Phoenix Coyotes 2006-2007

  • 80 367
  • 798

Feenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix ja San jose
Doaner kirjoitti:
Kolmannen lopussa Kingsin maalista suuttunut Doan ajeli seuraavassa vaihdossa Hewardin Kings veska Garonin päälle ja Johnson lähti Doanin perään. Johnsonilla ei ollut kyllä sanomista Doania vastaan ja Heward tuli takaapäin apuun Reinprechtin estellessä. Garon lähti maalin suulta ja Joseph vanhana kehäkettuna luisteli toiseen päätyyn katsomaan lähempää tilannetta.
Heh.... Kyllähän Doan aika törkeästi paukautti taklauksen, mutta eihän tuossa Johnssonilla mitään sanomista sen jälkeen ollut, kun Kojoottikapteeni vähän antoi nyrkkiä ;)

Hienoa olisi nyt Doanin tehdä se 200:s maali niin edes jotain lohtua paskasta kaudesta jäisi.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Draftista

Nyt kun Phoenixin jääminen lännen viimeiseksi varmistui, on varmaa että Coyotes saa varata vähintään kolmen ensimmäisen joukkueen joukossa pelaajia ensi kesänä.

Kojooteilla on 18,8% mahdollisuus saada koko draftin ykkösvaraus. Pidetäänpä siis vielä peukkuja pystyssä että EDES arpaonni suosisi meitä tällä kaudella ;)

Viimeksi Coyotes on päässyt varaamaan kolmen ensimmäisen joukossa vuonna 1996...
 

Feenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix ja San jose
Kausi paketissa.

No niin kauhean kauden 82 ottelua on nyt takanpäin ja on aika keskittyä tuleviin asiohin kuten draftiin jossa meillä on siis mahdollisuus siihen ykkövuoroon niinkuin Doaner sanoi. Toivotaan parasta.

Kauden loppuarvosanaksi antaisin 5+.
Odotukset olivat kuitenkin kauden alussa pudotuspeleihin pääsy.
Alkukausi lähti huonosti käyntiin ja lokakuun aikana 12:sta pelistä saaliiksi jäi vaivaiset 3 voittoa. Joulukuun loppuun asti voittoja ja häviöitä tuli tasatahtiin, mutta sitten alkoi huikea kahdeksan ottelun voittoputki ja toiveet pudotuspeleistä olivat vielä elossa. Pudotuspeliviivan tuntumassa sinnittelyä kesti helmikuun 7:een päivään asti jolloin alkoi katastrofaalin loppukausi, 28:sta ottelusta tuli vain 6 voittoa ja kausi oli taputeltu. Kauden aikana Kojooteista treidattiin pois mm. L.Nagy --> Dallas, Y.Perreault --> Toronto ja G.Laraque --> Pittsburgh ja tänne tulivat M.Tellqvist <-- Toronto,
N.Kapanen <-- Atlanta, M.Tjärnqvist <-- Dallas ja K.Adams <-- Carolina.


Ensi kausi:
Lähtö kohdat ovat aivan erilaiset kuin viime kauteen lähdettäessä, sillä Kojooteilta ei tulla paljoa odottamaan. Joukkueeseen tulee paljon nuorta kalustoa ja kaudesta ei tuskin sijoituksellisesti mitään erikoista tulee. Nyt tarkoitus onkin vain antaa nuorille aikaa kokea oikeat pelit, jotta he ovat parin vuoden päästä valmiit kantamaan joukkuetta. Itse en joukkueelta odota paljoakaan vaan yksittäiset pelaajat saisivat nousta esiin.
Runkosarjan loppuveikkaus: sijoilla 10-15
 
Viimeksi muokattu:

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Feenix kirjoitti:
Odotukset olivat kuitenkin kauden alussa pudotuspeleihin pääsy.
Alkukausi lähti huonosti käyntiin ja lokakuun aikana 12:sta pelistä saaliiksi jäi vaivaiset 3 voittoa. Joulukuun loppuun asti voittoja ja häviöitä tuli tasatahtiin, mutta sitten alkoi huikea kahdeksan ottelun voittoputki ja toiveet pudotuspeleistä olivat vielä elossa. Pudotuspeliviivan tuntumassa sinnittelyä kesti helmikuun 7:een päivään asti jolloin alkoi katastrofaalin loppukausi, 28:sta ottelusta tuli vain 6 voittoa ja kausi oli taputeltu.

Totuus on että kausi ei vastannut odotuksia laisinkaan. Mutta loukkaantumisilla oli siihen myös jotain vaikutusta. Tässä listaa kauden aikana tapahtuneista loukkaantumisista

* Ne alkoivat jo harjoituskaudella kun Fredrik Sjostromin olkapää meni rikki Oilersia vastaan ja koko hänen kauteen valmistautumisensa meni pilalle.
* Steven Reinprecht loukkasi olkapäänsä kauden 5. ottelussa ja palasi vasta tammikuussa Carolinaa vastaan (39. ottelussa).
* Keith Ballardin käsi meni sirpaleiksi Malhotran lämäristä lokakuun alussa. Käsi vaivasi aina joulukuun loppupuolelle asti.
* Mike Comrie oli sivussa kuukauden päivät marraskuun alusta joulukuun alkuun jalkavamman takia.
* Shane Doan joutui jättämään otteluita väliin loka-marraskuussa sitkeän selkävamman takia. Lopulta käynti erikoislääkärillä auttoi ja selkä saatiin kuntoon.
* Ed Jovanovski taisteli sitkeää nivusvammaa vastaan joulu-helmikuun välisen ajan, kunnes joutui lopulta jäämään loppukaudeksi sivuun.
* Mike Riccille tehtiin niskaleikkaus kesällä. Toipuminen oli hidasta ja paluu tapahtui vasta marraskuun lopussa. Sen jälkeen huomasi ettei ollutkaan vielä täysin kunnossa ja on tälläkin hetkellä IR listalla
* Roenickia on vaivannut selkä vamma koko kauden (joutunut jättämään useita harjoituksia ja muutamia otteluita sen takia väliin). Myös tyttären sairastuminen sotki kuvioita ja JR missasi muutamia otteluita.
* Dave Scatchard sai aivotärähdyksen tammikuun loppupuolella ja oli sivussa koko loppukauden.
* Patrick Fischer jätti alkukaudesta muutamia matseja sivuun nivus vamman takia. Jouluna oli pidempään sivussa saman vaivan takia, palasi tammikuussa, mutta jäi loppukaudeksi sivuun helmikuun alussa.
* Kevyn Adams oli kolmisen viikkoa sivussa tammi-helmikuun vaihteessa ranneleikkauksen takia.
* Nick Boynton oli sivussa marraskuussa viitisen peliä jalkavamman takia. Jalka murtui myöhemmin ja hän oli loukkaantuneena marraskuun lopusta aina tammikuun puoleenväliin saakka.
* Owen Nolania vaivasi niska vamma, jonka vuoksi hän joutui olemaan sivussa muutamasta ottelusta helmikuussa. Hän pelasi siis osan helmikuusta loukkaantuneena.
* Mike Zigomanis missasi nivusvamman takia muutamia otteluita, samoin kuin Curtis Joseph jalkavamman takia. Yanic Perreaultia vaivasi olkapäävamma ennen siirtoa Torontoon ja hän joutui jättämään muutamia matseja väliin.
* Ballard loukkasi itseään Ivanansin taklauksesta ja joutui jättämään väliin Kings matsin lopun ja viimeisen ottelun.
* Jeff Taffe loukkasi jalkansa Doanin lämäristä ja oli sivussa muutaman viimeisen ottelun
* Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä Mike "imuri" Morrison joutui jättämään yhden ottelun väliin lokakuussa koska oli tukehtua lihanpalaan ja joutui yöksi sairaalaan!

On tietenkin selvää että jos avainpelaajia on kokoajan sivussa Coyotesien tasoisesta rosterista, niin vaikutus näkyy samantien sarjataulukossa. Varsinkin Ballardin, Reinprechtin ja Jovanovskin pitkät poissaolot näkyivät peliesityksissä. Ei ole helppo sopeutua koko ajan uusiin ketjukavereihin, kun ketjut vaihtuvat loukkaantumisten takia melkeinpä viikoittain.

- Kovat divisioona vastustajat tuottivat myös harmaita hiuksia (ja paljon tappioita). Anaheimia, Dallasia ja San Joseta vastaan pelattiin yhteensä 24 matsia ja niistä voitettiin vain 5!

Tässä Kojoottien saldot divisioonansa huippujoukkueita vastaan:

Anaheim Duckseja vastaan 5 tappiota, 1 jatkoaika/rankkari tappio ja 2 voittoa. Maaliero Duckseille 24-17.

Dallas Starsia vastaan 4 tappiota, 3 jatkoaika/rankkari tappiota ja 1 voitto. Maaliero Starseille 29-15.

San Jose Sharksia vastaan 6 tappiota ja 2 voittoa. Maaliero Sharkseille: 26-18.
 

Feenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix ja San jose
Jep kyllähän loukkaantumisia oli tuhottomasti ja Anaheim, San Jose ja Dallas ovat todellakin tällä kaudella todella kovia, eli helpolla ei päästy. Siltikin jatkuva joukkueen perseily varsinkin johtoasemassa pisti vituttamaan ja rajusti. Ties kuinka monta kertaa vastustaja tuli viimeisien erien aikana tasoihin ja ohi, vaikka johdimme kahdella-kolmella maalilla. Ainoa hyvä muisto kaudesta oli 8-0 voitto sharkseista.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Mitenköhän Roenickin kanssa tullaan tekemään. Gretzky laittoi hänet ykkösketjuun Doanin ja Nolanin kanssa viimeisiin viiteen otteluun. Saldona: 3+3=6 pistettä.

Kuten jo aiemmin mainitsin 37 vuotias JR haluaa jatkaa vielä vuoden, vaikka minimipalkalla:

"It's not about money right now," Roenick said. "I don't care (about that). It's just to play and have fun and play on a team that fits my heart and my mind."

Hän mainitsee neljä joukkuetta joissa haluaisi etenkin pelata: Chicago, San Jose, Dallas ja tietenkin Phoenix.

"Playing in Arizona has been such a treat for me," Roenick said. "Playing for Wayne Gretzky has been such a treat for me. His presence, you never get used to it."

35 vuotiaalla Owen Nolanillakaan ei ole suunnitelmissa lopettaa uraansa:

"I've set some high goals and I still think I can achieve them," Nolan said.

Kyllä tuo hyökkäyskalusto on niin vaatimaton että haluaisin nähdä kummankin veteraanin vielä Phoenixissa. Muuten joukkue on liian nuori ja kokematon.

Edit: Phoenix Coyotes on myös antanut kauden päätyttyä joukkueen sisäiset palkinnot:

MVP: Shane Doan
The Hardest Working Player: Keith Ballard
Man of the year: Josh Gratton

Nyt pitää vielä jännittää saako Owen Nolan Bill Masterton Trophyn NHL:n palkintogaalassa...
 
Viimeksi muokattu:

Feenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix ja San jose
Kyllä Nolan ehdottomasti kannattaa pitää, koska hän tekee varmasti sen 20 maalia ja tuo muutenkin kokemusta nuoreen joukkueeseen. Roenickista en ole niin varma, sillä en näe hänestä mitään hyötyä kolmos-nelos ketjuissa, mutta jos Gretzky suostuu peluuttamaan häntä ykkösessä tai kakkosessa niin ilman muuta saa jäädä.

Edit: Voisiko joku kertoa tälle tyhmälle, että mikä tuo Bill Masterton Trophy olikaan?
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Feenix kirjoitti:
Edit: Voisiko joku kertoa tälle tyhmälle, että mikä tuo Bill Masterton Trophy olikaan?

Bill Masterton Memorial Trophy
"Tämä palkinto myönnetään pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle. Täten myöntämiseen voivat vaikuttaa vahvasti niin sanotut kaukalon ulkopuoliset tekijät. Voittajasta äänestävät jääkiekkotoimittajat."

Owen Nolan oli tosiaan pelaamatta missään kaksi vuotta, mutta teki hienon paluun NHL jäille tällä kaudella.

Esim. Saku Koivu sai palkinnon toivuttuaan syövästä. Selänne sai sen viime kaudella palatessaan huippukuntoon synkkien vuosien jälkeen jne.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Totta, kausi meni penkin alle pitkälti noiden avainpelaajien loukkaantumisten vuoksi. Mikäli suurimmilta loukkaantumisilta oltaisiin vältytty, niin olisi sijoitus sarjataulukossakin ollut huomattavasti parempi.
Tiedä sitten, että oltaisiinko ylletty ihan playoffseihin asti, kun on kuitenkin sen verran kovia joukkueita sijoilla 6-8. Mutta joka tapauksessa oltaisiin varmasti oltu korkeammalla kuin viimeisellä sijalla. Ei tuo kyllä enää harmita. Parempi olla viimeinen, koska nyt saadaan kuitenkin korkea varausvuoro.

Kuten Feenix jo tuossa mainitsi, niin joukkue perseili käsittämättömästi joissain otteluissa ja tämmöiset saivat todellakin v-käyrän nousemaan. Sharks voitto todellakin oli kauden yksi kohokohdista. :-)

Kesää ja draftia odotellessa..

Edit: Niin ja mitä tulee tuohon Nolaniin ja Roenickiin, niin kyllä ainakin Nolan kannattaa pitää, jos vaan mahdollista. Roenickin antaisin lähteä ja ottaisin vapailta markkinoilta tai treidin kautta kokeneen, mutta nuoren pelaajan..
 
Viimeksi muokattu:

Feenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix ja San jose
Doaner kirjoitti:
Bill Masterton Memorial Trophy
"Tämä palkinto myönnetään pelaajalle, joka osoittaa parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja omistautumista jääkiekolle. Täten myöntämiseen voivat vaikuttaa vahvasti niin sanotut kaukalon ulkopuoliset tekijät. Voittajasta äänestävät jääkiekkotoimittajat."
Kiitos Doanerille. Tiesin kyllä tuosta palkinnosta en vain muistanut mistä se myönnetään.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Phoenix Coyotes Season Video 2006 - 2007

Nyt kun Kojoottien kausi on ohi, on aika muistella sen parhaita paloja ja huippusuorituksia. Huomiona että Roenickin hattutemppukin löytyy kohdasta 2.45 ;)

Ja niin, kommenttia saa antaa!

Phoenix Coyotes Season Video 2006 - 2007

Katso: Youtube

Lataa: Klikkaa tästä
 

Feenix

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Phoenix ja San jose
Pakko myöntää, mutta aikas hyvä oli. Tärkeintä oli, että kuvanlaatu oli hyvä ja hyvää musaa, eikä mitään pillipiipari paskaa.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Feenix kirjoitti:
Pakko myöntää, mutta aikas hyvä oli. Tärkeintä oli, että kuvanlaatu oli hyvä ja hyvää musaa, eikä mitään pillipiipari paskaa.
Hehe, kiitoksia kommentista ;)

Apuvalmentaja Barry Smith jättää Coyotesit ja lähtee Venäjälle valmentamaan Pietarin SKA:ta.

Smith leaves Coyotes

Eli ensi kaudeksi pitää jostain löytää kakkosvalmentaja. Pidin todella paljon Rick Tocchetista. Jo peliaikoinaan hän oli yksi suosikeistani. Harmi vaan että meni sitten toilailemaan tunnetuin seurauksin :D

Häntä ei voida kuitenkaan odottaa koutsaamaan Kojootteja ennenkuin koko operaatio Slapshot on selvitetty ja rangaistukset jaettu.
------------------------------------------------

New Yorkissa tapahtuu. NHL:n draftijärjestys arvotaan tänään:

Joukkue - mahdollisuus saada varhaisempi vuoro

Philadelphia - 25.0 %
Coyotes - 18.8
Los Angeles - 14.2 %
Washington - 10.7 %
Chicago - 8.1 %
Edmonton - 6.2 %
Columbus - 4.7 %
Boston - 3.6 %
St. Louis - 2.7 %
Florida - 2.1 %
Carolina - 1.5 %
Montreal - 1.1 %
Toronto - 0.8 %
Colorado - 0.5 %

Vähintään saadaan kolmas varausvuoro ja hyvät mahkut ovat ykkösvaraukseenkin.

Vuoden 2007 varaustilaisuus järjestetään Columbuksessa, Ohiossa kesäkuun 22-23 päivä.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Doaner kirjoitti:
New Yorkissa tapahtuu. NHL:n draftijärjestys arvotaan tänään:

Joukkue - mahdollisuus saada ykkösvaraus
Paitsi että yksi joukkue voi nousta ylöspäin maksimissaan vain neljä pykälää, joten mahdollisuuksia ykkösvaraukseen on vain viidellä ensimmäisellä tuolla listallasi. Muuten ei huomautettavaa. ;-)
EDIT: Lisäksi alaspäin joukkue voi tietysti tulla vain yhden pykälän.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
TAM kirjoitti:
Paitsi että yksi joukkue voi nousta ylöspäin maksimissaan vain neljä pykälää, joten mahdollisuuksia ykkösvaraukseen on vain viidellä ensimmäisellä tuolla listallasi. Muuten ei huomautettavaa. ;-)
EDIT: Lisäksi alaspäin joukkue voi tietysti tulla vain yhden pykälän.

Aivan, aivan. Kiitos huomautuksesta ;)
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Eli Phoenix tippui yhden sijan ja sai näin kolmannen varausvuoron. Osui tuolta nhl.comin sivuilta silmään seuraava pätkä:

NHL.com kirjoitti kirjoitti:
#6 ranked Keaton Ellerby of Kamloops (WHL) - cousin of Shane Doan of the Phoenix Coyotes and Montreal Canadiens draft choice goaltender Carey Price, who led Canada to the gold medal at the 2007 World Junior Championships.

Ottaisikohan Phoenix Shane Doanin serkun varausvuorollaan? Keaton Ellerby on kaiken lisäksi pakki ja Phoenixilla taitaakin olla enemmän tarvetta pakkilupaukselle kuin hyökkääjälupaukselle. Vielä kun Phoenix hommaisi Carey Pricen oikeudet Montrealista niin näin Phoenixkin saisi sen tarvitsemansa maalivahtilupauksen ja saataisin koko suku kokoon.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Bosco kirjoitti:
Eli Phoenix tippui yhden sijan ja sai näin kolmannen varausvuoron.

Tämä oli ainakin minulle pettymys. Mahdollisuus ykkösvaraukseen oli niin suuri että varausnumeron putoaminen on paha pala. No kai Coyotes kolmosvarauksellakin löytää jonkun pelimiehen :)

Bosco kirjoitti:
Ottaisikohan Phoenix Shane Doanin serkun varausvuorollaan? Keaton Ellerby on kaiken lisäksi pakki ja Phoenixilla taitaakin olla enemmän tarvetta pakkilupaukselle kuin hyökkääjälupaukselle. Vielä kun Phoenix hommaisi Carey Pricen oikeudet Montrealista niin näin Phoenixkin saisi sen tarvitsemansa maalivahtilupauksen ja saataisin koko suku kokoon.

No enpä menisi sanomaan että erityisesti pakkilupaukselle olisi käyttöä, mutta mukavahan se olisi nähdä Doanin serkku Phoenixissä. Carey Price olisi hyvä tulevaisuuden kassari joten ei muutakun Habsien kanssa neuvottelemaan. Sitten pitäisi saada vielä Brett Scheffelmaier aloittamaan uransa uudelleen, niin saataisiin neloseenkin yksi Doanin serkuista :D

Sitten valmentaja asiaa:

Tocchet could return to Coyotes

Wayne Gretzky wants Rick Tocchet to fill Barry Smith's place on his coaching staff.

"That would be my choice, and I know the players would like it," Gretzky said Tuesday after meeting with his players at Jobing.com Arena for the last time this season.

http://www.azcentral.com/sports/coyotes/articles/0411coyotesnb0411.html

Smith lähti Venäjälle, joten nyt apuvalmentajan paikalle haetaan miestä. Kuka olisikaan parempi siihen hommaan kuin Tocchet? Mutta pitää muistaa että Tocchet ei voi palata ennenkuin vedonlyönti jupakka on selvitetty...
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
TSN ja sportsnet.ca kertovat GM Barnettin saaneen monoa. Samassa monotusletkassa seuraavat apu-GM Gilman ja varapresidentti Fletcher. Gretzky jatkaa valmentajana, lisää sportsnet.ca. Jotain tällaista kai ennakoitiinkin.
 

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Tämä Barnettin erottaminen ja uuden Gm:n hankkiminen tulee kyllä tarpeeseen, ainakin mun mielestä. Kunhan saadaan vaan kunnon asiansa osaava GM niin mikäs siinä. Nämä seurajohdon vaihdokset tuli kyllä ihan hyvään aikaan, kun koko joukkuetta ollaan muutenkin uudistamassa. Parempi nämä vaihdokset on tehdä nyt kuin sitten, kun tiimi on kuitakuinkin kasassa.
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
Gretzkyhän olisi lähtenyt jo aikapäiviä sitten, jos ei olisi joukkueen omistaja. Sinänsä aika mutkikas tilanne. Barnettin potkuja osasin odottaa, toivotaan vaan ettei paikalle tule joku juntti pilaamaan joukkueen "uudelleenrakentamis" hanketta...
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Doaner kirjoitti:
Gretzkyhän olisi lähtenyt jo aikapäiviä sitten, jos ei olisi joukkueen omistaja. Sinänsä aika mutkikas tilanne. Barnettin potkuja osasin odottaa, toivotaan vaan ettei paikalle tule joku juntti pilaamaan joukkueen "uudelleenrakentamis" hanketta...
Joidenkin huhujen mukaan Canucksin apulaismanageri Steve Tambellini olisi lähellä siirtoa Phoenixiin. Nämä huhut on kuitenkin torjuttu kertaalleen Vancouverin puolelta, mutta mikäli paikka aukeaa, niin uskoisin Tambellinin lähtevän. Tambellini on oman näkemykseni mukaan asiantunteva mies ja lisäksi hän on tehnyt pitkän päivätyön länsirannikolla. Ainakin kaksi kertaa aikaisemmin Tambellini on jo ollut hyvin lähellä ykkösmanagerin postia NHL-tasolla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös