Playoffs 07:Round One, Canucks vs. Stars

  • 21 672
  • 144
Tää sarja on kyllä selkeesti nyt menossa Canuckseille, no saadaanpa maajoukkueeseen kovia nimiä. Sarjan käännekohta nimittäin oli selkeästi viime ottelun jatkoaika. Jos Stars olisi vienyt sen niin se olisi luultavasti mennyt jatkoon, mutta Canucksien vietyä sen menee sarja suurella todennäköisyydellä kanadalaisille. Jos joukkue johtaa sarjaa 2-1 ja sillä on kaksi jatkoaikavoittoa ja vastustajalla ei yhtään niin varmasti on todella suuri todennäköisyys, että sarja menee jatkoaikavoitot napanneelle tiimille. Pienet marginaalit ratkasee, näin se vaan on. Canucks on onnistunut kääntämään kahden pelin momentum hetket edukseen ja perusprinsiippi on se, että kumpi sarjassa voittaa momentumhetket voittaa myös sarjan. Molempien joukkueiden tähdet ovat olleet aikalailla vaisuja je heiltä varmasti jatkossa tulee enemmän tehoja.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Manderville#48 kirjoitti:
Canucks on onnistunut kääntämään kahden pelin momentum hetket edukseen ja perusprinsiippi on se, että kumpi sarjassa voittaa momentumhetket voittaa myös sarjan.

Tami, sinäkö se oot? :D

---

En olisi vielä valmis hautamaan Starseja. Jos kääntää ympäri tämän tilanteen, niin hyvin on Dallasin peli kulkenut ilman ykkösmiesten tehoja. Eli jos/kun Modano & co. saavat pelinsä kuntoon niin homma saattaisi hyvinkin kääntyä Starsille.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vielä tuosta puhutusta jää-asiasta; kenttä oli kuulemma nyt hyvässä kunnossa, mutta viime kaudella Dallasin riveissäkin pelannut Canucks-puolustaja Willie Mitchell kertoi ottelun alla, että aina kenttä ei ole ollut ihan parhaassa tikissä vastaavissa tilanteissa;

“I’m not sure it’ll be ice. It could be a lake out there. It’ll be terrible. I’ve been there before, last year in the postseason, there were actual wet spots along the boards.”

--

Ja sarjaa ei tosiaankaan ole vielä ratkaistu. Kaikki pelit ovat olleet erittäin tasaisia ja kumpikaan joukkueista ei ole ottanut vielä pelillistä etua tässä taistelussa. Seuraava ottelu on erittäin tärkeä, sillä Canucks ottaisi tuon ottelun voitolla ison askeleen kohti jatkopaikkaa. Mutta toisaalta, mekin putosimme Minnesotalle keväällä 2003, vaikka johdimme sarjaa jo 3-1, joten ei tuostakaan tilanteesta pystyisi sanomaan vielä mitään.
 

M10

Jäsen
Jaahas, kolme ottelua pelattu ja ainakin laimeaa pahaa verta alkaa syntymään. Kommenteista voi sen päätellä vaikka toki suurimmaksi osaksi kyseessä on tuomareiden psyykkaamista.

Linden`s hit was illegal, coming when i didn`t have the puck. It could have easily been a roughing call
- Darryl Sydor

Canucksin maalivahti sen sijaan syytti Ladislav Nagyä tahallisesta maalivahdin ajelemisesta.

Last night it was a bit of a cheap shot. It was intentional, Why else would they be bumping me after the whistle like that? The first game I thought a couple times it was obviously flagrant. We've just got to fight through the situation and can't let it affect you.
- Roberto Luongo

Luongo ei kiistänyt joukkueiden välille kehittynyttä skismaa

That tends to happen when you play somebody three consecutive times. I'm sure there's a bunch of guys in the other room that don't like us and we don't like a bunch of guys in the other room. That's the way it goes.

Dallas-kapteeni Brenden Morrow antoi tunnustusta hyvälle kaverilleen, maalivahti Turcolle.

You're not going to shut a team out four times and win that way. If I was him, I'd be angry at our team right now. He's giving us chances to win and we're not getting it done for him. That's on our shoulders. Some of us have to step up and find a way to get that winner.

Craig Ludwigin kolumnista pari mielestäni hyvää lainausta koskien Starsin pelaamista ja tulevaa ottelua

Dallas needs to have faith in Marty and get after it on the offensive end and create more chances. Marty is in a zone right now and I bet if you asked him he would say, "Guys I'm OK with you guys going for it on the other end and taking some chances to score and win this game. If there's a 2-on-1 coming back, I'm going to stop it for you. Just go win the hockey game."

When the Stars score the first goal, which they did Sunday night, you'd like to see them say, "Let's go get the second one right now." It's attitude and commitment and playing without fear. You cannot play scared or careful in the playoffs. That's not what this time of year is all about.

*****

Ensi yönä sitten luonnollisesti Starsin kauden tärkein peli. Toivottavasti Tippett ei muuta konseptia liikaa vaan luottaa ketjuihin ja nimenomaan siihen, että jotkut Dallasin parhaista pelaajista nousevat esille. Se on meinaan nyt pakko.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sarjan neljäs peli edessä ja kuten joka ottelun jälkeen, panokset kasvavat entisestään. Voitolla Vancouver ottaisi jo 3-1 johdon sarjassa ja saisi mahdollisuuden ratkaista tämä taistelu kotona, tappiolla Dallas tasoittaisi sarjan ja koko paletti olisi jälleen täysin auki.

Vancouverin leirissä viime päivinä eniten puhuttanut asia on ollut Roberto Luongoon kohdistuneet häirintä-yritykset, joista Ladislav Nagyn maalille ajo viime ottelussa oli puheiden mukaan lähellä aiheuttaa Luongolle loukkaantumisen. Luongo itse kertoi tästä viime pelin tapahtumasta Vancouver Sunissa seuraavasti;

"He kneed me in the elbow," Luongo said Monday, the temperature in the series finally starting to rise. "I thought it was a bit of a cheap shot because it was after the whistle. All of the times they've bumped me have been after the whistle, so that's what's a little disheartening.

"If it was happening during the play, with traffic and stuff, fine. That's part of the game. But after the whistle is a bit disappointing. I wasn't on the ice faking. It's not my style. I was pretty sore."

"Well, yeah, for sure, I think it's intentional," said Luongo. "Why else would they be bumping me after the whistle when there is nobody around them? I was a little bit surprised there were no calls. I thought it was flagrant a couple of times.

"There is definitely something for the league to look at here. I can count four or five incidents in the series already."

Kovaotteinen Canucks-pakki Kevin Bieksa kertoi Luongoon sarjassa kohdistuneista häirintä-yrityksistä puolestaan seuraavasti;

"It's tough when you see a guy bumping your goalie and the ones who have been bumping him are their little guys," Bieksa said. "I don't want to say Europeans, but it's their smaller, less physical guys who are trying to get in there and just be little pests.

"You know they aren't going to do anything back so if you give them a little shot, there could be a dive in there. You have to be very careful."

Yllätyksenä Dallas-pelaajien häirintä-yritykset eivät tule kenellekään. Yllätyksenä ei tule myöskään se, että Canucksin pelaajat kertovat näistä näin selvillä sanoilla. Taistelu tällä osastolla saa jatkonsa ensi yönä.

Yksi ottelusarjassa Canucksin puolelta toistaiseksi toimineista asioista on ollut Dallasin kokeneen Mike Modanon pitäminen kurissa. Modano on pelannut (aina kun on ollut mahdollista) Vancouverin pakkiparia Willie Mitchellia ja Kevin Bieksaa vastaan ja kerännyt toistaiseksi vain yhden syötön - tuolloin Mitchell/Bieksa kaksikko ei ollut jäällä. Starsin puoli odottaa Modanon saavan pelinsä toimimaan jatkossa paremmin, mutta helppoa tämä ei tule olemaan. Modano kertoi vaikeuksistaan tässä sarjassa;

"The scoring chances are slim and none out there,'' Modano said after the game. "You try to make the most of it when you do get it. You've got to work through their checkers, then you've got to go through [Willie] Mitchell and then you've still got [Roberto] Luongo. ... We've got our hands full.''

Nyt näyttää siltä, että Willie Mitchell saa taas yhden päänahan vastustajan tähdistä, mutta sarjahan on vielä pahasti kesken.

Joitakin linkkejä ottelun alla iltalukemiseksi;

 

M10

Jäsen
Turpiin tuli kuudennen kerran putkeen kotona pudotuspeleissä. Alan olemaan Tippettille fudut -bandwagonissa. Tuskin Hicks ja Armykään hyvällä katsoo näitä karmaisevia pleijaritilastoja. Tippettin aikana maaleja vain ei olla osattu tehdä silloin, kun niitä eniten tarvittaisiin. Kuten jo runkosarjan lopulla tuli todettua; ei kannattaisi luottaa huikeisiin nousuihin pleijareissa, sillä näissä peleissä comebackin tekeminen on sata kertaa vaikeampaa. No, tässä sitä ollaan taas kerran häviämässä ekalla kierroksella. Hattua pitää toki nostaa Vancouverille ja Luongolle.

Onneksi seuraava peli on Vancouverissa. Ei kuitenkaan helpota tilannetta pätkääkään, että Canucks on joskus hävinnyt sarjan 3-1-johtotilanteesta (MIN). Vastustaja ei taatusti halua toistaa tuota romahdusta.

Täytyy ilmeisesti pyytää taas halperneilta tarvittavia tehoja tuohon viidenteen peliin. GM Placelta voitto, niin voidaan sitten tulla komeasti päättämään kausi AAC:lle Modanon celeb-vaimo Willa Fordin eteen.
 

kausi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Westendin työväenpalloilijat
YES!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tästä se lähtee, kyllä "Tähdet" on nyt lyöty!

Vaikka kaikki sanoo ettei oo muka veskojen taistelu, niin kyllä se saatana on Luongon voitti ja sen kautta Vancouverille.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Nässe kirjoitti:
YES!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tästä olen ehdottomasti samaa mieltä.

Nässe kirjoitti:
Tästä se lähtee, kyllä "Tähdet" on nyt lyöty!

Jos olisin isäsi sanoisin : "Nurkkaan häpeen tollasista!" Mutta kun en ole sanon, että pidetään ne päät kylmänä. Jälleen yksi taistelu on voitettu, mutta sota on vielä pahasti kesken.

Canucks käänsi siis ensimmäistä kertaa tämän kevään pudotuspeleissä pelin edukseen varsinaisella peliajalla. Voittomaalintekijänä kunnostautui tällä kertaa Trevor Linden. Illan ehkäpä suurin ihme oli, että ensimmäistä kertaa tässä sarjassa sama pelaaja onnistui toistamiseen maalinteossa, tämä pelaaja oli Mattias Öhlund. Dallasin tasoitettua Vancouverin johdon viimeisessä erässä Nucksit käänsivät jälleen tiukan matsin edukseen reilut viisi minuuttia ennen loppua.

Edellisellä kerralla, kun kummatkin suosikkini Sm-liigassa ja NHL:ssä olivat 3-1 voitoissa johdossa, sarjat päättyivät lopulta tappioon. Pukeudun mieluummin Coloradon paitaan kuin sanon, että Starsit on jo lyöty.

Let's go Canucks!!!
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Morrow10 kirjoitti:
Turpiin tuli kuudennen kerran putkeen kotona pudotuspeleissä. Alan olemaan Tippettille fudut -bandwagonissa. Tuskin Hicks ja Armykään hyvällä katsoo näitä karmaisevia pleijaritilastoja. Tippettin aikana maaleja vain ei olla osattu tehdä silloin, kun niitä eniten tarvittaisiin.

Noniinno. Armyn kasaama joukkuehan Tippettillä on käytössään. Jos joukkueen ainoa keino voittaa on se, että Turco pelaa nollapelin, voiko vika olla pelkästään valmentajassa tai siinä saatanan pelikirjassa, jolla nykyään ilmeisesti kaikki voitetaan tai hävitään. Pelaajat eivät ole millään tapaa osallisina. Toki itseäkin vituttaa Tippettin äärivaroivainen taktikointi ja passiivinen tyyli, mutta oikeasti peiliinkatsomisen paikka on Modanolla (0+1), Lehtisellä (0+0), Morrow'lla (1+1), Nagyllä (0+2) ja Ribeirolla (0+1), ei Tippettillä. Siellä on playoffit menossa!
 

RCY#7

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Dallas Stars, Habs, Liverpool, Suomi
Tylyähän tämä taas on. Maalinteko peli tämäkin on ja maalit ratkaisevat ja meiltä ei maalintekijää/tekijöitä näytä nyt löytyvän. Odotin paljon enemmän Modanolta, Lehtiseltä ja kumppaneilta, mutta paha pettymys tuo tehottomuus on ollut. Tietysti, se on osaltaan ollut myös Luongon osaamista ja hyvyyttä, ettei enempää ole osuttu kehikon sisään.

Nyt täytyisi tehdä jotain radikaalia ja tehdä kokeilevia, rohkeita muutoksia kenttäkoostumuksiin, ettei vain hakata päätä hölmönä seinään. Ei tämä tästä ainakaan huonommaksi voi mennä ja viedään se kiekko tästä lähin sinne maaliin.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Ei sillä, että tällä mitään merkitystä olisi, mutta pistetäämpä lainaus Canucks.comista:

"Teams that take a 3-1 series lead in the NHL’s best-of-seven system go on to win the series 92.7 percent of the time. In the history of seven-game format, teams winning 3-1 have lost only 10 times, but have won 127."

Itseasiassa todella yllättävä tilasto. Kun näin äkkiseltään muistan vastaavasti sattuneen neljä kertaa Vancouverille. Siis siten, että 3-1 sarjassa tappiolla ollut joukkue nousee voittoon. 92 Voitimme Winnipegin, 94 Voitimme Flamesin, 03 voitimme St. Louisin ja sen perään hävisimme Minnesotalle.

Statsit puhuu nyt kyllä meidän puolesta, mutta kaikki me tiedämme kuinka vähän niihin voi tiukan paikan tullen luottaa. Joka tapauksessa Vancouverin on voitettava yksi ottelu vielä ja sehän ei ole NHL:ssä mitään joukkuetta vastaan helppoa, saati liigan yhtä parhaiten puolustavaa joukkuetta vastaan. Toki se on tietenkin helpompaa kuin kolmen perättäisen voiton ottaminen. Pointtini kuitenkin on, että peli kerrallaan mikään sarjan johtoasema ei sarjassa ei anna yksittäiseen otteluun johtoa, kuten Minnesota ja Calgary tänään osoittivat. Sarja olisi saatava mahdollisimman pian poikki, sillä mitä pitemmälle sarja etenee, sitä vahvemmilla Stars on.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Luongo on pistänyt portit todenteolla kiinni ja Vancouverilla on sarjassa jopa pelottavan hyvä 3-1 johto. Uransa ensimmäisessä playoff-pelissä Luongolle meni peräti neljä osumaa, mutta tämän jälkeen Dallasilla on ollut todella tuskaa saada kiekkoa Bobby Loun taakse; Stars ei saanut yhtään osumaa ensimmäisen ottelun lähes 80 minuutin jatkoajalla, teki toisessa ottelussa kaksi maalia ja on tehnyt tämän jälkeen yhteensä kaksi maalia viimeisten kahden pelin aikana.

Sarjan ensimmäisen 60 minuutin jälkeen Luongolle on siis ammuttu yhteensä neljä maalia reilussa neljässä ottelussa. Tämä tekee alle maalin per ottelu viimeisten neljän 60 minuuttisen aikana maalivahdille, jonka paineensietokyky tuntuu vain nousevan runkosarjasta ja joka on jälleen kerran turhauttamassa vastustajia huikealla pelillä. On tämä hieman erilaista edelliskausien maalivahtityöskentelyyn Vancouverin päässä.

Mutta jotta tämä ei menisi pelkästään maalivahdin kehumisen piikkiin, niin pitää antaa tunnustusta myös Luongon ympärillä toimivalle orkesterille. Hyökkäyksestä tuntuu nousevan hyvää tahtia uusia ratkaisijoita, kun kaksoset on saatu Dallasin toimesta nollattua kiitettävästi. Viimeisin oli "Mr. Canuck", Trevor Linden, joka iski Dallasia vastaan pelin voittomaalin ja teki pitkän uransa 33. playoff-maalin. Linden on enää yhden maalin päässä Canucksin kaikkien aikojen playoff-maalitilaston ykköspaikasta (Pavel Bure).

Puolustuksessa luottopakki Mattias Öhlund teki sarjan toisen maalinsa ottelun kolmannessa erässä ja vei tuolla maalilla Canucksin vierasjohtoon. Ehkä tärkein alakerran mies oli kuitenkin Willie Mitchell. Ensin Mitchell piti päälle 24 minuuttia pelanneen Mike Modanon kurissa (Modano ei saanut kovista minuuteista huolimatta yhtään laukausta), sitten Willie syötti Vancouverin voittomaalin ja kruunasi iltansa pelastamalla kiekon maaliviivalta, kun ottelua oli jäljellä enää pari minuuttia. Huikeaa puolustustyötä jälleen kerran tältä aliarvostetulta puolustavalta puolustajalta.

Hiisi_van_Holten kirjoitti:
"Teams that take a 3-1 series lead in the NHL’s best-of-seven system go on to win the series 92.7 percent of the time. In the history of seven-game format, teams winning 3-1 have lost only 10 times, but have won 127."
Tämä prosenttiluku tuli minullekin yllätyksenä. Mutta kuten Hiisi jäljempänä totesi, mikään ei ole sarjan kannalta vielä selvää. Nämä vastustajien nousut näistä vastaavista tilanteista muistuvat minulle väkisin mieleen, kun sarja on nyt tässä tilanteessa. Otan tähän lainauksen tuosta Canucks.comin raportista;

Teams that take a 3-1 series lead in the NHL’s best-of-seven system go on to win the series 92.7 percent of the time. In the history of seven-game format, teams winning 3-1 have lost only 10 times, but have won 127.

But before you count this series all but won, consider that the last time the Canucks were up 3-1 in a post game series was against Minnesota in 2003. The Canucks went on to lose in the seventh and final game. That series bears an eerie resemblance to this one, as Vancouver won the first game on home ice, lost the next one, then swept the two games in Minnesota. Sound familiar? If that’s not enough to send shivers up your spine, two of those four games ended in overtime, just like this series with Dallas.

If you’re an optimist, however, here’s some information you’ll prefer. The series Vancouver played before Minnesota in 2003, which was against St. Louis, had Vancouver come back from a 3-1 deficit.

Ja vielä loppuun hyvä uutinen koskien Vancouverin kahta alinta ketjua. Tärkeä työntekijä Josh Green palasi tähän viimeiseen otteluun takaisin kokoonpanoon. Matt Cooke ja Ryan Kesler jatkavat edelleen sivussa (Kesler varmuudella pidempäänkin), joten Greenin paluu on tärkeä.
 

M10

Jäsen
NIN kirjoitti:
Toki itseäkin vituttaa Tippettin äärivaroivainen taktikointi ja passiivinen tyyli, mutta oikeasti peiliinkatsomisen paikka on Modanolla (0+1), Lehtisellä (0+0), Morrow'lla (1+1), Nagyllä (0+2) ja Ribeirolla (0+1), ei Tippettillä. Siellä on playoffit menossa!

Ehkä joku toinen valmentaja olisi saanut näistä miehistä enemmän irti? Kyllä kolme perättäistä ekan kierroksen putoamista riittää minulle. Tai sitten tässä tilanteessa ei vaan pysty ajattelemaan järkevästi. Toisin sanoen, vituttaa niin paljon ettei veri kierrä päässä.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
NIN kirjoitti:
Toki itseäkin vituttaa Tippettin äärivaroivainen taktikointi ja passiivinen tyyli, mutta oikeasti peiliinkatsomisen paikka on Modanolla (0+1), Lehtisellä (0+0), Morrow'lla (1+1), Nagyllä (0+2) ja Ribeirolla (0+1), ei Tippettillä. Siellä on playoffit menossa!

Vaikka tässä vaiheessa playoffeja ei paljoa kannattaisi "haukkua" vastustajan pelaajia niin pakko vähän sohaista. Meinaan että jos Ribeiron niskaan on kasattu odotuksia niin varsin erikoiselta kuulostaa. Tai ainakaan aiemmat näytöt playoffeista eivät päätä huimaa. Kohtuu hyvien (+50 points) kausien jälkeen Ribeiro on vajonnut playoffeissa näkymättömiin. Tietysti tällä hetkellä melko tyytyväisenä voi katsella ja todeta ettei se taida vielä tälläkään kaudella muuttua. Kunnes Ribeiro tämän jälkeen ratkaisee seuraavan pelin...
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Hiisi_van_Holten kirjoitti:
pistetäämpä lainaus Canucks.comista:

"Teams that take a 3-1 series lead in the NHL’s best-of-seven system go on to win the series 92.7 percent of the time. In the history of seven-game format, teams winning 3-1 have lost only 10 times, but have won 127."

Huomasin, että Vancouver Sunin toimittaja Jaime Aron sen sijaan väittää toista:

"Only 20 of the 210 teams that have fallen behind 3-1 in a series have come back to win it."

Kumpikohan näistä on oikeassa? Koska Vancouveriltakin löytyy niin monta vastaavaa sarjaa, taitaa kyllä tuo Aronin tilasto olla paikkansa pitävämpi.
 
Tämä sarjan ratkaisut nähtiin ekassa ja kolmannessa pelissä juuri niin kuin ennakoinkin. Tämä voitto Canucseille oli aikaisempien pelien momentum-hetkien voittamisen ansiota ja minulle täysin odotuksien mukainen voitto. Enää tarvitsee Canucksin saada se viimeinen niitti sarjalle. Veikkaan, että Canucksit lopettavat sarjan viidennessä tai kuudennessa pelissä. Jokisen loukkaantuminen valitettavaa, mutta ei millään lailla ratkaisevaa Dallasin tai Suomen maajoukkueen kannalta. Hagman, Lehtinen ja Miettinen joka tapauksessa todella kovia vahvistuksia Suomelle jos suostuvat kutsuun. Eli viimistä sinettiä odotellessa...
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Bulls, Arsenal, Canucks ja Three Lions
Olisihan se nyt viidessä ollut aivan liian helppoa. Seitsemään mennään se on saletti, mutta kuinka siellä seitsemännessä käy niin se on täysi arvoitus. On muuten ollut hauska seurata urheilulehden veikkauksia tästä sarjasta, jokaiseen otteluun heidän analyytikkonsa Mari Salmela on veikannut väärin. Kun eilen katsoin, että hän oli veikannut ykköstä, niin arvasin, että näinhän tässä lopulta käy. Nyt oli Dallasilta vuorossa jatkoaika tilaston petraus, seuraavaksi kotitilaston?
 

M10

Jäsen
Siitä onkin aikaa, kun Dallas viimeksi voitti pleijareissa jatkoajalla. Viimeksi kultaisen maalin taisi tehdä Steve Ott joskus vuonna miekka ja kivi. Onneksi kapteeni-Morrow ratkaisi voiton Marty Turcolle, joka ekan erän huipputorjunnoillaan antoi mahdollisuuden tänään joukkueelleen.

Nyt kyllä voidaan unohtaa puheet siitä, että Turco ei riittäisi pleijareissa. Kaksi upeaa nollapeliä vieraskentällä. Aika uskomaton maalivahtien taisto tämä sarja. Luongokin ottaa ihan kaikki vedot mitkä näkee, tuli laukaus sitten mistä kulmasta tai kuinka läheltä vaan.

Kuten jo tuolla otteluketjussa hehkutin, Mike Ribeiro oli ehkä kentän paras hyökkääjä tänään. Heti kun peli ei ole puolustuspuuroa, niin sis. pistepörssin ykkönen pääsee oikeuksiinsa. Aivan huikeata pelin järjestelyä häneltä. Nagyn voisi kyllä heivata hiuksista vittuun. Barch vaikka vierelle ajelemaan kaikkea, mikä liikkuu.

Modano pelasi paljon ja mielestäni aika hyvin. Kuten myös Halpern ja Barnes. Lehtinen sen sijaan vieläkin ihan kuutamolla.

***

Kyllä tässä ihan hyvät merkit on ilmassa. Askel askeleelta.. Tuo paha kotitaika pitäisi vaan murtaa.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Upea teko kapteenilta! Näin sitä esimerkkiä näytetään. Kotitilasto AAC:ssa on Dallasia vastaan, mutta tilastot on tehty taikauskoisia varten.

Turco on edelleen aivan loistava, muttei ole hyvä asia, että joukkue voi voittaa vain jos Turco nollaa vastustajan.

Jotenkin tuntuu, että Lehtinen ei ole aivan kunnossa. Tätä teoriaa tukisi runkosarjan lopun (muistaakseni) neljän ottelun poissaolo loukkaantumisen takia ja kentällä tällä hetkellä nähtävä tai näkymätön Jere. Hieman myöhässä, lievää epävarmuutta. En tiedä kunhan spekuloin.

Mutta yhdestä asiasta voisin lyödä pääni pantiksi, että maajoukkuespekuloijat voivat kyllä vetää nimilistoistaan Jeren nimen yli, vaikka Dallas eka kiekalla tippuisikin. Ei tule mömmömkisoihin Moskovaan. En edes muista milloin olisi viimeksi pelannut MM-kisoissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei riittänyt edes Luongon varsinaisen peliajan nollapeli, hienot torjunnat ja Canucks-hyökkääjien hyvät maalipaikat, kun vastapuolella loisti maalivahti, jota ei saatu rikki kertaakaan 66 minuutin aikana. Tuskastuttavaa - varsinkin upeasti jälleen pelanneelle ja taistelleelle Luongolle.

Nimimerkki Morrow10 kanssa täysin samaa mieltä Turcosta. Mies on antanut jokaisessa pelissä joukkueelleen täyden mahdollisuuden voittaa ja pelannut sarjassa jo kaksi nollapeliä, joten ei Dallas ainakaan maalivahtiinsa tule kaatumaan.

Tämä on ollut kyllä todella hieno sarja toistaiseksi ja tulee varmasti säilymään sellaisena loppuun saakka. Toistaiseksi joukkueet ovat ottaneet lähes kaikki voittonsa vieraissa ja toivottavasti tämä meno tulee jatkumaan seuraavassakin pelissä.

Etukäteen sitä osasikin aavistaa, että juuri tämä viides ottelu tulisi olemaan Vancouverille se kaikkein hankalin ottelu. Canucksilla oli ottelupallo, peli pelattiin kotiyleisön antamien paineiden edessä ja Dallasille tappio olisi tiennyt kauden loppumista.

Mahdotonta sanoa, pystyykö Canucks katkaisemaan sarjan seuraavassa pelissä Dallasissa, mutta jotenkin tuota ottelua kohtaan löytyy tällä hetkellä enemmän luottoa kuin löytyi tämän viidennen ottelun alla. Vancouverin olisi myös pakko laittaa sarja pakettiin tuossa pelissä, sillä mikäli Dallas saisi kaksi peräkkäistä voittoa, Stars olisi aika vahvoilla.

Vancouverin puolelta ei tappiosta huolimatta huonoja pelaajia kannata edes etsiä, sillä joukkue pelasi jälleen hyvän ottelun. Luongon ohella suurimmat yksittäiset kiitokset on osoitettu jälleen puolustaja Willie Mitchellille. Esimerkiksi Canuks.com kirjoittaa Mitchellin viidennen pelin otteista seuraavasti;

Willie Mitchell, as usual, was a force in the Canucks own end. He put his body on the line and had five of the Canucks 20 blocked shots. The entire Stars team combined for 9.

When he wasn’t blocking shots, he was getting his 63 inch piece of lumber in the way of the Stars. He prevented three or four top quality scoring chances in a game that had very few. Mitchell finished with 26:13 of ice time.

Vancouverin hyökkäyksestä kuitenkin sen verran ajattelemisen aihetta, että vaikka Sedinien ja Näslundin välinen yhteistyö luokin paikkoja, maaleja tai pisteitä kolmikon yhteispeli ei ole tuonut. Näslundin ja kaksosten peli on välillä aika näyttävää, mutta jotenkin tuota vaivaa tehottomuus, kun Näslund ei osaa mennä esimerkiksi Taylor Pyattin tavoin maalin läheisyyteen hakemaan vapaata paikkaa, vaan hänkin pyrkii pyörittämään peliä kauempana maalia.

Tämän vuoksi minä näkisin isokokoisen Pyattin taas kaksosten kanssa, vaikka hänen alkunsa playoffeissa ei ollutkaan paras mahdollinen ja vaikka hän pelaa tällä hetkellä toisessa hyvin toimineessa ketjussa (Smolinskin ja Lindenin kanssa). Samalla Näslund voisi tuoda omaa taitoaan toisaalle hyökkäyksessä.

Ongelmana joukkueen ketjulotoissa on tosin se kysymys, kannattaisiko Näslundin ja Pyattin paikkoja vaihtaa suoraan, sillä Näslundin ja Smoken yhteispeli ei hyvästä alusta huolimatta kuitenkaan loksahtanut runkosarjassa paikalleen. Mikäli Näslundia ja Smokea ei puolestaan edes yritetä samaan ketjuun (ja Pyatt kuitenkin laitetaan kaksosten kanssa samaan ketjuun), Canucksin pitäisi muokata ketjujaan enemmänkin.

Ketjulottoa on siis vaikea ratkaista, mutta joukkueen tehokkaimmilta pelaajilta pitää kuitenkin saada enemmän tehoja. Kun Näslundin kanssa näitä ei näytä paikoista huolimatta tulevan, kaksosten tuttu ketjukaveri Pyatt olisi seuraavana kokeiltavana.
 

M10

Jäsen
Tuo Mitchellin mailahan on niin pitkä, kuin se sääntöjen puitteissa saa olla. Erinomaisen pudotuspelisarjan on tämä ex-Star pelannut ja häntä voisikin sanoa tähän mennessä sarjan parhaaksi pakiksi. Esim. Bieksa tai Sopel eivät ole päässeet hänen tasolleen. Siis noista Canucksin muista fyysisistä pakeista. Sen sijaan Dallasin pakeista Daley ja Zubov ovat onnistuneet mielestäni parhaiten.

Ei muuten pahemmin näkynyt jäällä Miettisen ja Jokisen puuttuminen. Loui Eriksson pelasi mielestäni oivallisen ottelun, vaikka hyvän tekopaikan Lindrosin kanssa missasikin. Yllättävän paljon peliaikaakin sai Loui.

Hockey Night in Canadan lähetyksessä toivat esille mielenkiintoisen pointin tuosta Ottin huitomisjäähystä kolmannessa erässä. Täsmälleen samanlainen tilanne nähtiin edellisessä ottelussa juuri ennen Canucksin voittomaalia AAC:llä ja tekijänä oli Trevor Linden (tilanteita tosin erotti se, että Ott rikkoi Morrisonin mailan).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Morrow10 kirjoitti:
Tuo Mitchellin mailahan on niin pitkä, kuin se sääntöjen puitteissa saa olla. Erinomaisen pudotuspelisarjan on tämä ex-Star pelannut ja häntä voisikin sanoa tähän mennessä sarjan parhaaksi pakiksi. Esim. Bieksa tai Sopel eivät ole päässeet hänen tasolleen. Siis noista Canucksin muista fyysisistä pakeista.

Kyllä toi Mitchell on melkoisen huikea ja jättänyt muut pakit jälkeensä. Bieksalta kieltämättä odotin enemmän, Sopeliin vastaavasti odotuksia ei juuri ollut. Kun kärkinelikko on pelannut yli 28 minsaa per ottelu niin Sopel kellottaa 15 minsaa per peli. Omasta mielestä jopa Krajicek on pelannut paremmin kuin Sopel. Eikä esim Fitzpatrick kauheasti häviä Sopelille. Esimerkkinä että Rory vetäsi yhdessä ottelussa enemmän taklauksia kun Sopel neljässä.
 

TobiasG

Jäsen
Suosikkijoukkue
MuLLets...
Unohdettaisiinko ne mm-kisat tässä ketjussa? Ei ne sovi paikkaan jossa puhutaan NHL-playoffeista. Eikä ne edes kiinnosta kovin paljoa.

Olipa karmiva ottelu. Ei voi maalinteko olla noin vaikeaa, mitä se on Starsseilla ollut jo pitkään. Mistä se maalinsylkijä oikein kaivettaisiin, koska ei todellakaan voi olettaa Turcon pelastavan Dallasia joka matsissa? Aivan sama, vaikka se olisi Yared Hagos farmista, tai ihan kuka vaan, mutta jotain ryhdistäytymistä tuohon jengiin on saatava jatkoon halutessa. Aika tasapaksu rosteri Stars poppoolla on, mutta luulisi sieltä maalintekijöitä silti löytyvän. Eihän sieltä mitään ikea-ketjua profiililtaan saa, enkä haluaisikaan, kun ne on niin rumia ja ruotsalaisia..hah..mutta edes sellainen, joka laittaa sen kiekon maaliin vaikka väkivalloin.

Tässä on sellaiset kutinat, että kunhan se tukos sieltä putkistoista saadaan liikkumaan, niin alkaa kiekkoja maaliin uppoamaan. Oh Mr. plumberman, please come help us...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös