Playoffs 2015 välierät: Kärpät – JYP

  • 135 250
  • 836

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Kärppien kannattajilla alkaa selkeästi näkyä ruskea viiva alkkareissa kun lukee näitä kommentteja. No huomennahan tuo nähdään missä mennään. Sanoisin sellaisen veikkauksen että huomenna kahdella tehdyllä otetaan voitto.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä itse veikkaan, että kolme tarvitaan voittoon. JJJ -ketjulle vaa painetta ja olo epämukavaks, ni nähdään onko näädät oikeasti vain tuon ketjun varassa. Karhunen maalille vaan, kun siitä niin paljon on ollut puolesta ja vastaan.
 

Meikäpoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils
Jahas. Se olisi huomenna lähdettävä Raksilaan seuraamaan kuinka suuri, mahtava hurrikaani vyöryy raivolla kohti Kärppä -maalia repien näätien viisikon kappaleiksi. Edes JJJ-ketju ei pysty vastaamaan tuloksellisesti hurrikaanin vyöryyn muiden ketjujen ollessa syväjäässä. Toivottavasti Kukkonen on pelikuntoinen, sillä Kärpät tarvitsevat kapteeninsa pehmeitä käsiä. Edes Lasse -pojasta ei ole kuitenkaan pelastamaan joukkuettaan, joten JYP vie, kärpät vikisee ja peli päättyy 2-4, viimeinen tyhjiin. Jännityksellä jäämme seuraamaan!
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
Huomenna jännä peli taasen kerran edessä. Mukavaa oli huomata kahdessa ensimmäisessä pelissä, että JYPillä riittää rahkeet haastaa hallitseva mestari.

Huomisen teemat:

1) Maalivahtipeli. Kumpi Tarkki nostaa tasoaan, vetääkö jumalmoodia päälle, vaipuuko entisestään vai mitään ei tapahdu? Muita vaihtoehtoja en keksinyt. No ehkä loukkaantumiset tai Karhunen/Rajaniemi maaleille.

2) Puolustus- ja alivoimapeli. Parantuuko lainkaan, ja jatkavatko kummatkin ylivoimat aivan käsittämätöntä ilotulitusta. Ja tähän liittyen: jäähyily, jaksamatta enempää enää JYPin saamista jäähyistä purnata, tyhmät jäähyt (joita täysin ansiosta myös tuli) pitää aivan ehdottomasti karsia pois. Sama lienee Kärpilläkin, joitakin turhia jäähyjä otettiin sielläkin leirissä.

3) JJJ. Pitää saada kuriin. Ja toisaalta: jaksaako ketju vielä painaa noilla minuuttimäärillä. Kova on ketju, jos yksistään JYPin kaatavat. Nousevatko muut ketjut esiin?

Hienoja pelejä olleet nämä kaksi tähän mennessä, vähän vähemmän jänniä saisivat olla pumpun takia. Näissä peleissä on klisee "parempi voittakoon" toiminut jotakuinkin, vaikka ei itse asiassa lainkaan. Mielestäni JYP oli parempi perjantaina Raksilassa, ja olisi ansainnut voiton, ja taas Kärpät parempi Hippoksella, josta olisi voinut niistää mustaa minuuttia lukuun ottamatta kliinisen vierasvoiton. No, voitot on tasan, joten kaippa siellä joku (savolainen) kiero kiekkojumala on jonkinlaista omantunnon tuskaa tuntenut sydämessä.
 

Bob Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AC Oulu
Tälle viestille täysi peesaus, hienoa että löytyy kanttia myöntää asioita noinkin päin.

Ei se kummoista kanttia vaadi, niiden värilasien takaa kun voi katsoa myös sitä peliä. Ihan vain vinkiksi molempiin leireihin tässäkin keskustelussa. Ei kukaan jaksa näitä tuomarinillityksiä lukea sivutolkulla, kun kaukalossa ei ole edes mitään isoa kyseenalaista tapahtunut, tyyliin väärin hylättyjä/hyväksyttyjä maaleja.

Illan pelistä odotan Kärpiltä vielä tarkempaa puolustuspelaamista. Noita mustia minuutteja ei saa enää tulla ainoatakaan, JYP on näyttänyt tehokkuutensa, jos siellä uinutaan. Eiköhän tämä taas ratkea yhdellä maalilla jompaan kumpaan suuntaan. Jospa ei veskareiden avustuksella tällä kertaa.

Ihmettelen kovin tuota JYP:n kerrointa illan peliin. Veikkauskin tarjoaa vierailijoille 3,95-kerrointa, Kärpille vain 1,72. Hämmentävää.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi merkittävä ero joukkueiden pelissä ovat olleet päätykiekot. Kärpät roiskii pitkää päätyyn aika summittaisesti juututtuaan Jypin trappiin. Lähes joka kiekkoon ehtii ensimmäisenä Jyp-pakki ja Kärpät joutuu yrittämään karvaamalla kiekkoa takaisin. Se on paitsi tyhmää, myös voimia kuluttavaa.
Jyp puolestaan onnistuu koko ajan murtamaan Kärppien trapin niin, että ensimmäisenä päätykiekkoon ehtii kovassa vauhdissa ollut painottoman puolen hyökkääjä. Näin Kärpät tulee välillä omalle alueelle takamatkalta pakka levällään. Se puolestaan avaa Jypille maalipaikkoja.
Tähän pitäisi Marjamäen keksiä jotakin.
 
H

Hidas_ja_kankea

Ihmettelen kovin tuota JYP:n kerrointa illan peliin. Veikkauskin tarjoaa vierailijoille 3,95-kerrointa, Kärpille vain 1,72. Hämmentävää.

Jospa tuo onkin totuus ilman värilaseja, jotka tapauskohtaisesti vaikuttavat plus tai miinus merkkisesti. Olen noita Kärppien alikertoimia henk.koht ihmetellyt jo useamman kuukauden, muttei niissä ole korjausta tapahtunut.

Ottelun voittaja on arvioitu joka paikassa suhteessa 62/38. Huikeana vetovinkkinä Veikkauksen tarjoama kerroin Huml 0 maalia 1.04, joten ainakin tuon suhteen ollaan oltu hereillä.

Aivan paskaa nillistystä ollut tuomarilinjasta ja eri ketjujen pimentämisestä fyysisellä pelillä. Kummankin joukkueen yv:t ovat olleet sitä luokkaa, ettei ole varaa ottaa jäähyjä. Pitäähän sitä poff-virettä ylläpitää välipäivän aikana.

Pyörälän pelikunto? Aika iso kysymys Kärppien kannalta, koska on niitä harvoja onnistujia yhden ketjun ulkopuolelta. Nutivaaran näytöillä pitäisi saada täydet peliminuutit.

Muutoksia mv-osastolla? Voi tulla ajankohtaiseksi, JOS tulee toinen perättäinen tappio.
 

Nemesis63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, sympatiat Pelicans
Alkaa tulla vähän sellainen tunne, että tämä Tarkki vs. Tarkki -asetelma häiritsee molemmissa päissä veljiä niin paljon että Karhusen voisi vaihtaa maaliin.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jospa tuo onkin totuus ilman värilaseja

Sanomattakin selvää että Kärpillä on vielä yskiviä sylintereitä ja JYPin kone hyrrää aikalailla täydellä voimalla(Tarkin godmodettomuus ja Boyce ainoat miinukset). Ainakin omasta mielestäni Kärpät voi tuon tietyn piilossa olevan potentiaalin vuoksi(lue: ulkomaalaiset) laskea ennakkosuosikiksi ilman suurempia ihmettelyjä.

Nuo vastapuolen pari provoilijaa(Donskoin jengin himmentämiseen liittyen) voisivat kertoa että miksei lähempänä 2ppg tahtia olevien supermiesten peli-iloa tulisi pyrkiä himmentämään JYPin toimesta. Paino sanalle pyrkiä. Vielä enemmän kiinnostaa että mistä tuo vastustajaleirin toimesta esiin nostettu sikailuteurastaminen on keskusteluun saatu. Tässä kun on aikalailla jokainen käynyt selittämässä että mitä se erityishuomio sisällään pitäisi.

Tänään jatkuu ja teemana olisi ryöstö. Se on sitten toinen tarina että millaiset turvatoimet kaverilla on tällä kertaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tämän pistin myös eilisessä pelissä merkille. JYP saa jäähyn suunnilleen joka vahingosta jotka voisi hyvin jättää viheltämättäkin,naapurille ei sitten tosiaan mistään. En ihmettele miksi oululaisten mielestä linja on ollut hyvä.
Kärpät ei ole erottunut muuten kuin pehmeydellään. Pleijarikiekko on loistanut poissaolollaan Kärppien otteista. Toki kun on Donskoin tasoinen taikuri jengissä niin ei ole tarvinnut vielä rymistelläkään. Eri asia on löytyykö fyysistä vaihdetta silmään kun sen tarve on.
Kärppien kannattajilla alkaa selkeästi näkyä ruskea viiva alkkareissa kun lukee näitä kommentteja. No huomennahan tuo nähdään missä mennään. Sanoisin sellaisen veikkauksen että huomenna kahdella tehdyllä otetaan voitto.
Tuossapa yllä on lainattuna sinun kolmen viimeisimmän viestisi anti tälle palstalle. Tasosi on tuo ja kehtaat arvostella muiden viestien sisältöä.

Mitä tulee tulee tuohon asialliseen veikkaukseesi, jotta kahdella maalilla otetaan tänään voitto, niin voit olla hyvinkin oikeassa. Helposti voisi ajatella, että hurlumhei-kiekko jatkuu ja taitavat pelaajat rankovat ylivoimalla kovalla prosentilla. Minä veikkaan ensinnäkin, ettei tänään jäähyjä juuri nähdä. Jäähyn merkitys on näin kovilla YV-prosenteilla noussut niin suureksi , etteivät tuomarit tohdi enää kovin helposti jäähyjä viheltää. Toiseksi uskon, että välipäivän aikana on molempien joukkueiden leirissä pyritty ratkomaan kovasti niin alivoimapelin haasteita kuin puolustuspelaamisen ongelmia. Joukkueet tuntevat toisensa paremmin kahden pelin jäljiltä ja nyt on ollut aikaa, toki vähän mutta kuitenkin, pyrkiä reagoimaan myös vastustajan tekemisiin. Saa nähdä, miten Virtanen ja Marjamäki ovat tässä onnistuneet. SaiPa sarjassa maali-iloittelun jälkeen Kärpät löi liinat täysin kiinni ja tuloksena oli 1-0 voitto ja puolin ja toisin vähemmän maalipaikkoja kuin edellisessä pelissä maaleja. Silloin oli kaksi välipäivää, nyt oli yksi. Saa nähdä, mitä sieltä oikein tulee.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
ZayWest kirjoitti osuvasti siitä, että Kärpillä periaatteessa on enemmän mahdollisuuksia repiä yksilöistään irti. Eli potentiaalia joukkueen ulkomaalaisissa on vaikka mihin. Mutta toisaalta, mistä se peli-ilo nyt putkahtaisi noiden miesten otteisiin, jos ei kaksi aiempaa maali-iloittelua sitä synnyttänyt? (Ja minusta tuota potentiaalia on lähinnä vain hyökkäyspäässä)

TVn varassa kaukomailta, kun välieräsarjaa seuraan, niin tietystikään koko totuutta kaukalon tapahtumista ei näe, mutta kyllähän JYPin vahvuus näyttää olevan siinä, että JYP pelaa nimenomaan joukkueena ja jokainen painaa kaukalossa vaihdosta toiseen hyvällä asenteella. Kärpät vastaa tähän, kuten kaikki ovatkin kommentoineet, yhdellä huippuvireessä olevalla ketjulla. Mutta se muu joukkue jää kyllä (ylivoimapeliä lukuunottamatta) hieman JYPin jalkoihin, jos vielä vähän enemmän JYP saa liikettä luistimiin.

JYPin etu tänään on se, että saa ketjut normaalikoostumuksessa jäälle. Se tekee hyökkäyksestä tasaviisikoinkin todella ratkaisukykyisen - etenkin kun Kärppien ongelmat ovat puolustuksessa. Kukkosen poissaolo on paha isku Kärpille. JYPin kohdalta kannattaa muistaa sekin, että vaikka joukkue pelasi aika ailahtelevan runkosarjan, niin maaleja se iski kohtuullisen paljon koko kauden läpi.

Ja lopuksi. Itse uskon, että siinä missä Kärpillä olisi hyökkäyssuuntaan taitoa enemmänkin, kuin pudotuspeleissä on nähty. Niin JYP pystyy luomaan melkoisen betonipuolustuksen kaiken ollessa kohdillaan. Mäenpää, Kalteva, Luoma, Viitanen... pystyvät kyllä maalin edustan siivoamaan nyt nähtyä paremmin ja JYPin viisikkopuolustus on parhaimmillaan liigan parasta. Blues sarjassa siitä nähtiin esimerkkiä ja kolmatta ottelua putkeen ei JYPin puolustuksessa nytkään aukkoja ole - niin vahvasti uskon. Enkä muista, milloin Tuomas Tarkki olisi kolmea peliä putkeen pelannut loistamatta välillä maalin suulla.

Uskon siis JYPin voittoon tänään, koska - osin Kukkosenkin poissaolosta johtuen - JYPillä on enemmän potentiaalia tiivistää puolustustaan. Ja Tuomas Tarkki nostaa varmasti tasoaan tänään.
 

Overdoze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehkä tämä peli todellakin on jonkinlainen vedenjakaja mitä Kärppien peliin tulee. Kotitappiolla paniikkinappi alkaa olla pohjassa ja kaikkien on virallisesti myönnettävä, että joukkue ei pelaa joukkueena. Voitolla puolestaan (ja erityisesti jos ulkomaalaiset onnistuvat) Kärpät saattaisi hitsautua taas pelaamaan yhteisen tavoitteen eteen ja spekulaatiot kokoonpanon muutoksista voisi hetkeksi ainakin unohtaa. Joukkueessa on tällä hetkellä kahden kerroksen väkeä ja sillä ei mennä mestaruuteen saakka.

Marjamäen pitäisi nyt niputtaa samantyyppiset pelaajat samoihin koostumuksiin. Esimerkiksi Davis, Kaspar, Glenn ja Spang eivät pääse sinuiksi tuon kulmissapyörimisen kanssa, mikä taas sopii JJJ-ketjulle, Manniselle, Pirnekselle, Pyörälälle jne enemmän kuin hyvin. Kyllä ne Davisin 22 maalia viime kaudellakin syntyivät pitkälti maalille ajamisesta, likaisia maaleja syntyi sohimalla tai ohjaamalla sota-alueelle roiskittuja kiekkoja. Tällaisia hyökkäyksiä Oulun Kärpät ei käytännössä harrasta ollenkaan. Vastustajan puolustus joko sahataan rikki poikittaissyötöillä ja laitetaan kiekko tyhjiin tai sitten onetimer B-pisteiden välistä. Osa rosterista ei ole yhteensopiva tämän pelikirjan kanssa.

Jypin olisi myös vaikeampi puolustaa jos osa meidän ketjuista pelaa pitkiä hyökkäyksiä ja osa ajaa suoraan maalille.
 

Niq

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Lätkä ST84
Kun ei ostojoukkueen pelaajat pärjää, niin ostetaan tuomarit. Hyvä Junno! Voiko räikeämmin ratkoa peliä, kuin ensin viheltää vierasjoukkueelle joka hipaisusta, jonka jälkeen puolustuspeli aivan sekaisin, kun ei saa tehdä mitään. Päälle kotijoukkueen pelaaja tulee kolmantena miehenä tilanteeseen taklaamaan Boycea päähän, eikä lennä pihalle. Hirveetä imurointia Tarkilta, mutta ei se vie pois sitä faktaa, että tuo tuomaripeli on käsittämätöntä paskaa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Lopeta Niq nyt ihan oikeasti. Peli on mahdollisesti ohi, mutta hävitään kuitenkin edes jollakin arvokkuudella. Vielä on aikaa, mutta lähinnä hyvin minimaaliset tsäänssit. Puhuin aiemmin että näädillä on piilossa olevaa potentiaalia ja se näkyi murhaavimmalla tavalla heti alusta alkaen. Se on tehnyt sen eron eikä mussutus tuomaritoiminnasta. Kova on näätälauma tänään. Arvostan!

Tuomas Tarkista voisi sanoa paljonkin, mutta toivottavasti hänen pelinsä tämän sarjan osalta on pelattu. Vieläköhän joku viitsii muistutella Rajun sulamisista. Nyt vain nuorukaiselle toivottavasti hyvää tuntumaa tästä pelistä ja seuraavassa sitten tolppien väliin.

Peli kesken toki, mutta ihmeitä tarvitaan. Niitä ei vain aina ihan uskomallakaan tule.
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Jep! nyt mennää kaikilla pytyillä ja se näkyy. Ihanan näköistä voittavaa lätkää. Kultakuuppa 11 hippasilla Kärppä pelote Alikosken kanssa - tykkään!
 

Niq

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Lätkä ST84
Lopeta Niq nyt ihan oikeasti. Peli on mahdollisesti ohi, mutta hävitään kuitenkin edes jollakin arvokkuudella. Vielä on aikaa, mutta lähinnä hyvin minimaaliset tsäänssit. Puhuin aiemmin että näädillä on piilossa olevaa potentiaalia ja se näkyi murhaavimmalla tavalla heti alusta alkaen. Se on tehnyt sen eron eikä mussutus tuomaritoiminnasta. Kova on näätälauma tänään. Arvostan!

Mua ei ansaittu häviö harmita tässä, vaan tuo tuomaripeli. Harmittaa kun ei pelaajat saa ratkoa paremmuutta keskenään.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Joo. Että sellanen sarja.
Lopeta Niq nyt ihan oikeasti. Peli on mahdollisesti ohi, mutta hävitään kuitenkin edes jollakin arvokkuudella. Vielä on aikaa, mutta lähinnä hyvin minimaaliset tsäänssit. Puhuin aiemmin että näädillä on piilossa olevaa potentiaalia ja se näkyi murhaavimmalla tavalla heti alusta alkaen. Se on tehnyt sen eron eikä mussutus tuomaritoiminnasta. Kova on näätälauma tänään. Arvostan!

Tuomas Tarkista voisi sanoa paljonkin, mutta toivottavasti hänen pelinsä tämän sarjan osalta on pelattu. Vieläköhän joku viitsii muistutella Rajun sulamisista. Nyt vain nuorukaiselle toivottavasti hyvää tuntumaa tästä pelistä ja seuraavassa sitten tolppien väliin.

Peli kesken toki, mutta ihmeitä tarvitaan. Niitä ei vain aina ihan uskomallakaan tule.
Tuomareihin tätä peliä ei hävitty, mutta se ei tarkoita että tuomarit olisivat suoriutuneet hyvin. Mielestäni ihan asiallista palautetta Niq:lta, vaikka sävy onkin ymmärrettävästi hieman kärkäs.

Minulla ei ole kyllä mitään syytä uskoa siihen, että Rajaniemen hermot olisivat vuoden takaisesta jotenkin parantuneet - etenkin kun ei ole juurikaan saanut tässä välissä pelata. Tarkki on paska ja Rajaniemi vielä paskempi. JYPillä ei ole voittavaa maalivahtia, joten sarja alkaa olla taputeltu. Harmillista, että homma kaatuu juuri siihen osa-alueeseen, josta ennakkoon olin vähiten huolissani.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jaa-a. Vaikka kotivoitoilla tässä sarjassa vielä mennään, niin eiköhän homma ole armonlaukausta vaille valmis. JYP taisi pelata puolivälierissä parhaat pelinsä. Jos Kärpät vie Nykäskylän ottelun, niin seuraavaa ei enää kannattaisi pelata. Noi totaalisesta selkäsaunasta on lähes mahdoton nousta sarjan voittajaksi. Varsinkin kun 6-0 tuli ihan pelissä, eikä missään hälläväliä loppuhulinoissa ilman maalivahtia. Noin 99% todennäköisyydellä Kärpät on finaalissa.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tarkki on paska ja Rajaniemi vielä paskempi. JYPillä ei ole voittavaa maalivahtia, joten sarja alkaa olla taputeltu.

Sarjaa ei ole taputeltu ja tarkoitin sitä että Rajaniemen kuuluu aloittaa seuraava kotipeli. Hän ei tähän otteluun puhtaalta pöydältä päässyt vaan joutui jo valmiiksi Tarkin vuoksi sekasortoiseen tilanteeseen. Muutenkin näädät pistäneet helvetin irti ottelun alusta alkaen. Tarkki on osoittanut sulamisen merkkejä tässä sarjassa ja olisi outoa jos hänet vielä seuraavaan peliin laitettaisiin aloittamaan. Taaken pää ei kestä nyt tällä hetkellä ja jotain on vain pakko keksiä. Siksi toistan tätä Rajaniemen asemaa seuraavassa matsissa. Ja ennenkaikkea että hän saisi heti välittömästi tämän ottelun jälkeen tiedon että pelaa seuraavassa.
 

Tempestas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jaa-a. Vaikka kotivoitoilla tässä sarjassa vielä mennään, niin eiköhän homma ole armonlaukausta vaille valmis. JYP taisi pelata puolivälierissä parhaat pelinsä. Jos Kärpät vie Nykäskylän ottelun, niin seuraavaa ei enää kannattaisi pelata. Noi totaalisesta selkäsaunasta on lähes mahdoton nousta sarjan voittajaksi. Varsinkin kun 6-0 tuli ihan pelissä, eikä missään hälläväliä loppuhulinoissa ilman maalivahtia. Noin 99% todennäköisyydellä Kärpät on finaalissa.

Kannattaa ehkä Blöön kuitenkin katsoa vielä muutama peli ennen kuin julistat jo niskalaukauksia yhden perseraiskauksen jälkeen sarjan ollessa 2-1 tilanteessa ennen JYPin kotipeliä. Ei tuo alivoimakaan voi jokaisessa pelissä jatkua noin järkyttävän huonona ja 5-5 pelissä tässä nyt ei isoja eroja kyllä ole. Se on aivan se ja sama häviääkö 3-0 vai 7-2 tässä vaiheessa.

Paljon toki riippuu lopettaako Tarkki tuon imuroinnin jatkaessaan aloittavana maalivahtina, tuo imurointihan alkoi jo Espoossa neljännestä ottelusta. Ei noin helppoja voi yksinkertaisesti päästää, kuten 1. erässä nähtiin. Lamaannuttaa täysin koko joukkueen, mitä ei siltikään pitäisi tapahtua.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jos mä valita saisin, niin näkisin JYPin mielummin finaaleissa. Ihan jo siksi, että Kärpät on hallitseva mestari ja vaihtelu virkistää. Ihan mielelläni olen väärässä, mutta en kyllä muista vastaavaa ylikävelyä nähdyn koskaan välierissä. Toki vain yksi matsi, mutta kuinka tuosta enää pystyy nousemaan? Itse toivoin oululaisten putoamista ennen kuin heräävät pelaamaan, mutta sitä ei tapahtunut. Kärpät otti takaisin asemansa ylivoimaisena mestarisuosikkina.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Ihan sama kumpi JYPillä on maalissa, helppoja menee.

Niq:n tuomariporuun voisin lisätä sen verta, että eniten tuossa tuomaroinnissa harmittaa tuo selvä muutos Blues -sarjan pleijarikiekosta runkosarjaviheltelyyn. Eli kun vastakkain on kaksi fyysistä joukkuetta painikiekko on sallittua, mutta, kun vastakkain on painikiekkojoukkue ja taitokiekkoilijat Oulusta lähdetäänkin vetämään linjaa taitoluistelijoitten mukaisesti, kuten SaiPa -sarjassa? Jos Kärpät etenee finaaliin niin ilmeisesti finaaleissakin luovutaan Tappara-Lukko -sarjan "vain ruumiit vihelletään" -linjasta?
 

Niq

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Lätkä ST84
Mun mielestä peliä kuvastaa hyvin tuo toisen erän tilanne, kun peli on 7-1. Kärpät saa jäähyn ja mitä tapahtuukaan: Marjamäkihän se siellä pitää tuomareiden kanssa kokousta. Katselin tuota Tappara-Lukko -välieräsarjaa ja sehän näytti ihan playoff-kiekolta. Vauhtia, kontakteja, tunteita. Ei mitään paskahousuvihellyksiä jostain kulmaväännöstä. Johan siitä oli aiemmin jossain puhetta, kuinka Liiga määrittelee näihin sopivat tuomarit ja -linjat riippuen joukkueista.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sarjaa ei ole taputeltu ja tarkoitin sitä että Rajaniemen kuuluu aloittaa seuraava kotipeli. Hän ei tähän otteluun puhtaalta pöydältä päässyt vaan joutui jo valmiiksi Tarkin vuoksi sekasortoiseen tilanteeseen. Muutenkin näädät pistäneet helvetin irti ottelun alusta alkaen. Tarkki on osoittanut sulamisen merkkejä tässä sarjassa ja olisi outoa jos hänet vielä seuraavaan peliin laitettaisiin aloittamaan. Taaken pää ei kestä nyt tällä hetkellä ja jotain on vain pakko keksiä. Siksi toistan tätä Rajaniemen asemaa seuraavassa matsissa. Ja ennenkaikkea että hän saisi heti välittömästi tämän ottelun jälkeen tiedon että pelaa seuraavassa.
Edelleen olen sitä mieltä, että seuraavaakin peliä ajatellen Tarkin pää kestää todennäköisemmin, kuin Rajaniemen. Totuuden nimissä tuskin kummallakaan pää kestää, mutta Tarkilla on sentään mahdollisuudet. Rajaniemellä olisi voinut olla ilman tätä peliä. Tottakai on vaikea paikka tulla kesken pelin maaliin, mutta väkisinkin tuollainen syö jo valmiiksi epävakaata itseluottamusta aivan liikaa.

Seuraavaan peliin Tarkki on ainoa vaihtoehto. Jos Rajaniemi maalilta löytyy, niin tämän päivän kaltainen raiskaus on tiedossa takuuvarmasti. Tarkin kanssa on sentään vielä jotain toivoa paremmasta.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kyllä itse veikkaan, että kolme tarvitaan voittoon. JJJ -ketjulle vaa painetta ja olo epämukavaks, ni nähdään onko näädät oikeasti vain tuon ketjun varassa.
Selkeästi tästä oli otettu teesi tähän iltaan. JYP onnistui pimentämään Donskoin ja Kemppaisen täysin, kaksikosta Donskoi sai yhden kakkossyötön ja Kemppainen kiikaritehoilla. Marjamäki sanoi äsken Nelonen Pron haastattelussa että Kemppainen pitää laittaa katsomoon seuraavassa ottelussa.

Jepjep, se paskanjauhamisesta. Kokonaisuutena kyllä todella absurdi peli, ja hommahan kaatui käytännössä siihen Tuomas Tarkin sulamiseen ekassa erässä. Kärpätkin perseilee edelleen varsin paljon, ja todella paljon on töitä tehtävänä siinäkin leirissä. Sarja on kuitenkin vasta 2-1, joten mitä tahansa voi vielä sattua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös