Pittsburgh Penguins 2015–2016

  • 521 590
  • 2 092

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Että kun voi vituttaa ja kovaa. Niin harmittoman näköinen tilanne, mutta tulos pahin mahdollinen eli Malkin tosiaan sitten loppurunkosarjan poissa. Jos tuosta kampeavat itsensä pudotuspeleihin niin ihme on, mutta en kyllä rahojani löisi sen puolesta. Kessel ei todellakaan ole ollut mikään uhka hyökkäyspäässä varsinkaan ilman Malkinia, joten vastustajalle riittää jälleen se, että se keskittyy pelkästään Crosbyn kiinnipitämiseen. Myös ylivoima tulee olemaan aivan hukassa ilman sen kapellimestaria. Alkaa olemaan Malkinillakin vaikeuksia pysyä kasassa, viime vuonna jouduttiin runkosarjan lopulla ottamaan mies lasaretista puolikuntoisena peleihin kun rupesi playoff-paikan suhteen tekemään tiukkaa ja nyt taas sitten pidempi huili luvassa.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Harmittava homma tämä Malkinin loukkaantuminen, suurimman kolauksen hänen pois ollessaan kokee Penguinsin ylivoima, joka taisi saada vain yhden ainoan maalin tehtyä viimeisen kymmenen ottelun aikana jotka Geno poissa oli. Mielenkiitoista nähdä, että miten Sullivan tulee ylivoimakoostumuksen rakentamaan, sillä siihen hänen on keskityttävä huolella. Ylivoima tulee olemaan yksi ratkaisevimmista asioista joukkueen kevään jatkumisen kannalta.

Pudotuspelitaisto toki vaikeutuu huomattavasti, mutta tässä avautuu jälleen mahdollisuus muille pelaajille nousta esiin. Dominik Simon taitaa päästä debytoimaan isoissa valoissa ja Bonino näyttäisi aloittavan kakkosketjun keskellä. Fehr taasen siirtyy laidalta keskelle. Hyökkäyksestä onneksi löytyy leveyttä enemmän kuin vuosiin. Loukkaantumiset valitettavasti kuuluvat urheiluun, joten tuleen tässä on turha jäädä makaamaan. Ei Malkinin loukkaantuminen kuitenkaan niin suuri kolaus ole kuin viime kevään Letangin poissaolo. Ilman Malkinia Penguins on aina pystynyt voittamaan otteluita todella hyvällä prosentilla - tilastoiden ollessa 70-45-9.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Vaikeaksi menee playoff-paikan tavoittelu ilman Malkinia, ja sitten jos sinne vielä päästään niin ensimmäinen kierros ainakin ilman Malkinia. Voi helvetin helvetti. Pessimisti voisi todeta kauden olleen tässä, mutta optimistina itse odotan edelleen playoff-paikkaa ja seuraan nyt sitä mihin Crosby, Letang, Fleury, Kessel ja kumppanit kykenevät ilman Malkinia. Malkin sitten playoffien toiselle kierrokselle mukaan ja siitä sitten lentokeli päälle ja kesäkuussa nostelemaan Cuppia....

Boninolla on nyt kunnon näytönpaikka sitten. Sellaista ihan hyvää peliä esittänyt tällä kaudella. Ollut luotettava oman pään pelaaja, mutta hyökkäyssuuntaan jättänyt paljon toivomisen varaa. Nyt on sitten aika nousta sielläkin esille ja näyttää todenteolla arvonsa joukkueelle. Saa ainakin ensin alkuun laidalleen pari nopeaa pelaajaa, joten siinä Boninolle jää varmistelevampi rooli ja suht hyvät pelinrakennustaidot omaavana voi järjestellä laitureilleen myös paikkoja.

Myös Kesselin panos joukkueelle tullaan nyt mittaamaan, kun joudutaan tulemaan toimeen ilman Malkinia jahdattaessa playoff-paikkaa. Kessel on ihan hyvin noussut esiin otteluissa joissa Malkin tai Crosby on ollut sivussa tällä kaudella. Niitä pelejä on ollut toistaiseksi 11 kappaletta ja Kesselin tehot niistä 6+2. Pari kertaa valittu ottelun parhaaksi pelaajaksi ja sen lisäksi kertaalleen tähdistössä myös. Carolina-ottelussakin oli näin ulkomuistista ainakin Penguinsin paras pelaaja. Nyt sitä tuloksentekoa sitten Kesseliltä lisää.

Schultz nousee ilmeisesti ykkösylivoimaan, kuten teki jo viime pelissä. Siinä on nyt hyvä mahdollisuus Schultzilla sitten Crosbyn ja Letangin kanssa pyörittää yv:tä. Crosbyn pitää myös ylivoimalla nyt ottaa enemmän sitä laukojan roolia, sillä omaa ykkösviisikosta sen parhaan vedon nyt kun Malkin on sivussa.

------

Tässä Penguinsin tilastoja ilman Malkinia:

Koko uran ajalta: 71-45-11
Viime kaudelta (Johnstonin alaisuudessa): 3-8-2
Tältä kaudella (Sullivanin alaisuudessa): 5-4-1

Crosbyn tilastot ilman Malkinia pelatuista otteluista (tietenkin vasta Malkinin tulokaskaudesta alkaen): 79 ottelua 31+68=99. Tällä kaudella 10 ottelua 5+6=11.

---

Jenkeissä siirrettiin yöllä kelloja joten peli alkaa tänään jo 18:30 Suomen aikaa.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Joo, Malkinin loukkaantuminen on kyllä valtava kolaus pelillisesti mutta nyt mitataan mitä se tulee olemaan henkisesti. Tänään heti ensimmäinen testi, ja kova testi onkin. Jos Malkinin mukanaollessakin Crosby on merkattu mies erityisesti näissä divisioonan sisäisissä matseissa niin nyt vielä entistä enemmän. Muilta yksinkertaisesti tarvitaan apuja, Kesseliltä etunenässä. Nyt pitää loppua selittelyt.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
. Ei Malkinin loukkaantuminen kuitenkaan niin suuri kolaus ole kuin viime kevään Letangin poissaolo. Ilman Malkinia Penguins on aina pystynyt voittamaan otteluita todella hyvällä prosentilla - tilastoiden ollessa 70-45-9.

Mitäs ne tilastot on Letangin tai Crosbyn puuttuessa? Ja siten että vain yksi on porukasta poissa, ei useampi yhtäaikaa. Tai jos näiden yhdistelmätkin on joku hullu tutkinut, niin ilmoita vaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kaksi tärkeää pistettä kotiintulisiaisina New Yorkista. Ensimmäisessä erässä Fleury piti joukkuetta pystyssä, ja kahdessa viimeisessä Rangers pidettiin hyvin kurissa eikä Fleury joutunut paljoa torjuntatöihin enää. Rangersin kolmas meni kuitenkin Fleuryn piikkiin, mutta oliko se nyt heti perään siinä 3-3 tilanteessa kun torjui sen läpiajon ja piti joukkueen sillä pelissä. Cullen heitti sitten maalin takaa Staalin luistimien kautta voittomaalin. Hyvä vieraspeli kokonaisuudessaan ilman Malkinia ja tästä on hyvä jatkaa. Penguins on muuten edelleen ainoa joukkue tällä kaudella joka on voittanut kaikki pelit joissa on lähtenyt johtoasemassa kolmanteen erään. Onko se saldo noista otteluista nyt sitten 29-0-0 tai jotain sen suuntaista.

Simonille uran ensimmäisessä NHL-pelissä samalla uran ensimmäinen piste, kun sai syötön Cullenin voittomaaliin.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Kova ja tärkeä voitto Rangersista. Kuten Malkinin loukkaannuttua spekuloitiinkin muiden piti nostaa tasoaan ja niin osittain kävikin. AHL-miehet nimittäin pelasivat mallikelpoisesti ja saalistivatkin mukavasti pisteitä Pensin 5-3 vierasvoitossa aina vaikeasta Madison Square Gardenista. Fleurylle lipsahti 3-3 tasoitus helposti, mutta myös toisessa päässä Lundqvistille meni muutama erikoisempi maali jota useimpina iltoina ei tehtäisi. Kaikenkaikkiaan onnetar oli tänään Penguinsin puolella mutta eikös sitä sanotakin että onnikin pitää ansaita joten ehkä se sitten meni ihan oikein.

Vaikka muu joukkue suoritti kelvollisesti tai hyvin niin yksi oli poikkeus. Nimittäin Kessel ei kyllä päässyt mihinkään. Rangers on varmaan joukkue jota vastaan Kesselin tyylisen pelaajan on vaikea onnistua kun tilaa ja aikaa ei yksinkertaisesti ole yhtään, mutta kyllä tuon tason ukon pitäisi nyt luomaan edes muutama uhkaava paikka vaikka yksilötaidolla. Rehellisesti sanoen yksi selvästi positiivinen suoritus jäi mieleen kun ylivoimalla levitti hyvän syötön viivaan. Philin onneksi muut paikkasivat Malkinin aukkoa tänään. Joku toinen ilta sen paikkaajan täytyy olla Kessel, eväitä siihen on.

Metropolitanissakin on vielä kaikki auki. Rangersia otettiin nyt tavallaan neljällä paunalla kiinni kun varastettiin täysi pistepotti, mutta matkaa on edelleen viiden pisteen verran. Islandersillakin on rästipelejä ja on suht hyvässä vireessä ollut vaikka toistaiseksi on vain parin pisteen päässä. Vähän vaatii muilta epäonnistumisia suora playoff-paikka, mutta sitäkään ei pidä vielä täysin unohtaa. Alaspäin putoamisella onkin jo spekuloitu paljon ja se tilanne elää edelleen mutta sanomattakin selvää, että voitot pitävät muut takana. Loppukauden aikana ei tarvitse muuta kuin pitää nousukkaat takanapäin. Kaikki on siinä mielessä ihan omissa käsissä vaikka ohjelma on liigan vaikeimpia ja yksi tärkeimmistä pelaajista on pois niin ketään ei tarvitse väkipakolla ohittaa.

Shearylle hieno peli josta palkinnoksi kaksi tärkeääkin tärkeämpää maalia. Crosbyn namupala jäi raapimatta sisään, mutta se annettakoon anteeksi.
 

Cocktus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HPK
Sieltä tulikin jo kattavaa raporttia. Ekassa erässä oltiin aika purjeessa, mutta onneksi siitä selvittiin lopulta vähin vahingoin. Crosby oli mielestäni kovassa tikissä ja olikin mukava että sai pienen palkinnon tyhjän maalin merkeissä vaikka sekin pienellä tuurilla meni sisään. Peli olisi voinut päättyä puoleen tai toiseen, mutta onneksi Pens oli se onnekkaampi joukkue tällä kertaa.

Positiivista on myös se, että joukkue ei ala heti velttokulleileen kun vastustaja tulee tasoihin vaan jatkaa sitä omaa peliään. Toisin oli kun Johnston oli ruorissa.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Rust, Künhackl ja Wilson jatkavat jokainen 2 vuotta. Caphitit:

Bryan Rust 2 yr @ 640,000 AAV
Scott Wilson 2 yr @ $625,000 AAV
Tom Kuhnhackl 2 yr @ $625,000 AAV

Jokainen miehistä on vielä RFA-statuksella sopimuksien päätteeksi. Hyvät jatkot jokainen. Tasonsa NHL:ssä osoittaneita alakenttien miehiä/syvyyspelaajia. Me likes.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Oh my bad. Seison korjattuna. Ajattelin jostain syystä sen tarkottavan just sitä.
Niinhän ne moni luulee, muttei se tosiaan vaikuta kuin palkkaan. Waiver-vapauden rajahan on 1-5 vuotta ja/tai 60-160 peliä riippuen sopimuksentekoiästä ja ensimmäisten pelien iästä ja tähtien asennosta ja...

Yhtä kaikki, waiver-vapautta on jäljellä:
Wilsonilla ensi kausi tai 42 peliä
Rustilla ensi kausi tai 23 peliä

Eli jos tulisi pitkät pleijarit, paukkuisi raja jo tänä keväänä Rustin osalta. Ensi kaudella jossain vaiheessa kuitenkin tulee vastaan molemmilla. Myös Sheary (2v/30p) samoilla tienoilla, vain Pouliot'lla (1v/108p) todennäköisesti säilyy koko ensi kauden, vaikka pelaisikin ylhäällä. Niin ja Sprongilla(2v/142p), mutta siltäkin lähti kaksi vuotta pois, kun ylitti sen 11 pelin rajan tänä vuonna. Capfriendly.com ainakin tarjoaa aika fiksun oloiset laskurit ja säännöt näistä-
 
Viimeksi muokattu:

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aivan erinomaiset sopparit tuolle kolmikolle.
Rustin voidaan sanoa olevan jo vakiokokoonpanon mies, erittäin pätevä bottom6 hyökkääjä ja aiemminkin luonnehtinut tätä eräänlaiseksi uudeksi Tyler Kennedyn tulemiseksi. Wilson lienee myös lähellä vakiorosteria, myös pätevä alakenttien höylä, ja arvoa erityisesti lisää se että hänellä on myös top6-potentiaalia, josta on jo nähty väläyksiä tällä kaudella. Kuhnhackl on kyllä merkillinen peluri. Veikkaan että jokainen Pens-fani piti tätä aivan päivänselvänä bustina jo aikoja sitten, mutta niin vain äijä on vääntänyt itsensä NHL:ään, ja aivan täydellisen muodonmuutoksen tehneenä verraten varaushetkeensä.

Hienoa työtä papparaiselta (okei okei, ovat Sheron varauksia). On tuossa melkoinen ero, kun ajattelee mitä tannerglasseja bottom6:ssa hiihteli muutama vuosi sitten, ja vielä millaisilla hintalapuilla. Nyt sainattu kolmikko ovat jo nyt parempia pelaajia kuin joku Glass tai Sill ovat koskaan olleet.

Nyt kun vihdoin Penguins näyttää osuneen varauksissaan, niin esimerkiksi Bonino voisi olla lähtökuopissa kesällä. Hän on hieman samassa tilanteessa kuin Perron: oikeassa ympäristössä hyvä pelaaja, mutta Penguinsiin ei jalka riitä. Omaa loistavan sopimuksen, joten hänellä on varmasti hyvinkin vielä arvoa. Cullen pelaa itselleen vielä vanhoilla päivillään palkankorotusta, mutta en silti ehkä ottaisi enää sitä riskiä. Jos suostuu miljoonan soppariin niin vielä menköön.

***

Palataanpa nykyhetkeen: Tänään vastassa Islanders, joka pelasi myös eilen Greiss maalillaan. Halak on telakalla, joten mahdollisesti(?) vastustajan maalilla sellainen tuntematon suuruus kuin Jean-Francois Berube. Olisi oiva tilaisuus ampua tulokas vaihtoon, ja päästää Greiss nauttimaan entisen kotihallinsa hiljaisuudesta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Ei lisättävää AHL-ukkojen sopimuksiin. Kerrassaan hieno juttu, lauloi jo Lapinlahden Linnut aikoinaan!

Veikkaan että Greiss on Islesin maalilla tänäänkin, Berubella kun on kokonaista 3 ottelua NHL-kokemusta. Florida puppeloi 2 maalin johtonsa 3-2 tappioksi Islesiä vastaan eilen viimeisen kympin aikana, harmin paikka. Ei kuitenkaan auta voivotella, homma on omissa käsissä ja nyt katsotaan mistä tämä jengi on tehty. Pens on voittanut 3 matsia putkeen viimeksi tammikuussa, joten nyt olisi oivallinen paikka hoitaa homma kotiin ja ottaa pikku noste päälle.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Pilkuilla homma kotiin, Penguinsille kolmas voitto putkeen 2-1 numeroin. Jokainen ottelu tuntuu olevan aina edellistä tärkeämpi tässä vaiheessa kautta, mutta siitä huolimatta voittoja napsuu. Luottamusta herättävää toimintaa. Islandersille jouduttiin antamaan yksi piste, mutta hekin olivat aika kovassa lyönnissä ennen viime öistä. Kunitz teki varsinaisen ainoan Penguins-maalin ja Letang rankaisi rystyllä maalin kattoon ratkaisevaksi jääneen osuman rl-kilpailussa. Crosbylle taas syöttöpiste. Aivan sama paljon ukot vaihtuu niin aina näissä peleissä kaadutaan tai noustaan samojen ukkojen ansiosta joiden varaan on nojattu monen monta vuotta. Huvittava tilanne.

7-3 voittosuhteella tuskin koko loppukautta väännetään, mutta toivottavasti ei paljon notkahda tuosta. Red Wingsinkin kurssi varmaan kääntynee vielä jonnii verran ylöspäin ja Flyersin bensa voi riittää yllättävänkin pitkälle joten olisi hyvä pitää eroa vähintään nykyisellään. Ylemmällä wild card -paikalla tulee vastaan Atlanticin ykkönen (tällä hetkellä Florida) ja alemmalla tulee vastaan koko runkosarjan voittava Capitals. Sanomattakin selvää, että nykyinen sija on minimitavoite.
 

ippe94

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, NHL, Ilves
Mikäs tässä ollessa kun pistepussi karttuu mukavaa tahtia ja peli näyttää noin muutenkin aika hyvältä. Nämä jutut mistä täälläkin on puhuttu eli lisääntynyt itseluottamus, omilla vahvuuksilla pelaaminen ja tietynlainen pelin yksinkertaistaminen ovat saaneet Penguinsin vahvaan liitoon. Jätkät luistelevat todella hyvin ja lisääntynyt liike on yksi suuri syy tämän hetken vireeseen. Pidän myös siitä, että enää ei jokaisessa tilanteessa suotta leivota kaverille vielä parempaa tekopaikkaa vaan toimitetaan kiekkoa maalille josta sitten kaverit ohjaavat sitä maalille ja joskus saadaan näitä onnekkaita maaleja, mistä maalin takaa maalile toimitetut kiekot pomppivat veskarin tai pakkien kautta sisään. Ihan perusjuttuja, mutta niin ne perusjutut vaan näyttelevät suurta roolia myös maailman kovimmassa kiekkoliigassa.

Kävi tällä kaudella miten hyvänsä niin tältä pohjalta on kuitenkin hyvä rakentaa myös ensi kautta. Sullivan on nostanut jengin omalle tasolleen ja jos kesällä tehdään pari hyvää treidiä jolla saadaan paremmin pelitapaan sopivia palasia niin kuka tietää mitä ensi kaudella tapahtuu. No mutta se tulevasta, onhan tässä tälläkin kaudella pelattavaa vaikka kuinka ja paljon. Tällä hetkellä peli luistaa ja muistetaan nauttia siitä!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Eipä edellä mainittuihin kommentteihin AHL-miehistä ole paljon lisättävää, päteviä alaketjujen energiamiehiä kaikki tyynni.

Conor Sheary - Alkukaudesta perustehoton pörrääjä, mutta kauden mittaan mies on onnistunut tekemään vähäisistäkin tilanteista maaleja.

Bryan Rust - Kasvanut kauden mittaan ihan oikeaksi NHL-tason mieheksi. Liike riittää komeasti ja tämä yhdistettynä periksiantamattomuuteen oli mm. taannoisen Rangers-voiton lopullinen sinetti.

Tom Kuhnhackl - Hyvää ja järkevää peruspelaamista ja liike riittää taas kerran juuri sen verran, että on välillä vastustajille päänvaivaksi.

Dominik Simon - Ennakkoon täysin kirjoittamanton kortti, mutta ensimmäisissä otteluissaan mies on osoittanut hyvää kulmapelaamista ja ennakkoluulotonta tilanteisiin menemistä.

Kaikkia näitä herroja yhdistää se, että loppuun saakka yritetään ja se tekee Penguinsin bottom-6:sesta laadukkaan. Pikakiiturinippu järjesti eilenkin usean ketjun voimin n. 3 minuuttia kestäneen kestopyörityksen Islanders-päätyyn, mutta valitettavasti maalia ei saatu aikaan. Consolilla oli käytännössä joka sorkka penkistä pystyssä, enkä ole tuollaista pyöritystä nähnyt tasakentällisin missään ihan hetkeen. Vielä, kun näiden äijien seassa mukana on Matt Cullenin (joka oli eilen todella loistava Islandersia vastaan) ja Eric Fehrin kaltaisia veteraaniseppiä, niin sen puolesta ei ole mitään hätää. Bonino ja Cullen pystyvät yhdessä paikkaamaan Malkinin tyhjäksi jättämää ruutua, ja tämä onkin erityisen tarpeen, kun pudotuspelit ovat käytännössä jo (taas) alkaneet. Myös alivoimapelaamisessa erityisesti kaksikko Cullen-Fehr on aivan älyttömän vaarallinen, eilenkin oli maali enemmän kuin tarjolla pelkästään ihan sillä, miten hyviä kummatkin herrat ovat laitanahinoissa ja lukevat toinen toisiaan erinomaisesti.

Schultzilla on saattanut hommat mennä Edmontonin vuosinaan vihkoon, mutta Penguinsin puolustukseen ja nopeuteen nojaavaan pelisysteemiin mies on ollut oivallinen haku. Kiekolliset taidot ovat hyvät, mies nousee tukemaan hyvin hyökkäyksiä ja on kulmissakin riittävän taitava, vaikka nyt ei välttämättä juuri se maailman vahvin jyrä olekaan.

Paljon (syystäkin) parjattu Phil Kessel oli eilen mies paikallaan. En sitten tiedä, oliko edellismatsin pelailun jälkeen saanut hieman motivaatiopuhetta isoilla kirjaimilla, mutta eilinen Islanders-matsi oli tulostaululla näkymättömyydestä huolimatta parhaita, mitä olen nähnyt miehen pelaavan. Jatkoajallakin kelpasi takakarvaus sen verran mallikkaasti, että Tavaresilta jäi viime sekunnin maali tekemättä, ja aivan ottelun alkusekunneillakin jäi todella vaarallinen paikka Islandersilta leipomatta sisään. Nyt täytyisi vain löytää se potku ja itseluottamus, että verkot alkavat soida miehen potentiaalin osoittamaan malliin.

Ensi lauantaina on taas päiväpeli ja sillä kertaa Flyersia vastaan. Kyseessä on samalla myös viikon tärkein ottelu, mutta jostakin syystä Penguinsilla on tällä kaudella nämä päiväpelit sujuneet varsin mukavasti. Detroitin esitys oli eilen sen verran aneeminen kokonaisuudessaan, että väittäisin näiden villien korttien menevän Penguinsille ja Flyersille, toivon mukaan juuri tässä järjestyksessä, jotta ei ainakaan heti kärkeen tarvitsisi Washingtonia vastaan pelata. Jos tässä nyt oikein hyvin käy Halakin poissaollessa, niin ehkä Islanders on tuolta mahdollista ohittaa, mutta tämä korkeampi wild card spot olisi joka tapauksessa ihan hyvä lähtökohta pudotuspeleihin.

Pelataanpa nyt ensin runkosarja kuitenkin loppuun.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Tämä oli kyllä allekirjoittaneelle vuoden hurjin matsi. Pulssi ei ole vieläkään tasaantunut vaikka sain pelin katsottua jo kohta vartti sitten :D

Ihan perkeleen hyvää peliä oli omaan silmään, mutta ainoa miinus onkin sitten pitkä miinus. VETÄKÄÄ SAATANA! Ylivoima ihan karseaa hieromista jälleen. Crosby ei vedä edes aseella uhattuna, mutta ei vedä kukaan muukaan. Malkinin pyssy puuttuu, joten nyt olisi aika alkaa toimittaa sitä kiekkoa maalille muilla keinoin. Todella turhauttavaa! Ei tietenkään pidä roiskaista päin ensimmäistä pelaajaa, mutta käyttämättä jääneitä vetotontteja oli toistakymmentä, räikeimpänä esimerkkinä ehkä Letangin arpominen alle 4 metriä maalilta kun karvaaja oli hassutettu ja tilaa ja aikaa oli yllin kyllin.
 

Laaban

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Oli kerrassaan upea peli. Ottelu olisi pitänyt kyetä ratkaisemaan toisessa erässä penssien vyöryttäessä päälle ihan mielettömästi, tuttu tehottomuus vaivasi taas hyökkääjiä. Berube oli maalillaan kyllä hyvä. Noh, täysi pistepotti lämmittää mukavasti.

Yllätyin hieman siitä, ettei kukaan ole vielä maininnut Brian Dumoulinin otteita viime yönä. Pelasi näkemistäni otteluista reippaasti parhaansa. Ottelun edetessä oikein näki miten kiekollinen itseluottamus ja halu osallistua aktiivisesti hyökkäyspeliin kasvoi. Jos otteet jatkuvat samanlaisina niin ukosta saattaa kuoritua vielä aikamoinen kultakimpeli vuosiksi.

Toivon hartaasti Määtän pistävän kaikkensa likoon kesällä luistelun parantamiseksi. Välillä vihut viuhahtelevat miten sattuu ohitse.

Yön matsien jälkeen sarjataulukko kävi metrossa mielenkiintoisemmaksi:

2. Islanders 68GP 85pts
3. Rangers 69GP 85pts
--------------------
WC1. Penguins 69GP 82pts
WC2. Red Wings 70GP 79pts
------------------
9. Flyers 68GP 78pts

Isles meni rankkaritappiollaan Ragseista ohitse, ottelun vähemmän pelanneena. Eli Pens jahtaa nyt molempia, mutta ensisijaisesti Ragseja (tilastollisesti helpommin saavutettavissa).
Uskon myös Phillyn ohittavan Wingsit pian, ja myös pitävän paikkansa runkosarjan loppuun. Täten kävisi toteen monien pre-season veikkaukset siitä, että idässä nähdään 5x metrojoukkuetta pleikkareissa.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tuo nykyinen WC1 saattaisi olla se ihanteellisin runkosarjasijoitus Penguinsille realistisesti otettavista vaihtoehdoista. Uskon koko Tampa, Florida, Boston -kolmikon sopivan paremmin vastaan kahdella ensimmäisellä kierroksella kuin esim. Rangersin Capitalsista puhumattakaan. Joku tarkkaavainen voi varmaan tässä kohtaa osoittaa kauden keskinäisillä tuloksilla haisteluni täysin perättömäksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös