Playoffs 2015 välierät: Kärpät – JYP

  • 135 252
  • 836

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Vaikea ymmärtää taas tuota väittelyä tuomareista ja jäähyistä. Ihan hyvin tuomarit tänäänkin suoriutuivat ja hyvin vihellettiin siihen asti kun vihellettiin. Tyytyväinen voi edelleen olla tämän sarjan tuomarointiin. Ovat ainakin mun silmissä jääneet hyvin näkymättömiksi, mikä on aina hyvä merkki. Pudotuspeleissä se menee aina noin, että ottelun loppua kohden pilli laitetaan melko tiukasti taskuun. Siitä en itse pidä, mutta ei kuulu tähän ketjuun.

Ja on sanottava heti perään, että mitään räikeitä rikkeitä ei lopussa mennyt ohi kummankaan osalta.

Oli muuten vituttavin tappio sitten viime kevään Plihalin jatkoaikaratkaisun.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
^^ Turha vetää herneitä nenään tuommoisesta hassuttelusta. Saahan JYP kuitenkin jossain vaiheessa osansa siitä Liigan potista.

Kärpäthän tuota neljättä peliä hallitsi, JYPillä oli omat paikkansa mutta välillä tuntui kyllä että etenkin pelin avaaminen tuotti aivan käsittämättömiä vaikeuksia. Kärpille tarjoiltiin melkoisia vastahyökkäyksiä ja pakit tekivät hasardeja omassa päässä. Mutta tänään ei Kärpillä uponnut ja täähän on edelleen maalintekopeli. Ehkäpä perjantaina Oulussa omiinkaan ei mene kahdeksaa niin saadaan sielläkin taas tasainen matsi.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heh, kuinka pitkä sopimus "Allulla" muuten on Jyppiin?
Allun soppari kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta, eli kevääseen 2017.

Olipahan helpottava voitto tärkeään paikkaan. Ja ennenkaikkea yksi päästetty maali lämmittää mieltä todella paljon. Sarja on jälleen täysin auki, innolla kohti viikonlopun matseja.

Tuomarilinjasta sen verran, että tänään sallittiin kaikki, eli linja muuttui täysin. Tämä linja on parempi, kuin se aiempi linja, jossa ei sallittu mitään. Molemmilta jäi viheltämättä selviä jäähyjä, joten tasapuolisesti mentiin. Nähdäkseni kumpikaan ei tuomaritoiminnasta erityisemmin hyötynyt.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Heh, kuinka pitkä sopimus "Allulla" muuten on Jyppiin? Olisi pikkuhiljaa tosiaan aika jo kotiuttaa. Monen Jyp-kannattajan kanssa olen eri mieltä siitä, että ainoastaan Kemppaisen kenttä oli vaarallinen. Erityisesti Maxwell ja Manninen onnistuivat suorituksillaan luomaan useita hyviä paikkoja. Kemppaisen kenttä pidettiin mielestäni hieman muita otteluita paremmin pimennossa, vaikka paikkoja heilläkin oli. Kemppaiselta poikkeuksellisesti myös pari huonoa ratkaisua, kun olisi voinut pistää helpon syötön maalin eteen esim. Junttilalle joka oli pari kertaa täysin vapaana.
Tuppuraisella on onneksi sopimus vielä kahdesta seuraavasta kaudesta ja siellä on jäljellä ulkomaan optio käyttämättä KHL:ään yhdeksi kaudeksi. Pelaa "varmasti" ensi kauden JYPissä, näin on itse tj. sanonut. Uskoisin ja mitä puheita on kuunnellut, että sopimuskauden jälkeen (kahden vuoden päästä) Tuppurainen lähtee ulkomaille (Sveitsi?) vuolemaan vielä pariksi kaudeksi kunnon massit. Toki jos eurojackpot napsahtaa toimistolle niin luokkakokoukseen kaudelle 2017-2018 tehdään myös Tuppuraiselle vuoden jatkosopimus. Outoahan tässä on se, että täytti kuitenkin juuri 35v maaliskuussa, peliotteista sitä ei tosin näe kun tuo luistin liikkuu huikealla tahdilla.

Mainitsin tuon Maxwellin ketjun vaarallisuuden aiemmin, pisti omaan silmään ainakin. Muut kaksi ketjua jäi kyllä sitten Kärppien osalta pimentoon, tai sitten en kiinnittänyt huomioita kun tuo Kemppaisen ketju aiheuttaa erikoisvartiointia.
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
No niin, palattiin arkeen viime reissusta. Mietinkin jo paikan päällä, että ei pä tuo Kärpät tätä matsia ihan noilla numeroilla hallinnut. Oikeus tapahtui, vaikka kiekkojumalat ovat kääntäneet selkänsä. Tää on meidän sarja. Seuraavaan peliin samanlainen alku kuin viimeksi Oulussa (ilman Trakin imurointeja) niin hyvä tulee. Jännä, kun on miljoonan ero pelaajistossa ja silti painetaan vähintään kuuteen peliin. Kärppien materiaali realisoituu joka toiseen peliin.. :-) On tää vaan hienoa aikaa!
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Meillehän riittää tässä(kin) sarjassa, että voitetaan vain joka toinen peli (kunhan voitetaan aina sarjan avaus) ;)
 

Hoitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sarjan tuomarointi on tosiaan ollut hyvällä tasolla, sanoinkin tuolla toisessa ketjussa että aina niitä virheitä menee tuomareilta ohi puolin ja toisin, niin meni tänäänkin. Pelit ei varsinaisesti ole niihin ratkennu, eikä tuomarit tässä mitään roolia ole ottanu. Tämmönen linja vain loppuun saakka ja pitäisivät tämän finaaleissakin, menipä sinne nyt kumpi tahansa.

Hieno sarja menossa ja tänään molemmat joukkueet palasi perusasioiden äärelle ja playoffkiekon ytimeen. Tasasta on ollut maanantaita lukuunottamatta ja näin varmasti mennään ratkaisuun saakka, tulipa se sitten kuudennessa tai seitsemännessä matsissa.

Onnittelut JYP:lle tämäniltaisesta, perjantaina on taas perkele irti ja Raksilasta JYP ei voittoa niin vain kairaakaan
 

Imagined

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jesse Puljujärvi, Jari Viuhkola, Kärpät
. Rahalla saa ja hevosellä pääsee, mutta pääseekö tässä sarjassa? Voin vain kuvitella tuon miljonäärijengin ketutuksen jos sellainen vahinko pääsisi, että JYP menisi jatkoon.

Lauleskelisitko itseksesi vielä perään, että Oijoijoi oijojoijoi..?
 

Saint

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lauleskelisitko itseksesi vielä perään, että Oijoijoi oijojoijoi..?

Minä ainankin vetelen tuolla.. Ja joka päivä. Ei nimittäin vituta ikinä.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lauleskelisitko itseksesi vielä perään, että Oijoijoi oijojoijoi..?

Hahha jos sellainen pääsee käymään että JYP finaaleihin menee niin saattaisin jopa lauleskella. Mutta tosiasiassa vasta sitten kun JYP voittaisi mestaruuden, itseäni ei pahemmin kiinnosta oliko sija välillä 2.-6 jos ei ole ensimmäinen.
 

pinball Map

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kova on itku taas dumareista.. JYPiltä jäi viheltämättä ennemmän, mutta olis Kärppä pelaajakin muutaman kerran boksiin pitänyt laittaa.

Tarkilta huikea tason nosto. Olihan Jatkoeräs Adamilla paikka ratkaista
mutta onneksi meni yli. Perjantaina se ryöstö olis otettava. Sarja tasan ja luottavainen on fiilis.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Lauleskelisitko itseksesi vielä perään, että Oijoijoi oijojoijoi..?

Piti tulla vielä sanomaan, että tosiaan Tarkilta täydellinen kasvojenpesu, vaikka välillä vieläkin kiekot pomppivat räpylästä. Mutta se oli odotettavissa, etenkin kun edellinen peli meni täysin ohi.

Mutta niin, Rilliballe omasta puolestani: minä ainakin loilottelin tuota oijoijoijoijoita karjalan piirakoita lämmitellessäni. On se vaan kiva hoilaus. Lämmittää mieltä kummasti.

Hyniö.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Mainitsin tuon Maxwellin ketjun vaarallisuuden aiemmin, pisti omaan silmään ainakin. Muut kaksi ketjua jäi kyllä sitten Kärppien osalta pimentoon, tai sitten en kiinnittänyt huomioita kun tuo Kemppaisen ketju aiheuttaa erikoisvartiointia.

Hyvä huomio, etenkin Maxwell paransi selvästi. Jatkoajalla oli jopa vaarallinen. Humlin nihkeys vielä hieman sotkee tuotakin ketjua, mutta kyllähän se ainakin kovasti yrittää ja on hieman parantanut peliään. Kuitenkin ihan positiivinen esitys tältä kolmikolta.

Pirneksen ketjun sotkee ihan selkeästi Kaspar. Ei oikein tee mitään kovin hyvin. Ei kiekottomana, ei kiekollisena. Myönnän, että menee jo hieman raa'aksi arvosteluksi, mutta siltä se nyt vaan näyttää. Ei ansaitsisi näillä esityksillä paikkaa pelaavasta kokoonpanosta.

Nelosketjun pitäisi myös parantaa paljon. Sen tarvitsee tehdä juuri tuota, mitä JYPin vastaava on nyt pystynyt tekemään. Saa välillä painetta vastustajan päätyyn, taklaavat ja väsyttävät sitä kautta vastustajaa. Plussana tietysti aina, jos pystyvät maalinkin tekemään, kuten Nenonen tänään. Alikoski vaikuttaisi olevan tuon koostumuksen heikoin lenkki, koska ei pysty luomaan jatkuvuutta ketjun pelaamiseen. Kiekollisena heikko ja ei oikein kamppailuissakaan pärjää. Suorannalla on myös omat kiekolliset ongelmansa, mutta kyllä hän mun mielestä parempi vaihtoehto olisi. Simonin vahvuutena on myös sopiva vittumaisuus, josta ei koskaan haittaa ole näissä peleissä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Harvemmin saa hävetä näin paljon tiettyjen nimimerkkien antia keskusteluun. Jätän orastavan itsemoderoinnin tähän ja nostan hattua kaikille oikealla tunteella ytimessä oleville prömpröm -sekä näätäkirjoittajille. Tiedätte kyllä itsenne.

Teille muille. Mitäs jos itkisimme vaihteeksi tuomareista? Ja unohtaisimme samalla Donskoi-Kemppaisen dominoinnin sekä Pullin asenteen och Tarkkien levelien nousun? Maxwellin nousevat otteet, Laatikaisen rauhallisuuden sekä Poukkulan kera Nenosen?

Edit. Tämä sarja on helvetin hienoa jääkiekkoa ja toivottavasti pahimmatkin tilanne-tuomari-kriitikot sen tajuavat. Linjat ovat linjoja, mutta peli on peliä. Ollut sarjan alussa ja tulee olemaan loppuun saakka.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Edellisen pelin lässähdyksen jälkeen palattiin trillerikiekkoon ja vaarallisia tilanteita tuntui riittävän kummassakin päädyssä. Laatikaisen peliä katsoessa miettii kyllä usein, että miksi Jyväskylässä ei nähty yhtä hyvää Laatikaista, vaikka se kausi mestaruuteen päättyikin.

Tämän illan tuomarilinjan jälkeen jään kyllä mielenkiinnolla odottamaan millä linjalla mennään Oulussa. Pilli kun ei soinut toisen erän jälkeen enää mistään tilanteesta.
 

Hubacek

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Vegas Golden Knights, altavastaajat
Just näin etäkannattajana Jyväskylästä kotiuteena muutamia seikkoja. Ihan kunnolla en ketjuja lukenu.

-Eka erä mielestäni OK tuomarointia, toisessa jäi kummaltakin yhdet viheltämättä. Esim se Donskoin kampituksessa Donskoi itse astui paikallaan olevan mailan päälle, mielstäni ei jäähyä.

-Viimesessä erässä ja jatkoajalla pillit menikin sitten taskuihin. Mutta ei se Kärpätkään ihan viaton ollut kolmannessa erässä. Ainakin viisi jäähyä jäi niillekkin antamatta mailassa roikkumisessa, kiinnipitämisestä jne.

-JYPillä toisessa erässä ainakin kolme huippupaikkaa ja ei kelvannut, tiukoille se sitten meni.

-T. Tarkilta muutamia huippu reaktiotorjunta ihan viime tingassa. Tätä Tarkkia lisää.

-Joku mainitsi siitä Pihlmanin poikkarista kaulalle, mitäs kärppäpelaaja teki ennen sitä Pilen poikkaria?

-Joku mainitsi siitä Pihlmanin lapsellisesta näyttelemisestä jatkoajalla kun maila osui kasvoihin. Mitäs Spang(?) teki kun joku JYP-pelaaja yhdellä kädellä mailasta kiinnipitäen kopautti sormille/mailaan. Putosi saman tien polvilleen ja sitten käsi halvaantuneena roikkuen vaihtoaitoon. Vaihtoaitiossa ei vissiin enää tuntunut.

-Yleisö oli harvinaisen hyvin mukana tänään. Kolmannessa Boyce herätti koko hallin useaksi minuutiksi parilla kunnon niitillä siinä yhdessä vaihdossa.
 

laalki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Flyers
No niin, pelihän menee jännäksi. Hienoa, että JYP-kannattajatkin voivat nyt iloita sekä maalivahtipelistään että varmaankin nyt myös tuomaripelistä. Neljäs kamppailu oli paluu vähämaaliseen arkeen. Rohkenen sanoa, JYP-kannattajien erimielisyyden uhkan allakin, että Kärpät pelasi erinomaisen vieraspelin ja hallitsi kenttätapahtumia JYPiä enemmän. Toinen erä oli JYPin, mutta muutoin Kärpät pystyi luomaan tasaisemmin maalipaikkoja. Liigan sivustoilla voi pikkaisen pällistellä laukaisukartaa, jos kovin ihmeelliseltä väitteeni tuntuu. Yhtä kaikki, entistä suurempi voitto JYPille ja tätä myöden sarja tiukaksi. Kärppien kannalta positiivinen asia oli Huml-Maxwell-Pyörälä ketjun vahva esitys jälleen.

Ei voi kuin olla samaa mieltä, pääsääntöisesti Kärpät peliä vei. Ne JYPin hetket tosin olivat kyllä komeaa katsottavaa, huhhuh mitä niittejä ja hienoa että ajettiin puolin ja toisin puhtaasti. Kärpät nosti myös fyysistä peliään huomattavasti edellisiin peleihin verrattuna. JYP pelasi ikään kuin onnistuneen vieraspelin; vastustajan kiekollisesta ja laukaus-hallinnasta huolimatta voittoon. Tarkki pelasi upean pelin ja joutui pikkuveljeään useammin venymään game-savereihin. Jatkoerässä JYPin rohkeus pelata ja hyökätä oli taas ilahduttavaa ja se ansaitusti palkittiinkin, vaikka paikkansa oli Kärpilläkin.
 

chubster

Jäsen
Hohhoh mitä itkua tää ketju täynnä. Näin ne osat vaihtuu, vai mitä? Kyllähän se harmittaa kun oma joukkue häviää ja auta armias jos tuomari ei olekkaan enää pelkästään omalla puolella.

Nyt ryhtiä kaikki kanssa kirjoittajat ja myös minä. Nämä itkut kun ei johdu mistään muusta kuin siitä, että joukkueet ovat yksinkertaisesti niin tasaväkiset, että pitää selitellä milloin milläkin. Kenties Kärppäfanit odottivat jotain paraatimarssia finaaliin ja kun sitä ei nyt tulekkaan, niin ärsyttää?

Tiedäpä sitä, mutta heitän yhden totuuden tähän, jonka näin kristallipallostani. Seuraavan pelin voittaja vie koko sarjan ja menee finaaliin. Kärpät on kotona todella vahva ja JYPillä todella kova työ mikäli raksilasta voiton kairaavat.

Eteenpäin.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
-Joku mainitsi siitä Pihlmanin poikkarista kaulalle, mitäs kärppäpelaaja teki ennen sitä Pilen poikkaria?

-Joku mainitsi siitä Pihlmanin lapsellisesta näyttelemisestä jatkoajalla kun maila osui kasvoihin. Mitäs Spang(?) teki kun joku JYP-pelaaja yhdellä kädellä mailasta kiinnipitäen kopautti sormille/mailaan. Putosi saman tien polvilleen ja sitten käsi halvaantuneena roikkuen vaihtoaitoon. Vaihtoaitiossa ei vissiin enää tuntunut.

Ei kannata lähteä tuolle linjalle että "no mut kun noikin". Vaikuttaa vaan itse ruikuttajalta. Iskuja otetaan ja annetaan, sitä on pudotuspelit.
 
Hohhoh mitä itkua tää ketju täynnä. Näin ne osat vaihtuu, vai mitä?

Eihän tämä ole ollut mitään verrattuna viime pelin jälkeisiin, tämän voi ihan laskemalla todeta. Itse ainakin lopetin jo ja siirryin muihin aiheisiin, joten kannattaa varmaan samalla lopettaa myös nämä "itkuilla" provoamiset, jos ei siis usean sivun tuomarilässynläätä taas haluta. Jotkut pitivät tämän päivän linjasta, minä en. Eri mieltä saa olla ja end of story.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Hohhoh mitä itkua tää ketju täynnä.

Kuten tämä. Keskityttäisiinkö pelien tapahtumiin ja jätettäisiin ne nollatason vinkumiset(mitkä olleet hyvinkin yksittäisiä puolin&toisin) pois? Hieno sarja menossa ja liian monilla fokus ihan päin helvettiä.

Pian taas sarja jatkuu!
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Boyce oli tänään yksi voiton arkkitehti. Sytytti joukkuetta ja katsomoa. Kärpät tavallaan vei peliä, mutta JYP oli kova joukkueena. Ei Kärpät montakaan paikkaansa missannut.

Tyytyväisenä uima-altaalla katsoin peliä. Kotiin ehdin jo ratkaisuun

Tuomas Tarkki tämän sarjan ratkaisee.
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mielenkiintoista, eikö kukaan muu muka nähnyt töllöstä sitä Pyörälän keihästämistä Lahden(?) toimesta? :)

Suorannalla on myös omat kiekolliset ongelmansa, mutta kyllä hän mun mielestä parempi vaihtoehto olisi. Simonin vahvuutena on myös sopiva vittumaisuus, josta ei koskaan haittaa ole näissä peleissä.

Sanopa muuta, ainut vaan että Suorantakin taitaa olla tovin telakalla :(

-Joku mainitsi siitä Pihlmanin poikkarista kaulalle, mitäs kärppäpelaaja teki ennen sitä Pilen poikkaria?

Tuli ihan normisti katkon jälkeen "iholle" ja todellakin pientä keppiä antoi, niinkuin kymmenissä muissa vastaavissa tilanteissa.
En vain ymmärrä, että mitä tekemistä tuolla oli tähän Pihlmanin kaula-poikkariin? Senkin olisi voinut antaa silleen "oikein", paljon alemmas ja ei olisi purinoita.

-Joku mainitsi siitä Pihlmanin lapsellisesta näyttelemisestä jatkoajalla kun maila osui kasvoihin. Mitäs Spang(?) teki kun joku JYP-pelaaja yhdellä kädellä mailasta kiinnipitäen kopautti sormille/mailaan. Putosi saman tien polvilleen ja sitten käsi halvaantuneena roikkuen vaihtoaitoon. Vaihtoaitiossa ei vissiin enää tuntunut.

Kyllähän maila Pihlmaniin osui, ja mielestäni jäähy siitä olisi pitänyt viheltää.
Mitä taas Spangin tilanteeseen, ihan selvä kakkonen. Ja joo, piti myös jääpussia vaihtoaitiossa.

Mä en Mr. Hubacekin ajatusmallia ymmärrä, että on ihan oikein olla viheltämättä toisille täysin _selvistä_ tilanteista kun ei kerran vihelletty toisellekaan? PERUSajatusmalli. Voisi joku sanoa.


Ja edelleen, vieläkin omasta mielestä tuomaripeli meni hyvin lähelle tasan. Siitä ei valittamista. Ainoastaan siitä, että munattomat eivät pidä sitä YHTÄ JA SAMAA LINJAA KOKO MATSIN AJAN.
Pelin linjaus pitää olla selvä alusta loppuun.
Tuostahan pelaajatkin ovat valittaneet vuosia ja vuosia... Samoten koutsit.
 

Creed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hohhoh mitä itkua tää ketju täynnä. Näin ne osat vaihtuu, vai mitä? Kyllähän se harmittaa kun oma joukkue häviää ja auta armias jos tuomari ei olekkaan enää pelkästään omalla puolella.

Nyt ryhtiä kaikki kanssa kirjoittajat ja myös minä. Nämä itkut kun ei johdu mistään muusta kuin siitä, että joukkueet ovat yksinkertaisesti niin tasaväkiset, että pitää selitellä milloin milläkin. Kenties Kärppäfanit odottivat jotain paraatimarssia finaaliin ja kun sitä ei nyt tulekkaan, niin ärsyttää?

Tiedäpä sitä, mutta heitän yhden totuuden tähän, jonka näin kristallipallostani. Seuraavan pelin voittaja vie koko sarjan ja menee finaaliin. Kärpät on kotona todella vahva ja JYPillä todella kova työ mikäli raksilasta voiton kairaavat.

Eteenpäin.

Helvetin lapsellista vinkua jostain tuomareista, okei menee tilanteita väärin mutta pääsääntöisesti eilenkin oli hyvä linja. Toki voi aina tulla huutamaan "epistä" tänne, luulin että pahimmat tuomareista itkijät karkas Venäjälle mut löytyy näköjää joka jengistä. Itse odotin kyllä tätä paraatimarssia finaaliin mutta joutuu 6 peliä kuitenkin tahkoamaan. JYP näyttää koko ajan vaisummalta, kun ei riitä ni ei riitä. Sanotaan että putoaminen nyt tuntuis yhtä turhalta kuin 2006 Ässiä vastaa!!(mitä helvettiä sillo tapahtu?)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös