Pesiskausi 2017

  • 240 490
  • 1 410

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kari Hakkarainen Twitterissä: "Vimpeli ei voita mestaruutta tuolla kokoonpanolla. #Pesis"

Ei tuo Karran twiitti kaukana ole totuudesta, jos sieltä ei sairaustuvalta apuja tule ja vastaan tulee esim. ehjä JoMa. Toki nyt olisi ensin selviydyttävä edes sinne finaaleihin. Taisin nähdä unta, että Sigge on taas huomenna mukana pelissä.. Suoraan sanottuna vituttaa kyllä nuo loukkaantumiset aivan liian lujaa, menee tunteisiin, ja kun ne sattuu juuri kauden tärkeimpien pelien aikana ja tärkeimmille pelaajille. Sitten sielä on kaikenmaailman ArttuRuuskat kehissä.. Toivottavasti kaiken tämän mun lyttäämisen jälkeen Artustakin kehittyisi vielä superin tasolle kelpo pelimies :)

Niin joo.. Tänään pelataan taas, on tää hienoa!

Hakkaraisen kanssa samaa mieltä, Arttu Ruuska on liian suuressa roolissa ulkopelissä.

Hakkaraisen analysoinnin tyyli kuitenkin muuttuu, kun kysytään Jymyn mahdollisuuksista, tunne tulee mukaan. Jymy on ollut koko kauden vaisu, kotiutus ollut RKorhosen varassa ja Komulainen ollut varjo entisestä. Tästä huolimatta Hakkarainen uskoo Jymyn mestaruuteen ja Komulaisen voittavaan suoritukseen, vaikka Jymy on ollut Vimpeliä heikompi viime peleissä.
 

NaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Metsurit
Tänään jatkuu väännöt Mehtimäellä, jossa sarja käynnistyy uudelleen. JoMalla edelleen kotietu, mutta Pennasen porukoilla on tänään ehdottomasti enemmän hävittävää kuin Jymyllä. Tappio tästä niin seuraava Hiukan reissu tulee olemaan todellinen via dolorosa ja pronssipelin kaiku alkaa uimaan väkisinkin pääkopan sisälle.

Pudotuspelejä on leimannut vähän poikkeuksellisestikin se, että jaksojen alussa johtoon päässyt joukkue ei ole pystynytkään pitämään kuskin paikkaa loppuun saakka. Kertoo myös otteluparien tasaisuudesta ja joukkueiden hyvästä itseluottamuksesta nousta takaisin peliin mukaan.

Jymyllä pieni muutos sisäpeliin kun Kosti Rautiainen siirretty numerolle viisi. Tarkoittaa Komulaiselle vähenevää kotiutusvastuuta. Vikström jatkaa edelleen ykkösenä vaikka Väisäsen ote hänestä onkin jatkunut vahvana. Topi Korhosen varmaa kentällemenopystäriä Kuosmanen ei tässä halua kuitenkaan käyttää, koska Vikströmin jalat. Piiponniemi saanut sisäpeliinsä mukavasti varmuutta ja mentorinsa, Komulaisen paluun myötä pelin taso parantunut. Onhan tuossa rosterissa niin hemmetisti eri variaatioita hyödynnettävänä joten uskon, että sarjan edetessä sen painoarvo tulee vielä kasvamaan.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
No minä olen nähnyt koppien pudotuksia, jotka on viiveen takia vihelletty kopiksi paljon lyhyemmän ajankin jälkeen!
Ei sitä koppia sekkarilla mitata vaan sillä onko pallo ollut ulkopelaajan hallinnassa. Taktisissa pudotuksissa katsotaan kopiksi jos ulkopelaaja sulkee pallon räpylään ja tuo pallon räpylässä alas. Syöksykopissa pallon on kestettävä räpylässä syöksyn ajan. Tällaiset varsin selkeät oli käytännöt kun itse vielä pelejä viheltelin. Joku tuoreempi tuomari korjatkoon jos tulkinnat ovat muuttuneet.

Tuossa tapauksessa ei mielestäni ole mitään tulkinnan varaa. Pallo tippui syöksyn aikana ja ei ollut missään vaiheessa ulkopelaajan hallinnassa. Hätäinen vihellys, joka onneksi korjattiin sääntöjen mukaisesti. JoMa siitä tosin selkeästi kärsi, mutta mitään muuta ei ollut tehtävissä hätäisen vihellyksen jälkeen.
 

Larionov #8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hakkaraisen analysoinnin tyyli kuitenkin muuttuu, kun kysytään Jymyn mahdollisuuksista, tunne tulee mukaan. Jymy on ollut koko kauden vaisu, kotiutus ollut RKorhosen varassa ja Komulainen ollut varjo entisestä. Tästä huolimatta Hakkarainen uskoo Jymyn mestaruuteen ja Komulaisen voittavaan suoritukseen, vaikka Jymy on ollut Vimpeliä heikompi viime peleissä.

Miksipä ei Hakkaraisen analyysi muuttuisi tunteikkaammaksi kun kyseessä on Jymy? Mies on kuitenkin koko uransa edustanut seuraa.
Jokaista mestaruuttaan seura ei ole voittanut olemalla ennakkosuosikki. Eipä ole montaakaan syksyä kun silloinen jymyjoukkue nimettiin historian huonoimmaksi mestariksi (vai oliko historian huonoin jymy?) M. Korhoselta ainakin saa lisätietoja.

Itse olen seuraa kannattanut vuodesta 1990 ja aina sille toivoo menestystä, vaikka realiteetit joskus hieman sotivatkin vastaan. Ei Jymy tänäkään vuonna ole lähellekään ennakkoon kovin jäljellä olevista joukkueista, mutta niin vain lyö vielä kapulaa runkosarjavoittajan rattaisiin.
Häpeä ei olisi Jomalle sarjaa tällä kaudella hävitä, mutta ei sitä voittoa tulla ennakkoasetelmien perusteella lahjoittamaan.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
No kyllähän Vimpeli on koko kauden ajan kärsinyt enemmän tai vähemmän keskeisten pelaajien (Isoketo, Kanala, Haapakoski, Rinta-aho) vaivoista, joten sinällään en ihan osta tuota, että olisi käynyt jotenkin huono tuuri, kun juuri tässä vaiheessa kautta on loukkaantumisia. Minusta noin monen avainpelaajan vammoista kärsiminen antaa signaalin siitä, että Vimpelissä on menty vähän yli fysiikkaharjoittelussa, mitä tulee tehoharjoittelun ja palauttavan harjoittelun suhteeseen. Ja toki voi kysyä sitäkin, että missä määrin järkevää on ollut peluuttaa Haapakosken ikäistä pelaajaa jatkuvasti keskeisessä etenijäroolissa nykyisellä pelitahdilla.
Onhan niitä ollut joo.. Ja tällä kaudella hieman normaalia enemmän, liekkö esim. edelliskausiin verrattuna mitään mullistavia muutoksia on treenamisen suhteen tehty. Rinta-Ahon vamma nyt ainakin oli ihan tuollainen puhdas onnettomuus / vääntyminen.

Haapakoskea on kyllä huilautettu muutamissa peleissä jokerin roolissa ja olisi varmasti lepuutettu enemmänkin, kuten viime kaudellakin tehtiin, mutta juurikin nuo kauden aikana sattuneet lukuisat loukkaantumiset pakottivat Siggeäkin pelaamaan lähes pelistä toiseen isossa roolissa ja etenemässä. Ja olihan hänet lähes pakotettu laittamaan tuohon keskeiselle roolille numerolle kaksi ja ykköstilannetta purkamaan, kun Kanalakin oli pois. Kyllä niitä ykköskorin jätkiä kuitenkin yleensä siellä isossa roolissa peluutetaan, varsinkin jos tuollaisilla prosenteilla tilanteet purkaa.

Niin ja Haapakoskihan on pelannut ulkona nyt jo muutaman kauden hieman vähemmän liikettä vaativalla pelipaikalla tuossa 2-vahtina, eikä enää etulukijana, että saataisiin juuri niitä kinttujen kuormaa vähemmälle. Ja nyt kun tuota viimeisintä loukkaantumistilannetta muistelen, niin eihän sekään ollut mikään rasitusvamma, vaan palloa vastaantullessa nilkka vääntyi. Eli kyllä tämäkin menee kategoriaan onnettomuus/vääntyminen, johon ei pahemmin kauden aikana saadulla kuormalla ole osaa.

Silti Veto pystyi tuota rotaatiota ihan mukavasti kauden aikana harrastamaan, mutta eihän se toki nyt paljoa lohduta kun äijät ovat rikki. No sen verran, että siellä ovat saaneet Heikkalat, A.Ruuskat ja kumppanit kauden mittaan vastuuta, jolloin ei tarvitse ihan kylmiltään tulla näihin peleihin mukaan.

Hakkaraisen analysoinnin tyyli kuitenkin muuttuu, kun kysytään Jymyn mahdollisuuksista, tunne tulee mukaan. Jymy on ollut koko kauden vaisu, kotiutus ollut RKorhosen varassa ja Komulainen ollut varjo entisestä. Tästä huolimatta Hakkarainen uskoo Jymyn mestaruuteen ja Komulaisen voittavaan suoritukseen, vaikka Jymy on ollut Vimpeliä heikompi viime peleissä.
Niin. Onhan siinä varmasti myös ripaus kohteliaisuutta omaa kotiseuraa ja esim. vanhaa pelikaveria Komulaista kohtaan, mikä on ihan inhimillistä. Luulisi herrojen olevan kavereita keskenään, niin on korrektia olla ystävällinen somen puolella. Vaikka siis ajattelisi mielessään, että Jymyn mahdollisuudet ovat ohkaiset, niin tuskin sitä ainakaan kovin kovaan ääneen tässä tapauksessa sanoisi.

...koko kirjoitus...
Hyvin tiivistetty.
 
Viimeksi muokattu:

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Aika paska päätös, mutta ilmeisesti sääntöjen mukainen.

No minusta oli tuo ainoa realistinen lopputulema. On erittäin poikkeuksellinen toimenpide ottaa asia erilliseen kurinpitokäsittelyyn, kun tuomariraportissa ei asiaan oltu puututtu. Noin lähtökohdan kai tulisi kuitenkin olla, että tuomaristo hoitaa matsin siistinä pysymisen ja kurinpito puuttuu vain räikeisiin ylilyönteihin (fyysisen koskemattomuuden loukkaaminen, keskisormen näytöt yms.). Räksyttäminen vaihtopenkiltä pudotuspelimaailmassa on niin normaali ilmiö, että erilliseen kurinpitomenettelyyn nostaminen haiskahtaisi joko populismlta tai ajojahdilta Jymyä vastaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kurinpitopäällikön tiedote 2/2017 - Pesäpalloliitto

Kurinpitopäälliköltä vahvistus siitä, että torstain matsin provosoinnista ei tule kurinpidollisia seuraamuksia eikä asiaa ole edes otettu kurinpitomenettelyyn.

Tämä oli kyllä liitolta uskomaton viestintäfail. Ensin tiedotettiin, että menee kurinpitokäsittelyyn ja sitten kurinpitopäällikkö tiedottaa päivää myöhemmin, ettei mennyt. Päätös varmaan ihan ok, mutta viestintä teki asiasta naurunalaisen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Niin. Onhan siinä varmasti myös ripaus kohteliaisuutta omaa kotiseuraa ja esim. vanhaa pelikaveria Komulaista kohtaan, mikä on ihan inhimillistä. Luulisi herrojen olevan kavereita keskenään, niin on korrektia olla ystävällinen somen puolella.

En nyt tiedä onko kovin yllättävää olla oman poikansa edustaman joukkueen puolella ihan somessakin. Kun nyt mainitsit, että Karra on koko uransa Jymyä edustanut ja Komulaisen vanha pelikaveri, niin saattaa tuo Sakukin asiassa painaa.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Näkeekö tämänpäivästä ratkaisevaa välierää Lapua-Pori jostain, vai onko niin että miesten pelit saa kaiken huomion näissä tv-otteluissa nyt? Pesäkarhut nousi aikamoisesta sillasta eilen toisella jaksolla, jotain mitä Porissa ei ole pitkään aikaan nähty.
 

depre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs, FC Barcelona, Helsingin Joker
Hakkaraisen analysoinnin tyyli kuitenkin muuttuu, kun kysytään Jymyn mahdollisuuksista, tunne tulee mukaan. Jymy on ollut koko kauden vaisu, kotiutus ollut RKorhosen varassa ja Komulainen ollut varjo entisestä. Tästä huolimatta Hakkarainen uskoo Jymyn mestaruuteen ja Komulaisen voittavaan suoritukseen, vaikka Jymy on ollut Vimpeliä heikompi viime peleissä.

Komulainen ei ole päässyt tasolleen, eikä se ole tokikaan mikään ihme kun mies ikää on tullut vuosi lisää ja siitä pääosa taukoa lajin parista. Eikä se taida olla edes realismia Komulaisen kohdalla, että pääsisi samaan tikkiin kuin viime kaudella. Täytyy kuitenkin muistaa, että aika iso osa peliä on tuo henkinen puoli ja koko Jymyn kolme K:ta on ollut finaaleissa aina parhaimmillaan. Jymyn kannalta tällä hetkellä kovin kanto kaskessa on JoMa, eli vastus helpottuu jos Jymy vain sinne finaaleihin pääsee. Itse pidän Joensuuta edelleen ennakkosuosikkina, mutta...

Jos Jymy finaaleihin pääsee, niin näen Jymyn ennakkosuosikkina niin Koplaa kuin Vetoakin vastaan. Puputin taso alkaa tulla myös alaspäin ja miehellä on varmaan valtakunnan pahin Kohoskammo. Puputti on aiempinakin vuosina ollut kuolevainen Jymyä vastaan finaaleissa. Näyttää pahasti siltä että kaksi tasaista suorittajaa eli Rinta-Aho ja aina Jymyä vastaan hyvin pelannut Haapakoski ovat pois, joten päävastuu tilanteen rakentamisesta jää tällöin Kanalalle ja Puputille. Kanalakaan ei ole parhaita pelejään yleensä Jymyä vastaan pelannut, mutta on ollut paljon lähempänä huipputasoaan kuin Kohosen tuijotukseen sulava Puputti. Ilman Haapakoskea ja Rinta-Ahoa ennustan Vedon kyllä kaatuvan. Varsinkin kun jälkimmäinen on pois kotiutusosastolta, eikä Mäkelä yksin pelota vaikka on yleensä ihan kohtuullisesti pystynyt Kohosen syöttöön lyömään. Molempien mukana ollessa finaaleista tulee tasaiset, mutta Veto on toki ennakkosuosikki. KPL on kova kotonaan, mutta uskon että noiden pienten loukkaantumisten kanssa painiva joukkue kyllä kaatuu vähintään kerran myös Kouvolassa.

Tällä hetkellä kaikista parhaiten asiat ovat Joensuulla, mutta kyllä se peliruuhka voi alkaa sielläkin tuntumaan. Jussilan nivuset ovat yleensä paukkuneet viimeistään välierävaiheessa, mutta sitä en kyllä toivo pätkän vertaa. Kävi miten kävi, niin toivon kovia ja tasaisia vääntöjä parhailla mahdollisilla miehistöillä. Peleissä on ollut hyvin tunnetta ja on hienoa että Joensuu ja Kouvola ovat tosissaan haastamassa Jymyä ja Vetoa.

Pelataan toki välierät pois alta, mutta itse en pidä Hakkaraisen arviota mitenkään outona, jos tämä vaihe Jymylle kääntyy.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En nyt tiedä onko kovin yllättävää olla oman poikansa edustaman joukkueen puolella ihan somessakin. Kun nyt mainitsit, että Karra on koko uransa Jymyä edustanut ja Komulaisen vanha pelikaveri, niin saattaa tuo Sakukin asiassa painaa.

Silloin ei ehkä kannata esittää pitkälle meneviä analyysejä menossa olevista peleistä, jos katsee niitä jonkun väristen lasien läpi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Silloin ei ehkä kannata esittää pitkälle meneviä analyysejä menossa olevista peleistä, jos katsee niitä jonkun väristen lasien läpi.

Pitkälle menevä analyysi taisi tässä tapauksessa olla Twitteriin kirjoitettu muutaman sanan pituinen viesti. Sinäkin kirjoitat ihan helvetisti viestejä Jatkoaikaan, mutta harvoin niissä on asiaa ollut.

Ja kyllä, esittäähän Ruudun asiantuntijatkin monenlaista analyysia ja kaikilla on oman värisenä lasit. Nyt vain TosiFania taas harmitti, kun "analyysin" teki Jymy-ikoni.

Olet hassu poika.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Silloin ei ehkä kannata esittää pitkälle meneviä analyysejä menossa olevista peleistä, jos katsee niitä jonkun väristen lasien läpi.
Pitkälle meneviä analyyseja? Twitterikeskustelu, jossa vastailee kannattajan silmin muutamaan kysymykseen rivin tai parin vastauksella.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
En nyt tiedä onko kovin yllättävää olla oman poikansa edustaman joukkueen puolella ihan somessakin. Kun nyt mainitsit, että Karra on koko uransa Jymyä edustanut ja Komulaisen vanha pelikaveri, niin saattaa tuo Sakukin asiassa painaa.
Niin tosiaan poikansa Sakukin vielä Jymyssä mukana. Unohtui mainita, hyvä lisäys.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jos Jymy finaaleihin pääsee, niin näen Jymyn ennakkosuosikkina niin Koplaa kuin Vetoakin vastaan. Puputin taso alkaa tulla myös alaspäin ja miehellä on varmaan valtakunnan pahin Kohoskammo. Puputti on aiempinakin vuosina ollut kuolevainen Jymyä vastaan finaaleissa. Näyttää pahasti siltä että kaksi tasaista suorittajaa eli Rinta-Aho ja aina Jymyä vastaan hyvin pelannut Haapakoski ovat pois, joten päävastuu tilanteen rakentamisesta jää tällöin Kanalalle ja Puputille. Kanalakaan ei ole parhaita pelejään yleensä Jymyä vastaan pelannut, mutta on ollut paljon lähempänä huipputasoaan kuin Kohosen tuijotukseen sulava Puputti. Ilman Haapakoskea ja Rinta-Ahoa ennustan Vedon kyllä kaatuvan. Varsinkin kun jälkimmäinen on pois kotiutusosastolta, eikä Mäkelä yksin pelota vaikka on yleensä ihan kohtuullisesti pystynyt Kohosen syöttöön lyömään. Molempien mukana ollessa finaaleista tulee tasaiset, mutta Veto on toki ennakkosuosikki. KPL on kova kotonaan, mutta uskon että noiden pienten loukkaantumisten kanssa painiva joukkue kyllä kaatuu vähintään kerran myös Kouvolassa.
Tässä oli asiaa koko viesti täynnä. Sellanen lisäys vielä, että käsittääkseni Rinta-Ahon kausi on paketissa. Korjatkaa toki joku, jos olen väärässä tämän suhteen.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
En nyt tiedä onko kovin yllättävää olla oman poikansa edustaman joukkueen puolella ihan somessakin. Kun nyt mainitsit, että Karra on koko uransa Jymyä edustanut ja Komulaisen vanha pelikaveri, niin saattaa tuo Sakukin asiassa painaa.

Karra on kuitenkin Kari Kuusiniemi. Pidetään nyt faktat kohdillaan. Karra on kerran käynyt Kuusamossa kalassa, muuten ei ole Jymyä nähnytkään. Ihmeellistä juttua.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Karra on kuitenkin Kari Kuusiniemi.

Enemmän mestaruuksia voittanut saa valita lempinimensä, joten Kuusiniemi voi olla vaikkapa Kartsa. Ihan kiva lempinimi sekin Karille.

muuten ei ole Jymyä nähnytkään.

Kartsa Kuusiniemi lyö vain töllön päälle, siellä pelataan välieriä, niin näkee Jymynkin.

*****

Mielenkiintoista nähdä mitä Jymy tekee, jos kakkosjoukkue nousisi Ykköspesikseen. Se on nimittäin aika lähellä, kun Kuivat Vetelistä kaatui tänään Hiukassa 2-0.
 
Viimeksi muokattu:

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Enemmän mestaruuksia voittanut saa valita lempinimensä, joten Kuusiniemi voi olla vaikkapa Kartsa. Ihan kiva lempinimi sekin Karille.



Kartsa Kuusiniemi lyö vain töllön päälle, siellä pelataan välieriä, niin näkee Jymynkin.

Mä en tiennyt tosta enemmän mestaruuksia -argumentista.

Oli se muuten aikaa kun Karra syöksyi kotipesään jo siitä mutkan kohdalta. Asko Lainehan karkasi ykköselle kun lukkari nosti tolpan. Siitä lähti peli käyntiin, tosin Laine tuli vasta 1982 kuten Bragge.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Asko Lainehan karkasi ykköselle kun lukkari nosti tolpan.

Tavallaan harmi, että pelaajien fysiikka on nykyään niin kovaa luokkaa, ettei näitä pieniä koiruuksia juurikaan ehditä ilman paloja tekemään. Piiponniemi on sotkamolaisittain tehnyt muutamia jäyniä, muun muassa karkasi kesäkuussa Lassilan tolpan aikana ykköselle ja pariin otteeseen karannut viime vuosina kotipesään tulleen löysän palautusheiton aikana.

Nuo Seinäjoen ansat ovat niitä, mitä näkisi mielellään lisääkin. PattU näitä voisi kaikille vähän opettaa.
 
Huomioita eilisestä Kouvolan pelistä:

Vimpelin ratkaisuosasto on ihan järkyttävän ohut, kun Rinta-Aho ja Haapakoski puuttuvat. Lönnmark ei kykene vaihtamaan tai kotiuttamaan kärkijoukkueita vastaan numerolla neljä ja Haukkala taas on umpisurkea ykköstilanteen vaihtaja. Hän ei ole ikinä osannut ykkösrajaan juuri pomputtaa ja täten hänelle pitäisi saada mieluisampaa kakkostilannetta. Arttu Ruuska olisi yksi vaihtoehto vaihtajaksi Heikkalan eteen, mutta ulkopelissä kaverilla on tällä hetkellä niin paljon ripulia housuissa, että niinköhän hän pääsisi niistä sisävuoroissa yli? Pikkuveli Perttua ei oikein voida uhrata kakkostilanteisiin ilman paloja / yhdellä palolla, kun kotiutusosasto on niin heikko.

Ulkona Vimpelin heikkous on tällä hetkellä kolmospuoli ja tietenkin Ruuskan pelatessa kakkospesää hän. Heikkala on heikko etumies ja hänen kädellään ei nopeita etenijöitä polteta. Lönnmark joutuu pelaamaan vaikeammat paikat etukentällä ulkona, jotta Heikkala saadaan hieman piilotettua prosenttivaihtojen piiristä pois. Lassilan ongelmat pussareiden kanssa jatkuvat, mutta toisaalta hän mahtavalla liikkeellään paikkaa välillä näitä. Heimonen syöttää omalla perustasollaan ja pitää Koplan nuhteessa matalalla syötöllään (tolpat eivät tunnu pysyvän yhtään lavalla). Sinänsä nostan hattua kaverille, että on Sami "Haidu" Heinikaisen tyyliin tehnyt itsestään keskitason Superpesis-lukkarin, vaikka mitään edellytyksiä siihen ei pitäisi edes olla.

Tällä hetkellä Vimpelin joukkuetta sisällä ja ulkona kantaa ihan maagista pesäpalloa pelaava Kanala. Valitaan kuka tahansa vuoden pesäpalloilijaksi, niin silti Mikko Kanala on tällä hetkellä maailman paras pesäpalloilija.

Koplakin pääsi maistamaan oikein kunnolla loukkaantumishuolia, kun Matti Latvala pelasi ottelun jalka puudutettuna, Toni Laakson takareisi repesi ja Juho Hacklin ei ole selvästikään parhaassa kunnossa. Sasu Toikka sai myös pelin loppupuolella kovan niitin jalkaansa ja saa nähdä missä kunnossa se huomenna on.

Koplan sisäpeli riippuu täysin siitä, miten kärjen suoritustaso riittää kovassa paineessa. Uskon vahvasti, että jos Koplan pelaajien pää kestää tässä vaiheessa, niin finaalipaikka on selviö. Se on kuitenkin järisyttävän iso jos, koska varsinkin Vimpelissä, jossa pomppu ei paskasti tehtyjen kentänpohjien takia nouse, pitää löytyä laatua muihin lyönteihin. Hankaluuksia aiheuttaa nyt se, että Toni Laakso ei voi pelata numerolla kolme enää, koska hän tuskin tällä kaudella enää juoksemaan kunnolla pystyy. Hacklinin on siis siirryttävä nyt myös pomputtomassa pelissä numeroksi kolme ja se tulee ratkaisemaan paljon. Sasu Toikkaa en usko Pitkäsen siirtävän numerolle kolme, koska se ei ole hänen numeronsa Superpesis-tasolla, eivätkä näytöt sieltä paikalta ole vakuuttavat. Korhonen lyö tällä hetkellä hyvin, mutta paljon vielä lyönnit epäonnistuvat ja eilenkin 3/4 juoksua tuli ulkokentän lahjoilla.

Ulkona kopparipari on imaistava paska takaisin housuun ja suoriuduttava omalla tasollaan. Tämä sarja kertoo paljon siitä voiko KPL pärjätä tuolla koppariparilla näissä peleissä? Jos ei, niin silloin ihan turha puhua mistään mestaruuksista muina kuin mainoshöpötyksinä, ellei kaksikkoa sieltä vaihdeta. Laakson loukkaantuminen tuo vähän positiivistakin ulkokentällä, kun Saukon Matti pystytään siirtämään vaihtojen takalukijaksi omalle paikalleen, jossa hän on valovuoden Laaksoa edellä.

Mielenkiintoinen matsi tulossa huomenna ja nämä ihan uskomattomat virheet tekevät juurikin Vimpula - Kopla-sarjasta tällä hetkellä sen hauskimman seurattavan.

--

Toikan ja Lönnmarkin estämistilanne meni täysin oikein. Toikka haki tahalleen kontaktia Lönnmarkkiin ja samalla myös pilasi tärkeässä paikassa mahdollisuutensa paloon. Kiviniemi huomasi samantien tilanteen ja naureskellen sanoi pojille, että eiköhän nyt pelata.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Teksti-tv:n perusteella lentävä lähtö Jymyllä tänään. Saapa nähdä pitääkö aiemmin ketjussa mainittu johtoon menevän joukkueen kirous kutinsa tänäänkin.

Hienoin pesiskausi pitkiin pitkiin aikoihin ja finaaleista tulee mahtavat, olivatpa siellä ketkä tahansa kaksi neljästä hyvästä
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Roopelta hyvä niitti kakkosluukkuun ja kuten Komulainen totesi, neljän juoksun karkumatkalla on ihan kiva pelata. Hyvin JoMa vielä taisteli itsensä jaksolle mukaan, mutta kyllä 5-0 -tilanteesta on vaikea jaksoa kärkiotteluissa enää voittaa.

Jymyn sisäpeli hyytyi tuohon alkuun, mutta se on toki aika luonnollista, kun jakso ns. ratkeaa neljän ensimmäisen lyöjän aikana. Ulkopeli toimii molemmilla edelleen ihan hyvin, joskin JoMa hieman sekoili tuon Roopen läpärin jälkeen.

Toisen jakson alku ratkaisee hyvin pitkälti tämän ottelun. Jos Maila vie ottelun supervuoroon, niin se on vahvoilla voitettuaan vielä hutunkeitonkin. Kotijoukkue kuitenkin tänään sen pakkovoiton edessä.
 

Heinz

Jäsen
Suosikkijoukkue
SoJy
Jymyn alkuhyökkäys meni täysin nappiin. Roopen eka lyönti ja jakso oli sitä myötä käytännössä taputeltu.

Mielenkiintoista nähdä miten Jymyn lataus kestää toiselle jaksolle. Johtoasemassa ei oo päästy pelaamaan turhan paljon viime aikoina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös