Pittsburgh Penguins 2023–2024

  • 259 382
  • 1 097

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Katsoin ensimmäistä kertaa TNT:n lähetystä. Siellä ilmeisesti kuuluu ihan ohjelmaan toi, että Bisonette käy painimassa eri mieltä olevien kanssa? Tällä kertaa oli näköjään kohteena joku tuottaja. Ainakin maskottien kanssa tätä harrastaa.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Katsoin ensimmäistä kertaa TNT:n lähetystä. Siellä ilmeisesti kuuluu ihan ohjelmaan toi, että Bisonette käy painimassa eri mieltä olevien kanssa? Tällä kertaa oli näköjään kohteena joku tuottaja. Ainakin maskottien kanssa tätä harrastaa.
Näköjään. Tuottajan Flyers-lippis meni roskiin kuten kuuluukin!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Rust jäi Pittsburghiin jatkotutkimuksiin muun joukkueen matkatessa neljän ottelun mittaisen länsirannikon kiertueelle, joka hyvin pitkälti tulee sanelemaan joukkueen kauden suunnan ja Dubaksen toimenpiteet lähestyvällä siirtotakarajalla. Odotukset tässä vaiheessa olemattomat, sunnuntain tärkeä voitto Phillystäkään ei tuolla pelillä uskoa luonut takaisin, mutta katsellaan onko tästä joukkueesta vielä yllättämään.

Puljujärvi pääsee takaisin pelaavaan kokoonpanoon, Smith nousee Crosbyn kenttään ja Puustinen ykkösylivoimaan:






 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Pensin YV näytti Phillya vastaan varsin hyvältä ja näyttivät hakevan rohkeammin vetoja parhaasta sektorista. Puustisen laukaukselle on kyllä käyttöä.

Penguins on onnistunut voittamaan yli kaksi ottelua putkeen tällä kaudella KAKSI kertaa! Tuo tilasto ei tosiaan juuri luottamusta herätä kun 5/8 pistettä on aivan absoluuttinen minimi mitä vieraskiertueelta vaaditaan. YV:n pitää toimia eikä omissa voi sekoilla yhtään.
 

Irbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Puljujärvi pääsee takaisin pelaavaan kokoonpanoon, Smith nousee Crosbyn kenttään ja Puustinen ykkösylivoimaan:
Herkulliselta näyttää Puljun kokeileminen Bemströmin kanssa. Jotenkin on hyvä kutina tästä, mutta en kuitenkaan aio pidättää hengitystäni.

Epäonnistumisiin ja huonoihin jaksoihin ei tosiaan tällä vieraskiertueella oikein ole varaa, mutta tosiaan YV:n pieni piristyminen antaa ainakin henkilökohtaisesti toivoa vielä pudotuspeleistä.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Kuinkas Puustinen? Näppärä alustus Ellerin tasotukseen ja kunnolla peliminuutteja.
Hyvin kulkee, viimeiseen 5 peliin mukavat 1+3 ja +4. Omaa silmää miellyttää erityisesti Puustisen peliäly, löytää syötöillään hyvin vapaana olevia pelaajia ja tyhjiä tiloja.

Pensiltä taas kerran hieno nousu kahden maalin takaa vieraissa, näitä on ollut tällä kaudella useita etenkin lännen kärkiporukoita vastaan. Crosby tekee mitä haluaa ja Rakell on nyt laittanut kapteenin tarjoiluista hyvin sisään - juuri sitä mitä tilattiin, kun Rust on week-to-week -statuksella mikä tarkoittaa yleensä tuommoista 3-4 viikon huilia.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hyvä nousu ja tällä kertaa onnistuivat vielä jatkoajallakin voittamaan ottelun. AV-maali toki piti tietenkin mennä päästämään tähänkin peliin.

Toivottavasti O'Connor ei satuttanut päätään siinä ottelun loppupuolella kun otti taklauksen vastaan ja tuli osumaa pleksiin. Ei olisi varaa menettää yhtään kärkikenttien laituria enää, ja muutoinkin O'Connor siellä pelaamassa parhaillaan erittäin vahvaa kiekkoa.
 

Cocktus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HPK
Puustinen on kyllä noususuhdanteessa tällä hetkellä. Erittäin viisasta lätkää, näkee kentän hyvin, osaa jakaa kiekkoa eteenpäin ja pääsee itsekin maalipaikoille. Pientä mailanpuristamista on vielä havaittavissa omissa maalipaikoissa. Viime yönäkin Karlsson tarjoili yyveellä hyvin maalin eteen Puustiselle ja kiekko olisi ollut laitettavissa tyhjiin pienellä maltilla, mutta hän päätti tehdä nopeamman ratkaisun ja veskari pääsi väliin.
 

Irbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Puustiselle isot kreditit täältäkin, oli ehdottomasti ottelun näkyvimpiä Pingviinejä. Ylivoima näytti välähdyksittäin mielestäni ehkä jopa kauden parhaimmalta, mutta juuri kun kahden miehen yv:llä laitettiin hommat tasoihin, pääsi vihulainen rokottamaan ehkä vähän onnenkantamoisella alivoimamaalin. Parannettava on vielä tälläkin saralla.

On kyllä raastavaa seurattavaa, kun pelin taso aaltoilee niin valtavasti, mutta toisaalta nyt tuntuu pitkästä aikaa että ehkä tässä vielä on sinne pudotuspelijunaan avaimia käsissä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kaunista katseltavaa kun Penguinsin Mount Rushmore poseeraa samassa kuvassa:


Ei tullut tuolloin pari viikkoa sitten kirjoiteltua, mutta pitää todeta että Jagrin puhe ja seremoniat olivat muutenkin tyylikkäät ja upeasti hoidettu koko tuo viikonloppu organisaatiolta (harmi että jäällä joukkue meni sitten pilaamaan tunnelmaa ottelun lopun tunaroinnilla). Upea määrä entisiä pelaajia siellä mukana tapahtumassa, mutta Marty Strakaa vähän jäi kaipailemaan, kuitenkin hyvin iso osa Jagrin Penguins-vuosia. Vaikka tuossa kymmenen vuotta takaperin Jagria ei oikein lämmöllä katsellut, on aika (ja b2b) parantanut haavat ja ihan ansaitusti Jagrin #68 sinne kattoon Lemieuxin #66 vierelle. Tuossa kuitenkin kaksi tärkeintä syytä miksi Penguins valikoitui aikoinaan suosikkijoukkueeksi. #87 ja #71 sitten seuraavina, hyvin luultavasti myös #58, mutta näihin vielä toivon mukaan pitkä aika.

Tänään sitten vieraskiertue jatkuu Seattlessa. Katsellaan millaisen esityksen joukkue tänään sitten tarjoaa.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Seattle painaa aika samanlaisessa tahdissa kuin Pens eli aika ympäripyöreä matsi näin ennakkoon arvioida. Krakenilla on tietysti paljon ex-Pingviinejä kokoopanossa eli siinä mielessä ihan mukava ottelu edessä.

Nyt voisi olla hyvä vaihe vähän enemmän kuormittaa ja testata Jarrya, että onko hänessä yleensäkään aineksia kevään veskariksi nyt ja tulevaisuudessa. Friedman väläytteli tuossa aiemmin jotain, että koko Penguinsin maalivahtikolmikon (Blomqvist kolmas) osalta on myös siirtomarkkinoilla kiinnostusta. Hyvä jos kuuntelevat kaikki tarjoukset, mutta eipä tästä maalivahtikolmikosta nyt ihan ensimmäisenä ainakaan itse olisi luopumassa.
Ensimmäistä kertaa kuitenkin useaan vuoteen maalivahtipeli on ollut aika tasaisen varmaa läpi kauden ja varamaalivahtiakin on voinut heittää huoletta kentälle.

Ned tietysti on UFA statuksella kesällä eli hänestä voisi sopivan tarjouksen tullessa vaikka jonkun varausvuoron kotiuttaa. Mutta mieluiten hänellekin jatkosopimusta käteen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sellaista sitten taas. Pari peliähän tässä saikin putkeen katsella kun joukkue teki hyvään tahtiin maaleja. Nyt sitten Seattlessa paluuta maan pinnalla nollille jäämisen myötä. Ottelu oli täysin Penguinsin hallintaa Seattlen tekemään avausmaaliin asti ensimmäisessä erässä. Eivät saanet itse tehtyä, sitten kiekko pomppi toisessa päässä onnekkaasti vastustajalle, ja tuohon eivät kyenneet enää sitten vastaamaan. Tasaisempaa pelaamista siitä eteenpäin, mutta olihan Penguinsilla edelleen runsaasti paikkoja nousta tasoihin, ylivoimallakin ihan hyvän näköistä pyörittelyä mutta niin tutun tehotonta taas.

Taas olisi ollut pisteet kyllä ihan otettavissa, mutta kun ei riitä niin ei riitä.
 

Irbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kyllä oli edellinen Seattle ja äskeinen Calgary niitä pelejä, jotka ”piti voittaa”. Aivan käsittämätön muniminen (taas) kolmannessä erässä. Malkinilla tuntuu myös olevan kaksi vaihdetta: On joko kentän kunkku tai toisessa ääripäässä näyttää, että tekisi monella harrastevuorollakin tiukkaa. Harmittaa.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Viimeinen sammuttaa valot. Seuraavaksi astellaan taas ricofatojen ja dicktärnströmien maailmaan. Sullivanista en ole aivan varma, mutta Reirden joutaa roskiin - tämä kausi kaatui melko puhtaasti tyyliin 13% tehoiseen ylivoimaan, jollaisen ei pitäisi noilla palikoilla olla edes mahdollista. Käytännössä tuollaiset 20 yv-kaappia on jäänyt tekemättä otteluissa, joista on lopulta jäänyt pahimmillaan pelkkä luu käteen ja ainakin 10 pinnaa on annettu sarjataulukossa tasoitusta.

Kiitos Sid Erasta ja kolmesta kannusta, tätä marssia oli ilo seurata.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Joo kyllä se oli siinä.
Ei tästä pumpusta enää extraa revitä irti playoffeja ajatellen, vaikka valmentajan vaihtaminen ehkä pienen kipinän toisikin.

Ei tuosta pumpusta myöskään kesällä millään taiota mitään kevään menestyjää. Ehkä sellainen nippanappa playoffeihin ja ensimmäisellä kierroksella 4-1 ulos välivaihe, eli ei lähelläkään Cupia mutta ei lähelläkään myös korkeaa varausvuoroa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei helvetti millä tavalla menevät taas lahjoittamaan pisteet pois. Ottelu hyvin hallussa suurimman osan, mutta sitten käsittämättömiä yksilövirheitä siellä, ja ottelusta jossa kolmannen erän puolessa välissä johtivat vielä kahdella maalilla eivät saa pistettäkään matkaan. Helvetinmoista tunarointia siellä taas.

Idän taso pudotuspeliviivan tuntumassa tänä vuonna todella, todella heikko ja silti Penguins ei tule pääsemään lähellekään playoff-paikkaa kun heittävät omaa huonouttaan läpi kauden tarjolla olevia pisteitä tällä tavoin hukkaan.

Tänään tulee kylmää kyytiä Edmontonissa. Neljä tappiota putkeen heitä vastaan selvin lukemin ja McDavidilla kolme kertaa neljän pisteen peli noihin otteluihin. Tuo saa jatkoa ja lukemat voivat olla melkoisen rumat.
 
Viimeksi muokattu:

Irbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Liikaa on kokoonpanossa noita ns. tikittäviä aikapommeja, joista ei oikein koskaan tiedä ennen peliä mitä niiltä saa. Häviäminen on ihan ok, kun näyttäisi edes siltä, että on kamppailtu aivan loppuun asti. Tällä hetkellä en ole ihan varma.

2-3 kavennus, jossa Kadri puski läpi koko viisikon mursi koko joukkueen lopullisesti, vaikka oltiin vielä johtoasemassa. Kun koko viisikko surffaa selät suorana ja antaa tällaisessa pelissä ilmaisen kavennuksen, on henkinen isku joukkueeseen vielä aika paljon kavennusta musertavampi.
 

Artie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Penguinsilta upea tribuutti vielä legenda Kipperille nuo 3-4 loppunumerot. Kyllähän se kausi viimeistään tässä oli, vaikka miten on pelejä rästissä edelleen. Nyt vaan kaupaksi ne ketkä kelpaa johonkin ja kesällä kohti uusia pettymyksiä. Nyt olisi ehkä oikea aika nostaa se Poulin farmista kokeilemaan kirkkaissa valoissa.

Edit. Tuo Flamesin voittomaali on monessa paikassa näköjään aika yksimielisesti vyörytetty Letangin syyksi, mutta vähintään yhtä paljon se menee Gravesin kaverisyötön piikkiin.
 
Viimeksi muokattu:

Chami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Penguins
Pakko sanoa et on meillä hieno, taistoa täynnä oleva joukkue mikä taistelee ihan viimeiseen saakka! Sen lisäksi sitten mahtava päävalmentaja jonka nopea, ylhäältä nopeaan karvaamiseen sopiva pelityyli on toiminut jo monta vuotta eri kokoonpanoilla! Eikä ole syytä unohtaa ylivoimavalmentajaa, joka on saanu timanttisella johtamisellaan Crosbysta, Malkinista, Letangista ja Karlssonista kaiken irti tällä kaudella!
Hieno ja mahtava kausi. Vastustaja oli vaan joka pelissä onnekkaampi ja meillä on käynyt tosi huono tuuri. Ensi kaudella sitten samalla kokoonpanolla ja valmennuksella! Toivon Carterille pitkää jatkopahvia ja valmennukselle myös! Erityisesti YV-valmentajalle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Kyllä se oli nyt siinä. Ei ole mitään järkeä pitää niistä palikoista kiinni, jotka saattavat kiinnostaa muita joukkueita. Todella ikävä tilanne luovuttaa kauden osalta kun omaa ykköskierroksen varausvuoroa ei edes ole, mutta toisaalta ei ole yhtään mitään järkeä pitää niitä pelaajia itsellä jotka voisivat tuoda tulevaisuuden palasia joukkueeseen. Se, että pyöriikö tuolla Guentzel/Smith/Rust/Eller/Pettersson vai Puustinen/Bemström/Poulin/Ludvig, niin ei muuta peliesityksiä ja sijoitusta sarjataulukossa dramaattisesti. Uuden coren rakentaminen pitäisi aloittaa tasan just nyt. Crosby, Malkin ja Letang pyörikööt mukana sopimukset loppuun asti, jos niin haluavat tehdä.

Tämä kausi hävittiin tehottomuuteen, erityisesti ylivoimalla ja ikävä kyllä Dubas nukkui valmennuksen suhteen totaalisesti. Vielä vajaa kuukausi sitten oli aikaa reagoida tähän, mutta nyt se on myöhäistä.

Vaikka se oli tiedossa, että core vanhenee käsiin, niin kyllä tähän kauteen ladattiin vielä uskoa ja toivonkipinää kun tuotiin kesällä Karlsson sisään. Tuloksena kuitenkin järkyttävä kausi höystettynä historian kenties paskimmalla ylivoimalla. Nyt edessä on se vääjäämätön ja todennäköisesti hyvin tuskainen ja kivinen tie takaisin huipulle.

Kolme kannua ja neljä finaalipaikkaa sekä 17 vuoden playoff-putki on älytön suoritus kolmikolta Crosby, Malkin ja Letang. Silti jäi jotenkin olo, että tässä lopussa olisi voinut repiä vieläkin enemmän irti menestystä. Tulee mieleen Rutherfordin hyvin surkea lopetus, Hextallin täydellinen sekoilu ja Dubaksen käsien päällä istuminen valmennuksen suhteen. Tähän vielä playoff-sarjoja mitä hallittiin, mutta silti hävittiin kun Jarry ei saanut rantapalloakaan kiinni tai kuinka pari vuotta sitten hävittiin game 7 jatkoajalla Rangersille kun sarja pelattiin läpi kolmosmaalivahdilla ja Trouba huitoi kyynärpäällä Crosbyn kentältä pois mikä käänsi sarjan kulun täysin. Viime kauden lopussa tappio sarjan surkeimmalle joukkueelle kotona ja playoff-paikan menetys siinä kruunaa tämän nykytilan.

Ei voi mitään. Fiilis on, että lopussa jäi piippuun, mutta muuten tuo aikakausi oli sellainen ettei yksikään muu joukkue/core pystynyt samaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös