Pittsburgh Penguins 2011-2012

  • 472 214
  • 1 380

Geno

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Penguins
No toivottavasti nyt sillä kuukaudella selviää. Onneksi laajuutta on pakistossa, niin ei kuitenkaan maailmanloppu ole. Lovejoy ilmeisesti nousee siis taas pelaavaan kokoonpanoon oltuaan viime ottelun sivussa.

Kylläpäs koetellaan ankaralla kädellä joukkuetta, mutta vielä ei ole onneksi ollut tuloksellista vaikutusta sen kummemmin.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Kuten odotettua niin eihän Michalek pelkällä säikähdyksellä selvinnyt loukkaantumisestaan. Sormi murtunut ja sairaslomaa kuukauden verran.

Pessimisti ei pety.

Jos hyviä puolia on pakko hakea, niin tuo ottelutahti helpottuu huomattavasti, mikä tarkoittaa Michalek on poissa vain 10-15 pelistä. Jos Penguins pelasi ensimmäiset 10 peliä 17 päivään, niin tämän viikon jälkeen pelataan vain 2 ottelua seuraavan 12 päivän aikana.

Koko ajan on vähän sellainen erikoinen tarve tuoda optimismia esiin Crosbyn ja Malkinin tapauksissa. Eilisessä raportissa oli huikeita kuvia treeneistä, jossa näkyi varsin iloisia kavereita. Huikeaa nähdä tuo hymy treeneissä, lupaa aika hyvää pimeälle syksylle.

Linkki vie Penguins.NHL.comiin.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
4th in a row!

+ Fleury:
Tulikuuma maalivahti, joka tarjoaa tuolle joukkueelle mahdollisuuden voittaa joka ilta. Vihdoin Fleury nappasi sen nollapelin, mikä roikkui Habs- ja Devils-otteluissa.

+ Ykkösketju: Hieno oli katsella äijien pyöritystä. Vaikka tehoton ottelu, niin hienoa nähdä kuinka vaarallinen tuo kolmikko on. Malkinin pitäessä kiekkoa ei voi ikinä tietää mitä tapahtuu ja Neal on tänä vuonna kyllä todella vaarallinen aina ollessaan laukaisusektorissa.

+ Dupuis: näyttää edelleen, kuinka tärkeä syvyyspelaaja mies on joukkueelle. Rooli kuin rooli käy. Shero on kuningas, kun palkkasi miehen alihintaan, vaikka moni fani olisi päässyt eroon
.
+ Park: hieno maali vanhaa seuraansa vastaan! Yllättänyt Vitalen kanssa minut eniten koko porukasta. En lähettäisi nyt mistään hinnasta farmiin, jos kaikki olisivat terveinä.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Aikamoista söhräämistä oli varsinkin kaksi ensimmäistä erää omassa päässä. Tavaresin sakki käveli useita kertoja sisään alueelle ja järjestelivät tilanteita, mutta Fleury onneksi tarjoaa mahdollisuuden voittoon joka ilta, kuten edellinen kirjoittaja jo tuumasikin. Samaten Engellandin toimista parin avauksen ja varsinkin mailanpudottelujen suhteen tuli mieleen muuankin Charlie Huddy. Ei ollut Engelin päivä eilen, mutta Fleury pelasti hänetkin.

Hyökkäyspäähän saatiin Malkin takaisin ja tämä näkyi välittömästi otteissa. Tällä kertaa ei tulostaululla saakka, Neal ei parista erinomaisesta paikasta onnistunut Nabokovia ohittamaan ja Sullivan missasi yhden miljardin taalan paikan. Malkinin erinomaiset kiekonriistot sekä juonikkuus kuitenkin näkyi hyvinä tilanteina ja toivottavasti se polvi nyt kestää, niin pääsee porukka pelaamaan yhdessä enemmänkin. Park oli jälleen loistava, ehdottomasti paikka ylhäällä säilytettävä Crosbyn palatessa, vaikka ahdasta hyökkäysosastolla tuleekin. Myös Vitale on ollut mainio, mutta lähtö tulee sitten viimeistään Kennedyn palatessa kuvioihin.

Torstaina jatketaan Islandersia vastaan ja tällä kertaa Consolilla, ainakin väliaikaisesti koko liigan keulilta.
 

ufon_kaakao

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Sebastian Aho
Mitäköhän hittoa Malkin on kesällä tehnyt kun nyt kaveri suorastaan lentää kentällä? En muista että vastaavaa luistelua olisi Malkinilta nähty ennen. Näyttäisi myös, että mies jakaa kiekkoa nopeammin kuin edelliskausilla. Aiemmin on tottunut näkemään kuljetusliike-Malkinilta pitkiä pyörityksiä, mutta nykyään tuntuu kiekko irtoavan lavasta herkemmin. Ei tässä voi muuta kun hieroskella käsiä yhteen nimittäin Malkin on nyt siinä vireessä, että dominoi koko liigaa saadessaan oikeat miehet vierelleen. Vielä Crosby takaisin niin, all due respect - kaikki muut seurat, mutta se on soronoo.

Islanders oli aika hyvä ja laukoi ja taisi luoda maalipaikkojakin enemmän, mutta Fleuryn luukulta löytyi tänään lappu mallia "We're closed today, sorry"
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Mitäköhän hittoa Malkin on kesällä tehnyt kun nyt kaveri suorastaan lentää kentällä? En muista että vastaavaa luistelua olisi Malkinilta nähty ennen.

Itänaapurista raportoitiin pitkin kesää, että #71 treenasi fysiikkavalmentaja Mike Kadarin opastuksella kuin hevonen ja myös Sarge Gonchar kommentoi, ettei ole ikinä nähnyt Malkinin treenaavan niin kovaa. Itse asiassa Penguins-nipusta myös Jordan Staal treenasi hullun lailla "viimeisen spartalaisen" (Gary Roberts) kovassa koulussa ja sekin on näkynyt kentällä alkukaudesta erinomaisen hyvin. Toivottaasti Malkinin polvi on nyt ehompi ja mies pääsee dominoimaan vauhtiin päästyään koko arsenaalillaan.
 

Hufsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Penguins
Taitaa liittyä siihen, että julkisen salaisuuden mukaan 2012 drafti pidetään Pittsburghissa ja nyt aiheesta tehdään julkista tietoa?
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Draftia käsitykseni mukaan pidettiin lähes varmana jo kesällä, nyt Bettman on sen kaiketi viralliseksi lausunut. Drafti Pittsburghissa ensi kertaa sitten vuoden 97 jolloin iskettiin kultasuoneen oikein huolella mikäli oikein muistan, toivottavasti nyt käy kotona flaksi niin kuin on viime vuosina totuttu.

Highlightsien pohjalta arvioiden peli näyttää todella hyvältä.
-MAF on liigan eliittiä, kukaan ei voi kiistää. Potentiaali on tiedetty, nyt alkaa näkyä kokemus.
- Staal, sama pätee häneen. Voisiko yksi kaikkien aikojen suurimmista kaukaloiden sotureista Gary Roberts tulla pingviinien kesä kunto valmentajaksi?
-Cooke ja Dupper pelaa paremmin kuin koskaan.
-Neal teki aivan sairaasti töitä viime kevät kaudella, työ palkitaan nyt.
-Erikoistilannepelaaminen toimii
-Viime yön 2-2 tasoitus maali Islesia vastaan. Olipa herkkupala.

asioiden listaa voisi kai jatkaa aika pitkään, vai mitä sanoo pelit kokonaan nähneet?
 

Geno

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Penguins
- Staal, sama pätee häneen. Voisiko yksi kaikkien aikojen suurimmista kaukaloiden sotureista Gary Roberts tulla pingviinien kesä kunto valmentajaksi?
Omiin silmiin ihan ekat pelit eivät menneet sataprosenttisesti nappiin, mutta viime peleissä on ollut suorastaan huikea! "Power move" -expertti. Viime matsissa yksi hylätty maali ja yksi tolppa.
-Cooke ja Dupper pelaa paremmin kuin koskaan.
Cooke ei ole hölmöillyt ollenkaan ja naputtanut pisteet 3+4. Dupuiskin tehnyt jo useamman maalin ja koonnut jo tehot 3+6 tähän mennessä! Kuka olisi uskonut ennen kauden alkua? Lisäksi molemmat pelaavat erittäin hyvää alivoimapeliä.
-Neal teki aivan sairaasti töitä viime kevät kaudella, työ palkitaan nyt.
Nealilla on kova työmoraali ja huikea laukaus. Vielä kun saisi kudit menemään enempi maalia kohti, niin voisi olla vielä hiukan tuhoisampaa jälkeä (27/50 laukauksista mennyt ohi maalin), mutta eipä tässä auta valittaa, kun siltikin tuolla tahdilla kiekkoa reppuun toimittaa.
-Erikoistilannepelaaminen toimii
Ylivoima voisi kotona olla hieman parempaa (14,3%, sijoitus 18. liigassa), mutta vieraissa verkot venyvät (26,1% ja 4.). Alivoima on liigan parasta (ei varmaankaan yllätys kenellekään), ja vieraissa ei ole vielä menny yhtään omiin av:lla (22 jäähyä vieraissa otettuna).
asioiden listaa voisi kai jatkaa aika pitkään, vai mitä sanoo pelit kokonaan nähneet?

Lisäksi otteillaan yllättäneiden listaan voisi lisätä Vitalen ja Parkin. Molemmat olleet huikeita aloituksissa ja Park on tehnyt palkkakuittiin nähden kovat tehot tähän mennessä. Sullivan on pelannut pirteästi, mutta kyllä kohta alkaa väkisinkin häiritsemään ensimmäisen maalin puuttuminen. Malkinin ketju on silti ollut välillä suorastaan pitelemätön. Ja muutenkin tuntuu, että aika moni on pelaamassa elämänsä kautta tällä hetkellä.

Tällä hetkellä on menossa viiden matsin voittoputki. Kauden alku oli otteluiden määrän suhteen aika rankka, ja 8-2-2 on vähintäänkin hyvä suoritus, kun muistetaan, että kaikki hävityt ottelut ovat menneet maalin marginaalilla vihulaiselle.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
asioiden listaa voisi kai jatkaa aika pitkään, vai mitä sanoo pelit kokonaan nähneet?

Geno on nähdyn perusteella aivan eri mies, mitä parina edelliskautena on totuttu näkemään. Dominoiva ja kaikki mahdollisuudet paukuttaa Art Ross himaan, mikäli pysyy koko kauden terveenä ja saa pelin loksahtamaan paremmin uomiinsa myös Sullivanin kanssa, jolla onkin melkoinen king Kong selässään maalinteon suhteen. Nealin kanssa homma toimii kuin se kuuluisa ajatus ja tämän näkyminen tulostaululla on enää ajan kysymys.

Park on ollut uusista äijistä alkukaudesta paras ja myös Vitale on onnistunut aloitusringissä hienosti. Cooke ja Dupuis näyttävät pelaavan elämänsä kautta jo nyt ja muilta osin allekirjoitan edellisten skribenttien näkemykset täysin. On tämä hieno joukkue taas kerran!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Staal ei matkustanut tänään Torontoon vieraspeliin. Maailmanloppua odotellessa? Huumorimielessä myös Cardboard Brooks Orpik on 4-6 viikkoa sivussa blokattuaan Steve MacIntyren laukauksen nilkallaan. Kyllä meinasi sydän pysähtyä, ennen kuin oivalsin asian oikean laidan.
 

Geno

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Penguins
Staalin poissaolo seuraavasta matsista kirpaisee kyllä hieman. Park ottaa Staalin paikan kokoonpanossa ja Letestu hyppää kolmosen keskelle. Mitenhän kauan häntä meinataan vielä organisaatiossa pitää? Vakipaikkaa ei kokoonpanosta ilman loukkaantumisia löydy, ja vaikea kuvitella hänen istuvan popparikatsomossa loppukautta. Vaikka ei olekaan kallis mies, niin jo urakehityksen takia toivoisin, että laitettaisiin kaveri waivereihin josta joku poimisi pois. Kuitenkin potentiaalia ihan hyväksi pelaajaksi on olemassa, kuten viime kaudella nähtiin.
 

Nerozki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sotkamon Jymy, Man Utd
Uutta verta Pingviinien keskusteluun. Vuosien lukemisen jälkeen päätin koittaa rekisteröityä tänne ja nytten ollaan täällä.

Muuten onko Crosbyn tilanteesta kuulunut mitään uutta? Joko kontaktia saa ottaa harjoituksissa vai ei?
 

Geno

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Penguins
Uutta verta Pingviinien keskusteluun. Vuosien lukemisen jälkeen päätin koittaa rekisteröityä tänne ja nytten ollaan täällä.

Muuten onko Crosbyn tilanteesta kuulunut mitään uutta? Joko kontaktia saa ottaa harjoituksissa vai ei?
Tervetuloa remmiin. Itsekin vasta pari viikkoa sitten sain tunnarit, joita olin pitkään havitellut.

Asiaan. Crosbylla on ollut kontaktit sallittu harjoituksissa nyt noin 2½ viikkoa, eikä sinä aikana ole mitään kummallista kuulunut. Edellenkään ei pysty sanomaan, milloin on pelikunnossa vaan viikottain käy lekuria tapamassa. Vääjäämättä kuitenkin lähestyy se päivä, kun Crosby pääsee jälleen kenttää dominoimaan. Kannattaa lukea esim. Pensin kotisivujen Penguins Report -osiota, johon päivitetään kaikenlaista juttua joka päivä, niin pysyy aika hyvin tilanteiden tasalla.

Viime yön pelistä: taas maalin tappio. Kolmesti tappioasemasta tasoihin, mutta tulikuuma Kessel rankoi lopulta voittomaalin kolmannen erän puolivälissä. Toronto oli paljon paremmalla jalalla liikkeellä, ja ansaitsi voittonsa. Parhaiten mieleen jäi ottelusta

- Sullivanin tuhannen taalan paikka (ja se, miten näyttävästi paikka järjestettiin) ja Gustavssonin vielä huikeampi torjunta. Kyllä se ensimmäinen maali sieltä vielä tulee, mutta toivottavasti pian.
- Parkin ketjun hyvät pyöritykset tasakentällisin
- Johnsonin epävarman oloinen työskentely maalilla
- Ashamin hyvät haastot, ja muutenkin pirteä peli
- Nealin ohilaukaukset, tänään kahden kuuman maalintekijän mittelö meni Kesselin nimiin.

Ylivoima toimi jälleen, mutta valitettavasti toimi myös Leafsilla, joka teki maalit Malkinin molempien jäähyjen aikana.
 
Viimeksi muokattu:

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Staalin poissaolo seuraavasta matsista kirpaisee kyllä hieman. Park ottaa Staalin paikan kokoonpanossa ja Letestu hyppää kolmosen keskelle. Mitenhän kauan häntä meinataan vielä organisaatiossa pitää? Vakipaikkaa ei kokoonpanosta ilman loukkaantumisia löydy, ja vaikea kuvitella hänen istuvan popparikatsomossa loppukautta. Vaikka ei olekaan kallis mies, niin jo urakehityksen takia toivoisin, että laitettaisiin kaveri waivereihin josta joku poimisi pois. Kuitenkin potentiaalia ihan hyväksi pelaajaksi on olemassa, kuten viime kaudella nähtiin.

Eipä sitä ole yhtään syytä hankkiutua Letestusta eroon ennen kuin sairaslista on tyhjentynyt sen verran, että on pakko luopua jostain pelaajasta. Se on tässä viimeisen vuoden aikana tullut karulla tavalla selville, että syvyyttä organisaatiossa ei voi olla ikinä liikaa. Aina kun joku palaa kehiin, niin melkein kaksi pelaajaa sitten tippuu heti seuraavassa ottelussa. On todella tärkeää, että siellä on sitten Letestun kaltaisia pelaajia valmiina hyppäämään kaukaloon loukkaantuneiden pelaajien tilalle. Joten en ihan ymmärrä ajatusjuoksua, että Letestu pitäisi hyvää hyvyyttä laittaa ilmaiseksi kiertoon, kun loukkaantumistilanne on mikä on. Letestu pysyy ylhäällä tasan siihen pisteeseen, kunnes joukkueessa on 23 parempaa pelaajaa terveenä. Mikäli moinen tilanne tulee vastaan tällä kaudella, niin täällä oltaisiin erittäin tyytyväisiä. Siihen saakka Letestulle löytyy käyttöä, vaikka välillä istuisikin katsomossa useita pelejä putkeen.

Hyviä uutisia sen verran, että Tom Kühnhackl on toipunut kauden ensimmäisessä junnupelissään saamastaan polvivammasta. Alkuperäisten raporttien mukaan Kühnhacklilla olisi saattanut olla edessä pitempikin sairasloma, mutta onneksi kuukauden lepo riitti eikä tarvittu leikkausta. Paluuottelussa syntyikin sitten heti maali.

Harjoitusleirillä loukkaantunut Robert Bortuzzo on myös toipunut pelikuntoon ja pelannut jo kahdessa viimeisimmässä WBS:n pelissä.
 

Geno

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Penguins
Eipä sitä ole yhtään syytä hankkiutua Letestusta eroon ennen kuin sairaslista on tyhjentynyt sen verran, että on pakko luopua jostain pelaajasta. Se on tässä viimeisen vuoden aikana tullut karulla tavalla selville, että syvyyttä organisaatiossa ei voi olla ikinä liikaa. Aina kun joku palaa kehiin, niin melkein kaksi pelaajaa sitten tippuu heti seuraavassa ottelussa. On todella tärkeää, että siellä on sitten Letestun kaltaisia pelaajia valmiina hyppäämään kaukaloon loukkaantuneiden pelaajien tilalle. Joten en ihan ymmärrä ajatusjuoksua, että Letestu pitäisi hyvää hyvyyttä laittaa ilmaiseksi kiertoon, kun loukkaantumistilanne on mikä on. Letestu pysyy ylhäällä tasan siihen pisteeseen, kunnes joukkueessa on 23 parempaa pelaajaa terveenä. Mikäli moinen tilanne tulee vastaan tällä kaudella, niin täällä oltaisiin erittäin tyytyväisiä. Siihen saakka Letestulle löytyy käyttöä, vaikka välillä istuisikin katsomossa useita pelejä putkeen.
No tietenkään ei pidä luopua, mikäli loukkaantumistilanne jatkuu samanlaisena koko kauden läpi. Itse haluaisin vain nähdä miehen isommassa roolissa, mutta vaikea alkukauden näytöillä sellaista ottaa pingviineissä. Harjoituskauden perusteella senttereiden nokkimisjärjestyksessä Letestu on Parkin ja Vitalen takana, valitettavasti.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Olisiko paluu sitten edessä 11.11.11. kotiyleisön edessä Starsia vastaan. Toivottavasti.

Eipä voi kuin toivoa että pelaa. Vieläkään en silti kauhean korkealle odotuksia pistä, mutta alkaahan tämä nyt näyttämään jo hyvältä oikeasti. 2 peliä (Sharks ja Kings) ehtii välissä olemaan, kiitos tuon nopean pelitahdin tähän asti.

Hetki varmasti menee että asettuu peli taas uomiinsa tosin.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Olisiko paluu sitten edessä 11.11.11. kotiyleisön edessä Starsia vastaan. Toivottavasti.

Yhtään Crosbya tuntematta, kuvittelisin, että tuo ottelu Dallasia vastaan voisi olla mahdollinen. Aikasemmin ollaan puhuttu vain, että Crosby tarvitsee viisikkoharjoitteita lisää. Tällä viikolla niitä on ensimmäistä kertaa tullut, kun ottelutahti on hiljentynyt, mutta kuten aiemmin on mainittu, Crosby ei lähtenyt joukkueen mukana länteen.

Ennen Stars-ottelua näyttäisi olevan peräti viisi välipäivää. Crosby tehnee paluunsa kotiottelussa, joten uskon Crosbyn palaavan parin seuraavan kotiottelun aikana, mikäli mitään takapakkia ei tule.

Dejan Kovacevic kirjoitti:
"He [Crosby] still isn't committing to a firm date. He'll accompany the Penguins today on their two-game West Coast swing, and there are five blank spots on the calendar before the Nov. 11 home game against Dallas.

Could that be the one?

The 11-11-11 date might hit a little close to home for the superstitious Crosby, whose first head shot came 1-1-11. So maybe Nov. 15 against Colorado is a better guess."

Lähde artikkeliin: Kovacevic: Crosby finally can see the light - Pittsburgh Tribune-Review
 

Geno

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Penguins
Joukkue lähti siis kahden matsin Kalifornian vierailulle. Joitakin poimintoja uusimmasta Penguins Reportista:

- Staalin ja Letangin pelaaminen on vielä epävarmaa, Bylsma on kuitenkin toiveikas heidän pelaamisensa suhteen
- Kennedy on aloittanut jääharjoittelun, tosin ilman kontaktia vielä. Pääkivut ovat loppuneet ja päivä kerrallaan mennään
- Crosbyn tilanteesta ei mitään uutta

Pitkästä aikaa matsi, toivottavasti edessä on paluu voittokantaan Leafs-tappion jälkeen. Ja toivottavasti pian on edessä myös #87:n paluu. Ainakin hyvin selkeästi annetaan ymmärtää, että se voisi tapahtua juurikin 11.11. Dallasia vastaan, niin kuin edellä on kirjoitettu. Fanille se päivä on melkein kuin uusi kauden avaus!

Sharksilla ei ilmeisestikään ole pelaajia lasaretissa Niittymäkeä lukuunottamatta, joten Staalin ja Letangin saaminen pelaavaan kokoonpanoon olisi mieluisaa. Tosin on sitä ennenkin "AHL-porukalla" voitettu pelejä...
 

Shamppoo

Jäsen
Muistutetaan nyt kaikkia Pens-faneja että yhdysvalloissa siirrytään pois kesäajasta vasta ensi sunnuntaina, joten kellot soimaan 4.25.. tai riippuu tietysti siitä kuinka kauan nyt kenelläkin kestää saada fanipaidat päälle ja lippikset päähän...
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Nyt vähän tuoksuu siltä että "penguins are up for a serious hiding". Hailauma syö nimittäin noi aamupalaks, Staalsya olisi kaivattu. Pelottaa jo ajatuskin Letestusta vääntämässä Jumbo-Joen kanssa. Lisäksi San Joselta on viimeksi haettu vieraspiste vuonna 1997. En odota mitään, mutta eiköhän tota nyt ekan erän ainakin kestä katella.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Windsor Spitfires aloitti uudelleenrakennuksen kun joukkue oli ajautunut kuuden ottelun tappioputkeen. Joukkue kauppasi Pens-prospecti Tom Kühnhacklin Niagara IceDogseihin. Vaihdossa Windsor sai pari pelaajaa, kolme kakkoskierroksen varausvuoroa OHL-draftiin ja ykköskierroksen varausvuoron CHL:n import-draftiin. Eli melkoisen määrän tulevaisuutta saivat vaihdossa Kühnhacklista. Samana päivänä Windsor kauppasi myös Stars-prospecti Jack Campbellin muualle.

Niagarassa Kühnhackl pääsee pelaamaan Stromen ja Hamiltonin veljesten kanssa, ja hakemaan menestystä, joten varmasti tekee ihan hyvää Kühnhacklille tämä maisemanvaihto vaikka shokkina tulikin. Kühnhackl teki ensiesiintymisensä Niagaran riveissä viime yönä ja saalisti heti yhden syöttöpisteen.

Spits trade Campbell, Kuhnhackl for four players, 10 draft picks - Junior Hockey - Yahoo! Sports
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös