Petteri Orpon hallitus

  • 1 231 844
  • 15 479

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Purra kiemurteli ja puhui puoluettaan pois tämän päivän julkistuksesta. Sanoi vielä, että Perussuomalaiset eivät muutu miksikään. Teuvolla oli myös sanottavaa:

Teuvo "Biaudet" Hakkarainen maksaa potut pottuina RKP:lle.
PS:n puoluetoimisto lähetti hänelle heti lentoliput Hondurasiin busineksessa ja toimintatonnin virkistäytymiseen.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
A-studiota katselin vähän lopusta ja ihmettelin, kukahan tuo musta harpyija on? Veronika Honkasalo. Häneltä tuli sellaista tekstiä, että varmaan hellämieliset porvaritkin ymmärtävät, miksi lainsäätäjän pitää olla hyvin tarkkana lakien säätämisessä. Eikä Vihreiden mukamas analyyttisempi tarinoitsija ollut sen parempi. Paistoi koko ajan halu määritellä asioita hyvin laveasti, vaikka väittikin olevansa tarkka asioista.

Honkasalo laajensi rasismia jopa hallituksen säästötoimiin, kun kerran kohdistuvat maahanmuuttajiin. Voi Pyhä Äiti sentään! On todella vaikeaa keskustella rasismista, jos järkevin keskustelija on Jani Mäkelä. Mäkelä antoi selkeät kriteerit lainsäädännölle. Lainsäätäjä ei voi määritellä asioita löysästi ja sydämen tunteilla ei ole mitään merkitystä asiassa.

Nettiriehumista pistävät modet kuriin. Kaikissa palveluissa niitä ei ole. Huonoa käytöstä ja nimittelyä esiintyy. Mutta lainsäätäjä ei voi lähteä tällaista rajoittamaan. Oikea tapa on kasvattaa ihmisistä parempia. Kaikille ei sekään onnistu. Sananvapaus on niin korkea arvo, että sen uhraamista loukkaantumistunteiden vuoksi ei vain voida tehdä.

Netin muuttaminen keskiluokkaisille korville ja silmille sopivaksi on mahdotonta, koska silloin suljetaan osa kansasta netistä pois. Myös ne, joille eivät kaikki käytöstavat ole selvillä tai eivät välitä niitä noudattaa. Oikeusistuimien täyttäminen huonokäytöksisten ihmisten tapauksilla ei sekään ole erityisen järkevää. Ns. vihapuhetta täytyy vain sietää. Itsekin voi vaikuttaa siihen, missä keskusteluissa liikkuu.
 
Viimeksi muokattu:

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nykyajan "natsit" symppaavat Israelia ja vihaavat muslimeja. Ne aidot natsit olivat frendejä muslimien kanssa, koska heillä oli yhteinen vihollinen - juutalaiset. Ei ongelmia persuille.

Vai niin. Syvän päädyn porukka pitää nykyisen maailman järjestystä juutalaisten salaliittona. Mikäs se Junnilan nimimerkki olikaan? Veikkaan ettei Israelissa juurikaan sympata takaisin.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Milloinkas se RKP on sitä kannattanut? Oliko joku kohta puolueohjelmassa missä sitä nyt käsiteltiin?

Ihan sillä sanon, että minua vituttaa nuo "mutkun ne muut" jutut.

Älä vaivaudu. Tämä on persujen ainoa vasta-argumentti. Hakkarainen avasi tänään taas sanaisen arkkunsa aiheen tiimoilta. Myötähäpeä olisi aikamoinen, ellei hävettäisi että tuollainen kaveri edustaa Suomea EU-parlamentissa.
 
Vain henkilö itse on näin todennut ja jos hänet nähdään turvallisuusriskinä niin tuskin sitä oikeata syytä hänelle kerrottaisi.
Käsittääkseni se syy kyllä nimenomaan kerrotaan. Supohan käy myös esimerkinsi varoittelemassa kansalaisia mikäli huomaavat, että heitä on lähestynyt joku vieraanvallan ”agentti”.

Ja syyksi tosiaan voi riittää aivan hyvin tuo kerrottu (tai esimerkiksi hypoteettisesti se, että puolison vanhemmalla olisi vuosia sitten ollut jotain yhteyksiä jonnekin ilman, että kukaan muu lähipiirissä tietäisi siitä mitään). En ole lakiasiantuntija mutta käsittääkseni tuollaisella todisteettomalla vihjailulla henkilön ”epämääräisistä” yhteyksistä vieraaseen valtioon (tässä kontekstissa siis mahdolliseen vieraanvallan hyväksi toimimiseen) syyllistyy pahimmillaan kunnianloukkaukseen.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Huono toimi. Toki holokaustin kieltäminen on todella urpoa ja täyttä hörhöilyä, mutta hörhöilykin tulee olla sananvapauden piirissä. Onko tämä kielto perustuslain mukainen sananvapauden näkökulmasta?
Sananvapauskeskustelun suurimpiin ongelmiin kuuluu se, että persut ovat omineet sananvapauden. Eivät suinkaan puolustaakseen länsimaista vapaata itseilmaisua, vaan varmistaakseen, etteivät omat edustajat istu kaltereiden takana.

Vasemmistopuolella taas sananvapaus on jatkuvasti täydentyvä ja muuttuva asia. Missä heidän mukaansa ilmenee jotakin epäilyttävää, sananvapauden rajoja ollaan heti kiristämässä. Toisin sanoen, puolustetaan omia arvoja rajoittamalla muiden oikeutta omien arvojensa ilmaisuun.

Kolmas ongelma on se, että porvaripuolella persuja lukuun ottamatta ei kenelläkään ole mitään aitoa kiinnostusta sananvapauteen. Jopa Zysse ehdotti symbolikieltoa. Mennään aina ylitse sieltä, mistä aita on matalin.

Se, mitä tarvittaisiin on, että koko eduskunta istutettaisiin koulun penkille. Heille pidetään sananvapausseminaari, jossa luennoitsijoina olivat puolueettomat sananvapausjuristit ja joku filosofikin varmaan mahtuu joukkoon. Kerrottaisiin mussukoille oikein selkokirjaimin, mitä sananvapaus on ja miksi se on aivan keskeisin perusarvo länsimaissa.

En tietenkään väitä, että luento ymmärtyisi kaikilla tahoilla, mutta loppuisi ainakin länkytys vähäksi aikaa. Ja kaikenlaiset pikaprojektit asioiden kieltämiseksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ensi viikolla tiedonannon ja ministerien luottamuksen käsittelyä eduskunnassa. Ja äänestykset luottamuksesta. Hallitus pysyy kasassa, näin voi juuri nyt arvioida. Tiedonannosta on erilaisia arvioita. Yksi mielestäni aika osuva on ajatuspaja Magman tutkija Mikko Majanderin Uudessa Suomessa esittämä. Majander tunnetaan ehkä parhaiten työstään Kalevi Sorsan säätiössä ja SDP:n historiaa käsittelevistä teksteistään.

Majanderin mielestä perusnäkemykset ja arvopohjaiset lähestymistavat RKP:lla tai perussuomalaisille eivät ole muuttuneet. Hyvin todennäköisesti tulee kysymyksiä, jotka laukaisevat konflikteja uudestaan.

Voittajien joukkoon Majander laskee ainakin pääministeri Orpon. Perussuomalaiset eivät toisaalta joutuneet pakittamaan oikein mistään. Kristillisdemokraatit katsoivat kärhämää lähinnä sivusta.

”Tämä ei ollut nollasummapeli. Menettelytavasta pitää antaa propsit Orpolle. Hänen johdollaan vahditaan valtioneuvoston kansliassa tätä hanketta. Tämä oli Orpon johtajuudelle jonkinlainen vahvistuminen.”

Tiedonanto-operaatiota poliittisen historian tutkija pitää taitavana.

”Poliittisena operaationa tämä oli aika onnistunut ja taitava ainakin tähän asti. Kiinnostavaa on, kun tästä eduskunnan suuressa salissa keskustellaan, osallistuvatko perussuomalaiset ja millä tavoin tähän.”

 

rpeez

Jäsen
Joo, "ulkomaille suunnattu moraaliposeeraus" ei voi olla muuta kuin järkyttävän huono syy laatia mitään lainsäädäntöä.

Persut ja kokoomus ovat tässä viemässä moraaliposeerauksen – josta vihervasemmistoa on usein syytetty – ihan uusiin sfääreihin.
Jos ajattelee kylmän pragmaattisesti niin en minä näe sitä järkyttävänä.

Sillä jos "ulkomaille suunnatulla moraaliposeerauksella" saavutetaan jotain hyötyä niin miksipä ei, jos siitä ei ole haittaakaan? Vai missaanko jotain?

Laittaahaan ihmiset baariiin mennessäänkin puhtaan paidan ja housut saavuttaakseen jotain hyötyä, vaikka kotona on pieruverkkarit jalassa ja nekin pitäisi lämmön siellä baarissa myös.
 

Tuamas

Jäsen
Hauskana knoppina, ennen toista maailmansotaa 30-luvulla Itävallassa, jossa natsiliike oli tuolloin kielletty, natsit käyttivät salaisena tunnuksenaan ruiskukkaa.

Saa nähdä pyrkiikö joku kieltämään tätä tunnusta, jonka ovat sittemmin ottaneet käyttöön mm. Saksalainen hörhöpuolue Aufbruch der Deutschen Patrioten, uuden lainsäädännön nojalla.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
En oikein osaa asettua hakaristin, sirpin enkä vasaran kieltämisen kannalle. Kuten joku jo täällä totesikin, se on loputon suo. Pitäisikö samalla myös punainen tähti kieltää? Entä DDR:n harppi? Jos jokainen tunnus, jota tunnustaen on tehty jotain pahaa, ryhdytään kieltämään, pitäisi varmasti kieltää myös työväenyhdistysten lippujen punainen väri, suojeluskuntien logosta puhumattakaan. Jos taas ulkomaita mietitään laajemmin, kaikki palestiinalaisten äärijärjestöjen tunnukset pitäisi kai kieltää – ja samalla toki myös Daavidin tähti.

Mitä vähemmän hakaristiliput tai Neuvostoliiton liput liehuvat, sitä parempi, mutta sen verran harvoin niitä näkee, ettei kyseessä mikään päivittäinen ongelma ole – ja jos niiden liehuttamisesta säädettäisiin esim. sakkorangaistus, joku pösilö varmasti liehuttaisi niitä siltikin mielellään, ainakin päästäkseen myöhemmin uhriutumaan.

Mitä taas holokaustin kieltämisen kriminalisointiin tulee, en oikein ole senkään kannalla. Toimivampi ratkaisu voisi olla "tapahtuneiden kansanmurhien kiistäminen" tjsp. Tai jos tuo kriminalisoidaan, sakkojen tms. sijasta syyllinen voitaisiin mieluiten tuomita vaikkapa muutamaksi tunniksi peruskoulun historiantunneille.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Mitä taas holokaustin kieltämisen kriminalisointiin tulee, en oikein ole senkään kannalla. Toimivampi ratkaisu voisi olla "tapahtuneiden kansanmurhien kiistäminen" tjsp. Tai jos tuo kriminalisoidaan, sakkojen tms. sijasta syyllinen voitaisiin mieluiten tuomita vaikkapa muutamaksi tunniksi peruskoulun historiantunneille.

Tämä pakottaa Suomen eduskunnan ottamaan kantaa mikä tapahtuma oli kansanmurha ja mikä ei. Suomi on ymmärtääkseni vältellyt historiallisten tapahtumien määrittelyä, koska sillä on selkeitä ulkopoliittisia vaikutuksia ja sillä oli suomettumisen ja kylmän sodan aikaan todella paljon merkitystä. Suomi on lääkäri - ei tuomari, kuten Kekkonen taisi linjata.

Nyt asemoimme itseämme vahvemmin länteen ja mielipide kansanmurhistakin voisi kuulua tähän. Huomattava on kuitenkin se, ettei maailmalla kaikista tapahtumista ole konsensusta siitä mikä on kansanmurhaa ja mikä ei.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hallituksessa olevaa rasismia ja fasismia vastaan järjestetään suurmielenosoitus tulevana sunnuntaina. Linkissä (vie järjestävän tahon, Me Emme Vaikene!, sivuille) olevissa kysymyksissä ja vastauksissa kerrotaan tarkemmin näistä suuntauksista ja määritelmistä. Noiden luokittelujen perusteella meillä on kyllä todella rasistinen hallitus ja sen ohjelma.

 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Holokaustin kieltäminen vielä onnistunee, kun rajataan se tähän historialliseen juutalaisten toisen maailman sodan aikana tapahtuneeseen kansanmurhaan. Sen sijaan symbolien kieltäminen on vain typerää. Hakaristiä itsessään tuskin voidaan kieltää, joten pitäisi määritellä tarkasti, että juuri natsien käyttämä hakaristi on kielletty. Budhalaisten, hindujen, Gallen-Kallelan taiteessa oleva tai ilmavoimien ei. Sitten jos joku raapustaisi hakaristin lakanaan ja toisi sen mielenosoitukseen, niin siitäpä sitten selvittämään mikä kuvio tämä on.
Sirppi ja vasara yhdessä on vähän helpompi, koska yhdistelmää on sentään käytetty vain kommunismin symbolina. Mutta kaikkea käyttöä ei voida kuitenkaan kieltää. Vaikkapa dokumentteja tai historian kirjoja ei saisi sensuroida, päin vastoin. Taas tulisi vaikeita tilanteita.

Miksiköhän se on niin vaikeaa ymmärtää, että on pelkästään hyvä, että ihmiset saavat käyttää symboleja vapaasti? Siitähän on helppo tunnistaa hörhöt. Yhteiskunnalle ei ole mitään ongelmaa jos on helppoa tunnistaa natsit, vasemmisto anarkistit tai venäläiset uusnatsit ( jotka heiluttavat molempia symboleja).
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Itse hallituksen kasassa pysymisen kannaltahan tuo tiedonanto on hyvä. Petteri osti lisäaikaa hallituksen toimille. Sitten taas, kun aletaan purkamaan Purran, Mäkelän ja Anna-Majan sanomisia, niin ristiriidat ovat edelleen läsnä.

Henriksson puhui kaikista ”politiikkaan osallistuvista”, joilla on vastuu ministerien ja kansanedustajien ohella. Se pitää sisällään ajatuksen siitä, että perussuomalaiset alemman tason toimijatkaan eivät jatkossa saisi heitellä rasistisiksi tulkittavissa olevia juttuja.

Purra taas antoi ymmärtää, että tiedonanto on vain hallituksen, että ei koske Perussuomalaisia puolueena. Mäkelä nyt omaan tapaansa vähätteli koko rasismin.

 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Purra taas antoi ymmärtää, että tiedonanto on vain hallituksen, että ei koske Perussuomalaisia puolueena. Mäkelä nyt omaan tapaansa vähätteli koko rasismin.
Niin PS:ltä noita nyt tulee ja siihen puolueeseen ylipäätäänkin mahtuu kaikkea joka suuntaan jo äänestäjissäkin, joita oli niin paljon kuin oli. Kokoomushan sitten taas on ihan avoimesti hallitun maahanmuuton ja työvoiman lisäämisen kannalla, joten eihän heidän aatteellisesti tarvitse mitenkään ponnistella tuossa tiedonannossa muutoin kuin että miten asiat ilmaisee ymmärrettävällä tavalla, ja ettei lisäongelmia itselleen osta joillain harkitsemattomilla ulostuloilla.

Koko tiedonannon voi ajatella vähän niinkin, että jos/kun se tosiaan pääsääntöisesti toistaa hallitusohjelman sanoja rasismista ja syrjinnästä, niin eihän hallitusohjelmaa laadittaessa niitä kesän kohuja edes ollut.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Niin PS:ltä noita nyt tulee ja siihen puolueeseen ylipäätäänkin mahtuu kaikkea joka suuntaan jo äänestäjissäkin, joita oli niin paljon kuin oli. Kokoomushan sitten taas on ihan avoimesti hallitun maahanmuuton ja työvoiman lisäämisen kannalla, joten eihän heidän aatteellisesti tarvitse mitenkään ponnistella tuossa tiedonannossa muutoin kuin että miten asiat ilmaisee ymmärrettävällä tavalla, ja ettei lisäongelmia itselleen osta joillain harkitsemattomilla ulostuloilla.

Koko tiedonannon voi ajatella vähän niinkin, että jos/kun se tosiaan pääsääntöisesti toistaa hallitusohjelman sanoja rasismista ja syrjinnästä, niin eihän hallitusohjelmaa laadittaessa niitä kesän kohuja edes ollut.
Toisaalta ei esimerkiksi Marttisen eilinen kiemurteleva tyyli välttämättä pitkälle kanna, kun toinen vieressä laukoo käsittämättömiä median vikoja ja rasismin vähättelyjä.

Jännähän tätä on seurata, kun se seuraava kohu jostain tulee.
 

Lert

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United, TPS
Keskusta taitaa nyt ainoana puolueena vastustaa tunnin juna-hanketta, jota Petteri Orpon hallitus haluaa edistää.

Kyseessä on ihan järjetön hanke, jossa veronmaksajille tulee miljardien eurojen lasku. Valtiovarainministeriön virkamiehet eivät pidä hanketta kannattavana mutta kun poliitikot ovat jotain päättäneet, niin ilmeisesti se myös tapahtuu, oli asia kuinka järjetön tahansa.

Ihmettelen vain, kuinka itseään tolkun puolueena pitävä PS on lähtenyt täysillä tähän mukaan. Ilmeisesti kaikki muu on sivuasia, kunhan maahanmuuttoa kiristetään...

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Seuraava kohu tulossa?

Suomalainen talvirenkaiden nastanvalmistaja Turvanasta on palkittu ja nopeasti kansainvälistynyt yritys, jonka myynnistä vienti muodostaa yli 90 prosenttia.

Nyt on käynyt ilmi, että Rkp:n johtoonkin liittyvän yrityksen tuotteita on toimitettu Venäjälle vielä senkin jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Neljännessä polvessa toimivan yrityksen nykyinen toimitusjohtaja on Mikko Salakari. Hän on tunnetun yrittäjäperheen edustajan, Ia Adlercreutzin veli ja toimii yrityksen hallitustehtävissä.

Ia Adlercreutz on puolestaan eurooppa- ja omistajaohjausministeri ja Rkp:n eduskuntaryhmän puheenjohtajan Anders Adlercreutzin aviopuoliso. Ia Adlercreutz on kaupparekisteritietojen mukaan yhä hallituksen jäsen Turvanastassa.

 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Eilinen A-studio tulee nyt uusintana YLE:ltä. Huvittava tämä vasemmiston Honkasalo. Kovasti pitäisi kieltää rasismia ja vihapuhetta Honkasalon mukaan. Mutta kun selostaja kyseli, miten konkreettisesti vasemmisto kitkisi vihapuhetta ja rasismia. Niin sieltä ei ole tullut käytännössä mitään konkretiaa, miten vasemmisto tätä tekisi. Samaa lainsäädännön kehittämistä, josta persujen Mäkelä puhuu.

Vihreiden Hyrkkö paljon paremmin perillä asioista, kuin tämä vasemmiston huutelija.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Keskusta taitaa nyt ainoana puolueena vastustaa tunnin juna-hanketta, jota Petteri Orpon hallitus haluaa edistää.

Joo kyllä tämä hanke pitäisi realiteetit huomioiden viivästyttää tai jopa kuopata. Mielikuvissa siitä muodostuu muuten Petterin juna.

Infrahankekisiin yleisesti kannattaa panostaa, mutta pitäisi kyllä asettaa ne selkeään tärkeysjärjestykseen hyöty suhteessa panostuksiin koska rahat ovat logistiikan osalta muutenkin tiukassa. Hyötysuhde mittarilla tämä ei ole lähelläkään kärkipäätä.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Noh mielestäni kolmesta isosta ratahankkeesta järkevin, jos jotain pitäisi toteuttaa.. Mahdollistaisi Turun seudullekkin lähiliikennettä(ja yhteys Uuteenkaupunkiin olisi järkevämpi) kun Turun ja Salon väliä kehitetään ja junan Lohjan seudulta Helsinkiin. Rantaradallakin huonoa savimaata allaan.

Suomen Lähijunathan on aikomassa ostaa VR:ltä niitä Sm2:ia ja oletettavasti liikennöisivät tuolla ja kunhan laki menee läpi että kunnat saavat ostaa raideliikennettä..
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hallituksessa olevaa rasismia ja fasismia vastaan järjestetään suurmielenosoitus tulevana sunnuntaina. Linkissä (vie järjestävän tahon, Me Emme Vaikene!, sivuille) olevissa kysymyksissä ja vastauksissa kerrotaan tarkemmin näistä suuntauksista ja määritelmistä. Noiden luokittelujen perusteella meillä on kyllä todella rasistinen hallitus ja sen ohjelma.

Ohjeistusta: "Mielenosoituksessa saa esimerkiksi käyttää ääntä, marssia, liikkua, pitää kylttejä ja banderolleja..."
Intoa on toivottavasti yhtä paljon kuin 73 vuotta sitten eräällä mummolla. Näkyy dokumentissa 8:25 alkaen, aiemmin nähdään tuttuja radikaalinuoria.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Keskusta taitaa nyt ainoana puolueena vastustaa tunnin juna-hanketta, jota Petteri Orpon hallitus haluaa edistää.

Kyseessä on ihan järjetön hanke, jossa veronmaksajille tulee miljardien eurojen lasku. Valtiovarainministeriön virkamiehet eivät pidä hanketta kannattavana mutta kun poliitikot ovat jotain päättäneet, niin ilmeisesti se myös tapahtuu, oli asia kuinka järjetön tahansa.

Ihmettelen vain, kuinka itseään tolkun puolueena pitävä PS on lähtenyt täysillä tähän mukaan. Ilmeisesti kaikki muu on sivuasia, kunhan maahanmuuttoa kiristetään...

Jeh, tämä on politiikkaa pahimmillaan. Vaikka Orpolle luettaisiin mitkä rätingit tahansa, niin kun jotain on päätetty, niin sitten niin tehdään. Eli kun päätetään ajaa auto täysillä tiiliseinään, niin sitten tehdään niin, vaikka riskianalyysi sanoisi mitä hyvänsä. Orpo on pienemmässä mittakaavassa tekemässä samaa kuin Sipilä isossa: oli pakko saada nykyiset sotealueet, vaikka asiantuntijat sanoivat asiasta aivan toista. Luotiin sellainen hallintohimmeli, jota Sipilä mukamas oli purkamassa. Taistelemme hallintohimmeleitä vastaan rakentamalla vielä isomman hallintohimmelin.

Tunnin Juna varmasti tulee. Ensin tehtiin asiasta päätös, joskus muinaisuudessa. Sitten on tehty selvityksiä, luotu infraa hankkeen taakse, yrityksiäkin, tehty suunnittelutyötä, joka tietysti maksaa. Rahaa palaa valmistelutöihin niin paljon, että hankkeen peruminen alkaa vaikuttaa tyhmyydeltä.

Seuraa klassinen argumentti: tässä vaiheessa emme voi enää perua hanketta, koska siihen on investoitu niin paljon pääomaa, esim. suunnittelutyötä. Vähät siitä, että hanke ei ole taloudellisesti kannattava. Eikä tunnin juna ole edes tunnin juna, joka fakta nähdäkseni täydellistää koko kuvion. Puolustamme jyrkästi tunnin junaa, joka ei ole tunnin juna ja ajamme hanketta eteenpäin, koska se hyödyttää kansantaloutta, paitsi tietenkin, että hanke on tappiollinen ja sen maksavat veronmaksajat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös