Playoffs 2015 puolivälierät: Kärpät – SaiPa

  • 73 460
  • 368

Wolves

Jäsen
Mieleeni on jäänyt jokin anteeksi pyyntö ja samalla korjaus, ettei hän itse asiassa olisi niin edes sanonut, kuten joku toimittaja oli asian kirjoittanut.

En muista tarkkaa kuukautta, mutta alkukaudesta jutun kirjoittanut toimittaja kertoi twitterissä, että haastattelu on edelleen tallessa ja lainaukset on kirjoitettu/käännetty sanasta sanaan.

Ehkäpä sen vuoksi Kärpät pyyhkikin SaiPalla jäätä.

Jep, viisi ottelua, joista kolme maalin pelejä. Kaksi meni jatkoajalle. Todellakin pyyhki jäätä.
 

theref

Jäsen
Tämä tökkii.
Ryan Glenn, Kausi 2013-2014, Runkosarjassa 59, 9+21=30. Sopimus Kärppiin hyvissä ajoin. Playoffs 12, 0+0=0.

Ja lisätään sitten vielä tämä, johon Wolves jo viittasi:

– Tiesin jo tuolloin, että pelaan Kärpissä ensi kaudella. Yritin totta kai pelata parhaani mukaan SaiPalle, mutta samalla myös olla suututtamatta ketään tulevasta joukkueestani, Glenn sanoo lehden haastattelussa.

– Se oli melkoista nuorallatanssia, kanukkipuolustaja tiivisti.

Kellä sitten on varma tieto uutisen taustasta ja käännöksestä?
Hassulta se kuulosti ja siihen moni tarttui.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Niin, eikö tuossa syksyllä Glenn jo tilanteen selventänyt omalta osaltaan.
Mieleeni on jäänyt jokin anteeksi pyyntö ja samalla korjaus, ettei hän itse asiassa olisi niin edes sanonut, kuten joku toimittaja oli asian kirjoittanut. Mene ja tiedä.

Jutussahan oli mainittu seuraava asia:
”Avautumisesta” tekee ainutlaatuisen myös sen, että kesken kauden tulevalle sesongille tehtyjä hankintoja on pyritty pitämään piilossa, eikä niistä ole puhuttu avoimesti mediassa missään vaiheessa.

Silti Glenn menee möläyttämään jälkikäteen valmiista sopimuksesta. Joten kaveri on ollut varmaan niin tyhmä, että möläytti jotain noin aivotonta. Päin vittua pelaamansa playoffsit rahakkaampi sopimus taskussa on myös osoitus siitä, että mies on ollut sanojensa takana ihan alusta asti.

Mitä tähän sarjaantulee, niin pulinat pois. Kärpät on suosikki, mutta SaiPalla on yllätysmahdollisuus niin kauan kuin sarja on käynnissä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sen verran vielä tuosta Glennistä, että saattaahan olla ,että ulkomaalaisena tämä ihana suomenkieli on voinut tuottaa puolin ja toisin ongelmia, Jos englanniksi tehty, niin tiedä sitten miten toimittajalta homma sujunut. Oudolta kyllä vaikuttaa tuollainen ammattilaiselta. Tiedä sitten mitä oikeesti uskoa.

Omasta kokemuksesta tiedän, että vaikka saa toimittajalta oikoluettavaksi haastattelun, niin ei se silti ihan sellaisena mene lehteen.Siksi pieni epäily nostaa kuitenkin hieman päätään.
 

redpecka

Jäsen
En muista tarkkaa kuukautta, mutta alkukaudesta jutun kirjoittanut toimittaja kertoi twitterissä, että haastattelu on edelleen tallessa ja lainaukset on kirjoitettu/käännetty sanasta sanaan.
En halua identifoitua joksikin Glennin puolestapuhujaksi, mutta kun tuossa toin jotain pikkiriikkistä väärinkäsityksen tynkää esiin, niin totean vielä, että kyse voisi olla myös joukista, sisäpiirivitsi tai sarkastinen kommentti koskien 0+0 tehoja, että "en mä tietenkään viittinyt tulevia joukkuekavereita suututtaa" ja hymiö lärville. Tämä osaltani tästä. Loppuun vielä toivon RG:lle oikein paskoja pleijareita ja toivottavasti tämä episodi saipakolmikon ouluunroudaamisesta saa kärppäpäättäjätkin vihdoin 2010-luvulla tajuamaan sen tosiseikan, että toisen tähti ei ole (välttämättä) oma tähti. Ja kun ei Kärppien fanitkaan diggaa, niin ehkä olisi toivoa että keskinkertaisten pelureiden palkat saattaisivat vielä pysyä järkevissä mittasuhteissa.
 
Viimeksi muokattu:

Barney

Jäsen
Koko Kisapuiston keltamusta kannattajakunta jakaa nämä tuntemukset ja aivan oikeutetusti myös pleijareissakin tulee buuaamaan ja antaa Glennin kuulla, mitä mieltä hänestä ollaan Lappeenrannassa.
Luuletko että se (käytän ihan tarkoituksella tätä pronominia) uskaltaa edes saapua Lappeenrantaan? (tähän nyt vaikka se hymiö, ettei joku kärppäjanari irtoa henkselestään)

Kärpät on selkeä ennakkosuosikki, vaikka asetelmat ovat kuitenkin vähän erilaiset kun viime vuonna. SaiPalla on vähän laadukkaampi joukkue, kun Kärpillä taas vähän heikompi. Viime vuonna SaiPa taisteli siihen nähden ihan hyvin, että joukkue oli rankan JYP-sarjan jälkeen ihan poikki. Nyt joukkue on varmasti tuoreemmalla jalalla liikenteessä, eikä omasta mielestäni tuon rosterin potentiaali ole vielä realisoitunut. Realistina odotan sarjan menevän 4-1 Kärpille, mutta 2 voittoa ja täten yksi kotipeli lisää olisi SaiPalta jo hyvä suoritus. Kaikki on kuitenkin mahdollista, joten antaa pelin näyttää.
 

PatrickKane95

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, St. Louis Blues, LFC
Lisäksi, kun katselee SaiPan edellisvuoden Playoff-tilastoja, niin saattaa huomata, että siellä on moni muu kyykännyt paljon pahemmin, kuin Glenn.

Esimerkiksi puolustajista Taipaluksen tilastoissa komeilee mairittelevat -8 ja Backman tulee perässä lukemalla -5 ja Maalahti -4.

Glennin -1 tuntuu suorastaan hyvältä, vaikka hän yritti tehdä kaikkensa Kärppien eteen.

No joo, Taipalus oli myöskin melko paskalla pelipäällä playoffit kun oli hyvissä ajoin tehty rahakas sopimus HIFK:n riveihin. Sitten vielä jälkikäteen inisi miten SaiPan uusi sopimustarjous oli suuri loukkaus häntä kohtaan. Katosi jotenkin arvostus Taipalukseen ainakin minulla noiden kommenttien jälkeen. Saahan sitä tietysti sanoa mitä haluaa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Niin, eikö tuossa syksyllä Glenn jo tilanteen selventänyt omalta osaltaan.
Mieleeni on jäänyt jokin anteeksi pyyntö ja samalla korjaus, ettei hän itse asiassa olisi niin edes sanonut, kuten joku toimittaja oli asian kirjoittanut.

Vähän tyhmältä pyytää anteeksi jotakin jota ei ole mukamas tehnyt. Nauhat on olemassa ja tallessa, joten asiaan voidaan palata. When in hole, stop digging.

Anteeksi pyyntö on tosiaan tehty mutta täällä on niiiiin pitkävihaista porukkaa että Glennin kiekollinen peli Kisapuistossa voidaan nyt unohtaa. Jos Glenniä tulee tuo ottamaan päähän pyydän anteeksi jo etukäteen.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Myönnettävä on, että Taipalus antoi myös itsestään vähän törpön vaikutelman jälkeenpäin. Näitä aina välillä osuu. No, tuskin tuotakaan miestä enää SaiPassa nähdään noin muutenkaan.
 

Tuborg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kun taustalla viime vuoden vääntö, niin mielenkiintoinen sarja kyllä tulee. Kärpillä on puolustus kyllä heikentynyt viime vuodesta, mutta kyllä se viisikkopuolustus kuitenkin edelleen toimii. Runkosarjassa oltiin heikkoja erikoistilanteissa, tämän Kärpät kyllä haluaa korjata playoffeihin. SaiPasta ei oikein vielä tatsia että millainen playoff-joukkue sieltä tulee. Pitänee katsella nauhalta tuo teidän Ässät-peli, kun ei ehtinyt livenä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ensimmäinen reaktioni oli pettymys, kun SaiPa valikoitui Kärppien vastustajaksi puolivälieriiin. Pettymys ei johtunut vastustajan pelosta, vaan siitä, että pidän SaiPaa tylsänä joukkueena. Joukkue vailla tähtiä, joukkue vailla raikkautta, pelkästään tasapaksua työläiskiekkoa. En tykkää kyllä ollenkaan. Tähän kun lisätään se, että tämän ja viime kauden aikana Kärpät ja SaiPa ovat kohdanneet niin mahdottoman monta kertaa, että vaihtelu olisi kyllä virkistänyt. En missään nimessä halua vähätellä SaiPaa. Kunnioitan seuraanne, sen perinteitä ja sitä mahtavaa työtä, jota Lappeenrannassa parhaillaan tehdään. En vain voi sille mitään, että minulle ei oikein SaiPa enää maistu. No, nyt mennään taas SaiPan kanssa ja kipinä palaa vastustajasta huolimatta rinnassa. Pudotuspelijännitys on kyllä hieno tunne. Voitonnälkä ja voitonriemu vastaan tappionpelko ja tappiontuska.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Kaikki vaan jäälle ja jäähileen hälvennettyä katsotaan, saiko SaiPa yhtään voittoa. Pääasia, että kaikki annetaan, eikä nähdä sellaista läpsyttelyä kuin runkosarjan lopussa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaikki vaan jäälle ja jäähileen hälvennettyä katsotaan, saiko SaiPa yhtään voittoa. Pääasia, että kaikki annetaan, eikä nähdä sellaista läpsyttelyä kuin runkosarjan lopussa.
Jos on SaiPan joukkue tylsä, niin on monet saipalaisten kommenttikin. Aika paljon saa lukea tällaista perussuomalaista lässytystä, jotta "parhaani lähden tekemään ja katsotaan mihin se riittää" tai "pääasia on, että joukkue taistelee". En muista ajatelleeni asioista noin silloin, kun Kärpät vuosituhannen alussa pikkuseurana lähti vaikkapa Jokerit-sarjaan selvänä altavastaajana. Kyllä se mentaliteetti oli, että nyt pannaan ison ja pahan pasmat sekaisin ja pudotetaan ne jatkosta. En minä ole tässä kertomassa, mikä on oikein ja mikä on väärin. Jokainen vetää tavallaan ja hyvä niin. Pikkaisen tylsää tuommoinen "riittää kunhan parhaansa tekee" -kirjoittelu kuitenkin mielestäni on.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En minä ole tässä kertomassa, mikä on oikein ja mikä on väärin. Jokainen vetää tavallaan ja hyvä niin. Pikkaisen tylsää tuommoinen "riittää kunhan parhaansa tekee" -kirjoittelu kuitenkin mielestäni on.
Jos nyt viittaat tuossa mm. minuun, niin ei se nyt ihan niin ole. Totta kai voittamaan lähdetään ja siihen myös uskotaan. Meinasin lähinnä sitä, että haluan nähdä SaiPan taistelevan raivolla. Jos hävitään, niin sitten hävitään sillä tapaa, ettei tarvitse hävetä ainakaan otteita. Jää huomattavasti parempi maku suuhun kuin täydestä neppailusta, jossa paistaa tietty luovuttamisen maku. Vähimmäisvaatimus on siis se, että tullaan lujaa päälle ja ei päästetä Kärppiä helpolla yhdessäkään matsissa.

No, on tuossa tietysti määrätyllä tavalla sitäkin mukan, mitä sanot viestissäsi, myönnetään. Sellaista tiettyä varovaisuutta, ettei tulisi liian suuria odotuksia. Kenties on tylsää, ihmisessä asuu vaan myös realisti. Onneksi joskus realismi saa nenilleen.
 

MikGo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Leijonat
Viime kauden uusinta. Kumpikaan joukkue ei ihan niin vakuuttava ole ollut kuin viime kaudella. Vaikkakin Kärpät runkosarjan toistamiseen voitti. Mielenkiintoista nähdä kuinka pitkään menee, että Kärpät saa runkosarjassa hieman vaivanneen säästöliekin pois päältä. En tosin usko, että ensimmäisessä playoff ottelussa se ainakaan vaivaa. Ja pelinhän pitäisi parantua näin kevään korvilla peli peliltä. Luulempa, että sarja ei mene 4-0 poikki Kärpille. Varmasti ainakin kotona SaiPa saa kaivettua voiton jos toisen. Kuitenkin Kärppien leveempi materiaali jossain vaiheessa tulee kääntämään sarjan Kärpille. Kärpillä on kuitenkin kolme pirun vahvaa kenttää, joista jokainen taitaa maalinteon. Ainoa kysymerkki on hieman erikoistilannepelaaminen. Alivoima on koko kauden ollut aika surkeaa ja ylivoimakin yskähdellyt. Onneksi kevättä kohti huomattavasti parantunut.
 

Zolomy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerrotaan lähiviikkoina
Tylsyyden tunne taitaa olla aika molemminpuoleinen. Kärpät on sen verran kliinisesti pystynyt tappamaan SaiPan vahvuudet keskinäisissä että otteluiden viihdearvo ei ole ollut kummoinen, eikä oikeastaan kummankaan joukkueen taustalla ole samanlaista hypeä kun vaikka vuosi sitten. SaiPan sauma olisi juuri tuossa että laitettaisiin kärppien pasmat sekaisin, mutta ei tuossa joukkueessa oikein ole sellaisia hahmoja jotka siihen pystyisivät. Varmasti innostus olisi kovempi jos vastassa olisi vaikka Tappara, heitä vastaan pelatuissa otteluissa on sentään ollut vähän jotain särmää. Nyt fiilis on etukäteen se, että parhaimmillaankin SaiPa pelaa vaan nolla-nollaa mahdollisimman pitkään kunnes joku miljonääri jaksaa lyödä santelipuumailallaan sen norsunluukiekon kerran maalivahdin taakse ja toisen kerran tyhjiin.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vai että SaiPa. Kyllä olen vähän samoilla linjoilla kuin McTorso. Tylsä on. Ja viime kaudella jo nähty. että ei niistä Kärppiä ole kaatamaan. Vaikka uho oli kyllä silloinkin kova.

Tuo Glenn-asia on hassu. Aikuiset miehet oikein tahallaan haluaa ymmärtää asioita väärin. Tuskinpa se Glenn sen kummallisempi mies on kuin kukaan muukaan jolla on jo soppari kilpailijaan. Se vaan sanoi sen jokseenkin tökerösti. Kyllähän se varmasti kenelle tahansa aiheuttaisi sekavuutta pääkoppaan, jos olisi vastaavassa tilanteessa. Olikohan kolmikolla Kemppainen, Junttila, Donskoi myös sopimukset täksi kaudeksi jokaiseen viimekauden pofvastustajaan, kun niidenkin tehot putosivat runkosarjan noin 50 maalista playoffien noin nollaan maaliin. Onneksi meillä oli Aaltonen. Eipä siinä, minun puolesta Glennillä saakin olla ensi kaudeksi soppari vaikka Tapparaan. Ja Davisilla ja Spangilla myös.

Veikkaan aikas täydellistä ylikävelyä tässä sarjassa. Pelillisesti SaiPan avut ovat aika ohuet. Myös pelaajisto on suht köykäinen. Sellainen mitä se SaiPan budjetilla nyt normaalistikin voi olla. Ainoan mahdollisuuden näen, mikäli tuomarilinja tulee olemaan samaa mallia mitä se oli tuossa Ilves-IFK-väännössä. Se ei ollut enää hauskaa. Pillit oli hukassa.

Toivoin, että olisi saatu vastaan Ilves tai Ässät, mutta nyt kävi näin. No pelaillaan nämä nyt pois ja sitten isojen poikien peleihin.
 

Tuborg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ehkä tämä etukäteen tylsältä tuntuu (kun pelattu aika paljon jo keskenään, CHL:t etc), mutta veikkaan, että kun ensimmäinen peli pelattu, niin alkaa taas sanailut täällä palstalla. Kummasti se vaan playoff loppupeleissä virittää pelaajat, äänijänteet ja näppäimistöä takovat nakkisormet.
 

Sininorppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Glennistä vielä, että mieshän saapui SaiPaan Itävallasta eikä siellä mitään urotekoja tehnyt. Parissa haastattelussa kysyttiin tuosta Itävallan vuodesta ja Glenn tuntui keskittyvän vähättelemään tuota sarjaa. Hirveän ammattimaista kuvaa eivät nekään lausunnot antaneet. Korjatkaa toki kuitenkin, jos muistikuvani ovat aivan väärät ja oikeasti Glenn dominoikin Itävallassa.

Aika tasaista puurtajaahan SaiPa on täynnä, mutta McTorsolle vinkiksi, että kannattaa seurata esimerkiksi Spinaa, joka olisi Kärppienkin sisäisessä pistepörssissä kakkonen. Pakistossa SaiPalla on Salcido (pakkien pistepörssin kakkonen, tasapisteissä voittajan kanssa) ja Lofquist, jotka molemmat tekivät enemmän pisteitä kuin yksikään Kärppien puolustaja. Maalivahdeista Markkanen myös voitaneen laskea jonkilaiseen tähtikategoriaan.

SaiPan mahdollisuuksien kannalta ensimmäiset pelit ovat tärkeitä. Bubimaisesti voisi todeta, että Kärppiä on vaikea voittaa neljästi seitsemässä pelissä, mutta toisaalta heti voittamalla Oulussa, riittäisi enää kolme voittoa kuudesta...
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
Kertokaapas nyt SaiPa-fanit, että mikä tuossa Glennissä niin kauheasti tökkii?Ettehän te näitä muita x-SaiPalaisia kohtaan ole noin aggressiivisia.

Sanoi ihan suoraan haastattelussa että ei halunnut välierässä vahingoittaa tulevia joukkuekavereita.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Veikkaan aikas täydellistä ylikävelyä tässä sarjassa. Pelillisesti SaiPan avut ovat aika ohuet. Myös pelaajisto on suht köykäinen. Sellainen mitä se SaiPan budjetilla nyt normaalistikin voi olla. Ainoan mahdollisuuden näen, mikäli tuomarilinja tulee olemaan samaa mallia mitä se oli tuossa Ilves-IFK-väännössä. Se ei ollut enää hauskaa. Pillit oli hukassa.

Olisit vaan jatkanut rohkeasti samalla linjalla loppuun asti, etkä jättänyt tällaista valmiiksi seliteltyä takaporttia pilaamaan vaikutelmaa.

Tympii minuakin raskaasti tämä sarja jo etukäteen, syitä on parikin. Ensinnäkin kaikissa kauden aiemmissa kohtaamisissa sitä ainoaa voitettua peliä lukuun ottamatta SaiPa oli masentavan kujalla. Toinen syy on se, että viime kevään ottelusarjaan liittyvä keskusteluketju oli niin nautittava, että olisin halunnut jättää sen iäksi kultaisten muistojen joukkoon päällimmäiseksi ja koskemattomaksi. Ah, ei auta. Katsellaan nyt sitten tää.
 
H

Hidas_ja_kankea

Mites muuten tuo Spina, kun ei ollut Porissa edes kokoonpanossa? Ettei tulisi vain glennit tai edes spangit mieleen. Erehtyi jo kertaalleen vaihtoaitiosta, mutta taisi saada hiukan apuja.

Minulle kelpaa SaiPa pelin viihteellisyyden kannalta varsin mainiosti. Samaa poff-miekkailua se on kaikkien muidenkin kanssa. Jotainhan SaiPan pitää tehdä toisin kuin vuoden aikana muissa otteluissa (pl. yksi matsi). Harvinaisen paljon tuleekin keskinäisiä pelejä ja joukkueet tuntevat toisensa turhankin hyvin.
 

hermoraunio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mites muuten tuo Spina, kun ei ollut Porissa edes kokoonpanossa? Ettei tulisi vain glennit tai edes spangit mieleen. Erehtyi jo kertaalleen vaihtoaitiosta, mutta taisi saada hiukan apuja.
Spinalla on yhden tiedon mukaan ollut sopimus TPS:n kanssa ensi kaudesta jo marraskuusta lähtien. Minusta tuntuu, että siitä lähtien kun tämä valkeni Tirkkoselle, on Pexxxi ollut suhteellisen vittuuntunut joukkueen kultapottaan. En ihmettelisi lainkaan, jos Spina ei pelaisi enää yhtäkään peliä keltamustissa (en tosin sitä itse erityisesti toivo). Jos pelaa, niin toivottavasti pystyy suhtautumaan asiaan niin kuin tilanne vaatii; se joka maksaa palkan nyt, ansaitsee sataprosenttisen suorituksen.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mites muuten tuo Spina, kun ei ollut Porissa edes kokoonpanossa? Ettei tulisi vain glennit tai edes spangit mieleen. Erehtyi jo kertaalleen vaihtoaitiosta, mutta taisi saada hiukan apuja.
Hölmöili kymppitilin täyteen, eikä saanut siis ekaa peliä pelata. SaiPa tuhosi Ässät 6-0 kotona, joten Pexi ei halunnut tehdä kokoonpanoon suuria muutoksia. Ei se ole vähempää yrittänyt tai mitään. Vähän vain tehottomampaa pörräämistä. Ei todellakaan sen oloinen pelaaja, joka pelaa löysästi, koska soppari muualle. Tulette näkemään armotonta kulmasahaamista ja vastaavasti SaiPa-fanien itkemistä, kun isäntä-Kukkonen kolaa Spinan joka vaihdossa poikkarilla laitaan, kun pörrääminen käy ärsyttämään.

. En ihmettelisi lainkaan, jos Spina ei pelaisi enää yhtäkään peliä keltamustissa (en tosin sitä itse erityisesti toivo).
Aivan varmasti pelaa. Viikon tauon aikana varmaan pistetty kärkikenttiä remppaan ja harjoiteltu niitä varten. Spina on takuuvarmasti mukana jommassakummassa kentässä.

Glennin anteeksipyynnöt tulivat ihan liian myöhään. Taisi Kärppien organisaatio reagoida hyvissä ajoin ennen kuin herra itse vaivautui suuta avaamaan.

Taipalusta vastaan ei itsellä mitään ole. Ei ehkä ollut ihan valmis pelaaja SaiPassa, mutta ei ne playoffit niin huonosti menneet kuin tilastot näyttävät. Kyllä se on joskus karu realismi, että SaiPan neuvotteluihin lyömä tarjous on saattanut olla sitä luokkaa, että neuvotteluja on ollut turha jatkaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen kyllä suuresti häkeltynyt jos Spina EI pelaa. Ei tuollaista pelaajaa ole varaa istuttaa katsomossa. Enkä kanssa jaksa uskoa, että siellä nyt mitään eeppistä asennevammaa ja haluttomuutta pelata SaiPassa löytyisi. Tai sitten olen vaan naiivi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös