Ilmoitukset

Käyttäjiä on huoltokatkon jälkeen piinanneet kirjautumisongelmat.

Jos koet kirjautumisessa olevan ongelmia ota yhteyttä ylläpitoon. http://keskustelu.jatkoaika.com/misc/contact tai @Ylläpito 

Sulje ilmoitus

Nimimerkin FASlapsi turhat ja provosoivat viestit HIFK-osioissa toivat hänelle kahden kuukauden pelikiellon. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nimimerkki Guetsin yhden sanan viesti Juhani Tyrväisen ketjussa ei antanut mitään uutta keskustelulle, joten päädyimme antamaan hänelle viikon pelikiellon.

Myös nimimerkki godspeedin "Olen sanaton"-viesti feminismi-ketjussa oli täysin turha, joten annoimme myös hänelle viikon pelikiellon.

Nimimerkin kausi kirjoitti täysin turhan "Hieno viesti!"-viestin TPS-osioon ja on sen vuoksi seuraavan viikon pelikiellossa.

Nimimerkki Esteri keskittyi otteluseurannassa lähinnä henkilökohtaisuuksiin, minkä vuoksi päädyimme antamaan hänelle kahden viikon pelikiellon.

Palkitsemme nimimerkit Crapbag ja Domi28 viikon pelikiellolla otteluseurannasta löytyvistä netiketin vastaisista viestistä.

Nimimerkki Miju kirjoitti Jukurit-osioon täysin turhan viestin. Lisäksi "linkki Youtubeen" ei kuvaa sitä, mitä linkki sisältää. Annamme tästä viikon pelikiellon.

Pelkät pisteet eivät tuo sisältöä keskustelulle. Tämän vuoksi annamme nimimerkki WigWamille viikon pelikiellon.

Annamme nimimerkki AaTeelle viikon pelikiellon SaiPa pudotuspeleissä -ketjun offtopicista.

Nimimerkin ja hänen oikean nimen yhdistäminen on kiellettyä, vaikka viestiä kirjoittaessa ei olisikaan täysin tosissaan. Tämän vuoksi nimimerkki mustaoranssi on seuraavan viikon pelikiellossa.

Sulje ilmoitus

Pittsburgh Penguins 2017–2018

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana Walkin, 18.06.2017.

 1. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  No, en mä tuota paskaksi peliksi sanoisi. Vaikka lukemat oli sitä hylättyä maalia ennen jo 3-0 Leafsille, oli Penguins ottelussa kuitenkin nähdäkseni hallitsevampi osapuoli. Laukauksetkin taisivat olla jotain 20-7 siinä vaiheessa ja noista Leafsin laukauksista puolet taisi tulla heidän pelatessa alivoimalla. Tulos oli pelitapahtumiin nähden hyvinkin mairitteleva Leafsille. Ei se Penguinsin pelaaminen mitään erikoisen hyvää ollut, mutta ei nyt paskaakaan. Tosiaan paikkoja kyllä oli mutta niitä ei käytetty hyväksi ja vastustaja käytti.

  Ylivoimasta toki voit sanoa sen olleen paskaa. Sitä tarjottiin kerrankin ottelun alkuun hyvin (ja joo, aika helpolla ainakin yksi niistä tarjottiin), mutta tällä kertaa ei yv sujunut. Olisi ollut ottelun kannalta aika suuri ero kun oltaisiin ensimmäisessä erässä saatu 1-0 maali tai vähintään myöhemmin 1-1 maali yv:llä. Leafsille sitten heidän ensimmäisellä ylivoimalla yhdeksän sekunnin jälkeen 3-0 maali, joten erikoistilannepelaamisessa oli suuri ero. Leafsin toinen maalikin tavallaan erikoistilannepelaamisen ansiosta, hyvä jäähyntappo, momentumia ja siitä sitten maali tuloksena. Tasakentällisin Penguins kuitenkin hallitsi ottelua.

  Tuo tuomareiden vuosikymmenen perseily ratkaisi sitten ottelun, sen jälkeisillä tapahtumilla ei mitään väliä. Se tappoi maalin myötä Penguinsille siirtyvän momentumin ja Penguins on näyttänyt pystyvän tekemään maaleja ryppäissä (kuten ottelun lopussa teki kaksi maalia nopeasti) momentumin avulla. Kuka tietää miten peli olisi 3-1 tilanteesta edennyt eteenpäin, mutta peli olisi ollut ihan erilainen sen jälkeen joka tapauksessa. Mutta sen sijaan taululla 4-0 lukemat ja peli ohitse. Kolmas erä (joo, vitutti liian paljon että olisin mennyt nukkumaan joten tuli sekin katsottua lopulta kuitenkin) oli aika lailla pelailemista vaan. Penguinsilta ok tekemistä mutta olihan siinä energian säästelyä jo tämän illan ottelua varten selvästi näkyvissä, eikä Leafsillakaan ollut tarvetta muuta kuin yrittää pelata minuutit kellosta pois. Lopussa sitten Crosbyn maalin myötä vähän enemmän painetta ja yritystä, mutta vajaaksi jäi comeback yritys.

  Eli siis ihan hyvä vieraspeli tuohon tuomareiden ottelun lopullisesti ratkaisseeseen virheeseen saakka, tasakentällisin. Erikoistilannepelaaminen selkeästi Leafsin eduksi. On niitä paskojakin pelejä nähty, mutta tätä en heikosti sujuneesta erikoistilannepelaamisesta ja selvänumeroisesta tappiosta huolimatta sellaiseksi laske kuitenkaan.

  P.S. Tämän illan vastustajalla on hieno kapteeni ja erittäin harvinaislaatuiseen tapaan otti heti tapauksen jälkeen kommenttia toisten joukkueiden ottelutapahtumiin lyhyellä mutta kaiken kertovalla kommentilla:

  Jamie Benn twitterissä: 2 mins for scoring. Huh?

  Tuo kertoo kaiken tarpeellisen siitä kuinka paska tuomio oli kyseessä. Ei nuo pelaajat koskaan kommentoi muiden joukkueiden ottelutapahtumia millään tapaa.
   
 2. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  @Bosco. Pens hallitsi joo, mutta tuo hallinta ei tuonut maalipaikkoja taaskaan juuri ollenkaan. Ja tuo ylivoima oli aivan karseata kuraa, aivan samalla tavalla kuin Phillyssä jossa vasta neljäs ylivoima toi tulosta ja sekin oli enemmän yksittäinen tilanne kuin hienoa ylivoimaa. Täyttä läpsyttelyä koko peli ja sillä tässä sarjassa ei pisteitä saa. Tuomio oli paska, mutta ei tuolla kauheasti väliä ole sillä Pens ei ansainnut mitään Torontosta. Toi jengi kaipaa asennetta ja Murrayn takaisin.
   
 3. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Jälleen kammottava selkeän maalin hylkääminen tuomareilta. Vaikka ottelu hyvin pitkälti ratkesikin tähän tuomarin aivoinfarktiin, niin silti isossa kuvassa minua huolettaa enemmän koko tuomaritoiminnan linjattomuus. Jos nyt tuota tilannetta pilkkoo osiin, niin kyllä, Dumoulin osuu vastustajan maalivahtiin, mutta ainoastaan siksi että pakki työntää hänet sinne. Eli sekään ei sovi linjaksi, että maalilleajotilanteessa kontakti maalivahdin kanssa on yksiselitteisesti kielletty, koska sen jälkeen kaikki työnnetään maalivahdin päälle estämisjäädyn/maalin hylkäyksen toivossa.
  Videohaastoa on aiheesta kritisoitu paljon, mutta edellä mainitun kaltaiset tilanteet ovat juuri sellaisia, joita nimenomaan pitäisi voida tarkistaa videolta jälkikäteen. On todella surkuhupaisaa, että tuollaisia oikeusmurhia ei voida kelata videolta, kun siniviivan päällä päivitellään minuuttitolkulla oliko se luistin viivalla vai ehtikö kaveri nostaa jalkansa ilmaan.

  Melkein jokainen joukkue on saanut viimeaikoina nauttia tuomaritoiminnan hedelmistä, nyt oli Pensin vuoro. Jaan Mike Babcockin huolen siitä että asia pitäisi saada kuntoon ennen playoffeja.
   
 4. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Hieno läpsyttely taas, mutta 3-1 voitto lopulta. Väsyhän tässä tulee tuota Pensin räpellystä katsoessa, mutta jos poffeissa kulkee taas niin sitten voi anteeksi antaa. Jälleen yksi maali Pensiltä hylättiin, tällä kertaa haaston seurauksena kun Malkinin luistin sattui olemaan ilmassa ja tämän takia sitten paitsio.

  Tärkeät pisteet joka tapauksessa.
   
 5. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Hyvä peli jälkimmäiseen b2b-otteluun playoff-paikastaan taistelevaa hyvää joukkuetta vastaan. Ei kaikkein viihdyttävintä peliä mutta jälleen Penguins kuskin paikalla, kuten Leafsia vastaan, ja tällä kertaa tuli tarpeelliset onnistumiset. Eipä tuollaisen esityksen jälkeen tarvitse mitään pyydellä anteeksi, voittavaa jääkiekkoa. Leafs-peli myös sitä siihen tuomarivirheeseen saakka, sillä pelillä Penguins voittaa ainakin 8 kertaa kymmenestä.
   
 6. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Malkinilla mahdollisuus voittaa vaikka Rocket Richard ja Art Ross kumpainenkin. Uskomaton kausi venäläiseltä ja toivottavasti saa jonkun kruunun sille. Penguins joukkueenakin nousi takaisin Metropolitanin kärkeen, joten tärkeitä pisteitä tässä tosiaan napsitaan. Capitalsilla pari rästipeliä aikaa kuroa ero umpeen, mutta ainakin seuraavaksi heillä kova Jets vastassa jolta on täysi työ viedä pisteet.

  Oleksiakilta upea one-timer entistä joukkuettaan vastaan. Tekee yllättävän kovaa tulosta offensiivisestikin, vaikka häntä ei kiekollisista taidoista tunnetakaan.
   
 7. valkeaori Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Penguins
  Eipä ole Sprongilla kyllä kulkenut ainakaan pisteiden valossa kovin kummoisesti AHL:ssä sen jälkeen, kun hän sinne Pittsburghista matkasi takaisin tammikuun lopulla. Edellisiin 19 otteluun yhteensä 3 maalia ja yksi maali edellisiin 14 otteluun, kun ennen kutsua NHL:n puolelle 28 otteluun yhteensä 18 maalia. Onhan Sprongilla edelleenkin aika hyvät tehot tältä kaudelta AHL:ssä, mutta nuorelle pelaajalle tyypillisesti tasaisuutta uupuu. Tämä vain tällainen lyhyt tilastoskouttaus, kun on tullut WBS:n ottelujen tuloksia seurailtua.
   
 8. Wild-Chester Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Lainaus:
  Sprong on tosiaan hieman kylmä/kuuma tyyppisesti suorittanut. Pitkään oli varmassa PPG-tahissa, ja nyt ollaan taas viisi peliä vedetty kiikaritehoilla. En sitten tiedä onko esimerkiksi vastuu vaihdellut kauden mittaan, mutta tilastoja katselemalla tehoja syntyy ryppäissä.
   
 9. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Lainaus:
  No olihan sitä noiden kolmen maalin lisäksi kuitenkin 13 syöttöpistettä eli kokonaisuudessaan tehot 3+13 AHL:ään takaisin siirtymistä seuranneiden 14 pelin aikana. Että pisteiden valossa kyllä hyvää tekemistä, maaleja maalintekijältä toki voisi toivoa enemmän. Sitten tuli tuo viiden pelin pisteetön slumppi tuon jälkeen, mutta se meni yöllä poikki yhden syöttöpisteen myötä.

  Mutta tuo tasaisuuden puuttuminen mistä mainitsit, on asia jonka myös Bill Guerin toi vastikään esille:

  Lainaus:
  Guerin myös tunnustaa Penguinsin tehneen virheen pitäessään Sprongin ylhäällä kaksi vuotta sitten:

  Lainaus:
  Luottoa Sprongiin löytyy kuitenkin:

  Lainaus:
  20 Penguins Thoughts: Evgeni Malkin mature and masterful | Pittsburgh Post-Gazette
   
 10. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Näköjään viime yön otteet ovat saaneet porukan hiljaiseksi täällä. Ei se mitään, eipä itselläkään paljon sanottavaa ole kun vielä kaiken lisäksi oma koirani nukkui tänään pois. Rangers olisi pitänyt voittaa helposti, mutta jätkät voisivat nyt ensi yönä vaikka koirani muistoksi järjestää hyvän show'n Montrealin vieraana.
   
 11. GHowe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins
  Tuli katsottua 3. erä viime yön pelistä ja Penguinsin pakisto oli kyllä melko usein nesteessä kun Canadienssin vikkeläjalkaiset hyökkääjät antoivat painetta, etenkin erän alussa. En ole hirveästi katsellut pelejä tällä kaudella, enkä tiedä onko vastaavanlaista ongelmaa joka pelissä?

  Hyökkäyspäässä myös pientä haparointia kun syötöt ei tahtoneet osua kohdalleen, mutta voitto kuitenkin kairattiin.
  Crosbyn kenttä (Sheary,Crosby, Guentzel) olivat suurimman osan ajasta melko saamattomia eikä viime kauden hurmoksesta ollut tietoakaan.

  Malkinille pari pakollista pistettä plakkariin ja Art,Hart, sekä Rocketin jahti jatkukoon.
   
 12. tsajari Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Penguins
  Hidastuksista päätellen Hörnqvistiltä taas väkevää duunia ja tilastoista päätellen muutenkin väkisin voittamassa ottelua. 10 laukausta kohti maalia ja kolme pistettä. Toinenkin ruotsalainen oli hyvässä lennossa muutamalla kaheksaan minuuttiin mahtuneella kiekonriistolla.
   
 13. Bosco Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Pittsburgh
  Tuon Canadiensin avausmaalin olisi hyvin voinut haastaa paitsiona, mutta jostain syystä jättivät niin tekemättä. Ei noista saatavilla olevista kuvista saa selvää oliko takajalka ilmassa ennen kiekon hyökkäysalueelle tuloa, mutta millimetreistä oli joka tapauksessa kiinni ja aika usein nykyisin nuo haastetaan. Sääntöhän on täysin turha mutta kun se kerran siellä on niin pitäisihän sitä sitten hyödyntää. No näin tällä kertaa.

  Heikko alku ei maksanut onneksi pisteitä tällä kertaa. Ei tuossa nyt tasoihin nousun jälkeen suurempaa hätää ottelussa ollut, vaikka ei se Penguinsin pelaaminen mitään erityisen hyvää ollut. Mutta ei ollut Canadiensinkaan. Vielä kaksi peliä heitä vastaan jäljellä Pittsburghissa runkosarjan viimeisten kymmenen pelin aikana ja kyllähän Habsilta pitäisi ne 4 pistettä irrota ilman suurempia vaikeuksia.

  Rust tervehtyi nopealla aikataululla aivotärähdyksestään ja oli erinomainen heti palatessaan kokoonpanoon. Tärkeä pelaaja joukkueelle ja hienoa että huili ei jäänyt muutamaa ottelua pidemmäksi. Vielä kun Murray tuosta palaisi pian takaisin. Jarry ja DeSmith tekevät ihan ok-tasolla työtä maalinsuulla, mutta ei heistä kumpikaan täysin ole vielä vakuuttanut. Tulokkaille tyypillisesti otteet ailahtelevat. Murrayta kaivataan takaisin.

  Rowneyhan siellä jälleen kerran taas loukkaantui, joten Jooris noussee pikaisesti takaisin ylös sitten.
   
 14. arska07 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Kärpät
  Voittohan sieltä kairattiin todella heikkoa kautta vetävän Canadiensin kustannuksella. Tämän pelin kommentointi jää täysin highlightien varaan. Ainakin Hörnqvist oli kai iskussa? Oli miten oli niin kivat kaksi pinnaa napattiin kuten pitikin. Onko kellään muuten mitään tietoa Murrayn paluusta?
   
 15. bombassy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Blackburn Rovers,Penguins,KISS,Jokerit
  Lainaus:
  Murray on jo harjoitellut joukkueen kanssa("taking full shots"-Mike Sullivan) ja oli mukana
  New York/Montreal-reissulla.
   
 16. arska07 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pittsburgh Penguins, Kärpät
  Hyvät uutiset Murraysta lämmittää. On hän niin tärkeä palanen joukkuetta!