillä myös ottelujen sisällä. Aiemmin IFK-sarjan yhteydessä kirjoitin, että linja ei ole merkittävästi löystynyt runkosarjasta ja silloin asia olikin niin. Silloin jäähyjä vielä annettiin räikeimmistä koukuista ja kiekottoman estämisistä. Nyt kuitenkin toisessa välieräparissa ollaan palattu siihen vanhaan "mistään ei vihelletä jäähyä" -linjaan, kun taas toisessa parissa linja on huomattavasti tiukempi. Aiemmin linkattu IS:n videotuomarien keskustelu osuu mielestäni aivan asian ytimeen. Tällä hetkellä Lukko hyötyy suuresti tästä sallivasta linjasta, kuten Vesa Rantanenkin edellä toteaa. Se ei ole Lukon vika, vaan olosuhde, johon Tapparan on sopeuduttava. Lisään tähän vielä, että finaaleissa linja tulee mitä todennäköisemmin olemaan lähempänä Kärpät - JYP -sarjan linjaa kuin tätä, siitä pitää viimeistään Marjamäki huolen.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Tuomaritkin ovat ihmisiä ja uskonkin Lukon roikkumisen olevan suurennuslasin alla neljännessä ottelussa. Toivottavasti RD saa muutettua Lukon pelityyliä sen verran että se onkin Tappara joka joutuu roikkumaan ja Lukko ottaa näin Tapparan valituksista hyödyn. Luotan Lukon lyövän Tapparan millä tuomarilinjalla tahansa, ainakin mikäli Tappara keskittyy enemmän tuomareihin kuin parantamaan omaa peliään. RD saa kyllä Lukon keskittymään vain ja ainoastaan peliin.

Jos Lukko pelaa samoin kuten viimeksi Raumalla niin ei ainakaan "oikein vihelletyllä" pelillä ole mitään hätää. Tappara oli yllättävän ujo ja ponneton, Lukko luisteli kotonaan vahvasti kaikki kuutisen erää. Lukon liike tuossa lauantain(?) pelissä ainakin yllätti minut.

Ymmärrän esim. maanantaisen pelin jälkeen tamperelaisten tuskan, kyllähän se pilli on liiankin piukasti taskussa eikä valittu linja kyllä palvele ainakaan katsojia, mutta ei sarja tähän saakka nyt pelkästään siitä voi olla kiinni? Kiekottoman estäminen on sallittu jo runkosarjassa nykysäännöillä, joten ainakaan sitä ei voi alkaa tässä vaiheessa viheltämään pois. Samoin sellainen sopiva jäähän vienti, jossa tavallaan itse kaadutaan mutta hassusti se vastustaja vedetään mukana lattiaan. Jääkiekon pilaavia muuveja mutta Liigan ilmeisesti haluamia mausteita.

Tästä on varmaan monessakin ketjussa mainittu, mutta miten voi olla että joku kiekko katsomoon -jäähy vihelletään poikkeuksetta pois, oli tilanne mikä tahansa. Tai väärä vaihto. Näillä ei edes saavuteta pelillisesti välttämättä mitään etua, mutta niin vain ovat raskaita rikkeitä tuomarin silmäin alla. Itse kenttätapahtumiin vaikuttavia kampituksia tai roikkumisia sen sijaan voidaan tulkita maailman tappiin saakka, MIKSI? Yhtä hyvin sen kiekko katsomoon -rankun voisi todeta osuneen ihan mihin vain, mitä nyt ikinä keksii. Samoinhan mielessään keksitään lievennys noihin kaikkiin muihinkin rikkeisiin.


No joo. Lukolla on tänään todellinen sauma lyödä Tappara köysiin ja rynniä viimein sinne finaaliin. En millään usko että Tappara voittaisi enää kolmea peliä putkeen, vaikka kaikki on mahdollista kuten KHL:ssa nähtiin. Taidanpa liputtaa tänään sinikeltaisten puolesta, mieleen tuli juuri Mikki Leinonen ja kevät 2006.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Tästä on varmaan monessakin ketjussa mainittu, mutta miten voi olla että joku kiekko katsomoon -jäähy vihelletään poikkeuksetta pois, oli tilanne mikä tahansa. Tai väärä vaihto. Näillä ei edes saavuteta pelillisesti välttämättä mitään etua, mutta niin vain ovat raskaita rikkeitä tuomarin silmäin alla. Itse kenttätapahtumiin vaikuttavia kampituksia tai roikkumisia sen sijaan voidaan tulkita maailman tappiin saakka, MIKSI? Yhtä hyvin sen kiekko katsomoon -rankun voisi todeta osuneen ihan mihin vain, mitä nyt ikinä keksii. Samoinhan mielessään keksitään lievennys noihin kaikkiin muihinkin rikkeisiin.
Varmaan kyseessä vain "niin" selvä jäähy. Joku huitomisen viheltäminen johtaa siihen että joku "palola" tulee valittamaan tuomarille että häntä lyötiin aiemmin käsille eikä sitä vihelletty, sitten kun "monsterimonni" saa jäähyn kamppaamisesta, tulee hän kyselemään miksei tuo toinen saanut kun juuri kamppasi vaikka "komulaisen". Ja seuraavassa tilanteessa taas sama homma "toi kamppasi, ihan varmasti kamppasi ja vielä tahallaan!". Linjan pitäisi mielestäni olla oikeasti nollatoleranssi tai sitten viime peleissä nähty. Välimuodot aiheuttavat aina kitinää, miksi rike A oli 2min arvoinen, kun vastaava rike B ei ollut? Itse toivoisin nollatoleranssia, mutta onhan tämä nykyinenkin parempi kuin välillä runkkarin aikana nähdyt kesken erän poukkoilevat linjat tai pahimmillaan toista joukkuetta sorsivat linjat.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Lukko pelaa paremmin joukkueena ja etenkin puolustaa selvästi paremmin kuin Tappara. Kirvesrinnoilla on paremmat yksilöt, mutta hyvästä viisikkopelistä ei ole välillä tietoakaan. Täysin oikea JOUKKUE on menossa finaaleihin.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Ei liene Tampereella tuomarilinjasta ainakaan mitään itkua tänään?

Tappara oli hyvä, sarjan aikaisempiin peleihin nähden outo matsi. Lukolta paljon virheitä omassa päässä.

Perjantaina jatketaan.

Metsolalla ei kyllä kestä kasetti. Piste.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Pari eeppistä "sulamista" yhteen peliin. Tiukkoja pelejä. Hienoa viihdettä.
 

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Noniin nyt meillä on ykköskenttä! Tappara voittaa perjantaina ja lauantaina jätetään ne oman pään koomailut vähemmälle --> Game 7 here we come!
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Upean viihdyttävä peli, vaikka sitä olikin aika karmea katsella kun vatsa kuralla jännitti.

Tappara pelasi todella hyvin 3-0 tilanteesta tasoitukseen asti. Sitten taas homma jäähtyi ihmeellisesti. Tapparan peli on parhaimmillaan todella hyvää, ei vaan kestä paketti kasassa. Tosin ei Lukonkaan paketti tänään mikään ehjä ollut, mutta minusta Lukko oli ehkä tuon verran parempi tänään.

Minusta tuomarilinja tai tuomarointi ylipäätään tänään oli ihan ok, vai oliko se?
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Ilahduttavaa että nyt ei kukaan ole itkemässä Lukkoa suosivasta tuomarilinjasta.
Muutenkin tämä neljäs peli oli erikoinen, Lukko pääsi pikkuisen liian helpolla 3-0 johtoon, Luultiin että homma on ohi.
Marjamäki joka oli minusta Tapparan paras pelaaja tänään sytytti Tapparan uudelleen ja saatiinkin ikäänkuin uusi peli pelin sisällä. Jatkoaikaa Tappara hienokseltaa halitsi ensimmäisiä minuutteja lukuunottamatta mutta mutta jos et itse tee niin kaveri tekee..
Vaikea peli maalivahdeille molemmissa päissä, mielenkiintoista nähdä kuka aloittaa Tapparan maalissa perjantaina.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyllä itselle tuomarilinja kelpasi tänään. Jäi ehkä pari selvääkin selvempää jäähyä Tapparalle viheltämättä ;)

Itselle jäi jotenkin kuva että Metsola suli täysin fanikatsomon huutoihin, sen jälkeen oli hyvin epävarma. Samahan kävi isomäessä pari vuotta sitten? Eli ääntä peliin ja Nemokin voisi käydä kommentoimassa tuota.

edit. Marjamäessä, Karjalaisessa ja Haapalassa on muuten munaa enemmän kuin koko muussa Tappara-joukkueessa. Pakko ihmetellä, miksei Marjamäkeä ole aiemmin peluutettu?
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Lukko oli tässä neljännessä pelissä jotenkin väsyneen oloinen ja sai todella helppoja maaleja. Mitenkähän viikonlopun tuplapelit sopii tähän väsymiskuvioon. Tapparalla vaan tuntuu monen pelaajan mietteet olevan ensi kauden paremmissa sopimuksissa muihin seuroihin. Ei vaan kiinnosta pelata tilanteita loppuun saakka. Jossei nyt ole aika herätä, niin tuskin koskaan. Jos tästä vielä noustaan finaaliin, niin mestaruus on varma. Ilolla kyllä katselisin myös kaikkien aikojen kahvamaratonfinaalia Lukko-JYP, jossa koko sarjan tuomareina Levonen ja Laaksonen....
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jääkiekko on ihmeellinen peli, Tampereen epäjääkiekon jälkeen hieno ottelu. Kyse ei tänään ollut tuomareista vaan joukkueet pelasivat taas jääkiekkoa. Tolppa sisään, tolppa ulos, pienet ovat marginaalit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös