Pirjetän Lasse Pelicansissa

  • 20 120
  • 44

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Eiköhän uudelle "ykkössentterimme" Lasse Pirjetä ole ihan oman ketjun arvoinen. Jos ei vielä, niin ainakin toivottavasti syksymmällä.

Ensimmäiset ajatukseni Lassen tulosta Pelicansiin olivat kielteiset. Pari päivää kun Lassen uraan ja pelaamiseen on tarkemmin tutustunut, niin ei tämä nyt niin pahalta enään kuulostakaan. Laiska-Löysä-Lepo-Lasse lempinimetkin ovat NHL-reissun jälkeen taakse jäänyttä elämää ja onhan Lasse meriiteiltään jo sen luokan peluri, että tuo pitäisi ottaa kiljuen vastaan.

Joku tässä Lassen hankinnassa kuitenkin hiertää, jotta tässä pystyisi täysin olemaan tyytyväinen. Ehkä kuitekin jotain värikkäämpää (mahdollisesti ulkomaaalaista) ykkössentteriä odottelin ja siihen verrattuna Lasse tuntuu tylsältä. Tosin Pelicansin pelaajahankintapolitiikka on aina ollut tylsää ja nämä tylsät jätkät ovat yleensä myös suht' varmoja tapauksia.

Uskon, että Lassekin kokee Pelicans-taian ja paukutta Jarnan ja Sopas Vilin rinnalla +40 pinnaa. Jotenkin herättää ennakolta hyviä tuntemuksia kahden kädellisen tornin ja Jantusen yhteistyö. Silmissäni näen jo ne kulmamylläkät ja yrjöpyörät.

Ja päästiinhän tässä kyykyttämään Kärppiäkin ja he joutuivat tyytymään Vesa Viitakoskeen. Lasse haistaa laadun. Loppuun vielä Lassen Hockeydb profiili, kuten näissä ketjuissa aina asiaan kuluu:

http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdisplay.php3?pid=22927
 
Minusta Lasse ei ole yhtään tylsä pelaaja. Viime Kärppä visiitillä oli erittäin viihdyttävä katsoa kun iso mies painoi vastustamattomasti maalille kiekon kanssa vaikka miestä roikkui mailat kainalossa perässä enemmän kuin laki sallii.

Jos mies on saatu parsittua rikkonaisen edellisen kauden jälkeen kuntoon ja jos asenne ja ennekaikkea laiska harjoitteluinto saadaan kuntoon niin väittäisin tämän kevään kovimmaksi siirtouutiseksi tähän asti.
 

Toleranssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mielestäni erittäin fiksu hankinta Pelicansilta. Iso ja vahva eli voidaan profiloida voimahyökkääjäksi. Osaa laukoa ja toivottavasti aloittaa. Lassen omien puheiden perusteella motivaatio kunnossa. Jokseenkin sellainen pelaaja, jonka perään moni huuteli jo viime kaudella...ei voi olla kun tyytyväinen.
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
– Olen ollut niin paljon loukkaantuneena, että mietin, mistä saisin uuden nosteen uralleni. Pelicans oli näistä vaihtoehdoista ylivoimaisesti paras.

– Valmennus oli myös vahva tekijä päätöksessä. Aravirta on tuttu mies, joten täällä tiedän jo etukäteen, mitä minulta vaaditaan ja mitä minä saan, Pirjetä kuvaili.

Tollaset jutut on aina mukavaa luettavaa.

Kyllä Pirjetän kova lyöntilaukaus on muistissa, vaikkapa World Cupin ajoilta. Tärkeää mielestäni on, että nuo Lassen pelatut ottelut ovat nimenomaan keväältä ja mies on nyt jo jollei täydellisessä pelikunnossa, niin hyvässä. Tässä on kesä aikaa treenata, vaikka Jantusen kanssa Espanjassa pohjat kuntoon ja syksyllä sitten lyödä luita epäilijöiden kurkkuihin. Itsekin kuulun näihin lieviin skeptikkoihin Pirjetän suhteen. Mies on ollut pari kautta vähän sivummalla Suuresta Kiekkosilmästä.

Siinä mies on oikeassa, että parempaa paikkaa ei ainakaan Suomesta tällä hetkellä löydy, mistä saada uralleen uutta nostetta.

Shejbal laitto hyvää matskua tossa yllä Pelsujen hankintapolitiikasta. Niinku Shejbal, myös minä odotan innolla etenkin näiden huojuvien tornien (Sopanen-Pirjetä) yhteistyötä. Kolmikko Jantunen-Pirjetä-Sopanen ei välttämättä ole ensi kauden ykköstrio puolustamisessa, mutta toisessa päässä saattaa tapahtua.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Sen tied'ne, ett' Lasse on varmasti hyv[ss' kunnossa.

Tähän liittyy "hauska" anekdootti. Iso-Lasse kellotti viime kesänä Malmössä paskimman 3000 metrin ajan, iso ukko kun on. Onko siis paskassa kunnossa saapuessaan jononjatkeena maaliin vihoviimeisenä? No ei, sillä sama jumboaika olisi ollut Turun Palloseurassa TOP 5 -materiaalia mukaanlukien 132-165 cm pelaajamme!
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No niin. Lasse on nyt pelannut ensimmäiset ottelunsa runkosarjassa ja suurta ihastusta mies ei ole vielä kansan keskuudessa herättänyt. Totta on, että kiikarit ovat vielä tilastoissa, mutta niinpä ne on kaikilla muillakin paitsi Sopas Vilillä. Monet haikailevat jo Lopin perään, mutta minä en ja en tule kaipaamaankaan.

Pirjetä eroaa Lopista lähes täydellisesti ja on tyyliltään sellainen sentteri, joihin Lahdessa ei olla totuttu. Pirjetä ei ole, eikä ole ollut, eikä tule olemaan mikään kiekkollinen taikuri, joka pyörittää omat ja vieraat solmuun. Lasse on ennenkaikkea suoraviivainen jyrä, joka rynnii voimalla ja paukuttaa painavalla laukauksella kiekkoa pussiin. Pelaa puolustuksen tunnollisesti ja hoitaa aloituksia himaan.

Nyt pitäisi Jantusen ja Sopasenkin sisäistää, että enään ei ole Loppi rinnalla ja samat kuviot eivät enään toimi. Jarnan ja Sopasen pitäis nyt toimia enemmän pelintekijöinä kuin aiemmin. Lasse toimii sitten hyökkäysten päättäjänä ja tilantekijänä. Lassen pitäisi taas sisäistää, että häneltä odotetaan sitä röyhkeää maalia kohti pelaamista ja häneltä odotetaan myös tehoja. Ei voi vain katsella vierestä mitä Jarna ja Sopanen säätävät, vaan pitää ottaa myös itse vastuuta ja pyrkiä ratkaisuihin. "Ykkössentteriltä" odotetaan myös "ykkössentterin" otteita, joten tulosta on alettava pikku hiljaa tulla. Kauppila kokeilisi varmaan hänkin mielellään Jantusen ja Sopasen välissä.
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
HPK-ottelun kolmannessa erässä alkoi Pirjetässä näkymään piristymisen merkkejä. Kiekko alkoi pysymään mukana ja syötötkin napsuivat paremmin kavereitten lapaan. Suurin kohennus tapahtui aloituksissa. Tähän mennessä Pirjetä voitti aloituksia todella vähän, mutta viimeisessä erässä Lasse kaapi lähes joka aloituksen omilleen.

Toivottavasti noususuhdanne jatkuu ja tällä viikolla Pirjetä komeilisi jo tehotilastoissakin. Luottoa Pirjetään vielä löytyy.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Kyllä se Pirjetän Lasse siitä vielä vauhtiin lähtee. Taitava pelaajahan on kyseessä ja koko on hänellä todella suurta plussaa. Katsellaan nyt 5 ensimmäistä peliä ennen kuin aletaan pelaajia syytellä. Kyllä se joukkue siitä yhteen hioutuu, ainakin toivottavasti. Muutenkin koko maalinteko on ollut aika takkuista. Toivottavasti tämän illan Kärppä-matsissa tulee onnistumisia, viimeisen voiton kaltaista 1-0 peliä en toivoisi.

PS. Toivottavasti maanantain McDonalds reissu antoi Pirjetälle voimia ;)
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Tämän Pelicansin sivuilta bongatun uutisen mukaan Lasse löytäisi itsensä lauantaina laiturin tontilta. Siellähän mies veti ilmeisesti jo Kärppiä vastaan kolmannessa erässä. Mielenkiintoiseksi homman tekee että keskelle mietitään Kaken sijasta Leo Komarovia. Erittäin outo kokeilu mutta en oikeastaan nää mitään syytä miksei tämä ketju voisi toimia. Lasse ei todellakaan ole niin huono miltä on nämä kolme ensimmäistä peliä näyttänyt.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Kyllä se Pirjetän Lasse siitä vielä vauhtiin lähtee. Taitava pelaajahan on kyseessä ja koko on hänellä todella suurta plussaa. Katsellaan nyt 5 ensimmäistä peliä ennen kuin aletaan pelaajia syytellä.
Eli tiistain jälkeen voidaan alkaa syyttelemään... Kohtuullisen pitkä tie Läsällä ollakseen vielä tämän kauden aikana joukkueen hyökkäyksen liideri ja palkkansa arvoinen. Pelaajatyyppinä kyllä sellainen jota ykkössentteriksi on kaivattu, mutta ei juuri muuten. Sitä lujaa laukaustakaan ei olla nähty vielä ollenkaan. No, Loppia ei sentään tällä hetkellä ole ikävä koska mies on telakalla, muuten ehkä olisikin. Ensimmäisestä lehdistötilaisuudesta lähtien Pirjetä on ollut olemukseltaan apaattinen ja ylipainoinen hissukka jonka lasittunut katse jättää varmasti jokaisen kiekkojännärin kylmäksi. Neljännesfinaalit alkavat 13.03., eli tasan 6kk on aikaa leipoa haamusta voittaja.
 

Hockey-65

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lasse ei todellakaan ole niin huono miltä on nämä kolme ensimmäistä peliä näyttänyt.
Oikein, Lassella sattui kuntopiikki heti tuohon avaukseen ja on oikeesti vielä huonompi kuin miltä näytti. Kädetöntä koomailua vailla mitään ajatusta, hän ei kerta kaikkiaan tiedä mitä kiekon kanssa tekisi. Pelicansin turhin hankinta, Guilletin jälkeen.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Joo, laiska Lasse HeKiin, jos nyt edes sinne kelpaa. Tuommoisessa kunnossa miehellä ei ole mitään käyttöä Pelicansissa. HeKistä sitten vaan Rohtla tai Rinkinen kehiin. Sitten Pirjetä takaisin, kun alkaa peli maittaa ja tehoja tulla. Mielestäni voisi kyllä harkita muutaman muunkin pelaajan lähettämistä HeKiin, mutta annetaan sällien jatkaa vielä muutama peli ja katsotaan sitten.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Lasse on osoittautumassa siirtomarkkinoiden isoimmaiksi ja kalleimmaksi pummiksi. Lassen ongelmat tiedettiin, mutta kukaan ei varmaan odottanut Lassen olevan noin huono kauden alkaessa. Ongelma Pirjetän kanssa on kohtuullisen kallis pahvi, joten ainoa tie on toivoa jostain Lasseen virtaa ja voimaa tai muuten Lasse päättää kauden Lahdessa tehoilla 3+6. Toinen vaihtoehto on, että joku Tanskasta mielenhäiriössä haluaa Lassen sinne. Voisiko joku auttaa meitä?
 

Iippo31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Monta
Ihme surffailua.

Kyllä ainakn minun silmissä Lasse on aina ollut vain ja ainoastaan surffailija. Itse aavistelin Pelicansin suurimmaksi ongelmaksi maalivahtiosastoa, mutta ilolla olen katsellut Hovisen loistavia pelejä. Loppia ei Pirjetästä pitänytkään tulla, mutta se että kaveri on näin huono on yllättänyt. Canalplussan haastattelussa näkyi todellinen kaksoisleuka eli ei Lasse kunnossa ole...samaa on valitettavasti osoittanut jo ennestään huonon luistelun painuminen käsittämättömän huonoksi. Myyntiin vaan jos joku ottaa!
 

Pelikaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lasse on osoittautumassa siirtomarkkinoiden isoimmaiksi ja kalleimmaksi pummiksi. Lassen ongelmat tiedettiin, mutta kukaan ei varmaan odottanut Lassen olevan noin huono kauden alkaessa. Ongelma Pirjetän kanssa on kohtuullisen kallis pahvi, joten ainoa tie on toivoa jostain Lasseen virtaa ja voimaa tai muuten Lasse päättää kauden Lahdessa tehoilla 3+6. Toinen vaihtoehto on, että joku Tanskasta mielenhäiriössä haluaa Lassen sinne. Voisiko joku auttaa meitä?

Ei vielä täysin tyrmätä, vaikka tahmealtahan se tällä hetkellä näyttää. Ensiksi Pirjetä pois ykkösketjuista sotkemasta muitten otteita. Takaisin ehkä myöhemmin jos ja kun tehot löytyvät. Loppia tässä alkaa tulla pikkuhiljaa ikävä. Löysähän se oli Loppikin, mutta pelaamisessa oli jokin järki.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olen ollut odottavaisella kannalla Lassen suhteen ja uskonut, että kyllä se sieltä tulee. Mutta kohtaa alkaa usko pikku hiljaa loppumaan, kun mitään edistystä ei ole havaittavissa, ja varmaa on ainakin se, että sentterinä Lasse ei ainakaan tule täyttämään odotettua roolia. Laiturina Lasse vielä menettelee, mutta Pelicansin hankintaryhmä on epäonnistunut pahasti, jos "ykkössentteriksi" kaavailtua miestä pitää laiturina peluuttaa. Jos Pirjetä ei sentterinä pysty pelaamaan, niin uusi sentteri on jostain kaivettava.
 

Notsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans Lahde
Sen verran on jo parempia merkkejä ilmassa, että on jo muutaman kerran näyttänyt siltä että Läsää kiinnostais oikeasti pelata. Toki Läsä luopuu edelleen erittäin mielellään kiekosta ennen punaviivaa ja liukuu mahollisimman kaukana kontaktitilanteista, mutta eilisessä Ässä-pelissä teki poikkeuksen ja ajoi varsin päättäväisesti maalille pariinkiin otteeseen.

Itse uskon Läsän kuntoutuvan ja palaavan omalle tasolleen joulukuuhun mennessä, mutta onko siitä Pelicansille siltikään tarpeeksi hyötyä? Mikä on täysikuntoisen Lasse Pirjetän paikka Pelicansin joukkueessa?

Sopii noilla puukäsillä sentteriksi Aran pelisysteemiin kuin nyrkki leukaan, NOT.
Laituriksi? Kaken laidalleko? Kenties.. Tupe-Bobi-Jeppe ketjua ei tulisi lopullisesti hajottaa missään tapauksessa. Alemmissa ketjuissa Pirjetän tapaisesta/hintaisesta pelaajasta ole mitään hyötyä.

Tällä hetkellä on erittäin vaikea ymmärtää, mihin rooleihin Läsä ja Laivanupottaja-Kake on hankittu.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Vittu että piti tähänkin kaivoon rahat heittää, tulee ihan Toporowski mieleen koko hankinnasta. Entinen huippu ostetaan isolla rahalla rapakunnossa ja vaivaisena. No, olihan Lepola ne vähät pelit Malmössä pelannut melko tehokkaasti ja omien sanojensa mukaan pitkästä aikaa terve kesäkausi takana, mutta kun ei niin ei. Ensin jotain ns. pientä häikkää treenipeleissä, vähän aikaa nousukunnossa ja sitten taas jotain nivusvaivaa. Nyt mies on ollut jo 3 viikkoa "parantelemassa nivusta pelikuntoon". Tuntuu että Pelicansin loukkaantumisista tiedottaminekin on mennyt hivenen salamyhkäiseen suuntaan, varsinkin näiden nimihankintojen osalta. Pikkuvaivat paisuvat viikkojen huileiksi ja Nikkilän 5 jääharjoitustakin ovat vieneet jo viikkotolkulla.

Haluaako muuten joku arvioida Pirjetän tämän hetkistä palkka/tehopiste-suhdetta? :)

Ehdotan kukittamista ennen pelin alkua sitten jos/kun Lasse johonkin Pelicanin otteluun osallistuu.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Mites Lassen saikku-kuulumiset tänään Canalin lähetyksessä, anyone? Ens viikolla vähän palauttelua Haakanan Kassun mökillä Levillä ja sitä rataa? Tosipelien alkaessa on kyllä priimakunnossa, se on vissi se. Kumpainenkin.
 

nataS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Mites Lassen saikku-kuulumiset tänään Canalin lähetyksessä, anyone? Ens viikolla vähän palauttelua Haakanan Kassun mökillä Levillä ja sitä rataa? Tosipelien alkaessa on kyllä priimakunnossa, se on vissi se. Kumpainenkin.

Pienet vaivat haitaneet kuulemma jo harjoittelukaudella. Sitten alavatsassa joku revähti ja jouduttiin leikkaamaan. Maaottelutauon jälkeen pääsee taas treenaamaan. Näin tuo telkussa kertoi.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Mun mielestä Lasse näytti jäähallin baarin kankaalta katsottuna todella hyvälle erätauoilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös