Playoff 2023 finaalit: Tappara (1.) – Pelicans (4.)

  • 146 260
  • 1 379

Kumpi vie Suomenmestaruuden

  • Tappara

    Ääniä: 270 57,9%
  • Pelicans

    Ääniä: 196 42,1%

  • Äänestäjiä
    466

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ensitahdit on nyt lyöty, mielenkiinnolla odotan miltä Lahes näyttää. Ei Pelicans kyllä tän nöyryytyksen jälkeen tule kotona kumartelemaan.

Tulee muuten olemaan pelillisesti ihan helvetin siisti sarja. Molemmat jengit muuttuvat eränkin sisällä koko ajan. Reagointia reagoinnin perään. Valitettavasti ollaan materiaalissa aika reilustikin jäljessä. Ei silti nöyristellä, kotona puretaan vitutus tulostaululle ja pelataan BO5
 

reipasvekkuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pelsu voittaa sitte himassa. Pari väärää jäähyä riitti tänään, homma jatkuu. Ei Tapparaa voi päästää johtoon, ainakaan isosti. Parantaa pitää, paljon.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Sarja on avattu ja eka kiinnitys Tapparalle! Pelsuilla oli momentum toisessa erässä, mutta Heljanko piti ja Velho Tapola otti aikalisän nappipaikkaan. Pelsut tulee varmasti kovempaa perjantaina Lahdessa. Peli näkyy muuten maikkariltakin.
 
Viimeksi muokattu:

AwiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paksut kirjekuoret, Air Baltic
Pelicans oli kova tokassa erässä Tapolan aikalisään asti, siinä oli saumat iskeä. Parempi voitti tänäänkin. Kiva huomata että muutamalla kirjoittalla jäänyt itku potku raivari vaihe Ilves sarjasta päälle.
Edit. Onneksi Tapparassa kultakypärä ei lähe mailaa hakaten koppiin kun erää jäljellä minuutti
 

Tuuletin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps, änäri suomalaiset
Jahas... Kannun voi jättää Tampereelle ja aletaan valmistautumaan seuraavaan kauteen. Onnittelut Tapparalle jo tässä vaiheessa. Hienoa duunia teette siellä vaikka mitään hyvää teille ei voi toivoa dominoinnista johtuen.
 

Kingfisher

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Panthers, Hurricanes
Onnea Tapparalle ekasta kiinnityksestä, meni juuri niin kuin ounastelin. Perjantaina sarja himassa tasoihin ja lauantaina ryöstö! C'mon Pelicans!!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: K.O

Kaidekuningas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, #16, #87
Harmillisesti menetettiin momentum tokassa erässä, jossa vietiin peliä. Heljanko oli mies paikallaan oikeassa hetkesssä. Hyvä aikalisä siihen toki myös Tapolalta, mutta vähän vituttaan, ettei jatkettu energisesti, vaan päästettiin Tappara pelaamaan hidasta kontrollilähtöä siinä. Propsit tietysti siitä, että saivat paketin kasaan ja peliä haltuun. Siihen perään sitten todella tyhmä jäähy Beniltä ja lopulta meni pojilla keskittyminen vääriin asioihin. Siitä sitten peli tylysti ja tehokkaasti pakettiin.

Mutta opintie jatkuu. Vasta yksi pelattu ja hei eihän ne tehneet Patrikaiselle maaliakaan!
 
Suosikkijoukkue
Pekon muuvit
Onnea ekasta kiinnityksestä Mansesteriin ihan ansaitusti. Peli ratkesi tokaan ja kolmanteen maaliin tuomareiden paniikkinappulalla, kun näytti Tappara olevan pulassa. Neljäs ja viides maali olivat hienoja, mutta lopputuloksen kannalta merkityksettömiä. Heljanko otti ne muutamat gamesaverit, jotka pitikin ottaa.

5v5 peli näytti tokasta erästä lähtien melko tasaiselta, joten en olisi sen suhteen huolissani. Tapparan YV on kova, joten boksista on vaan pysyttävä pois keinolla millä hyvänsä.

Perjantaina katsotaan uudemman kerran.
 

Veijo Esso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Sarja korkattu ja Tappara oli juuri niin kova kuin ounastella saattoikin. Toki Pelsullakin oli hetkensä tässäkin, mutta kyllähän jotain kania täytyy hatusta löytyä jotta haastettaisiin oikeasti. Helppo on todeta että jäähyltä on ainakin viisainta pysyä pois. Aloituksissa oli myös valtava ero kotijoukkueen hyväksi ainakin kahden erän ajan. Useampi maalikin taisi tulla hävityn oman pään aloituksen jälkeisistä pyörityksistä. Pelsu on ollut kotona kova ja siihen luotan vieläkin. Toki sekään ei kannuun asti riitä, vaan pitäisi löytää ne keinot saada haastettua vieraissakin. Ipaa vastaan ne löytyi. Löytyykö Tapparaa, saas nähdä.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Se ei ole varsinkaan taukojen jälkeen ihan itsestään selvää ollut, mutta Tappara tuli nyt valmiina pelaamaan heti sarjan alusta asti. Pelicans sai ensimmäisen erän loppupuolella hiljalleen pelin juonesta kiinni, mutta olihan se Tapparan johto ensimmäiseen erään varsin ansaittu. Vahva erä Tapparalta. Toiseen erään tapahtuikin sitten jotain... Äärimmäisen vahva momentum Pelicansille ja paikkoja oli useampaankin maaliin. Tapolan aikalisän jälkeen suunta muuttui jälleen kokonaan. Tappara otti pelin rytmiä vahvemmin omiin käsiin ja sai paketoitua ottelun toisen erän loppuun. Rauhalan onnistuminen toki lämmittää, kun herralla on loukkaantumishuolia ollut liikaakin tällä kaudella, mutta muuten kolmas erä oli aikalailla kosmetiikkaa...

Tapparan avauserän alku ja toisen erän loppu antanevat hiukan vihiä siitä, mitä Tapolan Tapparalta voi odottaa tällä hetkellä. Joukkue on vahva kaikilla kentän osa-alueilla. Hyökkäys, puolustus, kiekkokontrolli... Hyökkäysalueella Tappara kykenee paikkoja luomaan ja varsin kliinisiä viimeistelijöitä joukkueessa on useampaankin ketjuun tällä hetkellä, joten ei Pelicansilla ainakaan jäähyilyyn varaa ole. Tuomarilinja puolin ja toisin nyt taas vaihteeksi oli mitä oli, kuten keväisin kovin usein ennenkin, mutta ei se ainakaan tuota Tapparan fyysisempää osastoa haittaa. Siellä on vääntövoimaa varsin kohtuullisesti, joten tarvittaessa Tappara lienee valmis painimatseihin molempien maalien edustoilla.

Pelicansin toisen erän alkupuoli oli loistava esitys siitä, ettei Tappara takki auki voi pelailemaan lähteä jatkossakaan. Aivan loistavaa kiekkoa lahtelaisilta parhaimmillaan. Jos Pelicans saa tuohon tapaan pelattua pidempiä pätkiä, niin ongelmissa Tappara on jatkossakin.

Tuloksesta huolimatta vain yksi kiinnitys tästäkin illasta. Eiköhän tästä hyvä sarja aikaiseksi saada.
 
Viimeksi muokattu:

axe

Jäsen
Fanit tottakai saavat tuomareista ja jäähyistä hakea apua harmiin, mutta jos valmennus tai joukkue yrittää mennä sellaisen taakse ja rupeaa uskomaan siihen, niin silloin homma on taputeltu.

Pelicansin mahku on tunnistaa ja hyödyntää heti kun Tappara sortuu pelaamaan sitä tokan erän puolivelttoa oman alueen peliä, jossa syötetään huonosti ja kääntyillään tilanteisiin väärää kautta. Silloin pitää iskeä tehokkaammin kuin tänään. Fokuksessa olevaa Tapparaa Pelicans ei horjuta.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuomarilinjasta en pitänyt lainkaan. Ihan järkyttävää. Muuttuuko linja aina finaaleissa? Kysyn kun ei olla näissä usein pelattu.

Muuten Tappara oli juuri niin tehokas oikeissa kohdissa kuin saattoi ajatellakin. Olihan siinä meilläkin saumat, mutta melko ohuet.

Kotona täytyy pysyä haastamaan ihan eri tavalla, jotta sarja pysyy elossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: aave

Sandman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Oliko tummelit ulottuvilla?

Oli parempaa tekemistä kuin seurata peliä, mutta mukava huomata että ne syylliset on taas löydetty. Saakelin tuomarit kun haluavat Tampere-finaal... ai niin.

Perjantaina olisi vähän pakko voittaa Pelicansin, mutta luulenpa että sama kaiku on askelten.
No, ainakin sulla on huomisen jälkeen aikaa keskittyä finaaleihin, kun se ilves on virallisesti KESÄLOMILLA ja konnan ura paketissa.

Olet kyllä ollut tämän kevään ylivoimaisesti rasittavin heppu ilveskannattajista.
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Ei muuta kun onnea voittajalle ja eteenpäin. Ja kiitoksia mukaville herroille Nokia- areenan vessassa, hyvät ja rehelliset keskustelut. Tervetuloa perjantaina Lahteen, pistetään sarja 1-1!
 

Sandman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
Ensimmäinen erä selkeästi tapparamerkkinen, erän lopulla pelsutkin pääsi jo hiukan peliin mukaan.

Toinen erä heti alusta asti pelicansin ja antoi uskoa, että pystytään ihan oikeasti antamaan haastetta tapparalle. Tapolan aikalisä alkoi kumminkin kääntämään momentumia ja homma oikeastaan kusi yhteen pitkään pyöritykseen ja jäähyyn, jonka jälkeen tappara niputtikin sitten pelin nopeasti pakettiin.

Kolmas erä lähinnä kosmeettinen, jossa alettiin oikeastaan säästelemään ukkoja seuraaviin peleihin.

Tuomarit ei tästä illasta puhtain paperein päässeet, mutta eipä se siihen lopulta edes kaatunut, mutta kyllä tuo salliva painimislinja selkeästi tapparan etu on. Tapparan ensimmäinen maali oli oikeastaan ihan 50/50 ja oli siinä perusteet hylkäämisellekkin.

Perjantaina jatketaan, onnittelut tapparalle ensimmäisestä kiinnityksestä.
 

Borre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Fanit tottakai saavat tuomareista ja jäähyistä hakea apua harmiin, mutta jos valmennus tai joukkue yrittää mennä sellaisen taakse ja rupeaa uskomaan siihen, niin silloin homma on taputeltu.
Tämä itselläkin päällimäisenä mielessä. Pelicansin tulee keksiä keinot pelata koko peli kuten tänään toisen erän avauspuolisko. Loppupeli meni Tapparan hallussa ja silloin muutama tuomio puoleen tai toiseen ei vaikuta voittajan löytämiseen. Varsinkin kun Tappara vie myös erikoistilanteita.

Tiukempi linja sopisi varmasti Tapparalle. Enemmän taitoa ja vauhtia neljään ketjuun, ylipäänsä parempi materiaali ja kiekollinen pelitapa. Pelicansin isokokoisilla teki tiukkaa pysyä perässä ja pari kertaa nousi käsi. Tapparalle kerran vähemmän.

Tilanne 1-0, sen enempää tästä ei saa mukaan. Perjantaina Lahdessa molemmat paremmalla tuntumalla heti alusta. Pelicans oli tänään telineissä, sama tuskin toistuu ylihuomenna.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös