Philadelphia Flyers 2023–2024

  • 160 453
  • 733

M10

Jäsen
Ehkä näin loppuajatuksena vois heittää vielä pari sanaa tosta meidän päävalkusta. Niille jotka ahmii jokaisen Tortun päästämän ugh-ugh-play-hard kommentin pureskelematta ja on sitä mieltä että tough love on jees ja ihan huippudude puikoissa, niin miettikääpä miten skutsissa voi valkku olla vuonna 2024, kun viisi peliä ennen kauden loppua oli vieläkin sitä mieltä että liigan paskimmalla yv:llä ei mitään merkitystä. Siis kuunnelkaa to sabres-pelin jälkipyykki ja sanokaa onko tossa todellakin tän vuoden jack adams ehdokas, kuten villeimmät fanit näytti uskovan vielä muutama kuukausi sitten.

En voi olla ajattelematta, että Tortorellan psykologisesti aggressiivinen tyyli toimii vain tiettyyn pisteeseen saakka. Sitten kun homma lähtee luisumaan lapasesta ja Torts räyhää milloin pelaajille, milloin medialle, menee joukkue entistä enemmän kuoreensa ja sellaista positiivisuuden kierrettä ei pääse edes syntymään. Ei ole Tortorellan tyyli tätä päivää ja se nähtiin jälleen kerran.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
En voi olla ajattelematta, että Tortorellan psykologisesti aggressiivinen tyyli toimii vain tiettyyn pisteeseen saakka. Sitten kun homma lähtee luisumaan lapasesta ja Torts räyhää milloin pelaajille, milloin medialle, menee joukkue entistä enemmän kuoreensa ja sellaista positiivisuuden kierrettä ei pääse edes syntymään. Ei ole Tortorellan tyyli tätä päivää ja se nähtiin jälleen kerran.

Ihan kuin tämä kuulostaisi eräältä Jose Mourinholta jalkapallon puolelta. Menneitä lumia jne...
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
Niinhän siinä vähän vähemmän yllättävästi kävi.

Koosteesta ei paljon pysty sanomaan mutta haluttoman ja vetelän oloista oli. Ennen pistettiin pökköä pesään jos jäätiin tappiolle, nyt tuntuu että pelko persiissä välittömästi kun kaveri tekee maalin.

Ersson eikö Fedotov vakuuta yhtään tällä hetkellä. Liian kovaan paikkaan taisivat joutua ja kun pallo pyörii alamäkeen niin vaikea on saada hommaa pysähtymään.
Ersson on ilmeisesti vaan pelannut liikaa, ilmeisesti koska Sandströmiin eikä Petersoniin luoteta yhtään, ja ihan syystäkin.
Jälkiviisaana olisi ehkä pitänyt heitä peluuttaa enemmän vaikka näytöt on huonot.

Kovin ne katseet kääntyy kesään vaan jo vaikka teoreettiset mahdollisuudet vielä on. Vaikea nähdä miten voitaisiin loput pelit voittaa ja kun vielä tarvitaan apuja muualtakin niin pahalta näyttää.

Ja sen kesän pitäisi olla maaginen että ensikaudesta voisi toivoa selvästi parempaa, ei onnistu ainakaan kestävällä tavalla.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Vaikka tästä kauden lopusta näyttääkin tulevan todella ruma ja nolo, ei se silti itselläni pyyhi omalta osaltani suurempaa osaa kautta pois, missä Flyers pelasi upeaa lätkää ja paikoin dominoi kärkijoukkueita. Otetaan tästä muutamia +30 pelaajia pois (Staal, Johnson, Atkinson, Hathaway) niin tämä on vielä yksi nuorimpia joukkueita, mistä kuitenkin (miljoonannen kerran) sitä kärkiosaamista uupuu. Varausvuoroja löytyy, ja lisää varmasti ensi kaudella tulee. Osutaan niillä. Oikeammin, niillä pitää osua.

Itsellä riittää vielä uskoa esim. Erssoniin ja mielenkiinnolla jään katsomaan miten muuten maalivahtiosasto muotoutuu. Fedotovia voisin vielä kauden kokeilla, koska tämä on ollut paha paikka arvioida mikä kaveri oikeasti on kyseessä. Sama pätee mielestäni Erssoniin.

Tortorella on edelleen mielestäni oikea valmentaja tähän hetkeen, vaikka kaikista (esim. Cootsin penkitys) hänen ratkaisuistaan samaa mieltä olekaan. Jälleen kerran hän sai joukkueen, tämän rupusakin, pelaamaan yli kaikkien odotusten. Joukkueen, millä puolustus oli paperilla kauden alussa katsottuna jossain siellä viiden huonoimman puolustuksen sakissa (siltä se tosin viime yönä näyttikin), eikä muukaan osa joukkueesta varsinaisesti loistanut nimillään. Sitten vaan tapahtui asioita (mm.Hart) ja hommasta rupesi pyörät irtoamaan. Valmentajaa tästä kaikesta on minun mielestäni kuitenkin vaikeaa syyttää. Se on tietenkin fakta, että on tuolla valmennustyylillä on se "parasta ennen päivä" olemassa, ja se päättyy kyllä mikäli joukkue junnaa keskikastissa useamman kauden. Toki näin se käy monesti muillakin valmentajilla jos ei saa johtoa miellyttävällä tavalla vietyä joukkuetta eteenpäin.

Mutta onhan tässä kaikenlaisia kysymysmerkkejä ja päätöksiä edessä. Niistä suurimpana Konecny. Jatkoa vai kaupaksi? Kuinka järkevää se olisi tässä vaiheessa joku iso sopimus antaa? Miten Couturierin tulevaisuus, jos ensi kaudella samanlaista matalalentoa nähdään? Tuollaisella sopimuksella pitää muunkin kuin kiekottoman pelin olla kunnossa.
 

ReYaSu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
^^ Ittelle näytti koosteen perusteella lähinnä siltä, että Montrealin hyvä kiekonliikuttelu joko pienilläkin välimatkoilla, tai sitten pitkillä poikkikentän syötöillä, vain repi meidän noppavitosen täysin kappaleiksi ekassa erässä. Flyersin pelaajat olivat vähän sellaisia päättömiä kanoja sekä sijoittumisensa että ylipelaamisen/ryntäilyn vuoksi. Me ollaan nyt rikki nyt. Hyviä ajoja myöskin kahteen seuraavaan erään, kun itseluottamuksessa ziljoona vuotta edellä oleva tiimi vain polki tai hassutteli alueelle sisään vaikka vain Slafkovskyn tai Andersonin tai Gallagherin yksin tuomana. 0-4:ää edeltänyt Flyersin "kiekon"hallinta"jakso" oli jotain aivan karmaisevaa.

Niin, rikki ollaan. Vihdoin. Mukavan pitkään tätä sai odotella; viihdyttävä kausi kunnes lopussa vasta kupla puhkesi! Niin se näyttää käyvän muillakin ylisuorittavilla kuplajoukkueilla viimeistään nyt. Mieleen tulee Caps, Canucks, Jets. (Katotaan ni kun näin sanoo niin Canucks tai Jets menee lopulta Cupiin asti... :D) Samalla ne joko voittamaan tottuneet tai kokeneet rosterit astuvat esiin nyt kun täytyy: Vegas, Tampa, Isles, Pens. Ei vissiin pitäisi koskaan betsata tuota mystiseltä kuulostavaa voittamisen kulttuuria ja silkkaa isojen pelien rutiinia vastaan. Silloin tulee napsu lisää kun on pakko. Joillain ihmeen flyerseillä ja capseillä ei vain tule, kun ei laatu ja happi riitä.

Se, mikä tässä huolettaa, on tietysti se, että tällä "heikko rosteri Tortorellan näpeissä" -meiningillä tulee näitä huonoja draftisijoja. Tämä on oikeastaan nyt huonoin mahdollinen tulos, kun jäädään lopulta ilman kovaa ykköspickiä, niin myös playoff-kokemusta. Tätä sen uudelleenrakennusjoukkueen juuri ei pitäisi tehdä.

Maalivahtiosasto koki kovan iskun case Hartin takia. Näen kuitenkin 2 x venäläisissä sekä Erssonissa mahdollisesti hyvän tulevaisuuden. Puolustuksen johtonimet ja erityisesti 1-2C ovat ne huolettavat osa-alueet tulevaisuutta ajatellen. Ainoa, mikä on täysin kunnossa, on laituriosasto. Muut joko kysymysmerkkejä tai suorastaan ylivoimaiselta tuntuvia ratkaistavia, kuten mistä franchisen ykkössenaattori.
 
Viimeksi muokattu:

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kauden eka voitto Rangers, olipas mukava ottelu pitkästä aikaa ja asiallista kasvojen pesua jengiltä. Konecny tehnyt nyt uuden maali ennätyksen henkilökohtaisesti, kuten myös pisteissä tällä kaudella. Katsellaan miten kauden pari viimeistä ottelua menee.
 

Crank

Jäsen
Luin samaa, että myös joukkueen hallinnon puolelta Torts haluttaisi pitää

 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ersson nollapeli ja Devils kaatui 1-0, Konecny teki ratkaisevan alivoimalla, joka oli hänen kauden kuudes alivoima maali jolla tilaston kärkeen. Sitten vielä Washington edessä ja kausi paketissa. Kaiken kaikkiaan pari viimeistä ottelua olleet raikasta siihen pitkään pimeään jaksoon. Innolla jo odottaa kesää ja mitä tulee seuran suhteen tapahtumaan draftissa sekä pelaaja rintamalla.



 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Panosta siis riittää viimeiseen peliin saakka. Samalla kaiken maailman ilakointi ja spekulointi joukkueen lipsumisesta Tortorellan käsistä sai hieman kylmää vettä niskaansa sillä kyllä tuo joukkue ainakin omiin silmiin yhtenäiseltä ja valmentajallensa pelaavalta nipulta yhä näyttää. Myös fyysisesti tuntuu bensaa vielä jostain löytyneen. Mahdoton sanoa mitä tuossa välissä tapahtui, mutta tuntuu, etteivät kyenneet käsittelemään tilannetta, missä pudotuspelipaikka oli jo ns. omissa käsissä, otteluohjelmakin puolsi tätä jne. Koko kausi meni enemmän tai vähemmän altavastaajana, jonka romahtamista on pidetty itsestään selvänä. No romahdus nähtiin vasta kun joukkue ilmeisesti itse tajusi, että tässähän oltaisiin menossa sinne pudotuspeleihin kun nämä lottery-arvontaa odottavat vain säädyllisesti hoituvat. Kun palasivat taas toivottoman puolelle, niin kummasti ne otteetkin paranivat. Toivotaan, että tästä jää sentään jotain tulevaisuudessa auttavaa kasvujälkeä vaikka pudotuspelipaikka nyt jäisikin haaveeksi.

@Skeleton Crew kävi jo tuolla playoff race ketjussa kattavasti tämän idän pudotuspelitilanteen läpi, mutta siis Capitalsia vastaan homma on tuon keskinäisen vuoksi omissa käsissä. Red Wingsiä ja Penguinsia vastaan tarvitsevat näiden kompurointia/apuja muilta. Islanders on jo Flyersille tavoittamattomissa. Todennäköisin skenaario siis on, että ulkopuolelle jäävät ja varausvuoro heikkenee näiden viimeisten voittojen myötä pykälän tai pari, mutta eipä ainakaan jää yhtä paskainen maku, mitä ilman tätä ryhtiliikettä olisi jäänyt.

Mikäli näin, niin suuressa kuvassahan tässä mentäisiin kohti sitä keskinkertaisuuden kehää, kun niitä kaivattuja different makereita on näiltä 12-15 varausvuoroilta selvästi haasteellisempaa löytää, mutta samalla tuossa rungossa on jo nyt paljon nuoria joiden odotetaan olevan niitä runkopalasia jatkossa, joiden kehityksen kannalta joku 75 pisteen limboilu kaudesta toiseen olisi myrkkyä, jolla yhtälailla ruokittaisiin sitä jatkuvaa keskinkertaisuutta.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Kausi oli sitten siinä, tiukaksi se meni eikä jäänyt mitään sen kummempaa valitettavaa viimeisestä ottelusta. Tyhjä maali ratkaisi pelin tuloksen, mutta jo sitä ennen Detroit piti huolen ettei Flyersien kausi jatku kävi miten tahansa ottelussa Capitalsia vastaan.

Sitten odotellaan koska sieltä toivottavasti julkaistaan Rizzo sopimus ja täten menossa varmaan vahvistamaan Phantomsia jos näin käy.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ylivoima oli yksi suurimmista syistä tämän kauden piste menetyksiin. Ensi kaudelle toivottavasti tulee muutos parempaan.





Coots mietteitä omasta pelistään.




Kiitokset palsta veljille tästä kaudesta. Nokka kohti kesän hulinoita.


 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Mukava uutinen että Massimo Rizzo on tehnyt sopimuksen Flyersin kanssa. Näkisköhän äijän Phantomsien riveissä vielä tällä kaudella. Phantomsilla 4 pinnaa eroa Springfieldiin joka taistelee vikasta playoff paikasta Phantomsin kanssa. Phantomsilla 3 ja Springfieldillä 2 peliä jäljellä
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mukava uutinen että Massimo Rizzo on tehnyt sopimuksen Flyersin kanssa. Näkisköhän äijän Phantomsien riveissä vielä tällä kaudella. Phantomsilla 4 pinnaa eroa Springfieldiin joka taistelee vikasta playoff paikasta Phantomsin kanssa. Phantomsilla 3 ja Springfieldillä 2 peliä jäljellä
Hienoa että se varmistus sieltä tuli mistä eilen lähti puheet liikkeelle, kahden vuoden diili joka lähtee ensi vuodesta. Kuten eilen vähän ounastelin niin huhujen mukaan oli suunnitelmissa pelata AHL tällä kaudella, saa nähdä tapahtuuko näin.

Cam York tilannetta.


 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Se mikä kaiken täällä jo sanotun lisäksi jää käteen tästä kaudesta on se kuinka tärkeää on ettei niitä ohipelejä kauden aikana montaa tule. Kun miettii kuinka helevetin monta peliä hävittiin näitä heikkoja joukkueita vastaan, niin kyllä silloin tämä viimeisen kierroksen jännääminen tuntuu ihan uskomattomalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös