Philadelphia Flyers 2014–2015

  • 326 190
  • 1 075

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensireaktio 1. varaukseen oli pieni pettymys, koska mielestäni ei varattu BPA:ta. Mutta tyytyminen on nyt tuohon Sanheimiin.

Katsotaan, mitä loput kierrokset tuo tullessaan...
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ensireaktio 1. varaukseen oli pieni pettymys, koska mielestäni ei varattu BPA:ta. Mutta tyytyminen on nyt tuohon Sanheimiin.

Katsotaan, mitä loput kierrokset tuo tullessaan...

Toivoin koko ajan, että Sanheim tippuisi Chicagon vuorolle. Ehkä tämän kevään kovin nousia listoilla ja olisin helvetin tyytyväinen Flyers-fanina tästä varauksesta. Tsn:n väki näkee nuorukaisen upsiden olevan Ryan McDonaghin luokkaa. Ei huono.
 

tirlanttan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ensireaktioni varaukseen oli myös pettymys, sillä hyökkääjää olisin toivonut. Tässä Eagerin ja muiden juttuja luettuani alkaa varaus kuulostaa jo hieman paremmalta. Toivottavasti tästä saadaan muutaman vuoden päästä kova tekijä Flyers-takalinjoille. Nyt voisi Hextall pitää puheensa ja haalia loppuvuoroilla mahdollisimman monta (laita)hyökkääjälupausta.

Twitterissä eilen huhuiltiin Flyersin olleen tuon Panthersin ykköspickin perässä. Ilmeisesti ainakin Lecavalier oli yhtenä palasena keskusteluissa. Mukava yllätys olisi jos sieltä Vinny tänään johonkin päin liikkuisi. Jotain on ennen alkua kuitenkin tehtävä, sillä palkkakatoksi ilmeisesti varmistettu 69milj.$, jonka yli Flyers tällä hetkellä on.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Tuli nukahdettua jo neljännen varauksen kohdalla (muistaakseni), ja tänään sitten suoraan tänne katsomaan mitä tuli. Olin itsekin hieman pettynyt, kun monet muutkin sitä täällä olivat (tietämättä vieläkään millainen pelaaja Sanheim on).

Mutta katseltuani tuon highlight-pätkän ei tarvitse puhua kovinkaan paljon pettymyksestä. Isokokoinen 193/93, pystyy hyvään kiekollisen peliin ja näkee kentän hyvin. Ja osaa luistella. Positiivisin fiiliksin. Peukku Hextallin suuntaan.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Mä olin tyytyväinen että Flyersin osalta oli tylsää niin ei hölmöilty mitään pahempaa.
Floridan vuorosta oli vissiin kuumaa vääntöä ja laitan huhuja joita itse luin. Näistä ei varmuutta kumpi pyyti/ tarjos.
B.schenn ja Leca - flo 1st
Simmonds- flo 1st
- Coburn ja Leca - flo 1st
Näistä jos joku olis pitänyt valita mihin suostuu niin ehkä alin olis käynyt mulle mutta niin kuin jo kirjotinkin, hyvä näin.
- nyt ei tarvitse enää jännittää varausvuoro kauppoja.
- eiköhän sieltä seuraavaksi huudella oranssien leiriin laitureita kun tuo muu osasto, pakit ja sentterit alkaa olla ihan hyvällä mallilla. Pakistossa alkaa olemaan aika järeän kokoista peluria vaikka meneehän näillä viimesimmilä varauksilla aikaa ennen kuin ovat pelaavassa, ja saa nähdä tuleeko kaikista edes mtn.
- seuraavilla varauksilla tietty vois hakea maalivahtiakin tai ainakin jos esim. Kolmannella vuorolla olis Hussa tai Kähkönen saatavilla niin kiinni vaan.
 

karhjoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers
Itse toivon että Husso valahtaa jollain ilveellä Flyersin haaviin. On selvittänyt jo yhden maalivahtisulattamon, joskin sophomore-kausi on vielä katsomatta. Jos nyt saataisiin Leca liikkeelle, vastineeksi vaikka late 2nd rounder, joku nuori edullinen bottom6-laituri + pakkiprospekti, niin tämähän vois jopa natsata. Capin alle on pakko päästä ennemmin tai myöhemmin.

Meitsiltä myös tuoreena kirjoittelijana isot propsit palstan Flyers-aktiiveille. Pitkään on yritetty tietämystänne sisäistää, eikä ihan joka poppoon fanikunnalla vastaavaa näkemystä löydy!
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Ensimmäinen rundi onkin takana, ja *seuraava pick häämöttäisi vasta neloskierroksella. Kovasti oli puhetta, että Hextall pitäisi tärkeänä nimenomaan myös näitä myöhemmän kierroksen vuoroja, josta ne hiomattomat timantit sitten napsitaan vähin äänin omaan jengiin. Nyt ne omat vuorot ovat sieltä ihan viimeisiltä kierroksilta, ei hyvä. Islesiinhän meni kakkos- ja kolmosvuoro Amacistä.

Travis Sanheim, nopea yleispuolustaja, tottunut pelaamaan ylivoimaa, Pens-fani, sama kohtalo kuin Kapasellakin. Nyt löytyy kyllä leveyttä prospecti-poolista, kun siellä olisi muhimassa neljä erittäin lupaavaa kaveria, joista kaikista ollaan puhuttu tulevina NHL-pelaajina. Näyttää erittäin hyvältä tulevaisuutta ajatellen, kun monipuolisuuttakin tuosta valikoimasta löytyy.

Samuel Morin, 201cm ja 97kg, hyvin liikkuva isokokoinen ja fyysinen puolustava puolustaja
Robert Hägg, 188cm ja 94kg, hyvin liikkuva kahden suunnan puolustaja
Shayne Gostisbehere, 180cm ja 80kg, nopea ja hyvät kiekolliset taidot omaava kiekollinen puolustaja
Travis Sanheim, 193cm ja 93kg, hyvin liikkuva kahden suunnan puolustaja

Hyökkäysosastolle olisin toivonut sitä laituria, mutta kun kukas muukaan kuin Keklu nappasi toivomani Sonny Milanon juuri Phillyn nokan edestä, niin kyllähän tämäkin passaa. Pelaajavertauksena oltiin käytetty tosiaan Ragsin McDonagh'ta, voisi olla huonomminkin. Pelaaminen perustuu hyvään sijottautumiseen, eikä niinkään fyysiseen peliin, johon kuulemma myös silti kykenee. Maistuu, maistuu. Jos sitä ensi kaudella ehtisi jossain välissä kärkkymään em. junnujenkin pelejä, Phillyn pelien ohella.

Ekblad olisi tietty ollut se kuningasvalinta, mutta tosiaan olisi maksanut hiukan liikaa, kun kakkosketju olisi käytännössä heitetty kokonaan Floridaan ja päälle vielä tuo oma pick. Schenn ja Lecavalierikin olisi jo kirpaissut, niin vielä Simmonds Lecan tilalla niin huhhuh... Onneksi eivät lähteneet. Twitterissä oli myös juttua, että Philly olisi ollut kiinnostunut treidissä Floridan Gudbransonista. Erittäin samantyylinen, mitä nyt vähän isompi, pelaaja kuin Luke Schenn. Mietinpähän vaan että mitä vittua Gudbransonilla olisi tehty, ellei Luke Schenn tietty olisi liikkunut myös treidissä. No, kuten sanottua, onneksi jättivät välistä.

Hyökkääjiä tuolta prospectipoolista ei sitten tuntuisi enää löytyvänkään, kun Laughtonkin alkaa olemaan jo enemmän NHL-mies kuin CHL-junnu. Taylor Leier lienee ainut vähänkään potentiaalinen junnu, vaikka ei taida ollakkaan potentiaaliltaan edes Laughtonin tasoa. Kuitenkin joukkueensa kapteeni ja PPG-pelaaja WHLssä, tiedä sitten mitä tuostakin kehittyy. Ei mikään kärkilupaus, muttei ihan pohjamutaakaan. No, kiire ei ole, tai ei ainakaan pitäisi olla, Hextallin astuttua saappaisiin.

Sitten odotellaankin muutama päivä ja katsellaan, mitä ne viimeiset kiekat tuo mukanaan, ja kohta ollaankin jo tiistaissa. Olen tässä miettinyt skenaariota, jossa Philly ei sittenkään vaihtaisi ketään pois. Kyllähän sekin kelpaisi joo, mutta vaatisi Schennin täydellistä onnistumista Giroux'n vasemmassa laidassa... Vaikka sitten salary-dumppeina nyt ne riippakiviksi muodostumassa kaverit (Vinny, RJ, Grossie) helvettiin. Markkinoilta se yksi korvaava hyökkääjä sisään ja etiäppäin.

Tervetuloa myös uusimmille kirjoittajille, ei tunnu loppuvan millään tämä meneillään oleva aalto. Hyvä, että saadaan uusia mielipiteitä sekaan.

edit. *Virheellistä tietoa löytyy varausvuoroista kirjoittaessa, lukijaa on varoitettu.
 
Viimeksi muokattu:

Turri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, Braehead Clan
Ensimmäinen rundi onkin takana, ja seuraava pick häämöttäisi vasta neloskierroksella. Kovasti oli puhetta, että Hextall pitäisi tärkeänä nimenomaan myös näitä myöhemmän kierroksen vuoroja, josta ne hiomattomat timantit sitten napsitaan vähin äänin omaan jengiin. Nyt ne omat vuorot ovat sieltä ihan viimeisiltä kierroksilta, ei hyvä. Islesiinhän meni kakkos- ja kolmosvuoro Amacistä.

Eikos Flyersilla ole viela 2nd round (48th ovr) picki ja Bruinsilta 3rd round (86th ovr) picki? Tuo 2nd rounderi mika meni Islesiin oli 2015 ja 3rd rounderi talle vuodelle. Meszaros-treidissa tuli sitten takaisin tuo Bruinsin 3rd rounder?
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Aluksi vähän harmitti kun toivoin että varaisimme Kapasen - ja tietysti kävi niin kuin Määtän kanssa jolloin se päätyi vielä naapuriin.

Mutta nyt kun on lukenut noita raportteja niin tosi hyvältä varaukseltahan tämä vaikuttaa. Puolustuksilla voitetaan mestaruuksia, ja prospectit alkaa olemaan sillä osastollla nyt aika viimeisen päälle. Joku hyökki olisi myös kelvannut, mutta toisaalta se osasto on valmiiden pelaajien osalta jo nyt niin hyvällä mallilla että eipä siihen tarvitse hirveästi panostaa. Giroux, Voracek, Simmonds, BScenn ja Couturier ovat sen verta nuoria pelaajia, että heidän keski-ikä on vain 23,6 vuotta. Ja tähän voi vielä lisätä Laughtonin joka tekee varmasti pian läpimurtonsa. Joskus 5v päästä milloin em. pelaajat ovat parhaassa iässä, niin puolustuskin alkaa olla kuoseissa (jos kaikki menisi niin kuin elokuvissa)

Sanheim - Morin
Gostisbehere - Hägg
L. Schenn

Nuo ykkösparin twintower- jättilaiset pistävät kyllä hymyilyttämään.

Sanheim (193mc/93kg) ja Morin (199cm/92kg) ovat vasta 18v ja tulevat vielä saamaan enemmän massaa ruhoonsa. Ensin mainittua on verrattu isokokoiseen ja hyvin luistelevaan Bouwmeesteriin ja jälkimmäistä kovaa pelaavaan all-around pakkiin Zdeno Charaan. Tähän vielä kiekollinen YV -spesialisti Gostisbehere ja hyvä top4 pakki Hägg niin kyllähän tämä näyttää todella hyvältä.

***
Cappi onkin ensikaudella vain 69m joten tämä tulee varmasti vaikuttamaan Flyersin kauppoihin. Ei ehkä nähdä mitään isoja kauppoja. Tosin, jos/kun Lecavalier tai esim. Grosmann liikahtaa jonnekin niin onhan kaikki tietysti mahdollista.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Itse toivon että Husso valahtaa jollain ilveellä Flyersin haaviin. On selvittänyt jo yhden maalivahtisulattamon, joskin sophomore-kausi on vielä katsomatta. Jos nyt saataisiin Leca liikkeelle, vastineeksi vaikka late 2nd rounder, joku nuori edullinen bottom6-laituri + pakkiprospekti, niin tämähän vois jopa natsata. Capin alle on pakko päästä ennemmin tai myöhemmin.

Meitsiltä myös tuoreena kirjoittelijana isot propsit palstan Flyers-aktiiveille. Pitkään on yritetty tietämystänne sisäistää, eikä ihan joka poppoon fanikunnalla vastaavaa näkemystä löydy!
Tervetuloa, ja täällä myös pidetään peukkuja että saataisiin napattua Husso pois kuleksimasta.

Tervetuloa myös uusimmille kirjoittajille, ei tunnu loppuvan millään tämä meneillään oleva aalto. Hyvä, että saadaan uusia mielipiteitä sekaan.
Tämä on kyllä ollut hieno juttu. Viimeisin saapumiserä on vain ollut niin iso että modet joutuu varmaan kohta miettimään että tehdäänkö Flyersille oma osio NHL:n alle jotta me kaikki mahdutaan tänne :D

Ja Flyersilla on 2. kierroksen varaus # 48!
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Eikos Flyersilla ole viela 2nd round (48th ovr) picki ja Bruinsilta 3rd round (86th ovr) picki? Tuo 2nd rounderi mika meni Islesiin oli 2015 ja 3rd rounderi talle vuodelle. Meszaros-treidissa tuli sitten takaisin tuo Bruinsin 3rd rounder?

Joo, onhan nuo. Caneylla tuli nyt oikein tuplamoka, kun tuolla hänen mainitsemalla 4. kierroksella Flyersilla ei ole lainkaan vuoroa :D Flyersin vuorot ovat (lähteenä Bill Meltzerin blogaus):

Round 2 - 48th overall pick
Round 3 - 86th overall pick
Round 4 - None
Round 5 - 138th overall
Round 6 - 168th overall
Round 7 - 198th overall


Samheim aiheutti ensin suuria ihmettelyjä itselläni. Kaveri ei ollut lainkaan tuttu, mutta enpä tosin juuri juniorilätkää seuraile. Kommentit ovat kuitenkin olleet positiivisia, joten eiköhän hänestä hyvä pelaaja tule. Ehkä suurin murhe tässä on se, että vaikka Samheim onkin varsin varma valinta, niin jotkut hänen jälkeensä valitut omaavat korkeamman kattopotentiaalin. Toisaalta nämä ovat sitten epävarmempia kattonsa saavuttamiseen.

Flyersin pakkiprospektipooli näyttää yhtäkkiä aika hyvältä. Pari vuotta sitten itkettiin, kun pakki puuttuu ja nyt siellä on nuo Caneyn listaamat neljä hyvin lupaamaa puolustajaa. Mark Altin voisi myös lisätä tuohon luetteloon, vaikkei hän ihan yhtä lupaava olekaan.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Jaahas, itseltä mennyt täysin ohi tämä. Elin jotenkin maailmassa, että Phillyllä olisi vain vuorot 1,4,5,6,7. Tiedä sitten mistä jäänyt moinen mieleen, kun en edes mennyt tarkastamaan mistään kun oli niin vahva mutu-tuntuma. Tsori, tsori.

Hienoa sitten, että noita pickejä onkin lähes normaalimäärä. Sieltä ne kiiltävimmät marjat vielä koppaan.
Tämä on kyllä ollut hieno juttu. Viimeisin saapumiserä on vain ollut niin iso että modet joutuu varmaan kohta miettimään että tehdäänkö Flyersille oma osio NHL:n alle jotta me kaikki mahdutaan tänne :D
Tätä olen miettinytkin, että miksi NHL-puolella (ja KHL) ei ole erikseen jengeille omia osioita niin kuin Liigassa ja Mestiksessäkin (!!), vaan jokaisella jengillä on vaan se yksi ainut keskusteluketju. Mistä mahtaisi johtua? Toki ihan jokaiselle jengille sellainen ei olisi tarpeellinen, kun aktiivisia kirjoittajia löytyy tietyiltä jengeiltä vain se muutama, mutta selventäisipä ainakin tätä NHL-osiota, kun jokainen juttu olisi omalla alueellaan erikseen.
 
Viimeksi muokattu:

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Philly nappasi tokalla rundilla Nicolas Aubé-Kubelin, sentteri QMJHLstä, Detroitin Anthony Manthan kanssa pelasi samassa jengissä edelliskaudella. Jotain puhuivat tuossa NHL.comin studiossa, että Giroux'sta oiva roolimalli Aube-Kubelinille. Siinä tuli sitten organisaatioon se kiintiönimihirviö, jos ei muuta.

Itselle ainakin vähän tuntemattomampi nimi, kun vertaa jo menneisiin kakkosrundin valintoihin. Mitäköhän tapahtui Roland McKeownille? Eikös kaveria povattu jossain mock drafteissa ekalle rundille, ja pisteitäkin ropissut ihan hyvään tahtiin. Huonosti menneet junnukisatko sitten pudottaneet McKeownin sijoitusta? Olisi maistunut itselle, vaikka pakki onkin.

E. McKeown napattiinkin heti 50. pickillä Lännen Phillyyn eli Kingsiin.
 

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Flyersin saalis draftista

1 #17 Philadelphia Flyers Travis Sanheim (D)
2 #48 Philadelphia Flyers Nicolas Aubé-Kubel (C/RW)
3 #86 Philadelphia Flyers Mark Friedman (D)
5 #138 Philadelphia Flyers Oskar Lindblom (LW/RW)
6 #168 Philadelphia Flyers Radel Fazleyev (C/LW)
7 #198 Philadelphia Flyers Jesper Pettersson (D)

Sanheim, Aubé-Kubel ja Lindblom vaikuttavat oikein hyviltä varauksilta. Friedman ja Fazleyev ovat ihan ookoita. Mutta Petterssonia en ymmärrä. Pieni, "vanha" ja alhaisen potentiaalin omaava (katto taitaa olla 6. puolustajan tasolla NHL:ssa) eurooppalainen puolustava puolustaja?

Kaikenkaikkiaan ihan hyvä drafti Flyersilta. Nyt selvästi haettiin pelaajia, joilla voisi olla yllätyspotentiaalia ylempiin kenttiin (tämä selittänee Petterssonia). Erityismaininta siitä, ettei tänä vuonna tuhlattu kolmoskiepin vuoroa neloskenttäläiseen.

edit: Pientä muokkausta sananvalintoihin.

edit2: Lisäksi selvästi pyrittiin hakemaan nopeutta ja luistelutaitoa. Luisteluvammaisia ei taida tuossa ryhmässä olla.
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
2. kierros, 48. varaus, Nicolas Aube-Kubel, CAN, C/RW, Val-d’Or Foreus, 5'11", 187 lbs, s. 10-May-1996, R

Aube-Kubelista tuli kirjoitettua draft-ketjuun jakamassani QMJHL-ennakossa seuraavaa:
Aube-Kubel on mukavan monipuolinen ja tasainen suoritta, jolta ei suurempia heikkouksia löydy, mutta samalla ne selvät vahvuudetkin puuttuvat. Taitoa ja pelikäsitystä löytyy, mutta ei tarvitse puhua mitenkään poikkeuksellisesta lahjakkuudesta, enkä usko tämän nousevan koskaan merkittäväksi tehopelaajaksi NHL:ssä. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että pelaa tunnollisesti ja ahkerasti myös puolustussuuntaan, vaikka mistään shutdown-expertistä ei tarvitse puhua. Fyysinen peli onnistuu myös, mutta raamiensa vuoksi tästä on vaikea löytää sitä asetta. Kokonaisuutena on vähän liian tasapaksu tapaus, jotta innostuisin enempää, mutta monipuolisuuden vuoksi luulisi varauksen kuuluvan kolmannella ja viimeistään neljännellä kierroksella.

Muut:

Hockey’s Future:
"With great wheels and a motor that doesn't quit, Aube-Kubel's hard-working and high-energy style of play makes him a versatile addition to any lineup. Whether it is driving the net to create scoring chances or back-checking to prevent them, Aube-Kubel fits the blueprint of a player who can slot into many roles and situations at the next level. With his offensive talents still blossoming, it is hard to say what sort of player he will finally develop into, but he is sure to be the type of player that coaches love."

McKeen's hockey:
"Helped Val d’or capture their third franchise President Cup en route to a heartbreaking triple OT Memorial Cup semi final loss to Edmonton .. stock has climbed considerably since the onset of the playoffs where Aube-Kubel flourished as a complementary secondary scorer contributing 13 points in 24 games (24-4-9-13) .. an elite skater, shifty, using his inside edges well to dangle past players and cut into open ice .. relatively lean he should only improve with added size and strength bringing forth a solid work ethic and strong compete level .. not afraid to get his nose dirty playing with intensity all season willingly hurling his body into traffic areas and high contact zones .. not blessed with an abundance of creativity, he understands the importance of making quick and effective plays which aids in his ability to produce points but does not always utilize his time and space well .. Aube-Kubel was the leading scorer for Team Quebec at the World U17 Challenge in 2012-13 and nearly doubled each offensive statistic this season over his rookie year .. given his work ethic and offensive fortitude he has the attributes to develop into a top nine NHL’er if he grows physically."

Hockey Prospects:
"He is a great explosive skater, possessing blazing top-speed and tremendous agility on his skates. He can turn on a dime pretty easily and get rid of opponents with quick changes in direction. He creates a lot of space for himself that way. He is also a tremendous dangler and he uses his body properly to protect his puck while being in the offensive zone. It's pretty tough for defenders to get the puck away from him. He can dangle through sticks and opponents without much difficulty. He has great balance as well. One of his main qualities is his ability to always get open for his teammates. He works hard on both ends and he is not prone to turnovers at all when he needs to clear the puck out of his zone. He makes the right decisions in the neutral zone and he cuts through the ice pretty well while on the forecheck. His positioning without the puck is great and he will use an active stick to block the passing lanes. Although he adjusted nicely his play on the wings as the season progressed, it won't be a surprise for us to see him moving back at his natural position (center) next year. We would have liked him to be a tad more involved physically, but we see him as a complete player with great vision."

-----------

Sanotaanko näin, etten nyt riemusta ilmaan pompannut ja toivoin hieman eri pelaajia, mutta ihan mielenkiintoinen ja monipuolinen kokonaisuushan kaveri on. Lisäksi tuo paljon niitä elementtejä, mitä Hextall tuntuisi hakevan mm. nopeutta, kaksinkamppailuvoimaa ja kykyä vahvaan kahdensuunnan kiekkoon riittävällä taitotasolla, vielä kun kokoa olisi hitusen enemmän, niin olisi tyyppinä kuin Kingsien hyökkäyksestä.

Voi pelata ensi kaudella vahvasti ja tehokkaasti Q:ssa, mutten usko tästä kasvavan varsinaista tehopelaajaa kärkikenttiin vaan rooli löytynee enemmän liukkaasti liikkuvana kahdensuunnan duunarityyppinä, joka pystyy pelaamaan eri ketjuissa. Kaverin puolustuspelaamista en mitenkään erikseen kehunut osin varmasti siitäkin syystä, että tuota on vaikeampi arvioida satunnaisella otannalla kun on samanaikaisesti läjä pelaajia seurannassa. Hyökkäyspään ratkaisut ja kyvyt on nopeammin bongattavissa. Sanotaanko, että pelasi hyvin ja tunnollisesti puolustussuuntaan, mutten nähnyt tarvetta ylistysoodeille. Kuitenkin liikettä, kohtuudella taitoa ja työteliästä kahdensuunnan kiekkoa, joten palaset olisivat olemassa. Katsellaan miten ura etenee.


3. kierros, 86. varaus, Mark Friedman, USA, D, Waterloo Black Hawks, USHL, 5'10", 185 lbs, s. 25-Dec-1995, R

Pelaaja, jolta en ole otteluakaan nähnyt, enkä mainittavia tiedä. Tilastojen perustella olisi pienikokoinen kovia tehoja tehnyt kiekollinen puolustaja, joka aloittaisi NCAA:ssa ensi syksynä, eli hakevatko tässä uutta Gostisbehereä? No kun ei tiedä, niin paha kommentoida.

Hockey Prospects:
"Excellent speed and highly mobile, Friedman is a superb puck mover. Great stride, low, wide base, he packs a ton of power with each stride and has an explosive burst. Moves the puck up ice through the neutral zone extremely well and is well suited for the power play. Solid slap shot and a very quick, efficient wrist shot. Pucks find the net off of his stick. Very calm and comfortable with the puck. Great passer, especially on the stretch pass. Always tape to tape. High end offensive weapon on defense. Mark is much more reliable defensively than the average offensive defenseman. Good hockey sense, smart, reads the play really well. Excellent anticipation. A cross ice pass in the neutral zone is virtually impossible when Friedman's on the ice. Shot blocking machine. All around, just a great influence to have in your defensive zone. He has the ability to slow the game down and calm things down, never panicked or looking rushed."

Suuresti arvostamani Corey Pronman twiittasi seuraavaa:
"USHL people I talked to earlier in year told me Mark Friedman was a guy to watch. Goes 3rd round to PHI. Very smart, and competes."

Friedman Philly-median tentattavana:
"I didn't think my maturity on and off the ice were ready for college yet," said Friedman, who models his game after Chicago's Johnny Oduya. "The extra year really helped me out."
"All my buddies in minor-midget were going to the (Ontario Hockey League) and I thought it was the cooler thing to go to school. You can't play hockey your whole life. You need something to fall back on. I think the school and college route is the best route for me.
"

-----------

Tiedä sitten paljonko arvioissa on kermaa kakun päällä, mutta eihän tässä olisi kuvausten perusteella muuta vikaa kuin pieni koko, mikä ei liikkeen ollessa kunnossa ole ylitsepääsemätön ongelma. No, kassellaan.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
LA Kings @LAKings · 19 t
Thanks Flyers fans for booing us the least. Brotherly love. ❤️ #NHLDraft

Mestareilta löytyy aikaa kiireen keskellä myös huumorille :)
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
5. kierros, 138. varaus, Oskar Lindblom, SWE, LW/RW, Brynäs J20, SuperElit, 6'2", 187 lbs, s. 15-Aug-1996, L

Heti perään toinen pelaaja, jota en ole kertaakaan nähnyt, tai ainakaan muista nähneeni.

Eliteprospects:
"Lindblom is a powerful skater with a strong, two-way game. He isn't shy to do the dirty work and is a pain to move out from in front of the net. He gets himself open to create offensive chances but isn't overly flashy."

Hockeys’s Future:
"Lindblom goes hard to the net and likes to stick around once there. He’s someone who offers up his body in the corners and in the slot. Decent hands in tight and does have an eye for finding his linemates. Can play a corner rotation game. A player who is ready to go where it hurts and take punishment to make things happen. Lindblom is defensively aware and plays the game in all three zones. Sometimes shows some above-average cleverness and tends to enjoy the trust of his coaches. Lindblom is not particularly fast nor a skater whose agility and movement sticks out at you. Seems to make no impact from more than 5-10 feet within the goal. Not a player who makes things happen much, but more a benefactor who can complement better skill players. Tends not to make an impact in games where his team needs players to step up. Lindblom has decent size, but doesn’t necessarily have a frame conducive to the addition of a lot of weight."

Hockey Prospects:
"He’s a smart skilled forward with the ability to make plays, but he lacks in the skating department. The good news is it appears his skating is improving. Oskar is a true offensive talent. You might recall his performance at the 2013 World U-17 Chal- lenge where he posted 13 points including 8 goals in 6 games. Oskar displays excellent hands and makes plays with the puck that show off his level of skill. He has shown us the ability to beat goaltenders on a regular basis. He sometimes lacked effort along walls in attempting to win battles for pucks, being a little slow a foot didn’t help his cause...His positioning is good all over the ice. Lindblom excels with the puck on his stick. He has great puck handling skills and has above average skill both scoring and playmaking."

Corey Pronmanin twiitti:
"Lindblom picked by PHI did not have the best draft season, but he's talented. Came into the season as clear top 30-40 guy."

-----------

Tuntuisi aikalailla hyökkääjältä, joita Kings vuosien perusteella odotin Hextallin Flyersin varaavankin. Kokoa, kahdensuunnan kiekkoa, kaksinkamppailupelaamista, röyhkeyttä ja riittävästi taitoa sekä pelikäsitystäkin. Tuntuu pelaajalta, joka voisi istua Euroopan kaukaloita paremmin pienempään Pohjois-Amerikan rinkiin. Saapa nähdä haluaako jatkaa Ruotsissa vai kiinnostaisiko CHL:ään siirtyminen? Liikettä paremmaksi, niin katsellaan mitä tapahtuu.


6. kierros, 168 varaus, Radel Fazleev, RUS, C/LW, Calgary Hitmen, 6'0", 179 lbs, s. 7-Jan-1996, L

Tätä venäläistä on sentään tullut nähtyä.

Ei mahtunut omalle WHL:n top50 listalleni, mutta bubbling under osastossa tuli sentään mainittua:
Laitetaan vielä toinen taitava ja luova, mutta pienemmän puoleinen euro, joka ei välttämättä tehnyt riittävästi ansaitakseen varauksen. Fazleevin puolustukseksi on sanottava, että pelasi kovassa Calgaryn joukkueessa, jossa ei kovien veteraanien puristuksessa päässyt mainittavampaan rooliin ja kokoakin on latvialaista (Rihards Bukarts) enemmän. Siinä ja hiinä.

Eliteteprospects:
"A creative playmaker with some raw but impressive tools. His skating while effective at the junior level could use some improvements. He battles along the wall and finishes his hits. His shot is strong and he has good touch around the net. His game is pretty inconsistent from shift-to-shift at this time."

Hockey Prospects:
"He lacks high-end top speed and quickly found out he wasn’t able dangle through entire teams. He returned from injury (wrist) in the playoffs where he was among Calgary’s best players in a first round loss to the Kootenay Ice. Fazleev’s strengths are his strong puck possession skills, his ability to control the puck while on his edges and ability to distribute the puck. He has shown good character is standing up for his teammates. He also earned the praise of team trainers with his solid work ethic in trying to rehabilitate his wrist and hitting the gym to get stronger and faster."

-----------

No sai varauksensa ja pidän siitä, että valitsivat pelaajan, jolta löytyvät selvät vahvuudet, joiden varaan rakentaa uraansa. Jäi mainitsematta, mutta pelaa tosiaan venäläiseksi mukavan fyysisesti ja suoraviivaisesti. Sanotaanko, että ihan mielenkiintoinen veto. Mikäli työmoraali on monesta muusta venäläisestä poiketen kunnossa, niin tästä voidaan vielä kuullakin jotain.


7. kierros, 198. varaus, Jesper Pettersson, SWE, D, Linköping, SHL, 5'9", 187 lbs, s. 16-Jul-1994, R

Kyse on tietysti seitsemännen kierroksen varauksesta, jolle ei pidä laittaa turhan suurta painoarvoa, mutten oikein ymmärrä tätä. Näin Petterssonin pelejä vuoden vaihteen U20-turnauksessa ja ihan ok suorittamistahan se oli. Pelasi varmaa ja luotettavaa peruspelaamista. Oli myös pieneksi kaveriksi yllättävän fyysinen ja kaksinkamppailuvoimainen. Muistan myös kuinka oli mukana siinä Venäjä-välierän loppusummerin jälkeisessä kärhämässä, jonka seurauksena missasi finaalin. Luonnetta ja asennetta löytyy, mutta vankemman puoleisesta ruumiinrakenteesta huolimatta on vain todella pienikokoinen puolustaja, jolla ei ole mitenkään erityisiä kiekollisia avuja. En vain yksinkertaisesti näe, miten pelaisi jonain päivänä NHL:ssä. Profiili ja raamit eivät oikein kohtaa.

Eliteprospects:
"Pettersson is a defensive defenseman. Although small in stature, he is very stocky and plays like a much bigger man. He likes the rough stuff and blocks shots. Might also have some offensive upside."

Mikäli tästä tulee uusi Francis Bouillon, niin kaikki kunnia Flyersin Euroopan scouteille ja varsinkin ruotsalaiselle Joakim Grundbergille, mutta kovasti epäilen.

-------------

Kokonaisuutena siis kuudella varauksella kolme pakkia (kaksi rightia) ja kolme hyökkääjää, jotka tulevat luomaan uransa todennäköisimmin laidoilla, mikäli ovat luodakseen. Tässä vaiheessahan ei vielä muuta pysty sanomaan, vaikka kuinka haluaisi, vaan antaa ajan näyttää.
 
Viimeksi muokattu:

Hyttynen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Bill Meltzerin hockeybuzz-blogissa on myös hyvää analyysia Flyersin varauksista: linkki

Vinkki: Jos jotain Flyers-kirjoittajaa kannattaa seurata, niin se on tämä Bill Meltzer. Selkeästi paras philadelphialainen Flyers-toimittaja. Löytyy myös twitteristä @billmeltzer.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Allekirjoittanutta ei oikein vakuuttanut Flyersin osalta tämä drafti. Liian safetya vetivät. Vain Friedmanin ja Lindblomin varaukset olivat suunnilleen ainoat, joihin olen tyytyväinen.

Ykkösvarauksenkin voisi suoraan antaa ilmaiseksi pahimmalle kilpailijalle. Haastateltiinko sitä etukäteen ollenkaan?
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pitäisikö Flyersin ottaa tuosta Ehrhoffista koppi vai nouseeko liian kalliiksi? Kuitenkin täydet mahdollisuudet olla yli 10 maalin ja ~50 pisteen pakki, kuten oli aikanaan Canucksissa. Onko Flyersillä varaa capin suhteen johonkin 7-vuotiseen 5,5-6milj./vuosi soppariin? Ei tietenkään tällä hetkellä, kun paukkuu jo nyt palkat yli, mutta jos Lecavalierista, Grossmannista, Umbergerista, L. Schennistä ym. päästään eroon, niin sitten? Vai tarviiko Ehrhoffille edes noin paljon maksaa?
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Pitäisikö Flyersin ottaa tuosta Ehrhoffista koppi vai nouseeko liian kalliiksi? Kuitenkin täydet mahdollisuudet olla yli 10 maalin ja ~50 pisteen pakki, kuten oli aikanaan Canucksissa. Onko Flyersillä varaa capin suhteen johonkin 7-vuotiseen 5,5-6milj./vuosi soppariin? Ei tietenkään tällä hetkellä, kun paukkuu jo nyt palkat yli, mutta jos Lecavalierista, Grossmannista, Umbergerista, L. Schennistä ym. päästään eroon, niin sitten?

Luulen että saa aika monelta älytöntä sopimus tarjousta, ei taida Flyersien rahkeet riittää, ellei sitten itse halua tulla Phillyyn.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Pitäisikö Flyersin ottaa tuosta Ehrhoffista koppi vai nouseeko liian kalliiksi? Kuitenkin täydet mahdollisuudet olla yli 10 maalin ja ~50 pisteen pakki, kuten oli aikanaan Canucksissa. Onko Flyersillä varaa capin suhteen johonkin 7-vuotiseen 5,5-6milj./vuosi soppariin? Ei tietenkään tällä hetkellä, kun paukkuu jo nyt palkat yli, mutta jos Lecavalierista, Grossmannista, Umbergerista, L. Schennistä ym. päästään eroon, niin sitten? Vai tarviiko Ehrhoffille edes noin paljon maksaa?

Jos olisi Homer puikoissa niin mitä vaan voisi tapahtua, nyt kuitenkin luotetaan siihen, että Hextall osaa pitää housut jalassa eikä lähde mihinkään älyttömään tarjouskilpailuun mukaan. Ehrhoffin tyylistä kiekollista puolustajaa toisaalta tuo joukkue huutaa jo nyt ja tulevaisuudessa, kun Kimekin laittaa hokkarit naulaan. Ongelmana tässä on se, että Ehrhoffin sopimuksen pituus tulee olemaan lähellä sitä 7 vuotta ja caphit myös melkoisen suuri. Tämän lisäksi organisaatiossa on nyt pitkästä aikaa useampikin varteenotettava pakki-prospecti, joista varmasti muutamasta vähintään tulee NHL-tason pelimies. Turha tuon puolustuksen kanssa on mielestäni nyt kiirehtiä, koska valitettavasti mistään cup-contenderista ei voida vielä muutamaan vuoteen puhua. Parin vuoden kuluttua nähdään mihin näiden pakkiprospectien urat ovat lähteneet aukeamaan.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Ehrhoff kelpaisi kyllä. Valitettavasti Flyers signasi jo kolmospariin miehen 6x5 miljoonan sopimuksella. Ehrhoffin saaminen tosin olisi kallista ja kenties mahdotonta jo muutenkin:

Luulen että saa aika monelta älytöntä sopimus tarjousta, ei taida Flyersien rahkeet riittää, ellei sitten itse halua tulla Phillyyn.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Mites, onko joku seurannut/kuullut Gostisbeheren kehityksestä, mahtaakohan mahtua ensi kauden TOP6? Tuo olisi edullinen ratkaisu ainakin.

Mieshän oli ihan liekeissä ja suorastaan dominoi Frozen Fourissa.
Shayne Gostisbehere Frozen Four final highlights - YouTube Tuossa linkkiä. Helvetin odottavaisin fiiliksin jo ensi kautta kohden. Hyviä pakkilupauksia kasvamassa ja treidejä odotellessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös