Philadelphia Flyers 2016–2017

  • 201 398
  • 813

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ilmeisesti Flyers on mukana kilpailussa Hartnell+"Puljujärvi" paketista parin muun jengin kanssa. Hardy olisi mukava saada takaisin himaan kaatuilemaan.
Onko jotain lähdettä antaa? Hexy taitaa olla for real?

EDIT. Ei löydy ainakaan mitään Flyersiin viittaavaa tuon Columbuksen vuoron osalta, olisiko kenties joku Twitter-tietäjä ollut asialla.
 
Viimeksi muokattu:

phillymän

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ilmeisesti Flyers on mukana kilpailussa Hartnell+"Puljujärvi" paketista parin muun jengin kanssa. Hardy olisi mukava saada takaisin himaan kaatuilemaan.

Ottaisin kyllä milloin tahansa Hartsyn takaisin, mutta hyvin vaikea uskoa, että Hexy ottaa. Sopimus... 3 vuotta jäljellä ja caphit 4,75 miljoonaa. A) Columbuksen tulisi ottaa siivu tuosta itselleen B) Macdonaldin sopimus ensimmäisenä heivattava muualle. Näiden jälkeen voidaan miettiä. Puljujärvi kyllä keplaisi pohjoisen poikana pohjoisen pojalle. :)

Arizona teki eilen diilin San Josen kanssa ja saivat 4rd pickin tälle kesälle. Flyersilla saattaa olla 11 varausvuoroa tänä kesänä, mikäli Arizona päättää antaa tuon 4rd pickin flyersille. Näin Flyers menettiäisi 3rd pickin 2017, jonka saivat Grossmann-Pronger-Gagner kaupassa viime kesältä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ilmeisesti Flyers on mukana kilpailussa Hartnell+"Puljujärvi" paketista parin muun jengin kanssa. Hardy olisi mukava saada takaisin himaan kaatuilemaan.
Millaisella paketilla tuo olisi irroitettavissa? Couturier+1st ja prospecti? Vähän epäilen ettei tule tapahtumaan, vaikka siinä tulisikin Hartnellin palkka toiseen suuntaan.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Millaisella paketilla tuo olisi irroitettavissa? Couturier+1st ja prospecti? Vähän epäilen ettei tule tapahtumaan, vaikka siinä tulisikin Hartnellin palkka toiseen suuntaan.

Tuo Couturier++ olisi kyllä aika hurja hinta maksaa Puljujärvestä. Puljulla on korkeampi maksimipotentiaali, mutta todennäköinen taso on ehkä vain hieman korkeampi kuin millä Couturier on nyt. Couturierin siirtäminen jättäisi aika suuren aukon Flyersin hyökkäyskalustoon. Jos vaihtokisassa oltaisiin mukana niin, jonkin Sanheim/Provorov+1st olisi se hinta mitä omasta mielestäni voitaisiin maksaa. Tai sitten rakennettaisiin vaihto esim. Brayden Schennin ympärille. En kyllä ihan näe tässä mitään järkeä kummastakaan suunnasta. Vähän liian holmgrenia.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Sanheim/Provorov+1st olisi se hinta mitä omasta mielestäni voitaisiin maksaa.
Ai pistetään taas ne potentiaaliset 1pakit vaihdossa laitahyökkääjään ja kaiken lisäksi vielä oikea laitahyökkäjään. Simmonds / Voracek on aivan tarpeeksi hyvä top 6 oikea laitahyökkäys kalusto. Myös Konecny pelaa oikeaa laitaa kun NHL tulee pelaamaan joten se osasto on jo täynnä.. Ja vielä tuohon Couturier niin Flyers keskushyökkäys osasta olisi aivan järkyttävän huono... Ei mitään järkeä koko ideassa enkä ole mistää luotettavasta lähteestä koko ideasta edes kuullut.

EDIT: Lisätään nyt sekin että Philippe Myers ja Travis Konecny kutsuttu Hockey Canada World Junior development camp:ille tälle kesälle.
 
Viimeksi muokattu:

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ei mitään järkeä koko ideassa enkä ole mistää luotettavasta lähteestä koko ideasta edes kuullut.

Samaa mieltä, ei järkeä. Homerin aikaan tällaista olisi voinut jopa odottaa, mutta Hextallilla vaikuttaa olevan enemmän järkeä päässä ja rauhallisuutta.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ei ole ei. Yhdestä pakkiprospektista (Sanheim?) olisin valmis luopumaan Puljujärven vuoksi mutta sentteriä Columbus ainakin kaipailee. Toki draftistahan tuon saavat jos niin haluavat. Ovat ilmeisesti kovasti Logan Browniin ihastuneet ja vuorojen vaihtaminen Flyersin kanssa ei todellakaan takaisi Brownia heille. Eli Columbuksen olisi järkevintä treidata johonkin reilusti alle kympin puolelle vielä, jotta voivat olla varmoja saavansa haluamansa kaverin.

Mielenkiintoista sen sijaan nähdä jos Flyers onnistuisi nappaamaan jollain tapaa toisen ykkösrundin varausvuoron tuolta 20-30 välistä, kuten viime vuonnakin. Ykköskierrokselta kun saisi jonkun Rubtsov/McLeod + Jones -paketin mukaansa..

Kakkoskierroksella vuorot ovat sitten 48. ja 52.. Janne Kuokkaseen voisi mielestäni toisen näistä käyttää. Ainakin jos ensimmäinen varaus on laituri tyyliä Jones/Bellows, seuraavilla kahdella vuorolla voisi sitten varata sentterin ja laiturin. Adam Mascherin (C/LW) on myös mielenkiintoinen nimi kakkoskierrokselle, mielestäni hänellä on tämän draftin paras rannelaukaus, ihan jäätävä ruoska.
 

Harz-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, SaiPa
Tässä mietiskelin sitä, että edellinen huhu jonka olen kuullut ennen tätä liittyi vahvasti Oilersiin. Voisiko olla mahdollista, että Hextall olisi kuitenkin kiinnostunut Tkachukista, eikä Puljujärvestä? Mietin vain, kun näiden juttujen perusteella 3 & 4 pickin haltijoiden kanssa ollaan ollut yhteydessä.. Noh mene ja tiedä..
Mikäli näin tapahtuisi, niin toivottavasti ei liikoja tuosta ruveta maksamaan.
Olisihan tuo huikeeta mikäli esim. Tkachuk saataisiin napattua.. Mutta ei nyt kuitenkaan välttämättä ihan noin suurta nousua varaustilaisuudessa uskalla siltikään odottaa.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Voisiko olla mahdollista, että Hextall olisi kuitenkin kiinnostunut Tkachukista, eikä Puljujärvestä? Mietin vain, kun näiden juttujen perusteella 3 & 4 pickin haltijoiden kanssa ollaan ollut yhteydessä..
Tuo kuulostaisi kyllä ihan mahdolliselta. Edmonton hakee vahvistusta alakertaan ja Flyersilla on laittaa kauppaan mukaan sekä puolustaja-prospekteja tai kokeneempia pelaajia(esim. Del Zotto). Voisi olla toimiva kauppa kummallekin joukkueelle.

Columbus todennäköisesti haluaa pysyä top-10 sisällä, josta pääsisivät varaamaan kaipaamansa sentterin. Flyersin kannalta hinta saattaa nousta liian korkeaksi, kun tiettävästi myös muutama aikaisemmin varaava joukkue on kiinnostunut Columbuksen vuorosta. (Ainakin Calgary ja Montreal mainittu mahdollisina nousijoina).

Silti... Hartnell luopui siirron estävästä pykälästään. Voisiko taustalla olla mahdollisuus päästä takaisin "kotiin" oranssipaitoihin?
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Hexylle muutamalla ranskalaisella
- unohda Yakupov, hyi
- Älä nyt helvetti treidaa pakiston huippu prospecteista ketään pois. Vihdoinkin se osasto näyttää hyvältä.
- varaa hyökkääjä ykköskiekalla.
- ufa-markkinoilla jäitä hattuun.
- muista että ens kaudella hyökkäykseen tulee Konecny. Lue vielä edellinen.
- Espoossa jännittää jos et jo huomanut.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos Hextall saa Gudaksen kanssa solmittua 3-4 vuoden sopimuksen kakkosella alkavalla palkalla niin tuo on todella hyvin hoidettu homma (Gudaksen agentti epäonnistunut?). Kolmen vuoden sopparissa 3 - 3,5 miljoonaa on varmaan lähellä ja neljän vuoden diilissä sitten 3,5 - 4,0 miljoonaa.

Neljä vuotta ja 3,35 milliä per vuosi. Philly sai neuvoteltua pidennystä soppariin, mutta caphit ei noussut tuonne yli 3,5 miljoonaan. Sopimus on varmaan kummallekin osapuolelle hyvä, sopivan pitkä ja caphit kohdillaan. Pakiston yksi tukipilari ja TOP4-pakki kiinnitetty nyt pitkäksi aikaa.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Täällä on jo hyvin lähtökohdat käyty läpi, enkä nyt liiallista toistoa ajatellut harrastaa. Henkilökohtaisesti toivon parin aiemman kesän kaltaista maltillista offseasonia, jossa pääpaino on laadukkaassa varaamisessa ja huonojen sopimusten tekemisen jättämisessä muiden kontolle. Mikäli jokin selvästi joukkuetta parantava pelaajakauppa tulee tarjolle, niin mikäs siinä, mutta mitään epätoivoista muutosten hakua ei tarvitse hakea. Umbergerin ulososto oli hyvä startti kesään.

Hakstolin ensimmäinen kausi oli vahva esiinmarssi NHL-kartalle, samalla kaiken maailman asiantuntevat epäilijät ja naureskelijat saivat nenilleen, mutta haasteet jatkuvat. Ensi kaudella aletaan hiljakseen näkemään onko miehestä tasaisen ja jatkuvan korkean suoritustason luojaksi vai laskeeko pelaamisen ja tekemisen taso uutuuden viehätyksen karistessa? Yksittäisten hyvien vuosien tulokasvalmentajia löytyy huomattavasti enemmän, mitä pitkän ja menestyksekkään rupeaman siinä samassa joukkueessa tehneitä.

Sitten asiaa prospecteista, kuten lupailin. Hockeystreamsin tarun päättyminen tammikuun lopulla rajoitti kevät puoliskon seuraamista kun en viitsynyt maksaa puolikkaasta kaudesta täyttä hintaa AHL Liveen tai Kanadan junnuliigojen omille striimauspalveluille. Ensi kaudeksi pitää kyllä lähteä tälle linjalle, maksoi mitä maksoi. Tästä johtuen ajatellut kirjoittaa Phantomseistakaan koko joukkueen kattavaa arviota vaan poimia ne Flyersin kannalta tärkeimmät nimet. Mutta ensiksi AHL:än ulkopuoliset prospectit.


Flyers Prospectit 2015-16


Maalivahdit:


Ivan Fedotov

Fedotovin kaudesta ei löydy tilastoja enempää kerrottavaa. Kausi kului aiempien tapaa venäjän pääjuniorisarjassa MHL:ssä sellaisilla ok tilastoilla, jotka eivät kuitenkaan osu sen suuremmin silmiin. Vaikea kyllä sanoa missä kaveri urallaan menee? Tuntuu edelleen aika pitkältä projektilta, jonka kohdalla Venäjälle jääminen lienee mantereen vaihtumista todennäköisempää, mutta katsellaan rauhassa mitä tulevina kausina tapahtuu?


Merrick Madsen

Madsenillä on takana pari aika erilaista vuotta. Kaudella 2014-15 peliaikaa kertyi senior Steve Michalekin takana ainoastaan kahdessa ottelussa. Kuluneeksi kaudeksi Michalek siirtyi ammattilaiseksi ja Madsenille avautui väylä Harvardin ykkösmaalivahdiksi, jonka myös käytti hyväkseen ja 43 pelattua minuuttia vaihtuivat lukemiin 1713. Yhtäkään Madsenin peleistä en nähnyt, mutta tilastojen valossa tuntuisi ihan onnistuneelta vuodelta, pelattuja otteluita 29 (18-7-3), GAA 2.00 ja SVS 93,1 %. Maalivahtien kehitystä on vaikea ennakoida ja suurempia odotuksia on turha kenenkään hartioille asettaa, mutta kivasti Madsenkin nousi takaisin ns. elävien kirjoihin. On iso, paljon peittävä ja atleettinen tapaus, josta saataneen vähintään Phantomseihin kilpailua, jahka saa ensiksi NCAA-uransa päätökseen. NHL-tulevaisuuttakaan ei missään nimessä voi tyrmätä, mutta antaa ajan näyttää.


Felix Sandström

Sandströmiltä tuli nähtyä kauden mittaan tasaisesti pelejä ja hyvältähän se tekeminen näytti ja selvää eteenpäin menoa viime kauteen verrattuna saatiin. Vähän harmillisesti kärsi U20 kisojen aikaan sitkeästä vatsapöpöstä, joka vei pojasta mehut. Näin ollen taistelu ykkösveskarin paikasta jäi ja niissä muutamissa palatuissa otteluissa ei parasta Sandströmiä nähty. On edustuskelpoinen vielä seuraavissakin kisoissa, joihin on vahva ehdokas Ruotsin ykkösmaalivahdiksi. Jatkaa vielä kauden Brynäsissä, jossa toivon mukaan kykenee valtaamaan ykkösen tontin haltuunsa. Kuluneen kauden pelasi kokeneen Bernhard Starkbaumin kanssa 50-50 roolituksella.


Matej Tomek

Tomekin ensimmäinen kausi NCAA:ssa ei mennyt toivotulla tavalla. Kärsi koko viime kesän ja alkukauden erilaisista harjoittelua rajoittaneista vammoista. Lopulta kun sai itsensä kuntoon, niin North Dakotan maalivahtitandemiksi oli stabiloitunut Cameron Johnson-Matt Hrynkiw pari, eikä valmennus halunnut lähteä enää sekoittamaan pakkaa keskenkuntoisen Tomekin sisäänajolla. Ratkaisu kannatti ja lopulta North Dakota juhli vahvan kauden päätteeksi Frozen Fourin voittoa, mutta Tomekin osalta kaudesta ei paljoa kerrottavaa jäänyt. Slovakille ei siis kertynyt minuuttiakaan kuluneella kaudella, joten vuosi meni suoraan sanoen hukkaan. Kuten Madsenin tapaus osoittaa, niin maalivahtien kohdalla muutoksia molempiin suuntiin tapahtuu nopeasti, joten saapa nähdä mitä tuleva kausi tuo tullessaan? Ilmassa olisi kuitenkin paljon kysymyksiä.


Yhteenveto:

Kun lisää Phantoms-kaksikon Stolarz-Lyon niin Flyersilla olisi ainakin mukavasti määrää veskaripoolissa, josta toivon mukaan löytyy ajan myötä vastauksia myös Flyersin maalinsuulle. Uuden maalivahtivalmentajan lisäksi Hextallin viime kesän rekrytointilistalla oli organisaatiosta puuttuneen maalivahtien kehitysvalmentajan hankkiminen, joksi löytyi Brady Robinson. Maalivahtien kehittämiseen olisi näin ollen panostettu aiempaa enemmän, joka toivon mukaan tuo myös tuloksia.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Puolustajat:


Terrance Amorosa

Pelejä ei ole kertynyt Amorosalta plakkariin sitten USHL:ssä pelatun 2013-14 kauden, mutta tilastojen valossa tuntuisi menneen eteenpäin. Kärsi kauden mittaan loukkaantumisista, mutta siitä huolimatta jäi vain pisteen päähän Clarksonin tehokkaimman pakin tittelistä. Plusmiinus lukema (+9) oli koko joukkueen paras. Hyvin pintapuoleisesti tarkasteltuna ei siis valitettavaa, mutta sen tarkemmin en osaa sanoa. Edessä on vielä pari kautta yliopistoa, jonka jälkeen siirtyy ammattilaiseksi Phantomseihin. Monipuolisuuden ja riittävän kiekollisuuden johdosta mahdollisuuksia voisi nähdä NHL:n kolmospariin, mutta AHL-jyrä jämähtäminen lienee se todennäköisempi skenaario.


David Drake

Drake pelasi tilastojen valossa hyvin samanlaisen kauden mitä vuotta aiemminkin. Pelejä en ole nuorukaiselta nähnyt sitten USHL:ssä pelatun 2013-14 kauden, mutta eipä tästä seiskakierroksen varauksesta ole suuria puhuttu. Kokoa löytyy ja liikkuukin vielä hyvin, mutta nykyään tärkeä kiekollinen pelaaminen ei tunnu ottaneen harppauksia eteenpäin. Pari vuotta olisi vielä yliopistossa kiekkoiltavaa, mutta juuri nyt näyttää vahvasti siltä, ettei Drakea tulla näkemään välttämättä edes Phantomseissa.


Mark Friedman

Muiden NCAA-pakkien tavoin en ole Friedmaninkaan pelejä viimeisen USHL-kauden jälkeen nähnyt. Käsittääkseni hieman nihkeän alun jälkeen pelasi jälleen ilmeisen vahvan ja tasapainoisen kauden yhtenä WCHA:n kärkipuolustajista. Pelannee vielä pari kautta NCAA:ssa ennen AHL:ää. Friedmania voi pitää näistä tämän hetken NCAA-lupauksista potentiaalisimpana, mutta NHL-tason syvyyspakkia kummempaa ei kannattane toivoa. Tämänkin roolin valtaamiseen on vielä pitkä matka.


Philippe Myers

Paljon voi vuodessa tapahtua. Ennen 2015 draftia pidin Myersia mahdollisena late pickinä, joka voi jäädä varaamattakin, kuten lopulta kävi. Nuorukaisen pelaaminen oli niissä muutamissa näkemissäni otteluissa melkoisen safetyä stay at homea eikä kiekollista rohkeutta juuri näkynyt. Sellainen tylsähkö peruspakki, joka varoi virheitä. No tällä kaudella rohkeutta löytyi ja kiekollinen pelaaminen otti suorastaan käsittämättömän loikan. En kyllä muista nähneeni aiemmin tällaista muutosta yhden kalenteri vuoden aikana. Puhuttaessa siis 18-19 vuotiaista pelaajista. Myersilta tuli nähtyä pelejä tasaisesti syksyn mittaan sekä kaikki Rouyn Norandan Memorial Cup ottelut ja otteet pistivät hymyilemään kerta toisensa jälkeen. Mielestäni Myersista voi aivan hyvin kehittyä top4 puolustaja NHL:ään, mitään estettä en tälle näe, nyt kun varman ja vakuuttavan puolustamisen lisäksi on ottanut huiman harppauksen kiekollisessa pelissään. Liikkeen ja kokonsa johdosta ei montaa kaksinkamppailua omissa hävinnyt.

Lainaus aina yhtä laadukkaasta HockeyProspect.comin Black Bookista:

”Myers was one of the biggest surprises of the year in the QMJHL and arguably the most improve player in the league. He was signed in the summer by the Flyers after going un-drafted in last year NHL draft and what a move by the Flyers that was. Myers has great long term potential, a tall and lanky right handed defenseman who can really skate. It would be an understatement saying he improved his game offensively, after he jump from 2 goals and 8 points to 17 goals and 45 points this season. With a new defensemen coach this season (Jason Fortier), Myers was allowed more freedom offensively this season to make play with the puck but also to carry the puck. He has become very confident with the puck on his stick in the offensive zone and has great poise. He was named to the QMJHL firs team all-stars at the end of the regular season. Defensively he’s a capable shutdown d-men, has the agility and footwork to keep up with speedy forwards, will play physical if needed and makes good use of his long reach. It has been a remarkable progression for Myers, no doubt next year he should be amongst the elite in the QMJHL and could challenge for a spot on team Canada at the World Junior like his teammate Jeremy Lauzon.”


Travis Sanheim

Sanheim päätti junioriuransa vahvasti. On kiekollisena poikkeuksellisen taitava ja kun tähän yhdistää vahvan liikkumisen, niin nähdään todella näyttäviä ja vaarallisia nousuja kiekollisena. Voi puhua todellisesta playmakeristä. Puolustussuuntaan sellainen perussolidi, mielestäni hieman aliarvostettukin, hyödyntää liikettä ja ulottuvuuttaan. Hieman jäi harmittamaan, ettei Hitmenien joukkue ollut enää aivan yhtä tasapainoinen, mitä vielä kausi-pari takaperin, jonka myötä menestys jäi vähän laihemmaksi. Se ei kuitenkaan ota mitään pois Sanheimin dominoinnilta. Ensi kaudella Phantomseissa.

Hockey Procpectin Black Bookissa oli aika tyhjentävä kommentointi Sanheimin kaudesta, joten en tällä kertaa sen suurempia pojasta lätise:

”Sanheim has proven himself as one of the great offensive defensemen in the WHL. The Elkhorn, Manitoba native has shown tremendous improvement year over year since arriving in the WHL back in 2013/2014. He has among the purest offensive skillset in the league using his strong skating skills and size to his advantage. With 68 points in just 52 games this year, Sanheim was the clear leader in points per game average among WHL defensemen. Many of his points were the result of him driving plays forward rather than sitting back watching his forwards do all of the work. Sanheim has great mobility and speed and he’s able to effortlessly change directions in support of the play. You can often watch Sanheim not only carry the puck into the zone but attack defenders and set up deep in the offensive zone acting as a 4th forward at times.

On the powerplay, he can walk the blueline with ease while keeping his head up looking for a breakdown in defensive coverage. He has a great frame and long reach in which he uses wisely to keep the puck out of reach from his opponents. Defensively, he uses that size to separate opponents from the puck. He is capable in his own end, but not as strong as some of the other elite WHL defensemen at this facet of the game. While his technical ability to defend is good, he can often be caught too deep in the offensive zone and can be prone to taking some unnecessary penalties at times. He shows good strength and generally good positioning. He can sometimes be pulled out of his position when defending against the cycle. Once the puck has been retrieved, he has exceptional ability to skate the puck out of trouble. Sanheim’s will to win is exceptional as he consistently seemed to put his team on his back and create offense when the Hitmen needed it most. The 17th overall pick from the 2014 draft is continuing to show great pro potential. While still needing time to round out his game, Sanheim will be pushing for some icetime in the NHL in the near future.”
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Ivan Provorov

Valinta niin WHL:n kuin koko CHL:n vuoden puolustajaksi kertoo Provorovin kaudesta olennaisimmat. Olihan venäläisen tekeminen ympäri kaukaloa erinomaista, ajoittain suorastaan suvereenia. Eikä tosiaan puhuta pelaajasta, jonka pitäisi jatkuvasti tehdä ja hakea jotain poikkeuksellista, vaan homma rakentuu älykkään peruspelaamisen pohjalle, jonka päälle sitten asiaan kuuluvat tähtihetket. Näin Provorovilta muutaman pelin syksyllä, useamman vuodenvaihteen U20-kotikisoissa sekä kaikki Brandonin Memorial Cup matsit ja tasaisen laadukas suorittaminen paistoi vahvasti läpi. Huonoja iltoja ei näkynyt. Mielestäni Provorov on Flyers-prospecteista se NHL-valmein tapaus ja kovasti yllätyn, mikäli ei ensi kauden rosterista löydy. Joku kokeneempi jermu vain vierelle, niin hyvä tulee.

Hockey Prospectin Black Book:

”Provorov is the defenseman in the WHL in which all others are compared. After posting impressive pointper-game totals in his draft year last season, Provorov took another big step forward this season as he won both the 2016 Bill Hunter trophy as WHL’s defenseman of the year and the CHL Defenseman of the Year award for his strong two-way play. He has excellent mobility and when paired with his great awareness of how the play is developing, he always seems to be in the right place at the right time. Provorov has excellent hands and makes arguably the best first pass out of his zone in the WHL. He is just as apt to hit a 100ft stretch pass as he is to place a shorter pass through traffic to where a teammate can gather it up at speed. He is also superb at skating the puck out of trouble and even leading the Brandon attack. He chooses his spots wisely and shows great promise on the offensive end. He shows very good vision with the puck on his stick and his strong puck handling abilities allow him to attack defenders in all the same manners as a skilled forward. While primarily a playmaker with the puck on his stick, Provorov has shown the ability to score goals and he owns a strong and accurate shot from the point. Defensively, Provorov rarely gets rattled – he handles pressure exceptionally well. He isn’t afraid to play the game physically as uses his body well along the wall to force opponents off the puck. He is tough to beat one on one and he has an active stick to take away shooting lanes. Provorov is a rare breed of defenseman at the junior level that really understands what it takes to be a NHL defenseman these days. He shows tremendous value to the Flyers for being able to create in transition and for being able to keep plays alive in the offensive zone while also not giving up anything defensively.”


Reece Willcox

Willcox pelasi seniorivuotenaan tilastojen valossa parhaan NCAA-kautensa ja suoriutui yllättävän tehokkaasti loppukauden Phantoms-stintilläänkin. Pelejä en hockeystreamsin tarun päätyttyä nähnyt Willcoxilta keväällä Phantomseissakaan, mutta ensi kaudella sitten. On profiililtaan iso ja hyvin liikkuva tunnollisesti puolustava peruspakki, johon nähden kauden lopun tehot olivat positiivinen tuulahdus. Täytyykin ottaa ensi syksynä heti tarkkailuun olisiko kiekollinen pelaaminen hieman kehittynyt?


Yhteenveto:

Kun vielä lisää Phantomseista pari nuorukaista ja jo NHL-läpimurrossaan onnistuneen Ghostin, niin Flyersilta löytyy laaja nippu pakkiprospecteja NHL-potentiaalilla, joiden varaan puolustusta tullaan jatkossa kasaamaan. Mukana on myös ihan kärkiparin talenttia. Toivotaan, että mahdollisimman moni lunastaa potentiaalinsa ja luo Hexylle tuleviksi vuoksiksi, jopa positiivisen ongelman puolustuksen ylitarjonnalla.



Hyökkääjät:


Nicolas Aube-Kubel

Aube-Kubel pelasi viimeisenä juniorivuotenaan tasapainoisen ja vahvan kauden. Mitään hirmuista superkautta ei tehojen kasvun merkeissä nähty, vaan painopiste oli enemmän pelaamisen kokonaisvaltaistamisessa ja aiempaa vaikeampien minuuttien hallitsemisessa, mikä voi vielä osoittautua uran jatkon kannalta arvokkaaksi jutuksi. Aube-Kubelin räjähtävyydelle on käyttöä NHL:ssä, mutta vaatii aikaa AHL:ssä ennen kuin voidaan ruveta piirtämään nimeä rosterihahmotelmiin. Kuuluu ehkä hitusen pelaajiin, jonka mahdollinen NHL-rooli on vielä aika avoin sen lisäksi toki onko sitä tulevaisuutta lainkaan. Aihiota on, mutta katsellaan miten kehitys jatkuu ja millaista profiilia kohti alkaa edetä?


Samuel Dove-McFalls

Dove-McFallsin kaudesta ei jäänyt paljoa kerrottavaa. Oliko nyt runkosarjan viides ottelu kun loukkaantui ja paluu meni vuoden 2016 puolelle, jonka jälkeen kesti aikansa pelikuntoon pääsyssä. Toisin sanoen kausi meni hukkaan, eikä kehitystä päässyt tapahtumaan. Ehdin näkemään runkosarjan alussa pari peliä, joissa pelasi omaa tunnollista ja älykästä kiekkoaan. Hieman nopeampi ja taitavampihan tämä voisi olla, minkä vuoksi en ole kauhean innoissani pelaajasta, mutta katsellaan nyt miten ura jatkuu? Jatkaa myös tulevalla kaudella Saint Johnissa.


Radel Fazleev

Fazleev jatkoi mukavan nousujohteisissa merkeissä. Nousi Hitmenien selväksi ykkössentteriksi ja varsinkin kiekollinen vastuu ja roolitus nousivat merkittävästi verrattuna aiempiin vuosiin, jolloin oli puhtaampi puolustus- ja shutdownspesialisti. Tämä näkyi myös kasvaneena itseluottamuksena ja suurempina tehoina. Puolustuspelaaminenhan on Fazleevilla sujunut ennestäänkin. U20 kisoissa kuului venäjän pirteimpiin ja ratkaisuhalukkaimpiin hyökkääjien hoitaen velvoitteensa myös puolustussuuntaan moitteettomasti. Aloittaa ensi syksynä ammattilaisuransa Phantomseissa. Mahdotonta sanoa mihin Fazleevin kyvyt lopulta riittävät, mutta mitään suurempia esteitä en näe NHL:ään nousemiselle.


David Kase

Kase pelasi vähän kaksijakoisen kauden. Syyspuolisko meni nelosen jämäminuuteilla tshekin pääsarjassa, eikä saanut oikein mitään aikaiseksi. Lopulta lainattiin toiseksi korkeammalle sarjatasolle, jonne taso riitti paremmin, sai roolia ja onnistui tekemään tehojakin. Loppukaudesta pääsi takaisin pääsarjaan, jossa sujui jo hieman paremmin. U20 kisoissa näin Kaselta muutaman ottelun, eikä nyt yksittäisiä väläytyksiä lukuun ottamatta juuri mieliin jäänyt. Ei ollut huono, mutta aika tehotonta se oli. Väläytteli kyllä peliälyään ja taitojaan, eikä yrityksen puutteestakaan voinut syyttää, mutta jotenkin tasapaksu kuva jäi. Paljon saa tapahtua, mikäli Kasesta kasvaa NHL-pelaaja, ainakaan Flyersille.


Travis Konecny

Konecny pelasi vahvan ja tasapainoisen kauden, jonka tilastollisena huippuna voi pitää 100 pisteen rajan rikkomista OHL:än runkosarjassa. Ottawassa oli vähän yksinäinen susi, jonka johdosta joutui tekemään itse vähän kaiken ja tehot olivat vahvasti syöttöpainotteisia. Kevätpuoliskolla tasokkaammassa Sarniassa osoitti viimeistelynkin edelleen sujuvan. U20 kisoissa toi energiaa ja fyysisyyttä jäälle jokaisessa vaihdossaan ja kuului täten Kanadan näkyvimpiin hyökkääjiin. Konecnyn pelaamista on kyllä nautinto seurata. Yritys ja työmoraali ovat aina tapissaan, jonka päälle taidot, pelikäsitys ja vauhti kestävät vertailua melkeinpä ketä vastaan tahansa. Varjopuolena nähtiin jälleen yksi loukkaantuminen, jonka johdosta pelit jäivät pudotuspeleissä kolmeen otteluun. Pojan pelityyli on kuluttava ja vastapainona raamit pienen puoleiset, jolloin riski loukkaantumisiin korostuu. Saapa nähdä missä Konecny pelaa ensi kauden? Ikänsä puolesta ei vielä AHL:ssä voi pelata, joten mikäli ei Flyersin rosteriin murtautuminen onnistu vie tie takaisin OHL:ään. Paljon tietysti riippuu tulevien viikkojen tapahtumista. Onnistuuko Hexy löytämään vapailta markkinoilta vahvistuksia vai ei?
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Oskar Lindblom

Lindblomia tuli nähtyä tasaisesti läpi kauden ja pelasikin tähänastisesti parhaan SHL-sesonkinsa, vaikka tehot olisivat voineet hieman kovempiakin olla. Pelasi valtaosan kaudesta Brynäsin ykkösessä Greg Scottin ja Anton Rodinin kanssa, joten ketjukaverit olivat kunnossa. Erikoistilanteissa ei ykkös-YV:lle ollut asiaa, mikä osaltaan hieman rajoitti tehoja. Lindblomin pelaamisessa paistavat työteliäisyys ja tunnollisuus joka puolella kaukaloa, minkä johdosta tuossa ykkösessäkin paljon pelasi tasapainottaen ketjunsa peliä. Kiekollisesti on riittävän taitava, vahva kulmissa ja pelaa röyhkeästi sekä aktiivisesti kohti maalia, josta suurin osa tehoista syntyi. Mikäli olisi asteen kliinisempi viimeistelijä, niin tästä voisi toivoa kärkiketjujen laituria jopa NHL:ään. Nyt projektio lienee kehityksen jatkuessa profiilin ja ominaisuuksien perusteella enemmän työteliäs kolmosen laita ja kakkos-YV:n maskimies. Odottelin josko siirtyisi jo ensi kaudeksi Phantomseihin, mutta olisi käsittääkseni jatkamassa vielä vuoden Brynäsissä. Brynäsissä on kehitys edennyt hyvin ja roolia tarjolla jatkossakin, joten mikäpä kiire sieltäkään on nuorella pelaajalla pois. Kuten tuossa HockeyProspectin lainauksessakin muistetaan korostaa, niin liike on kehittynyt kyllä valtavasti parin vuoden aikana, jonka myötä NHL-ammattilaisuus on ruotsalaiselle täysin mahdollista.

HockeyProcpectin Black Book:

”Lindblom is Philadelphia's fifth round pick from 2014. Lindblom is a case of a player that was always thought of as a good prospect in younger selections. His stock took a bit of a hit in his draft year and he eventually slid all the way to fifth round. Most of the concerns were based around his skating. It would be fair to say that skating was indeed the issue in his draft year but Lindblom always played a well-rounded game with a good compete level and a nose for the net. Going below point per game at the J20 level in his draft year. Lindblom already had a decent post-draft season with Bryans in SHL and he improved further this past year putting up 25 points in 48 games. Lindblom also got his first experience in a North American league playing 8 games for Leigh Valley Phantoms in AHL and putting up 7 points. Lindblom has really come a long way, mostly due to the fact that he has made a tremendous improvement to his skating. A well-rounded prospect with size that plays the game the right way and has good hockey IQ, Lindblom should have a decent chance at being an NHL player as he moves forward. It helps that he is really a lowmaintenance player and plays a coach-friendly game.”


Cooper Marody


Olin viime kesänä todella tyytyväinen tähän kuudennen kierroksen varaukseen, eikä mieli ole muuttunut. Takana on vahva tulokaskausi NCAA:ssa. Tehot hieman tippuivat syksyn pinna per peli tahdista, mikä nyt oli täysin odotettavaa kun roolikaan ei ollut kokeneessa ja kovassa hyökkäyksessä tarjolla kolmoskenttää enempää ja kevääseen mahtui erinäistä sairasteluakin. Pelejä en ole Marodylta nähnyt sitten USHL:än, mutta kaikki kirjoitukset kertoisivat oikean suuntaisesta kehityksestä. Michiganissa tapahtuu melkoinen vaihtuvuus ensi kaudeksi, jonka myötä Marodynkin rooli ja vastuu tulevat nousemaan, kuten odotuksetkin tuloksen teon suhteen. Mielenkiintoista nähdä miten vastaa huutoon?


Mikhail Vorobyov

Venäläiseltä tuli katseltua muutamia MHL-matseja Tolpar Ufan youtube kanavan kautta, jonka lisäksi nuorukaista tuli nähtyä kevät puoliskon aikana myös Ufan KHL-nipun riveissä. KHL:ssä ei nelosen hajavaihtoja kummempaa roolia irronnut, mutta MHL:ssä tarjosi mukavan dominoivaa kahdensuunnan sentteröintiä. Pitkällä ja määrätietoisella kasvatusprosessilla venäläisestä voisi olla mahdollista rakentaa sentteri myös NHL:ään, mutta saapa nähdä onko tällä haluja tulla tekemään tätä työtä Pohjois-Amerikkaan vai pitäisikö siirtymisen yhteydessä olla tiedossa varma paikka NHL:ssä? Mikäli näin, niin voi hyvin jäädä puhtaaksi KHL-jyräksi, joka ei ainakaan Flyersia tule hyödyntämään.


Yhteenveto:

Hyökkääjistö on se köykäisin prospectosastoista, jonka myötä ensi yönä saataneen yksi nimi listaan lisättäväksi. On tuolla kuitenkin Konecny ja useampi NHL-tason potentiaalilla varustettu roolipelaajan alku.


---------------------------


Phantoms poiminnat:

Phantomsien osalta arvioissa painottuu syyspuolisko, sillä tammikuun jälkeen en joukkueen pelejä enää nähnyt Hockeystreamsin tiputtua pelistä pois. Tämän vuoksi en käy läpi koko joukkuetta ja jokaista syvyyspelaajaa, vaan nappaan ainoastaan ne Flyersille merkittävimmät nimet.


Cole Bardreau

Bardreu pelasi tehojen osalta vähän ailahtelevan kauden ja tasaisuuden löytäminen tällä saralla kuuluu ensi kauden toivelistalle. Toi kuitenkin loppupeleissä selvästi enemmän kiekollisuutta ja tehoja, mitä kauden alla odotin. Ei ole kiekollakaan mitenkään onneton, vaikka ilmeisimmät vahvuudet ovat muualla. Muutoin pelasi omannäköistään fyysistä, työteliästä ja uhrautuvaa kiekkoa ottelusta toiseen, mikä siis kuului odotusarvoon. On lisäksi loistavan liikkeen lisäksi myös vahva aloittaja, mitkä ovat selviä plussia alakenttien sentterille/roolipelaajalle. Jos mahdollisia puutteita kaivaa, niin vahvasta patukkamaisesta ruumiinrakenteesta huolimatta pituutta saisi olla rooli huomioiden hieman enemmän. Näen Bardreaulla mahdollisuuksia alakenttien roolipelaajaksi NHL:ään, mutta katsellaan rauhassa, mitä tulevaisuus tuo.


Tyrell Goulbourne

Goulbourne aloitti yllättävän pirteästi, mutta hieman meno tasaantui kauden edetessä. Puhutaan kuitenkin mielenkiintoisesta kovaluonteisesta pelaajasta. Räjähtävä liike luo pohjaa tehokkaalle energiapelaamiselle ja kun kädetkään eivät ole umpipuuta, niin kykenee osallistumaan asiallisesti hyökkäyspelaamiseen sekä haastamaan ja ohittamaan pakkeja 1vs1 tilanteissa. Tappeleminen ei ole enää mikään itseisarvo NHL-kaukaloissa ja koko ajan löytyy enemmän joukkueita, joissa ei varsinaista kovanaama kokoonpanosta löydy vaan kaikki neljä ketjua ja kuusi puolustajaa keskittyvät pelaamaan kiekkoa. Tätä kasvua vaaditaan myös Goulbournelta.


Robert Hägg

Häggin kausi ei sujunut suotuisissa merkeissä. Oli varsinkin syyspuoliskolla luvattoman heikko ja hengetön, jonka johdosta päätyi aika ajoin aina poppariosastolle saakka. Keväällä sai ilmeisesti hieman juonen päästä kiinni, mutta kokonaisuutena todella mitäänsanomaton ja vaisu kausi, josta mieleen jäivät lähinnä lukuisat virheet. Kehitystä ei nähty. Samoja otteita jatkaessaan on nopeasti putoamassa kuvasta pois puolustuksen tulevien vuosien palapeliä kasattaessa, mutta onhan tällä vielä yksi vuosi ELC:tä jäljellä, jonka aikana voi vielä suunta muuttua.


Taylor Leier

Leier jatkoi nousujohteista urakaartaan ja pelasi uransa toistaiseksi parasta kiekkoa. Lyhyen NHL-stintin aikana nähtiin kuitenkin, ettei ole vielä valmis, vaan vaatii lisää voimaa ja ruutia tekemiseensä saadakseen tulosta aikaan myös porrasta ylempänä. Syksyllä käynnistyy kolmas ELC-vuosi, jonka aikana pitäisi pikku hiljaa alkaa näyttämään jotain myös NHL-tasolla. Itse uskon Leierin tasaisen kehityksen jatkumiseen, joka näkyisi ainakin hetkellisenä nousuna Flyersin rosteripelaajaksi viimeistään kaudeksi 17-18. Se riittävätkö kyvyt pidempään NHL-uraan on jo aivan toinen asia.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Danick Martel

Martel on mielenkiintoinen väkkärä. Nopeutta, taitoa ja pelikäsitystä löytyy, jonka lisäksi menee pelottomasti ahtaisiin rakoihin, eikä kaihda fyysisiäkään vääntöjä. Syksyn lennokkuus hieman karisi kauden edetessä, eikä saanut valmennukseltakaan mielestäni riittävää vastuuta ja luottoa, vaan aika helposti miestä heitettiin marginaaliminuuteille hieman hiljaisemmin jakson osuttua kohdalle. Martelin pelaamisessa on toki pienoisia ongelmia puolustussuuntaan tai sanotaanko, että ottaa välillä vähän turhiakin riskejä hyökkäyssuuntaan. Näin ollen valmennus mieluummin luotti turvallisempiin vaihtoehtoihin, joilla ei kuitenkaan ollut tarjota samoja ominaisuuksia mitä Martelilla. Toivottavasti ensi kaudella keskittyvät paikkaamaan Martelin puutteita ja kasvattamaan tästä suurella vastuulla kokonaisvaltaisempaa kiekkoilijaa lahjattomampien turhakkeiden selkään taputtelun sijaan. Martelilla on kuitenkin talenttia, minkä varaan rakentaa NHL-uraa jos vain heikkouksia ja puutteita saadaan parannettua. Samaa ei voi sanoa monestakaan muusta Phantoms-hyökkääjästä. Ei kaverista tule mitään kärkiketjujen pelintekijää enää NHL-tasolle, mutta pelaamistaan monipuolistamalla tästä voisi saada arvokasta taitoa ja luovuutta tuovan syvyyspelaajan.


Samuel Morin

Morinin kauden alku meni totutellessa AHL:än vauhtiin, mutta kauden edetessä pääsi aina vain paremmin ja paremmin mukaan. Sama meno jatkui tiettävästi kevät puoliskonkin. Morinin projekti eteni ja kehityskaari jatkui kuluneellakin kaudella, vaikka mitään suuria loikkia ei olekaan nähty. Pikku hiljaa aletaan olemaan siinä pisteessä, että olisi NHL-hypyn vuoro, mutta eiköhän aloita vielä syksyllä Phantomseissa.


Anthony Stolarz

Stolie the Goalie pelasi vahvan kauden Phantomseissa ja oli joukkueen selkä ykkönen vaikka LaBarberallekin niitä minuutteja haluttiin antaa. Jatkoi pelinsä vakauttamista ja stabiloimista tai paremminkin sanottuna kasvuaan aihioonsa, mikä on atleettisuuden ja koon myötä kunnossa. Ensi kausi on aika merkittävä. ELC:n viimeinen vuosi starttaa, jonka lisäksi Mason vs. Neuvirht taistelun ja kaksikon katkolla olevien sopimusten myötä kaudeksi 2017-18 olisi Flyersin rosterissa suurella todennäköisyydellä kakkosmaalivahdin paikka auki, johon Stolarz ja tuore hankinta Alex Lyon ovat lähinnä tyrkyllä. Eli vahva kausi ja kakkosmaalivahdin paikka kaudeksi 2017-18 on sinun Anthony.


------------------------


En nyt jaksanut enää oikolukea tuota, mutta eiköhän asiat ja ajatukset käy selväksi.

Draftista en sano nyt mitään sen tarkempaa. Max Jonesin pelejä olen nähnyt hyvän määrän ja pitänyt näkemästäni, mutta vaikkapa Luke Kuninin pelejä en ole nähnyt yhden yhtää, vaikka puhtaasti luetun perusteella kuulostaa oikein kiinnostavalta tapaukselta. Hockeystreamsin tarun loputtua omat havaintoni varausikäisistä ovat ylipäätään viime vuosia selvästi hiekommat ja suppeammat, mutta otetaan tuo taas ensi vuonna takaisin. Nyt kuitenkin pitää mennä enemmän muiden mielipiteiden ja luetun varassa kuin omien havaintojen.

PS. Gudaksen sopimus on oikein nice. Hexy myös kertoi lähettävänsä qualifying offersit tälle koko jäljellä olevalle viime kaudella NHL:ssä pelanneelle RFA-katraalle (Schenn, Cousins, Manning ja Weal), joten herrojen oikeudet pysyvät Flyersin hallussa.
 

Breathe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers & Eric Lindros 88
Kiitokset @Eager joka jaksaa vuodesta ja kaudesta toiseen tehdä näitä prospect raportteja.

Gudaksen sopimus odotetunlainen. Gudas kuitenkin osoitti pystyvänsä pelaamaan top 4 roolissa ja oli Ghostin ohella puolustuksen valopilkkuja.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
No niin.

Ensiksi nähtiin kauppa, jossa 18th & 79th vaihtuivat vuoroihin 22nd & 36th. Mielestäni oikein hyvä liike jos ja kun tuolla 18. vuorolla ei ollut mitään selvästi muita parempaa vaihtoehtoa mielessä.

Tuolla 22. vuorolla tarttui sitten venäläissentteri German Rubtsov. Valinta josta pidän ja paljon. Jonkusen maajoukkuepelin olen Rubtsovilta nähnyt ja on vaikuttanut hyvältä paketilta ajatellen vahvaa kahdensuunnan NHL sentteriä, joiden varaan menestyvää joukkueetta tulee pyrkiä rakentamaan. Todella kokonaisvaltainen, älykäs ja monipuolinen pelaaja korkella työmoraalilla. Pelaaja josta on helppo pitää.

Tässä muutamia poimintoja eri draft-guideista:


ESPN-Insider Corey Pronman (oli rankannut Rubtsovin sijalle 13):

"The well-rounded Rubtsov was the top player on the inaugural Russia under-18 team this season, and showed well in international play. Offensively, he has the traits one would expect of a top Russian prospect. He's an above-average skater, with a good first step and an easy stride. His skills aren't elite, but he shows good hands and is able to create space for himself. His hockey IQ is very impressive, as he displays great patience with the puck, sees his options well and always finds himself involved with the play. Rubtsov is a fierce competitor in puck battles and, despite having a lean frame, is able to win a fair amount of them. He's also a quality defensive center, who has been leaned on all season in critical defensive situations, and is often a threat to score shorthanded. Though he and the rest of his teammates were disqualified from the under-18 world championships, it's hard to see his draft stock slipping too much."


Future Consideration (olivat rankanneet venäläisen sijalle 20):

"STRENGTHS:
Rubtsov is a highly intelligent contributor all over the ice. He is a game-changer and a highly competitive kid. He can be a dominant puck-possession guy, a strong puck-distributor, a finisher, a defensive specialist and even a pest at times. He has strong skating ability, as he is fast and agile; he uses his skating on both sides of the puck. The Russian center plays a complete game and commits defensively, getting back and being hard on his man at all costs. Rubtsov gets back with speed and can break up plays unexpectedly from behind with a quick stick lift and puck scoop. He continuously makes great defensive plays before turning back up ice.

Rubtsov seems to always be on the puck, and when he is not, he is relentless in getting on it. He pounces on opportunities, taking advantage of loose pucks and time and space, and has an impressive ability to create something out of absolutely nothing. He is strong on the puck and possesses unexpected soft hands in tight. Rubtsov uses his size and strength to protect the puck and fend off incoming checks all while maintaining possession and getting himself in position to try a shot or pass. He uses his long reach to his advantage to break up plays as well as pull the puck back in tight to his body and away from opposing players; he also uses it to keep the puck a distance from the check, increasing his ability to protect it in open ice.

Rubtsov has deceptive speed and is quite shifty while moving full steam ahead, making excellent use of his edges to move laterally. He possesses incredible hockey sense, reading the play well and adapting accordingly, showing no quit in his game. Rubtsov picks his spots very well and has a high-velocity shot that he can get off as he moves toward the net, keeping the puck away from his body just enough to unload. He has a creative mind, and can find his man in traffic with crisp tape-to-tape passes. Rubtsov’s on-ice vision, awareness of the game and work ethic are probably his biggest strengths.

WEAKNESSES:
Well, there’s the Russian birth certificate thing, oh, and the Meldonium controversy that caused the entire Russian U18 squad to miss the IIHF World U18 Championships in North Dakota. While we don’t hold it against the player for taking a supplement that his coaches appointed him, it was too bad that many NHL teams could not get the last viewings they wanted of the talented Russian. It’s kind of nitpicking a little as Rubtsov is such a hard-working guy and tries to do everything well, but he will need some coaching and strength work on his faceoff ability. H does get involved iin physical battles, but not consistently as sometimes he would rather use his stick than finish a hit along the boards. Rubtsov would be better served to bring the physical element more consistently as he is a force when he is using his body and playing with an edge.

SCOUT’S QUOTE:
'He plays a 200-foot game, aware of his defensive duties and is always in good position to retrieve the puck, covering his man tightly in his own zone. A skilled playmaker who can make skilled passes to his linemates or take the puck himself. In the end, the uncontested best Russian prospect this year.'

NHL POTENTIAL: Top-Six Two-Way Center"



HockeyProspects (Rubtsov löytyi sijalta 16):

"As a 16yrs old Rubtsov had a secondary role at last year U18 Worlds and didn’t shine offensively, but this season he was put on center stage as the leader of Russian national team and was able to thrive in the bigger role. Unfortunately, to prevent the risk of testing positive to meldonium him and his teammates were prevented from taking part at this year event, but the fact he had already been able to impress on North American soil at the WJAC may help his case.
Rubtsov improved in different areas this year, he has looked more dynamic in his skating and more comfortable on the powerplay, showing he can efficiently dictate the play with the man advantage as well. At this point, there aren’t many flaws left in his game. He is the kind of player who seems to be always around the puck. His sense for the game paired with the work ethic he shows on the ice allows him to be consistently involved in the play, no matter if his team has possession or not. The way he pursues the puck time after time is impressive and his relentless backchecking through the neutral zone is often successful, when he targets and chases the puck carrier he is usually able to catch-up and engage sooner or later. He is a workhorse with an active stick that he uses to disrupt opponents’ plays on a consistent basis in just about every area of the ice.

When his team has the puck, Rubtsov is always there to support his linemates and keep the play alive. He has the puck protection ability and the stickhandling to gain time and make plays. He can drive the net, play an up-tempo game with great intensity, or slow it down when he feels the need in the neutral zone or he looks for options in the offensive zone. He has very good hands and is a smart passer able to take advantage of his strong vision. His offensive numbers may not be overly impressive, but need to be put in the perspective of his all around work, he does the heavy lifting for his linemates making them better and plays a lot on the penalty kill as well.German doesn’t possess blazing acceleration, but is a strong overall skater, with nice balance and a powerful motor that can generate good speed. He has a legit shot that he should probably use more. We would have liked to see him finish a bigger percentage of the scoring chances he had in our viewings, but that doesn’t seem enough not to consider him top-6 material. As a two-way center that projects to be relied in all situations he will probably need to improve in the faceoff circle, though. All in all, Rubtsov is a rare blend of skills, tenacity and hockey IQ, a prospect that has the likes of a terrific player in the making.

Quotable: “Loved his defensive game and work-ethic, but it took me half a year to be convinced on his offensive upside. Initially, I was very skeptical that he’d be anything more than just an o.k #3 center, though I would still have liked to have him on my team. The more I watched and the more I thought about it, I realized that he’s just a kid who gets it done against whatever opposition you put him up against. I have him as a #2 or a high-end 3# center now.” – HP Scout Nik Funa

Quotable: “It’s rare to see a 17 year old skilled center play such a mature, all around game. Rubtsov just drives puck possession for his team.“” – HP Scout Mik Portoni

Quotable: “Even Don Cherry will like the way this Russian prospect plays the game.” - HP Scout Mark Edwards

Quotable: “Interview was ok. Tough because it was through a translator and he gave a lot of one word answers.” - NHL Scout (Combine week)"
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Lastwordonsport.com (oli rankattu sijalle 21):

"German Rubtsov plays a strong two-way game, highlighted by his strong hockey sense. Offensively he makes smart plays with the puck, showing off good vision, and excellent anticipation of where his teammates will be. This makes him a very good playmaker. Rubtsov has the ability to control and protect the puck with excellent stick handling. He is very patient and slows the game down, waiting for teammates to get open and then making tape-to-tape passes to the now open teammates. He also has the ability to find soft areas in the defence and get open to make a play, or take a one-timer. He has a good arsenal of shots, including a strong wrist shot, snap shot and slap shot. He gets his shots off quickly with an excellent release. Rubtsov shows a high compete level, he battles hard for loose pucks and is effective at forcing defencemen into mistakes on the forecheck.

Rubtsov is a good skater. He has the ability to handle the puck well moving at top speed. His shiftiness and excellent agility, allows him to get by defenders, or to open up passing lanes. He is strong on the puck, and shows excellent lower body strength and balance. This allows him to work well along the boards, and in the cycle game. Rubstov can even improve in this as he continues to add lower body strength. He could also stand to work on his first step quickness and his startup. He’s really improved other areas of his skating, but the first step is still cause for some concern.

German Rubtsov shows a real commitment to playing defensive hockey. He is often used as the Russian’s top shot down centre, playing against other team’s top lines. His hockey sense and positioning are excellent, as he reads the play well and anticipates where plays are headed. Rubtsov shows his dogged puck pursuit in all three zones. In addition to playing against top lines, he also works extremely well on the penalty kill. Add to this, a strong ability in the faceoff circle, and Rubtsov will be a coach’s dream.

German Rubtsov’s game should translate well to the NHL level, and he could soon find himself in the top six for the team that drafts him. There are some questions, such as his involvement in the meldonium scandal in Russia, and the ever present Russian Factor, where teams must determine how soon he will be willing to leave the MHL and KHL behind, and head to North America. Still the potential here is high, and it is expected that he will be a first round pick. In terms of style (not talent level) Rubtsov compares well with Frans Nielsen of the New York Islanders."


----------------

KHL-sopimusta olisi pari kautta jäljellä, mutta yrittävät Rubtsovin mukaan nyt purkaa tätä, jotta pääsi jo ensi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan.

-----------------

Tyytyväinen mieli jäi ja huomenna Flyersilla onkin hyvä määrä pickejä hallussaan: kolme vuoroa toisella, kaksi neljännellä ja kuudennella sekä yhdet kolmannella, viidennellä ja seitsemännellä kierroksella. Yhteensä siis 10 vuoroa huomiselle.

-----------------

Tässä vielä Rubtsovin eliteprospect-profiili: http://www.eliteprospects.com/player.php?player=312227
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Jännä valinta tuo Rubtsov (Rupsu?). Itse olisin varmaan tuossa tilanteessa pitänyt 18. varauksen ja harkinnut Bellowsia tai Gauthieria, mutta näemmä jokin heissä ei sitten Hextallia ja väkeä innostanut. Gauthieria ei kaiketi vissiin edes haastateltu ennen draftia. Toivotaan, että tästä valinnasta nyt kasvaa meille toinen Couturier.

@Eager mainitsi, että KHL-sopimusta yritetään purkaa, mutta sitten taas jossain Hexy on sanonut, että Rubtsov pelaa seuraavat kaksi kautta KHL:ää ja siirtyy vasta sitten (läheteenä hfboards). Mitenhän tässä käy?

edit: Broadstreethockey.comissa on linkki Rubtsovin haastatteluun, jossa tosiaan todetaan, että hän yrittää siirtyä Pohjois-Amerikkaan heti kun vaan pystyy.
NHL Draft 2016: Video of new Flyers forward German Rubtsov speaking with media - Broad Street Hockey
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Täytyy sanoa että Hextall & co. pääsi taas loistamaan. Loistava treidi, jolla saatiin high kakkoskieppi sekä saatiin pari vuoroa myöhemmin varsin mielenkiintoinen venäläinen. Me happy.

Tänään jatkuu mielenkiintoisena kun on vielä yhdeksän varausvuoroa jäljellä joista kakkoskiepillä kolme kappaletta. Vielä on tarjolla useita mielenkiintoisia nimiä kuten esim. Laberge, Clague, DeBrincat, Benson, Bastian, Asplund, Allard jne. Tulee sieltä ketä tähänsä niin taustatiimiin löytyy luottoa täältä suunnasta. Mielenkiinnolla odotetaan iltapäivää... tästä on erittäin hyvä jatkaa. Melko levollisin mielin voidaan edetä pariin kilpakaveriin verrattuna : )
 

Mettis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers & Pelicans
Itse odotin hitusen aktiivisempaa draftia tuon LW:n suhteen. En tosiaan mitään järjettömyyksiä, mutta uskoin että olisimme saaneet jotain aikaiseksi esim. Buffalon kanssa.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kyllä se loppujen lopuksi taisi olla järkevinta ottaa se kokonaisvaltainen, työteliäs ja taitava kahdensuunnan sentteri ykköskierroksen vuorolla. Tämä myös sinetöi sen että nousivat sijalle 36 ja poimivat Pascal Labergen. Laberge on siis RW, kuten myöskin Wade Allison. Hyvältä näyttää myös nuo pohjimmaiset pickit, mm. molemmat ruotsalaiset.

Carter Hartissa on varmasti valtavasti potentiaalia myöskin, Flyersilla lienee nyt myös paras maalivahtien prospect pool koko liigan mittapuulla:

Stolarz
Lyon
Sandstrom
Hart
Tomek
Madsen
Fedotov
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös