Playoff 2023 finaalit: Tappara (1.) – Pelicans (4.)

  • 146 186
  • 1 379

Kumpi vie Suomenmestaruuden

  • Tappara

    Ääniä: 270 57,9%
  • Pelicans

    Ääniä: 196 42,1%

  • Äänestäjiä
    466

Sandman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Ajattelin vitutukselta avata jatkoajan ja katsoa mitä täällä todetaan pelistä, no ei olisi kannattanut, sen verran turhaa vänkäämistä täällä on.

Tappara voitti täysin ansaitusti, pelaamalla rasittavan tehokasta vieraskiekkoa ja voittomaali oli mun mielestä aika tyypillinen playoff pomppumaali, nyt se vain tuli ikävästi heti matsin alussa. Pelicanskin sai luotua riittävästi maalipaikkoja, mutta meitä vaivasi nyt tällä kertaa ilves syndrooma ja viimeistely oli aika heikkoa.

Ulosajoon johtanut tilanne oli täysin selkeä ja taklaus osui päähän, penalle olisi toki kuulunut edeltävästä tilanteesta myös 2min estämisjäähy kiekottoman miehen kolaamisesta. Kangasmiehen kaatamisesta lopussa olisi kuulunut kanssa jäähy, mutta noita jäi muutenkin aika monta viheltämättä ja tuomarit eivät tuossa kohtaa enää uskaltaneet boksiin tapparan ukkoa laittaa.

Tappara on ollut kahdessa ekassa pelissä oikeastaan juurikin niin paha, kuin ennakkoon pelkäsin ja ansaitusti sarjaa johtavat, eipä tuota joukkuetta kukaan muukaan omasta mielestä pystyisi tällä hetkellä paremmin haastamaan, tänään sentään saatiin numerollisestikkin ja myöskin pelillisesti tasainen matsi.

Maalivahtien taistelusta sen verran, että tänään Heljankoakin päästiin haastamaan ja ukko otti kyllä tärkeissä paikassa juurikin ne tarvittavat kopit ja aika rauhallista oli torjuntatyöskentely kokonaisuudessaan muutenkin, enää en ihmettele tapparakannattajien kehuja. Bartosak palasi kanssa omalle tasolleen, vaikkakin voittomaalissa sijoittuminen ei ollut ehkä ihan paras mahdollinen. Bartoa pidän edelleen napsun verran parempana maalivahtina, koska pitkälti ukon ansiosta finaaleja ylipäätään Lahessa pelataan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Tässähän on voitettu (viekkaudella) ja vääryydellä jo niin monta mestaruutta (2003 kävikö kiekko maalissa?, 2016 ns. väärä vaihto jossa HIFK oletti jotain ja lopetti pelaamisen, 2017 tekikö Jasu korkealla mailalla?, 2022 tekikö Luoto jotain väärää?), ettei tule yllätyksenä että aina löytyy jotain josta voi jauhaa loputtomiin ja vääntää sitten niin maan perusteellisesti otsikoita.
Tuskin maltan odottaa niitä paikallisfinaaleita vuonna X ja jos sattuu tulemaan voitto.
 

kamenski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tappara on kuin HJK, vaikkei olisikaan paras päivä niin materiaali on vaan niin paljon parempi että nää vaan kääntyy voitoiksi.

Yv+av % ihan älytön Tapparalla. Ja minä ainakaan en pysty edes sanomaan mikä tosta avstä tekee niin hyvän, näyttää hirmu passiiviselta mutta ei taida kuitenkaan olla sitä.
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
Semmone. Omasta mielestä Pelicans oli kyllä yllättävän aseeton illan pelissä. Esim. Nokialla toka erä oli paljon parempaa tekemistä lahtelaisilta ja siinä näytti, että vierailija menee ohi. Toki Tapparakaan ei ollut ihan ytimessä siinä mutta enivei. Tänään Tapparalle aukesi aika paljon ylivoimahyökkäyksia ja laatutontteja joista normaalisti kyllä on laitettu.

Tänään sitten taas isketään Areenalla yhteen ja näkisin, että Pelicans tuhotaan illalla. Jotenkin meinaan kotijoukkue näytti siltä, että bensa ja usko olisi vähän loppumassa. Mutta pelataan nyt vielä eka. Vaikea kyllä nähdä, että Pelsut voittaisi 4/5 lopuista peleistä, sen verran timanttinen tämä Tappara vuosimallia 22-23 on.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Miksi Kemiläisen mahdollinen viheltämättä jäänyt jäähy herättää niin paljon keskustelua? Ensimmäisessä kampitus jäähyssä selkeästi Jasek ottaa Tapparan pelaajan mailan omiin kätösiinsä ja tästä vihelletään VAIN Tapparalle jäähy!
Olenko ymmärtänyt väärin, mutta tuntuma on että tästä keskustelee kaikki muut paitsi Pelicans kannattajat?
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Yv+av % ihan älytön Tapparalla. Ja minä ainakaan en pysty edes sanomaan mikä tosta avstä tekee niin hyvän, näyttää hirmu passiiviselta mutta ei taida kuitenkaan olla sitä.
Hyvää ohjauspeliä, ei pääse vastustaja kovin usein hyville tonteille ja silloinkin kun pääsevät on maalin edusta usein ilman maskia ja Heljanko hoitaa loput. Lisäksi Tapparan alivoimassa on näkynyt parilla viimeisellä kaudella, että yritetään usein itse maalia. Ehkä vastustajien valmentajat ovat teroittaneet liikaa tätä ja on mennyt yyveet joissain paikoin turhan varmisteleviksi...tai sitten vaan rva Fortuna tykkää meidän yhteisöstä. :)
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelicansin on yksinkertaisesti pakko ottaa kaksi seuraavaa. Jo ensimmäinen kotipeli oli melko kriittinen.

Ei kai se mahdotonta ole, ensimmäinen vierailu Tapparan vieraaksi oli synkkää vitosta lukuunottamatta lähellä oppikirjamaista vierasryöstöä. Kotona taas oltiin sen kuuluisan fraasin mukaan "pelillisesti parempia", mutta kun kyseessä on maalinteko- ja maalinestopeli. Samaan viisauteen ovat Pelicansin vastustajat monesti törmänneet.

Olen itse henkilökohtaisesti huomenna Nokia-areenalla. Revin sen saatanan vierasryöstön vaikka pakolla, ihan itse omin pikku kätösin. Voitte sitten täällä foorumeilla itkeä tuomareista ja tuomareista itkemisestä.
 

RL1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raumam Boja
Taitaa Tapparalle tulla komeaan playoff-sarjaputkeen 4-0 sarjavoitto. Ei mitään palaa Pelicansilla ja kuudesta erästä yhdessä saanut Tapparan ahtaalle n. 15 minuuttia ja siinäkin erässä otti turpaan 3-1. Eikä Tappara edes ihan täysillä pelaa vrt. CHL-finaali.

Viime kaudesta tähän päivään siis 4-1,4-1,4-1, 4-0, 4-1. Tuollainen 24-4 on kieltämättä aika kova.
 

Cappe71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Thorengruppen IBK, CHL, Salibandy, Leki
Tuomariston toimintaan en ota kantaa, mutta sen verran sanon, että en yllättyisi jos kutsu kävisi MM- kisoihin. Siis aivan kertakaikkisen hurja on tuo torjuntaprosentti ja muutenkin, katsokaa mikä muuri hän on tuolla.
 

Wire

Jäsen
Ai onko tässä joku sääntö, että molempien pitää saada saman verran...

Joka tapauksessa, onpa Tappara hyvä alivoimallakin. Oli siellä toki paikat tehdä muutama maalikin, tolppakin kolisi mut ei.
Ei ole, toisaalta kun jättäisi noista filmeistä viheltämättä niin aika tasaisestihan tämä olisi mennyt.

Itse olen yleisesti sitä mieltä että jos finaalissa joukkueet tekee vain 2 jäähyn arvoisen rikettä niin jossain on vikaa.

a) tuomareissa
b) joukkueissa

Otteluparista sen verran että Pelicans on lähtenyt väärälle tielle ja keskittyy täysi epäoleellisiin asioihin joka sataa Tapparan pussiin.

Jopa päävalkku Niemelällä on fokus kadonnut kun ulistaan joka haastattelussa "suomessa näitä ei voi kommentoida". Nyt repputurvat tukkoon, fokus peliin ja sen saman ilon kautta kuten ennen finaaleja.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Tuskin maltan odottaa niitä paikallisfinaaleita vuonna X ja jos sattuu tulemaan voitto.
Ilves ei nyt ihan hetkeen ole finaaleihin tulossa.
Se momentum oli ja meni.
Ensi vuonna Tapparalla varmaankin sisuuntunut puolen Suomen joukkue vastassa.
 

marso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Puolustaja heittäytyi tulevan laukauksen eteen, kuten puolustajat tavallisesti tekevät. Ei tuollainen tahallaan päin luisteleminen voi olla mikään vapaudut vankilasta -kortti. Hyökkääjä luisteli tässä tilanteessa suoraan laukausta peittämään liukuvaa puolustajaa päin.

Puolustajalla on aina oikeus pyrkiä heittäytymällä peittämään syöttö tai laukaus. Jos hyökkääjälle annetaan lupa tahallaan vaarallisesti luistella kiekon eteen heittäytyvää puolustajaa päin, ollaan menossa aivan väärään suuntaan sääntöjen tulkitsemisen kanssa.
Missä vaiheessa Kangasniemi oli tuossa tilanteessa laukaisemassa tai syöttämässä? Mielestäni hän oli koko ajan ajamassa maalille, ja puolustaja pelaaja kampitti hänet tässä yrityksessä. Jos taas Kangasniemi tekikin jonkin valelaukauksen tilanteessa, hän harhautti onnistuneesti vastustajan tekemään rikkeen. Tuomaristo vaan oli tuttuun tapaan päättänyt antaa loppuminuuteilla pelaajien ratkaista lopputulos, mikä on aina huono valinta.

Tuo oli tämän pelin selkein rangaistava rike. Tappara sai ottelussa ainakin yhden jäähyn paljon kyseenalaisemmastakin tilanteesta.
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Pulinat ja selittelyt pois. Tappara on ylivoimainen, eikä Pelicansilla riitä haastamaan.
Tämä on totta, ainaki nyt nähdyillä otteilla ei joo riitä. Sun mukaan ei oo kyl tainnu riittää koko kaudella muutenkaa mihkään Pelicanssilla, mutta arvostan et linja pysyy alusta loppuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: tsei

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Luin juuri Liigan erotuomaritarkkailijan haastattelun. Hänestä eilinen peli oli tuomareille vaikea. Kaksi selkeää virhettä tuomareilta löytyi: yksi Tapparan väärästä vaihdosta ja toinen loppuminuuteilla kun Tapparan puolustaja heittäytymällä kaatoi Kangasniemen. Nykysäännöillä kuulemma selkeä jäähyn paikka. Näin siis Liigan erotuomaritarkkailija.
Liigan mielestä siis Tappara hyötyi eilen tuomaroinnista.

Vaan eihän tuo auta ellei Pelicans saa kiekkoa kuin tolppaan.

Jospa TÄNÄÄN olisi tasapuolinen tuomaritoiminta.. Tai jos kerrankin Pelicansia hyödyntävä :):)
 

Taapertaja73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Harmi että taas jäi pelkästään Tapparan jäähyjä viheltämättä mutta onneksi Pelicanssi kaikki (1) rike otettiin pelin aikana. Taas tuomarit pelas Tapparalle voiton

Minun mielestäni on vain hienompaa voittaa näin, että jäähyt menee 11-2 ja silti taululla 0-2.

Tuo lopun Kangasniemen tilanne olisi mielestäni pitänyt olla 2 min. Samoin tosin tuo Bloodin koohottamisesta seurannut 5+20. Tapparalla on timanttinen AV nyt taas, kun Rauhala on takaisin kokoonpanossa.

Tänään on mestaruuden kannalta ratkaiseva peli. Tänään Pelsuille voitto ja tilanne on täysin auki. Toivon, että että tuomarilinja tiukentuu tänään. Tuo roikkumisen salliminen haittaa mielestäni enemmän Tapparaa kuin Pelsuja.
 

Karpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä se kannattaisi talikkolaisten lopettaa jo tuo turha lässytys.

Jopa Pajunen myönsi, että Kangasniemen tilanteessa tapahtui selkeä tuomarivirhe. Silti jotkut reppanat jaksaa inistä.

Tuomarit paskoivat housuun. Ei ole uusi juttu. Toivottavasti sama ei toistu tänään.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kuten Tuomaritarkkailija asian ilmaisi: vaikka jäähyt olivat 11-2.. Niin Tapparalta jäi silti jäähyjä viheltämättä. ;Muuten kuulemma tuomarit olivat ok. Ja tämä ei ole minun keksimääni. Se on tuomaritarkkailijan haastattelusta, jota voi lukea halutessaan Etelä-Suomen Sanomista tänään.
 

Racine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kirvesrinnat, kannattajakulttuuri
Mitä ihmettä Pelicans tekisi lisä-YV:llä kun reilu kuudesosa ottelusta oli heillä nytkin ylivoimaa ja tuloksena oli nolla maalia? Nyt kannattaisi keskittyä vain omaan tekemiseen. Molemmin päin jäi jäähyjä viheltämättä, niin kuin aina. Hyvä ottelu oli Lahdelta muuten mutta tuolla tehokkuudella on vaikea mennä minkään muun taakse.
 

Paha-Koljo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Kyllä se kannattaisi talikkolaisten lopettaa jo tuo turha lässytys.

Jopa otteluvalvoja myönsi, että Kangasniemen tilanteessa tapahtui selkeä tuomarivirhe. Silti jotkut reppanat jaksaa inistä.

... kuten moni tapparalaisistakin. Täältä löytyy jos jonkinlaista lässyttäjää, eikä ole muuten kaikki meidän puolelta.

Tässä puhutaan nyt kahden minuutin jäähystä. Missä ottelussa niitä ei mene väärin? Ihan kuin Pelicansilla ei olisi ollut tarpeeksi ylivoimas tasoittaa peli.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Liigan mielestä siis Tappara hyötyi eilen tuomaroinnista.

En tiedä hyötyykö vastustaja automaattisesti siitä, että pääsee ylivoimalle. Kun eivät saa sieltä maaleja tehtyä ja alivoimamaalienkin riski näyttäisi olevan suurempi kuin ylivoimamaalin todennäköisyys.

Sehän voi olla Pelicansin etu, jos heille ei ylivoimia vihelletä.

EDIT:

Mitä ihmettä Pelicans tekisi lisä-YV:llä kun reilu kuudesosa ottelusta oli heillä nytkin ylivoimaa ja tuloksena oli nolla maalia? Nyt kannattaisi keskittyä vain omaan tekemiseen. Molemmin päin jäi jäähyjä viheltämättä, niin kuin aina. Hyvä ottelu oli Lahdelta muuten mutta tuolla tehokkuudella on vaikea mennä minkään muun taakse.

Juurkin näin. Siis monestihan liiat ylivoimat sotkevat pelin rytmitystä (etenkin silloin kun ei onnistu). Kun periaatteessa vain kaksi yv-yksikköä pelaa ylivoimaa, niin jos ylivoimat tulee liian tiheään, aiheuttaa se väsymystäkin vaihtovälin jäädessä lyhyeksi. Ei kukaan jaksa pelata kahdella kentällä pitkiä putkia.
 

Hirvonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Meidän kannalta vaan parempi että näitä tuomarikitinöitä tulee. Pelicans pelasi eilen huonon kotipelin, mutta Pelicans-pelaajien pään sisällä tämä fakta saattaa muuttua kovinkin helposti "kyllä me muuten mutta tuomarit on meitä vastaan" -ajatteluksi. Ei varmasti kaikilla mutta kokemattomimmille pelaajille tuo on kovin helppo tapa perustella oman pelin puutteellisuus. Nyt siellä pitäisi olla kaikki fokus omassa tekemisessä mutta vähän vaikuttaa että ajatus karkailee ties minne ja Tappara käyttää nämä vastustajan henkiset lapsukset aika armottomasti hyväksi. Niemelän "en saa kommentoida" -puheista on tullut jo melkein meemimateriaalia ja nämä kaikki satavat Tapparan laariin. No, finaalikokemusta ei voi ostaa tai kirjoista oppia ja on meilläkin ollut omat kasvukipumme ja henkiset lukkomme tällä 10 vuoden menestystaipaleella.
 
Suosikkijoukkue
Tappara, Avalanche
Kaikki tietää että playoffseissa ja finaaleissa kynnys viheltää jäähyjä nousee paljon korkeammalle kuin runkosarjassa. Samoin ottelun lopussa pilli on usein taskussa. Ja näistä hyötyy yleensä se joukkue joka puolustaa johtoa. Näin se vaan menee vaikka oikein se ei olekaan. Itseäkin vituttaa usein yksittäiset tilanteet jotka menee väärin, mutta kyllä niissä peleissä muutakin tapahtuu ja maaleja saa tehdä muistakin tilanteista kuin ylivoimalla tai tuomarivirheistä.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pitää muistaa myös jäähyn merkitys millähetkellä se tulee. Tuo otteluvalvojankin toteama täysin kiistaton tuomarivirhe sattui 3 min ennen loppua. Siinä hetkessä isketään taatusti 6 vs 4 kentälle. Maalin todennäköisyys aivan eri kun normi 5 vs 4 yv.llä
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös