Playoffs 2015 välierät: Kärpät – JYP

  • 135 556
  • 836

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ja kuten totesin, niin peli ratkesi tuossa tilanteessa. Pelataan ensimmäistä erää, kotijoukkue johtaa 3-0. JYPin joukkueen luotto omaan maalivahtiin on täysin nollissa ja koko joukkue on totaalisessa shokkitilassa. Tällainen tilanne on lähes mahdotonta korjata pelin aikana, etenkin kun erää oli vielä jäljellä tuossa vaiheessa melko paljon.

Sillä, mitä 3-0 tilanteen jälkeen tapahtui, ei ole mitään merkitystä. Pelissä ei ollut enää mitään normaalia, eikä JYP ollut lähimaillakaan sitä tasoa mitä se voisi oikeasti pelata. Kärpät sai vapautuneesti huseerata miten tahtoo ja lopputulos näkyi taululla.
Ymmärrän, että pelattaessa ensimmäistä erää tilanteen ollessa 3-0, vastustajan selkäranka katkeaa. Ottelusarjaa on kuitenkin leimannut runsasmaalisuus, peliä oli jäljellä yli kaksi erää ja JYP tiesi kahden edellisen ottelun perusteella pystyvänsä puhkomaan Kärppien puolustusta. Kyllä siinä oli peli vielä auki. En siis todellakaan ole samaa mieltä kanssasi siitä, että millään 3-0 tilanteen jälkeisellä ei ollut mitään merkitystä, absurdi väite mielestäni. Maalivahdin vaihtaminen ja uudella energialla uutta matoa koukkuun, oli se, mitä minä JYPiltä odotin. No, ei pystynyt tähän JYP ja iso syy siihen oli Oulun Kärpät. En ymmärrä, mikä siinä on niin vaikeaa tunnustaa Kärppien paremmuus muutoinkin kuin maalivahtipelissä kyseisessä ottelussa. Liigassa ei ole sellaista maalivahtia, jolla JYP olisi tuon pelin voittanut.

Ymmärrän, että et provoa tahallasi, mutta siltä tuo tuntuu, kun mielipiteesi on totaalisesti massasta poikkeava, jota en kertakaikkiaan millään tavoin pysty ymmärtämään.
On mukavaa, että pystyt nyt ymmärtämään, etteivät tarkoitusperäni ole pahansuopaisia.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Aika uskomatonta, että 8-3 tappion jälkeenkään ei olla valmiita nielemään kylmää tosiasiaa. JYP nyt vain oli paljon huonompi. Taito ei yksinkertaisesti riittänyt Kärppien vauhdissa, kun kaikki neljä ketjua sytkyttivät ensijmäisessä erässä hetken aikaa. Ei se ollut tuomarien, eikä tuomaripelin vika. Ei kyse ole myöskään Kärppä-coachin, jääkiekkoliiton ja erotuomariyhdistyksen salaliitosta Jyväskylää kohtaa. Tietenkin on helppo yrittää kääntää keskustelua tuomaripelin suuntaan, kun JYPin pelistä ei oikein löydy mitään myönteistä mainittavaa. Siis tyyliin Kärpät oli paras, sitten oli JYP ja häviäjäksi jäi tuomarit. Se nyt vain ei ole reilua tuomareita kohtaan.

Kukakohan täällä on heittänyt koko paskan tuomareitten niskaan? Käsittääkseni täällä on osoitettu Tarkkia aika pitkälti syyttävällä sormella ja sen myötä koko joukkueen pelin hajoamista, jonka ohessa on keskusteltu tuomarilinjasta joka eroaa kahden sarjan välillä dramaattisesti. Ja tämä keskustelu on kyllä tietääkseni jatkunut jo tokasta pelistä lähtien, jonka JYP voitti.

Sen sijaan siellä Oulussa tuntuu olevan pakottava tarve heti kääntää keskustelu täysin ääripäilleen, että JYP -fanit haluavat kauheata kahvakiekkoa kehiin ja kaikki on vain ja ainoastaan tuomareitten vika ja kuinka oma joukkue nyt vain sattui oleman aivan maagisen hyvä ottelussa... No, kun ei haluta ja kun ei ole. Useimmat taitaa ihmetellä lähinnä sitä muutosta mikä tapahtui tuomarilinjassa viikon huilin aikana, kun vastus muuttui ja sitä valtavaa eroa tuohon toiseen sarjaan, jonka linja tuskin palvelee ketään muuta kuin RD:n painimaajoukkuetta.
Minua ainakin ihan oikeasti kiinnostaa maksavana asiakkaana saada tietää miksi eri joukkueet pelaa eri säännöillä, mutta sehän on vain tuomareista nillittämistä, kun oma joukkue sattui häviämään. Ja noi muitten joukkueitten fanitkin on tässä jyväskyläläisten valittamiskulttuurissa mukana, kateellisuudestaan.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Aika uskomatonta, että 8-3 tappion jälkeenkään ei olla valmiita nielemään kylmää tosiasiaa. JYP nyt vain oli paljon huonompi. Taito ei yksinkertaisesti riittänyt Kärppien vauhdissa, kun kaikki neljä ketjua sytkyttivät ensijmäisessä erässä hetken aikaa.

Kyllä JYP oli paljon huonompi. 4-0 eka erä ja 6-0 alle 25 minuuttiin. Nuo kertovat ihan kaiken. En muista vastaavaa teurastusta pudotuspeleistä, saati välieristä. On ainakin lähellä Liigan ennätystä. Aika karulta tuo näytti, kun sitä netistä selaili. Kärpät oli täysin ylivoimainen, juuri kuten ennakkosuosikin pitääkin. Tuollainen on ero kaikkiin nähden, kun Kärpät saa koneestaan kaiken irti. Saapa nähdä saako jatkossakin.

Silti on jännä nähdä millainen peli huomenna on vuorossa. Sarja ei ole ohitse. Parannettavaa JYPille ainakin jäi runsaasti.
 

WildThing

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät ja Minnesota Wild
Samaa vitun pelleilyähän tuo tuomarilinjattomuus on kuin viime pleijareissakin. Seuraavassa pelissä saa todennäköisesti sitten kahvata niin paljon kuin sielu sietää :)
Ymmärrän aika hyvin Jyppiläisten vitutuksen. Kohta vituttaa itellä kun linja taas muuttuu, jos ei tässä sarjassa niin viimestään finaaleissa.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Täällä on nyt toitotettu Kärppien ylivoimaisuutta eilisen pelin johdosta. Otetaanpa siitä ensiksi kiinni. Oikeastaan eilisen rumissa lukemissa ei ollut 3-0 -tilanteen jälkeen enää mitään kummallista. Ensimmäinen ylivoimamaali oli eittämättä hieno ylivoimamaali, ja Kärpät jatkoi täysin maagista ylivoimaprosenttiaan JYPin alivoiman ollessa edelleen täysin maissa. Mutta, kun T. Tarkki hörppäsi ensin toisen, ja sitten kolmannen maalin, väittäisin vahvasti, että nämä kaksi tilannetta mursivat JYPin selkärangan eilisessä pelissä täysin. Yksinkertaisesti, eilisestä tappiosta syytän lähinnä Tarkkia kahden järkyttävän virheen vuoksi. 8-3, 10-0, 18-7, aivan se ja sama enää siinä vaiheessa, mitä siellä taululla lukee. Jos on edes jonkin aikaa itse pelaillut lätkää, tietää, että siinä on jotakin ihmeellistä: joskus vain kaikki onnistuu, ja kaikki tuntuu niin helpolta sekä näyttää siltä. Ja vastaavasti joskus - vaikka kuinka yrittää ja taistelee - mikään ei onnistu. Siitä arpomaan mikä oli eilisen jakauma.

Joukkueiden tasoeroa yksi matsi ei vielä mitannut oikeastaan kovinkaan suuresti. En edelleenkään näkisi yhden pelin otannalla, että Kärpät olisi mitenkään ylivoimainen joukkue. Erittäin hyvä joukkue kyllä, ja ei kahta sanaa etteikö kyseessä eilen olisi ollut ansaittu voitto - tuota selvemmin sitä ei voi enää esittää. Paljon kovempana tason mittarina pidin sitä, että Kärpät voitti ensimmäisen pelin, kun myös JYP oli täydessä tikissä. Se oli kova voitto Kärpiltä.

On kuitenkin ehdottomasti todettava, että erittäin huolestuttavalta JYPin kannalta vaikuttaa se, että Tarkki murskattiin eilen totaalisesti (aivan se ja sama kuinka Rajaniemi eilen pelasi), ja se, että JYPin alivoima ei osoittanut mitään vahvistumisen merkkejä. Jos näihin ei tule parannusta, Kärpät tulee kyllä kampeamaan itsensä finaaleihin.

Huominen kertoo aika paljon siitä, onko JYP vielä aikeissa havitella finaalipaikkaa ja kuinka kova Kärpät tosiasiallisesti on.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä JYP oli paljon huonompi. 4-0 eka erä ja 6-0 alle 25 minuuttiin. Nuo kertovat ihan kaiken. En muista vastaavaa teurastusta pudotuspeleistä, saati välieristä. On ainakin lähellä Liigan ennätystä. Aika karulta tuo näytti, kun sitä netistä selaili. Kärpät oli täysin ylivoimainen, juuri kuten ennakkosuosikin pitääkin. Tuollainen on ero kaikkiin nähden, kun Kärpät saa koneestaan kaiken irti. Saapa nähdä saako jatkossakin.
Kiitos, mukava lukea välillä samanmielisenkin kirjoituksia. Ei sillä, etten minä hyväksyisi monenlaisia mielipiteitä. Kyllä tänne mielipiteitä mahtuu. Mutta toden totta, tässä tuomari -ja maalivahtikeskustelun vyöryssä on jäänyt unholaan se tosiasia, että Kärpät oli tuossa pelissä täysin suvereeni ja pelasi huikean ottelun juuri tuhon 6-0 tilanteeseen asti. Sen jälkeen hyvinkin inhimillisistä syistä meno muuttui.

Silti on jännä nähdä millainen peli huomenna on vuorossa. Sarja ei ole ohitse. Parannettavaa JYPille ainakin jäi runsaasti.
Tästäkin samaa mieltä, mukavaa! Usein totaalista romahtamista voi seurata täydellinen muodonmuutos parempaan suuntaan. Nähdynlainen nöyryytys voi olla alku jollekin suurelle, jos joukkueessa oikeasti on potentiaalia. On erittäin mielenkiintoista nähdä, miten joukkueet ovat pystyneet nollaamaan maanantain pelin. Kärpillä voi olla edessään sudenkuoppa, varsinkin, jos suunnannäyttäjä on edelleen sivussa.
 

Ritola#24

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minkä jäähyn JYP sai eilisessä ottelussa taklauksesta, maalille menemisestä tai blokista?
Tuossa peliä kattelen uusintana ja ainakaan 1. erässä ei tullut yhtään tuollaista jäähyä. Jäähyt tuli 2 kertaa selvästä estämisestä maalin takaa (molemmissa oli kehkeytymässä maalitilanne) ja 1 kerta selvästä korkeasta mailasta. Sen jälkeen toisessa erässä Poukkula ajoi Iiro Tarkin yli ja se oli myös päivänselvä jäähyn paikka. Vaikka miten yritin löytää paikkoja antaa Kärppä-jäähyjä (muita kuin ne salomonin tuomiot), niin en niitä löydä. Jos joku erivärisillä laseilla sellaisia löytää, ennen kuin peli oli 6-0, niin mielelläni sen katsoisin vielä erikseen.

Jotain järkevää nyt pöytään, eikä mitään "musta tuntuu, että tuomarit sorsii meitä" linjaa.

Edit: Toisessa erässä tuli tosiaan tuo Mäenpään rangaistus, mikä oli tuomarin virhe ja Kärpät rokotti siitä tasavajaalla 7-1:n. Toki siinä oli se ylivoima tullut.... aika erikoisin perustein (jos plejari-linjaa haluttaisiin...)
Eilen Kärpät oli parempi. Hyvin tuomarit kaivoi JYP:n rikkeet pois.
Esim. ensimmäisen pelin loppu jäi kaivelemaan. Kun on tarkka linja niin pitäis olla tarkka.
Salonen sai suht köykäisen jäähyn, Kärpät tasoihin.
Pitkäkiekko vihellys, missä Boyce oli kärppäpelaajaa edellä B-Pisteellä. Peliaikaa jäljellä 2:30 Huml vetäisee JYP:n alueella Hubacekilta jalat alta, ei jäähyä. Juuso pulli pitää vähän kiinni, ei jäähyä JYP:lle. (Janne Niinimaa mossottaa). Peliaikaa jäljellä n. 1:30 Mäenpäältä jalat alta, ei jäähyä.
Toisessa ottelussa Boycea vedetään selkään, ei jäähyä. Kolmannessa ottelussa Boycea vedetään päähän ei jäähyä.

Nuo on yksittäisiä tilanteita ja eteenpäin pitää mennä. Oli miten oli, ei tuomarit ole kyllä Kärppiä sorsineet millään tavalla. Tulee mieleen, että entä jos JYP:n pelaaja taklaa laidan lähellä selkään kuten Boycea niin tulisiko jäähy? Mene ja tiedä.
Karvatessa saa hakata jaloille ja käteen, kai se on sitten hyvä linja.
Kyllä tässä tunteella katsotaan pelejä ja tännekkin välillä tunteellla kirjoitellaan. Toivotaan, että Kärpätkin saisi joskus semmoisen helpon jäähyn, että mistä tuo nyt tuli, taitaa tulla huomenna.. Kiekko jäähän ja peliä.
 
Viimeksi muokattu:

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kyllä JYP oli paljon huonompi. 4-0 eka erä ja 6-0 alle 25 minuuttiin. Nuo kertovat ihan kaiken. En muista vastaavaa teurastusta pudotuspeleistä, saati välieristä. On ainakin lähellä Liigan ennätystä. Aika karulta tuo näytti, kun sitä netistä selaili. Kärpät oli täysin ylivoimainen, juuri kuten ennakkosuosikin pitääkin. Tuollainen on ero kaikkiin nähden, kun Kärpät saa koneestaan kaiken irti. Saapa nähdä saako jatkossakin.

Silti on jännä nähdä millainen peli huomenna on vuorossa. Sarja ei ole ohitse. Parannettavaa JYPille ainakin jäi runsaasti.

Anteeksi huuteluni vieraisiin pöytiin mutta on sitä rumempiakin tappioita nähty ja nimenomaan välierissä: 10.04.1988 Tappara-HIFK 15-3 (3-0, 6-2, 6-1) joten hieman on vielä tekemistä. Tuomarilinjojen eroista ottelusarjojen välillä on hieman keskusteltu ja tosiaan voipi tulla toiselle finaalijoukkueelle hieman sopeutumista.
 

PJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevat Mestarit
Anteeksi huuteluni vieraisiin pöytiin mutta on sitä rumempiakin tappioita nähty ja nimenomaan välierissä: 10.04.1988 Tappara-HIFK 15-3 (3-0, 6-2, 6-1) joten hieman on vielä tekemistä. Tuomarilinjojen eroista ottelusarjojen välillä on hieman keskusteltu ja tosiaan voipi tulla toiselle finaalijoukkueelle hieman sopeutumista.

Heh, mä muistan kyllä tuon ottelun. Silti eilinen oli erilainen, etenkin alku.

Tuossa ottelussa jaettiin muistaakseni ihan muutama rangaistuskin, etenkin loppua kohti :)
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joukkueiden tasoeroa yksi matsi ei vielä mitannut oikeastaan kovinkaan suuresti. En edelleenkään näkisi yhden pelin otannalla, että Kärpät olisi mitenkään ylivoimainen joukkue. Erittäin hyvä joukkue kyllä, ja ei kahta sanaa etteikö kyseessä eilen olisi ollut ansaittu voitto - tuota selvemmin sitä ei voi enää esittää. Paljon kovempana tason mittarina pidin sitä, että Kärpät voitti ensimmäisen pelin, kun myös JYP oli täydessä tikissä. Se oli kova voitto Kärpiltä.
Lainaamastani kohdasta olen kanssasi samaa mieltä. Yksittäiset murskajaiset eivät todellakaan ratkaise sarjaa, historia opettaa.

Mielestäni kovan joukkueen selkärangan ei tulisi napsahtaa niin helposti kuin JYPin eilen, ei ainakaan näin välierissä. Kolmen maalin takaa on tultu ennenkin. Kärpät teki sen finaaleissa Tapparaa vastaan, toki vain hävitäkseen ottelun viime hetkillä. Kärpät oli ensimmäisessä pelissä JYPiä vastaan aivan sillassa kahden maalin tappioasemassa toisessa erässä. JYP taisi tehdä silloin neljä maalia noin kahdeksaan minuuttiin? Silti Kärpät voitti.

Kun ole puhunut Kärppien ylivoimaisesta esityksestä olen tarkoittanut kolmatta kamppailua. Ensimmäisessä pelissä JYP oli parempi osapuoli kaksi erää. Toisessa pelissä Kärpät pelasi mielestäni paremmin kokonaisuutena kuin ensimmäisessä pelissä ja oli enemmän kuskin paikalla kuin JYP. Niin vain voitto kääntyi kuitenkin JYPille. Kärppien peliesitykset ovat olleet nousujohteisia tässä sarjassa. Uskon näin myös jatkuvan.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Pahus kun en ole niitä aiempia matseja nähnyt, kuin tämän viimeisen, niin ei ole vertailupohjaa, mutta mun silmiin ei näkynyt tuossa pelissä kuin tasoltaan ja intensiteetiltään keskiverto runkkarimatsin läpsyttely, sillä erotuksella, että kaksi maalivahtia esitti ehkä kiekkohistorian luokattominta peliä. Tottakai se voitti, jolla oli edes keskinkertainen torjuja maalissa, mutta en minä kyllä saa kummankaan joukkueen esityksestä aikaiseksi kuin keskinkertaista hieman alapuolella olevan esityksen tasoltaan. Mikäli tuon ansiosta joku on tullut housuihinsa muka huipputasoisesta pelistä toiselta joukkueelta, niin ei kun onnea vaan, herkkyyden huippu on saanut uudet lukemat.

Minä otin kantaa kyllä aiemmin tuohon tuomarointiin, mutta en niin, kuin suurin osa Kärppäleiristä tuntuu haluavan uskoa. Tässä kysymyksessä huoletti paljon isommassa kuvassa nolon tuomaroinnin vaikutus peliin ja sen tasoon, mielellään näkisi finaaleissa kunnon tasokasta kiekkoa linjan kumartamatta kummankaan suuntaan ja huom! en usko siellä JYPin pelaavan , mutta muista kuin tuomaroinnillisista syistä johtuen, sillä onhan se nyt vitsi, jos tietyllä tavalla koko kauden vetäneen joukkueen pitää alkaa sopeutella peliään ringetteen tai päinvastoin, paskan maun se vain lopulta jättää, eikä muuta.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Mun mielestä JYP vaan nitkahti eilen Tarkin epävarmuuteen.Mikäli koppi ei tartu,niin kyllä siinä pakeille myös alkaa pieni epävarmuus tarttua. Erittäin hyvin Kärpät kyllä pelasi, ekassa erässä JYP ei päässyt kunnon maalipaikoille. JYPin puolustuksen on otettava Kärppien ylivoimasta maalin edestä laukova pelaaja, liian vapaasti sai Pyörälä ampua parhaalta sektorilta, paras olisi kun boksia ei kulutettaisi lainkaan.

Synergialla on pienempi kaukalo kuin Oulussa, nyt olisi JYPin aika alkaa paineistamaan Kärppien pakkeja kunnolla, niin kuin Blues sarjassa tehtiin. T.Tarkin on nyt näytettävä miksi hänet on tänne hankittu, yhtään helppoa ei saa enää päästää.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Mielestäni kovan joukkueen selkärangan ei tulisi napsahtaa niin helposti kuin JYPin eilen, ei ainakaan näin välierissä.

Nooo niin, eipä varmaankaan. Tässä pitää kuitenkin palata siihen runkosarjan JYPiin, joka ikävästi nosti päätään eilisessä pelissä. Toisaalta, hävisihän Tapparakin HIFK:lle pari kertaa aika rumin lukemin puolivälierissä, silti nousi sarjassa voittoon. JYP nousi viime vuonna 3-0 ottelusarjan tilanteesta SaiPaa vastaan tasoihin, ja johti vielä toisessa erässä peliä 3-1. Hävisi lopulta, mutta vähän kuitenkin maltillisti pahimpia teräväkieliä. Esimerkkejä puolesta ja vastaan löytyy lukuisia, joten turha tässä niitä on kuitenkaan kerrata.

Kärppien nousujohteisuus voi pitää paikkansa, mutta mielenkiinnolla seuraamme, kuinka JYP tämän tilanteen käsittelee. Ensisijaisena pidän siis jo edellisessä viestissä ja varmaan jokaikisen Jatkoaikaan kirjoittavan JYP-kannattajan mainitsemia asioita: alivoima ja T. Tarkki. Ei unohdeta kuitenkaan sitä(kään) faktaa, että myös JYP on saanut Kärppien puolustuksen rakoilemaan pahemman kerran.

Kyllä tässä vielä luottoa löytyy. Huominen peli paljastaa paljon, ja sitä ennen olen vielä aika huolettomin mielin sarjan suhteen. JYPille voitto huomenna, ja kaikki on taas auki. Kyllä se vierasryöstökin pystytään ottamaan, jos (ja vain jos) noille kahdelle katastrofaalisen huonolle pelin osa-alueelle edes jotakin kyetään tekemään.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ymmärrän, että pelattaessa ensimmäistä erää tilanteen ollessa 3-0, vastustajan selkäranka katkeaa. Ottelusarjaa on kuitenkin leimannut runsasmaalisuus, peliä oli jäljellä yli kaksi erää ja JYP tiesi kahden edellisen ottelun perusteella pystyvänsä puhkomaan Kärppien puolustusta. Kyllä siinä oli peli vielä auki. En siis todellakaan ole samaa mieltä kanssasi siitä, että millään 3-0 tilanteen jälkeisellä ei ollut mitään merkitystä, absurdi väite mielestäni. Maalivahdin vaihtaminen ja uudella energialla uutta matoa koukkuun, oli se, mitä minä JYPiltä odotin. No, ei pystynyt tähän JYP ja iso syy siihen oli Oulun Kärpät. En ymmärrä, mikä siinä on niin vaikeaa tunnustaa Kärppien paremmuus muutoinkin kuin maalivahtipelissä kyseisessä ottelussa. Liigassa ei ole sellaista maalivahtia, jolla JYP olisi tuon pelin voittanut.
Jos JYP olisi pystynyt pitämään tuon 3-0 tilanteen erän loppuun asti, niin tilanne olisi ollut täysin toinen. Rajaniemi olisi ottanut varmasti muutaman kopin ja joukkueen luottamus maalivahtiin olisi ollut täysin toista luokkaa. Nyt kuitenkin 3-0 tilanteen jälkeen meni alle minuutti, että Rajaniemi päästi ensimmäisen maalinsa ja tilanteeksi vaihtui 4-0. Pelataan kesken olevaa ensimmäistä erää, maalivahti on kertaalleen vaihdettu ja kotijoukkue täräyttää taululle 4-0. Selkäranka, sekä luottamus maalivahtiin menivät viimeistään tuossa tilanteessa täysin.

3-0 tilanteen jälkeen joukkue ei ehtinyt toipua yhtään, vaan Kärpät sai shokkitilan takia tehtyä 4-0 hyvin nopeasti.

Kärpät oli tottakai parempi joukkue, mutta peli ei Kärppien ylivoimaiseen paremmuuteen ratkennut. Ilman T.Tarkin kahta imutusta koko peli olisi voinut päättyä aivan toisella tapaa. Kummallisen nopeasti myös on unohtunut se fakta, että Kärppien 1-0 maaliin asti JYP oli hallitsevampi osapuoli pelissä.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Kun tuomarit ei kuitenkaan ole pelejä ratkoneet ja kun on tullut selväksi, että tuomarilinjan suhteen emme yksimielisyyttä saa. Niin keskitytäänkö pelillisiin asioihin välillä?

Huomenna on mielenkiintoista nähdä, kumpi Tarkki onnistuu ja loistaa?

Samoin uskon, että Löfman - Hännikäinen - Tuppurainen on vaikea pideltävä kotikaukalossa Kärpille. Jos huomisen jälkeen pelisarja on 2-2, niin JYP hoitaa homman
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos JYP olisi pystynyt pitämään tuon 3-0 tilanteen erän loppuun asti, niin tilanne olisi ollut täysin toinen. Rajaniemi olisi ottanut varmasti muutaman kopin ja joukkueen luottamus maalivahtiin olisi ollut täysin toista luokkaa. Nyt kuitenkin 3-0 tilanteen jälkeen meni alle minuutti, että Rajaniemi päästi ensimmäisen maalinsa ja tilanteeksi vaihtui 4-0. Pelataan kesken olevaa ensimmäistä erää, maalivahti on kertaalleen vaihdettu ja kotijoukkue täräyttää taululle 4-0. Selkäranka, sekä luottamus maalivahtiin menivät viimeistään tuossa tilanteessa täysin.

3-0 tilanteen jälkeen joukkue ei ehtinyt toipua yhtään, vaan Kärpät sai shokkitilan takia tehtyä 4-0 hyvin nopeasti.

Kärpät oli tottakai parempi joukkue, mutta peli ei Kärppien ylivoimaiseen paremmuuteen ratkennut. Ilman T.Tarkin kahta imutusta koko peli olisi voinut päättyä aivan toisella tapaa. Kummallisen nopeasti myös on unohtunut se fakta, että Kärppien 1-0 maaliin asti JYP oli hallitsevampi osapuoli pelissä.
Nyt täytyy puolestaan minun ihmetellä sinun tekstiäsi. JYP oli mielestäsi hallitsevampi osapuoli muutaman minuutin pelistä ottelun alusta. Mitäs se nyt sitten kertoo, vaikka näin olisi ollutkin? Sen, että JYP olisi voinut olla ehkä parempi joukkue? Ilman kahta imaisua peli olis voinut päättyä toisella tapaa, kirjoitat. Niin no, olisi voinut päättyä edelleenkin myös Kärppien selvään voittoon. Jos JYP olisi onnistunut pitämään tilanteen erän loppuun ja jos ja jos ja jos. Voi tuota jossittelun määrää. Ihan mahdotonta. Enpä ole ihan näin räikeään jossitteluun aiemmin törmännyt. Eiköhän tässä ole jo aika siirtää katseet jossittelusta todellisuuteen ja tulevaisuuteen. Näin minä ainakin teen. Huomenna mennään taas ja kaikki on auki.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt täytyy puolestaan minun ihmetellä sinun tekstiäsi. JYP oli mielestäsi hallitsevampi osapuoli muutaman minuutin pelistä ottelun alusta. Mitäs se nyt sitten kertoo, vaikka näin olisi ollutkin? Sen, että JYP olisi voinut olla ehkä parempi joukkue? Ilman kahta imaisua peli olis voinut päättyä toisella tapaa, kirjoitat. Niin no, olisi voinut päättyä edelleenkin myös Kärppien selvään voittoon. Jos JYP olisi onnistunut pitämään tilanteen erän loppuun ja jos ja jos ja jos. Voi tuota jossittelun määrää. Ihan mahdotonta. Enpä ole ihan näin räikeään jossitteluun aiemmin törmännyt. Eiköhän tässä ole jo aika siirtää katseet jossittelusta todellisuuteen ja tulevaisuuteen. Näin minä ainakin teen. Huomenna mennään taas ja kaikki on auki.

Kaikki täällä ovat myöntäneet Kärppien olleen parempi 3. ottelussa, totta kai 8-3 lukematkin jotain kertovat. Mutta kun puhutaan pelin ratkaisseista asioista niin siitä tuntuu olevan monella erityisen vahva näkemysero erityisesti kanssasi. Minulle se on jo tuttua, eikä haittaa ollenkaan kun pysytään asialinjalla jatkossakin, kuten tähän asti. Se mikä ihmetyttää on, että vaikka sinulle kymmenen eri nimimerkkiä esittäisi oman näkemyksensä siitä, mihin peli heidän mielestään eilen ratkesi niin et näytä pystyvän huomioimaan niitä kommentteja ollenkaan oman mielipiteesi takaa, josta mm. osoituksena tämä alla oleva kommentti Kärppien ylivoimaisuudesta kolmannessa ottelussa riippumatta kuka maalivahti siellä olisi ollut.

Liigassa ei ole sellaista maalivahtia, jolla JYP olisi tuon pelin voittanut.

Kun olen puhunut Kärppien ylivoimaisesta esityksestä olen tarkoittanut kolmatta kamppailua. Ensimmäisessä pelissä JYP oli parempi osapuoli kaksi erää. Toisessa pelissä Kärpät pelasi mielestäni paremmin kokonaisuutena kuin ensimmäisessä pelissä ja oli enemmän kuskin paikalla kuin JYP. Niin vain voitto kääntyi kuitenkin JYPille. Kärppien peliesitykset ovat olleet nousujohteisia tässä sarjassa. Uskon näin myös jatkuvan.

Hienoa, että saatiin nyt yksi erä parempana osapuolena lisää aiemman mainitsemasi kahden sijaan. Se tässä on siis ollut pointtina, että ilman noita imurointeja ja edes mahdollisuuden torjunnoillaan antavalla maalivahdilla, kyllä JYPillä jotain jakoja olisi edellisessäkin pelissä ollut. Jos täältä jossittelu lopetetaan niin voi samalla sulkea koko sivuston, tulokset näkee muualtakin mutta kai täällä on ideana katsoa sen tuloksen taaksekin. Huomenna aloitetaan nolla nollasta ja toivon todella, että peli ratkotaan tasakentällisin ilman hörppyjä suuntaan tai toiseen. Loppuisi ainakin tämä paskanjauhanta vähäksi aikaa ja keskustelu siirtyisi peliesityksiin imuroinnin sijaan. En ole ikinä tykännyt siitä lajista muutenkaan.
 

Sudan1

Jäsen
Pahus kun en ole niitä aiempia matseja nähnyt, kuin tämän viimeisen, niin ei ole vertailupohjaa, mutta mun silmiin ei näkynyt tuossa pelissä kuin tasoltaan ja intensiteetiltään keskiverto runkkarimatsin läpsyttely, sillä erotuksella, että kaksi maalivahtia esitti ehkä kiekkohistorian luokattominta peliä. Tottakai se voitti, jolla oli edes keskinkertainen torjuja maalissa, mutta en minä kyllä saa kummankaan joukkueen esityksestä aikaiseksi kuin keskinkertaista hieman alapuolella olevan esityksen tasoltaan. Mikäli tuon ansiosta joku on tullut housuihinsa muka huipputasoisesta pelistä toiselta joukkueelta, niin ei kun onnea vaan, herkkyyden huippu on saanut uudet lukemat.

Jaan hyvin pitkälle tämän mielipiteen. Eipä tuo Kärppien esitys mitenkään häikäissyt. Tarkilta pari hörppyä ja ottelu oli 3-0 tilanteessa taputeltu. Kärppien maaleista kolme imaisua (Kaspar, Pirnes, Manninen), kaksi ohjausta (joskus onnistuvat, mahdoton puolustaa) ja tämän lisäksi kolme "pelattua" maalia (tästä voi halutessaan keksiä taas jotain ääripäisyyksiä, älkää alottako). Ei ne maalit minkään suvereenin pelaamisen seurausta olleet. Huonoa maalivahtipeliä ja hyvää tuuria suuremmilta osin. Ensimmäisen erän jälkeen todelliset maalipaikat jopa mahdollisesti JYPin eduksi?

Mutta, toivotaan että Kärpillä on yhtä hyvä mieli eilisestä "häikäisevästä" pelaamisesta mitä täällä faneilla. Se ei tule huomenna Hippoksella riittämään.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt täytyy puolestaan minun ihmetellä sinun tekstiäsi. JYP oli mielestäsi hallitsevampi osapuoli muutaman minuutin pelistä ottelun alusta. Mitäs se nyt sitten kertoo, vaikka näin olisi ollutkin? Sen, että JYP olisi voinut olla ehkä parempi joukkue? Ilman kahta imaisua peli olis voinut päättyä toisella tapaa, kirjoitat. Niin no, olisi voinut päättyä edelleenkin myös Kärppien selvään voittoon. Jos JYP olisi onnistunut pitämään tilanteen erän loppuun ja jos ja jos ja jos. Voi tuota jossittelun määrää. Ihan mahdotonta. Enpä ole ihan näin räikeään jossitteluun aiemmin törmännyt. Eiköhän tässä ole jo aika siirtää katseet jossittelusta todellisuuteen ja tulevaisuuteen. Näin minä ainakin teen. Huomenna mennään taas ja kaikki on auki.
JYP oli Kärppien 1-0 maaliin asti hallitsevampi osapuoli. Jos Tarkki ei olisi antanut helppoa 2-0 maalia heti perään, niin JYP olisi voinut saada nopeasti taas juonesta kiinni ja esimerkiksi tasoittaa pelin. Pelin alku siis näytti, että JYP oli otteluun valmis ja olisi voinut antaa Kärpille kunnon vastuksen ilman Tarkin sysimustaa iltaa.

Jossittelu ei ole turhaa, kun puhutaan keskustelupalstalla. Ja tässä tapauksessa jossittelua tarvitaan, koska se on oleellinen osa oman näkemykseni esille tuomista. Sinulle tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeaa nähdä tätä asiaa miltään muulta kantilta, kuin omaltasi. Tämä olisi ymmärrettävää, jos oma mielipiteesi olisi samalla yleinen mielipide, mutta kun kuulut selkeään vähemmistöön mielipiteesi kanssa, niin luulisi että tällöin tulee mietittyä tarkemmin oman mielipiteen takana olevia pointteja.
 

Itäpuu

Jäsen
Jotain pelistäkin... Tämä vastustajan "hallinta" on tullut tutuksi tässä viime ja tänä keväänä. Rankalla prässillä myös Jyp (kuten Saipa ja Hpk) saa riistoja ja pyörittää peliä Kärppäalueella. Mielestäni tähän sopii hyvin hiihtopiireistä tuttu sanonta "maitohappo pysäyttää hullunkin". Kärppien peli ei ehkä ole niin kaunista, ärsyttääkin välillä että kiekon hallinta annetaan vastustajalle aika helpolla, mutta fakta on, että se ei ole likikään niin kuluttavaa. Kaikki sarjat tuolla tyylillä on toistaiseksi voitettu. Donskoin ja Kemppaisen peliajat mm. yli 20 minuuttia, mutta ei huoleta yhtään tällä hetkellä etteivät kestäisi tuota kuormaa. Jyp on kuitenkin kova joukkue, ja varsinkin ylivoiman osalta toistaiseksi kovin näistä kohdatuista. Tulevat varmasti kovempaa kuin koskaan seuraavaan peliin, mutta levollinen olo on edelleen.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvät Tempestas ja Nelfor, en todellakaan ole sitä mieltä, että jossittelu tulisi lopettaa. Tokihan se keskustelupalstalle kuuluu. Jossittelu vain meni tuossa Nelforilla aiemmin kovin pitkäksi minun makuuni, ei sen kummempaa. Mielestäni olen tuonut ymmärtämykseni esille niille, jotka Tarkkia tappiosta haluavat syyttää. Sanon vielä kerran, jotta ymmärrän halun syyttää kovasti Tarkkia eilisestä tappiosta. Minulla on asiasta toinen näkemys, jota olen kovasti koettanut täällä perustella. Uskoisin, että olen esittänyt sellaiset perustelut mielipiteelleni, että minulla on oikeus pitää siitä kiinni, vaikka monet erimieltä kanssani ovatkin. Pystyn ymmärtämään ja hyväksymään teidän näkemyksenne ja perustelut asiasta, vaikka ne eivät minua täysin olekaan vakuuttaneet.
 
H

Hidas_ja_kankea

Kyllä minun käsikirjoitukseni huomiseen 4. välierään poikkeaa muutamasta viimeiseksi esitetystä.

Kärpät luottaa omaan tekemiseensä ja tässä vaiheessa sarjaa erot alkavat näkyä. Jääkiekossa epäluottamus omaan maalivahtiin vaikuttaa korostetusti koko pelipalettiin. Epäluottamus näkyy monina pieninä virheinä, jotka kasaantuvat kasaantumistaan. JYP:in kannattaja valehtelee, jos väittää tai uskottelee itsellensä luottavansa maalivahtipeliin, vai onko tästä eriäviä mielipiteitä? Usko ja toivo ovat eri asioita kuin luottamus.

Edellinen peli antoi onnistumisen tunnetta koko kärppätiimiin. Onnistumiset ruokkivat itseään.

Näin se vain menee. Anteeks vaan ihan kauhiast.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Kyllä mä olen sitä mieltä, että huomenna Jyväskylässä kumpi tahansa voi voittaa. Joo oli makia voitto ja JYP lyötiin oikeen kunnolla pää edellä pönttöön, mutta se oli silti vain yksi voitto.

Isoveli Tarkki sai tottakai siipeensä ja kun se viimeksi tapahtui maajoukkueen matkassa Moskovassa niin seuraavat kaudet meni ulkomailla "itseään keräillessä". Silti tämä nyt on astetta kokeneempi mies joka tietää että näitä päivä joskus tulee. Pikkuveljen ja entisen "oman joukkueen" edessä, onko tuolla nyt sitten isommin väliä. Työkseen tätä hommaa tehdään.

Kärpät saa huomenna olla valmiina. Ryöstöä tietysti pitää lähteä hakemaan mutta entisillä meriiteillä se tuskin hoituu. Jyp on nyt kuitnekin saatu monella osastolla pois mukavuusalueeltaan, tullee olemaan epävarma ja Kärppien pitää silloin rankaista. Laajalla rintamalla, joka kyllä hoituu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös