Playoff 2023 finaalit: Tappara (1.) – Pelicans (4.)

  • 146 237
  • 1 379

Kumpi vie Suomenmestaruuden

  • Tappara

    Ääniä: 270 57,9%
  • Pelicans

    Ääniä: 196 42,1%

  • Äänestäjiä
    466

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Eiköhän Merelä ainakin pidä huolen ettei Tapparan pelaajilla rotsit aukee. Ja eiköhän siellä ole muutenkin vähä eri valmistautuminen näihin finaaleihin kun täällä keskustelupalstalla.

Näihän se on. Fanit voivat olla vaikka kuinka ylimielisiä ja vaikka ryypätäkkin kesken ottelusarjan. Mutta eihän joukkue niin tule tekemään. :D
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Ei kai Pelicans voi enään ketään yllättää? Niin hyvää suorittamista ollut.

KalPalla ja Ilveksellä meni ihmeen huuruun Pelicansia vastaan pelatuissa sarjoissa. Ulosajoja ja kaiken maailman mussutusta + kiukuttelua peleissä ja sen jälkeen. Jos Tappara sortuu samaan, niin olen suuresti pettynyt.

Tuomareiden toimintaan en usko joukkueen turhautuvan. Zug-pelin kotituomarointi oli jotain sellaista, etten ole nähnyt sitten 1974-summit series:in. (Toki livenä on ollut vielä todistamassa, dokkareiden perusteella vain...) Se Zug peli oli farssien farssi, mutta kaikki nuo valmistaa tulevaisuudessa tapahtuviin asioihin.

Ensimmäinen peli on aina sellaista katselua ja kaverin tutkimista, että sanoisin ettei parista ensimmäisestä pelistä vielä pysty sanomaan mihin suuntaan sarja menee. Kolmannessa sitten aletaan katsoa, kumpi alkaa matchata kaveria paremmin. Molempien pitää parantaa välieristä, se on selvä. Se esitys ei todellakaan tule riittämään kummallekaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Lippujakin on vapautunut myyntiin 1.peliin keskiviikolle ehkä joku 50kpl:

27e - 35e - 43e (yläkatsomoon) ja 62e (alakatsomoon) hinta-kategorioissa.

Älkää ainakaan trokareiden lippuihin tarttuko.
 
Viimeksi muokattu:

Montana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset.
Lippujakin on vapautunut myyntiin 1.peliin keskiviikolle ehkä joku 50kpl:

27e - 35e - 43e (yläkatsomoon) ja 62e (alakatsomoon) hinta-kategorioissa.

Älkää ainakaan trokareiden lippuihin tarttuko.

Samoin lauantain peliin on tänään tipahdellut paikkoja tasaiseen tahtiin. Jossakin kohtaa oli peräti neljä vierekkäistä paikkaa saatavilla.
 

Tollanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näihän se on. Fanit voivat olla vaikka kuinka ylimielisiä ja vaikka ryypätäkkin kesken ottelusarjan. Mutta eihän joukkue niin tule tekemään. :D
Varmuudella ei voi tietää etteikö jonkinlaista huonoa karmaa voisi fanien joukkoylimielisyydestä aiheutua. Ylpeys on tietysti kuolemansynti, mutta ylimielisyys on pikkuisen eri asia ja sitähän ehtii kyllä katua sitten kauden jälkeen jos peruselintoiminnot on kondiksessa. Parasta varmuuden vuoksi faninkin olla nöyränä ja selvänä ettei siihen kaadu koko homma. Jos jotain ottaa, niin lasi viiniä korkeintaan ruoan kanssa tai yömyssynä ja pieni katumus ja joku uhri siihen päälle on paikallaan. Ja ennen peliä on hyvän onnen takaavat rituaalir vedettävä tinkimättä ja pieteetillä
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Otetaan vielä vähän ennakkoa tilastojen* valossa...

Tappara
Liigan tilastosivua tutkiessa täältä löytyy yllättävän vähän "dominanssia" - toki jonkin verran, kerron kohta minkälaista. Tappara on luisteluvoimainen joukkue (n. 74km luistelumatkaa ottelua kohden), joka tapaa olla hallitsevampi osapuoli 5v5 -pelissä (laukausten erotus +77). Kiekonhallintaa kuvaavassa corsi-tilastossa Tappara sijoittuu täsmälleen pudotuspelijoukkueiden puoleenväliin (55,90%), mutta "korjattu" corsi close (57,70%) vie Tapparan piikkipaikalle. Käytännössä tilasto haluaa kertoa meille sen, että pelin ollessa vielä ratkaisematta vie Tappara 5v5-peliä melko selvästi. Sekä laukaus- että torjuntaprosentissa Tappara on kärjessä (huom! tilastosivulla näkyvät laukaus- ja torjuntaprosentti kertovat vain 5v5 -pelistä, omissa prosenteissani hyödynnän kaikkia laukauksia).

KooKoota vastaan Tappara laukoi älyttömät 230 kertaa, siis lähes 60 laukausta peliä kohden. Näistä 15 päätyi lopulta verkon perukoille, eli saadaan laukausprosentiksi 6,5%. Voi jonkun korvaan kuulostaa alhaiselta, mutta myöhemmin huomataan että tämähän on varsin ok lukema. Jopa hämmästyttävän hyvä, kun katsotaan laukausmääriä; Tappara on todella tykittänyt sarjatulta. KooKoo teki sarjan aikana 2 maalia 119 laukauksesta. Surkea laukausprosentti, surkea laukausmäärä.

HIFK:ta vastaan Tapparan laukaisutahti rauhoittui hieman. Laukauksia nähtiin Tapparan miehiltä yhteensä 263 (näistä 27 jatkoerien aikana), eli perusajalla laukauksia nähtiin lopulta 47 ottelua kohden. On tämäkin hyvä luku! 263 laukauksesta kiekko löysi maalin 17 kertaa, ja laukausprosentiksi muodostui jälleen 6,5%. Tasaista suorittamista. HIFK oli kuitenkin KooKoota etevämpi sekä laukausmäärissä että laukausprosentissa; 233 laukauksesta 11 löysi maaliin, laukausprosentti näin ollen 4,7%.

Laukaisumäärät ovat siis jopa melko tasaiset Tapparan ja HIFK:n välillä. Entä se laukausten laatu sitten? Tapparan 263 laukauksesta 123 päätyi maalille asti (torjuttu tai maali), 46,8% laukauksista olivat siis "laadukkaita". HIFK:n 233 laukauksesta peräti 134 löysivät maalille; määritelmäni mukaisia laadukkaita laukauksia oli siis 57,5%. Laukauksia siis lähes saman verran, HIFK:lla jopa enemmän maalille asti päätyneitä kuteja. Mihin HIFK oikein hävisi?

Veikkaukseni on, että Tappara oli hyökkäysalueajassa ja kiekonhallinnassa selvästi edellä. Näitä tilastoja en valitettavasti jaksa kaivella C Moren lähetyksistä, enkä tiedä mistä muualta löytäisin - jos joku tietää, niin otan mielelläni vastaan! KooKoota vastaan Tappara pystyi jopa roiskimaan lähes sarjatulta. HIFK oli selvästi laadukkaampi haaste, ja Tappara ei voinutkaan enää roiskia. Tappara "höyläsi", kunnes laadukas maalintekopaikka ilmaantui - ja kiekko löysi tiensä reppuun ilmiömäisellä varmuudella.

Voisi kuvitella, että HIFK olisi kaikesta puolustamisesta väsyneenä ollut hyökkäysalueella heikko. No ehkä osittain. HIFK löysi kuitenkin kiekolle maalinmentäviä väyliä Tapparaakin paremmin. Kenties HIFK löi vaarattomia kiekkoja kaukalon reunoilta kohti maalia? Tai ehkä koko kauden vaivannut peikko ohjasi laukauksia kohti Heljangon syliä? Näkemyksiä tähän otetaan vastaan.

Pelicans
Kaikkien pudotuspelijoukkueiden edistyneitä tilastoja tarkastellessa selviää, että kiekonhallintaa kuvaavan corsi-tilaston mukaan Pelicans on surkea (41,50%). Ainut pudotuspeleissä tämän tilaston valossa surkeampaan suoritukseen pystynyt joukkue on KooKoo. Tämä näkyy myös eri muodossa laukaustilastossa; 5v5 -pelissä laukausten ero on 140 laukausta vastustajan hyväksi (342 omaa laukausta, 482 vastustajan laukausta). Vaan eivätpä mielenkiintoiset tilastot tähän lopu; Pelicans luistelee kaikista joukkueista vähiten pelin aikana (pudotuspeleissä n. 64km/ottelu). Myös runkosarjassa Pelicans luisteli vähiten.

Ottelusarjohin pureutuessa KalPaa vastaan Pelicans laukoi 238 kertaa, kun taas KalPa laukoi 328 kertaa. Ero oli 90 laukausta KalPan hyväksi! Laukausprosentit tämän tilaston mukaan; KalPa 4,9%, Pelicans 5,9%. Sarja näkyy siis tilastojenkin valossa melko tiukkana, ja jopa tukee narratiivia tuurilla jatkoon.

Tarkastellessa Ilves -sarjaa huomataan saman trendin jatkuvan; voiko kyse olla enää tuurista? Sarjassa Ilves laukoi 306 kertaa Pelicansin lyödessä kiekkoa 209 kertaa - pelikohtainen ero on jopa isompi kokonaiserotuksen ollessa nyt 97. Ilves painoi kiekon rysään 8 kertaa (laukausprosentti 2,6%), Pelicans taas 15 kertaa (laukausprosentti 7,2%). Ero on lähes kolminkertainen.

Yksi tekijä tässä lienee laukausten laatu. Ipa painoi 306 laukauksestaan 136 maalia kohti (torjuttu tai maali), eli 44,4%. Pelicansilla vastaavat lukemat: 209 laukausta, 120 maalia kohti, eli 57,41%. Maalia kohti menneissä laukauksissa erotus onkin enää 16 - alle kolme/peli.

Voiko tuuri vielä jatkua? Tilastojahan ei ikinä tulisi tulkita sellaisenaan; hyvä renki, huono isäntä. Pelicansin peliä seuratessa voidaan huomata, että peli perustuu eräänlaiseen kiekotteluun. Omista lähdetään kaikessa rauhassa, kliseisesti peliväline tekee työn. Pelicans on valmis ottamaan laukauksia omiin, sillä Lahes ymmärretään, että myös laukauksissa laatu on määrää tärkeämpi tekijä. Vastustajalle ei yksinkertaisesti anneta hyvää maalintekopaikkaa. Pelicans puolustaa aluetta laadukkaasti, turvautumalla fiksuun sijoittumiseen ja hyvään kamppailupelaamiseen - energiaa ei käytetä vastustajan perässä juoksemiseen tai turhiin laitavääntöihin. Satunnaiskatselijan silmään pistää se, että ollaan pesukoneessa.

On siellä hyökkäyspeliäkin. Hyökkäyspäässä Pelicans ei roiski. Peliä jauhetaan jopa iloisesti kulmissa, jonne vastustaja monesti mielellään ryntääkin. Suurin osa maalintekoyrityksistä aukeaa vastustajan juoksevan viisikon avulla joko suoraan kulmapelistä maalintekosektorille, tai viivan kautta kierrättämällä; viivalta pelivälinettä toimitetaan joko maalille tai vaihdetaan painopistettä toiselle puolelle. Toisinaan näyttää siltä, että tavoite on saada vastustaja hankkimaan jäähy. Tästä ollaan toisinaan oltu turkoosipalstalla jopa raivoissaan: onko Hölö kieltänyt laukomasta?!

Mitä ennustan ottelusarjasta näiden tilastojen valossa?

1. Tappara laukoo keskimäärin 7 kertaa (6,5-7,4) Pelicansia enemmän peliä kohden
Ipa ampui peliä kohden n. 15 kertaa enemmän kuin Pelicans. Tappara ampui peliä kohden n. 6 kertaa enemmän kuin HIFK. Tappara on Ilvestä laadukkaampi joukkue, mutta tämä tulee ennustukseni mukaan näkymään laukaustilastossa hiukan nurinkurisesti; Tappara ei tule roiskimaan.

2. Yksittäisessä ottelussa tehdään keskimäärin alle 5 maalia (4-4,9)
Tappara laukoi HIFK:ta vastaan keskimäärin 53 (laadukkaat** laukaukset: n. 25) kertaa ottelua kohden. HIFK taas laukoi keskimäärin 47 (laadukkaat laukaukset: n. 27) kertaa. (huom! lukuihin on otettu mukaan ensimmäisen ottelun jatkoerät)
Pelicans laukoi Ilvestä vastaan keskimäärin 35 (laadukkaat laukaukset: n. 20) kertaa maalia kohden. Ilves laukoi keskimäärin 51 (laadukkaat laukaukset: n. 23) kertaa.
Puhtaasti arpomalla voisin uskoa tässä sarjassa lukemien asettuvan näin: Tappara 40-50, Pelicans 33-43. Jos lasketaan puhtaasti edellisten sarjojen laukomisprosentin avulla (P:7,2%, T:6,5%), niin Tappara saa 50 laukauksella kiekon rysään kolmesti (3,25). Pelicans tekee 43 laukauksella myös kolme maalia (3,01). Laukausprosenttien en kuitenkaan usko pysyvän, ja tästä päästäänkin kolmanteen ennustukseen...

3. Pelicansilla tulee olemaan parempi laukausprosentti
Tappara on jatkanut tasaisesti laukausprosentilla 6,5%. Pelicansilla tuli Ilvestä vastaan toistaiseksi finalistien sarjoissa nähty paras suoritus, 7,2%. Molemmilla joukkueilla tulee kuitenkin varmasti toistaiseksi kovin haaste vastaan. Näkisin kuitenkin osan Tapparan hyökkäyspeliä olevan jo aiemmin mainitsemani "höylääminen": laukaukset, joilla ei välttämättä haeta maalia vaan rikotaan puolustuspeliä. Ennustan Tapparan laukausprosentin asettuvan välille 4,5-5%. Pelicans tuskin tulee laukauksilla mässäilemään; jo Ipaa vastaan kiekkoa lauottiin vain 35 kertaa, mutta näistä päätyikin 20 maalille asti. Tappara asettaa kuitenkin kovemman vaateen hyvän maalipaikan ansaitsemiselle. Ennustan Pelicansin laukausprosentin asettuvan välille 5,5-6%.

Mitkä asiat ratkaisevat?

Pelicansia analysoidessa tilastoja on helppo tukea itse näkemilläni seikoilla - olenhan nähnyt jokaisen pudotuspeliminuutin turkooseilta. Tapparalta sen sijaan, myönnettäköön, en ole aivan hirveästi nähnyt. Tapparan analysointiosassa olikin jo hiukan spekulointia, ja niin tässäkin.

Mielestäni käsillä on kaksi melko samanlaista, mutta silti kovin erilaista joukkuetta. Suurin ero lienee 5v5-pelin painopisteessä; Pelicans on tottunut operoimaan omalla alueella, Tappara hyökkäysalueella. Pelicans asettaakin tältä osin Tapparalle toistaiseksi sen kovimman haasteen tällä Liiga-kaudella. Itseä kiinnostaa suuresti nähdä, miten Tappara toimii hyökkäys- ja keskialueen puolustuspelissä; KalPa mielestäni pystyi yksinkertaisesti jalalla tuhoamaan Pelicansin kiekottelua, joskaan en usko Tapparan lähtevän samaan. Lähtökohtaisesti se palvelee turkoosia, lopputulos jää nähtäväksi.

No entä se Tapparan puolustusalue? Pelicans on läpi kauden panostanut jatkopainepeliin - siis siihen, että hyökkäysalueella muutokseen kiekollisesta joukkueesta kiekottomaksi joukkueeksi, hyökkäyspelistä puolustuspeliin, ei kulu sekuntiakaan. Turkoosi on välittömästi puolustusvalmiudessa. Toistaiseksi tämä on toiminut erinomaisesti, ja Tappara saakin pistää parastaan, jos meinaavat kiekotellen päästä omista pois. Ensimmäiset pelit kertovat, miten Pelicansin hyökkäyspeli toimii Tapparaa vastaan.

Huomioita

Tässä analyysissä otin huomioon lähinnä laukausmäärät ja lähdin tulkitsemaan peliä niiden avulla. Tässä on puutteensa, esimerkiksi erikoistilanteet jätin kokonaan huomiotta. Lisäksi ottelusarjat ovat aina omia yksilöitään, ja yleistäminen tilastoilla on mielestäni aina huono idea. Nyt on kuitenkin niin perhanan tylsää, että päätin tällaisen väsätä. Kerrothan myös omat huomiosi ja täydennät etenkin Tapparaa koskevia mietteitäni!

*Kaikki tilastot ovat peräisin Liigan sivuilta, ja olen niitä pyöritellyt ja laskeskellut taskulaskimen avulla. Virheet eivät ole mahdollisia, ne ovat todennäköisiä
**Laadukas laukaus: joko torjuttu tai maaliin asti mennyt laukaus


E: lisätty toisen ennustuksen kohdalle tarkennus; Tapparan ja HIFK:n välisen sarjan luvut sisältävät jatkoerien laukaukset
 
Viimeksi muokattu:

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Tämän sarjan ainut jännitys on siinä voittaako Tappara ne 4-5 ottelua yhteensä yli vai alle 10 maalin erolla.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Tämän sarjan ainut jännitys on siinä voittaako Tappara ne 4-5 ottelua yhteensä yli vai alle 10 maalin erolla.
Kannattaa ehdottomasti sitten pistää Veikkauksen vetoihin joku betsi missä voi veikata mahdollisimman isoa maalimäärää.
 

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
MrTrianglella hieno tilastopläjäys, kiitos siitä! Muutama irtomiete sen tiimoilta.

- Itselle on tullut Pelsuista mieleen se tietty Tappara, jota nähtiin ehkä enemmän muutama vuosi sitten. Häviää laukaukset käytännössä aina ja silti usein voittaa pelin. Yhtenä johtoajatuksena pyörittämisessä on se, millainen jatkopeli laukauksesta seuraa - eli ei vedellä pitkin poikin tavalla, josta voi seurata vastahyökkäyksiä, vaan valitaan tarkasti se paikka josta yritetään iskeä.

- Näkemissäni peleissä Pelsuilla on pitkiä vaiheita "köysissä", vastustaja pyörittää ja laukauksia satelee. Kuitenkin puolustus on näissä tiiviisti ryhmittyneenä, eikä maali ole niin todennäköinen kuin miltä se paineen perusteella näyttää, ja molariin luotetaan. Kuten moni voittava ryhmä, joukkue on hyvä sietämään hetkiä jolloin hallinta ei ole sillä.

- Em. asiat tietenkin viisautta. Pelsu on altavastaaja eikä materiaali ole yhtä laaja, joten sen voitto todella edellyttää "kiekolla ei ole keuhkoja" -lauseen täysimääräistä käyttöä.

- Tuo pelitapa Tapparallakin olemassa, ja se tarvittaessa kaivetaan esiin niin, että katsomossa syödään kynnet ("vetäkää nyt jostain"), kun ainoastaan putti tyhjään maaliin tuntuisi kelpaavan. Uskon, että tätä tullaan näkemään varsinkin, jos pelit tiukkoja. KooKoota vastaan kun pelattiin vähän pintakaasulla, niin pääpaino oli laukauksissa - ehkä jopa siltä pohjalta, että väkisinkin joku niistä sitten menee. Tuli hirveät määrät vetoja ohi ja blokkiin. Ennustan, että finaaleissa Tapparan laukaisujen onnistumisprosentti nousee.

- Tapolan aikaan Tapparassa on selvästi kuulunut se, että joukkue pystyy pelaamaan hyvin monella eri tavalla ja näitä sitten kaivetaan esiin vastustajan mukaan. On mielenkiintoista nähdä, mihin Pelsu mahdollisesti Tapparan tällä saralla pakottaa.
 

Racine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kirvesrinnat, kannattajakulttuuri
Erikoistilannepelaaminen tulee kyllä näyttelemään mielenkiintoista roolia tässä sarjassa. Kummankaan joukkueen ei kauheasti kannata jäähyillä kun eritoten Tapparan YV on ollut niin älyttömän tehokasta, siitäkin huolimatta että Pelicans oli erityisesti välierissä AV:lla todella uhrautuva ja hyvä. Pelicansille nuo ansaitut ylivoimat tarjoavat tärkeitä iskun paikkoja kuten Ilvestä vastaan nähtiin (toki Pelsut veivät loppua kohti myös tasaviisikoin tehtyjä osumia suvereenisti) mutta toisaalta Tapparan AV tulee olemaan vielä pari napsua Ipan semifinaalisarjassa esittämää alivoimaa kovempaa.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Kannattaa ehdottomasti sitten pistää Veikkauksen vetoihin joku betsi missä voi veikata mahdollisimman isoa maalimäärää.
Tuossa taidettiin meinata siis kaikkien otteluiden maalieroa yhteensä. Tuollainen olisi kyllä oikeastikin mielenkiintoinen kohde. Mitähän saisi kertoimeksi tuollaisesta kombosta? Tappara voittaa mestaruuden u5,5 ottelua + maaliero o10 maalia sis. jatkoajan?
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kannattaa ehdottomasti sitten pistää Veikkauksen vetoihin joku betsi missä voi veikata mahdollisimman isoa maalimäärää.
Kannattaa ehdottomasti lyödä tulosvedossa Tapparan 10-0 voittoa joka finaalissa.

Veikkauksen tuotot nimittäin käytetään avustuksina urheilun ja liikuntakasvatustyön edistämiseen, nuorisotyöhön ja tieteen sekä taiteen tueksi.
 

Paha Härkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nyt kun pelien alkuun on vajaa kaksi vuorokautta, toivoisi pelien alkavan jo.

Voittajaksi tietysti toivon Tapparaa, mieluiten 4-1, jotta kannun nosto tapahtuisi Ratamettässä. En kuitenkaan usko että niin tulee käymään, vaan sarja venyy kuuteen peliin.

Sarjan kannalta tärkein peli on Pelicansin ensimmäinen kotiottelu. Toivon Tapparan saapuvan paikalle ensimmäisen ottelun voittajana. Sarjan lopputuloksen kannalta tärkein asia on Pelicansin peli-ilme. Mikäli Pelicans pelaa tasaisen ottelun, edes mahdollinen tappio ei vähennä vallitsevaa hurmosta, vaan usko omiin mahdollisuuksiin säilyy. Tasaisissa otteluissa kiekko voi pomppia miten vain.

Jos kaksi ensimmäistä ottelua ovat ylikävelyjä, suuntaan tai toiseen, pelihuumorin kaivaminen on kovan työn takana. Historiassa ainakin Tappara on kyennyt kaivamaan itsensä kuopasta, tuntemukseni Pelsujen historiasta on liian rajallinen, joten siihen en osaa ottaa kantaa.

Itse uskon, että Tappara saa sarjassa 4 voittoa ja Pelicans 0-3, todennäköisesti 2. En millään jaksa uskoa että Pelicans ei voittaisi yhtään ottelua mutta samalla en myöskään usko, että Tappara häviäisi neljää kertaa.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Veikkaukseni on, että Tappara oli hyökkäysalueajassa ja kiekonhallinnassa selvästi edellä. Näitä tilastoja en valitettavasti jaksa kaivella C Moren lähetyksistä, enkä tiedä mistä muualta löytäisin - jos joku tietää, niin otan mielelläni vastaan!

Kiekonhallinta löytyy Veikkauksen sivuilta kohdasta Tulosseuranta (Tulosseuranta - Urheilupelien reaaliaikainen seuranta), ja sieltä välilehti Tilastot.

Sattumalta joskus näin nämä luvut siellä, ja ihmettelin, että miksi ovat täällä mutta eivät vaikkapa Liigan sivuilla.

HIFKTappara
48​
52​
HIFKTappara
49​
51​
TapparaHIFK
54​
46​
TapparaHIFK
52​
48​
TapparaHIFK
49​
51​
PelicansIlves
53​
47​
PelicansIlves
43​
57​
IlvesPelicans
60​
40​
IlvesPelicans
54​
46​
IlvesPelicans
61​
39​
PelicansIlves
49​
51​
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
Tappara
...
Voisi kuvitella, että HIFK olisi kaikesta puolustamisesta väsyneenä ollut hyökkäysalueella heikko. No ehkä osittain. HIFK löysi kuitenkin kiekolle maalinmentäviä väyliä Tapparaakin paremmin. Kenties HIFK löi vaarattomia kiekkoja kaukalon reunoilta kohti maalia? Tai ehkä koko kauden vaivannut peikko ohjasi laukauksia kohti Heljangon syliä? Näkemyksiä tähän otetaan vastaan.
...
Näinhän se meni. Monesti suorahyökkäys ajettiin aivan laidan viereen ja sieltä lähti laukaus. Eikä siinä mitään mikäli jatkokiekkoihin olisi ollut menossa ukkoja, mutta yleensä ei ollut, vaan muut oli mennyt vaihtoon tai muuten vain myöhässä. Noita olisi voinut ampua vaikka 1000, eikä yksikään mene edes vahingossa sisään.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Kun ei ole omaa joukkuetta mukana, toivon mielenkiintoista finaalisarjaa, jossa mestaruus ratkeaisi vasta seitsemännen ottelun jatkoajalla. Ehkä hienointa draamaa olisi, jos tuon mestaruusmaalin tekisi Tyler Kelleher Ben Bloodin syötöstä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viimeksi muokattu:

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Kun ei ole omaa joukkuetta mukana, toivon mielenkiintoista finaalisarjaa, jossa mestaruus ratkeaisi vasta seitsemännen ottelun jatkoajalla. Ehkä hienointa draamaa olisi, jos tuon mestaruusmaalin tekisi Tyler Kelleher Ben Bloodin syötöstä.
Game seven ja jatkoaika olisi kyllä maukas. Niitä en ole todistanutkaan muiden kuin Kärppien osalta, joten olisi kiva seurata myös ihan neutraalista näkökulmasta.
 

Paha-Koljo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Game seven ja jatkoaika olisi kyllä maukas. Niitä en ole todistanutkaan muiden kuin Kärppien osalta, joten olisi kiva seurata myös ihan neutraalista näkökulmasta.

Pari on tullut todistettua. En tiedä, kuka niistä nauttii, mutta oma sydämeni alkoi lyödä taas jossain siinä juhannuksen hujakoilla. Eli jos saavat vain ratkaistuksi vähän ennen kuin tuohon joudutaan, niin kiva.
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pari on tullut todistettua. En tiedä, kuka niistä nauttii, mutta oma sydämeni alkoi lyödä taas jossain siinä juhannuksen hujakoilla. Eli jos saavat vain ratkaistuksi vähän ennen kuin tuohon joudutaan, niin kiva.
Tämä on helppoa: jos neljän pelin jälkeen näyttää tasaiselta, niin antakaa vaan Pelicansin voittaa:):):):) Säästyy sydän :):):)
 

Tapsuttelija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kun ei ole omaa joukkuetta mukana, toivon mielenkiintoista finaalisarjaa, jossa mestaruus ratkeaisi vasta seitsemännen ottelun jatkoajalla. Ehkä hienointa draamaa olisi, jos tuon mestaruusmaalin tekisi Tyler Kelleher Ben Bloodin syötöstä.
No ei hemmetti. Parista aiemmastakin jäänyt sellaiset traumat, että kolmas game 7 jatkoaikatappio olisi kyllä jo liikaa.
 

Jpo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuhan verivihollinen eli Tappara pelaa omalla tasollaan niin Pelicans -joukkueella ei ole mitään palaa, ei mitään. Mutta, jos "takki auki" periaatteella mennään, niin silloin Pelicans voi yllättää.

Tappara on tosiaan nyt voittanut lähes kaiken mahdollisen... joten en näe oikeasti, että Pelicanseista olisi edes sparraajaksi saati yhdenkään pelin voittajaksi.

Sarja tulee menemään suoraan 4-0 ja aika moni peli päättyy Heljangon nollapeliin!
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Onneksi ollaan palstalla useamman nimimerkin toimesta hävitty tämä finaalisarja käytännössä jo valmiiksi niin eipähän sitten tarvitse jännittää miten pelit lopulta päättyvät :) Tappara on varma mestari jne.

Eikö Kanada-maljan voisi jo antaa Tapparalle? Pelicansilla kun ei ole mitään palaa niin miksi edes pelata koko finaaleita?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös