Pittsburgh Penguins 2014–2015

  • 624 897
  • 2 175

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Maalivahtitilanteesta muutama sana. Näillä näkymin siellä on lännessä kaksi kärkijoukkuetta lähdössä kauteen ilman selvää ykkösmaalivahtia ja todella halvalla kaksikolla:

ANA: Frederik Andersen & John Gibson = yhteensä n. $2 miljoonaa
STL: Brian Elliott & Jake Allen = yhteensä $3.3 miljoonaa

Viime ja tällä kaudella Chicagon ykkösmaalivahti Cory Crawford on vienyt capista vain $2.267 miljoonaa, ja 2010 kaudella Antti Niemi torjui Chicagon mestariksi alle miljoonan cap hitillä. Jonathan Quickin cap hit Kingsin mestaruuskaudella oli vain $1.8 miljoonaa. Tuukka Raskin cap hit viime kaudella oli $3.5 miljoonaa, ja Philly meni 2010 finaaleihin Michael Leightonin pelatessa lähes minimihintaisella sopimuksella.

Tuo osoittaa sen että ei siellä tarvitse olla kallista ykkösmaalivahtia nykypäivänä, eikä se välttämättä ole palkkakaton aikakaudella suotavaakaan. Toki siellä välissä on Tim Thomas poikkeuksena $5 miljoonan cap hittinsä kanssa, ja tällä kaudella Henrik Lundqvist, Carey Price tai Jonathan Quick voivat kalliilla sopimuksella voittaa mestaruuden. Mutta noistakin mestaruuden voittaneista maalivahdeista halvan sopimuksen lisäksi vailla sen enempää menestystä entuudestaan playoffeista olivat Crawford, Quick ja Niemi. Halpa ja kokematon maalivahti ei ole este Stanley Cupin voittamiselle nykyisin, ja onhan siinä jo vanhastaan esimerkiksi Chris Osgoodin näyttämän esimerkin muodossa todisteita.

Miksei sitten Pittsburghissa tehtäisi samaa ratkaisua ja lähdettäisi halvalla kaksikolla kauteen? Joukkueesta ei löydy Andersenia, Allenia tai Gibsonia, joten tilanne ei ole sama kuin vaikka St.Louisilla ja Anaheimilla. Eikä siellä ole mitään Quickia tai Crawfordia vielä ennen todellista läpimurtoaan odottamassa vaan sitä mahdollisuutta. Jarry ja Murray tarvitsevat vielä usean vuoden aikaa kehittyäkseen ennen kuin ovat valmiita NHL:ään. Zatkoff on pätevä kakkosmaalivahti, mutta ei noiden Anaheimin ja St.Louisin maalivahtien veroinen lupaus. Joten sinne olisi sitten jostain löydettävä se vastuuta kantava edullinen maalivahti, mutta onhan se helpompaa kuin vaikkapa ykköskenttään mitat täyttävän laiturin löytäminen.

Tästä päästäänkin sitten Marc-Andre Fleuryyn. Fleuryllä on $5 miljoonan cap hitillä varustettua sopimustaan jäljellä enää tuleva kausi. Takana ovat tämän parhaat playoffit vuosikausiin, mutta siitä huolimatta hän jälleen päästi usean liian helpon maalin. Takana on paljon epäonnistumisia playoffeissa kuten kaikki tietävät. Fleury ei yksinkertaisesti ole maalivahti joka yksinään pystyisi Lundqvistin tapaan kannattelemaan joukkuetta, vaan Fleury on yksinkertaistaen sanottuna juuri niin hyvä kuin joukkue edessään - ja aina välillä sitten vielä päästää siitä huolimatta helppoja maaleja. Playoffeissa joukkue kaipaa maalivahdiltaan varmempaa suoritustasoa, etenkin maalivahdin kantaessa $5 miljoonan cap hittiä. Lisäksi viimeisten viiden vuoden aikana joukkue on selvittänyt tiensä vain kerran toista kierrosta pitemmälle, ja silloin kyseessä oli ainoa kerta kun Fleury korvattiin playoffien kuluessa toisella maalivahdilla. Mitä siitä voidaan päätellä? No jokainen miettikööt itse sitä.

Tänä kesänä on päätösten aika Fleuryn suhteen, ja oma mielipiteeni on täysin selvä ja organisaation on aika siirtyä eteenpäin Fleuryn aikakaudesta. Päätökset olisi pitänyt tehdä jo paljon aikaisemmin, viimeistään viime kesänä. Joukkueella on omat selkeät ongelmansa, ja vaikka Fleury ei tällä kaudella ollut se heikoin lenkki siellä ei tämä myöskään ole jatkon kannalta nähdäkseni vastaus niihin ongelmien ratkaisemiseen. Fleuryn korvaaminen halvemmalla maalivahdilla toisi cappiin lisää tilaa muiden osa-alueiden vahvistamiseen. Maalivahtien yleinen taso on tänä päivänä niin laadukas, että sieltä löytyy jatkuvasti uusia laatumaalivahteja, ja tason lasku Fleurystä halvempaan (ja lähtökohtaisesti heikompaan/vähemmän tasonsa osoittaneeseen) olisi lähtökohtaisesti mielestäni pienempi kuin esimerkiksi ero neljän ja kuuden miljoonan kärkikenttien laitureiden välillä. Ja maalintekoonhan se joukkue on ensi sijassa kaatunut jo kahtena kautena perätysten.

Aiemmin jo heitin esimerkkejä viimeisten vuosien aikana edullisen puoleista vastinetta vastaan liikkuneista laadukkaista maalivahdeista, ja pätevän maalivahdin löytäminen ei pitäisi ollaan mikään suuren luokan ongelma mikäli isoa palkkaa nauttivat joukkueen johtohenkilöt ovat asiansa tasalla. Tämän kesän vapailta markkinoilta ei lähtökohtaisesti löydy laadukkaita ja halvemmalla saatavilla olevia korvaajia, mutta ei sitä viime kesänäkään kukaan tainnut odottaa halvan sopimuksen tekevän Anton Khodobinin läpimurtoa. Sheron aikakaudella oli selkeästi varovainen linja pelaajasiirtojen osalta, siis pelaajista luopumisen osalta. Viimeisten viiden kauden aikana ainoa Sheron omasta tahdosta pois kaupattu pelaaja vakiokokoonpanosta oli Alex Goligoski, ja silloinkin saatu vastine oli niin hyvä että miten tuosta olisi voitu kieltäytyä? Riskejä on kuitenkin pakko ottaa ja joukkuetta heräteltävä. Fleury on selvästi iso osa tuota joukkueen kulttuuria pukukopin puolella, ja hänestä luopuminen ravistelisi sopivassa määrin joukkuetta. Tapahtuu se sitten compliance buyoutin myötä tai kauppaamalla hänet toisaalle. Kauppakumppanin löytäminen vaan on vaikeaa, kun lähtökohtaisesti siellä on jo lähes kaikki ykkösmaalivahdin paikat täytetty ja vapailla markkinoilla vielä Ryan Millerin ja Jonas Hillerin kaltaisia maalivahteja.

Kuka sitten korvaajaksi Fleurylle? Tässä muutamia vaihtoehtoja:

Al Montoya, 29v - 28 ottelua, 13 voittoa, 2.30 GAA, .920 SV%, 2 nollapeliä
- Montoya on kiertänyt usean organisaation jo (NYR, PHX, NYI ja WPG), ja tämä aikoinaan huippulahjakas lupaus ei ole vielä pystynyt nousemaan ykkösmaalivahdiksi NHL-tasolla. Takana kuitenkin paras kausi NHL:ssä tähän saakka ja on nyt parhaaseen peli-ikäänsä tuleva maalivahti. Sopimus oli viime kaudella vaivaisen $0.6 miljoonan arvoinen, ja olisi halvalla saatavilla.

Alex Stalock, 27v - 24 ottelua, 12 voittoa, 1.87 GAA, .932 SV%, 2 nollapeliä
- Stalock pelasi upean tulokaskauden Niemen takana San Josessa, ja väliaikaisesti jopa syrjäytti tämän playoffeissa. Heti tulokaskautensa päätteeksi UFA-statuksella, ja mikäli San Jose ei saa tätä kiinnitettyä ennen markkinoiden avautumista, niin olisi erittäin hyvä haku. Hakee uransa ensimmäistä yksisuuntaista sopimusta eikä kokemustakaan ole kuin yhden kakkosmaalivahtina vietetyn kauden edestä, joten edullisella olisi saatavilla.

Thomas Greiss, 28v - 25 ottelua, 10 voittoa, 2.29 GAA, .920 SV%, 2 nollapeliä
- Toinen entinen Sharksin kakkosmaalivahti, joka päättyneellä kaudella pelasi Phoenixissa hyvillä tilastoilla. Olisi niin ikään erittäin halpa haku.

Treideillä voisi ainakin seuraavat olla saatavilla:

James Reimer, 26v - 36 ottelua, 12 voittoa, 3.29 GAA, .911 SV%, 1 nollapeli
- Reimer olisi mahdollisesti edullisen puoleista vastinetta vastaan saatavilla, kun Bernier kantaa vastuuta Torontossa eikä se Reimer taida täyttä luottamusta nauttia siellä? Ailahtelevan puoleinen ura Torontossa, mutta kokemusta ykkösmaalivahdin roolista löytyisi jo eikä palkkakaan varmasti kovinkaan korkeaksi nousisi.

Cam Ward, 30v - 30 ottelua, 10 voittoa, 3.06 GAA, .898 SV%
- Ward on tasonsa osoittanut ykkösmaalivahti, joka on parin viimeisen kauden aikana kärsinyt loukkaantumista ja se on vaikuttanut pelilliseen tasoon. Takana heikko kausi. Carolina ainakin vanhan johdon alaisuudessa kaupitteli kovasti Wardia, ja Khudobinin nousi siellä ykkösmaalivahdiksi viime kaudella. Cap hit on $6.3 miljoonaa kahden seuraavan kauden ajan, mutta ehkä Carolina olisi valmis pidättämään osan siitä itselleen, jotta se tippuisi Fleuryä pienemmäksi ja siitä syntyisi siten Pittsburghille riittävästi cap-säästöjä? Carolina on jo näin tehnyt Jokisen ja Ruudun kanssa. Wardilla olisi Fleuryn tavoin myös kokemusta Stanley Cupin voittamisesta vuosien takaa.
--

Vaihtoehdot eivät lähtökohtaisesti ole mitään houkuttelevia, eikä noista voi sanoa kenenkään lähtökohtaisesti olevan Fleuryyn nähden parannusta. Mutta ei tässä siitä olekaan kysymys, vaan cappisäästöjen hakemisesta maalivahtiosastolla jotta muuta joukkuetta voi sitten parantaa, kuitenkaan maalivahtipelin liikaa kärsimättä. Harva varmasti odotti Masonin, Bobrovskyn, Bishopin, Khudobinin jne. nousevan niin hyviksi kuin tekivät maisemanvaihtojen myötä. Mutta riskin ottaminen kannatti ja joukkueet löysivät huippumaalivahdit itselleen siitä. Niemi nousi tyhjästä aikoinaan Stanley Cup-voittajaksi jne. Uusia sankaritarinoita syntyy aina, ja nyt olisi Penguinsin astuttava mukavuusalueelta ulos, otettava riski Fleuryn tarjoamien "varmojen" 40 runkosarjavoiton osalta ja otettava tilalle korvaaja.

Uudelle managerille maalivahtitilanteen ratkaisu onkin lähes heti ensimmäisenä asialistalla. Compliance buyout-ikkuna on tuossa kuukauden päästä ja se on helpoin keino päästä eroon Fleurystä. Sitä ennen toki pitäisi sitten olla suunnitelma valmiina korvaajankin suhteen. Tuon ikkunan sulkeutumisen jälkeen kauppa olisi myös yksi vaihtoehto, mutta se onkin sitten vaikeampaa toteuttaa.

Helpoin ratkaisu on toki katsoa Fleuryn viimeinen sopimuskausi loppuun, toivoa Bylsman korvaajalla olevan paremmat puolustuspään systeemit, ja sen auttavan sitten Fleuryä parantamaan jälleen. Ja pelaisihan Fleury ensi kaudella uudesta sopimuksestaan myös. Se olisi kaikista helpoin ratkaisu. Voisi olla toimivakin ratkaisu, mutta lähtisihän joukkue taas ensi kaudella sitten hyvästä runkosarjassa huolimatta playoffeihin isot kysymykset maalivahtipelinsä suhteen. Ja jos ei tule onnistumisia, niin siinä on yksi kausi hukattu jälleen. Kaikista pahin vaihtoehto on Fleuryn pitäminen, hyvin sujunut alkukausi, pitkä jatkosopimus joulun alla ja sitten epäonnistuminen playoffeissa. Ei kiitos.
 
Viimeksi muokattu:

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
En minä ainakaan itkupotkuraivareita vedä, yritän vaan käydä keskustelua jollain tavalla järkevästi, mutta kanssasi se on usein kuin vastatuuleen kusemista. Sinä aloitit välittömästi asiattoman kuittailun täysin turhaan. Vastasin tekstissäni myös kysymyksiisi, eli Ottin näytöistä Bluesissa ja onko Downie mitä joukkue kaipaa. Oliko vielä muuta?

Jaahas, nyt on virkistäväksi vaihteluksi joutunut disco-stu kusemaan tuohon vastatuuleen jota dissonanssi jaksaa leirimme suuntaan tuottaa ehtymättömällä tarmolla. Tuli jo tuosta sen verran omaa kokemusta ettei voi muuta kuin heittää neuvon olla lähtemättä leikkiin mukaan, seuraavaksi tämä alkaa taas syyttämään keskusteluketjun pilaamisesta kun noin 3/4 viestitilasta otsikon alla menee hänen vaatimiinsa selvittelyihin ja perusteluihin. Sitten seuraavaksi tulee dissonanssilta yksityisviestejä, joissa hän neuvoo antamaan hlökohtaista palautetta vain yv:n muodossa jottei mene off topic-laariin koko paskanjauhanta (LOL), jonka hän poikkeuksetta itse panee alulle ja vetää siihen asialliset keskustelijat mukaan kuin varkain.
Ignooraus on paikallaan todellakin heti kun alkaa tuo hyvin kuvailemasi "saatanan tyhmä inttäminen"!

Kyllä asioista on kaikkien kanssa mukava keskustella, vaikka mielipiteet eroavatkin, ei siinä mitään mutta sitten on näitä harvoja jotka eivät osaa muuta kuin vaatia muilta jotain mahdotonta. Tietenkin vailla minkäänlaista itsekritiikkiä.

Juu äläkä suotta dissonanssi ala tästäkin vängätä, kuten täällä jo todettiin 99 prosenttia mukanaolijoista vituttaa teikäläisen tyyli "keskustella".
Yv-puolellakaan ei kannata alkaa avautua, vedän ne vessasta alas, kun ei mene kuin aikaa haaskoon kun et kuitenkaan ole väärässä ikinä etkä missään.

Itse asiasta eli Pensin tulevaisuudesta on vaikea sanoa vielä sen enempää.
Muutokset on kuitenkin nyt vihdoin saatu alulle, joten toiveikkain mielin tässä voi suhtautua lähitulevaisuuden tapahtumiin. Vaikka menestyksen avaimia ei välttämättä löydetä heti yhdellä napinpainalluksella on ainakin toivoa nyt paremmasta enemmän kuin muutamaan vuoteen.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Miller olisi oma suosikki, mutta kieltämättä se hinta tulee olemaan suolainen ja sen takia en sittenkään tyrmäisi Reimeria niin kuin aluksi tein. Oikeastaan Boscon listaamista maalivahdeista juuri James Reimer olisi se mielenkiintoisin nimi.

Joka tapauksessa Fleuryn ajan Penguinsissa on vain pakko olla tullut päätökseen ja uusi maalivahti, on se sitten kuka tahansa niin sisään vaan Zatkoffin pariksi,

Tuosta Ottista vielä sen verran, että alle 3milj$ cap hitillä ottaisin miehen sisään mielelläni, mutta jos se cap hit lähentelee 4milj$ niin silloin saa kiertää Pittsburghin ja kaukaa. Jos mies haluaa mahdollisuuden voittaa Stanley Cupin niin eihän sitä tiedä, vaikka mies suostuisi palkanalennukseen ja tulisi Pittsburghiin, mutta sen näkee sitten kesällä. Voihan se vielä olla, että mies jatkaa Bluesissa.
 

Pengu

Jäsen
Huhut voidaan lopettaa, viesti itse Nealeriltä:

James Neal ‏@jneal_18
All of these rumors couldn't be further from the truth. I love being a Pittsburgh Penguin. I hope to remain a Penguin and win as a Penguin.

Hieno juttu. Nealin tasoista maalintekijää ei ole helppo paikata, ja kunhan nyt ensi kaudella lopettaa kokonaan ne hölmöilyt, niin kaverista on paljon hyötyä meille! Tosin ensi kaudella en suvaitse ollenkaan noita hölmöilyjä, saavat nyt luvan loppua.

Beau on vaan päällikkö, ainakin twitterissä. Tipahdin tuolilta, kun Beau tuli ja vastasi tuohon Nealin twiittiin:

Beau Bennett ‏@BeauBennett19
@jneal_18 they're confused, you asked to trade to a different stall because my gear smells so bad

:D. Taisi tosin tuon tweetin jo poistaa.
 

Turri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, Braehead Clan
Terveisia rakkaan verivihollisen leirista. Ajattelin piipahtaa kun Pens sytyttaa vastustajana aina, niin tulee tarkemmin seurattua, etta milta tulevat Battle of Pennsylvaniat saattavat nayttaa. Tuohon maalivahtitilanteeseen heittaisin pari ehdotusta, saa lyoda heti vastapalloon roskiin, jos silta tuntuu.

Chad Johnson, BOS (600,000 caphit, UFA)
-Bostonissa on tuo maalivahtiosasto sen verran kovassa kondiksessa Raskin myota ja siella loytyy systeemista muun muassa Malcolm Subban tuloillaan. Svedberg loytyy myos Bruinsilta ja on RFA, joten saattaa olla etta Johnson haluaisi muihin maisemiin. Joku Bostonia tarkemmin seuraava osannee sanoa, etta mahtaako aikeissa olla laittaa Subban AHL-Bruinsin ykkosveskaksi ja Svedberg backupiks Raskin taakse vai ajetaanko Subbania tuota hitaammin sisaan. Eri asia on myos se, etta haluaako Johnson "palata" Pittsburghiin, mies on kuitenkin Pensin varaus vuodelta 2006, mutta toisaalta miksipa ei, jos on parempi mahdollisuus aloittavaksi maalivahdiksi kuin Bostonissa. Kehuja miehen pelista olen lukenut, mutta onko sitten kyse enemman Bostonin hyvasta puolustuksesta, mene ja tieda.

Anders Lindback, TB (1,800,000 caphit, RFA)
-Bishopin lapimurto tiputtaa Lindbackin auttamattomasti kakkosveskaksi Tampassa tulevaisuudessa. Lindback ei ole erityisemmin vakuuttanut, melkoisia hazardeja hanellekin sattuu, mutta mikali hinta ei nouse tuosta, niin voisi olla ihan hyva haku? Toisaalta nuo Lindbackin tilastot ainakin talta kaudelta (erityisesti playoffeista), vaikuttaa sen verran karmaisevilta, etta voi olla liian "toivotaan toivotaan" -osastoa ja etta maisemanvaihdoksen tulisi herattaa miehesta sisainen Pekka Rinne. Tekisi mieli poistaa nyt koko ehdotus, mutta annetaan nyt olla.

Oma veikkaukseni on, etta MAF jatkaa viela, mikali ensi kevaana peli on samalla tasolla, niin jatkoa ei tehda. 2015 kesalle osuu kuitenkin mm. Niemi ja Andersson UFA:ksi, joten sielta sitten uutta takya koukkuun. Mielenkiinnolla seuraan!
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Yksi kappale Brad Rossia kelpaisi hyvin tänne suunnalle.

Toronto olikin muistaakseni myös Scuderin perässä vahvasti viime kesänä, joten eiköhän siellä vielä jotain kiinnostusta olisi tätä kohtaan, kun siellä vielä Nonis sai pyörittää show'ta. Scuderi muutoinkin sopisi varmasti pelityyliltään paremmin Carlylen lätkään kuin Bylsman. Siitä vaan kauppoja aikaiseksi sitten.

Brad Ross ja Reimerin oikeudet, siinähän alkaakin olemaan jo ihan kiva paketin alku. Torontolla on noiden bottom6-pelaajien kanssa ihan kiva tilanne, paljon erityyppisiä pelaajia tulossa ja väkisinkin jostain joudutaan jollain tapaa luopumaan.

Scuderi olisi kuin tehty Carlylelle ja tosiaan viime kesänähän joku ehti jo melkein varmana kertomaankin, että Scuderi on Leafs. Lopulta kai mahdollisuus menestyä käänsi kuitenkin tien kohti Pittsburghia.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Terve vaan, kyllä tänne saa ehdotella joukkuerajoista huolimatta kuka hyvänsä pelaajamuutoksia. Varsinkin kun erityisesti Chad Johnson on ihan varteenotettava vaihtoehto.

Anders Lindback, TB (1,800,000 caphit, RFA)
-Bishopin lapimurto tiputtaa Lindbackin auttamattomasti kakkosveskaksi Tampassa tulevaisuudessa. Lindback ei ole erityisemmin vakuuttanut, melkoisia hazardeja hanellekin sattuu, mutta mikali hinta ei nouse tuosta, niin voisi olla ihan hyva haku? Toisaalta nuo Lindbackin tilastot ainakin talta kaudelta (erityisesti playoffeista), vaikuttaa sen verran karmaisevilta, etta voi olla liian "toivotaan toivotaan" -osastoa ja etta maisemanvaihdoksen tulisi herattaa miehesta sisainen Pekka Rinne. Tekisi mieli poistaa nyt koko ehdotus, mutta annetaan nyt olla.

.. Mutta Lindbäck on kyllä toivottavasti tapaus joka kierretään kaukaa. Haiskahtaa vähän, että miehen NHL-pelit olisi pelattu jo tältä erää. En tiedä mistä johtuu, mutta muistelisin lukeneeni, että tämän otteet ovat olleet jopa hieman tilastoja parempia, mutta jostain syystä ottelut vain aina hävitään kun mies on maalilla. Jonkin sortin toivotaan toivotaan -korttia tässä pitää hakea joka tapauksessa, mutta Lindbäckin ykköstorjujan vastuu on vain niin iso arpa, että tuskin siihen tohditaan lähteä. Tarkalleen ottaen en tiedä mistä tuo epävarmuus maalilla sitten johtuu, mutta ei Pens-joukkueena niin hyvä ole, että maalivahdissa voidaan aivan älyttömästi antaa tasoitusta. Onhan tämä vaikea tilanne kun tuon tulevan maalivahdin pitäisi osoittautua jonkin sortin ryöstöksi ja saada tuommoinen Bobrovski, Bishop etc tyylinen ahaa -elämys. Toimenkuvaan kuuluisi aina välillä kannatella edessään nukkuvaa joukkuetta pahimpien lepsuiluaikojen yli, enkä usko Lindbäckistä olevan siihen.

Todennäköisin skenaariohan edelleen on, että Fleuryllä mennään ensi kausi. Kummittelee kyllä mielessä Boscon maalailema polku: Fleury jatkaa ensi kauden, pelaa hyvän kauden ja tekee pitkän sopimuksen minkä jälkeen alkaa sulaminen. Tosiaan ensi kausi voisi olla tavallaan fiksuakin jatkaa Fleurylla joka pelaa uudesta sopimuksesta ellei tuo vapautuva cap-tila houkuttelisi niin paljon halvemmalla maalivahdilla.

Tällä hetkellä omat suosikit ideoiduista maalivahdeista ovat Stalock, Johnson ja Reimer. Järjestystä en osaa sanoa, eikä sillä ole merkitystäkään. Montoya, Lindbäck ja Ward ovat puolestaan maalivahteja joihin minä en kajoaisi joukkueen GM:nä. Ei auta muuta kuin jännityksellä odotella mitä tuleman pitää. Mielenkiintoinen kiekkokesä tästä nyt joka tapauksessa uhkaa kehkeytyä.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Hyvin on näitä mahdollisia maalivahtinimiä heitelty ilmoille. Vaikka Fleury pidettäisiinkiin, niin positiivista, että vuoden päästä kun miehen sopimus loppuu, on mahdollisia korvaajia siellä sun täällä.

Näistä listatuista ehdokkaista Alex Stalock kiinnostaisi eniten. Lähinnä siksi, että takana ei ole NHL-tasolla epäonnistumisia. Meinasi jopa syrjäyttää Niemen, joka kuitenkin kelpaisi niin ikään Fleuryn tilalle aivan heittämällä.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Huhut voidaan lopettaa, viesti itse Nealeriltä:



Hieno juttu. Nealin tasoista maalintekijää ei ole helppo paikata, ja kunhan nyt ensi kaudella lopettaa kokonaan ne hölmöilyt, niin kaverista on paljon hyötyä meille! Tosin ensi kaudella en suvaitse ollenkaan noita hölmöilyjä, saavat nyt luvan loppua.

Beau on vaan päällikkö, ainakin twitterissä. Tipahdin tuolilta, kun Beau tuli ja vastasi tuohon Nealin twiittiin:



:D. Taisi tosin tuon tweetin jo poistaa.

Ok, tuo pointtisihan se juurikin on mietityttänyt itseänikin Nealin kohdalla, eli
melkoinen potentiaali kovana maalintekijänä löytyy mutta toisella puolen vaakakupissa painaa nuo jatkuvat hölmöilyt. Silloin kun Neal pelaa fiksusti ilman noita aivopieruja niin vastustaja saa olla koko ajan varpaillaan mutta jos hän pelaa vähemmän fiksusti voi koko peli mennä piloille pitkälti hänen takiaan.

Jospa nyt lähdetään siitä että muutoksia on luvassa organisaatiossa ja myös valmennuspuolella niin kyllä Neal kurissa pysyessään on valtava voimavara Pingviineille. Näinpä tässä kohtaa voi olla tyytyväinen siihen että hänet nähdään mukana ensi kaudellakin vaikka jo ehdin heittää lihoiksi pistämistä yhtenä vaihtoehtona tulevaisuuden joukkueen rakentelussa, koska Sidiin ja Genoon ei missään nimessä kajota. Aika pitkälti Penguinsin ongelmat ovat olleet kiinni oman tekemisen epätasaisuudesta ja kurittomuudesta, muutenhan menestyksen palaset ovat olleet kasassa jo vuosikaudet. Kun saadaan kunnon käskijä niin herää aivan uusi toivo ja mielenkiinto nähdä miten isoimmat staramme alkavat tehdä tulosta oikeassa komennossa ilman turhaa selkääntaputtelua.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Siis jos tuo oli se mikä hiertää, niin viittasin sillä aiemmin käytyihin keskusteluihin sekä Pensin kausiketjussa että muualla. Pahoittelen jos aiheutin pahaa verta. Pointtisi on tullut kyllä selväksi ilman tarpeetonta tökkimistä.

Eihän se sikäli hierrä, mutta itse asian kanssa noilla muilla keskusteluilla ei ole oikeastaan mitään tekemistä. Välitön viittaus niihin vaikuttaa hieman erikoiselta. Olen sikäli pitänyt ihan periaatteena, että en lähde tyyliäni sikäli mukauttamaan muiden herkkänahkaisuuden vuoksi, mutta ehkä asia täytyy tällä osiolla ottaa harkintaan. Ja tämä ei ole vittuilua. Itselleni saa kyllä tökkimisiä ja kuittailuja harrastaa, jos ne liittyvät siihen sisältöön, mitä olen kirjoittanut. Jatkuva vääntäminen kirjoitustyylistäni vain on hieman turhaa. Jos taas esittämieni väitteiden tai niiden mukana tuotuihin argumentteihin tarttuu ja tökkii, niin sehän on vain plussaa, koska se vie keskustelua eteenpäin. Detroit-osiossa on saatu ihan asiaakin keskusteltua, vaikka siellä vähän piikkisormilla ollaankin tökitty puolin ja toisin,

Ei nyt ihan suoranaisesti, kyllähän miehellä on tyhmää päässä muutenkin. Mutta sitä turhautumista ja perseilyä vähentämään tarvitaan juuri näitä eri roolin miehiä. Kuittivihkoa käyttöön ja vähän työrauhaa niin saattaisi e peruspeli maistua paremmin. En tosiaan halua puolustella Nealia, saisi sille antaa isän kädestä. Mutta osaa mies todistettavasti myös pelata.

Tämä on tietenkin mahdollista, mutta mielestäni Neal vain on luonteeltaan sellainen hieman kuriton mielialapelaaja. Kyllä menestyvässäkin jääkiekkojoukkueessa voi olla tilaa sellaiselle, mutta se edellyttää sitä, että se ilmapiiri ja vaatimustaso on korkealla, ja toleranssi yksittäistäkin pelaajaa kohtaan asiassa on äärimmäisen pieni. Kun joukkueen toimintakulttuurissa on kielteinen suhtautuminen kaikenlaiseen sooloiluun ja kurittomuuteen, luo se sen verran vahvan sosiaalisen ryhmäpaineen tällaisia yksittäisiä oikkuilijoita kohtaan, että nämä negatiiviset piirteet voidaan saada pois, ainakin pääosin. Mutta kun tilanne ei ole se, vaan toimintakulttuurissa on ilmeisiä ongelmia, tällaiset sooloilijat saavat lisää ilmaa hengittää ja se vaikuttaa suuresti siihen toimintakulttuuriin. Paljonhan on puhuttu siitä, että Crosby tarvitsee tukea ympärilleen. Tämä tuki ei tarkoita vain pelitaidoiltaan päteviä pelaajia, se tarkoittaa myös tukea luoda se oikea toimintakulttuuri. Downien tyylisen kurittoman kaverin hommaaminen olisi erittäin suuri karhunpalvelus juuri Crosbylle, jonka tehtävä joukkueen hallintaan saamiseksi vaikeutuisi huomattavasti. Ryhmädynaamiikka nimittäin toimii niin, että mitä enemmän ryhmässä on näitä kurittomia tyyppejä, jotka eivät puhalla yhteen hiileen, on heidän negatiivinen vaikutuksensa aina suurempi kuin yhteenlaskettu summa.

Joo, kakkos-kolmoskentän pelaajaahan tässä haetaan, vähän riippuen muusta paketista. Ottia vastaan on sekä captila että miehen ikä, sekä se että ei varmasti suostu mihinkään vuoden pahviin vaan hakee pidempää ja rahakkaampaa diiliä. Tässä tilanteessa siis ei sovi Pensiin. Lisäksi se pistepotentiaali, josta itsekin mainitsit, voisi olla parempikin. Ja ei edelleenkään sillä että se olisi Ottin ensisijainen rooli. Vertasin Ottin kauden lopun katastrofaalisuutta mainitsemaasi Pensin pannukakkuun, eli yritin tuoda esille että ei se Ottkaan kesää tee. Sen enempää en edes pidä Ottin kautta "epäonnistuneena". Ja jos mies haluaa cup-runia tekemään tulla alle 3m/vuosi pahvilla niin ehdoton kyllä.

Caphommasta jo puhuttiinkin, ja hinta on aina suhteellista.

Ikä on ihan relevantti argumentti. Ottin pelaamisessa ei kuitenkaan ole vielä ruvennut ikä näkymään, sillä hänen liikkeensä on edelleen hyvää, hän ei ole ollut juurikaan loukkaantuneena ja hän pelaa kovalla intensiteetilla edelleen. Kyllä hänellä vielä n. 3 hyvää kautta tankissa edelleen on. Ja tuo olisi Pensin tilanteessa juuri sopiva aika, koska Ott kerkeisi pelillisen antinsa lisäksi tuomaan oman panoksensa sen toimintakulttuurin muuttamisessa, mikä on mielestäni ehkä koko Pens-organisaation tärkein tehtävä, ja sitä ei hoideta edes yhdessä kaudessa - eikä välttämättä edes kahdessa.

Ottin hinta tulee juuri nyt esille kun hänestä kerran tarkemmin puhutaan. Samalla tavalla jos joku tarttuu Nikitiniin, tai vaikkapa Hemskyyn, voidaan funtsia porukalla kuinka paljon miehille ensinnäkin pitää maksaa ja kuinka paljon Pensin tilanteessa kannattaa maksaa. Ja onko ylipäänsä mahdollista. Mitä muuten itse veikkaat Ottin hakevan UFA-markkinoilta?

Pensin maksukyky tässä tilanteessa riippuu toki paljolti siitä, siivotaanko cappia minkä verran. Itse ainakin lähtisin kylmästi laittamaan lihoiksi näitä pelaajia, jotka ovat osa tätä ongelmaa. On vaikea sanoa, keitä nämä lopulta ovat, mutta veikkaisin vahvasti näiden olevan pelaajia kuten Neal, Niskanen, Fleury ja mahdollisesti myös Letang. Myös Malkin on hieman sellainen pelaaja, jolla on taipumus "cheatata", mutta hänen ulostamisensa ei liene järkevää, koska hänen pelillinen antinsa on tässä suhteessa sen verran kova. Mutta Letangin kauppaamista esimerkiksi pääasiassa juuri tästä syystä tulisi miettiä vakavasti, jos hänen kohdallaan tilanne on tämä. Sitten on pelaajia, kuten Jussi Jokinen, jotka todennäköisesti ovat aika non-factoreita asiassa. He eivät taatusti ole osa ongelmaa, mutta he eivät myöskään kykene toiminnallaan sitä korjaamaan.

Mitä taas tulee Ottin hintapyyntöön, niin itse veikkaan sen olevan n. 3,5 miljoonan hujakoilla, todennäköisesti lähempänä 4 kuin 3 miljoonaa. Hän kuuluu pelaajaryhmään, joka hakee todennäköisesti uransa viimeistä sopimusta eikä ole kerennyt tienaamaan oikeasti isoa omaisuutta vielä. Näiden pelaajien vaakakupissa raha voi painaa aivan eri tavalla kuin pelaajan, jolla on jo tienattuna uraltansa sellainen 80 miljoonaa.

Ei minulla ole sen tarkempaa kuvausta Blues-ajan otteista, mitä itse olen omin silmin nähnyt, netistä lukenut ja joukkueen menestyksestä päätellyt. En ole myöskään mitenkään erityisemmin edes kritisoinut Ottia, kyseenalaistan vaan miehen tämän hetkisen sopivuuden Pensin palettiin. Siirtorajalla olisin vaihtanut suunnilleen koko prospektipoolin Ottiin.

Ei Ott tosiaan pelaaja ole, joka pystyisi yksittäisiä ottelusarjoja kääntämään, ei lähelläkään. Itse seurasin lähinnä playoffeja Bluesilta, ja kyllä hän niitä asioita teki, jotka hänestä sen pelaajan tekee, joka hän on. Valmennus antoi myös hänelle suuresti vastuuta. N. 3 vuoden sopimuksella yhdistettynä Pensin osalta capin siivoukseen ja 3-3.5 miljoonan sopimuksella olisi Ott täsmälleen sitä, mitä lääkäri on määrännyt Pensille. Ja tämä on siis mielipiteeni.

Eiköhän tässä pikkuhiljaa olla samalla sivulla!

Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.


Noniin, Crisu saapui taas tyhjästä tarjoamaan sisältöä ketjulle.

Näin lyhkäisesti voisin Nessu-paketin ohella tarjota sellaisen vinkin, että kannattaa olla tarkkana, mitä puhut "leirinne" (omaa ilmaisuasi lainaten) suulla. Nimittäin vaikka kaikesta päätellen - ja itsesi sanomana - väitteiden perustelu sinulle onkin mahdoton tehtävä, niin ei kannata sentään luulla, että tämä olisi asianlaita edes keskimääräisillä älynlahjoilla varustetun ihmisen osalta.

Tämän lisäksi täytyy vielä kommentoida Crisun mainitsemaa seikkaa siitä, että tosiaan kun viimeksi samainen janari aivan tyhjästä ilmestyi täyttämään ketjua teidän muidenkin mieliksi tällä jorinallaan, niin päätin ihan ketjun sisältöä ajatellen viedä keskustelun tuonne YV-puolelle. Mutta kuten kaikki ehkä nyt huomaa, oli tämä yhtä tyhjän kanssa, koska näköjään tämä sama kaveri taas karkasi tänne jauhamaan tätä samaa samalla tavalla kuin pikkulapsi karkaa aina tarhan aitauksesta kun se sinne palautetaan.

Toivottavasti mies selviää viime "kohtaamisemme" aiheuttamasta ilmiselvästä traumasta. Voimia!
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Mitä taas tulee Ottin hintapyyntöön, niin itse veikkaan sen olevan n. 3,5 miljoonan hujakoilla, todennäköisesti lähempänä 4 kuin 3 miljoonaa. Hän kuuluu pelaajaryhmään, joka hakee todennäköisesti uransa viimeistä sopimusta eikä ole kerennyt tienaamaan oikeasti isoa omaisuutta vielä. Näiden pelaajien vaakakupissa raha voi painaa aivan eri tavalla kuin pelaajan, jolla on jo tienattuna uraltansa sellainen 80 miljoonaa.

Ei Ott tosiaan pelaaja ole, joka pystyisi yksittäisiä ottelusarjoja kääntämään, ei lähelläkään. Itse seurasin lähinnä playoffeja Bluesilta, ja kyllä hän niitä asioita teki, jotka hänestä sen pelaajan tekee, joka hän on. Valmennus antoi myös hänelle suuresti vastuuta. N. 3 vuoden sopimuksella yhdistettynä Pensin osalta capin siivoukseen ja 3-3.5 miljoonan sopimuksella olisi Ott täsmälleen sitä, mitä lääkäri on määrännyt Pensille. Ja tämä on siis mielipiteeni.

Nyt ollaan ytimessä. Kuten itsekin sanoin, Ottin tyylistä sotaratsuahan joukkue ehdottomasti kaipaa. Tuo muutama vuosi vaan särähtää omaan korvaan, koska riski palkata tuollainen 32-vuotias "raataja" reippaasti yli kolmen miljoonan caphitilla on todella kova. Olisi ihan eri asia jos Pensillä olisi putkessa tulossa NHL-tason täytemiehiä alempiin ketjuihin - mutta nyt niihinkin joudutaan sitomaan todennäköisesti yli miljoona/mies. Silloin Ottin hitti tulee vaan yksinkertaisesti olemaan liikaa jo nyt, saati sitten JOS miehellä alkaa jalka painaa ja S.Thorntonmaisesti yksinkertaisesti putoaa kelkasta.

Itse seurasin St.Louisia siirtorajan jälkeen kohtalaisen paljon, koska jengi oli todella mielenkiintoisessa tilanteessa ja muistutti hieman Pensin "all-in" -viimekautta. Ottille annettiin tosiaan todella paljon vastuuta ja ajettiin sisään systeemeihin vahvasti. Ei kuitenkaan jäänyt mitenkään erityisesti mieleen, mikä on Ottin tapauksessa aika erikoista koska Buffalossa pelatessaan mies oli jatkuvasti tapetilla hyvässä ja ns. pahassa. Ehkä tuolla Bluesissa lopulta kaikki vajosivat vähän siihen samaan massaan. Vaikkei tilastoihin liiemmin pidäkään tuijottaa niin kyllä tuon roolin ukolta 23 ottelua, 0+3 ja -12 on aika iso pettymys. Juuri vastustajan kärkijätkiä vastaan oli vähän hukassa ja se näkyy varsinkin Bluesin systeemissä nopeasti tulostaululla.

Sitten muihin asioihin.

Jos ja kun Neal jatkaa niin ei muutakun johonkin anger-management kurssille, vetäjänä vaikka Paul Martin. Ei tuollaista maalintekijää Pensin resursseilla mistään hommata, joten pakko vain hakata järkeä kaverin päähän. Se on aika nuori vielä, joten josko se siitä oppisi. Matt Cookestakin tehtiin lopulta ihminen, joten toivo elää!

Veskareista hyvää spekulointia, itse olen edelleen sillä kantilla että ihan kuka vaan halvemmalla tuonne häkkiin. Huonommin se ei voi mennä.
 

Jesyy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kajaanin Hokki, Pittsburgh Penguins, Mestis, NHL
Derrick Pouliot on nimetty CHL:n parhaaksi puolustajaksi. Hieno kunnianosoitus onnistuneen kauden jälkeen. Pikaista toipumista leikkauksesta Puoliotille!
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Nyt ollaan ytimessä. Kuten itsekin sanoin, Ottin tyylistä sotaratsuahan joukkue ehdottomasti kaipaa. Tuo muutama vuosi vaan särähtää omaan korvaan, koska riski palkata tuollainen 32-vuotias "raataja" reippaasti yli kolmen miljoonan caphitilla on todella kova. Olisi ihan eri asia jos Pensillä olisi putkessa tulossa NHL-tason täytemiehiä alempiin ketjuihin - mutta nyt niihinkin joudutaan sitomaan todennäköisesti yli miljoona/mies. Silloin Ottin hitti tulee vaan yksinkertaisesti olemaan liikaa jo nyt, saati sitten JOS miehellä alkaa jalka painaa ja S.Thorntonmaisesti yksinkertaisesti putoaa kelkasta.

Ottin ikä tietenkin tuo omat riskinsä. Hänen pelityylinsä kaverit eivät usein (mutta toisinaan kylläkin) kestä pelityyliänsä, kun ikää tulee tuo +35. Kuitenkin riskit ovat olemassa lähes kaikkien pelaajien osalta aina.

Parhaimmat bottom-6-kaverit kyllä tosin nykyään - varsinkin UFA-poolista poimittuna - maksavat yleensä sen +3 miljoonaa. Ja kyllähän Ott yksi liigan parhaita bottom-6-kavereita on/olisi. Vaikka Ott kaupattiin pakettina Millerin kanssa, niin olihan vastine niin kova, että Ottin arvo arvioitiin siinä todella suureksi - se arvioitiin hyvin todennäköisesti suuremmaksi kuin yhdenkään muun siirtorajalla liikkuneen hyökkääjän (poislukien toki Callahan <-> St.Louis). Kysyntää hänestä oli erittäin paljon, eikä syyttä. Saatu hinta oli todennäköisesti suurin syy, miksi Ott pois kaupattiin, vaikka hän olisi halunnut jatkosta neuvotellakkin.


Itse seurasin St.Louisia siirtorajan jälkeen kohtalaisen paljon, koska jengi oli todella mielenkiintoisessa tilanteessa ja muistutti hieman Pensin "all-in" -viimekautta. Ottille annettiin tosiaan todella paljon vastuuta ja ajettiin sisään systeemeihin vahvasti. Ei kuitenkaan jäänyt mitenkään erityisesti mieleen, mikä on Ottin tapauksessa aika erikoista koska Buffalossa pelatessaan mies oli jatkuvasti tapetilla hyvässä ja ns. pahassa. Ehkä tuolla Bluesissa lopulta kaikki vajosivat vähän siihen samaan massaan. Vaikkei tilastoihin liiemmin pidäkään tuijottaa niin kyllä tuon roolin ukolta 23 ottelua, 0+3 ja -12 on aika iso pettymys. Juuri vastustajan kärkijätkiä vastaan oli vähän hukassa ja se näkyy varsinkin Bluesin systeemissä nopeasti tulostaululla.

Ott pelasi oikeastaan koko kauden (myös Buffalossa) hänelle liian suuressa roolissa. Buffalossa mies pelasi myös paljon ylivoimaa. Toisaalta tämä myös kertoo sen, että ei hän täysin kädetön ole, vaikka hänen ei missään tapauksessa pitäisi olla kentällisensä kiekollisesti lahjakkain kaveri.

Kuten todettua, niin playoffit pääosin vain seurasin. Niiden osalta hän toi sitä ns. erikoisosaamista eli alivoimapelaamista sekä aloitustaitoa. Jos hän olisi puolustuspäähän vielä eliittiä, niin kyseessähän olisi varmasti liigan ylivoimaisesti paras bottom-6-kaveri. Tämän takia hänen ominainen pelipaikka onkin laidassa, vaikka hän aloituksissa aivan liigan parhaimpia onkin. Se myös tuo erittäin tärkeää variaatiota oman pään aloituksiin, kun voi laittaa jäälle oletuksellisesti kaksi kovan tason aloittajaa sotkematta kenttiä sen enempää.

Mutta mielenkiintoistahan se on nähdä, mihin suuntaan joukkuetta lähdetään muokkaamaan - vai lähdetäänkö laisinkaan.
 

Ranksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ja kyllähän Ott yksi liigan parhaita bottom-6-kavereita on/olisi.

Nyt pitää kyllä jo tarttua näihin Dissonanssin vääristyneisiin postauksiin. Tainnu sekoittua Sunnuntain aamun murojen maidot eilisiin juomiin kun Ottia olet ripustamassa bottom 6 yhdeksi NHL parhaimmaksi. Tosin korjaat tätä alempana :

Jos hän olisi puolustuspäähän vielä eliittiä, niin kyseessähän olisi varmasti liigan ylivoimaisesti paras bottom-6-kaveri.

Heh, nyt mullakin levisi aamupuurot.

***

Otetaan nyt esille se tosiasia, että nuottipaidassa Steve Ott, ei kyennyt missään vaiheessa tuomaan cappiinsä nähden toivottua panosta. Kaveri veti kaikki pelit nuottipaidassa pyöreällä 0 maalisarakkeella.

***

Ainut positiivinen asia mikä sai hymyn huulille kun sai katsella runkosarjan aikana miten 'nuorilla' Morrow - Roy - Ott, huumorikukoisti vaihtoaitiossa pelin lomassa. Tuloksellisesti Ott oli ehkä yksi pahin ellei jopa suurin floppi nuottijoukkueessa enkä missään tapauksessa ottaisi noin suurella capilla varustettua kaveria joukkueeseen enää uudestaan.

***

Otetaan vaikka vertailuna siihen sinun Ottin paras bottom 6 seurantaan Vladimir Sobotka, jonka cap näillä näkymin tulee olemaan 2.25-3milj.
Steve Ott 2.95milj vs. Vladimir Sobotka 1.4milj

Tarvitseeko minun tuoda yhteisiä tilastoja aloituksista?

***

Sen ajan minkä Ott pelasi nuottipaidassa jäi käsiin kuva, että poffeissa kaveria voitaisiin käyttää ja olisi joukkueelle hengen sytyttäjä. Tosin Blues aikana Ott herättely meni yli ja jäähypenkkiä vain pääsi lämmittelemään. En nyt alimpaan helvettiin kaveria kiroa, mutta ei Ott minusta ollut nykyisen capin arvoinen ja Ottin kykenee korvaamaan ihan kuka vain neloskorin ja AHL puolelta tulevista nuorukaisista.

***

Jos Penssit arvioivat tarvitsevansa kaverin, joka hämmentää/soittaa suuta/hakkaa vastustajan parhaimpia pelaajia nilkoille/käsille + kykenee tappelemaan tarvittaessa niin tässä on kallis kaveri siihen hommaan. 2milliä olisi käypä ja todellinen hinta Steve Ottin tasoisesta kehäraakista.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
jorinaa....

Vai ihan traumoja päättelet minulle aiheuttaneesi. Ehei, älä nyt ala luulla itsestäsi ihan liikoja, sellaiseen et pysty. Vitutusta toki olet saanut aikaiseksi ja katsoin aiheelliseksi pikkuisen näpäyttää taas välillä kun viestien ja lainaustesi loputon virta alkoi olla tuttuun tapaan metreissä mitattavaa rautalangasta vääntöä. Sulla on harvinainen kyky tehdä yksinkertaisista asioista erittäin monimutkaisia ja jos sinulle pistää hiukankin kampoihin niin sama vänkääminen ja perusteluiden vaatiminen alkaa jälleen kerran alusta eikä joidenkin esittämät hyvätkään perustelut kelpaa kun kerran sinä sanoit niin ja näin niin täytyyhän se hankalastikin jäljitettävä pointtisi osata kaivaa vaikka viestiesi oikolukemiseen sitten uppoaisikin sitä aikaa enemmän kuin oli tarkoitus koko päivänä koneen ääressä viettää. Mut mitäs mä näistä sen enempää, kunhan nyt halusin ottaa liiat luulosi pois ja se siitä.
Ne traumat vaan on jossain ihan muualla kuin minulla.
 

Schadowan

Jäsen
En tiedä olenko vähemmistössä, mutta Pensin joukkue ei mielestäni kaipaa mitään vuosisadan rebuildia vaan 1-3 täsmähankintaa ja uuden valmentajan+peli-identiteetin.

Täsmähankinnat:
1. Crosby-Kunitz kaksikolle wingeri. Mielellään kookas, fyysinen ja tarpeeksi ilkeä. Playoff-pelaaja.
2. Bottom6-pelaaja #1
3. Bottom6-pelaaja #2

Hyökkäys:
Kunitz-Crosby-x
Neal-Malkin-Jokinen tai joku korvaaja
Bennett-Sutter-Dupuis
x-Vitale-x

Täysin passeli hyökkäys.

Fleury+puolustus on aivan tarpeeksi hyvä, jotta Cupista pystytään taistelemaan tulevina kausina. Joku Scuderi saattaa ihan hyvin reboundaa, varsinkin jos saa pelata oikeassa roolissa (3.pari+av max 15min per peli.)

Puolustus:
Martin-Letang
Määttä-Bortuzzo
Scuderi-Despres
Poulliot

Pensin suurin ongelma on jo vuosia ollut pelikurin ja minkäänlaisen rakenteen puuttuminen. Vähän kuin Venäjä Sothsin kisoissa. Ihan sama kuka siellä pelaa, jos pelaajat eivät ole valmentajan "hallussa". Tämä korjaantunee heti, kun Bylsma saadaan ulos.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Fleury ei ole tarpeeksi hyvä ja kun mies vie 5milj$ tilaa capista on lupa odottaa paljon parempia otteita häneltä. Valmennus + ykkösmaalivahti, näiden kahden on aivan pakko vaihtua ensi kaudeksi. Kuinka tuo joukkue voisi edes luottaa Fleuryyn kun tämä ei ole pelannut hyviä playoffeja sitten 2009 näin karkeasti sanottuna? Ei mitenkään joten miksi edelleen tällä kaverilla pitäisi mennä eteenpäin varsinkin kun tuo cap hit miehellä on isohko. Voidaan unohtaa kaikki voimahyökkääjät Crosbyn rinnalta jne. ennen kuin MAF päivitetään halvempaan maalivahtiin joka tuskin tulisi pelaamaan yhtään huonommin.

Ja Scuderi pelasi niin surkeasti meillä viime kaudella, että mielelläni näkisin tuo päälle 3milj$ capista tilaa vievän kaverin jossakin muualla ensi kaudella. Kerran Leafs oli viime kesänä miehestä kiinnostunut niin olisikohan jotain Scuderi <-> Reimer tyylistä treidiä turha odottaa? Tämän jälkeen Fleuryn voi kaupata sit vain eniten tarjoavalle joukkueelle.

Toki joukkueeltä puuttuu tällä hetkellä se GM ja juuri valmentajamarkkinoilta vietiin oikeastaan ainut ehdokas joka olisi hieman allekirjoittanutta kiinnostanut. Niin ja se Bylsma on edelleen joukkueen valmentajana, vittu.
 

Schadowan

Jäsen
Fleury ei ole tarpeeksi hyvä ja kun mies vie 5milj$ tilaa capista on lupa odottaa paljon parempia otteita häneltä. Valmennus + ykkösmaalivahti, näiden kahden on aivan pakko vaihtua ensi kaudeksi. Kuinka tuo joukkue voisi edes luottaa Fleuryyn kun tämä ei ole pelannut hyviä playoffeja sitten 2009 näin karkeasti sanottuna? Ei mitenkään joten miksi edelleen tällä kaverilla pitäisi mennä eteenpäin varsinkin kun tuo cap hit miehellä on isohko. Voidaan unohtaa kaikki voimahyökkääjät Crosbyn rinnalta jne. ennen kuin MAF päivitetään halvempaan maalivahtiin joka tuskin tulisi pelaamaan yhtään huonommin.

Ja Scuderi pelasi niin surkeasti meillä viime kaudella, että mielelläni näkisin tuo päälle 3milj$ capista tilaa vievän kaverin jossakin muualla ensi kaudella. Kerran Leafs oli viime kesänä miehestä kiinnostunut niin olisikohan jotain Scuderi <-> Reimer tyylistä treidiä turha odottaa? Tämän jälkeen Fleuryn voi kaupata sit vain eniten tarjoavalle joukkueelle.

Toki joukkueeltä puuttuu tällä hetkellä se GM ja juuri valmentajamarkkinoilta vietiin oikeastaan ainut ehdokas joka olisi hieman allekirjoittanutta kiinnostanut. Niin ja se Bylsma on edelleen joukkueen valmentajana, vittu.

Mielestäni Fleury pelasi ihan ok playoffit. Varsinkin vieraspelit New Yorkissa olivat todella vakuuttavia. 2,40gaa ja 91,5% koko playoffien saldo, eli paras sitten kauden 07-08. Tuohon eteen kun rakennetaan fiksummin pelaava viisikko (ei enää run and gun/stretch pass, neljällä ylös ja menetys-jääkiekkoa) niin Fleurystahan leivotaan top10-maalivahti tähän liigaan. Kyllä, mä olen oikeasti tosissani. Olisi tavallaan huvittavaa, että MAF heitettäisiin juuri NYT pihalle, kun hän on viimein saanut jotain tolkkua playoff-pelaamiseensa ja valmentajaa ollaan vaihtamassa jne. Runkosarjassahan Fleury on jo monta vuotta ollut tasaisen varma suorittaja.

James Reimerille iso EI kiitos. Ehkä back-up veskariksi joo, mutta ei muuten.

Bylsma on edelleen valmentajana mutta ei kauan. Trotz olisi tännekkin kelvannut, mutta Caps kerkesi ensin. Katsellaan nyt rauhassa mitä tuleman pitää.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mielestäni Fleury pelasi ihan ok playoffit. Varsinkin vieraspelit New Yorkissa olivat todella vakuuttavia. 2,40gaa ja 91,5% koko playoffien saldo, eli paras sitten kauden 07-08. Tuohon eteen kun rakennetaan fiksummin pelaava viisikko (ei enää run and gun/stretch pass, neljällä ylös ja menetys-jääkiekkoa) niin Fleurystahan leivotaan top10-maalivahti tähän liigaan. Kyllä, mä olen oikeasti tosissani. Olisi tavallaan huvittavaa, että MAF heitettäisiin juuri NYT pihalle, kun hän on viimein saanut jotain tolkkua playoff-pelaamiseensa ja valmentajaa ollaan vaihtamassa jne. Runkosarjassahan Fleury on jo monta vuotta ollut tasaisen varma suorittaja.

Tilastot ovat ihan ookoo, mutta kun päästät playoffeissa joku päälle viisi helppoa maalia niin se on järkyttävä suoritus! Niillä imaisuilla vedettiin monta hyvää torjuntaa vessanpöntöstä alas. Aivan liikaa luvattoman helppoja kiekkoja selän taakse, ei jatkoon ei sitten millään. Oma suosikkini olisi Miller, mutta tällöin ei vapautuisi pelaajiin cap tilaa ollenkaan vaan päinvastoin sitä olisi vähemmän. Toki hyvä maalivahti olisi erittäin iso plussa tälle joukkueelle. Reimer on parhaimmillaan hyvä maalivahti, pystyisikö olemaan sitä uudessa ympäristössä pääsääntöisesti matsista toiseen? Reimerin cap hit tuskin olisi kovin iso. Olin myös itse tätä kaveria vastaan aluksi, mutta nyt olen sitä mieltä, että tätä voisi jopa kokeilla.

Minun mielestäni Fleurylla lähteminen ensi kauteen olisi iso virhe, oli jo tähänkin kauteen lähdettäessä. Tämä on vain tietenkin minun mielipiteeni asiasta :)

Ja mitä valmentajiin tulee niin huippuvalmentajia, onko niitä vapaana yhtään?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mielestäni Fleury pelasi ihan ok playoffit. Varsinkin vieraspelit New Yorkissa olivat todella vakuuttavia. 2,40gaa ja 91,5% koko playoffien saldo, eli paras sitten kauden 07-08. Tuohon eteen kun rakennetaan fiksummin pelaava viisikko (ei enää run and gun/stretch pass, neljällä ylös ja menetys-jääkiekkoa) niin Fleurystahan leivotaan top10-maalivahti tähän liigaan. Kyllä, mä olen oikeasti tosissani. Olisi tavallaan huvittavaa, että MAF heitettäisiin juuri NYT pihalle, kun hän on viimein saanut jotain tolkkua playoff-pelaamiseensa ja valmentajaa ollaan vaihtamassa jne. Runkosarjassahan Fleury on jo monta vuotta ollut tasaisen varma suorittaja.

Fleury pelasi ihan ok playoffit, ja edellisiin kausiin se oli huikeaa parannusta, mutta $5 miljoonaa maksavalta ykkösmaalivahdilta olisi lupa odottaa parempaa. Surullistahan se on lähinnä että Fleuryä ollaan nosteltu joukkueen yhdeksi parhaaksi onnistujaksi noilla esityksillä. Torjuntaprosentti .900 tai alle seitsemässä ottelussa, eli yli puolissa peleissä, ja pitää sisällään kaikki ratkaisupelit myöskin. Kolme tai useampi päästetty maali kahdeksassa ottelussa. Ei sekään oikein riitä. Numeroita kun katsoo hieman tarkemmin, niin eihän ne kovinkaan mairittelevat ole.

Lisäksi siellä oli se yksi Fleurylle tuttu perisynti, eli heti ottelun ensi minuuteilla päästetty maali. Peräti seitsemässä ottelussa vastustaja teki maalin ensimmäisen kymmenen peliminuutin aikana. Ei sekään ihan riitä. Aikaisempina kausina tuo trendi on ollut vielä selvempi. Joskus muistan lukeneeni niitä tilastoja siitä kuinka usein Fleury päästi tyyliin ensimmäisen vedon playoffeissa, ja se ei ollut hienoa katseltavaa.

Fleuryn esitykset playoffeissa eivät nähdäkseni olleet mitään sellaista jota ei saisi puolet halvemmalta maalivahdilta. Siitä nyt osoituksena vaikka Montrealin maalille farmista nostettu minimipalkkainen Dustin Tokarski joka on kohtuullisesti esiintynyt siellä Pricen tuuraajana. Viime kaudella Tomas Vokoun oli täysin ylivertainen Fleuryyn nähden. Kyllä noita "ihan ok"-tason maalivahtisuorituksia saa halvemmallakin kuin viidellä miljoonalla dollarilla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Ja mitä valmentajiin tulee niin huippuvalmentajia, onko niitä vapaana yhtään?

No riippuu miten nyt määrittelee sitten huippuvalmentajan. Eihän noita yleensä kuitenkaan markkinoilla pyöri, ja viedään sitten aika nopeasti pois jos sinne päätyvät (ks. Ruff, Vigneault, Trotz esimerkkeinä viimeisen vuoden ajalta). Jos huippuvalmentajan kriteerinä on esimerkiksi Stanley Cup voitto päävalmentajana ja Jack Adams pysti takanreunuksella, niin kriteerit täyttäviä valmentajia taitaisi vapaana olla kaksi kappaletta: John Tortorella ja Marc Crawford. Kumpaakaan tuskin kukaan kuitenkaan nimittäisi huippuvalmentajaksi vakavalla naamalla enää tänä päivänä.

Jotain nousevia kykyjä sieltä on varmasti helpompi löytää. Mikäli Tampan apulais-manageri Julien Brisebois palkattaisiin toimitusjohtajaksi, niin olisi helppoa kuvitella tämän hyvän ystävän Guy Boucherin olevan vahva ehdokas päävalmentajaksi. Jason Botterillin saadessa managerin pestin sieltä voisi WBS:n puolelta tälle hyvin tuttu John Hynes nousta NHL:n puolelle päävalmentajaksi, edeltäjiensä Therrienin ja Bylsman jalanjälkiä seuraten. Dallasin farmissa hyvää työtä tehnyt Willie Desjardins voisi olla yksi ehdokas myös, ja omaa hieman kokemusta NHL:n puolelta jo. Rangersin apulaisvalmentaja Ulf Samuelsson on yksi ilmoilla pyörinyt nimi. Kingsin apulaisvalmentaja John Stevens saanee jossain vaiheessa uuden mahdollisuuden päävalmentajana jossain päin, kenties myös heidän toinen apulaisvalmentaja Davis Payne. Myös entinen Panthers-valmentaja Kevin Dineen voinee saada uuden mahdollisuuden jossain vaiheessa. Sitten onhan siellä myös pari dinosaurusta vapaana, Mike Keenan ja Ron Wilson. Eikä sovi unohtaa Marion viime kesänä organisaatioon tuomaa Jacques Martinia.

Mitään takuuvarmaa huippuvalmentajaa sieltä ei kuitenkaan taida olla vapaana, ja ylipäätään Trotz taisi olla ainoa sellaiseksi laskettava muutoinkin. Mutta eihän tuo mikään este hyvän valmentajan löytämiselle ole, vaan päinvastoin hyvä mahdollisuus. Usea valmentaja on viime vuosina tullut ryminällä sisään NHL:ään ja tehnyt vaikutuksen heti ensimmäisinä vuosinaan (esim. Bylsma, Boudreau, MacLean, Roy, Cooper...). Jotain nousevaa kykyä sinne voisi jälleen kokeilla, kun eivät nuo vanhemmat nimet kovin houkuttelevia ole (ehkä Dineenia lukuunottamatta, jos hänet nyt laskee vanhaksi nimeksi).
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Derrick Pouliot on nimetty CHL:n parhaaksi puolustajaksi. Hieno kunnianosoitus onnistuneen kauden jälkeen. Pikaista toipumista leikkauksesta Puoliotille!

Tristan Jarry puolestaan torjui Edmonton Oil Kingsin Memorial Cupin voittoon. Jarryltä kokonaisuudessaan upea ensimmäinen kausi ykkösmaalivahtina. Viime kaudella pelasi yhteensä vain 28 peliä, tällä kaudella sitten peräti 89 peliä. Tuolla pelimäärällä ollaan varmasti yksi eniten pelejä pelanneista maalivahdeista tällä kaudella, kaikki liigat huomioon ottaen. Hienosti Jarry myös kantoi tuon vastuun. Toivottavasti ensi kaudella pääsisi alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin Kanadan ykkösmaalivahtina. Varmaankin Fucalen ja Comrien kanssa taistelee siitä paikasta.

Pouliotilta niin ikään upea kausi junnuissa, ja tuo junnu-ura päättyi tosiaan tuohon hienoon kunnianosoitukseen. Ensi kaudella olisi ilman tuota olkapäävammaa voinut olla yllätyskortti joukkueeseen harjoitusleirin jälkeen, mutta nyt lienee lähestulkoon varmaa että ammattilaisura alkaa syksyllä farmin puolella. Toipumisaikataulu kun on sellainen että harjoitusleiri jäänee väliin. Samoin tosiaan käy sitten Olli Määtälle, ja se tietänee Philip Samuelssonille ja/tai Brian Dumoulinille hyvää näytönpaikkaa heti alkukaudesta (Simon Despresin ohella).
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Big Bang vai Bigger Bang aka turhaa löpinää ketjuista

Nyt kun on niin hiljaista, niin pakko spekuloida Penssin tulevaisuutta. Yhtenä kysymyksenä on maltillinen muutos (esim. mennää Flowerilla ja ei kaupata Nealia) ja katsotaan useammat sopparit loppuun vielä yhden vuoden ajan vai iso muutos, jolla ravistellaan todella joukkueen runkoa.

Ketkä pelaajat olisi järkevä pitää. Tarkastellaan vapautuvia pelaajiamme:

Tervetuloa takaisin kategoria:

C Joe Vitale $550,000 - menee penkin täytteenä, kelvanneen minimi tai sitä lähellä olevalla sopparilla. Voi pelata nelosen kesekellä, laidassa tai poppariosastolla. Toisi varavaihtoehdon nelosen keskelle, olettaen että siinä olisi parempi pelaaja. Ei käyttöä ylemmissä ketjuissa.

LW Brian Gibbons $550,000 - tuo nopeutta, asennetta ja sympaattisen kääpiön joukkueeseen. Menisi nelosen laidassa, poppareilla tai jos Vitale on käyttökelpoinen aloittajana niin Gibbbons on alivoimalla. Minimisoppari kahdeksi vuodeksi tai snadisti yli.

Restricted free agents

C Brandon Sutter $2.066 million - Playoffeissa se Sutter, jonka haluamme. Edelleen mahdollista kehittyä. Tarjotaan pitkä sopimus, jolloin myös kauppa-arvo nousisi. Pitäisikö kolmosessamme olla vielä kovempi ja puolustuspäähän parempi sentteri kuin Sutter? Palkka ollee 3-3,5/kausi varmaan se 3,5.

D Simon Despres $840,000 - todellinen arvoitus. Miten hyvä pelaaja tämä onkaan? Lähes kaikki fanit haluavat näytönpaikan ja ovat halunneet sitä jo pitkään. Onko kuitenkaan niin hyvä kun kuvitellaan? Miksei ole päässyt pelaamaan? Ei kai Bylsma valmennustiimeineen ole tähän ainut syy. Edelleen lupaava ja palikoita vaikka mihin. Toivottavasti 2-3 vuoden soppari 1 miljoonan caphitillä.


Harkittavissa:

RW Lee Stempniak $2.5 million - voisi olla vaihtoehto kolmoskenttään, mutta voidaan helposti katsoa eteenpäin. Ei tuonut ajoittaisia väläytyksiä huolimatta oikeastaan mitään uutta. Kiitos ja näkemiin?

C Marcel Goc $1.7 million - nelosen keskelle. Siihen rooliin ottaisin. Voi pelata av:lla ja toisi kenttää Vitalea paremman vaihtoehdon. Vuoden soppari? 1,5-1,8 M.


Kiitos ja näkemiin, ei järkeä tai mahdollisuutta pitää järkevästi:

D Matt Niskanen $2.3 million - Niskaselle on niin paljon kysyntää, mutta uskaltaako kukaan tarjota tarjouskilpailun pelossa sopparia? No varmasti uskaltaa. Jos Paul Martinista haluttaisiin eroon niin Niskanen kannattaisi ehkä pitää. Saman tyyppinen pelaaja Martinin kanssa, tosin Martin on kasvattanut voimiaan, kun Niskanen on edelleen semipehmeä. Toisaalta isot rahat Niskaseen olisivat kaikki pois hyökkäyksestä. Itse kannata tulevalle kaudelle nuoren puolustuksen rakentamista.

LW Taylor Pyatt $1.55 milion - 0.

LW Jussi Jokinen $3 million - aivan liian kallis, vaikka pelasi todella hienosti saa hyvän sopimuksen muualta. Liian hidas ja pehmeä Pingviinien toivottavasti tulevaan profiiliin.

LW Tanner Glass $1.1 million - liian kallis hintalaatusuhteeltaan. Osaa vain ja ainuastaan taklata. Toisi kokoa..

D Brooks Orpik $3.75 million - paha polvivamma. Edelleen sulavasti liikkuva puolustava puolustaja, oli playoffien alussa ehkä paras pakkimme.

D Deryk Engelland $566,667 - joko tarjoaa 1,5 miljoonaa =D Onnea sille GM:lle.

G Tomas Vokoun $2 million - Meillä on jo kakkosmaalivahti. Varmaan mukava kaveri,mutta ikä ja terveys huolena. Ei käytännössä pelannut tälla kaudella.

Ikävällä tavalla Määtän ja Pouliotin loukkaantumiset vaikuttavat tuohon puolustuksen rakentamiseen. Missä vireessä nuo tulevat takaisin? Toisaalta kauteen vaan rohkeasti Dumoulinin, Harringtonin, Samuelssonin ja Despresin kanssa. Scuderi (joko myytävä tai palattava mestarin ottein takaisin, samaan kuntokouluun kun Martin, oltava nopeampi ja ennen kaikkea parempi kaikessa), Martin ja Letangin hoitavat kokemuksen tuonnin. Tarvitaanko muka noiden lisäksi mitään nestoria mukaan? Ei, noiden on oltava ne kokeneen ja kaiken nähteet mentorit. Nyt nuorille tilaa, jotta näiden arvo nousee. Kun Määttä palaa, niin noista sitten Harrington farmiin pelaamaan ykkösroolissa. Toimikoon hän esim. Pouliotin parina alhaalla, tämän palattua.

Letang-Scuderi (KUN palaa sillä tasolla jolla hänet tänne tuotiin, muutoin ulos tai 3. pariin)
Martin-Despres (Martin opettaa sulavan molempiin suuntiin pelaamisensa nuorelle kollille)
Dumoulin-Samuelsson - välillä tarvittaessa Harringtonia sisään, tai sitten annetaan hänen kehittyä farmissa ja joku muu poppareilla.


Hyökkäykseen haaveillaan aina vaan Sidille sitä laituria.
Jos mentäisiin KCD kentällä, niin leveyttä jäisi muuallekin, kun ei panna 6 miljoonaan Sidin laituriin. Otetaan vielä huomioon, että paras vaihtoehto lienee Selänne, mitä siihen nyt voitaisiin kosiskella, niin vaikeaksi menee. Markkinat eivät ole suotuisia mielestäni tuon laiturin saamiseen vapailtamarkkinoilta. Sit jos sinne tai ylipäätänsä Pensseihin saataisiin A. Laddia, E. Kanea tai B. Wheeleriä niin tilanne olisi toinen.

Malkinille tietenkin se Kulemin, varma homma. Geno hoitaa. Jos Neal pidetään niin se on siinä sitten kakkonen.

Sutter keskellä ja laiturin kaupoilla tai vapailtamarkkinoilta.

Goc keskellä tai sitten vituilleen Vitalella. Laidoilla riittää Gibbonssia, Adamssia ja muita puoliturhakkeita. Silliä sinne farmista. Megna ja Adams imee poppareita. Farmista muitakin kokelaita tulossa. JOS GOC olisi keskellä, niin ketju ei olisi automaattisesti paska. Ei muuta sanottavaa.

Sellasta soppaa keiteltiin tällä kertaa. Mainitaan vielä loppuun Ott, se olisi hyvä joo. Tsemppiä päivään muillekin! Olkaa urheilullisia!
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Itse pidän melko epärealistisena ajatusta siitä, että Pens käytännössä ajaisi vähintään 3 kappaletta puolustajia, joista yksikään ei ole vakiinnuttanut paikkaansa kokoonpanossa, ja joista kahdella on kokemusta vain muutamien pelien verran ylhäältä, sisään ilman, että otettaisiin selkeätä kompromissia menestystavoitteiden kanssa.

Mielestäni järkevintä olisi ajaa nyt Despres vakirooliin ja ruveta systemaattisesti ajamaan muita pienemmällä ottelumäärällä ja vastuulla. Tuo Samuelsson on toki hankala tapaus, koska on menettänyt waiver-vapautensa. Häntä olisi täytynyt pyrkiä ajamaan sisään hieman aiemmin jo.

Toki paljon riippuu siitä tosiaan, kuinka kauan Määtän poissaolo kestää. Tonicomin kaavailuissa ei näyttänyt myöskään olevan Bortuzzoa. Onko hän loukkaantuneena vai unohtuiko vain?

Martin - Letang
Määttä/Despres - Scuderi
Määttä/Despres - Bortuzzo/"sisäänajettava junnupakki/-pakit"

Tuo siis terveellä kokoonpanolla. Näkisin, että tuo olisi realistinen, joskin myös haastava puolustus ensi kauden osalta. Jos Pens ei uskalla Samuelssonia waivereihin laittaa, niin hän sitten olisi Bortuzzon kanssa rotaatiossa. Tosin tuo tilanne ei ideaali olisi, koska popparireissuja tulisi väistämättä eteen.

Alkukauden osalta sitten Määtän tilalla heiluisi sitten kolmosparissa Dumoulin tai Samuelsson.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös