Pittsburgh Penguins 2013–2014

  • 804 891
  • 2 479

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Tarkoitukseni on vain koittaa jotenkin muotoilla se, että Penguins-leirissä on asiat paljon paremmin kuin älyttömän monessa muussa joukkueessa.

Kyllä kyllä, mutta näetkö sinä tuon joukkueen semmoisena, että sillä mennään päätyyn asti? Ykkönen Kunitz - Crosby - Gibbons tai joku muu? Bottom-six ei tee maaleja koskaan? Ei tässä niitä treidejä huvikseen tietenkään tehtäisiin, tuo joukkue nyt vaan vaatii paria kaveria jos sillä halutaan kesällä haastaa Boston idästä.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Kyllä kyllä, mutta näetkö sinä tuon joukkueen semmoisena, että sillä mennään päätyyn asti? Ykkönen Kunitz - Crosby - Gibbons tai joku muu? Bottom-six ei tee maaleja koskaan? Ei tässä niitä treidejä huvikseen tietenkään tehtäisiin, tuo joukkue nyt vaan vaatii paria kaveria jos sillä halutaan kesällä haastaa Boston idästä.

No, eikös se Dupuis ennätä pelikuntoon pleijareihin mennessä? :)
Niin ja onhan bottom-6 sentään ikinä niitä maaleja tehnyt tällä kaudella, jopa Glass on piristynyt ja maaleja pelkästään hänellä jo 4 kpl, vaikka hänen kohdallaan tietysti tärkeintä on se, että niitä taklauksia sieltä on alkanut tulla ihan kiitettävissä määrin.
Totta on tietysti se, että voisi noita ratkaisijoita olla 1-2 potentiaalista tolppien väliin osuvaa pelimiestä noissa 3-4-ketjuissa uusina tuttavuuksina pikku treidien avuin. Kyllä siellä varmasti jotain on suunnitteilla ennen kuin menee siirtoraja umpeen. Pakkiosastolla edelleen ylimääräistä kauppatavaraa joilla voi saada sitä leveyttä lisää alempiin ketjuihin. Jotain muutosta tullaan aivan varmasti näkemään.
Lopuksi vielä totean että en pidä Bostonia mitenkään muita pahempana mörkönä, jotenkin tuntuu siltä viimekeväinen finaalitappio sekä Tyler Seguinin + Jaagerin kokoiset aukot hyökkäyspäässä ovat kuitenkin heikentäneet heitä jossain määrin eikä se Raskin Tuukkakaan mikään ihmemies sentään ole, hörppii välillä ihan helppojakin sitten kun alkaa vastustaja päästä maalien makuun. Vaihtoon on mennyt kesken pelin eräitäkin kertoja tällä kaudella.
Näkisin että sieltä on nousemassa esim. Rangers ja Capitals koviksi haastajiksi, mutta sittenhän se nähdään kuinka tämä tästä etenee, miten avainpelaajat pysyvät terveinä, mitä treidejä nähdään ym ym, paljon on vielä ilmassa muuttuvia tekijöitä joista ei ole tässä vaiheessa varmuutta.
Penguinsilla kuitenkin on mielestäni pullat paremmin uunissa kuin esim vuosi sitten, mitään syytä ei ole nyt näkyvissä etteikö voitaisi mennä loppuun asti.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
No, eikös se Dupuis ennätä pelikuntoon pleijareihin mennessä? :)

Kunpa ehtisikin, mutta se ei valitettavasti taida olla realistista. Dupuis ei ole vielä edes käynyt polvileikkauksessa, vaan se tapahtuu vaan Olympiatauon aikana. Ei noista ACL-leikauksista taideta kahdessa kuukaudessa toipua pelikuntoiseksi. Eiköhän Dupuisin kausi ole jo ohitse suurella todennäköisyydellä.

Tilanne on tällä hetkellä niin surkea, että Dupuisia on tullut kova ikävä. Tämä on paljon sanottu ottaen huomioon Dupuisin otteet siinä ykköskentässä tällä kaudella. Sen verran säälittävää on ollut katsella tuota, kun siellä Crosbyn oikealla laidalla on suurinpiirtein joka toiseen vaihtoon vaihtunut pelaaja. Ei ole ihme että kapteenin peli on tökkinyt viime aikoina. Ei noista Gibbonsista ja kumppaneista ole ykköskentän pelaajiksi, ei sitten alkuunkaan. Kyllähän Gibbons ja Megna välillä väläyttelevät osaamistaan, mutta alempien kenttien kavereita ne selkeästi ovat tällä hetkellä taitotasoltaan. Kaiken mennessä kohdilleen voivat kehittyä top-6 pelaajiksi parin vuoden sisällä, mutta ei heillä pitäisi olla asiaa pelata Penguinsin ykköskentässä tällä hetkellä. Eikä Pyattista tai Glassista nyt tarvitse edes puhua, neloskentän pelaajia. Bennettistä ei ole myöskään miksikään pelastajaksi, vaikka erittäin lupaava nuori pelaaja onkin, ja on väläytellyt toimivaa yhteispeliä Crosbyn kanssa kun on hieman päässeet pelaamaan yhdessä. Kuitenkin tällä kaudella paluun jälkeen Bennettin oikea paikka olisi kolmoskentässä Sutterin vierellä. Bennettin mukana toivottavasti sieltä alemmista kentistä saadaan sitten sitä kiisteltyä secondary scoringia.

Hankintalistan kärjessä tulisi mielestäni ehdottomasti olla top-6 hyökkääjä. Crosbyn laidalle tarvitaan kipeästi edes jollain tapaa mitat täyttävä top-6 pelaaja. Tällä hankinnalla vahvistetaan samalla alempia kenttiä sillä silloin nämä Bennettit, Megnat ja Gibbonsit vapautuvat niille oikeille paikoilleen eli sinne kolmoskentän laidalle. Millään kolmoskentän kaverin hankkimisella ei tuota surkuhupaisaa ykköskentän oikean laidan tilannetta saada kuntoon. Joten ehdottomasti sinne pitää ykköskenttään hommata se pelaaja. Crosby tarvitsee enemmän apuja kuin mitä on tällä kaudella saanut, ja sitä se joukkueen menestys playoffeissa vaatii myös.
 

Pengu

Jäsen
Pakko muuten sanoa, että joukkue on puolustanut paljon paremmin kun Letang ei ole ollut pelaamassa. Toivoisin olevani väärässä, mutta tällä hetkellä asia on näin. Toivottavasti Letang palatessaan osoittaa tämän vääräksi.

Minusta Bennettin pitää saada ensiksi mahdollisuus ykkösketjussa ennen kuin aletaan hakemaan sitä top6 laituria. Mutta jos vahvistusta huutaa tuo Kapteenin oikea laita, niin sitä myös huutaa bottom 6, joka suoraan sanoen on todella surkea. Tällä hetkellä esim. kolmosketjulta ei saada apua riittävän usein. Vaikka Bennett kolmoseen laitettaisiin, mielestäni sinne tarvittaisiin vielä joku kovaa pelaava kaveri esim. "Ott". Megna-Sutter-BB on mielestäni aika pehmeä ketju. Ei tosin huono ketju, mutta kovuus puuttuu täysin.

Kaikista parasta olisi jo Shero taikoisi "Ott + Moulson" tyyppisen treidin, jossa bottom sixiin saadaan vahvistusta, ja ykköseen se oikea laita.

Tai sitten jotenkin näin:

1st round pick + ehkä joku prospect <-> Ott/joku muu bottom 6 pelaaja
Despres + jotain <-> ykkösen oikea laitahyökkääjä

Okei, Despresillä ei varmaan helposti irtoa ykkösketjuun laituria, mutta ei se mahdotonta ole. Enkä puhu nyt mistään Vanekista tai tämän tasoista pelaajista. Sidillä on jo Kunitz, ja nyt siihen vain tarvitaan oikeanlainen kolmas lenkki, ei tähtipelaajaa, paitsi jos puhutaan Laddin tapaisesta pelaajasta.

Viimeisimpänä vaihtoehtona on treidata Letang, jolla voitaisiin saada ne kaksi pelaajaa lisäten vaikka 1st pickin kylkeen, jos tarve on.

Mutta olen tsajarin kanssa silti samoilla linjoilla, bottom 6 on heikko ja sinne tarvitaan vahvistusta. Leveyttä, leveyttä. En toki sulje pois sitä vaihtoehtoa, että top 6:een hankitaan laituri, mutta sitten epäilyttää tuo bottom 6.
 

Aunt Wang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brommapojkarna, John Eichel
Nyt kun Jokinen on lyömässä tauluun 60 pisteen kautta, niin luulisi että hänelläkin on jonkin verran markkina-arvoa. Rentaliksi jonnekkin, Despres kylkeen ja joku kovatasoinen mutta alisuorittanut laituri takaisin?
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
No kyllä minä näen myös että alempiin kenttiin tarvitaan apuja, mutta jos asioita pitäisi laittaa tärkeysjärjestykseen niin 1.kentän oikea laita olisi omalla listallani ensimmäisenä. Viime keväänä joukkueesta löytyi sitä syvyyttä kenties enemmän kuin ikinä aiemmin, ja niin vaan joukkue lopulta kaatui kuitenkin siihen kun Crosby pelattiin tiukalla useamman pelaajan miesvartioinnilla pois ja laiturit eivät pystyneet käyttämään saamaansa tilaa hyödyksi. Tänä vuonna Crosbyn laituritilanne on viime kautta heikompi, ja jos Crosby saadaan kuriin, niin laitureilta on aika vaikea odottaa sitten niitä itsenäisiä pelien ratkaisemisia. Toki kakkoskenttä on nyt vahvempi, kun Jokisella peli kulkee paremmin siinä kuin viime kaudella ketjun kolmansilla lenkeillä, joten toivottavasti tuota kenttää on sen myötä vaikeampi pimentää. Mutta kyllä sinne Crosbyn rinnalle tarvitaan joku kunnon pelaaja myös. Ehkä Bennett voisi olla se, mutta en nyt laittaisi kaikkea toivoa kuitenkaan hänen varaansa kuitenkaan. Ennen siirtotakarajaa on Olympiatauon jälkeen vain kolme ottelua, joten ei sille Bennettille ole siinä oikein mahdollisuutta annettavissa. Pelatkoon toki nuo kolme peliä siinä, ja jos vakuuttaa niin hyvä, mutta voiko kolmen pelin perusteella muka tehdä sitten loppukautta koskevat ratkaisut ja täysin luottaa siihen että se sama mahdollinen vire jatkuisi loppukaudenkin? Ei mielestäni.

Lisäksi Moulsonia en näe ollenkaan järkevänä ratkaisuna tuohon ykköskentän laituriongelmaan, kuten olen todennut jo ainakin kertaalleen aiemmin täällä. Ensinnäkin Moulson on vasen laituri, ja niille paikoille on jo Kunitz ja Jokinen. Viime kaudella nähtiin kuinka se siirto väärälle puolelle toimii (Iginla). Miksi siis hommata koko uransa (?) vasenta laitaa pelannut kaveri jos aikeena olisi peluuttaa tätä oikealla laidalla? Toistettaisiin vaan viime kauden virheitä, ellei nyt sitten homma toimisi yllättäen paremmin toisella yrittämällä. Mutta ei ne siirrot noin vaan lähde toimimaan kesken kauden toteutettuina. Lisäksi Moulson ei sen tyylinen pelaaja, joka siinä toimisi mielestäni ja kaveri on jo kertaalleen todettu sopimattomaksi supertähden laiturina jos todellista menestystä tavoitellaan. Siihen päälle vielä olettavasti kovan puoleinen hintapyyntö, ja kääntäisin suosiolla katseeni toisaalle.
 

Stark

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers, Minnesota Wild
Hankintalistan kärjessä tulisi mielestäni ehdottomasti olla top-6 hyökkääjä. Crosbyn laidalle tarvitaan kipeästi edes jollain tapaa mitat täyttävä top-6 pelaaja. Tällä hankinnalla vahvistetaan samalla alempia kenttiä sillä silloin nämä Bennettit, Megnat ja Gibbonsit vapautuvat niille oikeille paikoilleen eli sinne kolmoskentän laidalle.

Hieman vieraisiin pöytiin tulen huutelemaan, kun ei tätä Pingviinien kausiketjua kovin usein tule lueskeltua, mutta onkohan täällä jo ehditty väitellä mahdollisuudesta hankkia Evander Kane joukkueeseen? Mielestäni täydellinen paikkaaja Dupuisille ja vielä vähän päälle. Maalille kovaa menevä kamppailija, joka A) tekisi tilaa Crosbylle ja Kunitzille ja B) tekisi siinä sivussa Crosbyn tarjoiluista sen 30 kihausta (+ kaveri on 22 vee!). Lisäksi tunnetta ja kovuutta löytyisi myös pudotuspelejä ajatellen. Tietty Jets pyytää hintaa, mutta kenties jonkinlaisella paketilla olisi Kane saatavilla. Pahoittelut jos aihe on käsitelty ja kuopattu.

Pakko editoida vielä ja sen verran omia pilvilinnoja murskata, että kyllähän tuon tason pelurista tuollaisella sopimuksella joutuisi ihan hirvittävästi maksamaan. Voi olla utopiaa, mutta temppujahan tuo Shero on aikaisemminkin onnistunut tekemään.
 
Viimeksi muokattu:

Pengu

Jäsen
Lisäksi Moulsonia en näe ollenkaan järkevänä ratkaisuna tuohon ykköskentän laituriongelmaan, kuten olen todennut jo ainakin kertaalleen aiemmin täällä. Ensinnäkin Moulson on vasen laituri, ja niille paikoille on jo Kunitz ja Jokinen. Viime kaudella nähtiin kuinka se siirto väärälle puolelle toimii (Iginla). Miksi siis hommata koko uransa (?) vasenta laitaa pelannut kaveri jos aikeena olisi peluuttaa tätä oikealla laidalla? Toistettaisiin vaan viime kauden virheitä, ellei nyt sitten homma toimisi yllättäen paremmin toisella yrittämällä. Mutta ei ne siirrot noin vaan lähde toimimaan kesken kauden toteutettuina. Lisäksi Moulson ei sen tyylinen pelaaja, joka siinä toimisi mielestäni ja kaveri on jo kertaalleen todettu sopimattomaksi supertähden laiturina jos todellista menestystä tavoitellaan. Siihen päälle vielä olettavasti kovan puoleinen hintapyyntö, ja kääntäisin suosiolla katseeni toisaalle.

Niin, Moulson oli esimerkki. Kaverihan on loukkaanunut (?). Kirjoitin viestiin "sen tyyppisen treidin", johon olin laittanut Moulsonin ja Ottin esimerkkinä.

Mutta Bosco hei, heitä nyt jotain nimiä ilmoille, mitä itse olet ehkä miettinyt tuonne Sidin oikealle puolelle?

Kunitz-Sid-Kane, olisi aika hunajaa. No, Kane oli ehkä huono valinta, koska en usko että pelimerkit riittäävät häneen. Mutta niin kuin sanoin, hieman mietityttää tuo kolmosketju. Ja jos haluaa Kanen tasoisen kaverin niin jostain hyvästä pitää myös luopua.

Starkille, ollaan täällä jo Kanesta puhuttu, kun oli huhua, että Shero olisi kiinnostunut Winnipegin kolmikosta: Ladd, Wheeler ja Kane.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Nyt kun Jokinen on lyömässä tauluun 60 pisteen kautta, niin luulisi että hänelläkin on jonkin verran markkina-arvoa. Rentaliksi jonnekkin, Despres kylkeen ja joku kovatasoinen mutta alisuorittanut laituri takaisin?

Eipä Jokisella nyt kuitenkaan paljon vaihtoarvoa luultavasti ole, ja tuolla siirrolla muutenkin paikattaisiin yksi aukko ja luotaisiin samalla uusi aukko. Että eipä siinä nyt paljon järkeä ole. Tokihan se riippuu loppukädessä kenestä pelaajasta puhuttaisiin, mutta eipä Jokisella+Despresillä nyt mitään todellista huippulaituria varmastikaan saataisi hankittua.

Hieman vieraisiin pöytiin tulen huutelemaan, kun ei tätä Pingviinien kausiketjua kovin usein tule lueskeltua, mutta onkohan täällä jo ehditty väitellä mahdollisuudesta hankkia Evander Kane joukkueeseen? Mielestäni täydellinen paikkaaja Dupuisille ja vielä vähän päälle. Maalille kovaa menevä kamppailija, joka A) tekisi tilaa Crosbylle ja Kunitzille ja B) tekisi siinä sivussa Crosbyn tarjoiluista sen 30 kihausta (+ kaveri on 22 vee!). Lisäksi tunnetta ja kovuutta löytyisi myös pudotuspelejä ajatellen. Tietty Jets pyytää hintaa, mutta kenties jonkinlaisella paketilla olisi Kane saatavilla. Pahoittelut jos aihe on käsitelty ja kuopattu.

Onhan tuosta Kanesta ollut juttua jo useampaan otteeseen, etenkin syksyllä/alkutalvesta kun oli huhua Sheron olevan kiinnostunut Jetsin laiturikolmikosta (Wheeler/Ladd/Kane). Mutta Jetsillä ilme piristyi valmentajanvaihdoksen myötä, ja Kane on keskeinen palanen organisaation tulevaisuuden suunnitelmissa, joten enpä näe heidän luopuvan kaverista. Lisäksi en näe Pittsburghilla pelimerkkejä Kanen hankkimiseen. Silloin huhuissa oli että odottivat ainakin kahta top-6 hyökkääjää takaisinpäin, ja eipä Pittsburghilla juuri silloin ole tuollaista vastinetta antaa kun ne käytössä olevat pelimerkit ovat pitkälti noita puolustajia. Toki Buffin siirto hyökkääjäksi voisi tuota tilannetta nyt muuttaa, jos pitävät sitä pysyvänä ratkaisuna, mutta siltikin tuo Kane on korkeintaan unelma joka tuskin ikinä toteutuu.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Nyt kun Jokinen on lyömässä tauluun 60 pisteen kautta, niin luulisi että hänelläkin on jonkin verran markkina-arvoa. Rentaliksi jonnekkin, Despres kylkeen ja joku kovatasoinen mutta alisuorittanut laituri takaisin?

Jokisen treidaaminen ei poistaisi vajautta joka top6ssakin on. Jokinen on ollut ihan mukavasti toimiva palanen kakkoskenttää eikä minusta hänestä olisi syytä hankkiutua eroon. Tarkoitus olisi hankkia top6-laituri menettämättä top6-hyökkääjää. Pois lähtevät palaset pitää muodostua varausvuoroista ja puolustajista.

Hieman vieraisiin pöytiin tulen huutelemaan, kun ei tätä Pingviinien kausiketjua kovin usein tule lueskeltua, mutta onkohan täällä jo ehditty väitellä mahdollisuudesta hankkia Evander Kane joukkueeseen? Mielestäni täydellinen paikkaaja Dupuisille ja vielä vähän päälle. Maalille kovaa menevä kamppailija, joka A) tekisi tilaa Crosbylle ja Kunitzille ja B) tekisi siinä sivussa Crosbyn tarjoiluista sen 30 kihausta (+ kaveri on 22 vee!). Lisäksi tunnetta ja kovuutta löytyisi myös pudotuspelejä ajatellen. Tietty Jets pyytää hintaa, mutta kenties jonkinlaisella paketilla olisi Kane saatavilla. Pahoittelut jos aihe on käsitelty ja kuopattu.

Kanesta on kiistelty mutta en kuoppaisi tapausta vielä. Hinta tulee olemaan se kompastuskivi minun mielestäni. Penguinsilla kun ei oikein ole mitään mitä tarjota heille takaisinpäin.

Jos olisi valittavana vapaasti ottaisiko korjausta kahteen ylempään kenttään mikä parantaisi automaattisesti alempia kenttiä tottakai se olisi vaihtoehtona parempi, mutta totuus lienee se ettei niitä top6-laitureita saa ihan ilmaiseksi. Bottom-six -pelaaja on ehkä huonompi vaihtoehto, mutta selvästi helpompi ja todennäköisempi toteuttaa. Tietysti laittamalla lihoiksi Martinin tai Letangin saisi todennäköisesti joillain vaihtoehdoilla taiteiltua huippulaitureita takaisinpäin mutta paljon se riskeeraisi joukkueen tulevaisuuden näkymiä? Niskasen ja Orpikin sopimukset kumpikin päättyvät tähän kauteen eikä Despres vielä ole osoittanut olevansa vakipelaaja NHL:ssä. Ehkä olisi sitä jossain muualla, mutta kun ei ei ole ollut niin ei ole ollut. Se otetaan huomioon hänen arvoaan mitattaessa. Totta puhuakseni en ole oikeastaan moneenkaan realistiselta kuulostavaan treidiehdotukseen törmännyt jolla Crosbylle saataisiin selvästi joukkuetta parantava laituri mutta en todellakaan ole pahoillani jos se jotain keinoa käyttämällä onnistuu. Minun puolestani siis top6-laituri sisään ja Megnat sekä Gibbonsit tuomaan energiaa ja hankkimaan jäähyjä alempiin kenttiin, mutta epätodennäköiseltä sen mahdollistuminen minun silmiini näyttää. Ikävä kyllä. Siksipä on helpompi kääntää katseet bottom six -pelaajaan ja luottaa siihen, että vaikka vuorottelemalla Gibbonsia, Megnaa ja Bennettiä ykköskentässä Crosby ja Kunitz saa taiottua siitä tappavan kentän. Mitään muuta vaihtoehtoa en näe jossa ei luovuttaisi jostain erittäin tärkeästä. Toimivaa palettiakaan kun ei liikaa kannata särkeä tai voi käydä vielä huonosti.

Joku kysyi näenkö tällä nykyisellä joukkueella olevan mitään mahdollisuuksia voittaa Stanley Cup. Vastaus siihen on helppo: näen. En tarkoita etteikö joukkuetta pitäisi parantaa jos siihen on hyvät mahdollisuudet ilman, että annetaan liikaa joukkueen tulevaisuutta pois mutta en tahtoisi nähdä tässä tapahtuvan mitään yhden kauden kokeilua voittaa pytty. Ykkösen laita tulee olemaa ongelma, mutta Bennettin kasvaminen siihen mitat täyttäväksi pelaajaksi ei minusta ole ollenkaan kaukaa haettua.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Mutta Bosco hei, heitä nyt jotain nimiä ilmoille, mitä itse olet ehkä miettinyt tuonne Sidin oikealle puolelle?

No Blake Wheeler olisi ihannepelaaja sinne ykköskenttään, mutta eipä hänen hankinta ole oikein realistista. Ei ole sopivia vaihtomerkkejä eikä Jetsilla syytä luopua kaverista. Toinen ihannepelaaja siihen olisi Wayne Simmonds, mutta se on vielä epätodennäköisemmin saatavilla.

Beau Bennett 2.0 tyylinen hankinta voisi olla Tampasta Brett Connolly (vaihdossa Despresiin ym). Tampalla taitaa tosin nykyisin jo löytyä hyvin noita pakkilupauksia, joten se vähentää tämän mahdollisuutta. Connolly kuitenkin hieman jäänyt kuvioista ulkopuolelle, kun nämä muut nuorukaiset ovat siellä lyöneet itseään läpi ja takaa tulee lahjakkaampi Drouin vielä nopeasti ohitse. Jos täällä Bennettiä kaavaillaan siihen, niin ei ole syytä miksei Connollyn voisi odottaa jo tällä kaudella olevan siihen myös hyvä ratkaisu vähäisestä kokemuksestaan huolimatta.

Jiri Tlustylla on meneillään heikko kausi Carolinassa, ja ilmeisesti Carolina on kaupitellut kaveria tällä kaudella. Siinä voisi olla nuorehko, jo jollain tapaa tasonsa osoittanut pelaaja, joka olisi vielä kohtuullisella hintaa saatavilla. E.Staalin vierellä viime kaudella 30+ maalin tahdissa, miksei siis yltäisi samaan Crosbyn rinnalla?

Ales Hemsky toisi taitoa siihen Crosbyn rinnalle, ja voisi nostaa pelinsä taas takavuosien tasolle. Hinta olisi rentalina viimeisten parin vuoden esitysten perusteella varmaankin kohtuullinen.

Alekorista voisi löytyä Brad Boyes ja Lee Stempniak, jotka mielestäni ajaisivat täysin saman asian kuin Matt Moulson, mutta olisivat luultavasti paljon halvemmalla saatavilla. Hyvin jussijokinen tyyppisiä ratkaisuja tuohon ykköskentän kolmanneksi lenkiksi. Devin Setoguchi menkööt samaan kategoriaan.

Siinä muutamia nimiä. Despresin uhraisin ainoastaan Connollyyn noista nimistä, muiden kun pitäisi olla halvemmalla saatavilla.
 

lomapäivä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins & Ilves
Viimeisimpänä vaihtoehtona on treidata Letang
Koska tätä ideaa heitellään ympäriinsä, muistuttaisin: kausi 2011-12 ja Paul Martinin sähellys. Kesällä -12 Martin oltiin dumppaamassa mihin milloinkin päivästä toiseen, ja katsokaa miten äijä pelaa nyt. Luulempa, että Letangilla on vain off-kausi. Joskus näitä sattuu. Viime kaudella kuitenkin Norris-finalisti. Pyytäisin nyt malttia, ei Letangilla nyt tälle+seuraavalle seitsemälle kaudelle mitään parempaakaan saada.

mahdollisuudesta hankkia Evander Kane

En tätä tietenkään itkisi treidin sattuessa, mutta...

Hinta olisi varmasti järkyttävä, ja yksi iso nimi lisää voisi tuoda mukanaan cap-ongelmia. Jos sattuisimme saamaan laadukkaan bottom-6 hyökkäyksen (täksi ja) tuleviksi kausiksi, se tulisi viemään enemmän palkkoja kuin nykyiset jarrukenttämme. Lisäksi Malkinin ja Letangin palkankorotukset vievät ensi kauden cappiamme ja sen jälkeisestä katon noususta ei ole takeita. Määtän sopimus on tulossa kahden kesän jälkeen katkolle, jolloin meillä on vielä aika monta sopimusta menossa.

Blake Wheeler, Brett Connolly, Jiri Tlusty, Ales Hemsky, Brad Boyes ja Lee Stempniak

Wheelerin 5,6 miljoonaa kaudessa on aika myös, mutta sanotaanko että samaa mieltä tästä kuin Evander Kanesta.

Connolly oli aika hyvä heitto! Ei luultavasti auttaisi tätä kautta, mutta tulevaisuutta varten voisi olla kokeilun arvoinen ehdottomasti. En tosin tiedä, riittääkö jalka Crosbyn vierelle?

Jiri Tlusty ei ole mielestäni todistanut tarpeeksi, vähän skeptinen olen hänestä. Toki jos hinta ei kohoa liiaksi, voisi tuoda remmiin tälle kaudelle. En tosin tiedä, miten tulevaisuudessa sopisi joukkueeseen. Bennett>Tlusty kuitenkin tulevaisuudessa Crosbyn vierellä.

Hemskyn ei luulisi olevan kauhean kallis, ja jos ei ole kallis, voi ihan hyvin tulla loppukaudeksi. Ei jää riesaksi, jos ei homma toimikaan.

Boyesin kaltaista hiihtelijää en kaipaa. Stempniak voisi kivan rannarinsa ansiosta paukutella muutaman maalin ja kaverinhan pitäisi ihan työtelijäs olla? Sopisi Pascalin tuuraajaksi, ja ensi kaudelle kolmoskenttään jos ei ihan hulluja pyydä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitä mieltä porukka olisi aikaisemmin jo ehdottamastani Korpikoskesta? Kyllähän Korpikoski olisi selvästi parannut Gibbonsiin ja Megnan tasoisiin kavereihin jota tuossa Crosbyn oikeassa laidassa nyt on pörrännyt. Plussaa tietenkin siitä myös, että Korpikoski on nopea luistelija, kohtuulliset kädet omaava ja hyvä sopimus 2016/17 kaudelle asti 2,5milj$ cap hitillä.

Toki tässäkin on se ongelma, että irtoisiko Lauri pelkällä Despresillä? Coyotesin puolustus taitaa kyllä myös olla hyvä.

Ja sanotaan tähän loppuun vielä, että itse en ole Letangin treidaamisen kannalla missään tapauksessa. Arvo tällä hetkellä alhaisimmillaan ja vahva usko on, että Letang parantaa vielä tuota pelaamistaan.
 

Pengu

Jäsen
Devin Setoguchi menkööt samaan kategoriaan.

Siinä muutamia nimiä. Despresin uhraisin ainoastaan Connollyyn noista nimistä, muiden kun pitäisi olla halvemmalla saatavilla.

Itse olen myös Setoguchia miettinyt. Hemsky kiinnostaisi myös, ja voisi jopa olla erittäin hyvä haku, jos vain suht halvalla irtoaisi. Voisi päästä, niin kuin Bosco sanoi, sinne vanhalle tasollensa ja tehdä hyvää jälkeä Sidin ja Kunin kanssa.

Eikö tuossa jäisi myös pelimerkkejä esim. Ottin hankkimiseen? Olisko Despres liian paljon bottom 6 pelaajasta? Ott voisi myös irrota 1st round pickillä + ehkä joku prospect.

Kunitz-Sid-"Hemsky/Setoguchi"
JJ-Geno-Neal
"Ott"-Sutter-Bennett
Glass-Vitale/Sill-Adams

Näyttäisi erittäinkin hyvältä.
 

Pengu

Jäsen
Koska tätä ideaa heitellään ympäriinsä, muistuttaisin: kausi 2011-12 ja Paul Martinin sähellys. Kesällä -12 Martin oltiin dumppaamassa mihin milloinkin päivästä toiseen, ja katsokaa miten äijä pelaa nyt. Luulempa, että Letangilla on vain off-kausi. Joskus näitä sattuu. Viime kaudella kuitenkin Norris-finalisti. Pyytäisin nyt malttia, ei Letangilla nyt tälle+seuraavalle seitsemälle kaudelle mitään parempaakaan saada.

Olet ymmärtänyt väärin. Sillä, että sanon Letangin olevan viimeinen vaihtoehto en suinkaan tarkoittanut, että haluan hänen treidattavan. Esittelin vaihtoehtoja treideihin, ja Letang on siellä viimeisenä vaihtoehtona. En ole häntä silti kytkenyt pois treidikuvioista, vaikka en usko/halua hänen vielä tulevan treidatuksi.

Niin kuin aiemmin olen täällä sanonut, että uskon vielä Letangin palaavan sinne puolustajien kärkeen kokonaisvaltaisemmalla pelillä. Mutta tällä hetkellä joukkue puolustaa paremmin, kun Letang ei ole pelaamassa. Ja muistuttaisin vielä, että Letang tuntuu olevan lasia tällä hetkellä, kokoajan loukkaantuvalla. Jos ei pysy jatkossa terveenä, on mielestäni tuo uusi sopimus hirveä.

Mutta toivon todella, että jo nyt tällä kaudella pääsisi sinne omalle tasollensa, ja karsisi typerät virheet pois.
 

lomapäivä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins & Ilves
Olet ymmärtänyt väärin. Sillä, että sanon Letangin olevan viimeinen vaihtoehto en suinkaan tarkoittanut, että haluan hänen treidattavan. Esittelin vaihtoehtoja treideihin, ja Letang on siellä viimeisenä vaihtoehtona. En ole häntä silti kytkenyt pois treidikuvioista, vaikka en usko/halua hänen vielä tulevan treidatuksi.

Niin kuin aiemmin olen täällä sanonut, että uskon vielä Letangin palaavan sinne puolustajien kärkeen kokonaisvaltaisemmalla pelillä. Mutta tällä hetkellä joukkue puolustaa paremmin, kun Letang ei ole pelaamassa. Ja muistuttaisin vielä, että Letang tuntuu olevan lasia tällä hetkellä, kokoajan loukkaantuvalla. Jos ei pysy jatkossa terveenä, on mielestäni tuo uusi sopimus hirveä.

Mutta toivon todella, että jo nyt tällä kaudella pääsisi sinne omalle tasollensa, ja karsisi typerät virheet pois.

Olisi pitänyt lisätä, että en tarkoittanut juuri sinun tekstiäsi itsessaan, mutta nimen ja aiheen mainitessasi lainasin siitä kohti. Letang lihoiksi-idea on vaan pomppinut silmille useasti kuluneen kauden aikana ja päätin sitä siinä kommentoida. Mielestäni jo senkin takia, että uusi soppari ei ole edes alkanut vielä, asiasta on turha spekuloida. Tosin toisaalta, sitä varten keskustelupalstat ovat. Ihan hfboards-meiningille en silti välttämättä lähtisi. (Edelleenkään en juuri sinulle kohdista näitä juttuja)

Lasisuudesta sen verran, että tuon kaliiberin pelaajassa riski on otettava, ei puhettakaan.

Toivon todella samaa, että pääsisi omalle tasollensa, sillä en usko, että hasardi-Letangilla+hänen (otteistaan huolimatta saamalla) vastuulla taisteltaisiin Cupista tosissaan.

E: Korpikoski kuulostaisi hyvältä siinä mielessä, että hänestä olisi tulevaisuudessakin hyötyä. JJ jos ja kun lähtee kesällä, Bennett hänen tilalleen ja Korpedo kolmoseen Bennettin tilalle. Kelpuutetaan.

Mites Mike Cammalleri?
 

valkeaori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Shero puhui vähän aika sitten, että ei mielellään olisi hankkimassa rental -pelaajia tällä kaudella. Vuosi sitten nähtiin, kuinka hukkaan heitettyjä hankintoja Iginla, Morrow sekä Murray olivat.

Shero on myös puhunut, että hankintalistalla olisi tulevaisuuden vakilaituri Sutterille, jolla sellaista ei ole vielä Pnguinsissa ollut, toisin kuin Malkinilla ja Crosbylla.

Itse pidän myöskin täysin utopiana kovan luokan pelaajan hankintaa (tyyliin Kane, Wheeler, Ladd). Jokin treidi Penguinsin osalta on mielestäni hyvin todennäköinen, mutta uskon sen kohdistuvan juurikin kolmosketjun laituriin Sutterin vierelle.
 

Ferguson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Toki tässäkin on se ongelma, että irtoisiko Lauri pelkällä Despresillä? Coyotesin puolustus taitaa kyllä myös olla hyvä.

Korpikoski edustaa pelaajatyyppiä jollaisten treidaamisessa ei ole yleensä mitään järkeä, sillä pelaajan arvo on hyvin usein paljon suurempi joukkueelle kuin mahdollisesti saatava vastine. Toiseksi Korpikosken kohdalla pitää vielä muistaa, että pelaa erittäin hyvähintaisella sopimuksella. Kolmanneksi Phoenixkin etsii nimenomaan yhtä top-9 hyökkääjää, joka tekee Korpikosken treidaamisesta entistäkin epätodennäköisempää.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Loistavaa spekulaatiota ilmoilla; näiden treidivaihtoehtojen pyörittely on kyllä aina yhtä mielenkiintoist puuhaa, vaikka kuinka menisivät metsään.

Itse näkisin myöskin Jets-Oilers-akselin varteenotettavimpana kauppakumppanina, koska molemmilla hyökkäyksestä löytyy ylitarjontaa heikohkoon pakistoon verrattuna. Vaikka Jets onkin viime aikoina parantanut otteitaa, nähdään todennäköisesti vasta siirtotakarajalla, ovatko puheet koko joukkueen kattavasta myyntilistasta todella historiaa. Oilersin kohdalla taas on aivan sama miten pelit loppukauden osalta menevät.

Näin ollen Hemskyt, Wheelerit yms. lienevät lähimpänä tällä hetkellä. Esimerkiksi Korpikoski pudonnee huhuista jo siitä syystä, että Coyotesilla jos jollain on nuori ja lupaava pakisto, joten ei taida Penguinsista löytyä sopivaa vastinetta, josta joukkueen kannattaisi lopua.

Itse näkisin Despresin kauppaamisen jopa treideihin/prospecteihin siirtotakarajalla järkevänä, mikäli sopivaa hyökkääjää ei ole tarjolla. Mies menee aivan hukkaan poppariosastolla, ja pakistopalapeli tulee ensi kaudella olemaan ihan yhtä tukala, vaikka Niskanen lähtisikin. Lisäksi joukkueen hyökkäjäprospectit ovat erittäin heikoissa kantimissa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Itse näkisin myöskin Jets-Oilers-akselin varteenotettavimpana kauppakumppanina, koska molemmilla hyökkäyksestä löytyy ylitarjontaa heikohkoon pakistoon verrattuna. Vaikka Jets onkin viime aikoina parantanut otteitaa, nähdään todennäköisesti vasta siirtotakarajalla, ovatko puheet koko joukkueen kattavasta myyntilistasta todella historiaa. Oilersin kohdalla taas on aivan sama miten pelit loppukauden osalta menevät.

Boldaus oma, mutta kyllä Jetsillä on pakisto paremmassa kunnossa kuin se hyökkäys. Toki jos BigBuff siirtyy pysyvästi sinne hyökkäykseen niin se hieman muuttaa asetelmia, mutta Trouba, Enström, Buff ja Bogosian ovat semmoisia nimiä joista saa rakennettua hyvän top-4 pakiston.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Ebbett laitettu tänään takaisin farmiin WBS:n puolelle, eli sinne minne kuuluukin.

Ja samalla oven avauksella ylös kutsuttiin Harry Zolnierczyk. Hyvin on kyllä AHL:stä miehet paikanneet ylhäällä olleita lovia, enempää kun ei heiltä oikein voi vaatia. Toivottavasti Shero leipoo jotain yllätystä kulisseissa hyökkääjätilanteen parantamiseksi. Onhan se selvää, että helpottaisi hurjasti jos vähintään yksi selvä NHL-tason hyökkääjä tulisi lisää rinkiin.

Zsta ja hänen waiver-tilanteestaan on mielenkiintoista pohdintaa netin syövereissä. Hänen ensimmäinen NHL-sopimus oli 24-vuotiaana joka ilmeisesti tarkoittaa, että häntä voisi liikutella waiver-vapaasti vain 60n NHL-ottelun verran. Vyöllä on nyt 53. Soppaa kuitenkin ilmeisesti sekoittaa sekin, että kerrallaan voi pelata vain 10 peliä (tietyssä joukkueessa?) waiver-vapaasti ellei käy alhaalla "resettaamassa" laskuria. Hänellä olisi nyt 9 peliä Penguinsin kanssa. Joutuuko hän mahdollisesti läpäisemään waiverit päästäkseen alas sitten kun käsky käy?

https://twitter.com/H_P_Hockey Tuolta nopeasti tutkailemalla yhdyn hänen pohdiskeluihinsa.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jiri Tlusty ei ole mielestäni todistanut tarpeeksi, vähän skeptinen olen hänestä. Toki jos hinta ei kohoa liiaksi, voisi tuoda remmiin tälle kaudelle. En tosin tiedä, miten tulevaisuudessa sopisi joukkueeseen. Bennett>Tlusty kuitenkin tulevaisuudessa Crosbyn vierellä.

Toki itsekin olen skeptinen Tlustyn suhteen, mutta on hän riittävästi osoittanut ollakseen kokeilunarvoinen haku. Jos ei homma toimisi ykköskentässä, niin eiköhän se kuitenkin Sutterin rinnalle olisi sitten näihin nykyisiin tusinajanareihin nähden parannusta. Lisäksi olisi kesällä RFA, ja ensi kaudella voisi olla sitten vaikka Jokisen korvaaja kakkoskentässä. Olisi sillä Tlustyllä sitä kaivattua hyökkäyspään potentiaalia, mitä tuo kokoonpano tarvitsee sinne kärkipelaajien taustalle. Vaikea sanoa millaista vastinetta Carolina kuitenkin sitten vaatisi kaverista, mutta ovat ainakin kaupitelleet kaveria tällä kaudella eivätkä nuo 8+8 tehot 47 ottelussa ainakaan vaihtoarvoa kovinkaan korkeaksi luultavasti nosta. Puolustajaahan se Carolina varmaan hakisi vaihdossa?

Eikö tuossa jäisi myös pelimerkkejä esim. Ottin hankkimiseen? Olisko Despres liian paljon bottom 6 pelaajasta? Ott voisi myös irrota 1st round pickillä + ehkä joku prospect.

Despresin vaihtaminen UFA-statuksella olevaan pelaajaan, olisi jo sellaista penailua että usko Sheroon alkaisi horjua. 2Morrow-kauppa vielä meni viime kaudella, mutta ei noita voi joka vuosi tehdä, ja jaella näitä ykköskierroksella varattuja puolustajia rental-pelaajista. Tokihan Ott voisi jatkosopimuksen tehdä sitten, mutta sen pitäisi olla etukäteen neuvoteltu ja allekirjoitettu jotta hyväksyisin Despresistä luopumisen. Nuo sign-and-tradet eivät kuitenkaan ole juurikaan todellisuutta NHL:ssä eli sitä tuskin tapahtuisi.

Toivon myös ettei 1.kierroksen vuoroa anneta tänä vuonna pois rental-pelaajasta. Sama pätee kuin Despresiinkin, ei ole varaa tehdä sitä joka kausi. Viime kaudella annettiiin ykköskierros Iggystä ja lisäksi kakkoskierroksia jaeltiin pois. Tälle kesälle ei siten olekaan enää omaa kakkoskierrosta käytössä. Prospect-pool tarvitsee apuja, joten tällä kaudella ei näihin rental-pelaajiin tule antaa korkeita varausvuoroja tai parhaita prospecteja. Eli siis vaikka Ott olisi alempiin kenttiin loistava hankinta, olisi tällä kaudella katseet hyvä pitää halvemmissa pelaajissa. Eikä niistä tänä vuonna sitten kannata maksaa sitä ylihintaa (=Douglas Murray), mikä viime vuodella vielä oli hyväksyttävissä. Alekorin hankintoja tai sitten niitä pitkän ajan vahvituksia, siinä olisi ne mihin tulisi tänä vuonna keskittyä. Kuten valkeaori mainitsi eilen, niin Shero on puhunut juuri näiden pitkäaikaisten vahvistusten hankkimisen puolesta tällä kaudella, ja se onkin se mihin tulisi ensisijaisesti keskittyä. Kalleimpiin rental-pelaajiin sijoittaminen ei ole joka kevät järkevää.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Itävalta vs Tanska
  • 3.90
  • 4.35
  • 1.70
Puola vs Latvia
  • 9.00
  • 6.90
  • 1.22
Norja vs Tshekki
  • 13.00
  • 9.00
  • 1.13
USA vs Saksa
  • 1.26
  • 6.30
  • 8.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös