Pittsburgh Penguins 2011-2012

  • 472 213
  • 1 380

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Yllä onkin yksilöistä aika kattavat raportit, jotka voin allekirjoittaa kaikki myös pelin nähneenä.

Yleisellä tasolla peli eteni niin, että alkuun Pens vyörytti ja näytti menevän menojaan. Todella hyvällä jalalla tultiin matsiin. Suunnilleen 30 minuutin kohdalla alkoi kuitenkin ote kääntyä enemmän ja enemmän kanukkien haltuun. 3-2 maali tokan erän lopussa muutti asetelmat vikaan erään meidän kannalta aika hankaliksi.

Ja kuten olettaa saattoi, kolmas erä pyörittiin lähinnä pingviinien päädyssä. Tasoitusmaali tuli katkerasti heti Malkinin loistavan paikan (veti ohi) jälkeen vastahyökkäyksestä, kun meidän ykkönen ei jaksanut puolustaa väsyneillä jaloilla.

Vika kymppi tuli ainakin tässä osoitteessa lähinnä odoteltua kuset housussa milloin Vancouver tekee 4-3 johtomaalin. No ei tehnyt. Osittain Fleuryn hienojen koppion, osittain hyvän tuurin ansiosta. Myös jatkoajalla kaveri oli parempi, mutta takaiskuilta vältyttiin.

Rankut 100-0 pingviineille, mutta se osasikin arvata, kun Luongon rankkutilastoja oli tiedossa etukäteen.

Erittäin hyvät 2 pistettä Stanley Cup finalistilta vieraissa.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Vancouver peluutti Sedinin siskoksia Malkinia vastaan suht usein (ellei lähes poikkeuksetta) eikä #71 päässyt kovin kummallisia kimaroita järjestämään. Muutamat paikat kyllä ja siellä täällä oivallisia välähdyksiä. Rankkarimaali olikin sitten ihan omaa luokkaansa.

Malkin oli mielestäni paikoin jopa huono. En tiedä oliko kovat näyttämisen halut, mutta usein homma meni täysin puskemiseksi ja sitä kautta kiekon menetyksiä tuli paljon. Kuvaavin tilanne oli kolmannessa erässä, kun Malkin puski kirjaimellisesti päin Hamhuisia, joka vei kiekon naurettavan helposti.

Neal oli erittäin pirteä. En hänen pelejään ole hirveästi nähnyt, mutta tuntui että potkuun oli tullut kesän aikana lisää sähäkkyyttä. Etenkin pari ensimmäistä potkua olivat energisiä, tuo tehokkuus yhdistettynä kokoon ja käsiin tulee tuottamaan paljon tehopisteitä.

EDIT: Jatketaan vielä sen verran, että Malkinin ketju toimi silloin parhaiten, kun 71 muisti lainata pelivälinettä muille. Hienoa kemiaa Sullivanin ja Nealin kanssa löytyy, ja eiköhän ketju pääse harjoituspelien vireeseen kunhan rentous saavutetaan. Osiltaan toki Malkinin puskemiseen voi vaikuttaa Tinkezionen ansiokas huomio peluutuksesta. Kun Henrik ja Daniel omi kiekon, piti Genonkin välillä kuljetella pidempään.
 
Viimeksi muokattu:

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Noni. Taasko se alkaa? Malkin sit vaihteeks telakalla, "lower body injury" syynä. Ei siis pelannut Edmontonia vastaan. Osallistui kyllä alkulämmittelyihin eli tuskin mitään hirveän vakavaa. Joka tapauksessa ei tää voi taas mennä näin.

Itse peli oli sit taas aika tahmeeta tervaa. 1 maali 60 minuutissa Edmontonin verkkoon ja ylivoima ei edelleenkään oikein toimi (vaikka ainut maali sillä tehtiinkin). Siellä oli mm. 5 minuuttista tarjolla, jatkoajalla 4vs3:sta yms. Pitää rankasta noista. Posiitivisena mainittakoon, että BJ hoiti taas paikkaushommansa maalissa loistavasti ja Letang tuntuu olevan tänä vuonna entistäkin parempi.

No joo, vierasturneelta 5/6 pistettä ihan hyvä saldo. Jättää vaan taas toi case Geno paskan maun.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
vierasturneelta 5/6 pistettä ihan hyvä saldo. Jättää vaan taas toi case Geno paskan maun.

Edmonton-pelin highlightseja en ole vielä ehtinyt kurkkimaan, mutta täytyy olla kyllä tyytyväinen, että kausi on aloitettu noinkin mallikkaasti. Penguinsillä ei ole tainnut koskaan kausi alkaa kolmella vierasottelulla, joten 5 pisteen kerääminen 6:sta mahdollisesta lämmittää ainakin meikäläisen mieltä.

Evgeni Malkin. Miehellä loppui viime tammikuussa (?) kausi kesken ja ei ole pelannut NHL:n runkosarjan otteluita kahdeksaan kuukauteen. 3 peliä 4 päivään on koetus kenelle tahansa kiekkoilijalle, joten jos Genon polvessa on Flames-ottelussa tuntunut väsymystä tai kipua, niin on ollut ihan viisasta jättää mies pois tästä kiertueen viimeisestä ottelusta. Uskon, että Geno on taas kokoonpanossa Home Openerissa.

Sidney Crosby. Tribune Review'n Rob Rossi kirjoitteli jokin aika sitten, että todennäköisin vaihtoehto Crosbyn paluulle on lokakuun puolivälissä. Crosby ilmeisesti menee alkuviikosta lääkärin puheille ja seuraava rappu pitäisi olla sitten kontaktit sisältävät jääharjoitukset. Seuraavaan peliin Crosbya tuskin saadaan, mutta uskon, että paluu nähdään tämän kuun aikana enemmän kuin myöhemmin.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Olipa kyllä väsähtänyt toinen erä, vaikka blokatut laukaukset Edmontonille 15-1 menivätkin. Jotenkin viime kauden kauhukuvat taas toistuivat, että 1-0 ja 2-1 matseja on pakko pelata kun #87 ja #71 ovat poissa. Toivottavasti molemmat ukot saadaan piakkoin askiin takaisin ja Malkin mieluusti huomenna kotiavaukseen - jota ei toki sovi missata millään verukkeella.

Ja kyllä, 5 pinnaa 6 mahdollisesta vierasturneelta on hyvä kauden avaus. Ilman Norris-Letangia eilen olisi molemmat pisteet kyllä jääneet Edmontoniin, sen verran hyvin #58 omassa päässäkin pelaa ja ehtii useimmiten kumpaankin päähän huseeraamaan. Pieni kauneusvirhe rankkarin sössimisestä, mutta ei kai sitä ihan kaikkea voi vaatia.
 

Cocktus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HPK
Bylsman mukaan ongelma ei ole leikatussa polvessa vaan jossain muualla, mutta tuskin mistään vakavammasta on kyse. Calgary-pelissä Malkin pelasi vain neljä vaihtoa kolmannessa erässä, joten jotain vikaa jo silloin miehessä oli.

Mitä tulee tuohon rip-offin mainitsemaan ylivoimapelaamisen toimimattomuuteen niin enpä oikein tiedä mitä sanoa. 16 ylivoimaa, joista 5 maalia. Mielestäni se on varsin hyvä onnistumisprosentti. Toki Edmontonissa oltaisiin voitu tehdä enemmän maaleja ylivoimalla, mutta muiden pelien erikoistilannepelaaminen on ollut ensiluokkaista jo tähän aikaan kaudesta.

Seuraavaksi kolmen kotipelin putki, josta tulisi sellaiset 4-5 pinnaa ottaa niin olisin ihan tyytyväinen.

Tulosveikkaukset:
Fla-Pit: 3-5
Wsh-Pit: 2-3 rl.
Buf-Pit: 2-1 ja.
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Katsoin pelin ja ylivoima toimi hyvin. Yksi maali vaan tehtiin, mutta kiekko tuotiin helposti alueelle ja peli saatiin nopeati rauhoitettua. Paljon maalipaikkoja luotiin. Dubnyk pelasi loistavan ottelun. Viime kauden välillä surkeasta ylivoimasta ei ollut merkkiäkään.

Nyt näyttää siltä, että hankinnat ovat onnistuneet. Olen nähnyt kaikki kolme peliä ja Neal sekä Sullivan ovat pelanneet hyvin. Sullivan on nopea kaveri, joka tekee oikeita ratkaisuita kiekon kanssa ja näkee kentän hyvin. Ylivoimassa ollut jopa loistava. Letangin kanssa kiekko liikkuu hyvin viivassa. Lisäksi päävastuuu yv-avauksissa näyttää olevan Sullylla.

Neal taas on todella fyysinen kaveri, joka suojaa hyvin kiekkoa ja ampuu paljon. Hänen otteistaan huokuu halu saada kiekkoa ja halu tehdä maaleja. Laukaus on todella kova. Maaleja voisi paremmalla tuurilla olla jo enemmän. Eilen muunmuassa yksi ylärima ja pari huipputorjuntaa estivät maalien sytntymisen.

Silti joka hetki toivon, että Sid saisi aloittaa pelaamisen.

On muuten mahtavaa katsoa tällä kaudella melkein kaikki pelit suorana Root Sportsin HD-lähetyksinä. Staggy ja Bobby on mielestäni huikean hyvä selostuskaksikko. Varsinkin Erreyn silmistä ja puheista heijastuu koko ajan lähes lapsenomainen innostus ja kiinnostus pingviinilaumaa kohtaan.
 

rip-off

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Steelers
Mitä tulee tuohon rip-offin mainitsemaan ylivoimapelaamisen toimimattomuuteen niin enpä oikein tiedä mitä sanoa. 16 ylivoimaa, joista 5 maalia. Mielestäni se on varsin hyvä onnistumisprosentti. Toki Edmontonissa oltaisiin voitu tehdä enemmän maaleja ylivoimalla, mutta muiden pelien erikoistilannepelaaminen on ollut ensiluokkaista jo tähän aikaan kaudesta.

No joo. Tuli liian nopeasti, pettyneenä ja ennen kaikkea liian väsyneenä kommentoitua matsia. Kaikki viikonlopun pelit tuli katsottua ja ainoastaan tästä vikasta jäi vähän kitkerä maku suuhun ja se heijastui aamuisen kommentoinnin laatuun. Vierasrundi ja kova ottelutahti, joten eiköhän tuohon viime yöseenkin voi olla ihan tyytyväinen. "Jostain syystä" sitä vaan Edmontonia vastaan nykyään odottaa ihan oletuksena kahta pistettä, vaikka heilläkin on kyllä tänä vuonna jo ihan mielenkiintoinen ryhmä jalkeilla.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Ylivoimasta tosiaan vielä sen verran, että ainakin kaksi ensimmäistä peliä osoittivat sen, että sitä ollaan harjoiteltu (runsaasti) sitten viime vuoden. Oliko Penguinsillä ainoatkaan ylivoimamaalia playoffseissa? Jos oli, niin korkeintaan yksi. Runkosarjan viimeisessä 20 ottelussa taisi tulla kourallinen.

Siihen nähden, tuo 40 % ylivoima kyllä lämmittää mieltä. Tuo on se difference maker, jolla ratkotaan tiukkoja pelejä ja kauden mittaan otteluita muuten huonolla pelillä.

On muuten mahtavaa katsoa tällä kaudella melkein kaikki pelit suorana Root Sportsin HD-lähetyksinä.

Mitä kautta? Haluan myös!
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Mitä kautta? Haluan myös!

Tarkoitus ei ole kääntää veistä haavassa, mutta olin yksi niistä onnekkaista, jotka ehtivät GCL Liven tilata.

Ja Root Sportshan televisioi kaikki muut paitsi NBC:n/Versuksen näyttämät pelit. Eli varmasti reilut 70 peliä. GCL.sta vaan näpäyttää lähetykseksi, että Pittsburgh, niin sieltä sitä herkkua tulee..

Toivottavasti kaikki halukkaat saavat pikaisesti kyseisen palvelun. On se niin mahtava!

Jostain syystä Root Sportsin lähetyksissä näytetään mainoksetkin eli vaikka suorana katsoisi, niin ei tarvitse pimpelipomia kuunnella ollenkaan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Kotiavaus Consol Energy Centerissä tänään klo 02:30 Suomen aikaa, johan tätä on odotettu! (Faneja kehoitetaan liimautumaan penkkeihin jo 10 minuuttia aiemmin joukkueen esittelyä ym. toheltamista varten, toivottavasti NHL GameCenter Livessä ja Root HD:lla ollaan hereillä jo hyvissä ajoin.)

Harmillisesti tästä kauden kotiavauksesta "yksi on joukosta poissa" ts. #87 ei pelaa vielä tänäänkään - toivon mukaan kuitenkin jo viikon-parin sisään. Fleury luistelee uuniin ja saldonsa kotiavauksista on varsin vakuuttava: 3-2-1, 2.15 GAA ja .939 SV%. Bylsma on puolestaan asettanut joukkueelle tavoitteeksi päästää runkosarjassa alle 200 maalia.

Vastaan luisteleva Florida ei myöskään ole sama heittopussi, mitä viime vuosina on totuttu näkemään. Yllättäen Weissin, Boothin, Santorellin jne. seuraksi on ilmestynyt sellaisia kavereita kuin Soupy Campbell, Kris Versteeg, Sean Bergenheim, Tomas Fleischmann, Tomas Kopecky ja Scottie Upshall. Myös "Jovocop" palasi kotiin ja kaiken järjen mukaan vähän uskottavammasta Floridasta pitäisi tällä kertaa olla kyse. Läpihuutojuttu tämä peli ei tietenkään ole, mutta voitto olisi kiva. Malkinin pelaaminen tänään edelleenkin mysteeri - virallisesti siis day-to-day -statuksella, mutta yöllä se nähdään.
 
Viimeksi muokattu:

Shamppoo

Jäsen
Kotiavaus Consol Energy Centerissä tänään klo 01:30, johan tätä on odotettu! (Faneja kehoitetaan liimautumaan penkkeihin jo 10 minuuttia aiemmin joukkueen esittelyä ym. toheltamista varten, toivottavasti NHL GameCenter Livessä ja Root HD:lla ollaan hereillä jo hyvissä ajoin.)

Mites kun omalla laskullani peli alkaa 2.30..??

Mutta hyvä että oot ajoissa hereillä.. :)

Hyvin on GameCenterissä tähän asti nuo alkuhässäkät näkyny, joten parempi laittaa kello ajoissa soimaan.. Toki peli varmasti oikeasti alkaa sen 10 minuuttia ilmoitettua myöhemmin kaikkien noiden tohellusten takia..

edit. Tsekkasin profiilisi joten pistä vaan kello 01.30 soimaan..
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Malkin aamujäillä vetämässä omaa höntsyään, ei luistele missään ketjukokoonpanoissa.

Kunitz-Staal-Kennedy
Sullivan-Letestu-Neal
Cooke-Vitale-Dupuis
Asham-Park-Adams
(MacIntyre-Crosby-Jeffrey)
(Malkin)

Letang-Engelland
Lovejoy-Niskanen
Martin-Michalek

Semmoisilla kokoonpanoilla sirklattiin aamujäät; ilmeisesti osallistumisensa illan koitokseen ratkeaa illalla.
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
Tilastollisesti aika mukavasti pensselit aloittanut. 7 pistettä mahdollisesta kahdeksasta. 10 pelaajaa päässyt maalin makuun jo neljän ottelun jälkeen ja 15 pelaajaa pisteillekin. Oikeastaan vain 3 ukkoa ja nekin pakkeja (pelaajista, jotka pelanneet siis kaikissa neljässä pelissä) on jäänyt ilman pojoa. Eli vastuuta on jaettu ja sitä on otettu. Pitkässä juoksussa kaipaan kuitenkin "kahta suurta" takaisin ja pian..

So far so good.
 

Cocktus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, HPK
No niin, nyt on edellisyön peli katsottu ja tässä hiukan kommentointia:

Niskanen pelasi suhteellisen hyvän pelin hyökkäyspäässä, mutta oli välillä hukassa omassa päässä. Michalek pihalla joka paikassa. Alivoimapelaaminen on joukkueessa erittäin hyvää. Ei taaskaan takaiskuja ja kirsikkana kakun päällä yksi alivoimapörsä.

Kolmoskenttä ja neloskenttä olivat hyviä varsinkin Park, Vitale ja Dupuis. Vitale ja Dupuis tosin sekoilivat hyökkäyspään aloituksessa niin rankasti, että Florida pääsi tekemään maalin.

Flower yritti pistää kiekon reppuun, mutta Lovejoy ei antanut sitä mahdollisuutta. Veskaripeli eleettömän varmaa. Kausi on lähtenyt huomattavasti paremmin käyntiin kuin viime vuonna. Torjuntaprosentti ei ole järisyttävän hyvä, mutta tilastot 3-0 niin ei voi valittaa.

Matt Cookeen roolitus on muutettu sniperiksi. Liigan maalipörssin kärkinimi! Letang taas johtaa liigaa syötöissä ja pisteissä.

Ei maailman kauneinta peliä ja hienoimpia maaleja, mutta kaksi pistettä lisää pottiin. Näin sen varmaan tulee toimiakin kun kaksi parasta taitopelaajaa on syömässä popkorneja. Perjantaina klo 02.00 vastaan asettuu rakastamamme Washington Capitals. Veikkaanpa, että Malkin tekee paluun tähän peliin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Michalek pihalla joka paikassa.

Lainaan vain tämän pätkän, koska yhdyn edelliseen kirjoittajaan kaikessa mutta tähän pitää vielä tarttua. Nimittäin tuo meidän M&M pakkipari ei ole vain pihalla, vaan aivan järkyttävän paska tällä hetkellä! On siellä muillakin miinuksia, mutta Martin -2 ja Michalek -4 on kuitenkin tässä vaiheessa mielestäni liikaa. Vaikka pelaavat toki vastustajan ykkösiä vastaan, aika pahasti otetaan kuokkaan noilla luvuilla. Alivoimallahan tuo pari toimii hyvin, kun ei ole tarkoitus liikkua mihinkään omassa päässä.

Avauspelaaminenkin luonnistuu molemmilta vielä ihan asiallisesti, mutta muuten tuota pariskuntaa viedään kun märkää rättiä jatkuvasti. Kumpikaan ei tunnu tietävän omia puoliaan, molemmat juoksevat ympäri zonea ja lopulta molemmat hukkaavat omat äijänsä. Martin on edelleen aivan liian löysä ja kiltti "anteeksi että olen olemassa" omassa päässä, lisäksi vastustelijat menevät myös jalalla ohi vasemmalta ja oikealta. Tähän ei nyt mitään muutosta ole odotettavissa, kun ei vaan riitä. Yhdessä tuo pari muodostaa kuitenkin katastrofaalisen kombon.

Michalek viettää ~74% peliajasta nenällään, perseellään tai muuten ketarat ojossa joko tahallisesti tai tahattomasti. Tästä avauduin jo viime kaudella, kun näytti siltä että joka ikinen kerta kun omissa soi Zorro makaa joko veskarin päällä, alla, kulmassa tai muuten vaan. Ei noin vaan voi pelata, taivas varjele. Tänäänkin Floridan molemmissa maaleissa ko. herrasmies oli nenällään joko maalin syntyhetkellä tai välittömästi sen jälkeen. Vancouver ottelun tasotusmaalissa sama, aivan shokeeraavan paska vaihto ja sitten jäihin. Siis täh?

Jotain on silloin vialla jos todistetusti puolustaa osaava "puolustava" puolustaja joutuu tekeen jotain perkeleen sirkustemppuja ja juhannusliikkeitä omassa päässä. Ei kerran tai kaksi, vaan järjestäen jokaisessa tilanteessa. Jonkun jengistä pitää nyt ottaa roolia, ja joka kerta kun tämä taistelija vetää munat turpeeseen potkasta munille, heristää sormea ja todeta tomerasti "NE!". Ehdollistetaan nyt se perkele pois tosta tavasta, ei se kai muuten opi. Syöksyen eteenpäin - ampukaa.

Muuten peli näyttää ihan nastalta, välillä vähän koomaillaan mutta kuuluu asiaan. Kahden jämä-sentterin paluuta odotetaan täälläkin, sillävälin muut näyttävät stunttaavan ihan mukiinmenevästi. Letestulla tosin ei oikein rahkeet riitä, mutta se tuskin on pidemmän päälle tarkoituskaan. Vitale ja Park erittäin positiiviset ilmestykset, Talbot who? Parkille erityiset propsit av-maalista. Lämäri vastapalloon metristä, keskelle tolppaa ja Kulikovin jalasta maaliin. Todella luova ratkaisu!

Caps kotona torstaina, nannaa luvassa!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Letestulla tosin ei oikein rahkeet riitä, mutta se tuskin on pidemmän päälle tarkoituskaan. Vitale ja Park erittäin positiiviset ilmestykset, Talbot who? Parkille erityiset propsit av-maalista. Lämäri vastapalloon metristä, keskelle tolppaa ja Kulikovin jalasta maaliin. Todella luova ratkaisu!

Letestu on ollut tosiaankin melko huono, mutta Vitalen esiinmarssi näin alkukaudesta sen sijaan hurjan kova yllätys. Lisäksi Vitale johtaa Penguinsien aloitustilastoja näin neljän ottelun jälkeen: 55 raavittua, joista 34 voitettua (vs. Staal 32/73) ja prosenteissa siis käsittämätön 61,8. Jos ei näillä näytöillä lähde Letestu WBS:ään Crosbynkin palattua niin ei sitten millään. Paitsi että Letestun soppari näkyy olevan yksisuuntainen, joten sinne lähtee sitten Park. (Parkilla oli muuten eilettäin eri näppärä spin-o-rama haltuunotto läpiajoon sinisellä, harmi, että tilanne oli noin nanometrin verran paitsio.)

Ja niin. Lisäisin tuohon mami-pariin kohdistuneeseen kritiikkiin sen, että Martin on huomattavasti vähemmän Michalekia pihalla, kaikesta huolimatta. Eikä tässä nyt ihan hirveän suurta syytä paniikkiin ole, jos joukkueen päästettyjen maalien keskiarvo neljästä ottelusta on 2,50.

Torstaina tanssitaan Capseja vastaan, Cooke-showta odotellessa. Kyllä tämän supersnaipperi vielä jonkun vadin yli keittää ihan pelkästään olemuksellaan.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Meinaa olla harmillinen tilanne tuo Letestun yksisuuntainen. Mielestäni kaveri ei ole kovinkaan ketterä jaloistaan ja muutkaan osa-alueet eivät ole sillä tasolla, että näkisin hänet Parkin tai Vitalen tilalla rosterissa. Vitale on aloittanut sen verran hyvin, että tuolle luistelulle tulee olemaan jatkossa käyttöä. Luistelun lisäksi näyttäisi olevan pelisilmää ja käsiäkin mukavasti. Parkin näkisin mielellään rosterissa Crosbyn tulon myötä, mutta valitettavasti taitaa jäädä haaveeksi

Perjantain vastaista yötä odotellessa, alkaa jo kuumottaa!
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jos ei näillä näytöillä lähde Letestu WBS:ään Crosbynkin palattua niin ei sitten millään. Paitsi että Letestun soppari näkyy olevan yksisuuntainen, joten sinne lähtee sitten Park. (Parkilla oli muuten eilettäin eri näppärä spin-o-rama haltuunotto läpiajoon sinisellä, harmi, että tilanne oli noin nanometrin verran paitsio.)

Ongelma on siinä, että Crosbyn ja Jeffreyn palatessa kaksi pelaajaa joutuu lähtemään waivereitten kautta farmiin, ja useimmat ehdokkaat todennäköisesti menetettäisiin muualle jos joudutaan laittamaan waiverseihin. Tämä tilanne nyt toki tulee kyseeseen ainoastaan, jos koko joukkue on terveenä ja IR-listat tyhjänä, mutta kun katsoo viime kausien terveystilannetta niin tuskin joudutaan tämän tilanteen eteen. Mutta spekuloidaan nyt kuitenkin. Ehdokkaat waivereihin laitettaviksi pelaajiksi (jos treidi ei ole mahdollinen):

Mark Letestu - yksisuuntainen sopimus puhuu tämän puolesta, mutta eipä Letestulle oikein ole mitään roolia tarjolla joukkueessa; uskoisin kuitenkin jonkun poimivan Letestun waivereista

Richard Park - melko varmasti lähtee waivereihin, ja joku joukkue voisi hyvinkin poimia

Steve MacIntyre - ylhäällä tarvitaan poliisia, joten tuskin lähtee mihinkään, ja jos joutuu waivereihin niin joku saattaa hyvinkin poimia (ks. McGrattan aiemmin tällä viikolla)

Joe Vitale - pelannut itselleen paikan joukkueesta, Letestua parempi pelaaja, pitäisi pysyä ylhäällä ja pelaavassa kokoonpanossa koko kauden; tuskin läpäisisi waiverseja

Dustin Jeffrey - Jeffrey on yksi organisaation parhaista hyökkääjälupauksista, eikä tätä sovi hukata mihinkään ennenkuin on annettu kunnon näytönpaikka; takuuvarmasti joku poimisi Jeffreyn waivereista

Arron Asham - hieno pelaaja, ja tärkeä playoffeissa, mutta täyttääkö varsinaisesti mitään roolia mitä muut eivät pystyisi täyttämään?; ei mitenkään läpäisi waiverseja

Noista pelaajista omat valinnat osuvat Parkiin ja Letestuun.
 

Armoured Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pens
Kahden suunnan sopimuksella olevia hyökkääjiä ovat Jeffrey, Park, MacIntyre ja Vitale. Hehän siis eivät joutuisi Waiver Listille, vaikka heidät passitettaisiinkin Baby Penguinsiin. Kaikki muut ylhäällä olevat hyökkääjät puolestaan joutuisivat.

Samaa mieltä edellisten kanssa siitä, että Michalek on ollut selkeästi Pensin huonoin puolustaja ensimmäisissä otteluissa. Ja siitä myös, että Vitale ja Park ovat pelanneet hyvin.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Kahden suunnan sopimuksella olevia hyökkääjiä ovat Jeffrey, Park, MacIntyre ja Vitale. Hehän siis eivät joutuisi Waiver Listille, vaikka heidät passitettaisiinkin Baby Penguinsiin. Kaikki muut ylhäällä olevat hyökkääjät puolestaan joutuisivat.

Kerrataanpa vielä vaikkapa tästä linkistä nuo waiver-säännöt. Kahden suunnan sopimuksella ei ole siis mitään merkitystä waivereiden kanssa. Periaatteessa ainoa vaikutus on pelaajan palkkaero nhl-ahl välillä. Kiittäkäämme konsolipelejä ja EA Sportsin tyrimistä tästäkin sekaannuksesta.

Bosco tuossa edellä jo ansiokkaasti esittelikin vaihtoehdot kun loukkaantuneet palaavat. Vähän harmi päästää lisää pelaajia (ehkä) ilmaiseksi pois, mutta onneksi leveyttä riittää tarvittaessa. Eikä se N.Johnsonkaan ainakaan toistaiseksi kovinkaan kovalta menetykseltä tunnu.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Chris Kunitzille kaksivuotinen jatkosopimus. Cap hit sama kuin nykyisessä sopimuksessa, eli 3.725 milliä.

Hieno ja järkevä jatkosopimus. Nealille seuraavaksi jatkopahvia käteen, mutta sitä tuskin kannattaa ihan heti odotella. Nealin kannalta varmasti järkevämpää pelata kausi loppuun ennen kuin laittaa nimeään jatkosopimukseen.
 

Kaspar11

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Pittsburgh Penguins
Aivan huikeita uutisia.
Kunitzin sopimus huhuista luin muutama päivä sitten, hän toivoi pitkää sopimusta, uran loppuun asti Pittsburghissa. Uumoiltiin ettei yli kolmekymppinen pingviini saa kuin kaksi vuotta. Mun puolesta tämäkin passaa todella hyvin, on kuitenkin näyttänyt ettei ole millään pelin osa alueella huono ja kädet riittää jopa Sidin kanssa.
Mikäli Crosby harjoittelee nyt ilman oireita niin lieneeköhän peleissä jo kuun vaihteessa?
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Lisää hyviä uutisia:

Sidney Crosby on saanut luvan harjoitella täysipainosesti!

Kunitzin soppari oli jo todella hieno uutinen, sillä mies olisi esimerkiksi viime kesän free agentissa ansainnut sellaisen 4.5 millin capilla olevan pahvin.

Crosby uutinen onkin jo sitten liian hieno. Toivottavasti enää ei tule takapakkeja.

Lord Stanley, here we come!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös