Playoffs 2015 välierät: Kärpät – JYP

  • 135 536
  • 836

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP:in kannattaja valehtelee, jos väittää tai uskottelee itsellensä luottavansa maalivahtipeliin, vai onko tästä eriäviä mielipiteitä? Usko ja toivo ovat eri asioita kuin luottamus.

Loppupeleissä kuitenkin tärkeintä, että maalivahti itse luottaa itseensä ja omaan tekemiseensä. Tästä nähtiin todiste eilen ja nyt toivotaan että Tarkki pystyy tuon tason pitämään myös seuraavissa matseissa, tai mikä ettei edelleen parantamaan.

Ei muuten pelannut nuorempi Tarkkikaan huonosti eilen, ei todellakaan. Kova tasonnosto molemmilta maalivahdeilta. JYP:llä jäi puolustuspelaamisen, oman pään siivoamisen (purkukiekot) ja avauspelaamisen (hirveä määrä harhasyöttöjä) jälkeen paljon parannettavaa. Raksilassa ei tuollaisiin virheisiin ole yksinkertaisesti varaa, ja jollain ilveellä se pakollinen vierasvoitto pitäisi hakea. Hyvä maalivahtipeli, tiukka puolustus, jäähyt pois ja omista paikoista tehokas viimeistely - sitä se vaatii. Missä viipyy Viitasen playoff-lämärimaali?
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joku Kärpät-leiristä nosti esille tuolla voimasuhdeketjussa, että näiden kahden joukkueen välillä voimasuhteissa olisi tapahtumassa muutos. Itse en näe suuria muutoksia voimasuhteissa, alla perustelut.

Game 1: JYP oli hallitseva osapuoli ensimmäisessä Oulun pelissä, onnistuttiin silti menettämään 4-2 -johtoasema passivoitumisen ja yhden selkeän imaisun kautta tappioksi saakka varsinaisella peliajalla. Jatkoerään tuon pelin olisi pitänyt minimissään mennä, jos pelin koko kuvaa katsellaan. Arvio kokonaisuudesta: JYP 55-Kärpät 45 (Kärpät voitti)

Game 2: Ehkä tasaisin peli toistaiseksi joukkueiden välillä. Tämä jatkoerään ja meille voitto. Arvio kokonaisuudesta: JYP 50 - Kärpät 50 (JYP voitti)

Game 3: Tämä peli jää mielenkiintoisuudessaan muistiin pitkäksi aikaa. Kärpät onnistui JYPin kahden maalivahdin surkean päivän vähintään suosiollisella avustuksella. Edelleen toistan jo sanomaani, että 5-5 -pelissä peli oli vähintäänkin tasainen. Jottei kenellekään tule paha mieli, laitetaan peli silti näin: Arvio kokonaisuudesta: Kärpät 65 - JYP 35. (Kärpät voitti)

Game 4:Eilen Kärpät oli 5-5 -pelissä meitä parempi. Pelistä tehdyn koosteen katsoin kotiuduttuani ja yllätyin, että sen perusteella meillä sitten kuitenkin näytti olleen ne paremmat maalintekopaikat. Siltikin. Arvio kokonaisuudesta: JYP 45 - Kärpät 55. (JYP voitti)

Siksi en oikein näe, että voimasuhteissa näiden välillä on tapahtunut mitään näkyvää muutosta, ellei tällä tarkoita Kärppien nousevaa trendiä. JYP olisi ansainnut kahdesta ekasta pelistä 1,5 voittoa (jos tällaisia jääkiekossa jaeltaisiin) ja Kärpät 0,5. Kahdessa vikassa Kärpät olisi ansainnut 2 voittoa. Voimasuhteet siis toistaiseksi kokonaisuutta mahdollisimman objektiivisesti arvioiden Kärpille tuon yhden Oulun pelin ansiosta.

Eilisestä vielä muutama kommentti:

  • JYP-lasein positiivista, että Kärpille menivät erien alut ja meille erien loput. Lupaa hyvää näissä pitkissä sarjoissa, jos luistin liikkuu paremmin silloin, kun vastustajalla alkaa tuntua jo pohkeissa. Erikoisin tasonnosto tapahtui kolmannessa erässä ja mielestäni pitkälti Boycen ja kumppaneiden huikean taklauspelaamisen, siitä seuranneen yleisön täydellisen syttymisen ja muun joukkueen perässä tulemisen myötä.
  • Jos tulosten taakse uskaltaa kurkistaa, mielestäni Kärpät hallitsi 55-45 5-5 -peliä ja koska ylivoimilla ja tuomareiden säbäillessä ei tänään ratkottu peliä, en olisi pitänyt oikeusmurhana Kärppien voittoa.

  • Tarkkia (T) ei ole hehkutettu tarpeeksi. Huikean tason reaktiogamesavereita tuli useampia ja kiekko pysyi hyvin hallussa, ei vaarallisia rebound-paikkoja Kärpille. Onnistujia JYPistä: Poukkula, Nenonen, Pulli, Boyce.

  • JYPin on todellakin parannettava omista lähtöjä. Tamin ”kunnioita siniviivaa” tuli lukuisia kertoja mieleen, kun menetettiin kiekkoja periaatteessa vaarattomissa tilanteissa sinisen tuntumassa. Onneksi (meidän onni) näihin ei ratkennut peli.
  • Tuomareista sanoin jo 5 minuutin jälkeen ”halleluja, PO-lätkä is back”, usein myös tilanteissa, missä Kärpille olisi Oulun säbäpelilinjalla jo vihelletty jäähyjä. Vaikka yleisö mylvi ja vaati rangaistusta, ihastelin erityisesti Favorinin viileää ”annetaan poikien pelata ja hipaisuista ei oteta” -linjaa. Favorin ei taipunut paineenkaan alla.
  • Tuomareiden vaikutus koko pelin intensiteettiin ja tietynlaiseen virtaukseen on valtava. Tänään kun saatiin pelata sitä lätkää säbän sijaan, koko pelin kuva muuttui. Puhtaita taklauksia sateli, laidassa ja maalien edustoilla sai puolin ja toisin vääntää ilman sitä jatkuvaa pelkoa uudesta yli- tai alivoimasta. Tällöin koko pelin ilme muuttuu fyysisemmäksi. Fyysisemmäksi ja myös vauhdikaammaksi, ei miksikään kendoksi. Jotenkin sallivasta linjasta toinen löytää aina kahvan ja toinen hienon intensiteetin ja positiivisen äijämäisyyden - kullakin on oikeutensa mielipiteeseensä. Itse katselen mielummin lätkää kuin salibandyä juuri tästä syystä.
Tästä on hyvä jatkaa. Kärpät oli tänään hyvä, pelasi parhaan pelinsä, kuten joku fiksumpi Kärppä-kannattaja jo jossakin totesi. Nyt myös mielestäni Kärpiltä nähtiin hyvää hyökkäyspelaamista muiltakin kuin Donskoin orkesterilta. Se jos mikä on JYPin kannalta merkityksellistä jatkossa, laajemman ratkaisuvoiman kokonaisuus on ollut ehdoton valttimme toistaiseksi, jatkossa se ei olekaan enää yhtä silmiinpistävää. Samoin huomiosin Kärppien 5-5 -pelin nousevan käyrän.

Jupa
 
Viimeksi muokattu:

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP on tehnyt nuo yv-maalinsa Kärppiä vastaan enemmän tilanteissa, joissa pelit ovat jo ratkenneet. Kärpät on tehnyt yv-maalinsa enemmän silloin, kun on tarvittu. Käytännössä ensimmäisen pelinkin tasoitusmaali oli yv-maali, vaikka se tasakentällisin syntyikin. Siinä on se ero, joka ei pelkissä tilastoissa näy. Voihan JYPin yv. olla Kärppiä vastaan kovaa myös tosipaikassa, sitä ei vaan ole vielä liiemmin nähty.

Noniin. :D Olet siis sitä mieltä että Tuppuraisen 4-2 maali ensimmäisen pelin toisessa erässä tuli tilanteessa, jossa peli oli jo ratkennut? Hoks! Kärpät voitti tuon pelin 5-4. Myös JYPin 1-1 ja 2-2 maalit sarjan toisessa pelissä tulivat selvästi - kuten lukemat kertoo - jo pelin ratkettua. Kieltämättä Kärppien 4-0 ja 6-0 maalitkin tuli paljon tärkeämpään paikkaan. Melkein yv:llä tehtyjä ei lasketa vaikka mieli joskus tekis.

Playoffeissa JYPin yv prosentti on muuten melkein 45, Kärpillä se on 30 tuntumassa (Liiga.fi). Ylivoima-aikaa JYP:llä lähes puolet vähemmän, ja tehtyjä ylivoimamaaleja yksi enemmän kuin Kärpillä. Kärppien ylivoima päästänyt lisäksi yhden av-maalin JYPiä vastaan.

Eilen ei onnistunut kumpikaan ylivoimalla, paljoa ei toki ollut mahdollisuuksiakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Olet siis sitä mieltä että Tuppuraisen 4-2 maali ensimmäisen pelin toisessa erässä tuli tilanteessa, jossa peli oli jo ratkennut?
No en todellakaan ole sitä mieltä. Sen nimenomaan laskin peli ei ollut ratkennut -maaliksi.

Meinaan sitä, että menepä kysymään pelaajilta tai muiden joukkueiden faneilta, että kummanko he haluavat mieluummin vastaansa: Kärppien ykkösylivoiman kera Donskoin, Kemppaisen ym. vaiko JYPin ykkös- tai kakkosylivoiman. Minä olen melkoisen varma, että Donskoin ketjua halutaan vähemmän vastapuolelle. Toki JYP-fanien mielestä heidän oma ylivoimansa on paras ikinä missään, mutta se nyt on sitä fanipoikien söpöstelyä, eikä liity asiaan oikeastaan juuri ollenkaan. Blues ei ollut todellinen mittari eikä Kärppien ottelusarjan alun sysipaska alivoimapelaaminen. Kärpäthän oli runkosarjan viimeisissä 10 ottelussa sarjan paskin alivoimajoukkue. Sama perseily jatkui aluksi myös puolivälieräpeleissä SaiPaa vastaan.

Ei näitä asioita Teksti-tv:n perusteella analysoida, vaan pitää osata katsoa välillä numeroiden taaksekin. Teoreettisesti ajatellen: Jos siellä olisi Lukko vastassa, niin minä laittaisin mieluummin Kärppien ykkösylivoiman kentälle kuin JYPin ykkösylivoiman jos kummastakin voisi valita.
 

Tonikarppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ei mennyt sarja 4-0. Ei mene sarja myöskään 4-1, kuten jotkut täällä ennustelivat. Mitenkäs nyt?

Kuten uskoin, Tarkki nosti kokeneena kassarina tasoaan taas perusvarmalle pelaamiselle. Vaikka täällä Oululaiset kuinka mesoaa ja huitoo tuosta 8-3 pelistä ja Tarkin henkisestä kantista, ei tuolla ole yhtään mitään väliä. JYP on kokenut ja henkisesti kova joukkue, mitä eivät tuollaiset pikku hairahdukset kaada. Niitä on kuitenkin tällä kaudella nähty.

Tänään selvästi tuomareille annettu ohjeet, että peliä ei saa ratkaista. Linja oli vaihtunut selvästi sallivammaksi, ja tänään nähtiinkin jo ihan hyvää playoff-kiekkoa. Myös alivoimalle oli tapahtunut jotain, kun pysyttiin ihan nollissa tänään. Donskoi alkoi näyttää väsymisen merkkejä tänään, ei jaksanut enää niin mielettömästi dominoida, vaikka tuon yhden maalin järkkäsikin. Pelin lopussa tosin alkoi joka ukko näyttää väsyneelle. Hallinta meni Kärpille, mutta hyvän puolustuksen ja Tarkin varman pelin ansiosta kairattiin voitto tänään. Tästä on hyvä jatkaa ja toivotaan, että tämä tuomarilinja nyt pysyy, eikä Kärpät kävele pelkästään yhden ylivoimakentän ansiosta finaaleihin.

Kyllä tuosta Tuomas Tarkin henkisestä kantista on täällä palstalla mesonneet lähinnä JYP-fanit...
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lauleskelisitko itseksesi vielä perään, että Oijoijoi oijojoijoi..?

Why not, kovastihan sitä Kärppäfanitkin tykkää Jyväskylässä laulella (rumpupaukutuksen ohessa). :) Onneksi kuitenkin eilen viimeisimpänä lauloi kotiyleisö.

Koko viesti...

Jos tädillä olis munat jne. Ei sillä, Kärppien ykkös ylivoima on ollut varsin murhaava ja pidän itsekin sitä (kuten JJJ-ketjua) sarjan pelottavimpana. Yhtälailla paskaa alivoimaa pelasi myös JYP sarjan alkupeleissä. Runkosarjaa tähän on aika turha vetää mukaan. Tai no jos sen verran, että JYP ja Blues olivat runkosarjan 4. ja 5. ja Blues yksi kevätkauden kuumimmista (ellei kuumin) joukkueista. SaiPa oli runkosarjan 8. ja Kärpät voittaja. Blues ei siis ollut mikään mittari mutta SaiPa oli ylivoimaiselle runkosarjaykköselle?

JYP on tehnyt nuo yv-maalinsa Kärppiä vastaan enemmän tilanteissa, joissa pelit ovat jo ratkenneet. Kärpät on tehnyt yv-maalinsa enemmän silloin, kun on tarvittu.
^
Lähinnä tähän otin kiinni, alkuperäisen viestisi sanoma on täyttä puutaheinää, tai sanotaanko näin että näkemykset toki kullakin ja ne sallittakoon.

Ps. En käytä teksti-tv:tä. :I
 
Viimeksi muokattu:

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Meinaan sitä, että menepä kysymään pelaajilta tai muiden joukkueiden faneilta, että kummanko he haluavat mieluummin vastaansa: Kärppien ykkösylivoiman kera Donskoin, Kemppaisen ym. vaiko JYPin ykkös- tai kakkosylivoiman. Minä olen melkoisen varma, että Donskoin ketjua halutaan vähemmän vastapuolelle. Toki JYP-fanien mielestä heidän oma ylivoimansa on paras ikinä missään, mutta se nyt on sitä fanipoikien söpöstelyä, eikä liity asiaan oikeastaan juuri ollenkaan. Blues ei ollut todellinen mittari eikä Kärppien ottelusarjan alun sysipaska alivoimapelaaminen. Kärpäthän oli runkosarjan viimeisissä 10 ottelussa sarjan paskin alivoimajoukkue. Sama perseily jatkui aluksi myös puolivälieräpeleissä SaiPaa vastaan.

Ei näitä asioita Teksti-tv:n perusteella analysoida, vaan pitää osata katsoa välillä numeroiden taaksekin. Teoreettisesti ajatellen: Jos siellä olisi Lukko vastassa, niin minä laittaisin mieluummin Kärppien ykkösylivoiman kentälle kuin JYPin ykkösylivoiman jos kummastakin voisi valita.

Olen samaa mieltä, että Donskoin johtaman ylivoima on vaarallisempaa kuin Perrinin tai Löfmanin. JYPin etu noissa YV-tilanteissa ei vaan ole se ykkös-yv:n maagisuus vaan kahden tasaisen loistavasti toimivan yv:n yhdistelmä. Jos ei ykkös-yv onnistu, niin useasti tulee 2.yv pistämään kiekon seuraavalla yrityksellä häkkiin.

Siksi ainakin minä valitsisin mielummin JYPin koko ylivoimaruletin kuin Kärppien vastaavan. Kärppien 2.yv ei ole saanut oikeastaan mitään aikaan vielä tässä sarjassa.
 

JPL

Jäsen
Jupalta pitkä viesti ja hyvin pitkälti samoilla linjoilla itsekkin. Tiukkoja vääntöjä nämä on ollut (pl. tuo romahdus), eikä voi olettaa mitään muuta kuin että samalla linjalla jatketaan loppuun saakka. Kyllä nämä tulee maalin pelejä olemaan ja loppujen lopuksi omaan hommaansa kärsivällisemmin luottava tulee hoitamaan homman kotiin.

Itse en jaksa noista tuomareista marmattaa vieläkään, vaikka moni saattaisi sanoa että eilisessä pelissä JYP hyötyi linjasta enemmän kuin Kärpät (ja jossain aiemmassa pelissä oli sitten toisinpäin). Virheitä tulee joka pelissä myös tuomareille ja punaista lankaa on linjasta melko homma hakea. Toki itse haluan, että taitaville pelaajille annetaan mahdollisuus pelata, ilman että joku roikkuu kainalossa ja että ottelut ei ratkea tuomareiden virheisiin (ei ratkennut eilenkään). Mielestäni vauhdikkaat ja runsasmaaliset ottelut on mukavampia seurata yleisöllä kuin 0-0 väännöt, mistä vauhtia ei löydy kuin kaljajonoon kiirehtiviltä. Yskittäisistä tilanteista (vihellyksistä yms.) on toki hauskaa vääntää keskustelua, että pitikö tämmöinen tilanne viheltää niin tai näin, mutta se on vain omasta mielestä hauskaa. Asiat kun voi aina nähdä monella tavalla.

Mielestäni eilisen pelin tuomarointi ei eronnut kovinkaan paljoa siitä edellisestä pelistä ainakaan ensimmäisessä erässä. Kärpät pelasi ihan samalla tavalla kuin edellisen ottelun, eikä olisi ansainnut sitä yhtäkään jäähyä ja vastaavasti JYP pelasi huomattavasti rikkeettömämmän erän kuin Oulun ensimmäinen erä. Yhtä hyvin jäähyt olisi voinut olla 0min. 1. erässä. Kasparin jäähy tuli omaan silmään paikkona helppoon Salosen jäähyyn. Hyvä, ettei näistä tullut maaleja. Kolmannessa erässä pilli meni sitten visusti taskuun, mutta ei sielläkään mitään törkeyksiä viljelty, vaikka jostain tilanteesta olisi kaiken järjen mukaan pitänyt lisäjäähy antaakin. Tuomarit ei halunneet kuitenkaan ottelua ratkoa jäähyillä, mitä ainakin itse kovasti ennakoinkin.

Hyvä peli tuo oli sekä intensiteetiltään että jännitykseltään. Toki harmitti, kun JYP sen voitti, mutta koko ajan ollaan lähempänä vierasryöstöä. Seiskapeliin en toivo tämän menevän tai sitten toivottavasti molemmat sarjat menee siihen saakka. Todella typerä aikataulu. Olisi edes 1 välipäivä 7-pelin ja 1. finaalipelin välillä.

Huomenna Raksila täyteen ja hyvä peli toiveissa.
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
Nukutun yön jälkeen päällimmäisenä mielessä Tuomas Tarkin huikea tason nosto. Oli voiton takuumies ja ehdoton sellainen.

Mun mielestä oli hienoa katsoa Kärppien rauhallisuutta, kun Boyce ja kumppanit jakelivat taklauksiaan. Kärpät kiekotteli omalla alueellaan kokemuksen tuomalla varmuudella ja loivat maalipaikkojakin JYP-areenan taputtaessa käsiään rytmikkäästi yhteen. Myös kolmannen erän loppu ja oikeastaan koko jatkoerä Kärppien heiniä, mikä lupaa hyvää. Mitä pitemmälle mentiin Kärpät nosti tasoaan. Parasta ehkä se, että Kärpät on nyt ärsytetty ja Oulussa huomenna keskittyminen on huipussaan. Maxwellin kenttä nousi hienosti tukemaan Kemppaisia ja toivotaan että sama meininki jatkuu.

Mitä taas Spangin tilanteeseen, ihan selvä kakkonen. Ja joo, piti myös jääpussia vaihtoaitiossa.
Itseäni kyllä ärsytti koko tilanne, kun kaveri jää makaamaan sinne nurkkaan. Joka kerta sama homma.. Oliko tuo nyt sitten jäähy vai ei, niin siitä en tiedä.

Tuomarilinjasta muutenkin sen verran, että kun kolmannessa erässä peli meni tarkaksi ja vauhtia hidastettiin molempien joukkueiden osalta, myös mailankäyttö lisääntyi todella kovasti. Se on vaan aina toisen joukkueen etu pitivät sitten tuomarit linjan loppuun asti tai eivät. Mutta Tuomas Tarkki ratkaisi ottelun jokatapauksessa. Nostan hattua.


Why not, kovastihan sitä Kärppäfanitkin tykkää Jyväskylässä laulella (rumpupaukutuksen ohessa). :) Onneksi kuitenkin eilen viimeisimpänä lauloi kotiyleisö.
I just don`t get it..
 

Itäpuu

Jäsen
Kärppien näennäinen hallinta johtui lähinnä Jypin karvauksen rauhoittumisesta. Enää tulee vain ajoittain hullun lailla Kärppä-päätyyn, mikä luonnollisesti helpottaa avaamista. Fiksu veto Virtaselta, sillä paukut loppuu kesken muuten.
Kova ja jännä sarja, kuten odotettua.
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itseäni kyllä ärsytti koko tilanne, kun kaveri jää makaamaan sinne nurkkaan. Joka kerta sama homma.. Oliko tuo nyt sitten jäähy vai ei, niin siitä en tiedä.

Omaan silmään paras tuomio tuosta tilanteesta olisi ollut molemmille jäähy ja peli poikki samaan kellonaikaan. JYPin pelaajalle (en enää muista kuka) kaksi minuuttia huitomisesta ja Spangille kaksi minuuttia filmaamisesta. Tuo Spangin reaktio oli nimittäin järkyttävän paljon ylimitoitettu, vaikka se huitominen varmasti hieman kipeää tekikin.

JYPhän sai tuosta Spangin menetyksestä ihan kelvollisen maalipaikan ja en edes uskalla ajatella, millainen hälinä täällä olisi ollut, jos sellainen olisi peliä ratkaissut.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mielestäni eilisen pelin tuomarointi ei eronnut kovinkaan paljoa siitä edellisestä pelistä ainakaan ensimmäisessä erässä. Kärpät pelasi ihan samalla tavalla kuin edellisen ottelun, eikä olisi ansainnut sitä yhtäkään jäähyä ja vastaavasti JYP pelasi huomattavasti rikkeettömämmän erän kuin Oulun ensimmäinen erä.

Tämä on minusta vähän ihmeellinen näkemys. Omaan silmään selkeitä jäähynarvoisia rikkeitä meni läpi JYPillä kaksi ja Kärpillä neljä. Kokonaisuutena linja oli kuitenkin siinä mielessä parempi, että peli myös tuomaroinniltaan alkoi muistuttaa Po - kiekkoa. Tämän näen siinä mielessä tärkeänä, ettei sitten finaalissa välierien tyystin erilaiset linjat suosi suotta toista sinne pääsevistä joukkueista. Odotin kyllä Kärppien vievän tämän, mutta Tarkin tasonnosto muutti yllättäen balanssia, silti tulema on, kuten aiemmin kirjoitin, että sarjan viides peli yleensä on se kulminaatiopeli ja siinä se ratkeaa tämäkin sarja todennäköisimmin, ei siis uutta auringon alla. Näiden kahden näkemään onnistuneen pelin otannalla suosikki on kyllä vain ja ainoastaan Kärpät, jolle kotipelit tuntuvat maistuvan ja himpun laadukkaampaa on pelin rakentelu, syöttövarmuus yms. Silti, setsemäänkin sarja saattaa venähtää ennakkosuokin aseman siitä notkahtamatta. JYPin asema asetelmassa on tavallaan kutkuttava, ei mitään hävittävää, vain voitettavaa, Kärppillä on selkeästi niskassa myös epäonnistumisen paine ja siinä on yksi sauma johon JYP onnistuessaan voi iskeä. Ihmetellen ja ihastellen tuli katseltua kummankin maalivahdin huimaa tasonnostoa edelliseen peliin, sillä kyllä myös veljeksistä Iirokin huomattavasti tasoaan edellisestä nosti. Kohti viidettä!
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Toki JYP-fanien mielestä heidän oma ylivoimansa on paras ikinä missään, mutta se nyt on sitä fanipoikien söpöstelyä, eikä liity asiaan oikeastaan juuri ollenkaan. Blues ei ollut todellinen mittari eikä Kärppien ottelusarjan alun sysipaska alivoimapelaaminen.
.

Olen pahoillani, mutta keskimäärin Kärppien leirin objektiivisuutta on voinut ihailla, mutta tämä sinun tapasi asetella sanasi menee kyllä nyt sinne roskakorin puolelle. Miten puusilmä voi olla, jos ei kunnioita yhtään statistiikkaa ja väittää tuota JYPin murhaavaa YV-pelaamista "fanipoikien söpöstelyksi" ihan vakavalla naamalla?

Sekä Blues- että Kärpät -sarjassa JYPin YV on ollut uskomattoman tehokasta ja vaikka Kärppien Donskoin ketjua meidän leirissä pelätäänkin, niin samoin ajattelisin, jos vastustajan leiristä katselisin noita JYPin YV-tehoja. Toki on hyvä, jos saa tämänkin värilasein käännettyä "katsotaan sinne tulosten taakse" -höpöttelyksi. Tämä asettaa koko sanonnalle "katsotaan tulosten taakse" -lauseen jatkossa vahvojen värilasifiltterein joukkoon, vaikka joskus sellainenkin argumentointi on ihan validia.

Katsotaan saisinko upotettua taulukon Liigan sivuilta. Kerrotko vielä kerran miten saat tuosta JYPin luvusta "fanipoikien söpöstelyä" suhteessa kaikkiin muihin PO-joukkueisiin? Syvä huokaus. Vertailun vuoksi välieräsarjajoukkueista Lukon YV 13,79%, Tapparan 10%.

1. JYP 44.83%
2.Kärpät 29.27%

3.HIFK 28.21%
4.SaiPa26.32%
5.Blues16.67%
6.Lukko 13.79%
7.KalPa11.76%
8.Tappara 10.00%
9.Ilves 0.00%
10.Ässät 0.00%

Lisätään vielä, että JYP on tarvinnut yhden YV-osuman tekemiseen keskimäärin 2 min ja 38 sekuntia, Kärpät 4 min ja 56 sekuntia.

Jupa

edit. taulukkoa siistitty ja välieräjoukkueet boldattu
 
Viimeksi muokattu:

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olinkin aiemmassa viestissäni väärässä kun totesin, että Kärppien materiaali realisoituu vain joka toiseen peliin. Tämän päivän Keskisuomalainen ja Jatkoaika todistavat muuta; sekä Marjamäki, että Donskoi kun kertovat, että pelasivat eilen paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa Oulussa. Nähtävästi siis JYP paransi enemmän. Jännä myös nähdä, että kummalla alkaa jalka painamaan aiemmin. JYPillä on yksi peli vähemmän poffeja alla, mutta laajempi mörssäriosasto.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olinkin aiemmassa viestissäni väärässä kun totesin, että Kärppien materiaali realisoituu vain joka toiseen peliin. Tämän päivän Keskisuomalainen ja Jatkoaika todistavat muuta; sekä Marjamäki, että Donskoi kun kertovat, että pelasivat eilen paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa Oulussa.

Olen tästä Marjamäen ja Donskoin kanssa samaa mieltä, kuten edellä esitin. Kärpät pelasi parhaan pelinsä, vaikka hävisi. JYP pelasi ehkä Oulun ekassa pelissä parasta kiekkoa tässä sarjassa, mutta hävisi. Näin se vaan joskus menee. Jos jostain olen huolissani niin trendistä. Kärpillä on nouseva trendi, katsotaan minne se riittää ja pystyykö JYP vielä parantamaan. Mielestäni pystyy, erityisesti huolellisuudessa, sieltä vielä erityisesti puruissa.

Tähän asiaan Kärppä-faneilta toivoisin kommentteja pelillisiin asioihin liittyen, toki muiltakin. Jaottelen kiekottoman joukkueen puolustuspelin kolmeen osa-alueeseen: 1) kärkikarvauspelaaminen syvästä (mallia takavuosien JYP), 2) karvauspelaaminen vastustajan puolustussinisen tuntumassa ja vastujajan puolustusalueella (mallia tämänsarjan Kärpät). 3) Karvauspelaaminen keskialueella (perinteinen keskialueen ohjauspeli/trap).

1) Kärpät lähti Bluesin tavoin sarjaan karvaamalla syvästä. JYP on tällä kaudella ehkä poikkeuksellisen hyvä lähtemään ihan sieltä viivan takaa hyvällä prosentilla paineen alta. Tämä johtuu lähinnä kiekollisesta taidosta puolustajien osalta ja hyvästä päätylaitojen flipperipelaamisesta. Kärpät vetäytyi korkeasta karvauspelaamisesta 2 ekan pelin jälkeen ja teki tässä mielestäni fiksusti.

2) Karvauspelaaminen vastustajan puolustussinisen tuntumassa perustuu siihen, että pyritään peittämään vastustajan syöttölinjat omista lähdössä. Tällöin ei lähdetä ihan sinne päätyviivalle karvaamaan, mistä hyvin kiekotteleva joukkue pääsee helpohkosti ohittamaan kärkikarvaajan rauhallisella päätykiekottelulla. Toisaalta perinteisesti tämä vastustajan vastaanottaminen heidän puolustusalueellaan näyttää hyökkäyksiään käynnistelevän joukkueen vastustajan laitureiden seisovin jaloin kyttäykseltä, usein siten, että näiden vauhti ei riitä hyvällä vauhdilla rintamahyökkäykseen ryhtyvien viisikoiden kanssa, jolloin karvaustehokkuus kärsii.

Tästä päästään mielestäni tärkeään nostoon tästä Kärpät-JYP -sarjasta: tuntuu, että JYPin pelistä on scoutattu erityisen hyvin se vaihe, missä puolustaja hakee sentteriä/laitureita keskeltä/laidoilta hyökkäyksen avausvaiheessa. Bluesia vastaan meillä oli tässä kohtaa aina aikaa ja tilaa, koska Blues keskittyi joko korkeaan kärkikarvaukseen (1) tai odotteluun keskialueella (3). Sen sijaan Kärppien laiturit kiertävät aktiivisia kehiä JYPin puolustusalueella hyvää liikettä ylläpitäen, minkä myllyn ja nimenomaan liikkeen ansiosta JYP ei saa rauhallisia lähtöjä omistaan, tulee paljon kiekonriistoja jne. mikä kääntäen näyttää siltä, että JYP tekee paljon harhasyöttöjä ja virheitä avauspelaamisessa. Jos JYP löytää lääkkeen tähän, vastaavasti keskialue on Kärppiä vastaan enemmän vapaana, mistä johtuen näyttää siltä, että rintamahyökkäyksiä tulee hyvällä vauhdilla päätyyn saakka silloin kuin tämä Kärppien "mylly" saadaan purkaantumaan.

Tästä Kärppien tavasta pelata voisi moni joukkue ottaa esimerkkiä. Yleisempää on ottaa joko syvältä (1) tai jäädä odottelemaan (3) keskialueelle. Mielestäni Kärppien valinta (2) on ollut myrkkyä meille.

3) Tämä tutumpi trap onkin sitten keskialueen trap. Tätä harrastavat usein joukkueet, joilta ei löydy aseita tai jalkoja kärkikarvauksella tai tuolla mainitulla Kärppien harrastamalla myllyllä. Tälle (2) lienee joku hienompikin termi, mikä ei tule itselleni mieleen.

Summa summarum: Kärppien laiturit taas pitävät jatkuvan liikkeen yllä (liukuvaa luistelua iskun paikkaa kytäten) ja ovat tällä saaneet JYPin avauspelaamisen näyttämään välillä todella riskipitoiselta.

Jupa
 
Olinkin aiemmassa viestissäni väärässä kun totesin, että Kärppien materiaali realisoituu vain joka toiseen peliin. Tämän päivän Keskisuomalainen ja Jatkoaika todistavat muuta; sekä Marjamäki, että Donskoi kun kertovat, että pelasivat eilen paremmin kuin edellisessä kohtaamisessa Oulussa.

Ainakin minun näkemässäni haastattelussa Marjamäki kertoi, että pelasivat paremmin kuin viimeksi Jyväskylässä. Olisikohan Keskisuomalaisella "hieman" omaa värikynää asialla?
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Ainakin minun näkemässäni haastattelussa Marjamäki kertoi, että pelasivat paremmin kuin viimeksi Jyväskylässä. Olisikohan Keskisuomalaisella "hieman" omaa värikynää asialla?
Ei välttämättä paljonkaan. Minustakin eilinen oli monella tapaa Kärppien vakuuttavin ja ainakin ehjin peli tässä sarjassa. Itse asiassa se oli varmaankin yksi Kärppien kauden aivan parhaita pelejä tähän asti. Tulostaululle asti se vaan ei nyt realisoitunut, kun vastustajan maalivahti sai jotain kiinnikin ja joissain paikoissa ei viimeistely ollut terävintä. Minä en usko, että se Kärppien materiaali tuosta enää juuri kummemmin realisoituu (lukuunottamatta ehkä yksittäisten maalipaikkojen hyödyntämistä), kun ei se ole sitä tehnyt aiemminkaan kaudella. Nyt on vaan vastustaja jo niin kovaa luokkaa, että se tarjoaa ison haasteen, vaikka Kärpät on parhaimmillaan. Ja kyllähän se näin pitää tässä vaiheessa kautta ollakin.
 

JPL

Jäsen
Tämä on minusta vähän ihmeellinen näkemys. Omaan silmään selkeitä jäähynarvoisia rikkeitä meni läpi JYPillä kaksi ja Kärpillä neljä.

Ei se mitään. Saat olla eri mieltä. Itse en huomannut sellaisia tilanteita, missä toiselta olisi viety rikkeellä maalipaikka ja siitä jäähyä ei oltaisi vihelletty. Joku vahinkomaila tms. saattoi olla, millä ei ollut pelillistä merkitystä ja sellaiset saa minun puolesta jättää viheltämättäkin (oletuksella ettei ole kyse jostain selkeästä tahallisesta rikkeestä).

Tuomaristolla on tarkkuus nimenomaan maalintekotilanteissa. Hyvänä esimerkkinä Maxwelliin kohdistunut rike (oliko kolmas erä eilen). Jos sama "rike" olisi tapahtunut keskialueella, käsi ei olisi noussut. Nyt kun se tapahtui aivan Tarkin nokan edessä, niin jäähy annettiin. Vastaavasti Kaspar sai sitten 1. erässä sen (mielestäni väärin tuomitun) jäähyn, missä tuomari luultavasti katsoi että Kärpät olisi päässyt vapaasti 2-1 / 1-0 hyökkäykseen, ilman vihellystä ja siksi tuomitsi tilanteen jäähyksi. Ja lisäksi Kärpät oli tilanteessa ylivoimalla, mikä oli tullut myös hieman keposen vihellyksen takia.

Tyytyväinen olen eilisen pelin etenemisestä myös Kärppien kannalta. Osoitettiin, että saadaan oma pää tilkittyä, kun siihen keskitytään. Taage pelasi vain vihulaisen päässä tällä kertaa unelmapelin ja omat hyvät hetket jäi tällä kertaa hyödyntämättä ja siksi tuli tappio. Kokonaisuutena Kärpät oli kuitenkin tuossa ottelussa parempi juuri niissä paikoissa, missä on aikaisemmin ollut tasaisempaa ja mikä on aiheuttanut hieman huolta mahdollista seuraavaa sarjaa varten. Toki tämä sarja on täysin auki ja huomisen pelin merkitystä ei kärsi kyllä vähätellä.
 

HockeyBoy66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kerkesin jo tovin luulla, että luen toisen välieräsarjan keskusteluja, kun teksteissä esiintyi liian monesti sanat tuomari ja mailahäirintä. Onneksi monet ovat sitä mieltä, että tätä ottelusarjaa ei tuomarit ole ratkoneet. Linja tosin muuttui paljonkin siitä Oulun hurlumhei ottelusta, mutta se nyt oli tapaus erikseen. Mielestäni nyt pelaa vastakkain kaksi erittäin luisteluvoimaista ja vauhdikasta jengiä, joilla riittää jalkaa pelata se kokonainen matsi ilman, että heitetään vuoden 94-NHL finaalien virvelöintiin. Joka ei tiedä mitä tarkoitan, niin kattokaa youtubesta ko. ottelu kokonaisuudessaan tai soittakaa Tikkasen Esalle.

Tasaista on tässä sarjassa kieltämättä. Eilinen matsi olisi voinut päättyä kummalle vain. Tällä kertaa T. Tarkki otti enemmän niitä tärkeitä koppeja ja oli ehdottomasti voiton takuumies Jypille. Kärpiltä mieleen jäi tasaisen vahva suorittaminen kovankin paineen alla. Tästä hyvänä esimerkkinä tosiaan ne Boycen tyylikkäät taklaukset, jotka sytytti kotiyleisöä hyvin mukaan. Siitä huolimatta omista päästiin syöttelemällä monesti pois. Välillä tosin hirvitti Niemelä - Glenn kaksikon ratkaisut, jos Jyp ajoi kovaa kiinni ylhäältä ja nämä sankarit alkoivat pistää vain syöttöä maalin taitse puolin ja toisin. Niemelä ryssi muutamaan kertaan myös hyökkäys-sinisellä kiekon helpossa tilanteessa keskialueen puolelle ja pariin kertaan Jyp käänsi niistä vastaan melko vaarallisesti.

Jännäksi menee tämä touhu. Vahvasti näyttää siltä, että se Game 7 on enemmän kuin lähellä, mikäli kotivoitot pysyvät teemana jatkossakin. Jyp kasasi rivinsä murskatappion jälkeen ja siitä maalirilluttelusta (game 3) on turha enää edes puhua, se on unohdettu ja kuopattu. Nyt mennään tilanteessa 2-2.

Itse odotan KukkosLassea vielä mukaan tähän ottelusarjaan. Siellä on isännän mentävä aukko nyt maalin edustalla. Nutivaara on paikannut Lassea kyllä hyvin ja jos itse saisin päättää, niin Kukkosen mahdollisesti tervehtyessä laittaisin Nutivaaran kolmospariin joko Niemelän tai Glennin paikalle. Vallinin Arskan suosiolla katsomoon. Mutta minähän en päätä kuin sen, otanko katsomossa kahviini maitoa vai kermaa, joten jännityksellä katotaan tuleeko se Lasse vielä kehiin vai oliko kevään pelit jo nähty.

Tasonnostoa odotellaan vielä Humlilta ja Kasparilta. Ihme läpsyttelyä ollut pelaaminen molemmilta.
 

Teroin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken Kärpät
Itse en huomannut sellaisia tilanteita, missä toiselta olisi viety rikkeellä maalipaikka ja siitä jäähyä ei oltaisi vihelletty.

Luoma (?) virvelöi vauhdin pois Manniselta, olikohan jatkoilla, joka oli polkemassa Kasparin curling-syöttöön Taaken nenän eteen. Manninen joutui sitten heittämään surkean rystynepin Taaken syliin. Sinänsä nyt mitenkään itkemättä, mutta tuo tilanne tuli mieleen viestiäsi lukiessa.

Edit: tuo syöttö taisikin olla Kasparin paras suoritus eilisessä pelissä. Ei ole hääviä jätkältä joka hankittiin ratkaisemaan pelejä. Eiliseltä jäi mieleen tilanne jossa Lukas pääsi hyvässä vauhdissa JYPin sinisen yli ja olisi voinut haastaa pakin päästäkseen hyvälle vetopaikalle, vetää jaloista tai esim. yrittää jotain muutakun taas yhtä mystistä kääntösyöttöä joka tietysti karkasi lavasta. Ei tunnu kaverilla olevan itseluottamus kohdillaan.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Luoma (?) virvelöi vauhdin pois Manniselta, olikohan jatkoilla, joka oli polkemassa Kasparin curling-syöttöön Taaken nenän eteen. Manninen joutui sitten heittämään surkean rystynepin Taaken syliin. Sinänsä nyt mitenkään itkemättä, mutta tuo tilanne tuli mieleen viestiäsi lukiessa.

Itse puhuin ensimmäisen erän tapahtumista ja vertasin sen tapahtumia edelliseen otteluun. Luonnollisesti mitä pidemmälle ottelu etenee, sitä vähemmän tuomarit haluaa roolia ottaa ja kynnys ajatella, että kyse on maalintekotilanteesta ilmeisesti pienenee. Tämä on kuitenkin liigassa ns. normaali tilanne, eikä siinä ole mitään poikkeuksellista.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kärpillä on yksi peli enemmän pelattuna näissä playoffeissa ja kärkiosaston kuormitus aivan eri luokkaa tässä sarjassa, kuin JYPillä kun katsoo noita peliaikoja. Mielenkiintoista nähdä, miten tämä rupeaa näkymään tulevissa peleissä varsinkin, jos tämä sarja nyt tästä menee vaikka game seveniin.. En tiedä näkyikö siellä eilen jo vähän jalan hyytymistä Kemppaisen ketjulla jatkoerässä, vai oliko vain harhaa. Taisi Kapasen Sami ainakin mainita asiasta.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Ei se mitään. Saat olla eri mieltä. Itse en huomannut sellaisia tilanteita, missä toiselta olisi viety rikkeellä maalipaikka ja siitä jäähyä ei oltaisi vihelletty.

Mieleen tulee heti ensimmäisestä erästä tilanne, jossa toinen pakki Kärppämaalin edessä piti kaksin käsin kiinni Lahdesta estäen tätä peittämästä toisen pakin maalin takaa laittamasta syöttöä (oliko Lada?), joka sitten peittämättä sai heitettyä hyökkäyssiniselle lätyn, josta syntyi erittäin vaarallinen hyökkäys JYP maalille ja Lahti siis tosissaan pyrki kohti kiekollista pakkia ja avausta ohjaamaan. Rike oli selvä ja jäähyn arvoinen ja kun huomioi, että JYP pelurit näissä näkemissäni matseissa on ohjattu boksiin paljon mitättömimmistä estämisistä, olisi toivonut puhallettavaksi näinkin räikeä temppu toiselta joukkueelta tasapuolisuuden nimissä. Tämä nyt esimerkiksi. En kuitenkaan niinkään tuomarointia kokonaisuutena ole parjannut tämän pelin osalta, vaan laskin ne selkeät jäähyn arvoiset rikkeet, jotka nyt jäi puhaltamatta puolin ja toisin, nippelöintiä siis. Oli tämä linja yhtä paljon tasokkaampaa edelliseen verrattuna, kuin mv - pelin parannuskin kummallakin.
 

JPL

Jäsen
Mieleen tulee heti ensimmäisestä erästä tilanne, jossa toinen pakki Kärppämaalin edessä piti kaksin käsin kiinni Lahdesta estäen tätä peittämästä toisen pakin maalin takaa laittamasta syöttöä (oliko Lada?), joka sitten peittämättä sai heitettyä hyökkäyssiniselle lätyn, josta syntyi erittäin vaarallinen hyökkäys JYP maalille ja Lahti siis tosissaan pyrki kohti kiekollista pakkia ja avausta ohjaamaan. Rike oli selvä ja jäähyn arvoinen ja kun huomioi, että JYP pelurit näissä näkemissäni matseissa on ohjattu boksiin paljon mitättömimmistä estämisistä, olisi toivonut puhallettavaksi näinkin räikeä temppu toiselta joukkueelta tasapuolisuuden nimissä. Tämä nyt esimerkiksi. En kuitenkaan niinkään tuomarointia kokonaisuutena ole parjannut tämän pelin osalta, vaan laskin ne selkeät jäähyn arvoiset rikkeet, jotka nyt jäi puhaltamatta puolin ja toisin, nippelöintiä siis. Oli tämä linja yhtä paljon tasokkaampaa edelliseen verrattuna, kuin mv - pelin parannuskin kummallakin.

Viitaten viestiini, niin missä kohtaa tässä oli se maalintekotilanne?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös