Pittsburgh Penguins (4) - Philadelphia Flyers (5), idän puolivälierät 2012

  • 110 736
  • 334

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Olihan aikamoinen sirkus tämä ottelu. Jengiä oli tonteilla kuin sitä kuuluisaa pipoa ja tästäkin ehkä se 95% Penguins-väkeä. Uusi halli on kieltämättä Hartnellinkin haastattelua mukaellen vähän liian mukava ts. paljon tarvitsee tapahtua, että hommat on niin sanotusti iholla. Omaksi ihmeekseni kolmannessa erässä yleisö suorastaan intoutui riekkumaan omiensa puolesta ja kyllä yläkerran 200-katsomoissakin saatiin hulabaloot aikaiseksi. Mainittakoon vielä se, että Consol modernien hallien tapaan tarjoaa mitä loistavimmat näköyhteydet miehiin ja pelivälineeseen vaikka sitten katonrajasta. Katonrajaan oli sopivasti takavuosien plakaatti-ihmiset omat uudet rakennelmansa kuskanneetkin.

Monta uutta tuttua tuli tältä reissulta tehtyä ja toki matka Consoliin oli ikimuistoinen. Pari vuotta sitten tuumaamani "seuraava reissu on sitten kyllä pudotuspeleihin" eskaloitui toki "seuraava reissu on sitten finaaleihin" mutta siitä ehkä ensi kerralla enemmän. Whiteout-paidan toivojille tiedoksi, että käväisin hallilla vielä ohimennen, mutta kiska oli jo kiinni. Ei siis tällä kertaa; huomenna matka jatkuu kohti Kanadaa jo niin aikaisin, että kaupalle meno ei onnistu. Sunnuntaina piestään Cryiersiä Wells Fargolla eikös juu?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Malkinilta kyllä uskomattomia aivopieruja. Ansaitsee 1-2 ottelun pelikiellon tämän päiväisestä blindshitsidehitistä.

Tuli kans kiinnitettyä huomiota Malkinin peliin ja hän näytti olevan ainoita Penguins-pelaajia, jotka halusivat hävitä ja tekivät kaikkensa sen eteen. Onko toi sitten halua päästä MM-kisoihin vai mitä? Taklauksesta ei toki mitään pelikieltoa ole tulossa, mutta olihan toikin esimerkki siitä ettei joukkueelle pelata yhtään - päinvastoin.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ens pelissä Carle-Coburn, Lilja-Kubina, Gustafsson-Manning? Huhhuh...

Pitää myöntää, että nyt alkaa pieni pessimismi hiipimään mieleen. AHL-pakisto voi mahdollisesti olla sitten käytössä ensi pelissä. Timonen luultavasti kuitenkin laitetaan kaikin keinoin kuntoon ensi peliin. Grossmanin kanssa ei kannata ottaa riskiä.

Fleury näytti löytävän torjuntavireen Flyersin kannalta pahimpaan aikaan. Nyt mies alkoi näyttämään ihan kunnolliselta ykkösmaalivahdilta. Staal on kyllä myös kovassa vireessä. Ensi peli on Flyersin voitettava tai muuten voi olla hyvin vaikeaa palata Pittsburghiin kolme peräkkäistä tappiota niskassa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Uskomaton peli ja vielä uskomattomampi MAF. Ihan vähän eri kaveri oli etenkin kolmannessa erässä, mitä aiemmissa peleissä. Vanhaa hyvää Fleuryä.

Crosbya ei erikoisesti kentältä erottanut, Staal oli tänään paras sentteri.

Malkin vituttaa kokoajan vaan enemmän, saatanan asenteeton paska. Uskomattoman typerää pelaamista tänään ja ihan tahalliselta näytti. Pelikieltoon tai katsomoon saatana ruikuttamaan kun ei mömmöm-kisoihin pääse. Vitun vätys.

Game 6 siis tulossa, odotan aivan helvetisti ja fiilis on se, että mikä tahansa on mahdollista. Toki peli Philadelphiassa, mutta silti en epäile voittoa vähää alusta. Nyt Penguins on joukkue joka haluaa voittaa, kun Malkinia ei mukaan lasketa.

Kiitos Penguins ja etekin MAF!
 

arska07

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Kärpät, Patrik Laine
Hyvä peli Penguinsilta ja muutenkin alkoi näyttää siltä mitä pelaamisen olisi pitänyt olla heti sarjan alussa. Varsinkin MAF oli huikea ja oli jos jonkinlaisessa kiekkosateessa välillä. Jos ja kun Pens jatkaa samaan malliin,on sarjan voittaminen aivan mahdollista.

Malkin pelas muuten edelleen paskasti. Minä kun ajattelin että sen edellispelin onnistumiset olisivat herättäneet Genon, mutta ei niin ei.

Kiitos Penguins!
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Sellainen fiilis, että kyllä Flyersin pitää nyt onnistua jompaan kumpaan jäljellä olevaan ottelupalloon tarjoamaan nappipeli. Ihan heidän omasta tekemisestään on nyt kiinni, Pensin tasonlaskuun en usko.
 

Eikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Miami Heat, Manchester United
Loistava peli ja nyt asetelmat näyttää huomattavasti paremmalta kun saatiin Consolista tärkeä voitto.

-Marc-Andre oli vakuuttava, vielä kun olisi läpi ottelun hereillä niin ei mitään hätää joukkueella

-Staal on kyllä joukkueen ykkössentteri tässä sarjassa ja johtajatyyppi ottaen käsiinsä game 4 ja game 5 ratkaisten pelin. Huikea voittamisen asenne.

-Vielä Malkinin herääminen ja Crosbyn dominoiva hyökkäyspeli mukaan niin Penguins näyttäisi jo nyt suuremmalta etenijältä jatkoon.

-Martinilla ei ole kyllä asiaa yhteenkään otteluun näissä playoffeissa. Toivottavasti Martin on nähnyt viimeisen pelinsä Penguins-paidassa.

Teesit samat seuraavaan peliin kuin edelliseen: erä kerrallaan, vaihto kerrallaan, tilanne kerrallaan. Jos tästä vielä 7 peliin mennään niin aikamoista herkku lätkäfanille tarjolla
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Joopa…vaikeaksihan tämä nyt menee, sillä Pensillä vaikuttaisi nyt olevan hieman se ns. flow ja taistelu päällänsä, mikä vuorostaan oli Flyersilla sarjan alkupuoliskolla, jota onnistumiset vain ruokkivat. Lisäksi Fleuryn parantuneet otteet ja joukkueen tiivistynyt puolustuspelaaminen, missä laukauksia blokataan ja maalin edustaa putsataan huomattavasti paremmin, mitä sarjan alussa, eikä niitä "unohtuneita" pelaajiakaan tuppaa tuonne enää hirveämmin jäämään ovat pistäneet silmiin. Täten vain Flyersilta olisivat jääneet nuo 5vs5 osumat tekemättä näissä parissa tappiossa, mikä ylivoiman toimimisesta huolimatta on vain maksanut sillä eipä noita playoff-pelejä voi olettaa voittavansa pelkän ylivoiman turvin. Paikkoja on toki syntynyt ja viime yönäkin tuo koko kolmannen loppu oli ihan sitä yhtä maalia, mutta kun ei, niin ei.

Bryz pelasi ihan ok matsin eikä imutellut sen suuremmin, muttei toisaalta ottanut sitä kolmannen hanskasihautustaan lukuun ottamatta niitä ryöstöjäkään, joita vaikkapa toisessa päässä nähtiin. Tällä hetkellä siis se kuumempi kassari löytyisi vain tuolta toisesta päästä.

Se suurin ongelma olisi kuitenkin tuo varamiehinen puolustus, jossa Coburn, Timonen ja Carle joutuivat vetämään viime yönä hirmu minuutteja ja mikäli näistä nyt vielä Kimmokin sattuisi tippumaan, niin eipä naurata ei. Kyllähän Gustafssonkin pelasi ihan kelvollisesti sen mitä pelasi, mutta eipä tältä sen suurempaa vastuunkantoa ja suurien minuuttien syömistä sovi oikein odottaa. Samat sanat Liljastakin. Sitten kun Kubina pelasi näistä kaikista vähiten ja siitäkin huolimatta kerkesi käydä keräämässä pari miinusta, niin eipä miehestä sen suurempaa iloa vain ole. Grossmann, Mezzy ja Bourdon teitä kaivattaisiin.

JVR sen sijaan teki paluun pitkän poissaolonsa päätteeksi. Pelaamattomuus näkyi eikä kaverista sen suurempaa iloa ollut, mutta kyllähän tässä miehessä olisi yksi sellainen mahdollinen x-factori ja lisä millä Flyers voisi tämän sarjan itselleen kääntää, mikäli vain saisi nuo jalkansa kulkemaan ja siten tuon koko + taito –yhdistelmänsä hyötykäyttöön. Tosin, mikäli niitä tehoja ei synny, niin aika turhahan JVR tuonne vain on, jolloin seuraisin paljon mieluummin energistä Rinaldoa tuolla. No katsellaan.

Pahastihan sen vene nyt näyttäisi olevan kääntymässä kohti vastustajan satamaa, mutta tässä tilanteessa pitäisi nyt pistää entistä kovempaa takaisin. Flyers tarvitsisi niitä kovia ja kylmäpäisiä ratkaisijoita sekä esiin nousijoita ottamaan sitä roolia. Tuo seuraava matsi on kyllä aika keskeinen, sillä mikäli tämä sarja sinne Game 7:n menee, niin en kyllä hirveämmin jaksa uskoa, että Flyers enää siinä vaiheessa saisi tuota Pensien köyttä katkaistua.

Mietin hetken, että kannattaako tätä seuraava kertoa vai ei, mutta laitetaan tähän nyt vielä sellainen "valitusosio" sillä en vain pitä tuosta tavasta millä Pens ottelusta toiseen antaa ja hakee noita enemmän tai vähemmän vastuuttomia taklauksiaan kohti vastustajan yläkroppaa. (tai siis eivät nyt tietenkään hakemalla hae, mutteivät oikein ole niitä pyrkineet pelaamisessaan välttämäänkään) Eihän näissä parissa viime matsissa olla nähty mitään Nealin kaltaisia idiotismeja, ja hyvä niin, mutta vaikkapa herra Malkinilta tuntuisi vain puuttuvan tyystin se kunnioitus kanssa pelaajia kohtaa, kun pitää vain jatkuvasti ajaa noita taklauksia, joita vastustajat eivät kykene havaitsemaan tms. Mielestäni se ei ole se pointti, että välillä sattuu osumaan puhtaastikin, vaan että jatkuvasti/ottelusta toiseen hakee taklauksia, joita hakiessa pitäisi huomata, että vastustaja ei ole taklausta kohtaan kaikkein ottavaisimmillaan ja joiden kohdalla ne kertoimet ikävämmillekin tapahtumille ovat vain keskimääräistä korkeammat. Esimerkkinä vaikkapa tuo Grossmannin toissapelissä saama aivotärähdys. Muutenkin Pens on läpi sarjan jakanut varsin paljon, yllättävänkin paljon, noita taklauksia, jotka olisi voinut jättää antamattakin tai olisi voitu antaa paljon puhtaamminkin ja tämä ei ole pelkästään jonkin tietyn/tiettyjen pelaajien toiminnan seurasta vaan lähes koko joukkueen kohdalla. Itselleni tuo ainakin kertoo sen, ettei Bylsmaa hirveämmin kiinnosta se miten nämä taklaavat ja milloin kunhan niitä taklauksia nähdään mahdollisimman paljon, korostan vielä että tämä on vain oma mielipiteeni. No joo tämä on osittain sitä turhaa avautumista, mutta näin vain ajattelen, sillä en vain pidä sitten yhtään tuosta ottelusta toiseen jatkuvista ja siirtyvistä latehit ym. touhusta, sillä se ei vain sovi niihin periaatteisiin, millä itse haluaisin tuota hienoa peliä nähtävän. Tottakai tuolla jäällä tapahtuu tuolla pelinopeudella ja intensiteetillä aivan valtavasti äärettömän lyhyessä ajassa, mutta juuri sen vuoksi tuo tietynlainen kontrolli ja vastuullisuus olisivatkin ensisijaisen tärkeitä ja nämä jos jotkin lähtevät ensisijaisesti sieltä penkin takaa. Ja tähän nyt on kenenkään Pens-lasit omaavan mielensäpahoittajan turha tarttua ja rynnätä puolustamaan Disco-Dania, sillä sen suurempia pahoitteluja ei ole jälkikäteen täältäpäin luvassa. Oma arvostukseni tuota kauniisti puhuvaa ja mukavan tyylikkäältä tilanteesta toiseen näyttävään kaveriin on vain tippunut läpi sarjan.

Niin ja tuolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa etteikö Pens olisi parhaimmillaan jopa todella hieno joukkue, vaikka itse en näistä parhaimmillaankaan (lue menestyvinä) niin pidäkään, vaan että voisivat olla tätä nykyistä hienompiakin ja helpommin kunnioitettavia ja arvostettavia ilman tuota aivan liian usein esin nousevaa enemmän tai vähemmän kyseenalaista touhuaan. Olen puhunut.

Sanotaan nyt senkin verran, ettei jää mitään epäselvyyksiä. Ei Flyerskaan ole missään nimessä mikään koulukiusattu pyhäkoulupoika vailla synnin syntiä, mutta kyllähän joukkue näistä kahdesta, vain huomattavasti paremmin osaisi jättää nuo turhat ja/tai myöhäiset taklaukset tekemättä keskittyen enemmän siihen olennaiseen eli sen kiekon pelaamiseen. Tästä voi olla toki erimieltäkin, ihan vapaasti.
 

Flower

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins
-Vielä Malkinin herääminen ja Crosbyn dominoiva hyökkäyspeli mukaan niin Penguins näyttäisi jo nyt suuremmalta etenijältä jatkoon.

Olen vähän eri mieltä palstaveljien kanssa tosta Malkinin suorittamisesta. Viime yönä mies todella yritti, repi, raastoi. Tulos? Pari tyhmää jäähyä ja useampia hyviä maalitontteja. Game 5:ssa Malkin ei enään tyytynyt siihen, että häntä pelataan pois kiekosta jatkuvasti, vaan alkoi päästä ajoittan Couturierin pihdeistä hakemalla kiekkoa alhaalta ja tulemalla vahvalla luistelulla alueelle. Pensin avatessa terävästi laitaan, josta nopealla ohjurilla keskelle, avautui Malkinille paikkoja juuri tuon luistelunsa ansiosta. Avoimeen tilanteeseen päästessään on Genon luistelu selkeä vahvuus Couturieria vastaan. Eilen se realisoitui parina hyvänä maalille ajona. Enkä sano, että Geno on täyttänyt odotuksen yhdessäkään poff pelissä tänä keväänä. Sanon, että Flyers on onnistunut miehen varjostamisessa erittäin hyvin, ja Couturierin kenttä on ollut käänteen tekevä tässä sarjassa. Penguinsilla kesti kolme peliä löytää keinot, miten saadaan Malkinin ketju kaverin varjon alta pois, edes osittain. Genon peli on yritteliästä, fleguilua ei eilen näkynyt. Ainoa mistä annan raippaa ovat nuo täysin idioottimaiset momentumin tappavat jäähyt, joista on päästävä eroon. Toki Malkin ei ole todellakaan ainoa, joka niitä ottaa, joten isommassa mittakaavassa sysään noita Bylsman munattomuuden piikkiin.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tuota Eagerin "valitusosiota" en täysin ymmärtänyt. Minusta Flyers saa maistaa omaa lääkettään ja saa samanlaista kovuutta kuin siellä on totuttu antamaan vastustajalle vuodesta toiseen.

Pensin "puolilikainen" peli on suoraan Flyersien pelikirjasta, liekö tämä tyyli kehittynyt paikallispeleissä. Molemmat joukkueet tekevät myöhässä olevia taklauksia, Flyers tässä viimeisessä vähemmän mutta kyllä tuollainen "likaisuus" on aina kuulunut Phillyn peliin nyt vaan kaveri pistää paremmaksi.
Erikoista tässä on se että Penguinsin isot nimet nähdään tekemässä sekä kiekollista että likaista peliä marginaalipelaajien sijaan.

Jos nimimerkki Eager on otettu pelaajan mukaan niin siinä on/oli törmäilijä oikein viimeisien päälle tuolla kentällä ainakin Bruinseja vastaan, länttä enemmän seuraavat tietävät tarkemmin miten siellä on mennyt Phillystä lähdettyään. Eager on minulle ensimmäisiä pelaajia joka tulee mieleen jos puhutaan myöhässä taklaavista, toisen terveydestä piittaamattomista pelaajista.

Philadelphiassa näitä on ollut muitakin, ulkomuistista tulee mieleen nimet Carcillo, Downie, Hartnell joiden olen vuosien saatossa nähnyt pelaavan juuri tähän samaan tapaan sääntöjen rajoilla tai hieman yli, myöhästyneitä taklauksia jaellen.
Rinaldo jatkaa näitä perinteitä tämän kauden joukkueessa mutta ei taida saada enää peliaikaa. Aiemmin runkosarjassa Sestito kolasi ylös ja hieman myöhässä Hortonin kauden pakettiin, pudotuspeleissä ei toki mitään asiaa kokoonpanoon.
 

Tenkrat#67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Wild, Pekka Rinne
Peli näkyy kuulema huomenna 4Pro:lla sillä ohjelmistoa muutettu, joten tämä menee ilmanmuuta osioon "Pakko nähdä".
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Sori OT, mutta pakko kysyä lisätietoja: minkä tähden? (Boldaus oma)

Yhden tai kahden tähden, riippuen lunastusajankohdasta ynnä muista. Tilanne taitaa olla nyt 12-12 eli tarkkaa on. Neal on antanut tosin tasoitusta huilaamalla yhden pelin pelikiellossa.

Ps. Hyvin johti tinkezione kotiyleisöä, viimesessä erässä oli varmaan kohtalainen mekkala hallissa.

Oli siellä kyllä aivan perkeleellinen mekkala ja hurmos päällänsä. En jotenkin uskonut, että tuossa kattilassa tuommoista meteliä voi edes pitää, mutta kyllä vain. Bylsman pyyntö meni siis perille, että hallin ja yleisön täytyy olla tänään parhaimmillaan. Melko helposti ikimuistoisin livenä näkemäni kiekko-ottelu ikinä.

Huomenna projekti #PensIn7 jatkuu, täytyy scoutata joku kiekkohenkinen sporttibaari täältä kojoottien tulevasta kotikylästä ja olla hereillä jo hyvissä ajoin, kun iltapäiväpeli alkaa oikeasti iltapäivällä yhdeltä.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Billy Guerin nähty Penguinsin harjoituksissa! Eli nyt sen uskaltaa sanoa; se on menoa Flyersille! *wirn*

Ei vaan, kova peli on tulossa, ja mitään en uskalla kyllä ennustaa. Wells Fargossa ollaan kyllä pelattu aina hyvin, niin kauan kuin muistan, että enemmän tuo kotikammo on mua närästänyt.

Ilmeisesti Grossmann olisi tulossa takaisin Flyersin ruotuun?

Michalekilla ja Niskyllä tänään vapaapäivä - sen verran äijät ottanut iskua viime peleissä (ja Niskanen muutenkin pelaa todennäköisesti loukkaantuneena, kuten kaikki muutkin).

Palataan huomenna.


Huomenna projekti #PensIn7 jatkuu, täytyy scoutata joku kiekkohenkinen sporttibaari täältä kojoottien tulevasta kotikylästä ja olla hereillä jo hyvissä ajoin, kun iltapäiväpeli alkaa oikeasti iltapäivällä yhdeltä.

Jos kerran olet Quebecissä, niin eikös tuo peli ala klo 12 paikallista aikaa?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Jos kerran olet Quebecissä, niin eikös tuo peli ala klo 12 paikallista aikaa?

Kappas totta, änärin sivuillakin kerrotaan 12:00 PM EDT. Olipa hyvä, että tuli aiheeksi ts. nyt kyllä unelle ja kympiltä aamupalalle. Jotenkin epätodellista, että jääkiekkoa pelataan oikeasti keskellä päivää.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Täällä San Franciscossa peli tulee aamu yhdeksältä. Aiemmissa kamppailuissa ei ole ollut hätää ellei pelata erikoistilanteita. Flyers on niistänyt kaappeja murhaavalla ylivoimalla, 55 %. Ei toi Pingviinien 33 %:kaan huono ole, mutta jäähyilyyn ei ole varaa. Staal on ottanut pelillisen johtajuudeen, mikä on todella hienoa nähdä. Giroux on ollut johtotähtenä Flyerseilla. Crosby ei ole ehkä saanut peliään vielä kuntoon ketjukavereidensa kanssa, osittain siitä syystä peli ei ole tasakentällisin kulkenut niin hienosti. Letangilla ollut yllättäviä vaikeuksia kiekollisena kuin kiekottomanakin. Malkin on toisaalta ottanut tyhmiä jäähyjä, mutta samaan aikaan ollut vaarana hyökkäysalueella ja yrittänyt puolustaakin. Tangradi ei viime pelin perustella vieläkään pysty syöttämään kaverille lapaan, sama trendi jatkunut koko kauden. Eikä hän ole ollut lähelläkään pisteiden tekoa, mutta silti tän sarjan perusteella pitäneen paikkansa kokoonpanossa.
AV toivottavasti penssien pitää, silloin on vahvat saumat voittaa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kun alivoima ei toimi niin yksinkertaisesti se ei toimi ja katseeni kiinnittyvät Pens pelaajien hermokontrolliin. Jos joukkue ei ota niitä turhia kakkosia niin sarjan jatkuminen näyttää lupaavalta. Fleury kun jatkaa samanlailla niin voiton saaminen on täysin omissa käsissä. Hieno matsi tulossa, parasta Pensiä tarvitaan.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Edellisessä matsissa neloskentän ajalla pelannut van Riemsdyk tulee saamaan tod.näk. isomman roolin seuraavaan otteluun. Laviolette sanoi, että Game 5:ssa JvR tuotiin sisään ja nyt practice-puolella mies on otettu mukaan ylivoimakuvioihin. Toivottavasti pääsee kunnolla messiin, sillä parhaimmillaan JvR on todella tärkeä ratkaisutekijä tälläisissä peleissä.

Kotipeli, Orange Crush, nyt pitäisi voittaa. Puolustuksesta puuttuu isoja nimiä (Mesz, Pronger, Timonenkin?). Parissa matsissa olen jäänyt kaipaamaan Brieren ja Jagrin ratkaisuja. Olleet toisinaan hyviä näissä pleijareissa, varmoja lisiä tuohon joukkueeseen, mutta se yksi pykälä puuttuu, varsinkin Jaggelta. Jos tänään Flyers ei hommaa hoida, game7 kallistuu kyllä niin Pensille, kun olla ja voi. Kotipeli ja kolmen voiton putki päällänsä. Mutta, se ei ole vielä ajankohtaista.

Bryzgalovin pitää olla tänään parhaimmillaan, muuten ei voittoa tule. Fleury on alkanut heräilemään ja tehnyt huikeita game-savereita, kun Bryz on jatkanut samalla linjalla; vähintään 1-2 helpohkoa per peli.

LETS GO FLYERS!
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Joo, illalla sitten game 6 ja nyt kun on alkuun päästy, niin antaa mennä vaan!
Edellisessä pelissä oli jo aika lailla tarkempaa ja järkevämpää pelaamista kuin 4:ssä ekassa hulluttelussa, mikä olikin melko odotettavaa kun Phillyn ukotkin huomasivat sen 10-3 niittauksen jälkeen, että toimii se sarjatuli Pensseillä myöskin. Ei näitä sarjoja ole pelattu loppuun ennenkuin löytyy 4 voittoa.
Viime pelissä Staal oli jälleen voiton tae MAFin kanssa ja Jordanin loistavien otteiden voi hyvillä mielin uskoa jatkuvan ja MAF myös kun on saanut onnistumisia alle jatkanee hyviä otteitaan. Uskon myös siihen, että Crosby-Malkin -akseli palaa myös viime kerran kiikaritehoilta taas tehopisteiden makuun, ihme olisi jos eivät.

Se mihin pitää nyt kiinnittää huomio erityisesti, on se ettei pidä ottaa ainuttakaan tyhmää jäähyä, vastustajan yv on pelottavan kovaa. Kunhan pidetään pää kylmänä ja otteet huolellisina mutta silti rentoina, niin uskon tänään sarjan tasoittuvan 3-3:een.
Usko omiin tekemisiin on joka tapauksessa saatu takaisin samalla kun sitä on otetty Phillyltä pois. Kova vauhti täytyy nyt pitää yllä koko 60 min ja ottaa aloitteet rohkeasti omiin käsiin, eikä jäädä odottelemaan mitä vastustaja tekee, siten kuin 3 ekassa pelissä pääsi käymään. Jos (ja kun?) Pens pelaa omalla tasollaan tänään koko ottelun ajan ja virheet karsitaan minimiin, niin hyvä tulee. Kyllä se alkaa puntti tutista ihan taatusti Phillyn leirissä, kun selvältä näyttänyt sarja onkin jo melkein tasan. Pens in 7, ei näin hyvää nousua jätetä kesken!
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Se mihin pitää nyt kiinnittää huomio erityisesti, on se ettei pidä ottaa ainuttakaan tyhmää jäähyä, vastustajan yv on pelottavan kovaa. Kunhan pidetään pää kylmänä ja otteet huolellisina mutta silti rentoina, niin uskon tänään sarjan tasoittuvan 3-3:een.

Tämä.

Flyers ei ole tehnyt kuin 1 maalin tasakentällisin viimeisen 160 minuutin aikana, tuo on todella merkittävä, kun Penguinsin on tehnyt tuona aikana tasakentällisin sen 9 häkkiä.

Ja viime pelissäkin Fleury joutui torjumaan vain 14 laukausta. Uskon, että mitä vähemmän rangaistuksia jaellaan, niin sitä parempi se on Pingviini-joukkueelle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä pointti viime pelistä oli se kun Letang oli pamauttaa poikittaisella mailalla JVR:ää selkään tämän ollessa jäässä. Letang kumminkin viime tingassa päätti olla pamauttamatta ja hyvä niin, jäähyltä säästyttiin siinäkin eikä hyötyä tuommoisista poikkareista yksinkertaisesti ole. Boxista näitä Flyers matseja ei hoideta se on selvä joten kurinalaista ja pää kylmänä pelaamista niin voitto on meidän ja tietenkin, MAF jatkaa samanlailla!
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Niin päättyi viihdyttävin playoff-sarja mitä olen eläissäni nähnyt.

Tunnepuuskassa on turha koettaa mitään analyyttiseen viittaavaakaan, mutta olihan tässä ratkaisevassa ottelussa taas vaihteeksi kääntynyt maalivahtien voimasuhteet toisin (=oiken) päin. Jos Flööri varasti edellisen niin nyt Mr. Universum teki sen saman. Olkootkin, että Flyers blokkasi kuteja ja siivosi maalinedustaa, mutta siitäkin huolimatta Bryz oli mies paikallaan tänään.

Kuka vielä muistaa Richardsia ja Carteria? Voi pojat.

Kiitokset myös Pens-kannattajille täällä katkoajassa. Enimmäkseen asiallista ja rehtiä ulosantia, sekä etenkin leppoisaa reissua tinkiezonelle.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Bylsma ei oikein missään vaiheessa reagoinut pelin sisällä mihinkään. Tänään aikalisä 46 sekuntia ennen loppua taululla ollessa edelleenkin 4-1 Nealin hylätyn maalin jälkeen kertonee kaiken olennaisen siitä, millä tasolla Bylsma näytti koko sarjassa olleen pihalla pelistä. Crosby oli täysin Girouxin varjossa ja tänään oikeastaan pelkästään Malkin intoutui pelaamaan sarjan voitosta tosissaan.

Giroux oli näissä peleissä täysin omaa luokkaansa ja tähän kruunuksi vielä MAF oli katastrofaalisen huono kahta ottelua (4 & 5) lukuunottamatta. Kiitokset omasta puolestani Jatkoajan Flyers-kannattajille ja onnittelut Flyersille ehkä legendaarisismman koskaan näkemäni pudotuspelisarjan voitosta.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kesäkuussa tämä Flyers kannattaja oli ihmeissään. Aamulla selvisi hyvin nopeasti että Carter ja Richards oli kaupattu muualle. Ensimmäinen ajatus taisi olla mitä vittua se Paul Holmgren oikein ajattelee? Nyt sen vasta ymmärtää kuinka hyvät tredit Homer sai aikaan.
Varsinkin kun katsoo mitä saatiin Carter treidistä: Sean Couturier ja Jakub Voracek. Välillä pitää hieroa oikein silmiä kun katsoo kun Couturier pelaa. On todella vaikea kuvitella että poika on vasta 19v. Nyt poffeissa pimensi Genon miltei kokonaan. Siinä samassa nakutti mukavat tehot.
Mike Richards diilistä jäi käteen: Wayne Simmons, Brayden Schenn
Wayne teki runkosarjassa 28 maalia. Todella hyvä lisä Flyers ylivoimalle. Sieltä maalin edestä mies teki varmaan sen 25maalia.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Sanotaan näin, että jos Giroux on huippuiskussa, Hartnell jatkaa siitä, mihin runkkarissa jäi, Jarg on samassa vireessä kuin viimeisellä pudotuspelikaudellaan Rangersissä ja nuoret ovat kuin kotonaan pudotuspeleissä Philly vie Pensit tiukoille. Kahta viimeistä epäilen todella paljon. Jos Philly haluaa viedä voiton, täytyy Master of the Universen olla vähintään Pennsylvanian kuumin jääkiekkoilija ja seistä päällään.

Pens in 5.

Pilkotaan omaa veikausta noin, niin näyttä vähän paremmalta. Metsään meni muutoin ja pahoin.

En ikimaailmassa olisi uskonut MAF:n pettävän näin pahasti. Siinähän se suurin syy onkin tähän ainakin pieneen yllätykseen. MAF pelasi Game 5:n hyvin, erityisesti ratkaisuhetket, ja Pens voitti. Game 4:n Philly sähläsi itse tyhmiin jäähyihinsä, enkä juuri hehkuttaisi MAF:aa tuosta voitosta. Muutoin Fleury oli kaamea. Tuollaisella molaripelillä ei ansaitsekaan voittaa.

Crosby oli omaan tasoonsa nähden todella keskinkertainen. Giroux vei Crosbya koko sarjan, mistä sulka hänen hattuunsa. Sen jälkeen kun Malkin niittasi koomisesti Crosbyn, oli kapteeni todella näkymätön. Ei kai vain olisi taas ongelmia aivotärähdyksen kanssa?

Malkin sai kohtuuttomasti kuraa niskaansa tässä sarjassa. Toki pelasi alta tasonsa, mutta paikoille hän silti pääsi. Eikä tehoissakaan oikeastaan olisi mitään vikaa, ellei tässä sarjassa olisi lahjoitettu maaleja hyökkääjille. Silti tänään Malkin oli vaarallisin Pens-tähdistä.

Vähän sellainen olo, että Bylsma ei nauti enää kaikkien tähtien luottamusta. Kurittomia jäähyjä tuli vaikka kuinka, ja ainakin itse ihmettelin, miksi Staal ei saanut viimeisessä pelissä enemmän peliaikaa loppuhetkillä erityisesti yv:llä. Oli kuitenkin tasaisin suorittaja pingviineistä ja sai pisteitä kaikissa paitsi viimeisessä pelissä.

Phillyä voi ruotia myöhemmin, mutta onhan se suuri yllätys, että Pens tippui tällaisilla esityksillä. Saa nähdä, tippuuko päitä P-burghissa, koska tuolla rosterilla pitäisi pystyä parempaan. Onhan se käsittämätöntä, että viime vuonna Bylsman opeilla Pens pelasi loistavasti ilman Crosbya ja Malkinia, mutta tänä vuonna vastaavaasta loistokkuudesta ei ollut tietoakaan, vaikka joukkue oli paljon vahvempi.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Eipähän jäänyt tämän viimeisen ottelun jälkeen epäselvyyttä kumpi oli parempi. Se mitä pelkäsin, ja mitä oikeastaan odotinkin tältä sarjalta kävi toteen, Flyers oli liian paha vastus Pensille. Pens kadotti identiteettinsä runkosarjan loppupuolella pahimpaan mahdolliseen paikkaan ja nälkäinen Flyers, joka oli dominoinut runkosarjakohtaamisia oli pahin mahdollinen vastus ensimmäiselle kierrokselle.

Näin ajattelin ennen playoffseja:

Pens ja Flyers pelaavat mun mielestä suht identtistä kiekkoa. Fyysistä ja nopeaa, päästä päähän -kiekkoa. Flyers on vaan ollut parempi tässä kiekossa. Puolustus on ollut solidimpi. Pensillä pitäisi olla selkeä etu maalivahtipelissä, mutta juuri tällä hetkellä, ja muistaakseni koko kauden Flyersiä vastaan Fleury on ollut aika jäässä. Hyökkäyspeli sinällään on mennyt aika tasan.

Mikään ei muuttunut. Flyers oli organisoidumpi, paremmin johdettu ja kurinalaisempi joukkue ja jotenkin tuntuukin, että suurin ero näiden joukkueiden välillä syntyi penkin takana, Laviolette oli parempi kuin Bylsma. Siinä missä Laviolette pystyi palauttamaan joukkueensa tekemisen pelin ytimeen ja pelaamaan Pensin vahvuuksia pois, Bylsman Pens harhaili pitkiä aikoja ja jotenkin jäi ajelehtimaan ilman focusta. Yksittäisistä tekijöistä suurin oli sitten Fleuryn epäonnistuminen. Odotusarvo ja elinehto oli alunperin, että Fleuryn täytyy voittaa virkaveli, näin ei käynyt joten jo tässä Pensin homma tuli erittäin vaikeaksi.

Pens ei missään nimessä hävinnyt huonolle. Sinänsä huono tuuri, että juuri Flyers, Pensin tämän kauden kryptoniitti tuli ensimmäisellä kierroksella vastaan (tämäkin oltaisi toki voitu välttää penailematta runkosarjan loppua). Philadelphialla on loistava hyökkäys ja tykkään tuosta hyökkäysorientoituneesta pelityylistä. Se, mennäänkö sillä päätyyn asti ottaen huomioon puolustuksen haavoittuvuuden ja heikot maalivahdit jää nähtäväksi. Ilmeisesti myös Pensin pelityyli sopi Philadelphialle, joten kun sieltä tulee jatkossa joukkueita, jotka osaavat myös tukahduttaa peliä pääseekö Flyers enää mellastamaan comfort-zonellaan? Saa nähdä, kauhean vähälle on jäänyt muiden joukkueiden seuraaminen, mutta näkisin että Philadelphialla on todellisia aseita ja momentum mennä hyvinkin pitkälle. Flyersin paineistava pelityyli ja peräänantamaton päättäväisyys lisättynä todella laadukkaalla ja monipuolisella hyökkäyksellä + huikealla yv:llä on kombo, jolla pitkissä henkisesti ja fyysisesti kuluttavissa playoffseissa revitään puolustuksia auki ja ollaan vahvoilla mitä tahansa joukkuetta vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös