Philadelphia Flyers 2012-2013

  • 329 351
  • 926

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Yksi asia tuli pelissä Penguinsia vastaan selväksi. Flyers osaa viedä pelin omalle mukavuusalueelleen juuri pingviinejä vastaan. Kai se on sitten sitä, kun näiltä "supertähdiltä" saadaan pelihuumori herpaantumaan, niin he saadaan näyttämään seniorisarjalaisilta.

Pariin viime peliin kuitenkin 13 maalia, että kyllä sen maalinteon tuskan luulisi nyt vähän helpottaneen. Vielä kun puolustuspeliä saataisiin hiottua timanttisemmaksi, niin eihän tässä hätää ole. Bryzgalov on kuitenkin paremmassa vireessä kuin viime kaudella, joten hänestä puolustuspelin toimivuus ei tällä kaudella jää kiinni.

Aika erikoista muuten, että Flyersin alivoimapelaaminen on tuntunut, ja ollutkin ihan tilastojen valossa(tosin Pens laittoi nyt pari YV-häkkiä), melko hyvää viime aikoina, vaikka varsinkin oman alueen puolustuspelaaminen tasakentällisin laittaa kyllä sydämen hyppäämään kurkkuun aika monta kertaa pelissä.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Olihan se hullu tai suorastaan järkyttävä peli. Flyers oli kuitenkin maalin parempi ja ansaitsi voiton.
Peli muistutti aika paljon viimekauden pudotuspelejä, tosin Ciroux pelasi silloin mahtavasti.
Hartnell tekee kohta paluuta joten eiköhän se Laviolette saa sittenkin homman toimimaan.
 

JTX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, HPK
Bad news everyone!

Matt Read ulkona 6 viikkoa, kertoo SanFilippo nhl.comin blogissaan READ OUT UNTIL APRIL; UPDATES ON HARTNELL, MESZAROS - Flyers Inside Out - Anthony SanFilippo

Nyt ottaa kyllä huolella päähän. Loistavan alkukauden pelannut ja näin pitkään poissa. Toivottavasti arvio saigonin pituudesta lyhenee tulevaisuudessa.

Jahas. Se on peli kohta. Ja Viaplayn GC:stä ei vieläkään toimi eilinen Pens-peli. Tämäniltaisesta ei varmaan samankaltaista kannata odottaakaan.
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Ensimmäinen erä Floridaa vastaan takana, ja kisut on latonut 3-0 numerot taululle. Ei naurata ei. Penssiä vastaan ja sitä edeltäneessä ottelussa vaikutti jo siltä, että maalinteko alkaisi sujumaan vaan ei mene ei. Tasaisuus on jäänyt Girouxillakin johonkin Saksan kaljaliigaan. Readia tulee kyllä ikävä, useassa ottelussa hän on ollut ainoa hyökkääjistä jolla on ollut tarpeeksi suoraviivaisuutta polkea kohti maalia ja laukoa hanakasti. Katsotaan nyt jos Jagr jr. saisi vaikka pisteputkelleen jatkoa, ihan hyvää mylläkkää paikoitellen Flyers on kuitenkin saanu painettua Cätsin alueelle. Ylivoima tosin oli taas sitä itseään... Jospa tämä tästä.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo, melkeimpä kaikki hyvä on poissa taas Flyersin pelaamisesta Floridaa vastaan. Taitaa tulla ensimmäinen kerta tällä kaudella, että en katso aloittamaani peliä loppuun asti.
 

nixon74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Broad Street Bullies, Nuotit
Readin loukkaantuminen on kyllä paha isku joukkueelle ja muutenkin harmi kun mies pelasi loistavaa kautta. Kuka nuo Readin tehot tulee korvaamaan, McGinnkö? Onneksi Hartnell on tekemässä paluuta ehkä jo viikon sisään, jolloin saadaan taas sitä tarvittavaa suoraviivaisuutta ja maalintekotaitoa hyökkäykseen.

Florida-matsia en nähnyt mutta ilmeisesti edellisen illan Pens-ottelu painoi aika pahasti pojilla vielä jaloissa, eikä mikään ihme. Kyllä silti nämä Floridat pitäisi kotona laittaa piirun verran ahtaammalle olkoonkin back-to-back-ottelu. Toisaalta Panthersin pelitapa lienee tehokas juuri väsyneitä joukkueita vastaan, mutta en nyt sen enempää lähde analysoimaan kun en peliä nähnyt.

Huomenna vastassa Jets kotona ja kiekko tippuu jäähän klo 20 Suomen aikaa. Päiväpeli siis tiedossa ja sieltä voi olla odotettavissa taas mitä tahansa. Bryzille on nyt uponnut kahdessa viime ottelussa aika monta häkkiä selän taakse, toivottavasti palaa kannattelemaan joukkuetta huomenna.
 

HokejGirl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Metallurg Magnitogorsk
Flyersin twitter-tilin mukaan Hartnell on tänään Jets pelissä mukana. Jes! Nyt olisi tärkeä tapella pisteet, eikä jatkaa siitä, mihin Florida matsi päättyi. Koskaan ei kuitenkaan tiedä mitä tapahtuu, koska Flyers on Flyers.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Reilun tunnin päästä alkaa kohtaaminen Jetsiä vastaan ja nyt on pakko tulla jonkinlainen kasvojen pesu tuon Panthers-pelin jälkeen. Huolellista, mutta kuitenkin rohkeaa pelaamista ja laukauksia blokkaajien ohi on reseptini tälle pelille. Liekö Hartnell - Giroux - Voracek sitten tänään kasassa?

EDIT. Laviolettella ainakin vaatimattomat odotukset...

"He was our leading goal-scorer last year. Hopefully he goes out and scores three goals and has 10 hits."
 
Viimeksi muokattu:

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Philly vs Jets 5-3

Ihan hyvännäköistä peliä paikoitellen tänään Jetsiä vastaan! Ensimmäiset 10min Jets painoi päälle kovasti ja laukoi 11 kertaa Bryziä kohden ja teki avausmaalinkin. Sen jälkeen kun huomattiin että pelata saa, alkoi tapahtua ja paine siirtyikin liki kokonaan Winnipegin päätyyn ja Brayden Schenn, tuo ihana mies, iski illan ensimmäisensä ja tasoitti 1-1. Joukkueen taisteluasenne oli kyllä ihailtavaa katseltavaa, kun 1-3 takaa-ajoasemasta noustiin 4-3 johtoon Voracekin (0+3), Girouxin (1+1 ja loistava aloituksissa), Simmondsin (gordiehowet ja taklausia!) ja tietenkin illan tähden, B.Schennin (2+1) johdolla. Lisämainintana Rinaldon ahkera taklaaminen, tuliko niitä nyt jotain 13(?) ja palkinnoksi viimeistely tyhjiin hyvän taistelun päätteeksi. Hieno mies!

Pakistosta ei mitään erityistä sanottavaa, Luke väänsi hyvin koko illan Kanea vastaan ja tappelikin kerran. Gus täytti roolinsa myös hyvin, joskohan ensi kaudella pystyisi ottamaan vakituisen paikan puolustuksesta. Coburn on paikoitellen todella hitaan näköinen.

Ylivoima näytti välillä hyvältä, välillä huonolta, maaleja tuli kuitenkin kolme. Tosin niistä kaksi tuli sellaisista "on the rush" suorista hyökkäyksistä, mutta ei se mitään. Roon maali oli tyylikäs lämäri takayläkulmaan, noh, joltain näyttäneen pyörityksen jälkeen.

Hartnell oli hieman ruosteessa vielä, mutta tuttua ja hyvää hämmentämistä oli näkyvissä ja suu kävi koko ajan, pari hyvää paikkaakin oli, toisessa hän koetti vielä namutella kaverille ja toisessa laukaus oli melko huono.

Sen verran vielä, että tuo Evander Kane on melko epeli. Menisi minun Flyersiini jonkun paikalle (Briere) top-6:seen ihan milloin vain.
 
Kyllä nyt täytyy tulla kehumaan Grosmania joka ainakin omaan silmään ottanut erittäin ison askeleen parempaan suuntaan viime kaudesta. Ihan kuin olisi saanut jopa käsiä ja jalkoja lisää tuohon pakettiin. Tottakai tyhmiä ratkaisuja tulee vieläkin välillä mutta pääsääntöisesti ymmärtää omat rajoitteensa hyvin, kun on kusessa annetaan pleksin kautta sopiva, jos taas pääsee jalalla mies sieltä myös tulee jalalla. Tuo fyysinen peli on myös aivan loistavaa tällä hetkellä mieheltä. Kovia ja puhtaita taklauksia joilla ajetaan kaverin hyökkääjät raivonpartaalle. Hieno mies!
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jets@Flyers 3-5

Taas oli Phillyllä vähän vaikeuksia alussa - vastustajalle avausmaali viiden minuutin pelin jälkeen. Pieni herääminen alun hapuilun jälkeen ja lopulta se palkittiin maalilla. Eka erätauko pelasti Jetsin lisätakaiskuilta.

Toiseen erään tuli taas löysä ja huolimaton Flyers. Wheeler takakarvasi kiekon B. Schenniltä ja pisti syötön Jokiselle, joka viimeisteli kääntölaukauksella lopulta 2-1 -maalin Jetsille. Puolivälissä peliä päästettiin winnipegiläiset jo kahden maalin johtoon ja olin lähes varma, että tämäkin peli puppeloidaan vieraille. Jets tarjosi kuitenkin Flyersille kahden miehen ylivoiman ja Giroux pisti sellaisen lämärin lopulta viivalta, että pisti meikäläisen kavereineen haukkomaan henkeä.

Jetsillä oli ennen tätä peliä päätöserään johdossa mentäessä tilasto 4-0 ja Flyersillä sama tappiolla ollessa 0-7. Ajattelin kun tuo lävähti kolmannessa erässä ruudulle, että tuohon tulee nyt muutos ja niinhän se tuli. Ylivoima alkoi toimia juuri oikealla hetkellä. Ylivoimapelaajamme huomasivat, että pyörittämällä ei maalia meinaa tulla, niin päättivät vetää suoria hyökkäyksiä ja se toimi! Pelin kruunasi Rinaldon, lähes eeppinen, suojaus tyhjiin tekemäänsä maaliin.

Ei muuta kun eteenpäin, Philadelphia Flyers!
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Onhan ollut taas vuoristoratamainen viikko Flyersilla takana, mutta tämähän ei tule yllätyksenä. Kuudesta matsista kolme voittoa, ja kolme häviötä olivat taas sellasta paskaa, että oksat poies. Tuntuu siltä, niin ylimieliseltä kun se kuulostaakin, että Flyersin pelatessa kunnolla ja sillä tietyllä asenteella, joukkue on pysäyttämätön fyysisyydellään ja maalin tekemisen ansiosta. Sitten kun tulee vähän hiljaisempi päivä, sieltä tulee vähän niin ja näin pelaava joukkue, tekevät ehkä pari maaliakin, mutta eivät saa pelattua sitä ehjää matsia ja häviävät ne pisteet lähes suosiolla. Tästä hyvä esimerkki esim. viikon takainen Devils-peli, jossa Zajac teki ensimmäisen maalin heti ensimmäisessä vaihdossa. Tämän jälkeen samaan erään Philly takoi kolme maalia, mutta se siitä. Devils jatkoi pelaamista ja kas miten kävinkään, peli päättyi 3-5 Devilsille. Toki Devs on yksi vaikeimmista vastustajista Phillylle, mutta ei varmaankaan kelpaa Laville tekosyyksi.

Kaksi viikon häviöistä olivat back-to-back pelejä, eli toinen Montrealia vastaan ja toinen Floridaa vastaan. Florida-peli oli taas sitä viime kauden Flyersia, Bryzille ei tartu ja ennen tätä seikkaa puolustus sekoilee tuttuun tyyliin, lopputuloksen voikin sitten jokainen päätellä eli tuliko niitä pisteitä vai ei, kun ensimmäisenä tulee mieleen Bryzin huono ilta ja alakerta pahimmillaan.

Pensiä vastaan nähtiin taas perinteinen Battle of Pennsylvania, joka on vaan parasta viihdettä jännityksineen ja vitun vatvomisineen. Flyersin pelihän tuo oli, mutta hyvin Pens pysyi mukana typerien jäähyjen ansiosta, muuten ei olisi ollut mitään hätää. Ilmeeni oli varmasti näkemisen arvoinen, kun Phillyn kokeneimmat pelaajat Knuble, Fedotenko ja Talbot ottivat tärkeät jäähyt siihen kolmanteen erään n. 1-2 minuutin sisään ja Pens pääsi 5-3 tilanteesta vielä tasoihin - ei näin.

Viikosta siis se 6/12 pistettä (15.2-23.2). Johtotähtinä esiin ovat pikku hiljaa jo astuneet Giroux pisteidenkin valossa, sekä huikean viikon pelannut Voracek ja Brayden Schenn. Voracek on ollut jo hetken aikaa jengin kärkeä pelillisesti ja nyt niitä pisteitäkin alkoi tulemaan kuin liukuhihnalta. On siinä vaan upea top4-laituri, hyvä jokaisella osa-alueella, vaikka veto voisikin olla vähän tehokkaampi. Tuohon Voracekin pakettiin kun saisi sen James Nealin rannelaukauksen, niin paketti olisi täydellinen. Muista pelaajista vielä sen verran, että Gustafssonia katselee taas mielellään ja nelosessa Rinaldo on ollut huikea! Huikeat energiabuustit antaa ottelusta toiseen joukkueelle, ja kiekollisenakin on yllätellyt ja lopuksi saikin ansaitun maalin heitettyä tyhjiin tuohon Jets-matsiin. Plussaa myös Luke Schennille, joka on jatkanut perushyviä esityksiään. Sai taas Jetsiä vastaan taisteluparin, paljon täälläkin pidetyn Evander Kanen, jota Luke piti ämmänään tuossa matsissa. Jakelivat taklauksia kumpaankiin suuntaan ja lopuksi aika mitäänsanomaton matsi, jossa pari nopeaa lyöntiä meni kai kummaltakin ohitse ja sitten olivatkin jo jään pinnalla. Jets-matsissa myös paluun tehnyt Hartnell oli taas Hartnell. Hämmensi ja meni maalille lujaa tuttuun tyyliin. Pari kertaa pääsi kokeilemaan hyvästä tontista, kerran esim. tyhjiin, kun Pavelec oli kuutamolla Giroux'n ja Voracekin hienojen syöttöjen ansiosta. Jets-pakki pelasi kuitenkin Hartnellin pois ja lopputuloksena perinteinen Hartnell Down, eli ei maalia. Varmasti tulee parantamaan ja takomaan maaleja noista paikoistaan, kunhan pääsee taas vauhtiin.

Seuraavaksi vastassa kotona Toronto (25.2), Washington (27.2) ja Ottawa (2.3). Sitten onkin vieraissa Rangers (5.3) ja taas Penguins (7.3), tällä kertaa kotona.
 
Viimeksi muokattu:

Barter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Liverpool FC, SJK
Caneylta hyvin tiivistetty Flyersin viime pelien suoritukset. Ennen kaikkea on hienoa, että Girouxn heräämisen myötä boostia näyttää tarttuneen myös muihin Top6-hyökkääjiin (paitsi Briere). Kyllä tuo hyökkäys on laadukas ihan tarkasteltuna idän ja miksei lännenkin kärkijoukkueisiin verrattuna. Esim. viiden viimeisen pelin pisteet: Voracek 4+8, Giroux 3+5, Schenn 3+4, Simmonds 3+4. Toki YV on toiminut viime aikoina kivasti verrattuna alkukauden tervanjuontiin. Kuten Caney totesi, niin viime viikot ovat olleet todella sitä vuoristorataa. Toki joukkue kaipaa ehkä eniten juuri sitä tasaisuutta suorituksiinsa.

Tulisiko sitä tasaisuutta sitten jatkossa enemmän Weberin vai esim. Tortorellan kaltaisen käskijän kautta onkin sitten niitä kysymyksiä joita varten paulhomgrenit ovat palkattu johtamaan seurojaan. Joukkueella on kuitenkin mielestäni nyt erittäin hyvä ja lahjakas runko kasassa. Tällä hetkellä, niin kun moni on jo todennut, niin Briere ei ole palkkansa arvoinen ja olisikin ensimmäinen kesällä ulostettavista. Ehkä Dannylla kannattaisi kuitenkin mennä kevääseen asti ja sitten keskikesällä olisi joukkueen rungon vahvistamisen, puuttuvan palasen, aika. Kuitenkin ollaan selvästi menossa parempaan suuntaan ja tulevan viikon otteluohjelma on myös tasaisempi, kun ei ole nyt peräkkäisiltapelejä.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Brayden Schenn (19 ottelua, 6+11=17, +5, viimeiseen 5 otteluun 3+4 tehot)
Mike Richards (16 ottelua, 4+7=11, -3)

Näyttää siltä, että Brayden Schenn tulee korvaamaan Mike Richardsin lähdön nopeammin kuin kuviteltiin. Nuorukaisella on nyt hyvä putki päällä ja haiskahtaa vahvasti läpimurtokaudelta. Tähän, kun vielä lisätään maalijyvänsä löytänyt Wayne Simmonds, niin näyttää siltä, että Flyers sai kaksi todella hyvää nuorta pelaajaa vaihdossa Richardsista, joista on vielä hyötyä vuosiksi eteenpäin. Jeff Carterista vaihdossa saatu Jakub Voracek on myös liigan kuumimpia hyökkääjiä. Kauan odotettu läpimurto liigan eliittiin on myös tapahtumassa Voracekin kohdalla. Voracekilla on viimeiseen viiteen otteluun kasassa 4+8=12 tehot ja hän on myös noussut koko liigan pistepörsissä jo seitsemänneksi. Todella vaikuttaa on ollut Voracekin meno viime aikoina ja alkukaudesta taidettiin olla jo kauppaamasssa häntä (oikein hävettää nyt). Kummallisesti se itseluottamus tuo rentoutta pelaajien otteisiin. Myös Captain Giroux vaikuttaa olevan nousukunnossa. Vielä, kun lisätään tähän Hartnellin paluu ja Brieren maalijyvän löytyminen, niin Flyersin hyökkäys on yksi vaarallisimmista koko liigassa. Puolustus pitää vain saada vielä kasaan, mutta en ole sen suhteen niin toiveikas, koska Lavin valmennuksessa puolustus jää aina hyökkäyspelaamisen varjoon.
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Jeps. Vuoristorataahan tämä taas kerran olisi.

Pensiä vastaan oli jälleen kerran melkoinen hurlumhei-matsi, happy endillä, vaikka lopussa meinasivatkin sössiä voiton jäähyilyllään. Ainahan se on mukavaa kun peittoavat nämä ylimielisine fanipoikineen. Tosin osoittihan tuo taas, ettei kumpikaan näistä taida sen suuremmin Cupista taistella vaikka runkosarjassa kulkisi vielä kuinka. Ei tuollaisella sekoilulla ja "puolustamisella" vain suuremmin voiteta kun vastaan tulee näitä organisoituja ja työteliäitä Tampoja, Devilsejä tai Bruinseja ja miksei Tortorellan Ragskin mikäli saavat rattaat pyörimään, jotka kykenevät kovasta intensiteetistä ja tunnetilasta huolimatta pitämään tekemisessään sen järjen. Keskenään onnistuvat toki tarjoamaan näitä viihdyttäviä pläjäyksiä, mutta eivätpä nuo enää hirveämmin lämmitä kesähelteillä SC-finaaleja seuratessa…

Panthers-matsin ehdin pyörittelemään vasta tänään MM-hiihtojen jälkkärinä, vaikka olisi varmaan kannattanut jättää tekemättä. Melkoista shittiähän se oli. Vauhdikas ja fyysinen Pens-peli painoi selvästi jaloissa ja kun Bryzkään ei ollut missään kuolemattomuusmoodissaan, niin heikostihan se meni.

Jetsiä vastaan oli vuorostaan eilen illalla ihan kiva matsi katseltavaksi. Viihdyttävää ja fyysistä kiekkoa, jossa tilanteita riitti. Eihän tuo sellaista voittavaa ja kurinalaista playoffs-kiekkoa taaskaan ollut, mutta nousujohteinen ottelun kulku oli ihan kiva juttu.

Voracek vetäisi kyllä melkoisessa hot-steakissä ja on noussut vähän salakavalasti kutittelemaan jo pistepörssin kärkeä. Ohessa Giroux'kin olisi selvästi piristymään päin ja on ollut viime ajat aloitusympyrän herra ja hidalgo. Ja tosiaan myös Brayden Schennin kehitys tuntuisi ottaneen sen seuraavan harppauksen. Välillä vielä tulee niitä eilistä OJ:n maalia edeltäneitä nuoren pelurin tyhmiä virheitä, mutta noin muuten tuota tekemistä ja energisyyttä on kyllä helppo rakastaa. Tuossa on tosiaan paljon samaa mitä nuoressa Mike Richardsissa, ennen kuin tältä katosi se palo ja halu pelaamisestaan. Toivottavasti Schennerillä tämä kestäisi vähän pidempään. Tuntuisi, että kemiat olisivat nyt hyvin klikanneet näissä kärkiketjuissa.

Talbot-Couturier-Rinaldo on myös miellyttävä yhdistelmä. Eihän tuo tehoilla juhli, ellei Couturier tarjoa jotain magiaa, mutta varmasti v-mäinen kenttä pelattavaksi vastaan. Näin ollen ainoa mussutuksen paikka tuosta kokoonpanosta löytyisikin juuri nyt Knublesta. Ennemmin katselisi jotain Zolnierczykin jalkoja tuossa, mutta näillä mennään. Sestitohan lähetettiin viikolla kuntoutus/pelituntumanhaku stintille Phantomseihin, joskin ehti loukkaantumaan heti ensimmäisessä pelissään.

Puolustuksessa sitten Gustafsson on pelannut sen verta vahvasti, että täytyy toivoa Gervaisin olevan se joka tekee tilaa Mezzylle. Nuori ruotsalainen on ollut vain pelannut fiksua ja silmää miellyttävää kiekkoa hyvällä ja varmalla kiekollisella tekemisellä. Ei säihky, mutta kyllä tuollaista vahvasti sijoittuvaa ja hyvin tilanteita lukevaa kaveria mielellään katselee kun ei enää lennäkään kuin leppäkeihäs jokaisesta taklauksesta.
 

Caney

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers, Liverpool FC
Tosiaan näistä tämän hetken ketjuista piti vielä mainita muutama sana. Toivottavasti Jets-pelin ketjuilla mennään pitkälle. Ainoa vaihdos, minkä itse sallisin, olisi Voracekin ja Simmondsin vaihto keskenään, olisi sellainen +/-, vaikka ykkösessä onkin jo voimahyökkääjä mallia Hartnell ja kakkosessa Simmonds hoitaa saman homman. Pointtini kuitenkin on vain se, että Voracekilla kulkee kummankin tämän hetken kärkisenan kanssa eli Giroux'n ja Schennin. Toisaalta taas tulee välillä kirottua Simmondsin osaamattomuutta kiekon kanssa, ja sitä pitää ykkösketjun kaverilla olla. Positiivinen ongelma kuitenkin, mutta olkoot nyt Jets-pelin kokoonpano se, millä mennään taas pari seuraavaa, sillä Voracek on nyt nousemassa siihen rooliin, minkä takia hänelle tehtiin neljän vuoden jatko.

Hartnell - Giroux - Voracek - 1st

G-line saa tehtyä jokaisessa pelissä vaarallisia maalintekotilanteita, niin kuin ykkösen pitääkin. Selvästi toimivin yhdistelmä, mitä ollaan tällä kaudella vielä nähty. Read vasemmassa laidassa on myös ihan hyvä kokeilu, sillä Read-G-Jake on ollut toisinaan todella hyvä kokeilu kesken peliä Lavilta, mutta harvoin ollaan matsia aloitettu tuolla koostumuksella. On se toisaalta taas ihan hyväkin asia, että ykköseen voi laittaa kahden laiturin lisäksi muitakin, mikäli loukkaantumisia tulee tai peli ei jonain iltona kulje. Kuitenkin, ykkösketju on tällä hetkellä hyvällä mallilla, perinteiseen tyyliin: voimahyökkääjä-supertähti-taitava työmyyrä.

Briere - Schenn - Simmonds - 2nd

Jo viime kaudella nähty koostumus on taas yhdessä. Aiemmin Briere pelasi keskellä, mutta kai tässä ajatellaan tulevaisuutta laittamalla Schenn keskelle ja Briere kokeneena veteraanina voi hoitaa homman laidassakin. Toisella laidalla polkee höyryjuna-Simmer, joka hoitaa tässä ketjussa sitä voimahyökkääjän duunia. Vielä vähemmän silti toivoisin esim. pitkissä pyörityksissä, ettei Simmonds paljoa kiekkoon koskisi, vaan menisi sinne maalin eteen, sillä siellä Simmer on parhaimmillaan ja tekee eniten tuhoja vastustajalle ja vähiten tuhoa omille. Brieren laukaus ja peliäly toimii hyvin myös laidassa ja Schenn on sitten näiden kaikkien pelaajien välimalli, vaikka mitään ratkaisijan pyssyä ei Schenniltä ainakaan vielä ole nähty.

Rinaldo - Couturier - Talbot - 3rd

Kyllä, minun papereissa kolmosketju. Eikös tällä menty myös viime kausikin suurimmaksi osaksi? Couts on parhaimmillaan tällä hetkellä rikkovassa roolissa, ja miksei hoitaisi sitä duunia, minkä parhaiten osaa? Schenn on selvästi vähän hyökkäävämpi kuin Couturier. Couturier on enempi rauhallinen, mutta samalla myös jopa ärsyttävämpi pelaaja vastustajalle, kuin Schenn. Schenn taklaa, Couturier tökkii ja rikkoo juuri sääntöjen rajamailla ja osaa tuon homman helvetin hyvin. En nyt sano, etteikö Couts olisi hyvä kärkiketjujen sentteri parissa vuodessa, kun hänestäkin huomaa, että kädet ja peliäly löytyy. Couturierhan on lähes jokaisessa pelissä päässyt jonkinlaiseen tilanteeseen vastakkain veskarin kanssa, ja on lähes aina kynännyt maalivahdin ulos ja tämän jälkeen joko yrittänyt itse esim. puikoista tai jättää toiseen aaltoon. Rinaldo hämmentää, taklaa ja tappelee toisella laidalla ja yllättää joskus kiekollisenakin, ja toisella laidalla Talbot on sellanen kokenut vikkelähkö rouhija, joka on voittanut jo Cupin ja on kolmosketjun henkinen johtaja. Toimii!

McGinn - Fedotenko - Knuble - 4th

McGinn on kiertolainen, joka voi pelata missä ketjussa tahansa samassa roolissa. Ajaa lujaa maalille ja tekee duuninsa kelvollisesti, ja ainakaan tällä hetkellä ei pitäisi olla mitään vaaraa AHLllään putoamisen suhteen. Fedotenko tekee keskellä perusjutut hyvin, ei tee varsinaisesti mitään virheitä, vaan tekee sellasta harmaata duunia, joka painottuu lähinnä sinne omaan päähän. Mielummin näkisin kuitenkin tässä kunnon sentterin tyyliin Jay McClement, Mike Thompson tai Tom Pyatt ja Feds sitten laitaan. Knuble onkin sitten tällänen varamiehen varamies tällä hetkellä. Vauhti ei tunnu riittävän, ja kokemuksesta ja koosta huolimatta ei tuo tällä hetkellä mielestäni mitään tuonne jäälle. En näe Knublessa mitään kevään yllättävää kokenutta veteraanisankaria tuolla nopeudella, toivottavasti olen väärässä. Tilalle sitä Harry Z'tä tai Sestitoa, jos vaan pysyisi kunnossa.

Readin palatessa Talbot tai Rinaldo neloseen Knublen tilalle ja Read Couturierin ketjuun tuomaan vähän enemmän sitä kiekollista osaamista ja sitä maalintekovoimaa. Näin saataisiin taas kolme vaarallista ketjua aikaiseksi ja yksi vähän rauhallisempi ja tasapainoisempi alakerran ketju.

Pakisto nyt on aika selvää kauraa. Liidereinä toimivat peliesityksiensä perusteella Timonen ja Luke Schenn, ja Grossmann on parantanut tekemisiään ja tehnyt illasta toiseen huikeaa duunia omassa roolissaan. Coburnille on tullut vähän sellaisia on/off-iltoja, eli joskus kulkee ja joskus tekee yksinkertaisia virheitä, eikä esim. pidä omaa miestä maalin edessä, vaan seistä tököttelee vieressä ja hups, Coburnin äijä tekee maalin. Taustajoukoista esiinnousseet Gervais ja Gustafsson ovat olleet ihan positiivisia näkyjä alakerrassa. Gervais on pelannut pääosin hyvin, vaikka välillä hänellekkin tulee niitä ihan ihmeellisiä iltoja, kun tarkoituksella antaisi kiekkoa vastustajille. No, tässäkö syy sille, ettei ole koskaan breikannut varsinaisesti top6-pakiksi, vaan on ollut aina eräänlainen kiertolainen. Jalat liikkuvat hyvin, fyysisyys tasoa ok, kiekollisena tasoa 2/3-pari, mutta ero hyvän ja huonon päivän välillä on toisinaan suuri. Näillä näkymin Foster on tällä hetkellä jengin 7. pakki, joka on tuollainen isopienipienimies, eli kokoa löytyy, mutta ei osaa käyttää sitä (kuin pelkäisi karvaajia, jotka tulevat iholle) ja kanuuna lähtee lujaa, mutta yleensä plekseihin.
 
Viimeksi muokattu:

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jakub Voracek on valittu viikon ykköstähdeksi NHL:ssä.

Ensi yönä olisi sitten peli Maple Leafsia vastaan ja odotukset pisteiden suhteen ei kyllä hirveän korkealla ole. Tämän vuoksi Flyers varmaan sitten yllättääkin ja ottaa voiton.

James van Riemsdyk palaa kauppaamisen jälkeen Philadelphiaan - saa nähdä millainen vastaanotto on tulossa.

Pelin alussa ei varmaan taaskaan olla mukana ja jännitys keskittyy siihen, että herätäänkö peliin mukaan tarpeeksi, että saataisiin klaarattua voitto.
 

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
Ensi yönä olisi sitten peli Maple Leafsia vastaan ja odotukset pisteiden suhteen ei kyllä hirveän korkealla ole. Tämän vuoksi Flyers varmaan sitten yllättääkin ja ottaa voiton.

Ei yllättänyt ei. Aika kaameaa katsottavaa oli tuo peli enimmäkseen. Ei oikein missään vaiheessa löytynyt kunnon keinoja päästä Toronton sumpun ohitte alueelle ja roiskimiseksi meni. Toki kunnia Torontolle fiksusta pelaamisesta. Turhauttaa oikein itseäkin katsoessa kun pusketaan vaan päätä seinään.
Eikö esim ylivoimalla ole muuta kuviota kehiteltynä kuin tuo Timosen nousu siniviivalle ja jättö taakse Roolle joka veivaa muutamalla harhautuksella itsensä hyökkäysalueelle. Mitä muuten muut olette mieltä Timosen otteista kauden peleissä? Mielestäni huomattavasti enemmän tulee virheitä ja huonoja syöttöjä/purkuja verrattuna edelliskauteen. Lisäksi liike on hidastunut, esim. eilen Kesselin polkaisu heittämällä ohitse (vaikka Philillä jalkoja onkin).
Hieman jäi paska maku suuhun tuosta lopusta kun Phanouf pelasi rikkinäisellä mailalla puoltoista minuuttia ennen loppua eikä vihelletty jäähyä, siitä sitten Gustafssonin kiekonmenetyksen jälkeen Toronto laittoi tyhjiin. Noh, onneksi vissiin enään yksi peli Torontoa vastaan tällä kaudella kun ei kerran heitä vastaan näytä kulkevan. Ja Hartnell avasi maalihanat jos jotain positiivista etsitään! (ja tietysti Voracekin pisteputken jatkumo)
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ensi yönä olisi sitten peli Maple Leafsia vastaan ja odotukset pisteiden suhteen ei kyllä hirveän korkealla ole. Tämän vuoksi Flyers varmaan sitten yllättääkin ja ottaa voiton.

James van Riemsdyk palaa kauppaamisen jälkeen Philadelphiaan - saa nähdä millainen vastaanotto on tulossa.

Pelin alussa ei varmaan taaskaan olla mukana ja jännitys keskittyy siihen, että herätäänkö peliin mukaan tarpeeksi, että saataisiin klaarattua voitto.

No eihän sitä sitten pisteitä saatu.

JvR sai osakseen niin hurrausta, kun buuausta ennen pelin alkua, mutta muuten pysyi melko pimennossa paria väläystä lukuunottamatta.

Tutusti vastustaja meni taas johtoon ja Flyers oli huolimaton oma itsensä ensimmäisen erän. Bryzgaloville erityismaininta - lähes ainoastaan hänen ansiostaan Toronto sai nuo kaksi maalia eteen. Toki myöhemmin pelissä otti sitten gamesavereita, mutta ei mikään hirveän tasainen peli häneltä.

Peliin herättiin varsinaisesti vasta Hartnellin kavennusosuman myötä ja erittäin valitettavaa oli, että toinen erätauko tuli pian sen jälkeen. Erän loppuun jäi viheltämättä jäähy Toronto-pelaajalle, joka kaatoi Brieren hyökkäyssiniviivalla.

Flyers oli tasoittaa pelin kolmannessa erässä 2-2:een alivoimalla, kun Giroux hassutteli Toronto-puolustajaa ja nosti kiekon ylärimaan veivien jälkeen. Heti tämän jälkeen Maple Leafs teki vastahyökkäyksestä riparista maalin 3-1:een.

Voracek kavensi ylivoimalla vielä 2-3:een, mutta Flyers ei onnistunut tasoittamaan lukuisista paikoista huolimatta peliä. Pari minuuttia ennen loppua jäi viheltämättä vielä päivänselvä jäähy Phaneufille, joka pelasi kiekkoa rikkinäisellä mailalla.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
No eihän sitä sitten pisteitä saatu.
...
Pari minuuttia ennen loppua jäi viheltämättä vielä päivänselvä jäähy Phaneufille, joka pelasi kiekkoa rikkinäisellä mailalla.
Tuo Phaneufin selviäminen tilanteesta vitutti yöllä ja vitutti nyt päiväseltäänkin, kun katsoin pelin tarkemmalla silmällä. Ei toki tuon taakse parane mennä, sillä paikkoja oli riittämiin laittaa sitä lettua Leafsin haaviin.

Ylivoima se jaksaa ihmetyttää. Timonen-Giroux-Timonen-Giroux ja toista. Voisihan sitä jotain muutakin mahdollisesti jo kokeilla, kuin takakolmiota, jossa Voracek tuntuu löytyvän kovin kovin harvoin? Toisaalta kakkosyv... mitä helvettiä se Knuble siellä tekee?

Knuble on täysin turha 5-5 pelissä, mutta kun ei se ehdi ylivoimallakaan tilanteisiin. Sestiton ja Readin terveinä ollessa pitäisi mennä heittämällä ohi Knublen, mutta en silti jää odottelemaan tuollaista siirtoa. Eiköhän sieltä McGinn tipahda ensimmäisenä, ikävä kyllä.

Timonen vaikuttaa keskenkuntoiselta. Laskiko liikaa sen varaan, ettei kautta pelata? Peliajat eivät ole mitään hirvittäviä, mutta silti sieltä tulee ihan käsittämättömiä väsyneen miehen ratkaisuja koko ajan.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
...
Ei toki tuon taakse parane mennä, sillä paikkoja oli riittämiin laittaa sitä lettua Leafsin haaviin.

Ei parane ei. Flyers tuntuu hakevan koko ajan kauhean hienoja maaleja. Viime hetkellä annetaan "se" yksi syöttö vielä, kun ennemminkin pitäisi yksinkertaistaa peliä, jotta pelistä saataisiin tehokkaampaa.

Jos nyt vertaa vaikka Leafsiin, niin helkkarin rumia maalejahan he tekivät, mutta tehokkaasti.

Onhan noita kauniita maaleja tällä kaudellakin nähty monta Phillyltä, mutta se ei paljon lohduta, kun pistesarake on mitä on.
 

Coots

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HPK
Bryzgaloville erityismaininta - lähes ainoastaan hänen ansiostaan Toronto sai nuo kaksi maalia eteen. Toki myöhemmin pelissä otti sitten gamesavereita, mutta ei mikään hirveän tasainen peli häneltä.

Bryzgalovilla on maalivahdeista eniten startteja tällä kaudella, 19 peliä 21:stä.
Flyersin kakkosmaalivahti tilanne on mikä on, mutta Bryzgalle voisi antaa silti vähän huilia ja heittää Boucherin maaliin peliksi tai pariksi.

Washington ja Ottawa tulevat seuraavaksi vierailulle Wells Fargo Centeriin ja näistä kahdesta pelistä olisi kyllä hyvä ottaa pisteitä jatkoa ajatellen.
 

Kaltsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, kikkanikkarit
Jaahas, Simon Gagne palaa takaisin Philadelphiaan vaihdossa 4. kierroksen varausvuoroa vastaan. Suht mielenkiintoinen haku, vaan mihinköhän hänet meinataan mahduttaa? Toivotaan, että hidaskankeajahidas Knuble menisi poppariosastolle...
Vai olisiko tämä syvyyshankinta ennen jotain massiivista treidiä?
Vai eikö Read pelaa enää tällä kaudella?
Pelottaa.
 

#25 Primeau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
No niin Flyers hommasi Simon Gagnen Losista. Losiin matkasi 4kierroksen varaus vuoro. Vaikka mies ei ole enään samanlaisessa iskussa kuin parhaimpina vuosina niin kyllä tämä siirto lämmittää vanhaa Flyers kannattajaa

Edit: pikkaisen liian hidas.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös