Pittsburgh Penguins (1.) – New York Rangers (2.), Metropolitan 2. kierros

  • 55 298
  • 164

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Nopeat kommentit pelin juuri jälkilähetyksenä katsoneena. Loistava veto vaihtaa Tanner Glass Gibbonssiin, tämän olisin halunnut jo nähdä aiemmin. Glass ei tuo pöytään mitään mitä Adams ei toisi, toki voi taklata hitusen enemmän, mutta mieluummin näin. Gibbs sitä vastoin pystyy pitämään kiekkoa, pelaamaan useammassa kentässä sekä tuo nopeudellaan vaarallisuuselementin. Lisäksi hän on av:lla vähintään yhtä hyvä kuin Glass ja karvaajana huomattavasti parempi. Sidiltä johtajuutta, sekä vaarallisten paikkojen luontia. Tuosta on hyvä jatkaa. Jokinen nakuttaa pisteen per peli, vaikkei ole näkyvästi esillä kentällä - tuo jatkuvuus on todella tärkeää. Ennen kaikkea hieno peli joukkueelta JOUKKUEENA. Ylilataantuminen näkyi alussa jäähyinä, samoin se päättävyys, että tämä on meidän peli, toki tuomarit antoivat todella heppoisia jäähyjä. Fleurylta sellainen peli mitä häneltä odotetaankin, torjui varmasti.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Ihan ansaittu voitto pingviini-leiriin ja numerot olisi voineet olla rumemmatkin ilman Lunkan hyvää virettä. Harmittavaa kuinka omat suli nyt ja tuo Game 3 tulee nyt liian nopeasti. Sarja 1-1.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Olipa kyllä karmea peli Rangersilta. Tuollaista määrää helppoja virheitä ja vastustajan päästämistä noin moneen ylivoimahyökkäykseen ei voi kyllä tapahtua enää tässä vaiheessa kautta. Myös kiekonmenetysten määrä keski- ja omalla alueella oli suuri. Ainoastaan Lundqvist pystyi korjaamaan nuo älyttömät virheet.

Mutta myös Penquins pelasi hyvin (vaikka mielestäni kyse oli enemmän Rangersin kurittomasta pelaamisesta), ja eritoten puolustaminen toimi tiiviisti. Myös Crosbylta nähtiin mielestäni ensimmäisen kerran näissä playoffeissa sellaisia otteita, joita häneltä pitäisi vähintään tulla koko aika. Ehkä mies rupeaa heräilemään. Mukaan tosin mahtui muutamat erikoiset ratkaisut, jotka selvästä turhautumisesta viestivät. Selkeitä onnistumisia mies kyllä tarvitsisi.

Kuriositeettina täytyy mainita Brad Richardsin toiminta ylivoimalla. Mies ei oikeastaan tehnyt muuta kuin koitti aivan koko aika ampua sieltä vasemman (maalivahdista päin) aloitusympyrän hujakoilta lämärillä. Siis ampui aivan koko aika, vaikka neliö ei ollut edes liikkeessä. En tiedä mikä tuon pointti oli.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Malkinilta niin uskomaton peli, että en voi tajuta, ettei mies ollut pelin ykköstähti? Tai vähintään edes kakkostähti.
Joukkueesta löytyi tänään pari kolme kovempaa pelaajaa. Crosby oli kentän paras pelaaja vaikka jäikin pisteittä, mutta jos saa tuon tatsin pidettyä niin pisteet seuraavat kyllä perässä. Gibbons pelasi erittäin hienon ottelun ja on äärimmäisen tervetullut lisä tuomaan erilaisuutta kokoonpanoon tällä hetkellä. Aina ei ole ihan samalta tuntunut herran kohdalla, mutta tällä hetkellä on paikkansa ansainnut. Myös Sutter ja Bortuzzo pelasivat tasapainoiset pelit, vaikka Bortuzzo lähtikin pukusuojiin ottelun puolivälissä hetkeksi aikaa. Meni muuten vähän ohi mitä siinä tapahtui? Fleury tietysti nollapelillään on tehnyt tehtävänsä, mutta ei todellisuudessa hirveään testiin edes joutunut.

Nopeat kommentit pelin juuri jälkilähetyksenä katsoneena. Loistava veto vaihtaa Tanner Glass Gibbonssiin, tämän olisin halunnut jo nähdä aiemmin.

Olin työreissussa enkä kyennyt seuraamaan pudotuspelien alkukierrosta kovinkaan tiiviisti, mutta jostain sain käsityksen, että Gibbons olisi ollut vähän loukkaantuneena? Se olisi luonnollinen selitys miksi hän ei kokoonpanossa olisi ollut, mutta varmaksi en osaa sanoa kun en viitsi tarkistamaankaan ryhtyä.

Kuriositeettina täytyy mainita Brad Richardsin toiminta ylivoimalla. Mies ei oikeastaan tehnyt muuta kuin koitti aivan koko aika ampua sieltä vasemman (maalivahdista päin) aloitusympyrän hujakoilta lämärillä. Siis ampui aivan koko aika, vaikka neliö ei ollut edes liikkeessä. En tiedä mikä tuon pointti oli.

Todennäköisesti historian huminaa. Fleury tiedetään ailahtelevana tapauksena ja ohjeistus koutseilta onkin voinut olla luokkaa: ampukaa joka paikasta. Ymmärrän kyllä hyvin miksi Penguinsia vastaan vähän huonommiltakin tonteilta ammutaan. Sitä paitsi pidin kyllä Richardsia vastustajan kenttäpelaajista ehkä parhaana, vaikka se ei tämän matsin jälkeen paljon kerrokaan. Rangers-fanina huutelisin Nashin ja St. Louisin perään. Etukäteen ehkä ne vaarallisimmat miehet ovat ainakin toistaiseksi (onneksi) aika pimennossa.

Kasailin jotain omia ajatuksia pelistä kun sen näin jälkikäteen katselin. Ottelun ensimmäisestä vaihdosta asti näkyi, että joku on vaihtanut kapteenin puurot. Ekassa vaihdossa oli heti kättelyssä monta hyvää paikkaa mitkä päätyivät plekseihin tai Rangers-puolustajiin. Tuota henkistä niskalenkkiä ei kuitenkaan saatu pidettyä yllä kun typerät jäähyt tappoivat momentumia. Kymmeneen ensimmäiseen minuuttiin 6 minuuttia alivoimalla teki tehtävänsä. Plussaa kuitenkin ettei alivoimallakaan tuntunut olevan juuri mitään hätää. Penguins-tähdistä ottelun alku sujui Letangilta vähän haparoiden kun kiekko tuntui polttavan lavassa mutta Malkin ja varsinkin Crosby tuntuivat olleen taas pelipäällä ensimmäisestä erästä lähtien. Asia joka kävi myös selväksi ensimmäisessä erässä oli, että Bortuzzo jatkoi St. Louisin varjostamista ja kuumentamista. Vihellyksien jälkeen pientä tuuppimista, josta kerran pääsi istumaan kakkostakin mutta onneksi Nash puolusti toveriaan myöskin penaltin arvoisesti. Penguins sai yhteensä neljä kaksiminuuttista avauserässä mikä luonnollisesti on ihan liikaa.

Oikeastaan koko pelin aikana ottelun kulku ei missään vaiheessa vaihtunut. Penguins oli jatkuvasti piirun verran parempi, eli samasta jatkettiin toisessa erässä mihin ensimmäisessä erässä jäätiin. Laukaukset maalia kohden olivat toisen erän alussa 11-8 Penguinsille, mikä on aika imartelevaa johtuen monista alivoimista. Toiseen erään, ja samalla koko loppu otteluun, Letang paranti hurjasti omaa peliään. Ennen 1-0 maaliaan hän ehti katkoa vastaavalla tavalla muutaman syötön mistä tuo maaliin johtanut tilannekin alkoi. Hyvällä pelinluvulla avusti vastahyökkäyksiin lähtemistä ja ansaitsi kyllä puolustajasta kimmoneen maalinsa.

Kolmannessakaan erässä ei muutoksia voimasuhteiden suhteen näkynyt, vaan Penguins pääsi pelaamaan erittäin ehjän 60 minuuttisen olemalla kokoajan päällikkönä temmon suhteen mikä kieltämättä lupaa hyvää jatkoa ajatellen. Edes runkosarjassa harvemmin nähtiin näin tasapaksuja pelejä. Lundqvist teki vielä kolmannessakin erässä aivan käsittämättömiä torjuntoja joita oli esittänyt tukun jo aiemmissakin erissä. Jokinen kuitenkin pääsi rokottamaan selkärangan katkaisseen osuman isosta reboundista joka Lundqvistiltä jäi Nealin laukauksesta. Elekieli näytti siltä Lundqvistillä, että tahtoisi ottaa tuon tilanteen uudestaan vaikka eniten syyttävää sormea pitää kyllä osoittaa puolustajaa kohtaan joka Jokisen jätti vapaaksi. 3-0 maali oli vain kosmetiikkaa, mutta täytyy olla iloinen, että se osui Malkinille. Hyvä taistelu Girardia vastaan ja kiekko maaliin. Toivottavasti siitä saa lisävirtaa game 3:n.

Ottelun ehkä ykköshahmo oli mielestäni vastustajan maalivahti. Lundqvist esitti kyllä niin paljon isoja torjuntoja, että Rangersin pitäisi hävetä esitystään kun jäivät ilman mitään palkintoa tuollaisten torjuntojen jälkeen. Jos Penguinsilla olisi tuollainen maalivahti Stanley Cup olisi välttämättömyys. Ykköshahmo tittelistä kovinkaan kauas ei voi jättää Crosbya vaikka tämä pisteettä jäikin. Nyt oli pelissä jo sitä draivia mitä Hart -voittajalta vaaditaan. Ennen kaikkea tasapainoinen esitys jokaisella osa-alueella. Joku jo ehtikin kirjoittamaan, niin olen samaa mieltä siitä, että tuo on se tapa millä joukkoja pitää johtaa.
 
Viimeksi muokattu:

Chipa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura ja New York Rangers
Ei mikään ihmeellinen suoritus Pensiltä, mutta Rangersin puolella vain yksi kaveri tuli pelaamaan tänään. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita nimeä. Kaikki ottelut mukaan lukien Rangersilta näiden pleijareiden heikoin esitys. Naurettavaa miten joukkue ei kykene millään siirtymään kahden voiton johtoon pleijareissa. Tiedä painoiko jaloissa tiukka ottelutahti, mutta täysin luokaton suoritus. Ei ainakaan helpota yhtään, että ensi yönä pelataan jo Gardenissa. Omalla tasollaan Rangers on vahvempi jokaisella osa-alueella, paitsi senttereissä ja erikoistilanteissa. Mutta ei vaan riitä puolivaloilla pelaaminen näissä kekkereissä.

Nashia nimitetään jo Waldoksi eri sivuistoilla ja twitterissä, kun herra tuntuu olevan aina kadonneena peleissä.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Hei mitä täällä tapahtuu? Nyt tuo joukkue näytti about kaikilta osapuoliltaan siltä, miltä tuon joukkueen olisi pitänyt näyttää koko kauden alusta aina tähän peliin. Crosby pelasi kuten kapteenin pitää, Malkin, Letang ja Kunitz olivat hyviä. Neal kävi hämmentämässä peliä, joskin saisi alkaa osumaan maalipuiden väliin hiljalleen jo. Fleury loisti maalilla ja oli myös hyvin pelannutta virkaveljeään parempi.

Tästä on helvetin hyvä jatkaa, kunhan pelaajat pitävät tuon menon kentällä tulevissakin koitoksissa.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Hieno matsi kertakaikkiaan!

Nyt kun Bylsma on valinnut sen nykyaikaisen ihmisläheisen valmennustyylin, niin toivottavasti mies antaa koko porukalle nyt kehuja aiheesta ja luo uskoa siihen tekemiseen. Kun tuolla esityksellä jatketaan ja saadaan vielä jengi kelaamaan, että tällä tasolla kun jatketaan niin hyvin menee, niin tässähän voi alkaa elättelemään varovaisia toiveita pitkän kevään suhteen.

Noh, yksi peli on yksi peli ja Rangers tulee aivan varmasti kovaa päälle Madison Square Gardenilla. Lisäksi Henkka antaa joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittoon. Nyt ei todellakaan ole varaa nostaa jalkaa kaasulta - jotain mikä on ollut koko kauden Penguinsin perisynti. Tasaisuus on puuttunut lähes kokonaan.

Sitä suuremalla syyllä nyt kova tiimihenki päälle ja pidetään ne surffailut ja fleguilut poissa!
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Upea matsi, Penguins oli jokaisella osa-alueella vierailijoita parempi ja vain Lundqvist piti Rangersin pelissä mukana aina kolmannen erän loppuun saakka. Oliko Penguinsin huonoutta maalipaikoissa vai Lunkan hyvyyttä? Ehkä molempia, onhan tuo King-Henrik aivan mieletön mokke. Crosby oli varmaan se kentän paras pelaaja, tosin eipä tuolla juuri kukaan huonosti pelannut kotijoukkueelta.

Omalla tasollaan Rangers on vahvempi jokaisella osa-alueella, paitsi senttereissä ja erikoistilanteissa.

Vai silleen, kumma ettei se näkynyt pitkässä runkosarjassa millään muotoa ja tuskin tulee tässä sarjassakaan näkymään. Pidän molempia joukkueita suht tasaväkisinä.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Vai silleen, kumma ettei se näkynyt pitkässä runkosarjassa millään muotoa ja tuskin tulee tässä sarjassakaan näkymään. Pidän molempia joukkueita suht tasaväkisinä.

On siinä viestissä perää. Etukäteen sentterit ja erikoistilanteet olivat Penguinsin kulmakiviä, kun Rangersilla on tasaiset ketjut, hyvä alakerta ja loistava maalivahti. Nyt kuitenkin minusta Penguinsista vähän yllättäen Sutterin kenttä on ollut jatkuva uhka hyökkäyspäässä ja tuttuun tapaansa luotettava puolustussuuntaankin joten väite hyökkäyksen kapeudesta voidaan sivuuttaa jos Crosby ja Malkin pystyvät jatkaa tämän iltaisella tasollaan. Pens-puolustus on kiekollisesti taitavampi, mutta Rangers-tyyliin heidän pakit ovat varmempia omassa kenttäpäädyssä. Kuten sanoit, vaikka miten päin näitä vertailee niin aika tasaväkisiä ovat. Kumpikin hyviä omilla erikoisalueillaan.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Hieno tasonnosto koko joukkueelta, enää ei nukuttu eikä oltu haluttomia.

Nyt tosiaan oli niin hyvä matsi kautta linjan, että voi kyllä hyvillä mielin sanoa että paras playoff-matsi Pingviineiltä koko keväänä.

Vaikka sinne Rangersin maaliin ei tahtonut upota mielenrauhaan oikeuttavaa maalimäärää ennen kolmannen loppuminuutteja, niin hienosti jaksettiin painaa päälle ja samalla pelata varmaa puolustuspeliä. Jotenkin huokui lävitse se, että nyt Penguins uskoi itseensä (ja voittoon) koko pelin ajan ja hermokontrolli oli hyvin hallussa.

Jos tällä lailla pelataan myös ensi yönä Rangersin vieraana niin voitto ja kotiedun takaisin rosvoaminen on täysin perustellusti otettavissa!

Sidille myös nyt iso hatunnosto siitä, miten asenne ja voitontahto olivat kokeneet huikean parannuksen edellisestä pelistä, tästä on taas hyvä jatkaa!
 

Pengu

Jäsen
GAME 2: Rangers @ Penguins 0-3

Olipas upea ottelu ja voitto! Sarja tasoihin! Penguins tuli peliin juuri kuten saattoi odottaa, täysillä ja täysin eri ilmeellä. Valitettavasti jäähyltiin siinä alussa, mutta kyllä näki heti että voitto tänään haetaan kotona! Peli oli aikalailla alusta loppuun hallinnassa, eikä Rangers saanut otetta oikein missään kohtaa peliä.. Paikkoja saivat luotuja ja hyviäkin, mutta sen pidempää hallintaa tai pyörityksiä en muista heidän saaneen.

Fleury pelasi loistavan pelin! Hänelle kyllä suo tuon nollapelin, ja näytti siinä taas vihaajilleen. Toki, pääsi helpommalla kuin Lundqvist toisessa päädyssä, mutta on turha vähätellä Fleuryn hienoa peliä. MAF venyi silloin loistotorjuntoihin, kun sitä vaadittiin, ja mies pelasi maalilla erittäin varmasti, upeaa nähdä! Lundqvist oli sitten ainoa syy, miksi lukemat olivat noinkin pienet, piti Rangersia kyllä pystyssä. Lopussa alkoi mielestäni näkyä hieman väsymystä, ja toivottavasti tänään tulitetaan paljon häntä kohti kiekkoja.

Molemmilta maalivahdeilta loistava peli.

Kapteeni astui nyt esiin, ja asenne oli aivan eri kuin viime pelissä. Tehot ja maali jäi toki puuttumaan, mutta kyllä ne sieltä perästä vielä tulevat tuolla asenteella ja pelillä.

Ei plussia tai miinuksia tästä pelistä. Koko joukkueelta niin loistava esitys, ja jokainen pelasi hyvän pelin.

Homma jatkuu jo tänään MSG:llä, ja toiveissa olisi ryöstöretki kahdessa seuraavassa pelissä. Toivottavasti jatketaan samaa peliä mihen eilen jäätiin, vain paremmalla viimeistelyllä.

LGP!
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Kuriositeettina täytyy mainita Brad Richardsin toiminta ylivoimalla. Mies ei oikeastaan tehnyt muuta kuin koitti aivan koko aika ampua sieltä vasemman (maalivahdista päin) aloitusympyrän hujakoilta lämärillä. Siis ampui aivan koko aika, vaikka neliö ei ollut edes liikkeessä. En tiedä mikä tuon pointti oli.

Tästä käytiin lounaalla palstaveljen kanssa keskustelua ja syynhän on pakko olla se että MAF ei saa noita suljettua vaan kaikki rintaan ja olkaan suuntautuneet pomppivat eteen.

Koosteessa oli pätkä jossa kolme perättäistä taisi pomppia mutta kun eivät saaneet ukkoja kakkoskiekkoihin. Suuri osa vedoista vielä tuohon rintaan / olkapään alueelle räpylän puolelle.
 

Le Dang

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Jotenkin epäuskoista, että Penguins onnistui itse murtamaan vastustajan selkärangan 3min ennen loppua. CBJ-sarjassa joka kerta homma hoidettiin juuri päinvastoin. Tulos olisi ollut kyllä huomattavasti rajumpi, jos Lundqvist ei olisi ollut jälleen kerran huikealla pelipäällä.

Vitalelta, Gibbonsilta ja Bennettiltä ei kyllä energia näytä loppuvan kesken. Gibbons etenkin on kasvattamassa huikeaa pudotuspeli-imagoa.

EDIT:

Vaikka Malkinin kone on ehtinyt jo yskähdellä tosipeleissä, niin kovalla prosentilla mies on pisteitä iskenyt. 8 peliin tehot 4+6, eli poffien pistepörssin 3. sija.

Yllättävää on myös, että Jussi Jokisella on kasassa 4+3, kun saman ketjun todellisella sniperilla Nealilla on vaivaiset 2+1. Kumpikin on pelannut ainoastaan kakkos-yv:ssä. Paul Martinin +9 on myös komeaa katseltavaa; ei ole tainnut juurikaan pelata ykkösen takana..
 
Viimeksi muokattu:

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Penguis pelasi erittäin vahvasti koko ottelun ja rangerssilla ei käytännössä ollut paikkoja ottelussa. Jos pens pystyy pitämään saman menon päällä niin sarja päättyy 4-2 pingviinilauman voittoon.
Ensi yön peli olisi tärkeä voittaa, koska sillä saadaan takaisin kotietu ja näin ollen paremmat asetelmat sarjan ratkaiseviin peleihin.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Saihan kapu sen maalin viimein. Jatkoi Fleuryn kanssa arvostelijoiden hiljentämistä. Alkaa näyttää, että pystytään seuraavalla kierroksella oikeasti pistämään Bostonille kampoihin.
 

Mad Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Francis#10
Maalista huolimatta Sidille, mikä oli todella tärkeä, niin ei ollut niin väkevä esitys meidän ykkösketjulta, kuin game kakkosessa. Siinä ketju dominoi peliä molemmissa päissä ja toivonkin, että nimenomaan se työmoraali jatkuu jatkopeleissä. Ei ole yhtään varaa nostaa jalkaa kaasulta ja selkää pystyyn.
0-2 voitto oli enemmän MAFin näytöstä ja hyvyyttä. Aivan loistavaa.
 

kaspeerk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Pittsburgh
Kuka olisi uskonut, että MAF pelaa back-to-back nollat. Eiköhän viimeistään nyt jokainen voi luottaa häneen. Captain Sidkin saanut vihdoin sen kauan kaivatun maalin ja Jokinenkin jatkaa tehoiluaan. Hieno tiistaiaamu!

Pakko kyllä tosin sanoa, että on tuo sarjajärjestelmä vähän kohtuuton Rangersia kohtaan, 5 matsia 7 päivään on kuitenkin raskasta, vaikka pleijareissa ei niin sanotusti saisikaan tuntea väsymystä. Peräkkäiset pelipäivät erityisesti ihmetyttää.
 

Stringer B.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Propsit Fleurylle, mutta eivät nuo kentät nyt vaan oikein toimi Pensillä. Rangers oli jälleen huono - ei mitään suurta puskemista nähty, vaikka vedot olivat ylivertaisesti Rangersille. Oli kaiken kaikkiaan tylsä ottelu.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Koska en pelejä pystynyt katsomaan täytyy tulla tänne kysymään. Onko noi Fleuryn nollapelit olleet enemmän hänen hyvyyttään vai vastustajan huonoutta? Eli onko Rangers ollut ihan lapanen hyökkäyksessä vai olisiko MAF saanut vihdoin päänsä kuntoon? Hörppyjä on tuntunut vieläkin tulevan luvattoman paljon.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Koska en pelejä pystynyt katsomaan täytyy tulla tänne kysymään. Onko noi Fleuryn nollapelit olleet enemmän hänen hyvyyttään vai vastustajan huonoutta? Eli onko Rangers ollut ihan lapanen hyökkäyksessä vai olisiko MAF saanut vihdoin päänsä kuntoon? Hörppyjä on tuntunut vieläkin tulevan luvattoman paljon.

Sekä että. Fleury on pelannut Columbus-sarjan neljännen ottelun sulamisen jälkeen erittäin hyvin (pelasi toki hyvin jo ennen sitä synkkää viiden minuutin jaksoakin). Kaikki kunnia siitä Fleurylle, että pystyi kasaamaan itsensä tuon ottelun jälkeen. Sitä ei olla aiempina vuosina nähty, eikä sitä siinäkään ottelussa nähty sen ensimmäisen virheen jälkeen. Sai ihan aiheesta paljon kritiikkiä osakseen silloin. Näyttänyt kuitenkin sen pelin jälkeen että ne urheilupsykologilla käynnit ovat tuottaneet sittenkin tulosta ja ollut erittäin hyvä sen jälkeen. Pelaa ehdottomasti parhaita playoffejaan sitten kevään 2009. Toivottavasti hyvä vire jatkuu vielä pitkälle kesäkuun puolelle.

Fleuryn otteissa näkyy selvästi tuo aiempaa rauhallisempi ote, ja esimerkiksi maalin taakse ei ole lähtenyt tuon yhden virheen jälkeen paljoa vaan pysynyt tiukemmin maalillaan. Hyvä niin sillä ei tuo mailapeli todellakaan kuulu tämän vahvuuksiin. Fleury on siellä tuttuun tapaansa kuitenkin antanut aika paljon irtokiekkoja eteensä, mutta Penguinsin puolustus on nyt kahdessa viimeisessä pelissä ollut todella tiivis maalinsedustalla ja siellä on lähes järjestäen ollut ensimmäisenä kaksi-kolme Penguins-pelaajaa poimimassa ne irtokiekot talteen. Rangers ei ole tarpeeksi hanakasti päässyt niihin ripareihin kiinni ja muutenkin maalinedustalla ollut selvästi esimerkiksi Columbusta heikompi. Eli ei se Rangersin hyökkäys todella mitään terävää ole ollut, ja etenkin ylivoima aika onnetonta. Fleuryllä on suhteellisen helppo työ ollut siellä maalinsuulla, vaikka tänäänkin sai torjua paljon kiekkoja. Tolpat pelastivat pariin otteeseen ja teki se Fleury myös kasan tärkeitä torjuntoja siellä. Eli siis Fleury on pelannut erittäin hyvin siellä, ja samalla se Rangersin hyökkäyspeli on ollut melko aneemista.

Tärkeä vierasvoitto sieltä tuloksena viime yöltä ja kotietu takaisin. Kapteeni sai viimein pudotettua sen apinan selästään. Erittäin tärkeä onnistuminen tälle. Jokinen jatkaa pisteiden keräämistä, ja nyt seitsemän pelin mittainen putki päällä ja yhteensä pisteillä kahdeksassa tähän astisista yhdeksästä ottelusta. Keskiviikkona sitten jatkuu.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins, Peliitat
Pakko kyllä tosin sanoa, että on tuo sarjajärjestelmä vähän kohtuuton Rangersia kohtaan, 5 matsia 7 päivään on kuitenkin raskasta, vaikka pleijareissa ei niin sanotusti saisikaan tuntea väsymystä. Peräkkäiset pelipäivät erityisesti ihmetyttää.

Tässähän on kaiketi kyse siitä että Madison Square Garden on buukattu liian täyteen tapahtumia ja matsit oli pakko ujuttaa sinne missä tilaa oli, joten huonoa organisointia siellä päässä. Toki myös Flyersin hoiteleminen nopeammin pois tieltä olisi tuonut lisälepoa.

Kohtuuttomasta aikataulusta siis lienee turha puhua, armoton se kyllä on.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Maalista huolimatta Sidille, mikä oli todella tärkeä, niin ei ollut niin väkevä esitys meidän ykkösketjulta, kuin game kakkosessa. Siinä ketju dominoi peliä molemmissa päissä ja toivonkin, että nimenomaan se työmoraali jatkuu jatkopeleissä.

Minusta ykköseltä edelleen hyvä peli. Kunitzilla oli jälleen läpiajo, Crosbyn maali.. Vieraspelissä harvemmin ihan samanlailla dominointi onnistuu kun kotiluolassa joten pitää suhteuttaa peliesityksiä.

Kuka olisi uskonut, että MAF pelaa back-to-back nollat. Eiköhän viimeistään nyt jokainen voi luottaa häneen.

Sanotaan, että tällä hetkellä näyttää hyvältä. Kuitenkin liiallinen luottaminenkin tuntuu riskaabelilta. Ei sitä tarvitse kun nyt sulaa ja kukaan ei muistele enää esimerkiksi näitä kahta nollapeliä. Edelleen se riski on siellä minusta olemassa. Mutta tosiaan nyt on niin varman näköistä työskentelyä tolppien välissä kun se kaikki ryntäily on poissa. Eilisen matsin jälkeen joku kirjoittelikin, että Rangersit ampuvat tuohon rintaan ja olkapäiden seudulle koska niistä tippuu reboundeja niin seurasin tuota vähän tarkemmin tänään. Nyt ne kiekot jäivät huomattavasti paremmin kiinni sieltä ylempääkin, jalat toimivat tuttuun tapaan ja räpylään jäi ainakin yksi keskivertoa komeampi heilautus. Ei voida missään nimessä sanoa, että yksinomaan Fleury tämän voiton ryösti, mutta oli parempi kun vastustajan maalivahti. Tolpatkin toki olivat jälleen jeesaamassa. Taisi kolmasti kuulua kilahdus Fleuryn takaa, mutta mitä kauemmin ne pomppivat ulos niin sitä tuskallisempaa tulee Rangers-pelaajille maalin teko.

Lundqvistillä ei ollut ihan yhtä maaginen ilta kuin Pittsburghin jälkimmäinen kamppailu ja siitäpä se ero sitten joukkueiden välille muodostui. Ennen Crosbyn maalia oli jo aiemmin sujahtaa yksi laukaus puikoista, muistaakseni Sutterin toimesta, ja sitten el capitano näytti miten se ammutaan sisään. Kyllä siinä varmaan joku apina lähti harteilta vaikka tuuletus olikin aika hillitty. Jokinen sitten näytti läpiajotilanteissa mm. Kunitzille ettei se maalin tekeminen läpiajosta niin vaikeaa ole.. Käsittämätöntä miten monta kertaa tuo sama kikka toimii. Jokisen eleettömyys saa sen näyttämään kovin helpolta. Jussin siirto- ja sopimuskuvio näyttää muuten päivä päivältä vaan paremmalta kun noita otteita ja tehopisteitä tuijottelee.

Malkinilla vähän tänään hiljaisempaa, mutta eipä tarvinnut vielä herättää nukkuvaa karhua. Parempi säästää ne beast modet niihin hetkiin kun ollaan oikeasti umpikujassa.

Tärkeää oli saada heti vierasvoitolla kotietu takaisin ettei jäänyt kummittelemaan.
 
Viimeksi muokattu:

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Aika samanlainen ottelu edeltävän kanssa. Rangers jälleen onnistui tekemään hirvittävän määrän virheitä ja olemaan tehoton ja aika aseeton hyökkäyspäässä (mistä toki osa "kunniasta" kuuluu Penguinsille).

Penguinsin molemmat maalit tulivat aivan selkeistä virheistä ja pääsipä Kunitzkin läpiajoon samanmoisen johdosta. Mielestäni virheiden määrä ei Flyersia vastaan ollut lähelläkään tätä luokkaa. Eikä Penguins kyllä mitenkään erityisemmin painostavammin tms. pelaa Flyersiin nähden, että sekään asiaa suurelta osin selittäisi.

Rangers tarvitsee nyt noiden ykköspyssyjen heräämistä. Zuccarello on ainoa hyökkääjä, joka tuntuu jotain saavan aikaan, muut vaeltelevat aika varjojen mailla.
 

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins
Rangers tarvitsee nyt noiden ykköspyssyjen heräämistä. Zuccarello on ainoa hyökkääjä, joka tuntuu jotain saavan aikaan, muut vaeltelevat aika varjojen mailla.

Minä olen kyllä tästä vähän eri mieltä. Osat vaihtuivat siinä suhteessa päittäin minun nähdäkseni, että Zuccarello (ja Richards) oli tässä pelissä varsin hampaaton kun Nash ja St. Louis nostivat tasoaan huomattavasti vaikka toki edelleen ovat äärettömän kaukana siitä, missä heidän tasoisten ukkojen pitäisi tässä vaiheessa olla. Benoit Pouliot pelasi jälleen hyvän pelin ja pääsi kilauttamaan kerran tolppaakin. On alati vaarallinen hyökkäyspäässä ja on ehkä Rangersien oma Sutter. Stepan ei kyllä tällä hetkellä erotu kentältä juuri mitenkään, vaikka varmaan fanit odottivat tältä paljon enemmän. Olisi ihan mielenkiintoista kuulla Rags-faneilta miten nämä arvostelisivat pelaajiaan paremmuusjärjestykseen kun heillä siihen kompetenssi riittäisi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös