Pittsburgh Penguins 2014–2015

  • 624 914
  • 2 175

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ainakin Draftissa saa JR nyt erityistä huomiota. Sheron saldo oli melko heikko, muttei Hurricanesinkaan haaviin ole tainnut viime vuosina mitään maata mullistavaa tarttua? Brian Dumoulinhan on muuten ko. herran varaus, saa nähdä kuinka paljon tuo vaikuttaa miehen tulevaisuuteen Penguinsissa.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Ainakin Draftissa saa JR nyt erityistä huomiota. Sheron saldo oli melko heikko, muttei Hurricanesinkaan haaviin ole tainnut viime vuosina mitään maata mullistavaa tarttua? Brian Dumoulinhan on muuten ko. herran varaus, saa nähdä kuinka paljon tuo vaikuttaa miehen tulevaisuuteen Penguinsissa.

Niin, kyllähän tässä moni tietenkin tiirailee juurikin miehen aikaansaannoksia Canesissa, mutta nyt on joukkue, taustat ja resurssit toiset joten ainakin itse katselen aika avoimin mielin mitä hän rupeaa touhuilemaan Penguinsissa.

Dumoulin varmaan on varmaan näillä taustoilla varmasti tyrkyllä pelaavaan miehistöön eikä suinkaan kauppatavaraksi. Tätä samaa toivon myös Jokisen Jussin osalta, hän mielestäni täytti paikkansa joukkueessa erinomaisesti menneellä kaudella ja olisi mahtavaa nähdä hänet jatkossakin mukana, vaikka hintapolitiikka tietysti sekin sanelee omat rajansa.

Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä tuleva valmentaja, Bylsman aika vaan oli jo kauan sitten ohitse ja muutos tälle tontille tekee takuuvarmasti hyvää joukkueelle. En ole ehtinyt viime aikoina paljoa tutkiskelemaan ketkä olisivat mahdollisesti tuohon tarjolla vaikka tästäkin ketjusta joitain nimiä ilmoille heiteltyinä näytti löytyvän. Itse ajoittain olen spekuloinut miten toimisi Tortorella tai joku vastaavanlainen aggressiivinen käskijä lepsuiluun liian usein syyllistyneelle tähtipelaajistollemme? Uskon että tulosta syntyisi jos ei mene valtataisteluksi koko homma kivempaan tottuneiden starojen kanssa. No, aika näyttää mitä tuleman pitää, hyvä että muutoksia saatiin joka tapauksessa. Pensin potentiaalilla tuloksien pitää vaan olla parempia ja pelien jatkua Juhannuksen nurkille asti.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Mielenkiintoisinta on kuitenkin nähdä tuleva valmentaja, Bylsman aika vaan oli jo kauan sitten ohitse ja muutos tälle tontille tekee takuuvarmasti hyvää joukkueelle. En ole ehtinyt viime aikoina paljoa tutkiskelemaan ketkä olisivat mahdollisesti tuohon tarjolla vaikka tästäkin ketjusta joitain nimiä ilmoille heiteltyinä näytti löytyvän. Itse ajoittain olen spekuloinut miten toimisi Tortorella tai joku vastaavanlainen aggressiivinen käskijä lepsuiluun liian usein syyllistyneelle tähtipelaajistollemme?

Tortorella on kyllä vihoviimeinen valmentaja jonka tahdon nähdä Penguins-penkin takana. Kaikkine sirkushuveineen juuri sitä ääripäätä jonka en missään tapauksessa usko olevan hyväksi tuolle joukkueelle. Niin paljon ei tarvitse Penguinsin muuttaa pelitapaansa nykyisestä, jotta se sopisi Tortorellan ajokoirakiekolle. Sen lisäksi tietysti kaikki lehdistömölinät ja muut hölmöt tempaukset jotka eivät varmasti auta keskittymään olennaiseen. Tiettyyn rajaan asti erikoisilla tempauksilla nimenomaan takaa rauhaa joukkueelle, mutta kun ne menevät yli niin ne menevät yli ja Tortsin kohdalla tähän on tultu monesti. Mitään pois ottamatta mieheltä, mutta minusta Penguinsin ei kuulu pelata sitä kiekkoa jota Tortorella on joukkueillaan peluuttanut.
 

Pengu

Jäsen
Wilkes-Barre's Hynes to interview for Pens' coaching job - TribLIVE

Hynesia ollaan haasteltu uuden valmentajan paikkaan, eikä mikään yllätys. Tehnyt hienoa työtä WBS:n kanssa, ja ehdottomasti ansaitsee ja kuuluu olla ehdokkaana uudeksi valmentajaksi.

Samaisessa artikelissa on myös ensi kauteen liittyvä maininta, joka ei koske valmentajan hakua:

Note: The Penguins expect to introduce an alternate jersey to be worn for select games next season. One confirmable detail about the third jersey is the return of Pittsburgh Gold to the team's uniforms for the first time since 2001-02 season. Goalie Marc-Andre Fleury said he has ordered yellow leg pads and gloves to be worn when the Penguins' don the alternate jerseys.

Eli ilmeisesti uusi kolmospaita tulossa ensi kaudelle, ja paita olisi paluu vanhoihin aikoihin, väri jne. Tämä, kiitos. Toivon todella kovasti tuota paitaa, jota käytettiin esim. Stanley Cup-vuosina 1991 ja 1992.

Hieno juttu kuitenkin!

Siitä on nyt 30 vuotta, kun Mario varattiin. Itse en ollut edes syntynyt tuolloin, mutta hienoja aikoja varmasti. Pelastaja, sankari.

Mario Lemieux #66 Tribute Video (HD) - YouTube

Siitä vähän parhaita paloja. Huikeutta.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Vaikuttaa tosiaa JR:n kommenttien perusteella, siltä että muutokset pelaajiston osalta tulevat olemaan pieniä. Tuosta voidaan varmaan vetää johtopäätökset, että esim. Letangin tai Nealin kauppaamiseen on todella pienet mahdollisuudet. JR haluaa ensin tehdä kaikessa rauhassa analyysin joukkueen eri osa-alueista, mukaan lukien pelaajat, jonka jälkeen hän yhdessä managereidensa kanssa alkaa laatimaan toteuttamaan laatimaansa suunnitelmaa. Adamsista varmaan tulee joukkueen ylimääräinen hyökkääjä, ellei vakuuta tsempillään seuraavaakin valmentajaa =D Miten hänet tyylikkäästö siirretään syrjään onkin kesän ja syksyn mielenkiintoisimpia asioita =D

Jännä, että oltiin periaatteessa todella lähellä playoffien semifinaaleja ja seuran kaikkien aikojen toiseksi parhaan runkosarjan jälkeen, vaikka loukkaantumisia oli aivan käsittämätön määrä, kaikki on päin persettä. Ehkä ongelmia on vähän paisuteltukin, sillä ei kai meillä oikeasti joka osa-alue ole ongelma kohtana =D
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tässä olisi muutama mielenkiintoinen artikkeli James Mirtleltä tuosta JR:n mainitsemassa tilastoanalyysistä Penguinsien kohdalla:

Moneyball-ization of hockey pays off for Penguins - The Globe and Mail

Data debate at the heart of Pittsburgh’s retooling under Rutherford - The Globe and Mail

Ensimmäinen artikkeli on reilun vuoden vanha ja siinä käsitellään erityisesti James Neal-kauppaa. Kaikkihan varmaan muistavat kuinka sen kaupan osalta hehkutettiin Penguinsin edistyksellisyyttä tilastoanalyysin hyödyntämisessä. Jatkoajassakin taisi olla asiasta artikkeli jossain vaiheessa?

Jälkimmäisessä sitten taas käsitellään noita JR:n lausuntoja pressitilaisuudesta kuinka Penguins hänen nähdäkseen on hieman jäljessä asiassa.

Jos niistä vetää muutaman yhteenvedon niin asia olisi seuraavanlainen:

- Jason Botterill ja Dan MacKinnon (director of player personnel) ovat Mirtlen mukaan vahvoja tilastoanalyysin puolesta puhujia. Tämä sopisi hyvin yhteen sen kanssa että Botterill sai ylennyksen ja JR korosti myös tämän asian merkitystä. Tästä voidaan taas päätellä että Shero olisi ilmeisesti tämän asian tiimoilta vanhemman koulukunnan edustajia.
- JR puhui nimenomaan talon sisälle tuotavasta asiaan erikoistuneesta henkilöstä. Jossain yhteydessä mainittiin että tästä henkilöstä saattaisi tulla suoraan jopa kolmas Assistant GM. Tuossa Neal-kaupassahan Penguins konsultoi asiaan erikoistunutta firmaa, eli siellä on asia ollut ulkoistettuna aiemmin ilmeisesti.
- JR:lle tämä tilastoanalyysi on noussut isoon arvoon parin viimeisen vuoden aikana hänen omien sanojensa mukaan. En nyt lähde tarkistelemaan kenenkään advanced statseja, mutta olisiko tuo osaltaan ollut vaikuttamassa esimerkiksi J.Staalin, Sekeran, Gerben ja Loktionovin hankintoihin? Kaikki enemmän tai vähemmän onnistuneita hankintoja nähdäkseni.

Katsellaan nyt millaisia hankintoja JR tulee kesän aikana tekemään, ja miltä heidän osalta kaiken maailman corsit ja fenwickit sitten näyttävät.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Eli ilmeisesti uusi kolmospaita tulossa ensi kaudelle, ja paita olisi paluu vanhoihin aikoihin, väri jne. Tämä, kiitos. Toivon todella kovasti tuota paitaa, jota käytettiin esim. Stanley Cup-vuosina 1991 ja 1992.

Siitä on nyt 30 vuotta, kun Mario varattiin.

Uuden kolmospaidan piti tulla tälle kaudelle, mutta ilmeisesti Stadium Series -ottelun vuoksi tuota uuden paidan julkistusta päätettiin siirtää ensi syksylle.

Aiemmin huhuttiin paidan juhlistavan nimenomaan tuota 30-vuotis juhlapäivää Mario Lemieux'n varaamisesta. Harvemmin yhtään mitään suunnitellaan yhden pelaajan vuoksi, mutta jos nyt ajatellaan Marion merkitystä Pittsburgh Penguins -nimiselle organisaatiolle ja kaupungille, joka on ominut hienosti tämän kanadanranskalaisen, olisin yllättynyt, jos tuo tuleva paita edustaisi jotain muuta kuin aikaa, jolloin Mario on kokenut ne merkittävimmät hetket Penguinsissä (1. NHL-peli, Stanley Cup -vuodet...).
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Tässä hyvää lukemista Pingviinien tilanteesta Josh Yohelta: Yohe: 25 questions facing the Penguins | Chipped Ice

Pakko nostaa näitä rosterikysymyksiä esiin, mitä jauhan yleensä muutenkin. Niin moni noista pelaajista, joita Pens voisi kaupitella sisältää ainakin yhden ison kysymysmerkin. Martin ehkä uransa parhaan kauden pelannut puolustaja, top 10 pakki NHL:ssä, on 33.

Letang, sopimuksen arvo sekä caphit ja tietysti loukkaantumishistoria.

Bennett, onko sittenkään niin hyvä kuin mitä Pingviinifanit yleisestiottaen pitää. Kaveri on täysi arvoitus, top 6, top 9 vai ei sitäkään? Pelaa halvalla sopparilla, joita hyökkääjistöstä ei löydy, kun puhutaan top 9 pelaajasta. Ei ole varaa kaupata, ellei noita halpoja hyökkääjiä tule muualta lisää.

Fleury, 40 voittoa kaudessa, uskomaton talentti, heikko pää. Vuosi sopparia jäljellä.

Neal, 40 häkkiä kaudessa, uskomaton rannari, heikko pää. Hyvä soppari.

Sutter, pätevä kolmossentteri, ja playoffeissa näytti omaavan 2. sentterin kyvyt, oli ajoittain dynaaminen, kuin Staal, parhaillaan yksin kiekon kanssa kovassa luisteluvauhdissa. Ei erityisen hyvä playmaker, kuten ei ollut Staalkaan. Hyvä aloittaja (tai ainakin pitäisi olla, vaikka viime kaudella ei aina siltä näyttänytkään). Soppari loppuu, on RFA statuksella. Jos kaupattaisiin, niin mistä kolmossentteri? Goc? Silloin mentiin metsään. Kannatan itse 4. kunnon sentterin mallia, joista kolmas kuin Sutter tai parempi ja 4. aloituksia voittava, avspecialisti.

Scuderi, surkea kausi, onnistuisiko paremmin toisen valmentajan alla, oli se sitten Pingviineissä tai muualla. Voiko kukaan huonontua vuodessa niin paljon.

Sitten tullaan siihen, että noista nuorista puolustajista suunnilleen kaikki ovat tyrkyllä NHL:än samaan aikaan, eli ensi tai sitä seuraavalle kaudelle. Kaikki eivät tule mahtumaan ylös samaan aikaan. Mitä tehdä?

Jos Martin, Scuderi ja Letang myydään. Orpik ja Niskanen kävelee muualle, niin kuinka voidaan olla Stanley Cup jahdissa mukana ensi kaudella tai sitä seuraavalla? Toisaalta, jos ketään ei kaupata, niin Letangia ei voida enää kaupata (menee todella vaikeaksi), Martinin ja Fleuryn sopimus loppuu, samoin esimerkiksi Bennettin ja Bortuzzon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mitäs helvettiä nyt taas...

Jason Karmanos nimitetty Vice President of Hockey Operationiksi.

Jason Karmanos Named VP of Hockey Operations - Pittsburgh Penguins - News

Eikös tuo ole Carolina Hurricanesin omistajan poika ja kenties itsekin siellä omistajana?

Edit. No joo, eipä tuo nyt yllättävä päätös kuitenkaan ollut. JR:n pitkäaikaisia luottomiehiä. Tilastoanalyysi jää Karmanoksen vastuulle ja on siten se kaveri jonka tuomisesta JR jo puhui pressitilaisuudessa. Ainoastaan tuo että on Hurricanesin omistajan poika sai aikaan tuon reaktion. Eipä sillä taida mitään omistusosuuksia sinne kuitenkaan olla, vaikka erinäisissä tehtävissä on ollut Hurricanesin organisaatiossa pitkään. Ennenkuin isukki antoi viime syksynä kenkää henkilökohtaisten erimielisyyksien johdosta.

Penguinsin organisaatioonkin aiempia yhteyksiä, kun yliopistouransa jälkeen kävi Penguinsin harjoitusleirillä antamassa näyttöjä aikoinaan. Ei saanut kuitenkaan sopimusta silloin.
 
Viimeksi muokattu:

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Tarkalleen ottaen Karmanos ehti toimia Rutherfordin kanssa 15 vuotta. Ei todellakaan ole yllätys, että tuo nimitys nyt sitten julkistui Penguinsiin. Tämä nyt ei erityisemmin hetkauta suuntaan eikä toiseen. Onhan se kaiketi ihan hyvä asia, että tilastoanalyysi on nyt omissa käsissä eikä sitä tarvitse ulkoistaa kuten ketjussa aiemmin oli puhetta. Kyllä se vaan kuitenkin kuuluu nykypäivän jääkiekkoon jossa operoidaan palkkakattojen kanssa eikä vain osteta parhaita pelaajia.

Yohe ilmaisee mielenkiintonsa Despresiä kohtaan. Toteaa, ettei Bylsma ollut fani mikä oli kyllä melko selvästi nähtävissä. Vähän harmi Despresin kannalta, koska kyllä hänen olisi pitänyt saada vastuutaan kasvatettua ajan kanssa paljon nykyistä enemmän. Kehityskaari tuossa Bylsman koirankopissa varmasti vähän kärsi, mutta toivottavasti se siitä vielä suuntautuu ylöspäin uuden koutsin kanssa.
 

Pengu

Jäsen
Eilen alkoi uuden päävalmentaja ehdokkaiden haastattelut, ja jostain muistan lukevani, että tarkoitus olisi uusi päävalmentaja julkaista ennen draftia, mutta viimeistään ennen 1. heinäkuuta.

Tälläisiä nimiä on noussut esille:

  • John Stevens
  • Ulf Samuelsson
  • John Hynes
  • Marc Crawford
  • Ron Wilson
  • Bill Peters
Stevens ja Samuelsson ovat ehdottomasti meikäläisen kaksi suosikkia. Losilta on pyydetty lupaa haastatella Stevensia, lupaa on myös pyytänyt Hurricanes. Toivon todella, että jompi kumpi kaksikosta Samuelsson & Stevens uudeksi päävalmentajaksi saadaan. Crawfordille ja Wilsonille en syty millään, varsinkaan Crawfordille.

Pari artikkelia alla liittyen uuden päävalmentajan etsintään:

Reports: Pens, ‘Canes want to interview Stevens - ProHockeyTalk
Report: Pens to interview Crawford, Wilson for head coaching gig - ProHockeyTalk

Rossin artikkeli Triblivessä samaan asiaan liittyen:

Samuelsson among Penguins' coaching candidates - TribLIVE

The sources said candidates include former NHL head coaches Ron Wilson and Marc Crawford and current assistants Ulf Samuelsson and Bill Peters.

Another NHL assistant, John Stevens, is a target, the sources said. However, the Penguins are not sure whether he intends to pursue a head job or stay in his role with the Stanley Cup champion Los Angeles Kings.

Stevens' previous NHL head coach experience was with Philadelphia.

Rutherford previously has identified John Hynes, who coached the Penguins' AHL affiliate Wilkes-Barre/Scranton the past four seasons, as a candidate.

Rick Tocchet is being considered to join the Penguins as an assistant coach, the sources said. Tocchet has worked as an assistant with Colorado and Phoenix, and he also was head coach with Tampa Bay.

Peters tulee itselleni uutena ehdokkaana, en ole kaverista ennen kuullut että olisi ehdokas.

Tocchetin olen halunnut heti alusta alkaen apuvalmentajaksi, ja toivotttavasti huhu pitäisi paikkaansa.

Mielenkiintoisia aikoja. Sunnuntaina myös julkaistaan ensi kauden schedule.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Olisikohan Ulfin mahdollisen nimittämisen jälkeen Philipin ura sinetöity Pens-organisaatiossa. Jotenkin meinat kuvittelen, että ei haluta tilannetta, jossa isä valmentaa poikaa. onko tällaisia muutes joskus ollut aiemmin ja onko niistä ilmennyt ongelmia tms?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Vaikka Uffe kaikessa kusipäisyydessään onkin Pensin näköinen valmentaja (hah!), ei mun mielestä voi tuollaselle nipulle valita ihan noin noviisia päävalmentajaa. Ei se nyt mikään työharjottelupaikkakaan voi olla.

Itse taipuisin Stevens-Tocchet parivaljakkoon. Stevensillä kokemusta päävalmentajan pestistä naapuriista, sekä todella väkevä voittamisen kulttuuri Losista. Tocchetilla taas särmän äijän elkeet sekä kokemusta organisaatiosta sopivasti, muttei liikaa. Ei mitään käryä kiinnostaako kumpaakaan saati molempia, mutta nämä jannut jos penkin takana heiluvat kauden avauksessa, lupaan pitää valmennnuksen toimista valittavan turpani kiinni ainakin kiitospäivään asti.

Hynesille semipeukku, vaikuttaa kyllä todella Bylsmalaiselta mutta toimihan sekin alkuun. Crawfrod & Wilson vanhaa liittoa - ehkä sellaista kaivataan tähän väliin? Pakko myöntää että Bill Peters ei soita kyllä mitään kelloja.

John Stevens on myös sen yhen näyttelijän näkönen, en nyt saa päähäni kenen. Ja sehän on aina plussaa.
 

Ändy78

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, keväisin ei sympatiaa muille
Tocchet-66-Stevens

En millään voi uskoa, että Penssin tasoinen joukkue uskaltaa lähteä noin noviisivalmentajilla kohti uutta nousua. Olkoonkin, että kyseessä on seuraikonit Tocchet-Stevens.

Eikös näillä herroilla ollut kunnia pelata samaan aikaan +50 maalin kausi Marion kanssa, ja tekivät jonkunlaista historiaa tempullaan? Siis, jokainen ketjun pelaaja teki +50 häkkiä runkosarjassa?

Voisin kuvitella, että uusi valmentaja löytyy uuden GMn verkostosta.

Toivotavasti parivaljakko tulee apuvalmentajiksi kasvamaan taustalle. Olisi asennetta penkin takana.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eilen alkoi uuden päävalmentaja ehdokkaiden haastattelut, ja jostain muistan lukevani, että tarkoitus olisi uusi päävalmentaja julkaista ennen draftia, mutta viimeistään ennen 1. heinäkuuta.

Tälläisiä nimiä on noussut esille:

  • John Stevens
  • Ulf Samuelsson
  • John Hynes
  • Marc Crawford
  • Ron Wilson
  • Bill Peters
Stevens ja Samuelsson ovat ehdottomasti meikäläisen kaksi suosikkia. Losilta on pyydetty lupaa haastatella Stevensia, lupaa on myös pyytänyt Hurricanes. Toivon todella, että jompi kumpi kaksikosta Samuelsson & Stevens uudeksi päävalmentajaksi saadaan. Crawfordille ja Wilsonille en syty millään, varsinkaan Crawfordille.

Viime viikolla huhuiltiin ainakin myös JR:lle tuttujen Rod Brind'Amourin ja Jeff Danielsin olevan mukana kuvioissa. Lisäksi myös Tom Renneyn on kerrottu olevan haastateltavien listoilla.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Viime viikolla huhuiltiin ainakin myös JR:lle tuttujen Rod Brind'Amourin ja Jeff Danielsin olevan mukana kuvioissa. Lisäksi myös Tom Renneyn on kerrottu olevan haastateltavien listoilla.

Onpahan ainakin runsaasti vaihtoehtoja tarjolla, mikä tietysti on vain hyvä juttu. Jotenkin silti itsestäni tuntuu, että Pensille olisi parempi sellainen valmentaja joka ei ole valmiiksi jo sellainen tuttu kiva kaveri, jollaiseksi Bylsma liikaa vuosien kuluessa muuttui myös. Joku sopivalla tavalla hiukan hyvä veli-järjestön ulkopuolelta tuleva auktoriteettia omaava tyyppi sopisi mielestäni parhaiten. Eiköhän noista sopiva löydy, ainakin muutos valmennuksessa jo sinällään tekee Pingviineille pelkkää hyvää.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Onpahan ainakin runsaasti vaihtoehtoja tarjolla, mikä tietysti on vain hyvä juttu. Jotenkin silti itsestäni tuntuu, että Pensille olisi parempi sellainen valmentaja joka ei ole valmiiksi jo sellainen tuttu kiva kaveri, jollaiseksi Bylsma liikaa vuosien kuluessa muuttui myös. Joku sopivalla tavalla hiukan hyvä veli-järjestön ulkopuolelta tuleva auktoriteettia omaava tyyppi sopisi mielestäni parhaiten. Eiköhän noista sopiva löydy, ainakin muutos valmennuksessa jo sinällään tekee Pingviineille pelkkää hyvää.

Tästä auktoriteettivalmentajastakin on ollut keskustelua niin kauan kun fanit ovat toivoneet Bylsman ulostamista. Ei sen minun nähdäkseni tarvitse olla mikään erikoinen räksyttäjä sitä uutta asennetta tuomaan vaan ihan uudistuminen itsessään tuo sen ryhtiliikkeen. Nyt pelaajat näkevät, että sama meno ei voi jatkua tai työpaikka alkaa olla liipaisimella. Tänä kesänä vaihtoon valmentajisto ja GM, jos ensi kaudellakaan ei onnistuta tavoitteissa sitten seuraavana kesänä on pelaajien vuoro vaihtaa maisemaa. Näistä lähtökuopista jokaisen pelaajan asenteen on oltava kunnossa kun pelit alkaa, ja se asenne ei erityisestikään saisi lipsua kun kevät lähestyy. Otteiden olisi mielellään oltava paranevia varsinkin nyt kun kauden alkuun voi helposti povata pieniä probleemiä näin massiivisten muutosten jälkeen.

Olen samaa mieltä myös siitä, että tulevalla päävalmentajalla olisi oltava aiempaa kokemusta korkean tason valmentamisesta. Työharjoittelupaikat sitten jossain muualla missä joukkueelta ei odoteta heti ensimmäiseltä kaudelta kovaa tulosta, ei Crosbyn ja Malkinin kaltaisten veikkojen mestaruusikkuna ikuisesti ole auki vaikka ovatkin kiekkoilijoiksi vielä suhteellisen nuoria. Penguinsin tähdet tekevät joukkueesta vielä erityisen haastavan valmennettavan kun he ovat jo tottuneet olemaan keskiössä. Sitä painetta uuden päävalmentajan olisi vähennettävä ja otettava homma enemmän omaan lapaseen - sisältäen siis sen, että jos jonkun peli ei toimi tai homma ei kiinnosta niin mitään kiintiöminuutteja ei ole kenellekään olemassa. Suurin osa valmentajista vain kokeneita kavereita ja jos jotain valmentajia pitää kouluttaa muutaman vuoden päähän niin sitten vaikka AHL:n kautta ja sinne ajamaan samaa pelisysteemiä jotta nuorten ponnistaminen ylös olisi entistä helpompaa ja tulevalla NHL-valmentajalla olisi pelitapa hallussa heti pestiin tarttuessaan.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Bob McKenzie twiittailee, että Pens olisi pyytänyt Dallasilta lupaa haastatella valmentaja Willie Desjardinsia. Myös Vancouver on kuulemma kiinnostunut samasta miehestä.
 

Pengu

Jäsen
LA ilmeisesti kielsi Stevensin haastattelemisen, ja ovat luvanneet tälle päävalmentajan paikan, kun Sutterin aika on ohi. Eli Stevens ulkona näistä kuvioista.

Aiemmin oli jo huhuissa Willie Desjardins mahdollisenä uutena ehdokkaana päävalmentajaksi, silloin kun Texasin kausi oli kesken, ja nyt tänään ilmeni viimein että häntä haastatellaan myös. Hyvä juttu, ja Desjardins on ehdottomasti omissakin papereissa korkealla Samuelssonin ja nyt Hynesin ohella. Mitä olen kuullut ja lukenut, niin on juuri sellainen valmentaja mitä JR etsii, eli pystyy tekemään muutoksia pelin aikana ja reagoimaan jne. Taktikko mainittiin jossain. Ja johdatti myös Texasin Calder Cupin voittoon suhteellisen dominoivalla tyylillä.

Pens' Rutherford to interview AHL's Desjardins - TribLIVE

Another potential candidate has emerged in the Penguins' search for a new head coach.

Willie Desjardins, who guided the Texas Stars to the AHL championship on Tuesday night, is a target to be interviewed for the Penguins' vacancy, multiple team and league sources told the Tribune-Review.

The sources also said Carolina assistant coach Rod Brind'Amour is being sought to join the Penguins' organization in some capacity, but not as head coach. Brind'Amour also is a player development coach with the Hurricanes. He was the captain of Carolina's 2006 Stanley Cup squad.

Bill Guerin, the Penguins' previous player development coach, is now an assistant general manager.

Desjardins spent two seasons as Dallas' associate coach before taking over the Stars' AHL affiliate two seasons in 2012.

Aside from Desjardins, Penguins general manager Jim Rutherford has completed interviews with all of his candidates, the sources said. The other candidates include: former NHL coaches Ron Wilson and Marc Crawford; current league assistants Ulf Samuelsson (New York Rangers) and Bill Peters (Detroit); and Wilkes-Barre/Scranton coach John Hynes.

The Penguins had identified Los Angeles assistant and former Philadelphia coach John Stevens as a candidate. However, they do not believe he intends to pursue one of the NHL's four coach openings, the sources said.

Brind'Amouria huhuillaan, kuten artikkelissa kerrotaan niin johonkin rooliin, mutta ei päävalmentajan rooliin.

JR aikoo ehdokkaiden listaa myös karsia, ja tehdä ns. toinen kierros. Ehkä tehdään lisähaastattelua jne.

Mielenkiintoisia aikoja niin viime viestissä mainitsin!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
JR on tehnyt päätöksensä haluamastaan uudesta valmentajasta ja neuvottelut loppusuoralla. Huomenna voi tulla jo virallista tiedotetta.

Huhut osoittaisivat vahvasti Red Wingsin apuvalmentajan Bill Petersin suuntaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Peters onkin sitten Bobby Macin mukaan luultavasti menossa Carolinaan, joten olisko sieltä Carolinaan pitkään huhuissa viety Ulf Samuelsson tulossa Pittsburghiin? No eiköhän siitä tule virallista tietoa lähipäivien aikana.
 

Pengu

Jäsen
Peters on nimetty Hurricanesin uudeksi päävalmentajaksi, joten se juna meni.

Molinarin mukaan Desjardins matkustaa Pittsburghiin tänään face-to-face tapaamiseen, eli saa nyt nähdä mitä tapahtuu. Mikäli on uskominen JR:n sanoihin, että hänellä olisi päätös tehtynä uudesta päävalmentajasta, silloin Desjardins luultavasti on se mies. Mielenkiiintoisia aikoja.

Ulf on ollut jo kauan suosikkini, mutta Desjardins on ihan hyvä vaihtoehto myöskin. Kunhan pitävät näpit erossa Crawfordista ja Wilsonista.

Odotellaan.

***

Preseason 2014 mallia:

Monday, Sept. 22 vs. DETROIT - 7:00 p.m. (WPCW)
Tuesday, Sept. 23 at Columbus - 7:00 p.m.
Thursday, Sept. 25 vs. MINNESOTA - 7:00 p.m.
Saturday, Sept. 27 vs. COLUMBUS - 4:00 p.m. (WPCW)
Monday, Sept. 29 at Minnesota - 8:00 p.m. (ROOT Sports)
Wednesday, Oct. 1 at Detroit - 7:30 p.m. (ROOT Sports)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ei saanut Penguins ykkösvaihtoaan päävalmentajaksi, joka vaikuttaisi olleen Willie Desjardins, vaan tämä taisi valita Canucksin Penguinsin sijaan. Vai oliko Desjardins sittenkin vasta kakkosvaihtoehto Bill Petersin jälkeen, sillä JR kertoi löytäneensä ykköskohteensa jo ennen kuin edes tapasi Desjardinsia ja vähän sen jälkeen sitten Peters meni Carolinaan ja sitten vasta Desjardins tuli kunnolla mukaan huhuihin. Tai sitten Peters meni Carolinaan heti kun sai tietää olevansa korkeintaan kakkosvaihtoehto Penguinsille, totuutta on vaikea tietää. Lisäksi korkealla listoilla ollutta John Stevensia ei päästy edes haastattelemaan tämän tehtyä jatkot ja saatua ylennyksen Kingsiltä. Nelosvaihtoehdon etsintä jatkuu sitten ensi viikolla.

Ei ihan paras mahdollinen työnnäyte JR:ltä heti näin alkuun. Ehkä olisi parasta pitää suunsa kiinni sen sijaan että ihan suoraan kertoo medialla ykkösvaihtoehdon päässeen karkuun. Nyt kaikki sitten tietävät tulevan päävalmentajan olleen korkeintaan vasta kakkosvaihtoehto (jos siis niinkään korkea) Penguinsille. No ei siinä mitään, ei sieltä markkinoilta nyt mitään takuuvarmoja päävalmentajakykyjä ollutkaan tarjolla, ja siellä on edelleen paljon päteviä ja hyviä ehdokkaita vapaana. Desjardins ja Peters olisivat olleet hyviä ehdokkaita varmasti, mutta ei niiden perään kannata alkaa surkutella kuitenkaan. Kunhan nyt JR sitten löytää joukkueelle sopivan päävalmentajan sieltä markkinoilta.

Uutta matoa koukkuun tosiaan ensi viikolla sitten.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Nyt kun nämä JR:n kärkivaihtoehdot päävalmentajan pestiin karkasivat käsistä niin suosittelisin miestä nostamaan Penguins AHL-joukkueessa ihan hyvää jälkeä tehneen John Hynesin, kun että alkaisi raahaamaan jotain Marc Crawfordia tai Ron Wilsonia Penguinsiin.

Ei tosiaan mikään paras alku JR:lle Penguinsin organisaatiossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös