Playoffs 2015 välierät: Tappara – Lukko

  • 138 718
  • 956

Mac^

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara & Suomi lajista riippumatta
Vakuuttava voitto Tapparalta. Lukko sai varsin vähän pyörityksiä Tapparan päässä, maalipaikoista puhumattakaan. Toki niitä toisessa erässä ja ottelun lopussa hieman oli. Omissa ei paljon panikoitu HIFK-sarjan tapaan, ja alivoimakin toimi ihan ok. Kärkijätkät Kuuselan johdolla tänään tikissä, Erkinjuntin kaksi maalia myös lämmittävät. Peltola ja Malinen olivat myös elementissään. Kakkosketjulta ei niin vahvaa tekemistä kuin aiemmin, mutta sitä ei tänään onneksi vaadittukaan. Metsolakaan ei tänään vielä raumalaisfanien harmiksi sulanut.

Lukon jonne/trolliosastokin Yuppeineen ja Tifoseineen voi pysyä ihan hiljaa jostain tavaran heittelemisestä, kun vieraskatsomosta heiteltiin tavaraa jäälle ottelun lopussa oikein urakalla. Ymmärrettävää, että hermot on kireällä kyseenalaisen maalin hylkäämisen jälkeen, mutta joku järki pitäisi silti olla mukana. Tuosta maalista muuten: äkkiseltään tapparalasein katsottuna siinä on kyllä hylkäämisen perusteet, kun Metsola saa Nemolta hieman poikkaria, mutta kiekko olisi saattanut löytää maalin perukoille ilman Metsoon kohdistunutta osumaakin. Aika herkästi näitä tupataan Liigassa hylätä. Ei siitä tässä nyt sen enempää, Lukko-fanit varmasti jaksavat tästä jauhaa ainakin huomiseen klo 16 asti.

Tilanne on vasta 1-0, mutta tästä on hyvä jatkaa. Aika lähelle parasta tekemistä Tapparalta kokonaisuudessaan tämän vuoden pudotuspeleissä.
 
Joo, olisihan Lukollekin voinut viheltää vielä useamman jäähyn. En kyllä yhtään pidä tästä, että mailalla saa koko ajan hakata käsille ja vartaloon. Ei tämä Lukon hyökkäyspeli ollut vieraspeliksi katastrofaalista, mutta toisaalta puolustaessa nukahdeltiin ja Tappara kyllä teki hienon tylyt maalit.

Mites tossa tilanteessa kun Nieminen osoitteli maalia, kuin 70-luvun NHL-tuomari, niin mistä se kiekko meni maaliin? Niemisestä?
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Minä olin katsovinani, että poikkarin lisäksi kiekko olisi mennyt maaliin Niemisen kädestä tuossa samassa huitaisussa?

Joka tapauksessa hylkäys meni oikein. Tappara oli jokaisella osa-alueella parempi. Tappara teki 6 maalia ja Lukko yhden Kankaanperän turhasta paniikkipurusta.

Onnittelut finaalipaikasta.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Lukon jonne/trolliosastokin Yuppeineen ja Tifoseineen voi pysyä ihan hiljaa jostain tavaran heittelemisestä
Popcornit nevöhööd.

Niemisen sekoaminen meni jo facepalmin puolelle varmaankin molempien jengien faneilla. En ole vähään aikaan nähnyt tälläistä, maalit lenteli, suu kävi ja vähän virveliäkin tuikkasi tuomarin kainaloon.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En nyt ihan sataprosenttisen varmasti vuoden takaisia asioita muista mutta eikös siinä sarjassa silloinkin ensimmäisessä pelissä tapahtunut jotain joka kuumensi Lukon pelaajien tunteet? Se Ahtola-Metsola taisi olla ainakin yksi tilanne, eli nyt ollaan vähän niinkuin samassa jamassa ensimmäisen pelin jälkeen.

Tämä oli kyllä minun mielestäni ihan oikein tuomittu tilanne ettei Villen tekemää maalia hyväksytty. Kontakti Metsolaan oli, ja olisiko jopa mennyt Villen hanskasta maaliin se kiekko? No se oli se tilanne.

Sitähän aina hoetaan että "ylivoimalla nää pelit ratkee". Lukosta ei kyllä sillä osastolla ole Tapparalle vaaraa, Vahalahden loukkaannuttua ylivoima on ollut aika kehnoa eikä siihen kai tässä vaiheessa kautta enää parannusta saada kun moottori on pois. Voi olla että Lukko jonkun maalin tekee yv:llä, ei se tänäänkään kaukana ollut kun Niskala taisi jälkimmäisen yv:n aikana kilauttaa kiekon ylärimaan mutta ero on joka tapauksessa Tapparan vastaavaan verrattuna valtava.

Mutta hei, 1-0 tämä sarja vasta on. Huomenna mennään taas eikä Lukko niin huonosti pelannut etteikö se huomenna voittoon pystyisi.
 

Bakaun Imaami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, NY Rangers
Skenepisteet Tampereelle. Rauman apinalauma heitteli sitte tavaraa kentälle. Vitun tyhmät.

Pelit jatkuu huomenna jo. Ei jaksa yhtä tappiota murehtia vaikka se tulikin osuttain Dufvan tyhmänrohkean pelin takia. Miksi vitussa piti se veskari ottaa tuossa vaiheessa pois? Aloitus Tapparan päätyyn ja aikalisä? Mitä vittua Risto?
 

dayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Hilpara, kasa sympatiajoukkueita NHL:ssä
Mukava peli oli katsella ja ajoittaisia nukahduksia huomioimatta Tappara pelasi erittäin hyvin. MUTTA. Nieminen: hylätty maali on hylätty maali, turpa kiinni. Lukon fanikatsomo: älkää heitelkö niitä kolikoita ja nuuskapurkkeja, eivät ne ilmaisia ole. Kyllä tuollaiset yksilöt pitäisi suorastaan laittaa... lukkojen taakse.

Osaan kyllä ulos täältä.
 

Referee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minä olin katsovinani, että poikkarin lisäksi kiekko olisi mennyt maaliin Niemisen kädestä tuossa samassa huitaisussa?

Joka tapauksessa hylkäys meni oikein. Tappara oli jokaisella osa-alueella parempi. Tappara teki 6 maalia ja Lukko yhden Kankaanperän turhasta paniikkipurusta.

Onnittelut finaalipaikasta.

Luojan kiitos olet jo vaihtanut/tyhjännyt tuon suosikki joukkueesi tuolta profiilista, koska sokea Reettakaan ei enää yhdy näihin kommentointeihisi...

Itse tämän päivän peliin:

Kuten Nieminen jo haastatteluissa sanoi, niin peli tulee ratkeamaan virheisiin ja niinhän siinä kävi. Varsinkin kolmas maali. Sanoin jo aikaisemmin, että Koski häviää kaikki kaksin kamppailut ja pitäisi heittää pois ja Forsberg hyökkääjäksi. Tuli liian myöhään tämä toteutus. Ennustan, että huomenna Koski ei kokoonpanossa (oli jo Kalpa sarjassa vähän pihalla vähän väliä ja laiturit kärsi). Tapparalle kaikki kunnia, pelasi fiksusti ja oli paikoissaan tehokas. Lukolta Gagnon löi ohi kiekosta maalin edessä toisessa erässä ja joku muukin niin teki.

Tuo hylätty Lukon maali, niin Nieminen lyö ensin kiekkoa "poikittaisella" mailalla. Tämän jälkeen se osuu kyllä Metsolaan, mutta kiekko on jo tässä vaiheessa alueella ja osuma on tapahtunut kiekkoon ensin. Saa olla Fonseliuksella hyvät syyt hylkäykselle. ARVIO: EI VIEHELLÄ enää tässä sarjassa. En voi sanoa, että tämä ratkaisi ottelun, koska Lukkohan tuli maalin päähän hetkeä myöhemmin. Mutaa mitä V****A se linjuri työntää sitä Niemistä jäähyaitioon???? Siinä on kynnys ja siihen kaatuu kuka vaan. Itse olen tuomarina olut 8 vuotta ja koskaan en joutunut TYÖNTÄMÄÄN pelaajaa, kuten ei kuuluisikaan. Pitää vaan ohjata se sinne aitioon ja antaa mennä omaa tahtia.... EI NOIN VOI TEHDÄ!!!!!!


Tapparan ratkaisijat olivat kliinisiä ja se ratkaisi pelin. Lukon ratkaisijoiden pitää nousta esiin ja samalla nuo virheet pitää poistaa. Tosin, kuten aikaisemmin kirjoitin, niin Koskelta liian löysää pelaamista ja liian paljon virheitä. Kuusela pääsi nousemaan esimerkiksi Kosken "ahdisteluista" ekassa erässä hyvään paikkaan. Peli oli tasainen, molemmilla omat paikkansa ja hetkensä. Lukon pitää ajaa röyhkeämmin maalille (varsinkin isojen poikien), niin pelit alkaa kääntymään meille...

Tämä sarja venyy näillä otteilla vähintään kuudenteen peliin, kunhan virheet karsitaan...
 

Sekera

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, prosessit ja yrittäminen
Lukko pelasi omaan silmääni yllättävän hidasta peliä. Liekö sitten ensimmäisen ottelun taktiikkaa että saa yllättää sitten seuraavassa, mutta kyllä Tappara tuolla pelin rytmityksellä pysyy pelissä mukana, jotain muuta on Lukon syytä keksiä. Tappara vastaavasti oli nopeuttanut pelaamistaan eikä ainakaan kahdessa jälkimmäisessä erässä haettu kovinkaan paljoa hitaita lähtöjä.

Tapparan puolustuspeli oli toisen erän aikana tosi tiivistä eikä Lukko tahtonut löytää keinoja luoda vaarallisia paikkoja. Tappara puolustikin vaarallisen maalintekoalueen hyvin ja pääsi vastaavasti itse odotuksiani paremmin Lukon puolustuksen läpi.

Nieminen ennakoi ennen peliä haastattelussa, että peli ratkeaa virheisiin ja siihenhän se ratkesi, kun oli Kuusela vapaana Palolan riiston jäljiltä. Pisti Ville sitten itsekin varmuuden vuoksi kunnon yksilöshow'n pystyyn, rupesi rehellisesti sanottuna vituttamaan kun muistaa viime kauden tapahtumat Tapparassa. Ei onnistunut pitämään tunteitaan kurissa, vaikka varmasti itsekin tietää että missä meni vikaan maalin edessä.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Minä olin katsovinani, että poikkarin lisäksi kiekko olisi mennyt maaliin Niemisen kädestä tuossa samassa huitaisussa?

Joka tapauksessa hylkäys meni oikein. Tappara oli jokaisella osa-alueella parempi. Tappara teki 6 maalia ja Lukko yhden Kankaanperän turhasta paniikkipurusta.

Onnittelut finaalipaikasta.

Saatko jokaisesta vastustajan maalista, vai joudutko venuttamaan ihan voittoon asti?
 
Suosikkijoukkue
Tappara, LA Kings, Raiders, Concordia Stingers
Tässä sarjassa pelin kuva saisi olla samanlainen Tapparan kannalta. Molemmat hakevat omia kuvioitaan ja virheistä isketään. Oli kaiken maailman tilanteita, Nieminen, RB ym. However, ennen lopun hässäkkää kaikki meni kuten toivoin. Vastustajan virheisiin iskettiin tehokkaasti.

Metsola hoiti hommansa, pakisto myös Kankaanperän hölmöilyä lukuunottamatta, Palola, Peltola, Kuusela tietysti, ja mielestäni Elorinne jatkaa hyviä otteitaan. Jos näillä mennään niin 4-1/2 veikkaisin.

Pelihän on sen näköistä kun näiltä joukkueilta voi odottaa mutta uskaltaisin veikata että Tapparan tähtipelaajat kääntävät sarjan kotiedun omaavalle. Lukolta ei löydy Kuuselan ja Palolan kaltaisia yksilöitä jotka voivat viidessä sekunnissa kääntää pelin suunnan. Toki jos Lukko saa virheensä minimoitua asiat voivat kääntyä. Kalju saa miettiä asioita yön yli mutta Tapparan ei hirveästi tarvitse muuttaa huomiseksi. Marjamäen voisi tiputtaa takaisin tuppiä järsimään, Karjalaisen koohotus voisi toimia paremmin.
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Itse olen tuomarina olut 8 vuotta ja koskaan en joutunut TYÖNTÄMÄÄN pelaajaa, kuten ei kuuluisikaan. Pitää vaan ohjata se sinne aitioon ja antaa mennä omaa tahtia.... EI NOIN VOI TEHDÄ!!!!!!
Tuomarille pelikieltoa. Yritti selvästi katkaista Niemisen jalat tuohon aition kynnykseen. Prkl.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Koominen tuo Nieminen. Ihan selvä hylkäys, sillä osuu Metsolaan, kun huitoo poikkarilla kiekko maaliin. Maaliin kiekko olisi toki mennyt ilman kontaktiakin, mutta eihän maalivahtiin voi poikkarilla lyödä. Taisi kaiken lisäksi seistä maalivahdin alueellakin turhan kauan. Kymppikin varmasti oikein, mutta olihan tuo linjurin jäähyaitioon työntäminenkin täysin väärin. Ohjata saa, mutta ei tuollatavalla pelaajia kuulu töniä. Toisaalta Nieminen tuon ruudun videon perusteella pitäisi varmaan sovittaa pakkopaitaan tai jotain.

RB:nkin reaktion jokseenkin ymmärrän, sillä kontaktia ei välttämättä tuonne maalin taakse kovin hyvin nähnyt, ja Metsolalla on myös näissä teatraalisissa taidoissa jonkin verran mainetta. Tavaran heittäminen jäälle on kyllä täysin tuomittavaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Kylmät on kelit vielä shortsit jalassa yyterin rannalla kesälomaa viettää, mutta onneksi saan edes jotain lämmikettä sisäisesti raumalaisten katkeruudesta.
Tämän illan matsi lyhyesti ja ytimekkäästi: parempi voitti :)
Huomenna uusi päivä ja uusi peli, 0-2
Loppuun vielä iso käsi raumam"bojille", kymmenen pistettä ja se kuuluisa papukaijamerkki.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minä olin katsovinani, että poikkarin lisäksi kiekko olisi mennyt maaliin Niemisen kädestä tuossa samassa huitaisussa?

Joka tapauksessa hylkäys meni oikein. Tappara oli jokaisella osa-alueella parempi. Tappara teki 6 maalia ja Lukko yhden Kankaanperän turhasta paniikkipurusta.

Onnittelut finaalipaikasta.
Ei helvetti sun kanssa. Lukollahan oli ihan hyvät saumat voittoon. Ottelu oli viimeiseen kahteen minuuttiin asti maalin peli, joka olisi jollain yksittäisellä pompulla tai taidokkaalla suorituksella voinut kääntyä jatkoajalle.

Tappara teki 2/3 ratkaisevista maaleista Lukko-pakkien henkilökohtaisista virheistä. Kolmas eli avausmaali syntyi ylivoimalla pitkän pyörityksen jälkeen.

Aika saatanan puusilmä saa olla, jos tämän ottelun perusteella alkaa jotain finaalipaikkoja jakelemaan suuntaan jos toiseen. Annetaan pelin näyttää.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Aika saatanan puusilmä saa olla, jos tämän ottelun perusteella alkaa jotain finaalipaikkoja jakelemaan suuntaan jos toiseen. Annetaan pelin näyttää.
Anna nyt Saulin tuulettaa kun paikka on. Kokihan hän karvaan pettymyksen viikolla kun KalPa ei mennytkään välieriin vaikka hän sitä kovasti toivoi ja ennakoi.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Kylmät on kelit vielä shortsit jalassa yyterin rannalla kesälomaa viettää, mutta onneksi saan edes jotain lämmikettä sisäisesti raumalaisten katkeruudesta.
Tämän illan matsi lyhyesti ja ytimekkäästi: parempi voitti :)
Huomenna uusi päivä ja uusi peli, 0-2
Loppuun vielä iso käsi raumam"bojille", kymmenen pistettä ja se kuuluisa papukaijamerkki.

Mukavaa lomaa vaan sinne rannalle. Muista jatkossa pitää pipo päässä, jottei ihan lopullisesti pääse jäätymään.
 

ruoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panelian Raikas
Mutaa mitä V****A se linjuri työntää sitä Niemistä jäähyaitioon???? Siinä on kynnys ja siihen kaatuu kuka vaan. Itse olen tuomarina olut 8 vuotta ja koskaan en joutunut TYÖNTÄMÄÄN pelaajaa, kuten ei kuuluisikaan. Pitää vaan ohjata se sinne aitioon ja antaa mennä omaa tahtia.... EI NOIN VOI TEHDÄ!!!!!!

Nyt hyvä tuomariveli se korkki kiinni :)
 

Referee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Nyt hyvä tuomariveli se korkki kiinni :)

Mitäköhän pelejä sinä "veliseni" olet sitten vihellellyt? Jos kerran olet pelaajia jäähyaitioon TYÖNTÄNYT!!! Ja millä tasolla?

Juu, voihan sen E-junnun tai vastaavan sinne nätisti nostaa, mutta ei niitä aikuisia pelaajia työnnetä, kuten tänään linjuri teki (pelaaja seisoo selin jäähyaitioon ja tuomari työntää edestä, kun pelaaja vielä jäällä). Oot varmaan yksi niistä tuomareista, jotka viheltelee minullekin tällä hetkellä harrastesarjassa täällä TAMPEREELLA!!! (Täten kommenttisi olisi täysin uskottava)...
 

Mäntylä #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Panthers,
Lukon päävalmentaja Risto Dufva kritisoi tuomaripeliä kovin sanoin. Hänen mukaansa raitapaidat olivat suuressa roolissa.

− Kovia ratkaisuja. Pienet paikkakunnat kärsivät, kun Tampereella ja Helsingissä vihelletään kotiinpäin. Peliin sinänsä olen ihan tyytyväinen, tästä on hyvä jatkaa huomenna.

Melkonen vekkuli tää Dufva, niin monta Lukko jäähyä jätettiin viheltämättä... Ihme että ylipäätään kehtaa vetää tuomarikortin esiim mutta kun katsoo esim Riskan jatkuvaa kaatuilua en ihmettele yhtään. Raumalla yritetään tehdä "kaikki voiton eteen" mutta näyttää siltä ettei se tänäkään vuonna tuo finaalipaikkaa..
 

Kukko

Jäsen
Ei helvetti sun kanssa. Lukollahan oli ihan hyvät saumat voittoon. Ottelu oli viimeiseen kahteen minuuttiin asti maalin peli, joka olisi jollain yksittäisellä pompulla tai taidokkaalla suorituksella voinut kääntyä jatkoajalle.
.

Niin ja toisaalta Lukko ei tänään tehnyt yhtään ainoata tekemällä tehtyä maalia. Toisessa maalissa syöttäjänä EJ ja tekijnä Tömmernes. Ensimmäisessä syöttäjän Kankaanperä, josta säkä munkki pullalla tekijänä Kousa. Uskon kuitenkin, että seuraavassa ottelussa Lukko kykenee myös itse taidolla tekemään maalin. Sen verran paljon taitoa on tuossa Lukon jengissä.

NelonenPRO jätti varsin vähälle kommentoinnille peluutuksen tässä ottelussa. Ikään kuin kukaan ei olisi huomannut, että ensin EJ-Malinen-Peltola ketju jäädytti IFK:N Rask-Ramsted-Zabo ketjun. Tänään se teki saman Gagnonin ketjulle. Tässä on nyt koko playoff sarjan mahdollisuus Tapparalla, mikäli sama jatkuu. Ainoa Tapparan mahdollisuus finaaleissa olisi, että sama ketju jäådyttäisi myös Kärppien todellisen ykkösen Donskoi-Kemppainen-Junttila. Tuon jålkeen Tappara olisi TODELLA lähellä mestaruuuta. Kukaan ei puhu, miksi ei???? Ainiin ei ole finaalit vielä, no puhutaan Gagnonin kentän jäädytyksestä sitten.

Ainiin joo ja Ässä huutelijoille, voi sanoa, että pääasissa Lukko miehet pelasivat tänään rehdisti kunnon hokia. Ei ollut nähtävissä säälittäviä hamekangas hyppyjä. Tuo Marjamäen tilanne, oli täysin miehen omaa hölmöyttä. Toivottavasti Tampereelle ei ikinä tule mestaruutta yhtä oksettavalla ämmämäisellä tavalla, millä Ässät sen viimeksi kalastivat.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Äkkiseltään katsottuna Niemisen kontakti Metsolaan ei vaikuttanut torjuntaan, mutta antoi kyllä perusteen hylätä maalin. Ilmeisesti tuosta syystä Niemisellä meni vati nurin ja se ei kyllä enteile Lukon kannalta hyvää. Vai oli sinne pullojakin heitelty jäälle! Oliko muuten lasinen vai muovinen?

Pidätän oikeuden muuttaa mielipidettäni, mutta tabletilta katsoessani näytti siltä, että limppu oli häkissä jo ennen kontaktia. Tuomarivirheeksi en kuitenkaan laskisi koska luultavasti menisi aika 50/60 tämä tilanne tuomareilta. Siinäkin mielessä kokeneen Niemisen reaktiot on ällistyttäviä. Sankarista anti-sankariksi voi olla vain sekunnin matka.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tappara ei esittänyt tänään mitään sellaista, mitä Lukko ei voisi ylittää. Rauhallisin mielin saa siis edelleen olla.

Huomenna tasoihin.
 

Rommeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Pale Knuckles - EASHL, Україна
Jopa tulee muutamilta nimimerkeiltä suhteellisen vähättelevää ja ylimielistä tekstiä sarjan ensimmäisen matsin jälkeen. Ymmärtäisin tuon hieman paremmin, jos matsi olisi ollut Tapparan täydellistä dominointi, mutta maalin pelihän tuo käytännössä kuitenkin oli.

Huomenna Tapola ei muuten ainakaan ihan helpolla saa peluutettua "keihäs" Malista kenttineen Gagnonin kenttää vastaan.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Kylmät on kelit vielä shortsit jalassa yyterin rannalla kesälomaa viettää, mutta onneksi saan edes jotain lämmikettä sisäisesti raumalaisten katkeruudesta.
Tämän illan matsi lyhyesti ja ytimekkäästi: parempi voitti :)
Huomenna uusi päivä ja uusi peli, 0-2
Loppuun vielä iso käsi raumam"bojille", kymmenen pistettä ja se kuuluisa papukaijamerkki.

Vaihda ny kalsarit välillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös