Playoff 2023 finaalit: Tappara (1.) – Pelicans (4.)

  • 146 276
  • 1 379

Kumpi vie Suomenmestaruuden

  • Tappara

    Ääniä: 270 57,9%
  • Pelicans

    Ääniä: 196 42,1%

  • Äänestäjiä
    466

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Minkä takia Tapola palaveroi dumareiden kanssa kun Pelicansille vihelletään jäähy? Ja miks dumarit jaksaa kuunnella tota illasta toiseen?
Tapola saisi olla tyytyväinen Bloodin jäähyyn, siinä oli selkeät estämisen merkit, Tanus peruutti selvästi Bloodin eteen, Veri-Pena tyhmänä kiipesi päälle.
Varmaan siksi, että Bloodilla oli samaan vaihtoon myöhemminkin vähän pääosumaa? Eli kyseli varmasti toisen rikkeen perään?
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ohhoh. Nyt täytyy kyllä sanoa, että jos fanien ylimielisyydessä olisi mm-kisat, niin tällä pääsisi kyllä aika lähelle voittoa.

No joka tapauksessa. Ehkä Tappara voittaa, ehkä ei, sehän tässä ei olekaan se pointti mutta jospa pelataan vielä muutama peli lisää.

Mutta ei tuolla suorituksella mitään Jumalasta seuraavan asemaa saavuteta.

Ensinnäkin: kiitos! Suuri kunnia.

Toiseksi. Pelataan tietenkin!

Ja kolmanneksi, et ehkä ymmärtänyt, mut tarkoitin juuri tätä, että eihän Tappara ole mikään jumalasta seuraava. Eikä mitenkään ”aivan ihmeellinen”. Moni tuntuu odottavan, että Tapparan pitäisi esittää jotain yliluonnollista, että se voisi olla ennakkosuosikin viittansa arvoinen.

Eli ei, Tappara ei ole mitenkään ihan ihmeellinen tai jumalasta seuraava, vaan ihan simppelisti paras. Aina sillai vähän parempi kuin se just sun joukkuees… Tällä kaudella nyt ainakin.
 

bar1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paikalliset jengit
Ei kai näissä jäähyissä odoteta mitään muuta kuin linjaa. Että jos koukut otetaan pois, niin otetaan sitten kaikki eikä vaan jotain satunnaista.

Oli siellä muutama maila naamassakin jota ei vihelletty. Meni ne nyt sitten kummalle vaan.

En osaa varsinaisesti valittaa kuitenkaan. Jäällä annettiin pelata ja rehtiä pystypainia harrastettiin kovinkin. Tappara on kumman taitava pelaamaan sääntöjen rajamailla linjan heittelyistä huolimatta!
 

vilho

Jäsen
Tyly oli Tappara tänään. Pelaamattomuus näkyi hieman ensimmäisen erän alussa, mutta kun kone lähti käyntiin, se oli karua kyytiä lahtelaisille. Omien laskujen mukaan maalipaikat koko pelissä Tapparalle 18-11, tasakentällisin 16-10. Pelicansin paikoista 6 tuli toisessa erässä. Viimeisessä erässä Tapparan ei juuri tarvinnut enää puristaa ja hyökätä yltiöpäisesti, toisen erän tehohetki kantoi ja viisas puolustaminen riitti. Tappara oli kyllä tehokas maalipaikoissa, mutta juuri tässä se ero näkyykin muihin liigajoukkueisiin verrattuna – rosterista löytyy kovaa suorittajaa, joilla ei kädet tärrää. Välierissä Ilves hukkasi vastaavat paikat ja pelit kääntyi Pelicansille, so simple.

Pelicans näytti tässä pelissä täysin samalle kuin välierissä: omista lähtö sujuu pääosin mallikkaasti kiekon kanssa, mutta pelitapa ei tuota jatkuvasti laadukkaita maalipaikkoja. Omassa päässä tulee merkkausvirheitä ja vastustaja vie maalipaikat pelistä toiseen. Silti tuo joukkue on finaalissa, täytyy nostaa hattua.

Tapparan avauserän alku ja toisen erän loppu antanevat hiukan vihiä siitä, mitä Tapolan Tapparalta voi odottaa tällä hetkellä. Joukkue on vahva kaikilla kentän osa-alueilla. Hyökkäys, puolustus, kiekkokontrolli... Hyökkäysalueella Tappara kykenee paikkoja luomaan ja varsin kliinisiä viimeistelijöitä joukkueessa on useampaankin ketjuun tällä hetkellä, joten ei Pelicansilla ainakaan jäähyilyyn varaa ole. Tuomarilinja puolin ja toisin nyt taas vaihteeksi oli mitä oli, kuten keväisin kovin usein ennenkin, mutta ei se ainakaan tuota Tapparan fyysisempää osastoa haittaa. Siellä on vääntövoimaa varsin kohtuullisesti, joten tarvittaessa Tappara lienee valmis painimatseihin molempien maalien edustoilla.
Niinpä, heikkoja osa-alueita ei löydy. Okei, jos Heljanko jostain syystä tippuisi, niin Hovisen suoritustaso olisi pieni kysymysmerkki. Tosin Tappara pystyy tukkimaan oman pään vielä tarkemmin tarpeen vaatiessa, jolloin maalivahdin työ helpottuu.

Ja toisaalta..

Pelicansin toisen erän alkupuoli oli loistava esitys siitä, ettei Tappara takki auki voi pelailemaan lähteä jatkossakaan. Aivan loistavaa kiekkoa lahtelaisilta parhaimmillaan. Jos Pelicans saa tuohon tapaan pelattua pidempiä pätkiä, niin ongelmissa Tappara on jatkossakin.
Pelicans pystyy kyllä erinomaiseen jääkiekkoon ja hyökkäyspeliin parhaimmillaan, mutta – tässä se se ero piileekin – se ei saa sitä näkyviin kuin Tapparan heikkoina jaksoina. Ja ne Tapparan heikot jaksotkin ovat silti kohtuu kovalla tasolla ja tarpeen vaatiessa Tapola reagoi ja palauttaa pelin takaisin raiteilleen, kuten tänään.
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oli jännä nähdä tilanne, jossa Heljanko oli ainoa kaukalossa ollut pelaaja Pelicansin puolustusalueen päädyn ja "ringetteviivan" välin ulkopuolella. Pariin otteeseen Pelicans lähti viidellä oikeastaan päätyviivan takaa ja Tappara oli ryhmittynyt ylös hyökkäysalueelle.

Tykkäsin muutenkin Tapparan pakkien aktiivisesti keskustelusta ja viittoilusta kaverille, että huomioi tuo kaveri (mm. Jasek koitti ainakin kerran hiipiä vaihtoaitiosta pakkien taa).

Matushkin oli eniten vaikeuksissa siinä toisen erän vaikeilla minuuteilla. Huonoja ratkaisuja kiekolla, konttasi Brygmannia vastaan ja oli täysin keilana, kun laidaltaan tultiin läpi pakkikaverin ihmetellessä painottomalla puolella. Aikalisä sitten muutti kaiken kuin napista.

Ja aiemmin kaudella viikonloppupeleissä olen ollut suuresti yllättynyt dancecamin toimimisesta, siis siellä on oikeasti tanssittu. Tänään oli ensimmäinen matsi tällä kaudella, jossa oli niitä vaivaantuneita "tanssijoita". Toki huvittavasti tanssikamera taisi tulla kakkoserässä Tapparan aikalisän jälkeen ja kameran lopussa otettiin Tapola kuviin. Ei tanssittanut herraa, tanssitti kynää fläppitaululla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Verrokki tähän sarjaan saattaa löytyä muuten vuodelta 2016. Runkosarjan voittaja HIFK vastaan kolmonen Tappara. Helsingissä kaksi ekaa peliä HIFK:lle maalein 10-0. Tappara raapi todella vaivoin kotivoitot vastaan. Sitten Tappara kuitenkin voitti 5. pelin Helsingissä, ja loppu on historiaa. Eli vaikka yksi voitto kotona oli iso, tämä sarja on kaikkea muuta kuin ohi. Pelicansin pitää tehdä Tapparalle... Tapparat.

Ei se tuo sarja ole mikään verrokki. Silloin HIFK:lla kävi jumalainen säkä maaliensa suhteen. Altavastaaja oli maalierolla tolkuttomassa johdossa pelattuaan paskemmin. Nythän ei ole niin.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
En jaksa muuten selitellä tuomareista hirveästi, mutta se tilanne, josta Pelicansin peli lähti purkautumaan käsiin niin olisihan siinä tuomari voinut löytää tasarangaistukset myös. Tuomarit ovat osa peliä ja vaikuttavat tapahtumiin. Pelicansin vika on se, että peli sulaa tuolla tavalla käsiin. Noin ei voi käydä, jos haluaa taistella mestaruudesta.

Mitä tulee muuten kaaneihin niin eivät vahingossa ole finaalissa. Ensimmäinen joukkue tänä keväänä (ihan niin kuin kuuluukin), joka pystyi haastamaan Tapparan Nokia-Arenalla. Tulos ei toki siltä näytä, mutta siinä toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia oli Pelicansin etsikkoaika. Siitä enemmän maaleja niin tilanne olisi ollut toinen. Pelicans löysi keinon jolla se ohitti Tapparan paineen ja toisaalta Tappara hävisi kaikki kaksinkamppailut siinä pitkän aikaa.

Tapolan aikalisä ei heti tuottanut tulosta, mutta erän lopussa Tappara sai parit pitkät hyökkäykset ja nyt se viimeisteli aivan rautaisella tehokkuudella. Kolmannen erään alkuun vielä päälle yksi maali ja kolmas erä meni ihan pelailuksi sen jälkeen. Tapparan pitää katsella toisesta erästä videoita ja Pelicansin pitää pystyä pelaamaan samalla tasolla pidempään kuin 1 erä. Pelicans pystyi organisoitua Tapparaa vastaan luomaan maalipaikkoja, joten siinä suhteessa parempi kuin IFK, joka ei välttämättä saanut edes maalipaikkoja luotua.
 
Suosikkijoukkue
Kärpäsen Karelin.
Kyllä muutama Lahelainen taitaa vaan tosissaan näin esittää. No jos ovat tuota mieltä ja saavat siitä paremman mielen,niin mikäs siinä...
No ei varmasti tosissaan heitä ja kertokaa nyt joku kiitos, että mikä v*ttu tää LAHELAINEN on ? Se on LAHTELAINEN s*atana.

Itse sulettiin ja thats it. Perjantaina on ihan eri näköinen jengi kaukalossa sanon mä !
 
Viimeksi muokattu:

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Perjantaina on ihan eri näköinen jengi kaukalossa sanon mä !
Kyllä näin on, samaa mieltä. Tappara kun saanut koneita käyntiin, niin sellaista tokan erän koomailua ei nääs ole enää Tapparalta odotettavissa :o). No joo, huomenna uusi päivä ja uudet tuulet puhaltaa, niin ei taas yhtään etukäteen tiedä, että mihin päin laiva kääntyy.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aika harvassa taitaa olla ne lahtelaiset, joiden mielestä tuomareihin hävittiin. Hyvää se ei silti ollut, sillä linjaa ei löytynyt.

Pelicans hävisi siihen, ettei saanut käytettyä toisen erän painettaan paremmin hyväksi ja toisaalta heikkoon pelaamiseen toisen erän loppuun.

Numeroista huolimatta mielestäni ihan ok esitys silti. Toisena päivänä peli olisi voinut lähteä eri suuntaan, mutta ehkä perjantaina on tämä toinen päivä.

Ja tietysti fakta on myös se, että Tappara on jäätävän kliininen, vaikkei ihmeitä esittäisikään.
 

Aihio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kotiavaus oli lähes tulkoon juuri sitä mitä oli odotettavissa. Pelicansin toisen erän eka 10 min oli hyvää pelaamista vierailta, mutta muuten peli oli käytännössä Tapparan hallussa. Perjantaina Pelicanssilla pakkovoiton paikka.

Joku kommentoi dance cam asiaa. Itsekin olin aluksi vähän asiaa vastaan, mutta varsinkin viikonloppu peleissä homma toimii. Etenkin jos kohteiksi otetaan perheitä ja nuorisoa. Tässä kohtaa kuvaajan pelisilmä korostuu.

Ilahduttavasti Tappara on uudistanut musiikkia ja tapahtumaa nuoremmalle kohderyhmälle. Meille setämiehille peli on keskiössä ja henkilökohtaisesti en kaipaa mitään 80-90 luvun rock/heavy mättöä, vaikka sitä tulee itse kuunneltua.
 

Vexe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No ei varmasti tosissaan heitä ja kertokaa nyt joku kiitos, että mikä v*ttu tää LAHELAINEN on ? Se on LAHTELAINEN s*atana.

Itse sulettiin ja thats it. Perjantaina on ihan eri näköinen jengi kaukalossa sanon mä !

lahe kirjoitetaan pienellä ja se tarkoittaa housun lahjetta. Muoto "housun lahe". Jostain syystä nämä veetit, jonnet ja ??? ovat ymmärtäneet väärin, kun pienestä asti on huudettu kotona "lahe" aina, kun paska valuu lahkeesta. Yhtäläisyys englannin kieliseen tapaan huutaa "language", kun joku kiroilee. Ismo Lehkola on asiasta tehnyt standuppia.

Ymmärrän, että joillain lurahtaa housuun joka kerta, kun Lahtea ajattelee ja samalla tulee kirjoitusvirhe. Turhaan tosin jännittäävät. ;)
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En jaksa muuten selitellä tuomareista hirveästi, mutta se tilanne, josta Pelicansin peli lähti purkautumaan käsiin niin olisihan siinä tuomari voinut löytää tasarangaistukset myös. Tuomarit ovat osa peliä ja vaikuttavat tapahtumiin. Pelicansin vika on se, että peli sulaa tuolla tavalla käsiin. Noin ei voi käydä, jos haluaa taistella mestaruudesta.

Mitä tulee muuten kaaneihin niin eivät vahingossa ole finaalissa. Ensimmäinen joukkue tänä keväänä (ihan niin kuin kuuluukin), joka pystyi haastamaan Tapparan Nokia-Arenalla. Tulos ei toki siltä näytä, mutta siinä toisen erän ensimmäiset 15 minuuttia oli Pelicansin etsikkoaika. Siitä enemmän maaleja niin tilanne olisi ollut toinen. Pelicans löysi keinon jolla se ohitti Tapparan paineen ja toisaalta Tappara hävisi kaikki kaksinkamppailut siinä pitkän aikaa.

Tapolan aikalisä ei heti tuottanut tulosta, mutta erän lopussa Tappara sai parit pitkät hyökkäykset ja nyt se viimeisteli aivan rautaisella tehokkuudella. Kolmannen erään alkuun vielä päälle yksi maali ja kolmas erä meni ihan pelailuksi sen jälkeen. Tapparan pitää katsella toisesta erästä videoita ja Pelicansin pitää pystyä pelaamaan samalla tasolla pidempään kuin 1 erä. Pelicans pystyi organisoitua Tapparaa vastaan luomaan maalipaikkoja, joten siinä suhteessa parempi kuin IFK, joka ei välttämättä saanut edes maalipaikkoja luotua.

Aika perinteinen pukukoppiin jääminen tapsukoilta ensimmäisen erän läpsyttelyn jälkeen. Luultiin, että ei tarvitse tehdä enää mitään, kun Pelsut oli ollut ensimmäisen erän kuin se kuuluisa kuoriämpäri.

Pelsut meinasi päästä johtoasemaan mutta ei päässyt, koska Helkku, Tapolan aikalisä ja tapsukat käynnistivät dieselin uudemman kerran.

Kuten jo ennen pudotuspelejä totesin. Tälläkin kaudella jää puheenaiheeksi vain se, mikä Tapparan kohdanneista joukkueista oli paras häviäjä. Hifkiläiset näyttävät jo pelin avanneen. Kookoolaiset eivät tosin taida keskusteluun osallistua…
 

Anabolis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Aika perinteinen pukukoppiin jääminen tapsukoilta ensimmäisen erän läpsyttelyn jälkeen. Luultiin, että ei tarvitse tehdä enää mitään, kun Pelsut oli ollut ensimmäisen erän kuin se kuuluisa kuoriämpäri.

Pelsut meinasi päästä johtoasemaan mutta ei päässyt, koska Helkku ja tapsukat käynnistivät dieselin uudemman kerran.

Kuten jo ennen pudotuspelejä totesin. Tälläkin kaudella jää puheenaiheeksi vain se, mikä Tapparan kohdanneista joukkueista oli paras häviäjä. Hifkiläiset näyttävät jo pelin avanneen. Kookoolaiset eivät tosin taida keskusteluun osallistua…
Paljon tekstiä, mutta vähän asiaa. Laadukasta!
 

Iggy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei tässä tosiaan Pelicans kannattajana vielä osaa huolissaan olla. Kahta kertaa ei olla peräkkäin keväällä hävitty ja ylipäätään kotona kerran jatkoajalla, joten luottavainen fiilis huomiseen.
Ilvestä vastaan hävittiin myös ensimmäinen peli ja silloinkin tunne oli, että kova haaste on edessä. Peliä onnistuttiin kuitenkin parantamaan suhteessa vastustajaan selvästi ja samaan pitää pystyä nytkin.

Tappara ei tavallaan ollut edes niskan päällä niin paljon, mihin Lahdessa on totuttu. Tappara valn oli älyttömän tehokas paikoissaan ja se onkin mielenkiintoista seurata, että jatkuuko se samanlaisena. Silloin meinaa sarja on nopeasti ohitse, sillä ei Pelicans tule vastaavalle tehokkuudelle yltämään millään. Eikä myöskään tule otteluitakaan dominoimaan siinä määrin, että Tappara pidettäisiin yhdessä kahdessa maalissa neljä kertaa kuudesta.

Eli Tapparan tehokkuus ei saa olla huomenna eilisen tasolla ja Pelicans saa kotonaan tuplattua tuon vartin mittaisen etsikkoaikansa, niin silloin voitosta taistellaan. Kevät on edelleen hienoa aikaa ja vesi kielellä odotan huomista kohtaamista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: bar1

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Tappara ei tavallaan ollut edes niskan päällä niin paljon, mihin Lahdessa on totuttu. Tappara valn oli älyttömän tehokas paikoissaan ja se onkin

Minkälaisissa mankeleissa sitä pitkin kautta on oltu, jos ensimmäisessä erässä Tapparalla oli 17 vetoa ennen ensimmäistäkään Pelicansin laukausta mikä tuli vasta ajassa 11:33 Utusen toimesta ja Tappara ei ollut paljoa edes niskan päällä?

Paljon tunnutaan menevän sen taakse, että pelissä nyt tuli vain tuollainen musta hetki tokan lopussa mihin homma ratkesi. Kovasti tunnutaan unohtavan, että se oli jatkumoa Tapparan kevään pelille missä on otettu maalinedusta haltuun kerta kerrasta ja tehty mitä haluttiin. Sekin jää aika vähälle huomiolle, että kolmannessa erässä Pelicansin kiri jäi aivan torsoksi ja oli aika pitkälti pelkkää alivoimaisena tiiviiseen Tapparan pakettiin puskemista. Et sää voi finaaleissa alkaa vaan miettimään seuraavaa peliä ja antaa kuluvan ottelun vain kulua pois.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Minkälaisissa mankeleissa sitä pitkin kautta on oltu, jos ensimmäisessä erässä Tapparalla oli 17 vetoa ennen ensimmäistäkään Pelicansin laukausta mikä tuli vasta ajassa 11:33 Utusen toimesta ja Tappara ei ollut paljoa edes niskan päällä?

Paljon tunnutaan menevän sen taakse, että pelissä nyt tuli vain tuollainen musta hetki tokan lopussa mihin homma ratkesi. Kovasti tunnutaan unohtavan, että se oli jatkumoa Tapparan kevään pelille missä on otettu maalinedusta haltuun kerta kerrasta ja tehty mitä haluttiin. Sekin jää aika vähälle huomiolle, että kolmannessa erässä Pelicansin kiri jäi aivan torsoksi ja oli aika pitkälti pelkkää alivoimaisena tiiviiseen Tapparan pakettiin puskemista. Et sää voi finaaleissa alkaa vaan miettimään seuraavaa peliä ja antaa kuluvan ottelun vain kulua pois.
No ei Pelicans vedoista huolimatta missään mankelissa ollut ensimmäistä erää. Hyökkääminen oli heikkoa, mutta ihan ok puolustettiin. Ja on ihan normaalia, ettei Pelicans lauo paljoakaan.

Totta kai Tappara oli niskan päällä, mutta vähemmän kuin esimerkiksi KalPa Pelicansia vastaan kotona.

Toisen erän lopussa oli varmasti sekä Tapparan hyvyyttä että Pelicansin heikkoutta. Turha tuosta nyt on kuitenkaan vetää johtopäätöksiä tasoerosta kokonaisuudessaan.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Pelicansin kannalta asia pitää tietysti ajatella noin, että yksi pelihän se vain oli. Kuten joku nosti esille, niin vertailukohtaahan löytyy vaikka Tapparasta 2016. Eihän sillä tietenkään ole mitään väliä, häviääkö matsin niukasti vai ihan pystyyn, seuraava alkaa nollista.

Huominen näyttää suuntaa. Ennustan, että Pelicans-leirissä nähdään Pelicansin edelleen pysyvän hyvin mukana ja Tapparan olleen vain niukasti parempi - Kalpa luisteli paljon kovemmin ja oli enemmän niskan päällä. Pelissä on jokin hetki, jota ilman Pelsu olisi voinut jopa voittaa ;).
 

Taapertaja73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nordiksen HIFK oli parempi kun game 1 Pelicans

Samoin Nokia Arenan 2. ja 3. pelin IFK.

Silti tuo eilinen toisen erän ekan 15 minuutin Pelicans laittaa miettimään, että heillä on tässä(kin) sarjassa ihan realistinen mahdollisuus. Ilves-sarjassahan oli usein sama pelin kuva. Ekan erän Ilves vei ja Pelsut puolusti ja yht´äkkiä toisessa erässä ottelut kääntyivät.
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eli Tapparan tehokkuus ei saa olla huomenna eilisen tasolla ja Pelicans saa kotonaan tuplattua tuon vartin mittaisen etsikkoaikansa, niin silloin voitosta taistellaan.
Yksi jatkoeräpeli on näissä karkeloissa ihan todennäköinen ja sen todennäköisin ajankohta on kyllä huomenna. Ja siitä pelistä voittajana voi tulla ulos yhtä hyvin Pelicans.

Mutta aiemminkin jo ennen tämän sarjan alkua kirjoittelin, että Pelicansin täytyy kyllä saada kiekonhallinnan ja laukausten osalta tasapaino pidettyä kokolailla Tapparan tasolla, muuten on kyllä aika vaikea nähdä, että Pelicans voittoja napsisi. Sen vartin lisäksi peliin jää kuitenkin kolme saman mittaista jaksoa, eikä Pelicans tätä sarjaa kahden edellisen sarjan tapaan tällä kertaa puolustamalla vie. Varsinkin kun Tapparalla on taipumus parantaa juoksuaan matkan varrella, niin Pelicansin pitää pystyä parantamaan kyllä aika roimastikin. HIFK ei siihen Tapparan tasonparannukseen pystynyt vastamaan lainkaan, KooKoosta puhumattakaan.

Jos Tapparan pakisto pysyy hereillä, niin tavallaan näen Pelicansin pelitavallisesti pitkässä juoksussa jopa helpompana kuin IFK:n, enemmän KooKoomaisena, kun peli ei ole ihan niin fyysistä katutappelua ja vääntämistä. Toki muutaman henkilön välillä on, mutta ei joka ketjun osalta sentään. Pystyy Tappara siihen fyysisyyteenkin vastaamaan, mutta "helpompana" ja suoraviivaisempana peli pysyy, kun kiekonhallinta on selkeämpää. Oikeastaan se ainoa huolenaihe on, että löytääkö Pelicans keinot syöttelemällä murtaa Tapparan puolustus, ja tuleeko sitä kautta Heljangon ja puolustuksen välillä eilisen toisen erän alun kaltaista sekoilua. Niistä paikoista vaan pitää sitten Pelikaanien aika kovalla prosentilla pystyä rankaisemaan.
 

FastEnd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Samoin Nokia Arenan 2. ja 3. pelin IFK.

Silti tuo eilinen toisen erän ekan 15 minuutin Pelicans laittaa miettimään, että heillä on tässä(kin) sarjassa ihan realistinen mahdollisuus. Ilves-sarjassahan oli usein sama pelin kuva. Ekan erän Ilves vei ja Pelsut puolusti ja yht´äkkiä toisessa erässä ottelut kääntyivät.
Isku-Areenalla pitäisi tulla erilainen Pelicans. Aikaisemmin Pelsut on löytänyt keinot kääntää sarjan kulku ja nyt perjantai ja sen jälkeen lauantain peli ovat ne ratkaisevat, Tappara on hieman raskaampi joten perjantain jälkeen voi jalka painaa varsinkin jos Pelsu pääsee kuskin paikalle. Ensimmäinen ottelut oli itselleni budjetoitu tappioksi mutta game 2 ja 3 ovat ne pelit. Miten niissä sitten käy, jää nähtäväksi. Toivottavasti tulee hyvä peli perjantaina, tunnelma ainakin tulee olemaan katossa.
 

TAPPI32

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikäli Pelicans saa fokuksensa omaan peliinsä, niin heillä on mahdollisuudet haastaa Tappara. Ensimmäisessä pelissä tunne tuntui ottavan kuitenkin liian ison vallan ja sitä tukevat myös mediassa annetut lausunnot (Niemelän valitus tuomareista jne.)

Bloodilla ja Kelleherillä saattaa olla myös ehkä vähän liikaakin hampaankolossa Tapparaa kohtaan? Ainakin Blood tuntui elävän pelissä hieman yli.

Utusesta ja Salmisesta on vaikeampi veikata, mutta tuntuu että heillä on paremmin fokus omassa tekemisessään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös