Pittsburgh Penguins 2015–2016

  • 521 576
  • 2 092

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Oli kyllä ihan järkyttävän paska esitys! Täydellisesti ryssittiin 2 pistettä ja matka kohti poffeja vaikeutui jälleen kerran, liikaa tullut tällä kaudella helppoja pistemenetyksiä.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Oli tosiaan huono peli Penguinsilta ja valitettavasti tuo Cullenin huono purkukiekko oli lopulta se ratkaiseva. Penguins oli juuri selvinnyt neljän minuutin alivoimasta ja siinä olisi ollut tilaisuus saada sen myötä momentumia, mutta sitten jäähyn juuri päätyttyä kokenut ja luotettava pelaaja sortui valitettavan huonoon ratkaisuun. Cullenilla oli tilaisuus lähteä joko luistelemaan kiekon kanssa tai painaa se laitaa vasten, jotta Kuhnhackl kerkeää myös puolustusalueelle, mutta huono purku suoraan Hamiltonille ja kiekko sitten sen seurauksena omassa maalissa. Siihen ei pystytty vastaamaan ja sitten vielä Fleuryltä huonoa pelaamista tuossa Calgaryn neljännessä maalissa. Tuollaisia pistemenetyksiä ei kyllä saisi tässä vaiheessa kautta tapahtua.

Tänään on pakko hakea pisteen New Jerseystä, joka on aina ollut paha paikka Penguinsille. Toivottavasti Murray on maalinsuulla, ja Schultzin debyytti olisi myös hyvä nähdä. Molempien noista olisi pitänyt eilen pelata kotipelissä Calgaryä vastaan, joten valmennukselle miinusta siitä. Kuten myös tuosta kesken pelin tapahtuneesta kärkikenttien vasempien laiturien vaihtamisesta. Pitäkää nyt jo se Kunitz pois sieltä Crosbyn kentästä. Molemmat maalitkin Crosby teki eilen ennen Kunitzin siirtoa siihen laidalle.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä peli Devilsiä vastaan ja balsamia haavoihin eilisen katastrofin jälkeen. Schultzilta hyvä debyytti ja Sestito oli hyvä niissä vaihdoissa mitä pääsi pelaamaan. Murray oli jälleen erinomainen ja tästä kaverista kuullaan vielä paljon! Wilson ja Rust ovat mun lempparit noista "AHL-jätkistä" ja sitten Kuhnhackl kun taas Shearyn avut eivät ylös riitä, eikä myöskään Porterin, mutta sehän onkin nyt loukkaantuneena. Hagelin oli muuten pois onko tietoa kuinka kauan Ruotsin pikakiituri on tositoimista sivussa?
 

Pllnen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Penguins, #3 Määttä, #86 Teuvo Teräväinen
Hyvä peli Devilsiä vastaan ja balsamia haavoihin eilisen katastrofin jälkeen. Schultzilta hyvä debyytti ja Sestito oli hyvä niissä vaihdoissa mitä pääsi pelaamaan. Murray oli jälleen erinomainen ja tästä kaverista kuullaan vielä paljon! Wilson ja Rust ovat mun lempparit noista "AHL-jätkistä" ja sitten Kuhnhackl kun taas Shearyn avut eivät ylös riitä, eikä myöskään Porterin, mutta sehän onkin nyt loukkaantuneena. Hagelin oli muuten pois onko tietoa kuinka kauan Ruotsin pikakiituri on tositoimista sivussa?
Pensin feedissä osasivat kertoa vain, että oli varatoimenpiteenä pois. Ei kuulemma voinut aamulla hyvin, joten aivotärähdyksen oireita näkyvissä, joka ei ole ollenkaan hyvä. Kunitz pysyvästi vaan kolmos kenttään kun Hagelin tulee takas ja Wilsonille rohkeesti paikka top-6.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Hienosti joukkue kasasi itsensä heikosti menneen Flames-pelin jäljiltä, ja haki selvän voiton aina pahasta paikasta eli New Jerseystä. Murraylta hyvä peli ja eihän tuo muunlaisia olekaan NHL:ssä pelannut. Schultzilta myös erinomainen debyyttiottelu. Oli aktiivinen hyökkäyssuuntaan eikä puolustuspäässä ollut vaikeuksissa, eli juuri sellaista peliä mitä tältä Penguinsissa odotetaan. Hieno esityö Rustin maaliin. Rust ja Wilson olivat hyvällä pelipäällä.

Toivottavasti Hagelin ei kauaa joudu olemaan sivussa. Ei noista päävammoista ikinä kuitenkaan tiedä, mutta pitää toivoa pikaista paluuta kaukaloon Hagelinille. Tärkeä pelaaja joukkueelle. Penguinsin paras vasen laitahyökkääjä.
 

Laaban

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ensi yönä tärkeät 2 pistettä jaossa 4 pisteen ottelussa Islesiä vastaan. Olisi mahdollisuus kaventaa ero 1 pinnaan, toki Isles on pelannut 2 ottelua vähemmän. Devils ja Canes putosivat villikorttikisasta TDL aikoihin, mutta vanha ystävämme Flyers on noussut mukaan tosissaan kisaamaan WC paikasta.

WC1. Penguins 65gp 76pts 6-4-0 L10
WC2. Red Wings 65gp 75pts 4-4-2 L10
9. Flyers 65gp 73pts 7-2-1 L10

Penguinsilla on vielä 3 peliä Flyersejä vastaan ja 1 Red Wingssejä vastaan. Kauden ainoan Philly kohtaamisen Pens vei 4-3 nimiinsä vaikka oli 0-2 tappioasemassa. Kaksi aikaisempaa Red Wings peliä ollaan hoidettu mallikkaasti 5-2 ja 6-3 lukemin.
Loppukauden 17:sta otteluista Pens pelaa vain yhden lännen joukkueita vastaan, 3 atlanticia ja peräti 13 ottelua metrodivarin jengejä vastaan!

Eli tässä voi tapahtua aika paljon vielä ja jännäkakka housuissa joutuu otteluita katsomaan. Pieni voittoputki tähän väliin ei olisi pahaksi.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Jahas, Hagelin ei pelaa Islesia vastaan. Harmittava takaisku, Hagsin nopeutta oltaisiin tarvittu tässä matsissa. Kunhan ei nyt veny tuo poissaolo... Vaikka venyyhän se. Pens kuitenkin kyseessä.

Bennett ja Fehr harjoittelivat tänään muun joukkueen mukana, joten paluu lähestyy! Pouliot ei pelaa tänään, Schultz pelaa Colen pakkiparina.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joo pessimisti kun on niin eiköhän tuo Hagelin huilaa vielä pitkään mikä on tietenkin iso lovi joukkueeseen. No toivottavasti tämä ei tarkoita sitä, että Kunitz pelaa Crosbyn kanssa vaan mielummin annetaan Wilsonin pelata ykkösketjussa ja Kuni sitten Malkinin ja Kesselin kanssa. Pouliotin penkityksestä ei voi kovin mielissään olla mielestäni parantanut koko aika ja uskaltanut tehdä enemmän ja enemmän rohkeita ratkaisuja, taidoista ei breikki jää kii.

Yöllä Isles olisi kyllä ihan pakko hoitaa iso matsi.
 

Pens71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt vaikka huoltaja ampumaa niitä kiekkoja Kesselin tilalle! 2 kertaa tyhjämaali mutta ei saa sisään. Kyllä tuosta laiskasta possusta tulisi päästä eroon mahdollisimman pikaisesti!
 

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Metron jengiltä totutusti kajuuttaan :(
Pelistä katsoin vain highlightsit, mutta valitettavasti nuo Kesselin tuhlaamat paikat paloivat verkkokalvoille. Vaikka tässä on Kesseliä puolustettu, niin alkaahan tuo paksupoika pikkuhiljaa vituttamaan.

Saattaa olla että tuollaiset Flames-pelin (ja sen kaltaiset) ripuloinnit maksavat kalliisti kun runkosarja on päätöksessä.
16 jäljellä olevasta ottelusta 12 peliä on Metropolitanin joukkueita vastaan, joten vaikeita pisteitä odotettavissa. Samoista WC-sijoituksista kamppaileva Red Wings on myös töhöillyt ihan urakalla, ja niitäkin vastaan on 1 peli vielä edessä, joten erittäin jännittävä runkosarjan loppu on tiedossa.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Kauden yksi kovimmista vitutuksista on tässä. Kesselillä varmaan 4-5 avopaikkaa mutta äijä ei saa saatana kiekkoa edes haltuun!

Hyvähän se on jossitella että "Capsilta ja Islesiltä oli pisteet ihan otettavissa" mutta se ero on valitettavasti siinä että kaveri tekee paikoistaan ja ylivoimistaan ja Pens ei. Niinpä seurauksena noista matseista on plakkarissa 0/4 pistettä. Ei jumalauta!
 

Malkkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tuli tossa viime yön hiljaisina hetkinä töissä pyöriteltyä tällasta ajatusta:

Mitäs jos lähettäis kesällä ihan tosissaan Drouinin perään? Vaihdossa suoraan päittäin Pouliot. Nyt oletetaan että Schultz jatkaa samanlaisia kelvollisia otteita mitä on 2 peliä esittäny.

Pensillä on toi puolustuksen runko aika mukavan näkönen ikäjakauman perusteella:
Letang (29v.) pystyy olee kärkipakki vielä sen 5 vuotta

Määttä (22v. syksyllä) pelaa Letangin parina ihan huikeeta peliä ja paikkaa Letangin nousut ja tappelee +/- -tilaston voitosta vaikka muu jengi vetää nollilla (paitsi Kunitz, mutta sitä ei lasketa koska se ei saa missään nimessä olla ens kaudella tossa joukkueessa enää)

Dumoulin (25v. syksyllä) pelannu aivan jäätävän upeeta peliä, jolla irtoo vuoronvarma 2-parin paikka moneks vuodeks vielä

Daley (33-v syksyllä) muutama hyvä vuosi vielä jäljellä mikäli ei kangistu ihan totaalisesti, tällä hetkellä liike ja peli erittäin hyvää

Schultz (26v. kesällä) on mies jonka peliesityksiin Drouin-Pouliot kauppa perustetaan, 2 peliä vasta otantaa miehestä Pensissä, mutta peli ei tällä hetkellä eroa mitenkään Pouliotin otteista ja Schultzilla on se potentiaali olemassa kuitenki vielä kunhan annetaan varma pakkipari joka tukee Schultzin nousut hyökkäyksiin. Niissä mies on aika innokas, mutta niin mielestäni tarviikin, ei ole Letang sitte ainoo joka niihin nousee.

Cole/Lovejoy (27v./32v.), tässä on pelaajat jollasia liiga on täynnä ja jotka on täysin korvattavissa pienillä kaupoilla tai halvoilla sopimuksettomilla pelaajilla, jos tyytyvät sopivan pieniin palkkoihin niin saavat olla mukana.

Pouliot olisi tällä hetkellä tappelemassa Colen kanssa pelipaikasta, kuitenkin kyseessä täysin erilaiset pelaajat eri rooleissa. Farmissa on sitten Erixonia ja kumppaneita syvyyspakeiksi paikkaamassa loukkaantumisia, ja vapailta markkinoilta voi kesällä tehdä Warsofsky-tyylisiä hakuja.

Itse näkisin Penguinsilla kovemman tarpeen huippuluokan hyökkääjälupaukselle kuin puolustajalle, vielä kun Drouin on vasen laituri niin sopii Penguinsin tarpeisiin paremmin kuin hyvin. Ja Tampallahan puolustajalupaukselle on tarvetta, joten molemmille win-win.

Mitäpä mieltä?

edit. Pitääpä tähän loppuun kehasta vielä Matt Murrayta. Onhan muuten maalivahtiosasto pitkälle tulevaisuuteen kunnossa Penguinsilla. Sitä ei tarvii murehtia moneen moneen vuoteen. En tienny miltä tuntuu kattoa Pensin peliä kun maalissa on tollanen viilipytty joka vaan torjuu. Fleuryn kanssa joutuu aina olemaan pikkusen varpaillaan ku lähtee seikkailee maalin taakse ja muutenki sen tyylinen veskari että tykkää heilua ja olla paljon liikkeessä. Helkkarin hyvin pelaa kyllä Fleurykin.
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Viime kaudella nipin napin playoffeihin ja saman tien niistä karkeloista ulos, en tiedä olisiko parempi jäädä suoraan tänä vuonna ulos noista karkeloista. Harmi, että se oma ykköskierroksen varausvuoro on tässä parin kauden sisällä annettava Torontolle niin siinä mielessä olisi kiva jos nyt rimpuiltaisiin noihin kevään peleihin ja sitten annettaisiin tämän vuoden ykköskierros Torontolle ja päästäisiin puhtaalta pöydältä liikkeelle ensi kaudella. Joukkue on kyllä kaivanut itsensä melkoiseen kuoppaan nyt ja jatkossa jokainen peli on iso. Tuo Islesin voittomaali kuvaa erittäin hyvin tämän joukkueen suurinta ongelmaa mikä varsinkin playoffeissa tulee vain korostumaan, vääntövoima maalinedustalla ei vain riitä. Toivottavasti Fehr ja Bennett saadaan pikaisesti takaisin askiin niin ehkä tämä tästä vielä paremmaksi muuttuu.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
On kyllä ärsyttävää, kun tämä joukkue on niin lähellä sitä tasoa millä haastetaan kärkijoukkueet illasta toiseen, mutta se viimeinen niitti puuttuu. Aina homma kusee ylivoimaan tai paskaan viimeistelyyn. Tuloksena on nyt tilanne, jossa pleijaripaikasta joutuu taistelemaan ihan tosissaan. Vielä on aikaa saada kaikki klikkaamaan, mutta sen olisi syytä tapahtua nyt eikä parin viikon päästä.
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jopas täällä ollaan maansa myyneitä viime öisen tappion jäljiltä. Penguins on kuitenkin tällä kaudella Metropolitanin joukkueita vastaan pelannut ihan kohtuu hyvin tilastoilla 9-7-2, kun viime kaudella runkosarjan päätteeksi tilastot olivat tylyt 9-17-4.

Sinänsä Pensin tilanne on edelleen ihan hyvä, että kaikki on täysin joukkueen omissa käsissä. Huomenna taas voittojen tielle Blue Jacketsia vastaan, niin voi jälleen hetkeksi huokaista helpotuksesta. Toki pidempään, edes muutaman ottelun pituiseen tappioputkeen tuskin on varaa, ellei sitten myöskin Flyers ja Red Wings puppeloi samaan syssyyn, mitä en pidä ollenkaan mahdottomana.

Hienoahan näitä pelejä on katsella tähän aikaan vuodesta, kun niin moni joukkue idässä joutuu tosissaan taistelemaan paikastaan auringossa.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
On kyllä ärsyttävää, kun tämä joukkue on niin lähellä sitä tasoa millä haastetaan kärkijoukkueet illasta toiseen, mutta se viimeinen niitti puuttuu. Aina homma kusee ylivoimaan tai paskaan viimeistelyyn. Tuloksena on nyt tilanne, jossa pleijaripaikasta joutuu taistelemaan ihan tosissaan. Vielä on aikaa saada kaikki klikkaamaan, mutta sen olisi syytä tapahtua nyt eikä parin viikon päästä.
Luulin ensin että avasin Detroitin ketjun, mutta näköjään täysin samassa jamassa on Pens.
 

Rewert

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens
Carter Rowney kahden vuoden kontrahtiin? Ei soita itsellä ainakaa mitään kelloja. 1989 syntynyt colleget käyny ja pari kautta baby penssissä ihan ok tehoilla. @Bosco joka käsittääkseni on WBSn rosterista selvillä voikin lienee avata enemmän.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Hagelin ja Fehr saattavat olla huomenna kokoonpanossa, riippuen siitä miten treenit menee. Bennett ja Lovejoy treenanneet muun joukkueen mukana no contact-paidoissa. Tuo Lovejoyn näinkin nopea "paluu" kieltämättä yllätti.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Fanit turhautuu ja paniikkinappula on totutusti pohjassa niin ettei veri kierrä sormissa. Onneksi HC Sullivan näyttää olevan järjen ääni toistellessaan, että nyt ei auta turhautua. Totuus on se, että Penguins on pelannut Sullivanin aikana ehkä parasta lätkää sitten pariin vuoteen. Tässä joukkueessa on niin järjetön määrä potentiaalia, että minä ainakin nautin jokaisesta pelistä. Vedetään kauden loputtua ne pitkän analyysit, mutta turha tässä on porata, jos joka ottelua ei voiteta. Rekordi viimeisestä 34 ottelusta muuten 19-10-5, ja tuona aikana 6. eniten kerättyjä pisteitä.

Calm down, folks.


Tuo Lovejoyn näinkin nopea "paluu" kieltämättä yllätti.

Sama täällä. Ymmärsin, että hänen tapauksessaan puhuttiin loppukauden vammasta.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Carter Rowney kahden vuoden kontrahtiin? Ei soita itsellä ainakaa mitään kelloja. 1989 syntynyt colleget käyny ja pari kautta baby penssissä ihan ok tehoilla. @Bosco joka käsittääkseni on WBSn rosterista selvillä voikin lienee avata enemmän.

Ei tuota WBS:ää tule tilastoja/uutisjuttuja enempää seurattua (viime aikoina sekin seuraaminen jäänyt vähiin kun kaikki mielenkiintoisimmat lupaukset ovat olleet ylhäällä NHL:ssä) eli en osaa Rowneysta peliesitysten perusteella mitään sanomaan kun niitä en ole nähnyt. Mutta noussut tässä viime ja tällä kaudella joukkueen tärkeimpiin ja parhaisiin pelaajiin siellä, ja siitä nyt palkintona ja kiitoksena sitten kaksisuuntainen NHL-sopimus. Rowneyllä alkaa olla jo ikää sen verran että ei voi lupaukseksi sanoa enää, joten lähinnä tuo vaikuttaisi olevan tosiaan kokenut johtajatyyppi WBS:ään seuraaviksi kausiksi, mutta uran kehityskulku osoittaa kuitenkin ylöspäin joten ei ole mahdotonta että tulisi jossain vaiheessa käymään Pittsburghin puolella alemmissa kentissä.

---------

Lovejoyn odotin myös olevan pitempään sivussa, ainakin sinne playoffien alkuun saakka. Mutta jos eilen jo palannut jäälle, niin viikon tai kahden päästä voi olla pelikuntoisena jo. Sittenhän tuo puolustuksen tilanne meneekin vasta mielenkiintoiseksi, kun olisi kahdeksan NHL-tason puolustajaa taistelemassa peliajasta- ja paikoista. Olisi sellainen positiivinen ongelma.

Hagelin ja Fehr toivon mukaan tänään jo pelikunnossa, ja jos tuo Bennett sieltä myös pikkuhiljaa alkaisi toipua pelikuntoiseksi, niin siinä olisi sitten valmennuksella hyvä paikka hioa kenttäkoostumuksia kuntoon runkosarjan viimeisten viikkojen aikana. Bennett olisi vähän jokerikorttina sitten hyökkäyksessä, kun ei ole vielä Sullivanin alaisuudessa pelannut kuin kahdessa ottelussa ja molemmissa niissä loukkaantunut kesken pelin. Eli vielä on mahdoton sanoa millaista roolia Sullivan tälle oikein suunnitelisi. Bennett terveenä ollessaan kuitenkin omaa potentiaalia olla joukkueen parhaimpiin kuuluvia laitureita, ja vähän tässä toivoisi sitä että kykenisi tiputtamaan Kunitzin sieltä alempiin kenttiin ja ottamaan vasemman laiturin paikan joko Crosbyn ja Malkinin kentästä. Joutuisi pelaamaan väärällä laidalla, mutta oikeat laidat näkisin hieman jo jaetuiksi Hörnqvistille, Kesselille, Fehrille ja Rustille. Sitten ensi kaudeksi mukaan tulee vielä Sprong, joten nyt Bennettillä olisi hyvä tilaisuus vakiinnuttaa paikkansa joukkueessa osoittamalla kykenevänsä pelaamaan hyvällä tasolla vasempana laiturina. Se tosin vaatisi terveenä pysymistä, mikä on ollut tälle aina suuren luokan ongelma, mutta ehkä se viimein olisi nyt viimeisimmän takaiskun jälkeen saanut nekin ongelmat selätettyä. Sitä pitää toivoa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Kaksi tärkeää pistettä Columbuksesta mutta niistä maksettiin kovaa hintaa. Malkin jätti pelin kesken toisessa erässä, kun hänen kätensä jäi laidan ja Proutin väliin yhteentörmäyksessä. Pitää toivoa että kyseessä ei ole mitään vakavaa, sillä nyt ei ole varaa menettää Malkinia. Wilsonkin otti kolmannessa erässä osumaa eikä pelannut sen jälkeen enää. Penkille tosin palasi takaisin mutta ei pelannut enää viimeisen kympin aikana. Dumoulin otti ottelun aikana noin viisi kovaa taklausta vastaan ja ihme on että viimeisimmän jälkeen nousi omin voimin ylös ja palasi vielä nopeasti takaisin peliin. Juuri kun sairaslista tyhjentyi parilla pelaajalla, niin ei nyt heti taas tätä samaa paskaa että sitten saman verran heti pelaajia sivuun. Toivottavasti nuo kolme ovat kunnossa. Malkinin tilanne huolestuttavin.

Huomenna jatkuu sitten päiväottelulla Rangersin vieraana ja sieltä olisi hyvä käydä hakemassa ne kaksi tärkeää pistettä taas. Taistelu playoff-viivan tuntumassa on kiristynyt ja joukkueesta riippuen viimeisten 13-17 ottelun ajaksi riittää jännitettävää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Joo tärkeät pisteet, mutta voihan hevon vittu jos Malkin nyt loukkasi itseään pahemmin. Todellakaan ei olisi varaa miestä menettää edes yhden matsin ajaksi, mutta kun mies kokeilemassa kävi eikä pystynyt jatkamaan niin tuskinpa mistään pienestä tärskystä tällöin on kysymys. Voitosta huolimatta jäi kyllä paska maku tästä pelistä, toivottavasti loukkaantuneet nähdään kuitenkin huomenna kehissä.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Malkin noin kuukauden sivussa. Kyllä tulee olemaan hankalaa pleijareihin pääseminen...

EDIT: 6-8 viikkoa. Nyt vaaditaan ihmeitä. Kiitos vitusti Columbus!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös