Pittsburgh Penguins 2014–2015

  • 624 906
  • 2 175

Pengu

Jäsen
Katsomon puolellakin off-season -menetys. Cy "Malkamania" Clark on menehtynyt. Sääli sinänsä. Ei näitä katsomoiden selkeästi tunnistettavia väriläiskiäkään liikaa ole.

Todellinen fani. Eilen kuulin tästä, ja pakko sanoa, että kyllä mieli meni alaspäin tämän johdosta kun kuulin/luin. Vaimo ilmeisesti hänen facebook-tilillään ilmoitti tapahtuneesta. Kaksi kertaa voittanut syövän, eli ei voi kuin vain arvostaa miestä todella paljon, kerta kaikkiaan hieno mies. Toivoin miehen joskus tapaavani. Todella harmi, kun todennäköisesti tänä vuonna (ensi kaudella) menen Pittsburghiin.

October 4 2011 Penguins Superfan Cy Clark Visits Practice - YouTube

Pens Insider: Fan Reactions (4/20/12) - NHL VideoCenter

(0:43 - 1:15)

What a hero. RIP Cy.

PS. Pierren johdosta viime kauden viimeisessä Flyers-pelissä Consolissa Cy heitettiin ulos pelistä johtuen hänen kyltistään, jossa luki "Regis", eli Pierren oikea etunimi. Väsynyttä touhua Pierreltä ja NBC:ltä.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Ilmeisesti Jim Rutherford olisi sitten se uusi GM. Iki-ihana Bob McKenzie twiittailee ainakin sen varmana.

e. njää..
 

Pengu

Jäsen
Pens Inside Scoop @PensInsideScoop
The #Pens will hold a news conference today at 1pm -SK

Noin 20.00 aikoihin pressitilaisuus, jossa todennäköisesti julkistetaan Rutherford uudeksi GM:ksi.

En tästä kauhean innoissani ole, mutta täytyy antaa miehelle mahdollisuus. BriseBois tai Botterill oli omissa papereissa ne kaksi parasta vaihtoehtoa, mutta tällä mennään. Kokemusta ainakin Rutherfordilta löytyy.

Streamiä odotellaan, toivottavasti sitä tarjotaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Onhan tämä raskas pettymys McGuire-Tortorella -parivaljakkoa toivoneelle Flyers-fanille :)

Legendaarinen Pens-fani Cy "Hulk" Clark on kuollut. Varmasti monille varsinkin Penguinsia kannattaneelle tuttu näky Pensin kotipeleissä. Scott Hartnellkin lähetti osanottonsa Facebookissa, linkki kuvakaappaukseen: http://i.imgur.com/7bpC6EH.jpg
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pressitilaisuudesta muutama ranskalainen viiva:

- JR odottaa olevansa Pittsburghissa 2-3 vuotta ja toimivansa mentorina Botterillille, Billy G:lle ja Fitzylle.
- JR:lla omien sanojensa mukaan täysi valta organisaatiossa ja vastaa ainoastaan johtokunnalle. Tekee niin läheistä yhteistyötä omistajien kanssa kuin nämä haluavat.
- Tekee läheistä yhteistyötä etenkin Botterillin kanssa, ja Guerinin roolina toimia läheisessä yhteistyössä pelaajien kanssa (samaan tyyliin kuin Ron Francis toimi Carolinassa muutaman kauden ajan). Fitzgeraldin roolista ei maininnut mitään.
- Bylsman potkut ylhäältä tullut ohjeistus haastatteluprosessin aikana ja hänen saamiensa tietojen pohjalta kannatti itsekin valmennuksen uusimista. Tapasi Bylsman tänään aamupäivällä ensimmäistä kertaa ilmoittaakseen tämän potkuista.
- Hänen nähdäkseen Penguinsin ongelmana on ollut ettei se ole pystynyt mukauttamaan tarpeeksi hyvin taktiikoitaan vastustajien mukaan.
- Muille valmennukseen kuuluville annettu lupa neuvotella muiden joukkueiden kanssa niin halutessaan.
- Uusi päävalmentaja nimitetään ennen vapaiden markkinoiden avautumista. Päävalmentaja päättää sitten apureistaan.
- Tilastoanalyysi tuodaan vahvemmin mukaan ja parin viikon sisällä aikoo tuoda henkilön organisaation hoitamaan tuota puolta. Ei JR:n mielestä ollut tarpeeksi otettuna huomioon aiemmin (Terveisiä Glassille ja Adamsille!). Neloskentän muutoinkin erikseen otti esille ja sanoi että sieltä vaaditaan parempaa tukea kärkikentille.
- Pukukoppiin olisi hänen nähdäkseen hyvä saada lisää "ääntä".

Ainakin oikeat sanat osasi valita tässä ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa. Ei jäänyt sen perusteella mitään valittamisen aihetta. Yllätysvalintahan tämä oli kuitenkin, mutta ihan positiivinen kuva tuosta vaarista jäi.

Botterillin/Fitzgeraldin katsottiin ilmeisesti kaipaavan vielä lisää kokemusta, ja mentiin tällaisella lyhytaikaisemmalla ratkaisulla sitten ja tuosta kolmikosta jotain kasvatetaan samalla tulevaisuuden GM:ksi. Tähän voisi todeta että " It's a bold strategy, Cotton. Let's see if it pays off for 'em."
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Annetaan Jim Rutherfordin näyttää mitä osaa. Toivottavasti mies veisi Penguinsia eteenpäin muutaman kauden mistä hän nyt puhui ja tämän jälkeen sitten Botterill olisi valmis ottamaan haasteen vastaansa.

Bylsma potkittu, vielä Fleury niin ollaan kaksi mätäpaisea seurasta ulostettu.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Annetaan Jim Rutherfordin näyttää mitä osaa. Toivottavasti mies veisi Penguinsia eteenpäin muutaman kauden mistä hän nyt puhui ja tämän jälkeen sitten Botterill olisi valmis ottamaan haasteen vastaansa.

Bylsma potkittu, vielä Fleury niin ollaan kaksi mätäpaisea seurasta ulostettu.

Saa nähdä mitä JR entisenä maalivahtina tosiaan ajattelee Fleurystä.

JR:n meriittilistalta löytyy muuten sellainen merkittävänä suoritus, kuin että hän on laittanut Craig Adamsin waiversiin. Toivotaan että hankkiutuu nyt myös tuosta turhakkeesta eroon keinolla millä hyvänsä.
 

Pengu

Jäsen
Täytyy ottaa osittain sanat takaisin Rutherfordista, vaikutti ihan hyvältä kaverilta hommaan. Puhui tuossa pressissä paljon asiaa. Tuo kokemusta, ja erityisesti pidän tuosta mallista että Botterillin kanssa tekevät kovasti yhteistyötä, ja toimii mentorina, kuten myös Billy G:lle ja Fitzgerald:lle. Tykkään myös tuosta, että Billy G on mukana ja hänen roolistaan!

Toivottavasti Botterill ottaa GM:n paikan sitten JR:n jälkeen.

Bylsma sai kenkään, ja olikin jo korkea aika siirtyä eteenpäin. Kohti uusia tuulia, ja niin kuin Rutherford painotti, valmennuksen täytyy osata reagoida pelin aikana, erätauolla jne. Oli asian ytimessä.

Kiitos Danille muistoista, ja onnea jatkoon!

E. unohtakaa.

Nyt vaan odottamaan draftia ja uuden valmennuksen nimeämistä! Tämä oli hyvä päivä!
 
Viimeksi muokattu:

Wild-Chester

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pressitilaisuudesta muutama ranskalainen viiva:

Bylsman potkut ylhäältä tullut ohjeistus haastatteluprosessin aikana ja hänen saamiensa tietojen pohjalta kannatti itsekin valmennuksen uusimista. Tapasi Bylsman tänään aamupäivällä ensimmäistä kertaa ilmoittaakseen tämän potkuista.

Lemieux ja Burkle antoivat ymmärtää Kovacevicin haastattelussa että Bylsman kohtalo on tulevan GM:n käsissä. Toki kaikki asian tiesivät että Bylsma ei todellisuudessa olisi voinut jäädä Penguinsiin missään tapauksessa, mutta olen vain niin utelias että haluaisin tietää syyn tähän venkoiluun omistajataholta, varsinkin nyt kun asian todellinen laita on kerrottu suoraan uuden GM:n suulla.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Ennakkosaavutusten perusteella Rutherford ei vaikuttanut todellakaan parhaalta vaihtoehdolta. Tuo ensihaastattelu kuitenkin antoi lupausta paremmasta, ja kirsikkana kakun päälle Disco-Dan sai lähteä. Kaikkea hyvää vain hänelle, mutta Pensissä aika tuli täyteen.

Ehkä mielenkiintoisin kesä vuosiin on edessä organisaatiossa, vaikka uusi GM puhuikin, ettei suuria hankintoja nähdä cap-hitin takia.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Ennakkosaavutusten perusteella Rutherford ei vaikuttanut todellakaan parhaalta vaihtoehdolta.

No eihän hän sitä olekkaan ja juurikin tuosta syystä Rutherford oli vasta kolmas vaihtoehto GM:n rooliin. Brisson oli kandinaatti nro. 1, mutta kieltäytyi. Regis McGuire oli toisena listalla mutta ei päässyt seuran kanssa yksimielisyyteen sopimuksen pituudesta. Pierre halusi jäädä Penguinsiin viideksi vuodeksi, kun taas seura haki näköjään tuota kolmen vuoden diiliä.

Mielestäni tämä olisi voinut mennä paskemminkin. Rutherford tulee kolmeksi vuodeksi seuraan opettamaan Guerinille ja Botterille temppuja. Jos suunnitelma alun alkujaankin oli mentorin hankkiminen tulevalle GM:lle niin mitä helvettiä joku Regis olisi siellä Crosbyn pään silittämisen lisäksi tehnyt? Brissonilla taasen ei ole edes kokemusta tästä duunista, joten hänet palkkaamalla Lemieuxilla ja kumppainella olisi mentorin ja oppipoikien sijaan pelkkiä oppipoikia.

Penguins olisi kyllä voinut tehdä tässä palveluksen kiekkomaailmalle palkkaamalla McGuiren. Juuri tulleen tiedotteen mukaan tuo pelle ei enää aio pyrkiä vastaavanlaisiin tehtäviin, vaan pysyy selostajana. Vittu. Kiinnostava muuten myös tuo Rutherfordin Canes-omistajuus. Meneekö myyntiin pakon edessä?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Tiistaina kun ensimmäisen kerran Ruthefordin spekulaatioista luin, tuli heti fiilis että tässä se on. Hartford/Carolina-linkki Francisin, Barrasson jne. myötä oli niin vahva että jotenkin selkäpiissä tuoksui syvä etelä. Ei sinänsä mitään valintaa vastaan, kokenut karju ja monissa liemissä keitetty äijä. Juuri tällainen mentor-tyylinen setämies, joka ei turhia lässytä ja keikistele vaan panee haisemaan. Hienoa myös että Botterill ja Guerin saatiin jäämään organisaatioon, voisin kuvitella että miehillä on paljon annettavaa palkkakatto- ja pelaajasuhde-asioissa.

Seuraava posti onkin sitten valmennus, kun Bylsmalle annettiin vihdoin virallisesti monoa ja muukin valmennusjohto voisi puolestani suksia välittömästi vittuun Granato erikoistilanteineen etunenässä. Martiniahan oltiin jo johonkin päävalmentajapestiin kyselty. Veikkaisin vahvasti toisen Stanley Cupinsa apulaisvalmentajana Kingsissä kohta voittavaa John Stevensia Pensin uudeksi päävalmentajaksi. Phillytaustasta huolimatta ottaisin miehen kyllä vastaan ilomielin. WBS:n Hynes on vielä vähän liian kokematon, eikä Bylsman jälkeen varmaankaan haluta toista samasta muotista veistettyä kaveria.

Ron Wilson on pyörinyt jossain puheissa, enkä osaa oikein sanoa tästä mitään. Epäonnistunut muistaakseni joka ikisessä paikassa, mutta on tyyliltään vaativa ja kannattaa aggressiivista pelitapaa?

Odotellaan, ei takuulla mene kauaa kun JR (Dallas-assosiaatiosta plussaa) panee haisemaan!
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Muutama pointti GM:n nimitykseen. Todella hyvä, että siihen rooliin tuotiin joku talon ulkopuolelta. Toivottavasti hänellä on kokemusten, hyvien kontaktien ja monesti mainitseviensa tilastoanalyysien lisäksi myös virtaa tehtävään. Pelkkä tuijottaminen cv:hen ei tee hänelle oikeutta, silla Carolina ei ole joukkue, joka käyttää cappiin asti rahaa. Ehkä kokemus ja hyvät suhteet olivat juuri sitä mitä tarvittiin nyt. Pestihän tulee olemaan lyhyt, kävi miten kävi.

Eniten minua ihmetytti, miksi Bylsmaa roikutettiin löysässä hirressä? Siinä toiminnassa ei ollut järkeä. Toiseksi JRn viimeisten vuosien teot ja tulos ei ole ollut mitenkään mairitteleva, ellei sitä mitata Ron Francisin mentoroinnilla. Staal kaupassa maksoi kohtuu kovan hinnan Pingviineille, mutta Jokisdiiliä pitäisin tältä hyvänä vetona. Sillä hän onnistui pääsemään eroon parin miljoonan palkkakulusta ja joukkueelleen turhasta pelaajasta. Pingviinit ja Juice tietenkin kiittivät, mutta muistetaan ettein Juice kelvannut ilmaiseksi kellekään ja että Carolinassa operoidaan tiukalla budjetilla.

Letang?Neal?Flower?Niskanen? Mitä muuta luvassa ja kuka valmentaksi on sellainen asia, joka paljastaa eniten omistajien tahdon ja isomman suunnitelman.
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Todella outo nimitys GM:ksi. Ei tuota Carolinan joukkueen rakentamista ole voinut kovin loistavaksi viime vuosina hehkuttaa.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Vaikka Carolinen joukkue ei viimeisimpinä vuosina ole ollut edes playoffmateriaalia, niin joukkue on operoinut sisäisellä palkkakatolla aivan erilaisten resurssien kanssa kuin millä Pingviinit operoivat. Muistetaan myös, että Hurricanes oli hetki sitten NHLn nopein joukkue, mitä ehkä Pingviineihiniin halutaan omistajien tahdosta. Se millaisiamuuveja tai tuunauksia JR tekee jää toki nähtäväksi.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Taustoja en tarkalleen tiedä, mutta mielestäni ehkä hieman väsynyt ratkaisu.

Mielestäni nimittäin Rutherfordin toimintaa Carolinassa sitten cupin ei voi pitää kovinkaan mairittelevana. Mielestäni syiden laittaminen sisäiseen cappiin ei ole kovin perusteltuja - oikeastaan ne toimivat vieläpä Rutherfordia vastaan. Mies on tehnyt kasan todella huonoja sopimuksia - Jokinen, Ruutu, Semin ja Gleason. Myös Staalin veljeksien ja Wardin sopimukset ovat tällä hetkellä aika karmeita, vaikka tekohetkellä toki olivatkin perusteltuja. Myös Skinnerin sopimus on vähän siinä ja siinä. Mielestäni ainuttakaan varsinaisesti hyvää sopimusta hän ei ole kyllä kyennyt tekemään pitkään aikaan.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Varovainen peukalo täältä tiedotetulle GM:lle ja tulevaisuuden näkymälle tuolla osalla. Rutherford ei ole ollut vakuuttavin GM NHL:ssä viime aikoina, mutta silti mielenkiinnolla odotan mitä tulevat vuodet pitävät sisällään, alkaen jo seuraavista päivistä. Draftia odotellessa, mahdollisia pelaajakauppoja odotellessa ja heinäkuun alkua odotellessa.

Brodeur haluaisi toiseen seuraan vielä kaudeksi urallaan ja tuumannut, että kakkosmoken paikkakin kelpaa jos joukkueella on mahkut kannuun. Houkutteleva ajatus olisi jos Fleury jatkaa, mutta siltikin vain täysin turha ajatusleikki miehen varmasti saavan enemmän palkkaa kuin mitä Penguinsin on järkevä maksaa + Zatkoffin jatkavan Penguinsissa kakkosena voimassa olevalla sopimuksella.

Draftista? Hyökkääjä tyyliin Ho-Sang: Ho-Sang, Joshua - 2014 NHL Draft Prospects
Goldobin: Goldobin, Nikolay - 2014 NHL Draft Prospects
Barbashev: Barbashev, Ivan - 2014 NHL Draft Prospects

Edit: Sonny Milanon profiili herätti valonpilkahduksen silmissä, mutta en usko kaverin putoavan enää Penguinsille: Milano, Sonny - 2014 NHL Draft Prospects

Potentiaalinen fanien ikisuosikki siis tuossa. Mutta haaveeksi jäänee.

Näistä siis naapurin miehet ovat enemmänkin nopeita pelinrakentajia, joita Penguinsin rosteri kaipaa. Ho-Sangin ollessa samaa sitten p-a-pelaajista. Etenkin dominointi Connor McDavidin kanssa miellytti allekirjoittaneen silmää Joshuan kohdalla. Linkit vievät nhl.comin draft-sivustolle, kyseisten pelaajien draft-profiileihin.

Edit: Tulikin luettua profiilia väärin aamukahveen kanssa, joten unohtakaa edellinen.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Ho-Sangin ollessa enemmän myös puolustussuunnan hyökkääjä.

Say what? Nyt on kyllä pakko kysyä vähän tarkempia perusteluita?

Näkemäni ja lukemani perusteella kyseessä on nimittäin yksi draftin yksipuolisimmista hyökkääjistä. Hänellä on draftin yksi parhaimmista hyökkäyspään skillseteista kiekollisena (joskin hautoo kiekkoa usein hieman liikaa), mutta kiekoton pelaaminen jättää toivomisen varaa todella paljon - erityisesti puolustuspelaamisen osalta.

Näistä syistä johtuen Ho-Sang saattaa mennä ihan missä vain about välillä 10-30.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Laittakaahan Penguins-kannattajat JR seurantaan twitterissä:

Jim Rutherford (PenguinsGMJR) Twitterissä

Taitaa ollakin ainoa GM joka on twitterissä suojattinsa Ron Francisin sekä Jarmo Kekäläisen ohella.

Kiinnostava muuten myös tuo Rutherfordin Canes-omistajuus. Meneekö myyntiin pakon edessä?

Carolinan omistaja tapaa liigan asian tiimoilta tiistaina ja silloin päätetään asian hoitamisesta. JR on sijoittajana Carolinaan ja odotti liigan päättävän että tämän tarvitsee luopua tuosta sijoituksestaan, ja naureskeli vaan että saapahan rahansa takaisin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös