Petri Matikainen HIFK:n päävalmentajaksi

  • 890 405
  • 2 124

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaa huomioida, että myös valmentajien sopimuksissa on nykyisellään pykäliä, jotka mahdollistavat ulkomaille siirtymisen kesken sopimuskauden. Matikaisen sopimusta en ole nähnyt, mutta en yllättyisi lainkaan, mikäli tällainen kohta sopimuksesta löytyisi. Tähän viittaa myös Nybondaksen kommentit siitä, että HIFK ei ole neuvotellut Omskin kanssa, koska HIFK:lla ei ole asiaan mitään sanottavaa. Ja vaikka Matikaisen sopimuksessa ei ko. pykälää olisikaan, niin ketään ei kannata pitää väkisin. En usko, että HIFK saa minkäälaista kompensaatiota case Matikaisesta mistään suunnasta.

Nämä vain eivät ole uskon asioita. Totta kai HIFK nettoaa, kun Matikainen siirtyy Venäjälle. Et varmaan oikeasti usko, että Matikainen sopparintekovaiheessa pystyi sanelemaan HIFK:lle, et mä lähden täältä sit kun saan jostain enemmän rahaa, laittakaa se siihen soppariin, mut te ette saa mitään.
 

Jindebyne

Jäsen
Viiime kausi oli suurelta osalta pelillisesti ihan täyttä puuroa ja jollain ilveellä jengi sijoittui runkosarjassa top4:n, mutta täydellinen syväkyykky playoffeissa.

Yllämainituilla perusteluilla olisin ihan valmis laittamaan Petun Siperiaan, jos voitelurahat ovat about 500k€ luokkaa. Oli miten tahansa "Petun jengi" ja uusi koutsi heinäkuun puolivälissä on paskamainen tilanne, niin kyllä uudellakin valmennuksella päästään pudotuspeleihin ja jos siellä tulee 4-0 tauluun, niin sama kuin viime kaudella, mutta paskansyöjästä saatu ainakin kassan pohjalle muutama lantti.

Urheilullisesti ajateltuna Petun lähtö tässä vaiheessa kuullostaa kauhealta, mutta aikani mutusteltua ajatuksella, en näe sitä kovinkaan huonona diilinä. HIFK:lla on kuitenkin tällä vuosituhannella ollut about se 10 "välikautta", joten ei yksi lisää hirveästi tuossa saldossa paina. Ainahan sitä voi avata Youtubesta kevään 2011 pätkiä ja katsella kuinka paikallisesta saatu momentum hyödynnetään aina kultaan asti.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Rahalla saa. Hieman kärjistäen sanottuna Omsk lyö sellaisen siirtokorvauksen IFK:lle, että ihan sama mitä mieltä fanit tai johto on. Tyhmyyttähän se olisi olla päästämättä. Kuka muistaa viime kevään? Moni oli valmis jopa antamaan potkut Matikaiselle. Nojoo voi tulla "välivuosi", mutta pelleilyksihän se menee muutenkin, jos NHL:n työsulku alkaa.
 

Cover

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rikollislauma
Kannattaa huomioida, että myös valmentajien sopimuksissa on nykyisellään pykäliä, jotka mahdollistavat ulkomaille siirtymisen kesken sopimuskauden. Matikaisen sopimusta en ole nähnyt, mutta en yllättyisi lainkaan, mikäli tällainen kohta sopimuksesta löytyisi. Tähän viittaa myös Nybondaksen kommentit siitä, että HIFK ei ole neuvotellut Omskin kanssa, koska HIFK:lla ei ole asiaan mitään sanottavaa. Ja vaikka Matikaisen sopimuksessa ei ko. pykälää olisikaan, niin ketään ei kannata pitää väkisin. En usko, että HIFK saa minkäälaista kompensaatiota case Matikaisesta mistään suunnasta.

Seriously? HIFK antaa PÄÄvalmentajalleen pykälän että hän voi halutessaan siirtyä ulkomaille, ilman minkäänlaista korvausta? Ei nyt sentään. Eiköhän IFK tuosta n. 400 000-800 000€ saa korvauksia.
 
Kannattaa huomioida, että myös valmentajien sopimuksissa on nykyisellään pykäliä, jotka mahdollistavat ulkomaille siirtymisen kesken sopimuskauden. ...

Ja vitut siellä mitään KHL-pykäliä ole. Kun Pelicans julkisti Suikkasen sopimuksen, Kaarna sanoi ettei tässäKÄÄN sopimuksessa ole KHL-pykälää. Kukaan ole niin idiootti että tekisi valmentajan kanssa sellaisen sopimuksen, että tämä voi lähtä ku paremman löytää. Parisuhteessa tuo on hyvä käytäntö, muttei työsopimuksissa.
 
Paljon IFK saikaan aikanaan kun Dave King lähti sopimuksesta huolimatta Venäjälle? Niinpä.

Nojoo, totuus Matikaisen tapauksessa on varmaan jossakin Kingin ja Suikkasen korvauksen välillä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Jokerileirissäkin herätty tilanteeseen;) Ei ole Virmanen palannut kuvioihin, onhan suurelle Keklullekin sattunut ihan vastaava keissi, joka muuten päättyi HIFK:n kultajuhliin loppujen lopuksi. Ties vaikka tälläkin kertaa... Ja eiköhän se ykkössentterikin tosiaan löydy vielä, joten ei hätää. Vaikka ymmärrän kyllä huolenne, kun Matikainen on poistumassa kuvioista.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nojoo voi tulla "välivuosi", mutta pelleilyksihän se menee muutenkin, jos NHL:n työsulku alkaa.

En ymmärrä näitä välivuosipuheita ollenkaan. HIFK:lla on järkevästi rakennettu joukkue, jossa ei tosin ole edellisvuosien tähtivilinää, mutta SM-liigaan erittäin kilpailukykyinen, suoraviivainen ja fyysinen joukkue. Jos ei voita mestaruutta, niin ei se automaattisesti tarkoita välivuotta. Nyt pitää vain löytää oikean tyyppinen valmentaja tämän tyyppiselle joukkueelle ja se ykkössentteri. Uskon HIFK:n pelaavan etenkin runkosarjassa viihdyttävämpää kiekkoa, kuin viime kaudella. Tuloksellisestihan HIFK veti viime kauden joukkueen kokoonpanoa katsellen täysin alakanttiin.

Täällähnä tietysti vain keskustellaan näistä tutuista kotimaisista valmentajista ja piirit ovat aika pienet, kun jonkun Tammisenkin nimi aina esille nousee. Rahaa tiskiin ja katseet ulkomaille. Kanukki tai jenkkivalmentajalle olisi tilausta. Näiden kohdalla scouttaus vain pitää tehdä huolella, ettei saada mitään old school miestä.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Jokerileirissäkin herätty tilanteeseen;) Ei ole Virmanen palannut kuvioihin, onhan suurelle Keklullekin sattunut ihan vastaava keissi, joka muuten päättyi HIFK:n kultajuhliin loppujen lopuksi. Ties vaikka tälläkin kertaa...
Vähän aikaista hehkuttaa Jokereiden kultajuhlista vielä tässä vaiheessa...
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Palkataan Brent Sutter, Andy Murray, BÅG tai ex-HIFK Eduard Zankovets : ), joka oli Valko-Venäjän päävalmentaja ennen Kari Heikkilää.
Íîâîñòè. Õîêêåé - êõë. ÑÝ: "Àâàíãàðä", ñêîðåå âñåãî, âîçãëàâèò Ìàòèêàéíåí. Ñïîðò-Ýêñïðåññ. Íîâîñòè ñïîðòà : ôóòáîë, õîêêåé, òåííèñ, áàñêåòáîë, áèàòëîí – âñå âèäû ñïîðòà íà îäíîì ñàéòå.
Unohtakaa Zankovets, kun se meneekin Petun apuriksi Omskiin, kertoo venäläinen Sport-Express. Uskokoon kuka tahtoo näihin juttuihin.
 
Viimeksi muokattu:
Jos Matikainen neuvottelee jo Omskin kanssa sopimuksesta niin eikös se tarkoita, että IFK ja Omsk ovat päässeet jo ainakin jossain määrin selvyyteen siirrosta?

Ainakin futiksessa se menee käsittääkseni niin, että ensiksi seurat sopivat keskenään siirrosta ja sen jälkeen pelaaja/valmentaja ja uusi seura voivat alkaa hioa sopimuksen yksityiskohtia.

Täytyy muistaa että on olemassa säännöt ja sitten käytäntö. Olettaisin että molemmissa lajeissa.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ð’ четверг «Ðвангард» объÑвит о назначении Матикайнена? - ÐовоÑти - СоветÑкий Ñпорт
Täällä on Matikaisen nimen perässä vielä kysymysmerkki ja kolme muutakin ehdokasta Omskin päävalmentajaksi, jotka ovat Jelinek, Gadamchik ja Kanareikin. Torstaina Omsk kertoo kuka on heidän päävalmentajanasa kaudella 12-13, se lienee ainakin todennäköistä. Jutussa kuitenkin vihjataan, että Matikainen allekirjoittaisi jo huomenna sopimuksen Omskin kanssa??
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Täällä on Matikaisen nimen perässä vielä kysymysmerkki ja kolme muutakin ehdokasta Omskin päävalmentajaksi, jotka ovat Jelinek, Gadamchik ja Kanareikin.

Aina niin luotettavan Google Translatorin mukaan muut ehdokkaat olivat Jelinek, Gadamchik ja Kanareikin.

On Thursday, "Vanguard" will name the head coach, said Sports.ru.

President of the "Vanguard" Alexander Sterlyagov collects a press conference at which to announce the new name of the specialist, who will head the Omsk team.

It is expected that this will be Matikaynen dish, which should arrive tomorrow in Omsk for the signing of the contract.

Recall that among the other candidates were listed Fedor Kanareikin, Marian Zhelinek and Alois Gadamchik.
 

Dängleri

Jäsen
Kannattaa huomioida, että myös valmentajien sopimuksissa on nykyisellään pykäliä, jotka mahdollistavat ulkomaille siirtymisen kesken sopimuskauden. Matikaisen sopimusta en ole nähnyt, mutta en yllättyisi lainkaan, mikäli tällainen kohta sopimuksesta löytyisi. Tähän viittaa myös Nybondaksen kommentit siitä, että HIFK ei ole neuvotellut Omskin kanssa, koska HIFK:lla ei ole asiaan mitään sanottavaa.

Samaan lopputulokseen päädyin itsekin, sillä jos seurat eivät ole neuvotelleet keskenään, ja Matikainen on lentämässä Omskiin jo torstaina, ei tuohon oikein muuta vaihtoehtoa jää. Minkälaisen korvauksen HIFK saa, jääkin sit nähtäväksi.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Kannattaa huomioida, että myös valmentajien sopimuksissa on nykyisellään pykäliä, jotka mahdollistavat ulkomaille siirtymisen kesken sopimuskauden.

Ja jos seurajohto on niin helvetin tyhmä, että vielä heinäkuun puolen välin jälkeen voi siirtyä vapaasti, niin kyllä Penan&Masan viitoittama polku on saanut uuden kävijän.

Kaikki jeesustelu asian ympärillä on täysin turhaa. Meistä jokainen vaihtaisi duunipaikkaa, jos liksa 3-5 kertaistettaisiin.

Totta kai. Paitsi että määräaikaisia työsopimuksia ei ihan noin vain yksipuolisesti pureta. Yksikään järkevästi johdettu firma ei päästä 100-200k vuodessa tienaavaa tärkeää työntekijää kilpailijan leipiin ilman mitään korvausta.

HIFK:n kannalta kyllä paskamainen (miten tämä sopiikaan Petun yhteyteen niin hyvin?) tilanne. Alle kuukauden päästä pitäisi pelata Jypiä vastaan ET:ssä, päävalmentaja lähtökuopissa ja vapaana olevat huippukoutsit voidaan laskea yhden käden sormilla. Ykkössentterin puutetta voidaan tiettyyn pisteeseen asti korvata toisenlaisella peluutuksella ja roolituksella, mutta ykköskoutsia ei ihan niin vain korvata kakkosella. Varsinkaan kun kakkoselle ei edes voida näissä olosuhteissa antaa kovinkaan paljon saumoja hioa omaa pakettiaan kuntoon ja joukkue on rakennettu ykkösen taipumusten mukaisesti.
 

Jindebyne

Jäsen
Matikainen lähti tiettävästi 18:45 Moskovan koneella. Lentää ilmeisesti huomenna Omskiin.

Toivottavasti palaa Suomeen Omsk:n päävalmentajana.

Vastenmielinen figuuri, joka yritti äijämäisesti filosofoida koko kauden ajan tappiot voitoiksi ja vielä kauden päätteeksi moitti HIFK-faneja ankarasta loanheitosta. Ei tule näkemään kauden loppua Omsk:ssa.

Kuka sitten tulee tilalle? Otetaan se kaveri, joka kolkuttelee jo tuulikaapissa. Olisi mahtavaa kokea se sirkus kun Tami luotsaa HIFK:ta. Nyt siihen on tilaisuus, muulloin en moista toivoisi.
 

JackMob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, EVZ
kesällekin pitää saada juttua lätkästä

Historiallisesti tarkasteltuna seura on aina mennyt eteenpäin kun Matikainen on poistunut Nordikselta.

Repesin!

Olisi mahtavaa kokea se sirkus kun Tami luotsaa HIFK:ta. Nyt siihen on tilaisuus, muulloin en moista toivoisi.

Tami olisikin näky... Tutosta Stadiin... siinä on talsimista!

Totta puhuen, mitkä ne realistiset valmentajavaihtoehdot sitten ovat?

Se enää puuttuu että Janne ja pelaajakoutsi Ville olisivat peräsimessä :-D
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Historiallisesti tarkasteltuna seura on aina mennyt eteenpäin kun Matikainen on poistunut Nordikselta.

Tämän on oltava kohtaloa. "Brändistä" tulikin mieleeni seuraava skenaario:

Petu Venäjälle, jatketaan tuleva kausi Pennanen-Sormunen kaksikolla ja maksetaan Petun erorahoilla Ameriikasta työsulun alta jengi täyteen kovaa rymisteleviä gooneja sekä pari "kassamagneettia" ja jämärahoilla maksellaan sitten liigalle sakkoja tappeluista ja muista sikailuista ja ylilyönneistä. Seuraavaksi kaudeksi sitten uutta koutsia silmään ja oikean jengin rakennukseen.
 

pakki3000

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
Tämän on oltava kohtaloa. "Brändistä" tulikin mieleeni seuraava skenaario:

Petu Venäjälle, jatketaan tuleva kausi Pennanen-Sormunen kaksikolla ja maksetaan Petun erorahoilla Ameriikasta työsulun alta jengi täyteen kovaa rymisteleviä gooneja sekä pari "kassamagneettia" ja jämärahoilla maksellaan sitten liigalle sakkoja tappeluista ja muista sikailuista ja ylilyönneistä. Seuraavaksi kaudeksi sitten uutta koutsia silmään ja oikean jengin rakennukseen.

Vähän jaksan epäillä, että mistään miljoona korvauksista on aika hiljaista puhua tässä yhteydessä..olisihan se toki mielenkiintoinen oikeustaistelu, jos siihen asti menisi..lopputuloksen epäilen olevan HIFK:n kannalta aika huono..
 

Agnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Flight SU2201, From Helsinki, To Moscow, Aeroflot Airbus A319, Alt: 10668m, Ground Speed: 837km/h, Location: Southeast from St.Petersburg

Hit the road shit eater and never come back!!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös