Phoenix Coyotes (4) - Detroit Red Wings (5) Playoffs, Länsi, 1 kierros

  • 29 169
  • 127

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Phoenix Coyotes (4) - Detroit Red Wings (5) Playoffs 2010, Länsi, 1 kierros

On aika tosipelien. Huikean kauden pelannut Phoenix saa palkinnokseen ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle Detroitin. Phoenix pääsee aloittamaan playoff-sarjan kotona, mutta Arizonan hallissa on ollut tunnetusti paljon Wings-faneja Detroitin peleissä joten se siitä kotiedusta :D

Detroitin "katastrofikausi" ajoi joukkueen vasta lännen vitoseksi, mutta Olympiatauon jälkeen Detroit oli NHL:n paras joukkue.

Detroitin terveystilanne on erinomainen ja Phoenixillakaan ei ilmeisesti ole minkäänlaisia huolia tällä osastolla joten puntit on tasan.

Otteluohjelma(ajat ovat itärannikon joten suomi +7h):

Wed, April 14 10 p.m. Detroit at Phoenix
Fri, April 16 10 p.m. Detroit at Phoenix
Sun, April 18 3 p.m. Phoenix at Detroit
Tue, April 20 6:30 p.m. Phoenix at Detroit
*Fri, April 23 10 p.m. Detroit at Phoenix
*Sun, April 25 2 p.m. Phoenix at Detroit
*Tue, April 27 TBD Detroit at Phoenix

Runkosarja kohtaamiset:

OCT 22 (at Phoenix): Coyotes 3, Red Wings 2 (OT)
DEC. 14 (at Detroit): Red Wings 3, Coyotes 2
JAN. 2 (at Phoenix): Red Wings 4, Coyotes 1
JAN. 26 (at Detroit): Coyotes 5, Red Wings 4 (OT)

NHL.COM ennakko: http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=524970&navid=DL/NHL/home

TSN.CA ennakko: http://www.tsn.ca/nhl/feature/?id=20166

ESPN.COM ennakko: http://espn.go.com/nhl/playoffs/2010/matchup/_/teams/coyotes-redwings

Jatkaako Howard huippukauttaan playoffeissa? Mites Bryzgalov? Toimiiko Tippetin puolustusmuuri Wingsejä vastaan pitkässä sarjassa? Pelaako Ozzie enää koskaan? Sytyttääkö Doan Yotesit?

Tasainen ja vähämaalinen sarja tulee. Pistetään pakollinen Detroitti kuudessa.
 
Viimeksi muokattu:

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Jaahas Phoenix sieltä sitten tuli lopulta vastaan. Tasainen ja kova sarja varmasti tulossa ja vaikka vieraissa aloitetaankin niin en silti millään jaksa uskoa että tämä peli menisi 7 peliin.

2 ensimmäistä peliä pelataan Detroitin toisessa "kotihallissa"ja varmasti Detroit fanit saavat myös playoff peleihin hyvin lippuja ja kannatus vieraissakin on taattua.

Sarjan kannalta avausottelun voittaminen on yleensä merkityksetön ainakin omissa silmissäni mutta olisihan se hyvä että ainakin toinen noista peleistä voitettaisiin ja lähdettäisiin sitten varsinaiseen kotihalliin vähintään 1-1 tilanteesta.

Phoenixin maalissa on tulikuuma Ilja Bryzgalov joka voi olla todella vaikea ohitettava Detroitille mutta onneksi mies ei kuitenkaan ole kooltaan tyyliin näitä 2 metrisiä Pekka Rinteitä joita vastaan Detroitilla on aina silloin tällöin ollut vaikeaa.

Detroitille sarja 2-4.
 
Suosikkijoukkue
Red Wings since 1993, Mighty Ducks of Anaheim ;)
Mielenkiintoinen ottelusarja varmasti luvassa, mutta tuskin viihdyttävyydeltään tulee olemaan aivan huipputasoa. Detroit lähtee mielestäni selkeänä suosikkina sarjaan, mutta Kojoottien hyvä puolustuspeli ja kuuma Bryzgalov voivat kääntää asetelman nopeasti toiseksi. Pierre LeBrunin artikkelissa oli hyvänä pointtina voitot rangaistuslaukauskisan jälkeen, joka kääntää vaakakuppia entisestään Punasiiville.

"Not to take anything away from the Coyotes' wonderful season, but the fact remains they led the NHL with 14 shootout victories (Detroit had six)."

Pistetään Detroitille 2-4, Coyotesille voitot otteluista 2 ja 5 ;)
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Tästä sarjasta tulee kyllä erittäin mielenkiintoinen. Coyotesin kannalta ehkä se kovin, mutta voitettava vastustaja. Red Wingsin kausi on ollut repaleinen ja aikalailla 50-50 tilanteessa lähdetään sarjaan. Coyotesin puolella on tasaisuus ja tiettyjen pelaajien esiin nouseminen ja menestyminen runkosarjassa. Mikäli nämä pelaajat ja muutama avainpelaaja nostavat tasoaan, niin Coyotesin mahdollisuudet ovat todella hyvät.

Tähän hätään en suurempaa ennustusta en uskalla veikata. Usko ja toivo on kyllä Kojoottien puolella luonnollisesti ja toivon, että Coyotes vie 4-2 voitoin. Kävi miten kävi, niin kyllä tästä tasainen vääntö saadaan aikaan.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Detroit aloittaa samalla kokoonpanolla, millä on tullut viimeiset runkkariottelutkin pelattua. Eli:

Holmström-Datsyuk-Franzen
Bertuzzi-Zetterberg-Filppula
Cleary-Helm-Eaves
Draper-Miller-Williams
(Abdelkader, May)

Lidström-Rafalski
Kronwall-Stuart
Lilja-Ericsson

Howard
(Osgood)

Aika odotettua vaikka olisin kyllä toivonut Williamsille popcornin mussutusta. Ei miehestä mitään hyötyä playoffeissa ole, rankkareissa vetää ihan nättejä veivejä ja yvllä on hyvä laukomaan viivalta ensimmäisen pakin jalkoihin. Ei muuten ihan pystynyt Silmäväliä korvaamaan JWill. Abdelkader kehiin heti game 2:een!

Lähde

Sarjasta en nyt mitään ennakoita sen enempää osaa laittaa, tiukka sarja varmasti tulossa ja ratkaisu nähdään vasta game 6 tai game 7.

Pavel Datsyuk:
Viime vuoden playoffit menivät vähän heikohkosti, nyt olisi pakko parantaa, pystyykö?

Jimmy Howard:
0 playoff-peliä pelattuna ja huippurunkosarja alla, kestääkö kasetti?

Ilya Bryzgalov:
Ei ole muutamaan vuoteen pelannut playoffeja. Varmasti on paineita myös venäläiskassarilla, kestääkö?

Shane Doan:
Tehoton ollut ainakin maalimäärissä ja tehnyt olympiatauon jälkeen yhden (?) maalin. Pitäisi pystyä parantamaan vaikka löytyyhän sieltä tietysti muita maalintekijöitä.

Mitenkäs Coyotesin kolmos- ja neloskentät? Mikä on tilanne luotettavuuden kanssa, pystyykö yleensä pelaamaan nollanollaa? Pystyvätkö tekemään tehoja? Löytyykö kunnon rouhimisketjua? Kova luotto löytyy allekirjoittaneelta Detroitin kolmosketjuun. Williams syö luottoa nelosesta, kun ei se puolustuspelaaminen ole mikään vahvuus.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Kysytään nyt vaikka täällä lähinnä MM-kisoja ajatellen, että miten Korpikosken ja Nokelaisen kausi on sujunut noin muuten kuin pisteiden valossa? Nokelainenhan tuli vasta siirtorajalla, mutta miten päässyt joukkueeseen sisään? Kumpi näistä on isommassa roolissa, ja miltä miesten tulevaisuus organisaatiossa näyttää? Entäs roolit tämän playoff-sarjan kannalta?

Itse sarjasta veikkaan jatkoonmenijäksi kohtuullisen selkeästikin Detroitia. Toisaalta Phoenix on jo monta kertaa yllättänyt tällä kaudella, joten ei pidä laskea heitä ulos.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Pavel Datsyuk:
Viime vuoden playoffit menivät vähän heikohkosti, nyt olisi pakko parantaa, pystyykö?

Jos terveenä pysyy niin uskoisin Datsyukin parantavan olellisesti verrattuna viimekauteen. Eikös viimekauden pudotuspelit menneet osaltaan heikosti juuri loukkaantumisen tähden, ja siitä johtui vaisuus Blackhawks ja Penquins sarjoissa, jollen nyt aivan väärin asiaa muista.

Näkisin, että Coyotesin vs Red Wings sarjassa Wingsit on olennaisesti offensiivisesti parempi joukkue, joten Coyotesin mahdollisuudet lienevät siinä, että onnistuvat sumputtamaan riittävän hyvin ja Bryzgalov hoitaa sitten loput.

Mielenkiintoista myös nähdä kuinka nuoren Howardin "kuuppa" kestää pudostuspelipaineet vai tapahtuuko ikävä romahtaminen kauden tärkeimmällä hetkellä, ja jos tapahtuu niin onko Osgoodista korvaajaksi? En oikein usko, että on eli Howard on todellakin paljon vartijana tässä sarjassa tämän asian suhteen.

vlad.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Jos terveenä pysyy niin uskoisin Datsyukin parantavan olellisesti verrattuna viimekauteen. Eikös viimekauden pudotuspelit menneet osaltaan heikosti juuri loukkaantumisen tähden, ja siitä johtui vaisuus Blackhawks ja Penquins sarjoissa, jollen nyt aivan väärin asiaa muista.

Ihan oikein muistat. Mutta Datsyukin on pystyttävä parantamaan paljon sillä joukkueesta puuttuvat muuan Marian Hossa ja Jiri Hudler. No kova luotto on että pari Datsyukian maalia nähdään. Tottakai sitä viimeistelyä pitäisi hiukan parantaa viime peleistä muutenkin. Tuntuu, että esim Zeta ei viimeisissä peleissä oikein saanut sisään. No eiköhän Selke-veljekset hoida sarjan Wingseille.. Toivotaan!

(Toisaalta jos jollekkin muulle kun Wingseille pitää toivoa pitkää matkaa niin kyllä se olisi juuri Coyotes, joten Kojootteja alan symppaamaan mikäli jostain syystä Detroitin tie tähän sarjaan katkeaisi.)

Heitetään kuitenkin veikkaus, Detroit jatkoon 4-2, kahdella JA-voitolla.

Phoenix-Detroit 1-3
Phoenix-Detroit 4-2
Detroit-Phoenix 2-1 ja. (Darren Helm ratkaisijana)
Detroit-Phoenix 3-0
Phoenix-Detroit 3-2
Detroit-Phoenix 4-3 ja. (Johan Franzen ratkaisijana)
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onpas Kojootti-fanit olleet ihmeen hiljaa tämän topikin suhteen. Ei ole kukaan vielä tullut kommentoimaan mitään. :o Olisi kiva tietää edes että millaisella kokoonpanolla Cojotes sarjaan lähtee.

Noita otteluennakkoja on tullut lueskeltua ja monessa paikkaa ratkaisevaksi tekijäksi on lueteltu nuo erikoistilanteet. Tokihan Wingsillä ne ovat kulkeneet, mutta kummallisesti pudotuspeleissä on useasti asetelmat kääntyneet. Mitäs jos ne eivät kuljekaan, kun vastustaja on nimenomaan opiskellut, miten nuo vahvuudet otetaan pois? Silloin pelit voidaankin ratkaista ihan eri tavalla.

Noh, vaikea se on ennustella miten tulee käymään. Phoenix ehkä hieman on "oikeaa" tasoaan korkeammalla sarjataulukossa, koska onnistui kauden aikana voittamaan noita rankkukisoja ja 4 vs. 4 jatkoaikoja. Nyt pleijareissa tuo elementti poistuu, mutta toisaalta jengi on myös yksi vahvimmista 5 vs 5 -joukkueista ja toki keskitasoa parempi joukkue muutenkin. Tiukille Wings tässä sarjassa joutuu. Eiköhän tuomarilinjakin löysty taas jonkin verran mikä saattaa suosia Kojotteja. Mitä vähemän erikoistilanteita pelataan, niin sen parempi?

Datsjukista en ole huolissani, viime kevään sotki se puujalka ja kun vielä Bettmann-salaliitto aikaisti niitä finaaleja 6 päivällä, niin Pavel oli niissä karkeloissa täysin puolikuntoisena. Nythän mies on ollut ehdottomasti Wingsin viime aikojen kuumin hyökkääjä ja johtanut ykköstä esimerkillisesti.

Se että Detroitilta puuttuu Hossa, ei mielestäni merkitse yhtään mitään. Hossa oli tasan kolmessa playoff-pelissä viime keväänä hyödyllinen pelaaja (kolmessa ekassa sarjassa ratkaisi jokaisen game nelosen). Muuten hävisi harmaaseen massaan. Hudlerin puuttumiseen nähden Bertuzzi tuo ihan erilaisen ja yhtä vahvan elementin. Silmäväliä tässä melkeen on eniten ikävä nyt on kun on nähnyt miten äijä kylvää tuhoa Canucksissa. Williams pointilla ei hotsita sitten yhtään ja Sammy oli saatanan ärsyttävä pelaaja vastustajille.

Onneks pakistossa Lilja on takaisin ja hänhän oli se koko viime kauden tärkein puuttuva palanen. Alivoima on ollut täyttä terästä Kostajan paluun jälkeen.

Viideltä aamulla se sitten alkaa. Kait se on nukkumaan mentävä ja harmillisesti skipattava nuo aiemmin alkavat pelit.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Hfboardseilla ainakin Phoenixin kokoonpano seuraavassa muodossa:

Wolski-Lombardi-Doan
Pyatt-Fiddler-Stempniak
Prucha-Hanzal-Vrbata
Korpikoski-Nokelainen-Winnik

Michalek-Jovanovski
Yandle-Morris
Lepistö-Aucoin

Bryzgalov
LaBarbera

Kaippa toi on jotain sinnepäin sitten viideltä :D
 

TML

Jäsen
Sanoi runkosarja sijoitukset mitä tahansa, oli peliesitykset runkosarjassa sitten mitä tahansa, niin en kyllä millään näe Coyotesin menevän tästä jatkoon.

Huikea kausi 'yotesilta kaikin puolin ja oma mestaruus on jo aika pitkälti voitettu. Yleisö pääsee taas pukemaan valkoista päälle(??) ja Shane Doan pääsee pitkästä aikaa pleijareihin. Siltikin Wingsin rutiini vaikuttaa niin paljon kovemmalta että he menevät tästä jos nyt ei 4-0 voitoin jatkoon, niin ainakin 4-2.

Wingsillä oli nähtävissä vähän samaa mitä Pensillä vuosi sitten. Pelasivat pitkän kauden ja kun kannu jäi vain sekuntien päähän, oli uuteen kauteen valmistautuminen erittäin rankaa tietäen kuinka paljon siihen kannun voittamiseen vaaditaan. Muitakin murheita heti alkukaudella oli, esim. maalivahtipeli ja loukkaantumiset. Nyt Wings on melko terve ja olympialaisten jälkeiset otteet ovat kertoneet siitä että joukkue on valmis kun uusi kausi alkaa.

Coyotesin pelejä en tällä kaudella ole kauheasti nähnyt. Yhden pelin kun joukkue vieraili ACC:ssä ja pari kertaa ohi mennen seurannu peliä. Joka kerta Coyotes on positiivisesti yllättänyt meikeläisen, sillä eihän tuo rosteri yhtään sen kummemmalta näytä mitä vaikka Leafsin. Tai siis näytti ennen kauden alkua. Lee Stempniak mättää hurjia maalimääriä ja joukkueen viidenneksi paras pistemies on Radim Vrbata? WTF??

Suu auki olen Coyotesin kautta tähän asti seurannut ja nyt pitää joukkue "syyniin" ottaa ja katsella tarkemmin peliesityksiä. Roster näyttää aika pehmeältä pleijareita ajatellen, mutta vastassakaan ei mikään superfyysinen yhdistelmä ole. Saattaa olla että nähdään aika taitavaa kiekkoa.

Jos jotain tässä kannattaa seurata, tai ketä itse aion seurata, niin mieleen tulee:
Jimmy Howard: Huima kausi ja taistelee rookie -tittelistä. Nyt kuitenkin alkavat The Pelit. Saas nähdä miten pata kestää, ei ole helpoin paikka olla Wingsien kassarina pleijareissa. Joskin tuo pakisto auttaa jonkin verran.
Johan Franzen: Kuinka monta tärkeetä maalia mäsäyttää tänä keväänä?
Shane Doan: Työjuhta Doan päätti muistaakseni runkosarjan vähän heikosti, mutta silti Coyotesin toiseksi paras pistemies 55 pisteellä. Syttyy varmasti näihin peleihin kun edellisistä on jo aikaa.
Keith Yandle: Yandle oli positiivisin yllätys kun Coyotes vieraili ACC:llä. Erittäin pätevä pakki.


Oma veikkaus on että Wings menee jatkoon tästä 4-2 otteluvoitoin.
 

Carcillo13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
Onpas Kojootti-fanit olleet ihmeen hiljaa tämän topikin suhteen.

Joo-o.. Pitkästä pitkästä aikaa ollaan poffeissa ja Yotes-fanit ovat missä ovat. Selitellään nyt, kun on ollut noitten opiskelujen kanssa niin helevetin kiire.

Kuitenkin ottelusarja avattiin ja Yotes hoiti ensimmäisen matsin 3-2. Vaikka eka matsi ja voitto ei nyt hirveästi merkaa vielä mitään niin teki kyllä gutaa ensinnäkin siksi, että viime vuosina ei ole hirveästi tarvinnut huhtikuun jälkeen pelata ja toki myös kriitikoita on mukava näpäyttää. Yleisesti Yotes on kuitenkin aika hyvin tuomittu tämän ottelusarjan häviäjäksi.

Tosiaan ekan erän onnistuin missaamaan, mutta kahden erän perusteella aivan ansaittu voitto. Toinen ja kolma erä vielä selvemmin oli loppujen lopuksi Yotesin hallintaa. YV on ollut aivan sysipaskaa koko kauden, mutta kun tosipelit alkavat tehdään kaikki häkit YV:llä. YV-prossa tällä hetkellä poffeissa aika hulppeat 75%. Tällä hetkellä YV:n sielu on ehdottomasti pari Yandle-Morris. Pojat pelasivat koko kaksiminuuttisia putkeenkin kun peli kulki. Yandle 1+1 ja Morris 1+2. Myös Wings sai omat mahdollisuutensa YV:llä, mutta se ei onnistunut viimeistelemään kuin yhden maalin kuudesta YV:stä. Lopussa jäi viheltämättä aika selvä Fiddsin korkea maila ja jos siitä vielä 2+2min olisi tullut niin aika jännäksi olisi mennyt, kun Yotes pelasi muutenkin jo AV:lla. AV oli ihan hyvää ja varsinkin Fiddler pelasi helvetin hyvin. Tutkapari Winnik vähän puristi mailaa ja eäonnistui muutaman kerran purkuyrityksissään. Bryz päästi sen ekan helpon, mutta muuten pelasi todella hienosti ja torjuikin peräti 38 kertaa.

Yksi ottelun onnistujista oli ehdottomasti Shane Doan. Jätkä vei joka tilanteen loppuun asti ja taklasi peräti yhdeksän kertaa. Olympiatauon jälkeen jätkä on ollut ihan varjojen mailla, mutta Captain Coyotekin alkaa syttymään, kun on tosi kyseessä. Ajoittain myös todella taidokasta kiekon käsittelyä. Muutenkin Yotes kyllä pelasi paljon fyysisemmin kuin mitä Detroit pelasi. Taklauksetkin menivät peräti 43-20 Yotesille.

Phoenix ehkä hieman on "oikeaa" tasoaan korkeammalla sarjataulukossa, koska onnistui kauden aikana voittamaan noita rankkukisoja ja 4 vs. 4 jatkoaikoja. Nyt pleijareissa tuo elementti poistuu, mutta toisaalta jengi on myös yksi vahvimmista 5 vs 5 -joukkueista ja toki keskitasoa parempi joukkue muutenkin.

Ennakkon Yotes on lähes lytätty kaikissa ennakoissa ja taas ollaan altavastaajana, mutta sehän passaa ja siihen ollaan totuttu. En tiedä mitä haet, mutta aika huonosti on lause muotoiltu, jos Yotes on oikeaa tasoaan korkeammalla sarataulukossa. Varmasti itsekkin ymmärrät miten tyhmältä tuo kuulostaa. Onko noi rankkari- ja jatkoaikavoitot jotenkin epiksiä? Olen ymmärtänyt, että säännöt ovat kaikille samta ja myös pleijareissa pelataan tarpeen tullen jatkoaika tai jatkoaikoja, mutta menetelmä on vain 5vs.5.

Kysytään nyt vaikka täällä lähinnä MM-kisoja ajatellen, että miten Korpikosken ja Nokelaisen kausi on sujunut noin muuten kuin pisteiden valossa?

Nämä joukkueen suomalaiset ovatkin oma juttunsa. Korpikosken pelihän näyttää fyysisiltä ominaisuuksiltaa hyvältä. Todella hyvä ja tasapainoinen luisteluasento ja nopeutta löytyy. Korpedolla on myös todella hyvä rannari ja käsiäkin löytyy. Kuitenkiaan tätä kaikkea potentiaalia ei saada oikeen millään muutettua pisteiksi. Olen itsekkin miettinyt, että mistä kiikastaa, kun mies on kuitenkin saanut tälläkin kaudella mahdollisuuksia ylemmissäkin kentissä. Olen miettinyt, että ehkä se maalipaikkoihin sijoittuminen ontuu, mutta kun kaveri on välillä aina läpärissä ja muutenkin ihan hyviä mestoja on niin tämä ei kyllä riitä selittämään tehottomuutta kokonaan. neloskentän minuutit ovat varmasti se suurin yksittäinen syy tehottomuuteen. Jos jätkä pelasi kärkiketjuissa varmasti niitä täkyjäkin tulisi enemmän.

Nokelainen on taas aivan erilainen pelaaja tai ainakin on Coyotesissa esiintynyt aivan erilaista pelaamista kuin korpikoski. Noki on paljon fyysisempi ja puolustavampi tai ainakin sellaista roolia mies on Coyottesissa pelannut. Muutenkin todella energinen pelaaja ja hoitanut oman nelosketjun sentterin ruutunsa varsin mainiosti.

Tulevaisuuden kannalta Korpikoskesta halutaan varmasti pitää kiinni, mutta en näe, että Nokelainen olisi mitenkään korvaamaton. Muistaakseni Nokelaisella on ensi kaudeksi vielä sopparia jäljellä, mutta sen jälkeen ei välttämättä enää miestä tarvitra, kun omiakin junnuja on pikku hiljaa nousemassa kopaan. No titenkin tilanne katsotaan uudestaan sitten, kun sopimus on katkolla, mutta näin tällä hetkellä. korpikoskessa näen sen sijaan ihan oikeaa potentiaalia nousta jopa kakkoskentän jannuksi, mutta aika näyttää. Ainakin Korpikoskesta olisi varmasti apua juuri MM-kisoja katsellen, mutta toivotaan, että Korpikosken saanti ei ole mahdollista kisojen aikaan ;)
 
Suosikkijoukkue
Red Wings, Nyquist, Pulkkinen, KHL-Jokerit
Kevään playoffit sitten saatiin käyntiin vähän kirvelevällä tappiolla. Erittäin huonoa alivoimapelaamista kun Phoenixin piti olla surkea ylivoimajoukkue.
Tuomaritkin oli aika pihalla ainakin minun mielestäni. Tuli pari aika heppoista jäähyä molemmille joukkueille ja sitten kun Lidströmiltä huidotaan (vahinko toki) huuli auki niin ei mitään! Ei herran jestas mitä amatöörejä siellä taas viheltää pilliin.

En ole huolissani vielä, sillä ilman jäähyjä pelin tulos olisi varmasti toinen. Edelleen uskon, että ehkä kuuden pelin jälkeen mennään jatkoon. Sehän riittää kun yksi voitto haetaan vieraista ja kotona voitetaan niin kaikki on hyvin. Nyt oli jo vierasvoitto lähellä, mutta vielä antoi odottaa.

Zetterbergin kentältä odottelisi jo tehoja. Monta peliä mennyt jo kiikaritehoilla vaikka paikkoja on ollut, joten pitäisikö kohta alkaa vähän sekoittamaan pakkaa? Cleary on myös hyytynyt kokonaan kun Filppula ei ole enää vieressä, pitäisikö edes kokeilla taas parivaljakkoa?
 

Posthumus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tuomaritkin oli aika pihalla ainakin minun mielestäni. Tuli pari aika heppoista jäähyä molemmille joukkueille ja sitten kun Lidströmiltä huidotaan (vahinko toki) huuli auki niin ei mitään!

Lukuunottamatta tuota Lidströmin sivallusta mun mielestä tuomari-toiminta oli yllättävänkin jees. Niin se peli aina näyttää erilaiselta :)

Zetterbergin kentältä odottelisi jo tehoja. Monta peliä mennyt jo kiikaritehoilla vaikka paikkoja on ollut, joten pitäisikö kohta alkaa vähän sekoittamaan pakkaa? Cleary on myös hyytynyt kokonaan kun Filppula ei ole enää vieressä, pitäisikö edes kokeilla taas parivaljakkoa?

Tarkoittanet Zetterberg/Cleary-akselia? Filppula ja Clearyhän ei kauhean paljon ole yhdessä pelannut. Itse olen sitä mieltä, että Filppula takaisin kolmosen sentteriksi ja Cleary Zetterbergin ja Bertuzzin ketjuun.

Ottelusta sen verran, että ensimmäinen erä oli Detroitin kun taas toinen ja kolmas Phoenixin. Vielä ensimmäisen erän ajan Detroit sai liikuteltua kiekon pois Phoenixin fyysisen paineen alta melko hyvin, mutta toisessa ja kolmannessä erässä paine kävi ilmeisesti liian kovaksi. Kaiken kaikkiaan yllättävän avointa peliä molemmin puolin. Tosin pelin avoimuus taisi johtua enimmäkseen Detrotin toistuvista virheistä ;)

Lauantai-aamuna jatkuu...
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
No joo, ei tappioon voi tyytyväinen tietenkään olla. Kuitenkin pelin ratkaisi sysipaska alivoima (tai Kojoottien superhyvä ylivoima). Ja mielestäni tuomarit olivat varsin kuutamolla. Eivät seeprat peliä ratkaisseet missään tapauksessa, mutta ihan kummia jäähyjä vihelsivät molemmille. Ja selviä jäähyjäkin (Lidaksen huuli auki) jäi viheltämättä.

Onnea kuitenkin Kojooteille ensimmäisestä voitoista, yllättävän hyvää ylivoimaa paskaksi ylivoimaksi. Lauantaita odotellessa.. Parempaa erikoistilannepelaamista vaaditaan ehdottomasti. Muuten voidaan pärjääminen unohtaa aika äkkiä.

Maalivahdeista sen verran, että ei kumpikaan oikein vakuuttanut. Molemmat olivat ihan hyviä, mutta.. jotain puuttui. Bryziltä aika kumma hörppy Homerin laukaukseen, pitää kuitenkin antaa kredittiä, että hyvin mies itsensä keräsi sen jälkeen.
 

Meikku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Arsenal FC, NFL, O_______O
Ihan reipas aloitus sarjalle. Tappio vähän ottaa aivoon, mutta Wings sai kuitenkin luotua tukun paikkoja pelin aikana, mikä on ihan hyvä asia. Siitä kun omista maalintekopaikoista vähän parantaa ja saa oman alivoiman rullaamaan niin hyvä tästä tuloo vielä. Toki seuraava peli pitäisi jo ehdottomasti voittaa, muuten tulee hikiset oltavat JLA:lla.

Phoenix oli hyvä ja fyysinen. Erityisesti yhden miehen panssarivaunuosasto Shane Doan, joka taklasi ja hanskasi milloin halusi. Välillä kyllä näytti että se sen kouhottaminen menee yli, mutta ainakin toistaiseksi pysyi lootassa ihan ok.
 

Carcillo13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes
No joo, ei tappioon voi tyytyväinen tietenkään olla. Kuitenkin pelin ratkaisi sysipaska alivoima (tai Kojoottien superhyvä ylivoima). Ja mielestäni tuomarit olivat varsin kuutamolla. Eivät seeprat peliä ratkaisseet missään tapauksessa, mutta ihan kummia jäähyjä vihelsivät molemmille. Ja selviä jäähyjäkin (Lidaksen huuli auki) jäi viheltämättä.

Joo kyllähän linja oli aika erikoinen. Selvä 2+2min jäi viheltämättä, kun Fiddler sohi Lidströmiä naamaan, mutta kyllä sitten taas tuli pari vihellystä, missä ei ollut mitään hajua, mistä syystä äijää boksiin pistetään.

Tuosta Detroitin AV:sta sen verran, että välillä se näytti aika passiiviseltakin. Neliön kärjet tekivät sellaisia laiskoja iskuja, mutta aika hyvin Yandle, Morris ja Lombo/Wolski saivat syötellä viivan tuntumassa. No kaksi maaliahan lähtikin viivasta ja Wolskin maalissa äijä oli ihan vapaana ja pääsi pommittamaan hyvästä paikasta. Tuossa Morrisin maalissa Morris sai ihan rauhassa asetella ja ladata, kun käytännössä koko Wings nelikko oli aloitusympyrän sisällä. Doanin blokki oli myös todella tärkeä, kun Helm ei ehtinyt peittämään skodea. Yotesin YV:tä oltiin taas selvästi yksinkertaistettu. Pelipyöri enimmäkseen viivassa ja yksi mies oli koko ajan maskissa. No ei se kummempaa näköjään tarvitsekkaan.

Kuitenkin helvetin tiukka sarja tulossa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Yksi asia missä totaalisesti jäätiin jyrän alle oli fyysinen peli. Pelkästään jo Doan jyräsi kavereita enemmän levyksi mitä koko Wings yhteensä. Sinänsä ihan ymmärrettävä aloitus Doanilta, onhan ukko saanut odotella pleijareita jo vuosia ja nyt oli kuin viisivuotisesta vankeudesta päästetty sonni kevät laitumella. Mutta eiköhän Shanekin tuosta hieman rauhoitu sarjan edetessä.

Tilannetta tasoittaakseen tuskin kauaa menee kun Justin Abdelkader ja jopa Brad May löytyy kokoonpanosta. Myös Niklas Kronwallin pitää herätä pommittamaan, eikä joutua pommitetuksi. Babcock tietyllä tapaa on äärimmäisen pitkäjänteinen ja ei välttämättä tee muutoksia seuraavaan matsiin, mutta jos game 2:ssa tulee myös myös käkättimeen, niin vaihdokset ovat ilmiselviä. Jason Williams aivan säälittävänä playoff-lapasena lähtee varmuudella ensimmäisenä ukkona popparikatsomoon ja oudon vaisusti (pikkuvammaa päällä?) esiintynyt Kris Draper voisi myös saada huilivuoron.
 

JP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Phoenix pelasi. Ensimmäisessä erässä Detroit sai aikaan paljon laukaksia, mutta vain osa niistä oli vaarallisia mahdollisen ohjauksen vuoksi. Itse nukahdin kolmannen erän puolivälissä, joten en tiedä millaisen rutistuksen Red Wings sai aikaan viime hetkillä. Kolmas erä oli kuitenkin aivan täysin Coyotesin otteessa. Muissa otteluissa Phoenix tuskin pystyy ylläpitämään noin tehokasta ylivoimaa. Kahdessa ensimmäisessä erässä tasakentällisin Detroit ei ollut kovinkaan pahassa liemessä, muuta kuin satunnaisesti.
 
Suosikkijoukkue
Red Wings, Nyquist, Pulkkinen, KHL-Jokerit
Tarkoittanet Zetterberg/Cleary-akselia? Filppula ja Clearyhän ei kauhean paljon ole yhdessä pelannut. Itse olen sitä mieltä, että Filppula takaisin kolmosen sentteriksi ja Cleary Zetterbergin ja Bertuzzin ketjuun.

Kyllä ihan tuota Filppula-Cleary akselia tarkoitin. Eivät ole kauhean paljon pelanneet yhdessä, mutta silloin kun pelasivat niin ihan hyvin tuli maalejakin. Mielestäni kokeilla voisi ainakin.
Mutta joo, ehkä voisi olla hyvä pistää Filppula takaisin "omalle paikalleen" kolmosen keskelle. Zetan laidalla tulosta tuli muutamassa pelissä, mutta sitten on ollut hiljaista.
 

TML

Jäsen
Vähän hiljalleen tuo Coyotesin kone lähti käyntiin, mutta sitten kun se lähti, näytti peli erittäin hyvältä ja viihdyttävältä. Coyotesia on kyllä mukava sympata. Pelaavat fyysistä peliä ja joka tilanne taistellaan loppuun asti. Moni kaveri pelaa taitojensa ylärajoilla.

Puolustus näytti myös ihan hyvältä. Kokeneet, kovaa ampuvat ja fyysiset Jovanovski, Aucoin ja Morris, yhdistettynä Yandleen, Michalekiin ja nuoreen Lepistöön. Hyvä paketti. Vielä kun tolppien välissä seisoo Bryz, on puolustus ihan hyvässä jamassa. Bryzilta yksi hörppäsy, mutta muuten hyvää ja varmaa peliä.

Wingsiltä Datsyuk ja Homer olivat hyviä, muuten hyökkäyksestä puuttui särmää. Franzen oli aivan pimennossa eikä Zetterbergkään saanut vastustajan alueella juuri mitään aikaan. Rafalskillakin piti aika kiire puolustuksessa ja Kronwall joutui kovien pommien kohteeksi.

Tuo fyysisyys oli todellakin hienoa seurattavaa ja juuri soturi Doan oli se joka joukkueensa sytytti. Hienoa pelaamista kapteenilta ja luulen kyllä että Doan jaksaa painaa samalla asenteella koko sarjan läpi. Potentiaalia myös yli läikkymiseen on.

Hieno voitto Coyotesille ja heidän bandwagoniin hyppään ehdottomasti.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Kojooteille ääni täältäkin, ehdottomasti. Läpi kauden hyvin pelanneet kojootit eivät suinkaan ole mikään suupala Wingseille. Kojoottien parempi maalivahti voi omalta osaltaan kääntää sarjan kojooteille. Upea alku ainakin Phiinixille.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Olipa vauhdikas aloitus sarjalle! Ilo katsoa tuollaista peliä jossa on vauhtia, taklauksia ja yleisö on hyvin mukana. Phoenixiltä myös erinomainen aloitus vaikealle sarjalle. Vaikka Ilja B. imaisi ekan maalin niin pasmat eivät menneet sekaisin, vaan maalit tehtiin ylivoimalla ja puolustettiin hyvin. Todella kypsää peliä Phoenixiltä. Detroitin osalta näytti myös todella hyvältä ekan puolituntisen verran, mutta sen jälkeen tahti hyytyi huolestuttavasti ja tuolla av-pelillä ei mitään ottelua voiteta, se on ihan selvää. Maalintekijöiden ja vauhdin puute kahdessa ekassa kentässä voi tulla maksamaan todella paljon Detroitille tänä keväänä, varsinkin jos av:llä päästetään jatkossakin maaleja.

Vaikka peli oli hyvä niin tuomaritoimintaa tuli toden teolla ihmeteltyä. Kaksi erää toimittiin ihan mukavasti, mutta en ole NHL-ympyröissä pitkään aikaan nähnyt tuollaista housuun kakkimista kuin mitä kolmannessa erässä kun Lidströmin naamaan osui maila. Aivan päivänselvä 2+2, ja täytyy ihmetellä kuinka neljä silmäparia voi olla näkemättä noin selvää tilannetta. Minä en oikein ymmärrä näitä "tuomarit eivät ratkaisseet"-puheita, sillä vaikka tuomarit eivät koskaan tee joukkueiden maaleja niin eikös Detroit olisi tuosta saanut jotain minuutin verran 5-3-ylivoimaa ja sen jälkeen vielä pari minuuttia 5-4-ylivoimaa? Eikö sellaisen viheltämättä jättäminen kolmannen erän keskivaiheilla ole nimenomaan niin ratkaisemista kuin vain olla ja voi tuomareiden osalta?
 

Hakkinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Detroit Red Wings, New England Patriots
Yksi asia missä totaalisesti jäätiin jyrän alle oli fyysinen peli.
...

Tilannetta tasoittaakseen tuskin kauaa menee kun Justin Abdelkader ja jopa Brad May löytyy kokoonpanosta. Myös Niklas Kronwallin pitää herätä pommittamaan, eikä joutua pommitetuksi.
...

Kyllä Coyotes löi kovan paineen Red Wings pakkeihin ja karvaus oli todella aggressiivista. Doan, mielestäni myös Fiddler, jyräsivät hyvällä luistelulla päälle. Kaikki Detroitin pakit olivat aivan nesteessä kun Coyotes painoi kahdella äijällä paineen päälle. Siitä syystä Detroitin avauspeli näytti todella hitaalta ja höntyilyltä. Yksikään Detroitin viisikko ei onnistunut pitämään peräkkäisiä vaihtoja kiekkokontrollia. No, ehkä muutama hyvä jakso ekassa erässä, mutta toisessa ja kolmannessa erässä kiekkoa lähinnä roiskittiin.

Pelaakohan Helm myös loukkaantuneena? Mies näyttää hitaammalta kuin alkukaudesta ja eikä peli ole niin energistä. Kyllä Abdelkaderille olisi nyt käyttöä ja Kronwall voisi myös herätä. Ehkä Doanin töötti herätti miehen ja seuraavassa pelissä maksetaan potut pottuina.

Sarjasta ei tule tiukkaa, jos Detroit ei saa jalkoja liikkeelle ja eikä pääse Phoenixin karvauksen alta pois.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Pelaakohan Helm myös loukkaantuneena?

Helmillä on (kai) nenämurtuma, mutta mistään sen vakavammasta en ole mitään kuullut. Kaveri ei kuitenkaan nenällään luistele, joten en tiedä sitten. Voi olla, että pitkä kausi painaa jo hiukan kun ensimmäistä kauttaan kuitenkin isojen poikien kaukalossa Darren painaa.

Ja yhä edelleen se Abdelkader! Mies kuitenkin painoi runkosarjassa 50 ottelussa 152 pommia. Vertailuna Detroitista eniten taklauksia teki Brad Stuart, 206 kappaletta pelaamassaan 82 ottelussa. Muutenkin Abdelkader oli aika pirteä ilmestys, en oikein mitään osannut odottaa joten kaikki oli plussaa. Ja viime vuonna hyvät Stanley Cup -finaalitkin joten mukaan vaan! JWill popcornia popsimaan, ei herätä kaveri sympatioita (tärkeää) ja on puolustussuuntaan täysi susi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös