Pittsburgh Penguins 2009-2010

  • 95 627
  • 251

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Crosby on ollut aloitusympyrässä aiemminkin hyvä, mutta nyt alkukaudesta suorastaan loistava. Eilisessä HNIC:ssa tuli tutuksi "Crosby wins yet another draw" ja pojat olivat ylivoimalla melkoisella pelipäällä, tosin osittain Toronton aneemisuuden avustamana. Letang on istunut muuten hyvin ykkösylivoimaan ja kiekko liikkuu hänelläkin rivakasti. Neljän hyökkääjän ykkös-yv-nyrkkiä ei tarvitse ainakaan jatkuvasti peluuttaa, kun Goligoski on ottanut kakkos-yv:stä hyvin paikan itselleen Letangin stunttina.

Silmiinpistävintä alkukauden peleissä on ollut ehkä se, että Crosby ei ole ollut mitenkään häikäisevä, eikä Malkinkaan ole lukuisista käsittämättömistä kiemuroistaan huolimatta putkea saanut kunnolla auki. Ratkaisijoita on kuitenkin löytynyt leveältä rintamalta, josta esimerkkinä Staalin otteet sekä Kennedyn kaksi gamewinneriä. Samaten MAF on aloittanut kautensa vakuuttavasti; ei ehkä mitään stellar lukemia, mutta mitä tärkeämpi kiekko tulee torjuttavaksi, sen varmemmin juuri se tilanne pelastetaan. Phoenixia vastaan sattunutta työtapaturmaa lukuunottamatta voisi kuvitella, että mestaruutta seuraava kausi on alkanut vähintäänkin kelvollisesti.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Joku tietävä voisi hieman valoittaa missä rosvoroope Talbot on?
Karvaturpa kävi puukotettavana heinäkuussa, eli krooninen olkapäävamma korjattiin. Mies on pelikunnossa todennäköisesti joulukuun alkupuolella. Kova ukko muuten, jos irti olleella olkapäällä teki pari häkkiä game sevenissä, eikä muutenkaan juuri aristellut. Tais olla hyvät lääkkeet.

Linkki penguinsin kotisivun uutiseen heinäkuulta.
 
Suosikkijoukkue
#41 & #66
Eihän tässä nyt mitään hätää ole. Mestarijoukkueilla on ollut aina ongelmana lyhyt valmistautumisaika uuteen kauteen, mutta koska meidän jengi on pysynyt lähes samana, on sillä saatu aika paljon kompensoitua tätä nykypelaamisen tasoa.

Pelikunto ja -kestävyys ei varmaankaan ole parhaimmalla tasolla, mutta silti kiekollisen lahjaakkuuden ansiosta pystytään kääntämään otteluita. Ylivoimapelaaminenkin on ollut parempaa kuin viime vuonna.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Pelikunto ja -kestävyys ei varmaankaan ole parhaimmalla tasolla, mutta silti kiekollisen lahjaakkuuden ansiosta pystytään kääntämään otteluita. Ylivoimapelaaminenkin on ollut parempaa kuin viime vuonna.

Tärkein elementti on mielestäni ollut Cooke-Staal-Kennedy -ketjun kasassa pitäminen. Tämä ketju on pelannut oikeastaan joka ikisen pelin hyvin ja on melko harvoin jossakin muualla kuin vastustajan päädyssä tai menossa sinne. Superstar kun palaa sairastuvalta kakkosen laitaan, niin aletaan olla hyvässä lyönnissä hyvää runkosarjaa silmälläpitäen; nähtäväksi tosin jää, miten kuormaa onnistutaan jakamaan (oikeampi sanamuoto olisi kai "tarvitsee jakaa") ja miten bensa riittää. Nyt menee kuitenkin mainiosti ja Phillyn kaataminen vieraissa heti kauden alkumetreillä kertoo kyllä henkisen kantin lujuudesta Phoenixia vastaan sattuneesta kotifiaskosta huolimatta.
 

Teloch

Jäsen
Varsin mukavasti lähtenyt kausi käyntiin. Viime yön peli toi jälleen voiton, tällä kertaa Tampa Baysta. Peliä näkemättä ja tilastoja mielivaltaisesti tulkiten Tampa näyttäisi olleen kohtuullisen aneemisessa kunnossa, saaden aikaan vain 15 laukausta Pensin maalia kohti, joista tosin yksi livahti sisään. Näin ollen koko kauden saldona 7 voittoa ja 1 tappio (konkurssijoukkue vei, hallitseva mestari hävisi mille lie...mitä ne huippujournot nyt otsikoikaan sen ainoan kerran kun Penguinsin sinne otsikoihin asti päästivät).

Staroista Crosby ja Malkin eivät ehkä pisteiden valossa ole päässeet ihastuttamaan odotetulla tavalla, mutta muu joukkue on kyllä paikannut tätä varsin mallikkaasti. Tosin, jos paikoista laitettaisiin sisään (Guerin), olisi kyseisten herrojen saldotkin ehkä mallikkaammat. Kunitzilla näkyisi jääneen viime kauden lopun jäätyminen päälle, verkko kun ei ole heilahtanut vielä kertaakaan. Eipä noilla henkilökohtaisilla pisteillä tosin niin väliä ole, jos tuollaisella .875 -tahdilla jatketaan pisteiden haalimista, mieluusti vaikka ihan läpi pleijareittenkin sitten ensi keväänä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Staroista Crosby ja Malkin eivät ehkä pisteiden valossa ole päässeet ihastuttamaan odotetulla tavalla, mutta muu joukkue on kyllä paikannut tätä varsin mallikkaasti.

Jälkimmäinen lause tosiaankin lämmittää mieltä. Kun "kaksipäisellä hirviöllä" on ollut vähän hiljaisempaa, on ratkaisijoita löytynyt muista kentistä. Tietää todella hyvää loppukautta ajatellen, kun ei jouduta kuormittamaan väkisin staroja. Ja kuten tuossa totesitkin, paikkoja kyllä siunaantuu. Vähän Ovechkin-tyylistä "itsekkyyttä" peliin molemmilta tähdiltä, ja verkot heiluvat. Turha sitä on avopaikkoja Kunitzille, Guerinille tai pahimmillaan Cookelle syöttää...

Aika rutiinimatsi yöllä, Tampa oli kyllä heikko. Tästä alkoi viiden ottelun mittainen kotistandi, josta rekordi 5-0 on täysin mahdollinen. St.Louis, Florida, Devils ja Habs vielä vastassa. Game on.
 

Veikko

Jäsen
Pakko nostaa esiin yksi asia (ja erityisesti yksi mies), joka alkukaudella on myös ollut huippuluokkaa: Jay McKee ja laukausten blokkaus.

McKeeltä tätä odotettiinkin ja sitä on myös saatu sillä mies on koko liigan kärjessä 28 blokatulla laukauksella. Pelkästään viime yönä 7 "blokkia" ja oli suorastaan hauska katsoa Tampan yv:tä kun sieltä paukutti suoraan syötöstä vuorollaan Lecavalier, St.Louis ja Stamkos ja aina oli sama mies edessä :D
Jossain kohtaa peliä muistelisin nähneeni tilaston, jonka mukaan Tampalla oli 13 maalille saakka mennyttä laukausta ja 12 oli pysähtynyt Pens-pelaajien varusteisiin matkalla..

Myös muut puolustajat ovat olleet mukavasti kiekkojen edessä:
Eaton 19
Gonchar 15
Orpik 15
Goligoski 11
Letang 10

Eli yhteensä puolustajat ovat blokanneet 98 laukausta 8 pelissä.

Muutenkin puolustus miellyttää viime vuotista enemmän, sillä McKee korvaa Scuderin täydellisesti ja täydentää samalla erittäin hyvin Goligoskea (8peliä 1+5 ja +8), joka puolestaan on aivan huikea upgrade verrattuna Gilliin kun puhutaan kiekollisesta pelistä (ei kylläkään mikään yllätys). Samoin puolustuspäässä Goligoski on ollut yllättävän varma.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
Puolustus on ollut kyllä Pensin vahvimpia osa-alueita kauden alussa. Tuohon pakistoon voi luottaa. Nimenomaan McKee oli oikea täsmähankinta Sherolta. Kaverista ei jouduta kovin suurta summaa pulittamaan ja näyttäisi olevan ehdottomasti liigan eliittiä nimenomaan puolustavista puolustajista. Erittäin hienoja otteita ja on ollut yksi suurimmista nimistä Penguinsissa. Golikoskikin taitaa olla ottamassa harppausta kehityksessään - hienoja otteita heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Kahdella ensimmäisellä ketjulla on ollut pientä tökkimistä. Mitä kun Sidin ja Malkinin ketju yltyy vielä omalle tasolleen? Meillä on silloin kolme (3) kenttää, joka kykenee tekemään ihan oikeasti maaleja ja maalivahti alakerrassa on yksi liigan parhaista. Pitää muistaa, että Sid on tehottomuudestaan huolimatta esitellyt välillä aivan huikeaa peliälyään ja antanut mm. Kunizille paikkoja laittaa kiekkoa rysään, mutta hänelle ei ole namut kelvannut. Ei voida puhua missään tapauksessa Sidin kovinkaan alisuorittaneen. Malkin on muuten näyttänyt välillä erittäin vaaralliselta kiekon kanssa - negatiivisesti. Häneltä on tullut tyypillisiä kiekon menetyksiä, joista vastustajat ovat saaneet pahoja vastahyökkäyksiä ja välillä rokottaneetkin hänen virheistään.

Vaikka en ole kovin tyytyväisin mielin otteita katsonutkaan, niin paketti näyttää olevan kyllä ehdottomasti mestariainesta. Joukkueen rutiinisuoritus on aika korkealla tasolla. Vaikka peli ei erikoisen hyvältä näyttäisikään, niin joukkue osaa voittaa.

Ei meillä ole huono tilanne lainkaan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Joukkueen rutiinisuoritus on aika korkealla tasolla. Vaikka peli ei erikoisen hyvältä näyttäisikään, niin joukkue osaa voittaa.

Tampa-matsi oli hyvä osoitus tämänhetkisen joukkueen rutiinisuorituksesta. Läpytellään pari maalia ensimmäiseen erään ja Stamkosin kavennus toisen erän alkuun toi toivoa vierasjoukkueelle noin pariksi minuutiksi, kun taululla olikin taas 3-1 ja loppuaika pelailtiin.

Ehkä siitä mestariaineksesta on hieman aikaista puhua, kun ottaa huomioon esim. viime kauden kulun; helmikuussa oltiin vielä 5 pinnaa viivan alapuolella sijalla 10 ja käytännössä kaikki pelit voittamalla varmistettiin playoffs-paikka. Mitä hyvänsä voi vielä tälläkin kaudella sattua. Kieltämättä kymmenen vuoden konttailun jälkeen pari viime kautta on olleet varsin mukavaa aikaa, joten nautitaanpa tästä kuitenkin nyt, kun voidaan.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Sargelta hajosi jotakin kädestä eilisessä STL-ryöpytyksessä toisen erän lopulla ja erittäin preliminäärinen arvio olisi, että Sergei "Warhead" Gonchar olisi poissa ykkösylivoiman moottorin paikalta kuukauden päivät.

Goligoski ja Letang saavat nyt stuntata kiekollista osaamista vähän vielä lujemmin ja ylivoimaa ilman Sargea on jo viime kaudella harjoiteltu ihan riittävästi, että sen pitäisi toimia. Malkin ottanee taas paikkansa viivaan Letangin kaverina ja Malkinin paikan ottaa sitten Kunitz, Fedotenko tai joku kulloinkin aiheeseen sopiva kaveri. Skoula pääsee myöskin tositoimiin ja seitsemänneksi pakiksi noussee Lovejoy, paitsi että en pikasilmäyksellä löydä miestä mistään?
 

Hufsa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Penguins
... seitsemänneksi pakiksi noussee Lovejoy, paitsi että en pikasilmäyksellä löydä miestä mistään?

Lovejoylla taisi olla niin ikään joku paikka (muistaakseni olkapää?) klesana syyskuun harjoituspelien jäljiltä, joten Baby-Pensseistä tulee mussuttamaan poppareita todennäköisesti joko Engellund tai Guenin.

Sargen vammasta on liikkunut toistaiseksi hyvin eriäviä näkemyksiä/arvioita. Eräissä lähteissä on puhuttu rannemurtuman sijaan jopa olkapäästä.

Edit. Tämän linkin mukaan Lovejoy olisi palaamassa sairastuvalta AHL-peleihin jo tulevana viikonloppuna.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
En nyt halua vähätellä Goncharin loukkaantumista, mutta eipä Gonchar ole Orpikin kanssa mitenkään vakuuttanut alkukaudesta, joten tuskinpa tämä mikään katastrofi Pensseleille on vaikka ainahan loukkaantumiset ovat ikävä asia.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
En nyt halua vähätellä Goncharin loukkaantumista, mutta eipä Gonchar ole Orpikin kanssa mitenkään vakuuttanut alkukaudesta, joten tuskinpa tämä mikään katastrofi Pensseleille on vaikka ainahan loukkaantumiset ovat ikävä asia.
Jep, ja esim. viime kauden katastrofiin verrattuna Letang ja Goligoski ovat vuoden kokeneempia ja paljon kykeneväisempiä paikkaamaan Goncharin aukon YV:llä. Muutenkin Pensin on aika jo totutella siihen ettei vanha sotaratsu todennäköisesti enää pelaa montaa kautta.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, FC Barcelona
HUhhuhh voittoputki se vain jatkuu. Tällä kertaa yksi hyvä erä riitti 3-2 voittoon rankkareilla Pantherseista.

Molemmat maalivahdit, varsinkin Vokoun, olivat todella hyviä, mutta kentän tähdeksi nousi Crosby; ylivoimamaali, alivoimamaali ja ainoana osui myös rankkarikisassa. Hyvällä tuurilla Crosby olisi tehnyt vaikka hattrickin varsinaisella peliajalla ja muutenkin järjesteli tukun loistopaikkoja pelikavereilleen.

Malkin säesti hyvin kahdella syöttöpisteellään; ehkä pikkuhiljaa nämä supertähdet heräävät talviunestaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pittsburgh sivusi tämän voiton myötä myös yhtä ennätystä; eniten pisteitä ensimmäisestä 10 ottelusta hallitsevana mestarina. Pittsburghin saldona oli siis 18 pistettä ensimmäisestä 10 ottelusta ja tuohon on hallitsevina mestareina pystyneet aiemmin vain Edmonton kaudella 84-85 ja Pittsburgh edellisen mestaruutensa jälkeisellä kaudella. Pitää tosin huomata että vanhoilla säännöillä pelattaessa Penguinsin saldo olisi tältä kaudelta ainoastaan 15 pistettä, että ihan samalle viivalle aiempien suoritusten kanssa tämän kauden alkua ei kuitenkaan voi laittaa.

Crosby on muuten selkeästi harjoitellut kesällä rankkareiden vetämistä. Tällä kaudella on onnistunut kaikilla kolmella yrityksellään, kun tätä kautta ennen oli onnistunut ainoastaan 12 kertaa 38 yrityksestä. Viime kaudella lisäksi nuo yritykset olivat todella usein ihan luokattoman heikkoja, joten oli syytäkin parantaa tuolla osa-alueella. Vielä kun Malkinkin jaksaisi harjoitella rankkareiden vetämistä ja aloituksia.

Viime yön ottelu oli muuten Crosbyn uran 300.
 

Old Ray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens
ehkä pikkuhiljaa nämä supertähdet heräävät talviunestaan.
Mielestäni Crosby on ollut erittäin hyvä koko kauden, eikä hän oikeastaan ole sille mitään mahtanut, ettei pistetili ole kovinkaan hurjasti karttunut. Siinä on ketjukavereille tarjoiltu vaikka minkä näköisiä paikkoja joka ottelussa, mutta jos ei kelpaa niin ei kelpaa. Malkin on ollut hiukan virhealtis kaveri ja toivottavasti hän nyt syttyy siihen viime talven vireeseensä.

Viime yön ottelu oli muuten Crosbyn uran 300.
Äkkiä ne ottelut näköjään karttuu tilille. Ihan hyvä meriitti 22 vuotiaalle miehen alulle, onnittelut siitä!
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Malkin on ollut virhealtis lähinnä siitä syystä, että mies koittaa kuskailla kiekkoa välillä mitä ihmeellisimmistä rysistä läpi. Joka kerta, kun onnistuu, syntyy ihan suvereeniä highlight reel -kamaa. Kyllähän Malkin kunnostautuu tavallisemmissa asioissa ihan normaalisti, eilisessä matsissakin oli ylivoimalla aivan huikea diving save ylivoimalla, jonka seurauksena Goligoski pääsi syöttämään Crosbylle maalipaikan, eikä siinä alivoimalla kiekon kuskaamisessakaan mitään vikaa ollut, kun tekopaikat löysi Sidille. Jahka tämä kausi tästä hieman etenee, niin voi jossain kohti olla melkoinen Two-Headed Monster Show päällänsä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Olipa veikeä ottelu viime yönä. Motreal siis kaatui tyylikkäästi 6-1 kotona, ja Devils pelin koomailu kuitattiin komiasti. Crosby oli kertakaikkiaan loistava, ja pelasi erittäin kypsästi muutenkin kuin pisteiden valossa. Maaleja tuli kolme, ja useampaankin olisi ollut paikkoja. Mutta säästellään sitten tuleviin koitoksiin. Puolustus oli rautaa, eikä Montreal oikeastaan saanut minkäänlaista hässäkkää aikaiseksi. Ja meidän oma Alikoski on kyllä yllättänyt todellä positiivisesti, enkä ole yksin mielipiteeni kanssa. Kuka kaipaa Goncharia?

Kunitzilla oli myös loistoilta, ja aukesihan se maalitilikin viimein komeasta läpiajosta. Onhan sitä odotettukin, toivottavasti se aappina nyt rojahti niskasta, ja alkaa maalinteko taas maittaa.

Penguins oli kyllä vakuuttava, mutta eipä ollut Montrealkaan parhaimmillaan. Varsinkin puolustus Hamrlikin johdolla oli kyllä aivan kuutamolla. Tosin en itsekään pärjäisi tuota pensseleiden kohtalaisen kovaa hyökkäystä vastaan. Hassua muuten että ollaan juteltu Crosbyn ja Malkinin olleen hieman vaisuja, vaikka pojat ovat naputelleet reilun piste per peli. Mikäs tässä ollessa, itäisen konferenssin piikkipaikka ja koko sarjan kakkostila syksyn komeetan Avalanchen jälkeen.

Huomenna Columbus, vain voitto kelpaa!

Kuriositeettina muuten Penguinsin huikea viivapelote, Kris Letang, latasi lämärillä pleksin paskaksi kolmannen erän loppupuolella. Tästä seuranneella tauolla kuvattiin varsin paljon Pensseleiden vaihtopenkkiä ja hauskaa tuntui kaikilla olevan. Hyvä niin. Mukava olisi myös kuulla mitä läpyskää Tony Granato heitti Crosbylle tuossa tauon aikana...

Edit: Lisätään nyt vielä että Montrealin ainokainen tuli siis 5 vs. 3 ylivoimalla, eli sitä ei oikeastaan lasketa...
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Jaha, taas se jokavuotinen loukkaantumisralli alkaa.

Kennedy day-to-day.
Gonchar vielä muutaman viikon klesana.
Malkin muutaman viikon klesana.

Crosbyn vuoro ilmeisesti kantaa joukkuetta harteillaan, ja ainakin eilisen perusteella homma toimii. Toivottavasti Kunitz sai pudotettua myöskin niin ison apinan selästään - olihan suorastaan mieltälämmittävä liveselostus tuohon läpiajomaaliin - että verkot alkavat soida. Go-Go on stuntannut Sargea hämmentävän mainiosti ja Fleury pelaa varmasti. Ei kai tällä sakilla kuitenkaan mitään isompia murheita pitäisi lähiviikkojen aikana tulla, ja toisaalta hyvä, että lasareettisuma osuu nyt tähän väliin kaikkien osalla ja voidaan sitten palata parhaalla mahdollisella ryhmittymällä päiväjärjestykseen. Jotakin ihmeellistä tuon joukkueen pelaajille on nyt reilun kahden vuoden aikana tapahtunut, kun työnteon kulttuuri ja siitä seuraava voittamisen kulttuuri alkaa näkyä kaikessa tekemisessä.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Noniin, Sinitakit vieraissa vastassa, ja aika mielenkiintoinen ottelu tulossa. Loukkaantumisten runtelema ketjusommitelma on tämän kaltainen:

Forwards
Kunitz-Crosby-Guerin
Bourque-Staal-Fedotenko
Cooke-Adams-Dupuis
Conner-Rupp-Godard

Defense

Orpik-Letang
Eaton-Skoula
McKee-Goligoski

Netminder
Johnson

Maalinsuulle luistelee Johnson, joka ei kyllä ole erityisemmin vakuuttanut. Tosin pelannut vasta kaksi peliä, joten nyt voisi olla nollapelin paikka. Silmä kovana seurattava on ylös nostettu baby pensissä yli piste per peli tahtia lätkinyt Chris Conner. Toivottavasti annetaan edes hieman enemmän vastuuta, kuin mitä tuo nelosen paikka edellyttää. Mies väläytteli training-campilla, ja voisi vaikka breikata ylhäälläkin. Bourque kakkosessa myös lämmittää mieltä, ja uskonkin sieltä tulevan pisteitä tänään. Itseäni kiinnostaa erityisen paljon myös Skoulan otteet puolustuspäässä. Tsekkiä on pidetty jo menneen talven lumina, mutta täyttää kyllä paikkansa loistavasti. Mielestäni ihan saman tasoinen puolustaja kuin vaikkapa Scuderi tai Eaton.

Näillä mennään, Penguins vie 0-3!
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Voi vittu. Uni vei mennessään enkä nähnyt matsia. Raporttien, tilastojen ja tuloksen perusteella oli tasanen ottelu. Crosby-Kunitz parivaljakko ilmeisen liekeissä. Ja kapteeni rankasi jälleen myös rankkarikisassa, on se aika epeli. Pelin nähneiltä raporttia? Skoulalle piste, wuhuu!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös