Playoffs 2015 välierät: Tappara – Lukko

  • 138 671
  • 956

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Heh heh, Järvinen itkee että Lukkolaiset vain rikkovat peliä.

Ainakin Rautakorven aikaan se oli Tappara joka vain keskittyi mailalla rikkomaan peliä.

Vanha sanonta: Sitä niittää mitä kylvää!

Jos tulee vieraisiin pöytiin huutelemaan niin voisi ainakin yrittää ymmärtää lukemansa ja sen jälkeen poistua sinne susirajalle ansaitun loman viettoon. Jos joukkue on kolme kertaa peräkkäin runkosarjan toinen ja kolmatta kertaa peräkkäin mitalipeleissä niin ehkä siellä kentällä on jotain muutakin tapahtunut kuin vain pelin rikkomista. Sitä tässä on niitetty jo monta vuotta putkeen.
 
Mä vaan ihmettelen sitä että ei varmasti Kärpät-Jyp sarjassa sallita tälläistä peliä mitä tänään hakametsässä näin. Siellä revittii mailalla, koukittiin ja pidettiin kiinni kaikiesta mistä vaan saa kiinni. Puhdasta kovuutta ei ollut ollenkaan ja kaikkihan sen nyt tietää mitä tapahtuu kun saa tehdä mitä vaan. Tänäänkin yksi pelaaja loukkaantui turhasta poikittaisesta mailasta. Hyi saatana.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jos nyt ton jatkoajan raportin oikein tulkkasin, niin tapolakin pikkasen itki tuomaritoiminnasta.

Ei mun mielestä Lukko nyt mitenkään enemmän kahvannut kun Tappara. Se vaan on fysiikan laki että isokokoisemmat vaan voittaa nuo tilanteet missä pelataan kovaa. Tietysti pienemmille jää se käsitys että nyt meitä sorretaan, mutta kyllä ne ihan yhtä lailla siellä yrittää vääntää. Lukon ensimmäinen maali: kaksi pelaajaa(Vauhkonen ja Nieminen) junassa maskissa Metsolan edessä ja kukaan ei edes yritä siivota. Tapparan eka maali: Lukkopakki raivaa toisen Tapparan pelurin pois maalin edustalta, mutta takaa nousevaan ei kukan enää ehdii(yritettiin kuitenkin). Lukon toinen maali: Vauhkonen seisoskelee ihan vapaana Metsolan edessä ja kukaan ei tee mitään. Noihin se peli ratkesi eikä tuomarivirheisiin. Kitistä voi vaikka ensi syksyyn asti, mutta jos Tappara ei tuolle alueelle keksi lääkkeitä niin ronssimatsi kutsuu.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Nyt näyttää siltä että on päästy sekä Tapparan valmentajan että pelaajien ja tietysti fanien ihon alle, se tietää hyvää jatkoa ajatellen. Antaa niitten itkeä ja valittaa toimitetaan sinne vaan lisää nessuja. Tuo on tosiaankin hyvä merkki kun vastustajan energia ja ajatukset on tuossa valittamisessa.
Duffa ja joukkue toivottavasti keskittyy jo seuraavaan matsiin ja tehdään siinäkin kaikki mahdollinen voiton eteen tuomarilinjan mukaan ja annetaan vastustajan keskittyä itkemiseen.
 

hjalmar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juutinrauman Lukko ja Unajan Urheilijat.
Täällä on niin paljon tarinaa, että ei kaikkea ehdi edes lukea. Jos tätä ei ole sanottu, niin tuomarilinja on sikäli kirkas, että alussa peliä annetaan ne 2-3 jäähyjä, mutta plein lopussa ne ovat kortilla, koska tuomarit eivät halua ottaa liikaa roolia. Näin myös tänään. Pikku poikkeus oli Raumalla pelattu toka ottelu, jossa jatkoeriin päästyä koko ajan kytättiin ottelustudiota myöten kuka saa jäähyn, jonka vastapuoli käyttää hyväkseen. No lopulta Lukko sai toisen jatkoerän aikana, mutta onnistui Tappara haaveet tylsistämään.

Sekä lauantaina Raumalla että tänään Tappara sai maalinsa Lukon ainokaisesta nukahduksesta omassa päässä. Niitähän aina sattuu, mutta jos ne ovat Tapparan ainoa sauma, niin eipä taida riittää. Palolalla nolla maalia toistaiseksi entistä joukkuettaan vastaan.

Kieltämättä Tapparan vahva esitys kolmannessa tänään panee miettimään, että ovatko ketjut olleet vääriä tähän asti. Joten varmaan Tappara aloittaa ylihuomenna sillä ketjukoostumuksella. mihin tänään lopetti.

Mutta mitään varmuutta ei ole vielä Lukollakaan. Vasta yksi pinna enemmän. Keskiviikko on iso peli tässä sarjassa. Mutta kyllä näitä pelejä katsoo ihan koko sydämellä vaiika täydet seitsemän (jota en kuitenkaan toivo jatkoa ajatellen). Toistaiseksi meillä pyyhkii ihan hyvin.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olin kirjoittamassa jotain ihan muuta, mutta sitten pädiin tärähti Vesalaisen twiitti siitä, että Tapola syytti Niemistä sukeltamisesta Dixonin poikkarin jälkeen. Seurasin linkkiä lukemaan juttua Aamulehden sivuilta, josta tuo itku löytyi, mutta myös jotakin paljon mielenkiintoisempaa: Tapparan sisäiset kiistat Tapolan ja johtavien pelaajien kesken: J-M Järvinen on joutunut Tapolan koirankoppiin ja siitä johtuu penkitys Raumalla ja porttikielto ylivoimaan.
Tämä taitaa mennä Lukolle 4-1.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Tuo on tosiaankin hyvä merkki kun vastustajan energia ja ajatukset on tuossa valittamisessa.

Sitten pitäisi enää tietää, että kuka vastustajan puolelta on valittanut. Tapparasta ilmeisesti kuitenkin puhe.

EDIT: Jaa joku oli sanonut sinneppäin viittaavaa raportissa. No, kai ne ajatukset sitten ovat valittamisessa.
EDIT2: Okei, alle linkitetty artikkeli luettu ja video katsottu. Aikuiset miehet, mikäli juttu nyt pitää paikkansa.
 
Viimeksi muokattu:

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
En ole lukenut kaikkia pelin jälkeen kirjoitettuja viestejä, mutta valitettavasti usean oranssikirjoittajan viesteistä on pääteltävissä, ettei Lukolla ole joukkueessa lainkaan taitopelaajia, vaan pelkkiä rikkojia. Toisin on Tapparassa, jonka peli perustuu pelkkään taitokiekkoon. Minusta molemmilla on taitoa varsin riittävästi, mutta Lukko pystyy pitämään vastustajan taitopelaajat tehottomina. Tätä on jääkiekossa tarvittu aina paitsi silloin, kun Neuvostoliiton punakone voitti olympia- ja MM-kultaa.

Lukko on tosiaan ronkki tänään, mutta ei Tapparakaan pelkkää taitokiekkoa esittänyt. Sitä paitsi se, että SM-liigassa pelataan eri kokoisissa kaukaloissa johtaa siihen, että joukkueilla pitää olla erilaisia pelitapoja. Lukon pitää olla Hakametsässä kovempi kuin kotona, jossa se osaa paremmin hyökätä suoraviivaisesti. Miksei Tappralta nähty lauantaina Tömmernesin koulumaalia, vaan ainoa maali oli maalivahdin hallusta irti päässyt maaliin ronkittu kiekko. Minä vain kysyn.

Olisiko Palola ollut tänään luova maalintekijä ilman kahvaa? Ei olisi. Lopputulos olisi ollut sama, vaikka eri numeroin.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ne on paniikissa! Vai miten RB asian ilmaisi. Siellä jo Tapparan leirissä "Jannika" Järvinen ja Tapolan makkara itkevät mediassa kun iso paha Lukko teki röyhkeän The Big Steal -vierailun Hakametsään. Keskiviikkona lisätään vettä myllyyn ja perjantaina sarja poikki Tampereella.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Dufva voittaa Tapolan sata nolla ja näin ollen periaatteessa huonompi joukkue on menossa jatkoon.

Poistuin heti pelin jälkeen pois tv:n äärestä, joten kuuntelin jälkilöylyt Yle Puheelta. Oliko Kimmo Kuhta oikeassa sanoessaan, että Tapparan aikalisä ja maalivahdin pois ottaminen tuli vasta n. 17 sekuntia ennen pelin päättymistä, eikä Tapparan b-pistealoituksen aikana, jolloin peliä oli jäljellä vielä n. 1:40. Kuhta sanoi näin ja vastasi juontajan kysymykseen, että tässä näkyy Tapolan kokemattomuus.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Ennen tämän sarjan alkua odotin, että tästä voisi hyvinkin tulla viime kevään uusinta ja ratkaisua haettaisiin 7. pelistä. Nyt näyttää vahvasti siltä, että Tappara tekee sen ihan itse ja homma ratkeaa nopsaan. Olihan se tiedossa että RD kokeneempi, mutta se että etu olisi näin iso on kyllä suuri yllätys.
 

jmh1984

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Chicago blackhawks
Mielestäni tuo mailapelaaminen on ollut tasapuolista molemmin puolin. Yhtä paljon Tappara on sitä antanut kuin Lukkokin.

Suurin silmäänpistävin asia on ollut Tappara pelaajien jatkuva kaatuileminen kamppailutilanteissa. Ei taida olla yhtään hyökkäystä jossa joku pelaaja ei olisi olut katollaan. Tämä selittyy fyysisyys eroila. Toki mailahäirintää on mukana, mutta verrattaessa Lukon pelaajiin jotka eivät kaatuile joka tilanteessa.
Hieman rupeaa jo ottamaan päähän tuo jatkuva kaatuileminen.

Selvä ero on ollut maalialue pelaamisessa niinkuin täällä on kirjoitettu aikaisemmin. Lukon pelaajat saavat rauhassa hääriä Tapparan maalilla, kun taas Lukon maalille ei ole uskallettu mennä ottamaan mustelima niin herkästi. Sitä pitää parantaa ja paljon. Uskon että Zapoa pystytään hieman tällä tavalla horjuttamaan.

Toivottavasti ottaisivat Marjamäen Karjalaisen tilalle takaisin Greenin kentään. Kokoa ja fyysisyyttä enemmän maalille.
Näin jos jatkuu Lukko vie tämän sarjan varmasti.
 
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Toivottavasti ottaisivat Marjamäen Karjalaisen tilalle takaisin Greenin kentään. Kokoa ja fyysisyyttä enemmän maalille.
Näin jos jatkuu Lukko vie tämän sarjan varmasti.

Täällä lounaisemmassakin suomessa on tullut mietittyä, että Marjamäki saattaisi olla melkoinen täsmäase nyt kun pilli pysyy raitapaidoilla taskussa ja juuri hänen kaltaisensa pelaajat päsevät olemaan maksimivittumaisia.

Oon katsonut kaikki tän sarjan pelit ja täytyy kyllä puolueettomasti sanoa että Lukolle sopii sarjan tuomarointi paremmin.
 

Petros

Jäsen
Suosikkijoukkue
42 Stars
Ja aina paranee. Syöpä uusiutui Tapparan kopissa. Linkki johtaa urheilutoimittajan kommenttiin Aamulehden sivuille. Ei ole helppoa Tapparan lähteä mediamyllytyksessä keskiviikon peliin, joka tulee todella nopeasti.
Huomioikaan hyvät ihmiset kuka noi jutut tonne lehteen kirjoittaa. Paisuttelua ja meuhkaamista harrastaa tuo toimittajakloppi ja Tapparan nilkkaa puree heti kun mahdollisuus on.

Oli miten oli, Tapparan taitavat hyökkääjät kun pääsevät irti selässä roikkuvista takiaisista, on jälki selvää. Tappara voittaa paremman hyökkäyskaluston ansiosta. Fyysisyydellä ei pärjätä järkäleitä vastaan mutta kun veijarit ja virtuoosit saa hyökkäykset tasapainoitettua niin alkaa verkko heilua.
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos Lukko menee jatkoon esim Kärppiä vastaan ja linja muuttuu enemmän oikean jääkiekon suuntaan niin Tapparan ulospelaaminen on huomattavasti törkeämpi kabinettiratkaisu kuin Sportin nostaminen Liigaan.
Jos näin käy, että Finaalissa pelaa Lukko ja Kärpät, niin taatusti linja tulee muuttumaan ja syykin siihen on selvä. Se roikkuminen on niin räikeää toisen joukkueen taholta, että ei sitä voi olla viheltämättä. Näinhän nimenomaan kävi viime vuonna. Se että onko tämä oikein ja hyvä asia, siitä voidaan olla taas montaa mieltä, linja pitäisi olla yhtenäinen aina ensimmäisestä runkosarjamatsista viimeiseen finaaliin joukkueista riippumatta.

Nythän sekä Tappara että Lukko pelaa tuota surullisen kuuluisaa "liaanikiekkoa", joten se ei sieltä samalla tavalla räikeästi erotu kummankaan joukkueen hyväksi, veikkaisin että siksi se pillikään ei niin herkästi siinä parissa soi. JYP-Kärpät parissa vihellykset on ollu molemmin puolin vähän hukassa, tosin yleinen linja on ollut suht selkeä. Mielenkiintoista nähdä mitä finaaleissa tapahtuu, pelasipa siellä mitkä joukkueet hyvänsä, joka tapauksessa toinen joukkueista on Liaanikiekkojoukkue ja toinen sitten jotain muuta.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Jos näin käy, että Finaalissa pelaa Lukko ja Kärpät, niin taatusti linja tulee muuttumaan ja syykin siihen on selvä. Se roikkuminen on niin räikeää toisen joukkueen taholta, että ei sitä voi olla viheltämättä. Näinhän nimenomaan kävi viime vuonna. Se että onko tämä oikein ja hyvä asia, siitä voidaan olla taas montaa mieltä, linja pitäisi olla yhtenäinen aina ensimmäisestä runkosarjamatsista viimeiseen finaaliin joukkueista riippumatta.
Pitää kysyä, että roikkuiko Lukko jotenkin paljon Kärppiä vastaan runkosarjassa? Mitenkä ne pelit päättyivät?

Niin ja kait Jyp luetaan näihin kahvajengeihin. Lukosta en tiedä, mutta nythän on sitten kolme neljän joukossa jos Lukkokin luetaan kahvakerhoon jo. Kärppiä en siihen ainakaan vielä lue.

Itse pidän kuitenkin erillään tuon kahvaamisen ja fyysisen lätkän. Mielestäni Lukko on juurikin pelannut lähiaikoina fyysistä muttei edes rautakorven aikana kahvausta.

Omasta mielestä jääkiekkoon kuuluu nimenomaan kova kamppailupelaaminen. Futista ja mixua kattoon sit ne jotka sitä ei kestä.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukko pelaa odotetusti kaksinkamppailutilanteet helvetin kovaa, ja yhtä odotetusti tuomarilinja on erittäin salliva. Puheet Lukosta jonain painijenginä ovat kuitenkin yliampuvia; käsittääkseni Lukko oli yksi vähiten jäähyjä ottaneista joukkueista runkosarjassa. Lukolla on fyysisen pelotteen lisäksi paljon taitavia hyökkääjiä ja äärimmäisen kiekollinen pakisto.

Tuomarilinja oli mielestäni huono jo hifk-ilves-sarjassa, ja sama on jatkunut. Kyllähän Lukolle tämä linja sopii, mutta se ei tarkoita sitä, että Tappara olisi jotenkin selkeästi taidokkaampi joukkue. Mielestäni Lukon puolustus on toistaiseksi ollut parempi kuin Tapparan, ja etenkään sota-alueelle ei Tapparan ukoilla ole ollut juuri asiaa.

Lukko oli lauantaina yllättävän selkeästi niskan päällä ja tänäänkin voisi sanoa raumalaisten vieneen kahta ensimmäistä erää. Kolmannessa himmailtiin vähän liikaakin ja se antoi Tapparalle mahdollisuuden.

Dufva saa pelaajamateriaalistaan selkeästi enemmän irti kuin Tapola.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä juurikin näin! Dufva saa materiaalista enemmän irti koska Liigan tuomarilinja sen mahdollistaa, jos käytössä olisi minkä muun huippuliigan linja niin en näe että Lukko pistäisi Tapparan näin ahtaalle.

Teemu Aallon liike oli jo kaudella 2011-2012 sen verran huonoa ettei jatkaminen Lukossa ollut kummankaan osapuolen intresseissä. Katso nyt jotain Piitulaista kun aina on mies tai maila ottamassa vauhtia pois.
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Teemu Aallon liike oli jo kaudella 2011-2012 sen verran huonoa ettei jatkaminen Lukossa ollut kummankaan osapuolen intresseissä. Katso nyt jotain Piitulaista kun aina on mies tai maila ottamassa vauhtia pois.

niin no itse puhuin näistä oikeasti kiekollisesti taitavien pelaajien estämisestä, mallia Kuusela, Palola, Jormakka, Haapala, Erkinjuntti... Piitulaisia nyt turha estää kun ajaa itsensä pussiin joka tapauksessa vähän niinkuin Kaksonen Tapparasta.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllä juurikin näin! Dufva saa materiaalista enemmän irti koska Liigan tuomarilinja sen mahdollistaa, jos käytössä olisi minkä muun huippuliigan linja niin en näe että Lukko pistäisi Tapparan näin ahtaalle.
Vai niin. No milläs ilveellä Lukko ne voitot runkosarjassa haki? Vai oliko silloinkin käytössä kahvaukset?
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vai niin. No milläs ilveellä Lukko ne voitot runkosarjassa haki? Vai oliko silloinkin käytössä kahvaukset?
Tapparalaiset ei muista kuinka kamalalla kiekolla voittivat viimeisen mestaruutensa. Eihän Lukko voisi avata jalalla lyömällä kiekkoa viivalta päätyyn jos noiden aikojen säännöt olisi voimassa. Tapparan kiekottoman pelaajan blokkaamisella hyökkääjä ei ikinä saisi kiekkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös