Perussuomalaiset

  • 5 444 904
  • 43 796
Kannattaa nyt huomioida semmoinen pikku juttu, että tapauksen alussa virallinen tieto tapauksesta ei sisältänyt tekijän henkilöllisyyttä. Hyvähän se on jotain virallisia prosesseja käynistää "Iltalehden saamien tietojen perusteella."
Olihan siellä toinen kansanedustaja myös mukana joten ihme jos puolueenjohto ei ole asiasta tiennyt heti aamulla (ellei jo yöllä).
 

kyykäärme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Joo, mutta tarkoitin nyt niitä äänestäjiä siellä kuuluisassa lähiöbaarissa. Tuskin heitä tämä välikohtaus juurikaan hetkauttaa, voivat olla jopa ylpeitä edustajastaan. Ja ennemmin tai myöhemmin riiviin saadaan taas uusi örveltäjä pitämään tämän tietyn kansanosan puolia.

Eikä tämä näytä puoluejohdollekaan olevan kovin tärkeä asia. Viikonloppuna ristelitiin (ja mitä ilmeisemmin ryypättiin) antaumuksella eik kommentteja tapauksesta annettu kellekään. Ja risteilykrapulasta toivuttuaan puolueessa pidetään tarvittavat palaverit niinkin nopeasti, kun torstaina. Vappukin välissä ja miksi sitä nyt katkaisemaan hyvän rännin moisen pikkutapahtuman takia.
Jotenkin tuntuisi oudolta, että poliisimiestä äänestäneet persut olisivat sellaisia, jotka ihannoivat örvellystä. Ei kai Vornasella edes ole sellaista mainetta, että olisi jonkinlainen örveltäjä tai provokaattori? Kyllä vaan luulen, että Vornasen äänestäjäkunta katsoo tapahtunutta pahalla, eikä tule enää tilaisuutta testata, löytyisikö jostain uusia äänestäjiä.
 

Andromeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Jos itse irtisanoutuu, niin siitä tulee parin kuukauden karenssi työttömyyskorvauksen saantiin. En usko, että sitä tekisi muutoinkaan, mutta ei karenssi ainakaan siihen kannustetta lisää.

Huolitaankohan tällaista kriminaalia mihinkään kouluunkaan enää, jos miettisi uutta ammattia.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tiedä trollaatko vai oletko aidosti tuota mieltä "pensamiehistä". Jos aidosti uskot että puolueen kannattajakunta - joka edustaa noin 15 % - kansasta pitää tuollaisesta "äijäilystä", niin kehottaisin hieman tarkastelemaan suhtautumista muihin ihmisiin ja joskus vaikka hakeutumaan ihmisten ilmoille oman kuplan ulkopuolelle. Suoraan sanottuna aika helvetin vaarallisen kuuloista ääriajattelua.

Ja ai puoluejohtoa "varmaan" "ärsyttää" tämä "jupakka". Lainausmerkeissä sanat joita kannattaisi myös hieman tarkastella. En puhuisi mistään jupakasta, vaan tulevan ex-kansanedustajan idioottimaisesta rikollisesta toiminnasta, mihin puoluejohto on taatusti äärimmäisen pettynyt ja vittuuntunut ja odottavat vaan torstaita, jotta pääsevät kenkimään Vornasen (ensin luultavasti määräajaksi ja myöhemmin pysyvästi) helvettiin eduskuntaryhmästä. Vornanen voi sitten jatkaa eduskunnassa yhden miehen anona siihen asti kunnes tuomio lainvoimainen, ellei osoita selkärankaa ja eroa itse kansanedustajan pestistä.

Ihan aidosti olen sitä mitä, ettei tämä juurikaan tule vaikuttamaan persujen kannatukseen. Suomessa kännissä sekoilua on ymmärretty ja vähätelty vuosikymmeniä ja sen sijaan, että sen pitäisi olla raskauttava tekijä on se usein lieventävä tekijä. Ja kuten tässäkin ketjussa on todettu moneen kertaan on persuilla historiaa tällaisesta käytöksestä. Jos hörhöpuolueet (joista moni on PS spinoff puolueita) lasketaan pois, on persujen vaaliehdokkailla säännöllisesti ollut enemmän tuomioita kuin muiden puolueiden ehdokkailla. Alkoholi ja muut päihteet eivät ole näissä pienessä roolissa. Muutenkin on jotenkin paradoksaalista, että puolue joka eniten puhuu turvallisuudesta, rikoksista ja rangaistuksista syyllistyy itse eniten rikoksiin. En epäile etteikö se heijastuisi myös äänestäjäkuntaan.

Jos pitäisi arvata miten tämä keissi etenee, niin PS erottaa Vornaseen paineen alla eduskuntaryhmästään ja Vornasesta tulee tämän kauden Ano. Ei yllättäisi jos tämä kaveri jatkossa löytyisi hörhöpuolueiden listoilta. Poliisin virkaan tuskin on enää palaamista tämän sekoilun jälkeen.
 
Halla-ahohan sai tiedon tapahtumista eduskunnan pääsihteeri Pelttarilta. Ei siis poliisilta. Ja Pelttariin poliisi oli yhteydessä, koska kyseessä oli henkilöllisyydestä varmistettu kansanedustaja. Tällöin tieto nimestä oli puhemiesneuvoston kokouksessa kahdella henkilöllä. Ja sen olisi paitsi voinut kertoa, myös ollut syytä kertoa. Mutta näin Halla-aho eikä Pelttari (joka oli mediatietojen mukaan läsnä) menetelleet.

Jokainen voi miettiä, jos tämä olisi tapahtunut Marinin hallituksen aikana. Joku kepulaisedustaja olisi kännissä ammuskellut Helsingin keskustassa. Orpo ja Purra olisivat 100 % varmasti vaatineet avointa tiedottamista ja Keskustan puheenjohtajaa sekä pääministeriä astumaan esille median tentattavaksi.

Ja olisivat mielestäni oikeassa olleet. Tämän luokan poliittisesta ja yhteiskunnallisesta asiasta tulisi kertoa aiemmin ja enemmän kuin mitä nyt on nähty.
Ja siis miten edelleen aina sorrutaan samaan virheeseen tiedottamisen kanssa. Tästäkin olisi puolue voinut kerätä pisteet kotiin tiedottamalla ensin eduskuntaa ja sen jälkeen julkisesti, että yhtä heidän kansanedustajaa epäillään vakavasta rikoksesta ja puolue tekee tarvittavat toimet kunhan tarpeeksi tietoa tapahtumista on saatu. Sen jälkeen Vornasen olisi voinut vaikka tänään erottaa eduskuntaryhmästä määräaikaisesti ja kertoa sitten, että puolueesta erottamisesta tehdään päätös esitutkinnan päätyttyä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Itselläkin alkaa heräämään kysymys, että mikä tässäkin maassa on mennyt pieleen niin pahasti, että tuollainen isoilta osin eri sortin älykääpiöistä koostuva lauma on Suomen 2. suosituin puolue ollut eduskuntavaaleissa. Kai Suomi sitten vaan on takapajula, jossa pensanhinta, erilaisuuden pelko ja perinteiset arvot ovat voimissaan.
Populistipuolueet ovat nousseet kaikkialla, eivät vain Suomessa. Yhdistävänä pohjasyynä on kaikkialla ollut talouden rakennemuutos, jonka myötä monet kokevat jääneensä kakkosluokan kansalaisiksi omassa maassaan. Tähän mielenmaisemaan populistipuolueet ovat iskeneet maahanmuuttovastaisilla teemoilla ja luoneet kuvan, kuinka vanhat puolueet pettivät rehelliset duunarit antamalla työpaikkojen valua halpamaihin tai -työntekijöille keskittyessään monikulttuurisuuden edistämiseen.

Pensan hinta on osa tätä samaa narratiivia: on olemassa "yläluokka" eli sähköautoilijat, jotka reissaavat harva se viikko ympäri maailmaa eivätkä käy edes töissä (etätyö). Pensa-autoilijat taas ovat "todellista kansaa", joka tekee kovaa, rehellistä työtä yötä päivää pienellä palkalla. Töihin on käytännön pakko ajaa sillä vuoden 1999 VW Passatilla, jossa ei ole edes ilmastointia. Näköpiirissä ei ole auton vaihtoa hienompaan. "Todellinen kansa" muistaa hyvin, kuinka vielä 1990-luvun laman jälkeen teollisuudessa oli ilman mitään koulutuksia tarjolla kovapalkkaisia töitä. Silloin olisi ajettu kallilla Mersulla, huokaa moni.

Sinänsä ei ole hedelmällistä syyttää pelkästään persuja/populistipuolueita viimeisen noin 15 vuoden aikana tapahtuneesta poliittisen keskustelu- ja toimintakulttuurin muutoksesta. Kyllä, heistä se on lähtenyt mutta mikään ei synny tyhjiössä, vaan jokainen asia tarvitsee lähtölaukauksen. Persujen myötä esimerkiksi vihreät ja Marinin aikainen SDP saattoivat mennä hyvin vasemmalle antamaan katteettomia lupauksia ja pelottelemaan persuista/setämiehistä. Kokoomuksessa taas on viimeistään Katainen-Stubbin epäonnistuneiden hallitusten myötä ollut selvää thatcheriläistä värinää, jota hallitukseen on nyt lähdetty toteuttamaan. Kepuhan nyt ei tätäkään osannut kunnolla, koska heitä kiinnosti vain soten suojatyöpaikat.

Jos PS jotenkin halutaan nujertaa, niin tämä hallituskausi on se sauma. Vanhan totuuden mukaan populisti halataan rikki hallituksessa, nyt nähdään, käykö niin.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Huolitaankohan tällaista kriminaalia mihinkään kouluunkaan enää, jos miettisi uutta ammattia.

Vornasen kohdalla vitsaillaan aika monellakin nykyhallituksen linjalla. Voisi kysyä myös, saisiko aikuiskoulutustukeakaan tällaisessa tilanteessa, kun olisi ehkä pakotettu ammatinvaihtoon.
 
Tähän peilaten voi miettiä minkälaista pitkäaikaista imagohaittaa nykyinen hallitus ja erityisesti Persut etunenässä tuottaa, kun Suomi ankkuroituu kohti unkarilais-balkanilaista sekoilua. Ei nimittäin heti huuda hyvää, kansalaistaan huolta pitävää ja turvallista maata, kun hallituspuolueen edustajistosta löytyy rasisteja, Venäjä-myötäilijöitä, salaliittoteoreetikkoja ja känniammuskelijoita.

Itselläkin alkaa heräämään kysymys, että mikä tässäkin maassa on mennyt pieleen niin pahasti, että tuollainen isoilta osin eri sortin älykääpiöistä koostuva lauma on Suomen 2. suosituin puolue ollut eduskuntavaaleissa. Kai Suomi sitten vaan on takapajula, jossa pensanhinta, erilaisuuden pelko ja perinteiset arvot ovat voimissaan.
No mieti esim. USA:ta. 50 prosenttia kansasta kannattaa/hyväksyy Trumpin kaikki teot vallankumousyrityksineen kaikkineen. Italiassa äärioikeistolainen pääministeri, Saksassa oikeisto nousussa yms. Eikä mitään vaikutusta maineeseen tai turismiin.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jotenkin tuntuisi oudolta, että poliisimiestä äänestäneet persut olisivat sellaisia, jotka ihannoivat örvellystä. Ei kai Vornasella edes ole sellaista mainetta, että olisi jonkinlainen örveltäjä tai provokaattori? Kyllä vaan luulen, että Vornasen äänestäjäkunta katsoo tapahtunutta pahalla, eikä tule enää tilaisuutta testata, löytyisikö jostain uusia äänestäjiä.

Voihan se tietenkin olla, että poliisimies oli ensimmäistä kertaa ryyppyreissulla ja pyssykin oli ihan sattumalta mukana. Paikalliset varmasti tietävät paremmin, onko hänellä tällaiseen taipumusta vai ei. Yksi keissi on historiasta näköjään noussut esiin ja sekin vähemmän yllättäen baarissa ja sillä kertaa jonkun asteista häirintää harjoittanut.


Jahas, myös ahdistelua löytyy menneisyydestä. Eli tämähän on ihan sarjarikollinen sitten.
 

Lepranmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vaasan Sport, Philadelphia Flyers
No onhan tuollainen kännääminen ja pyssyllä heiluminen aikamoista äijäilyä. Ja äijjäily on kova juttu pensamiehille. Varmaan puoluejohtoa ärsyttää tämä jupakka, mutta en usko että äänestäjät ovat tästä moksiskaan. PeruSettiä niin sanotusti.
Miksi kuvittelet olevasi parempi ihminen kuin kukaan muukaan? Tuo on juuri sitä ajattelua, jossa jostain ihmeen syystä ajatellaan että "kyllä minä ja samat arvot itseni kanssa jakavat tajuaa tämän olevan typerää, mutta nuo muut eivät tajua koska ovat hölmöjä".

Asetat itsesi kaikkien yläpuolelle tajuamaan asiat ja kuvittelet että muut ovat älyllisesti vajaita.

Ihan hirveästi en ole nähnyt kommentteja, joissa sanotaan että tämä tapaus olisi jotenkin ok. Aina löytyy puolustelijoita olkoon asia mikä tahansa mutta yleistäminen sen pohjalta on typerää.
 

Eduskunnan pääsihteerikin vaikeni Vornasesta eduskunnassa: ”Sitä en tarkemmin lähde perustelemaan”​

Pelttari sanoo, että kansanedustaja Timo Vornasen liikkeistä eduskunnassa tuskin annetaan tietoa.
Antti Pelttari, nostitteko tapaus Vornasen esille puhemiesneuvostossa?

”En ottanut esille.”

Miksi ette?

”Sitä en tarkemmin lähde perustelemaan, mutta näin toimin.”
Onko teillä tiedossa, oliko hänellä ase mukanaan eduskunnassa vai ei?

”En lähde näitä seikkoja kommentoimaan tuohon äskeiseen vastaukseen viitaten. Poliisi on tainnut kommentoida, että ase sinänsä oli laillinen.”


Ettekö aio millään tavalla tiedottaa, vaikka kansanedustaja on liitetty ampumistapaukseen Helsingin yössä?

”Varmaan me tullaan tästä viestimään, todennäköisesti tiedotteella. Sen voin todeta, ettei tiedotusvälineille anneta tarkempaa tietoa meidän turvajärjestelystä.” Helsingin ampumistapaus | Eduskunnan pääsihteerikin vaikeni Vornasesta eduskunnassa: ”Sitä en tarkemmin lähde perustelemaan”
Lähde: HS.fi

Eli myös pääsihteeri Pelttari vaikenee kuin muuri, eikä kommentoi, miksi Vornasesta ei mainittu mitään.
 

Stratman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi kuvittelet olevasi parempi ihminen kuin kukaan muukaan? Tuo on juuri sitä ajattelua, jossa jostain ihmeen syystä ajatellaan että "kyllä minä ja samat arvot itseni kanssa jakavat tajuaa tämän olevan typerää, mutta nuo muut eivät tajua koska ovat hölmöjä".

Asetat itsesi kaikkien yläpuolelle tajuamaan asiat ja kuvittelet että muut ovat älyllisesti vajaita.

Ihan hirveästi en ole nähnyt kommentteja, joissa sanotaan että tämä tapaus olisi jotenkin ok. Aina löytyy puolustelijoita olkoon asia mikä tahansa mutta yleistäminen sen pohjalta on typerää.

Samalla tavalla ajattelen, että esim. Vasemmiston kannattajat eivät juurikaan hetkahda Arhinmäen spreijailuista. Se on ns. lajityypillistä käyttäytymistä. Enemmän heitä harmittaa, että Arhis jäi kiinni kuin itse teko. Vornanen tuskin saa jatkaa PS:n eduskuntaryhmässä ja uskoisin, että se riittää äänestäjille. Aiemmatkaan kohut eivät ole romuttaneet puolueen kannatusta, enkä usko että tämäkään. Menee samaan laariin kuin Hakkaraisen sekoilut, Peltokankaan riehumiset ja Laakson kännäilyt.
 
Viimeksi muokattu:

Spine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uramaton Turun Palloseura
Jos itse irtisanoutuu, niin siitä tulee parin kuukauden karenssi työttömyyskorvauksen saantiin. En usko, että sitä tekisi muutoinkaan, mutta ei karenssi ainakaan siihen kannustetta lisää.

Huolitaankohan tällaista kriminaalia mihinkään kouluunkaan enää, jos miettisi uutta ammattia.

En tiedä kuinka pahasti olet irtaantunut todellisuudesta, mutta ihmisiä koulutetaan ketkä ovat tuomittuja murhasta tai raiskauksista. Niinkin vakavan rikoksen mitä Vornanen teki, niin hän ei kovinkaan iso tai paatunut kriminaali ole.
 
Ei kännäämisestä suurempaa haloota välttämättä pidä noustakaan, mutta kun jotakin sattuu niin sitten asia nousee esille.

Lähinnä tarkoitin sitä, että on typerää altistaa itsensä juomalla mahdollisiin ongelmiin. Kun tietty humalatila tekee useimmista meistä ainakin joltakin osin idiootteja.
Joo näinhän se on ja luulisi, että poliitikot tuon jo nyt viimeistään ymmärtäisi kun katsoo minkälaisia kohuja nyt vaikka Vornanen ja Marin saaneet humalassa aikaan. Se kuitenkin myös kertoo ihmisestä aika paljon ettei asemastaan huolimatta pysty itseään niin kontrolloimaan etteivät nouse vastaaviin lööppeihin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tässähän saattaakin tosiaan tulla vielä yksi jos toinenkin mutka (hih) matkaan, jos Vornanen päättää pitää kiinni kansanedustajuudestaan. Ja mikä olisikaan sopivampaa kuin päihde- tai MT-ongelmiin vetoaminen (jonkinlaisesta ongelmasta tulikin jo näyttöä) ja silloinhan työnantaja on enemmänkin velvollinen järjestämään tukea ja hoitoa kuin antamaan kenkää. Sitten vain vaikka saikutellaan eduskuntakausi loppuun ja siirrytään sen jälkeen tuon jussi_j:n mainitseman 59-65v kuvion piiriin.

Kansanedustajat eivät ole työ- tai virkasuhteessa, joten varsinaisesti tällaisia palvelussuhteeseen työnantajana kuuluvia velvoitteita ei ole. Toisaalta ked voi myös olla ihan rauhassa täydellä edustajanpalkkiolla tekemättä mitään.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Vornasen kohdalla vitsaillaan aika monellakin nykyhallituksen linjalla. Voisi kysyä myös, saisiko aikuiskoulutustukeakaan tällaisessa tilanteessa, kun olisi ehkä pakotettu ammatinvaihtoon.

Aikuiskoulutustuki vaatii palvelussuhteen pohjalle, sillä sitä myönnetään vain opintovapaaseen (vielä nythän sitä tukea voi saada), joten kansanedustajan tehtävällä ei sitä saa. Toki voisi jäädä poliisista opintovapaalle joillain edellytyksillä.
 

Andromeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
En tiedä kuinka pahasti olet irtaantunut todellisuudesta, mutta ihmisiä koulutetaan ketkä ovat tuomittuja murhasta tai raiskauksista. Niinkin vakavan rikoksen mitä Vornanen teki, niin hän ei kovinkaan iso tai paatunut kriminaali ole.
Täällä palstalla kannattaa pitää sarkasmitutka päällä, vaikka puhutaankin vakavista asioista.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Se oli kylläs surullisenkuuluisa maine, mikä teillä 90-+ oli. Se yksi Katajan jenkki-vahvistuskin lähti himaan kun sai snagarilla turpaan. Onnea, Joensuu.

Hyvä jos väestö on rauhoittunut tai mennyt maaten silloin kun pitää.

Lienee kuitenkin korjattava, ettei Darryl Parkeria kukaan turpaan lyönyt, vaan takakontista otetun pesismailan kanssa uhkailivat jossain kaupungilla. Siihen aikaan tosin natiivikaupunkilaisista iso osa oli tullut skinien tönimiksi tai jotkut hakkaamiksikin. Sairas aika, sairasta touhua.

Pitkältihän nämä nahkapääreppanat muuttivat sitten Helsingin seudulle ja osa Ruotsiin, kun Joensuusta ei onneksi enää duunia löytynyt. Jokunen nykyään elää ihan kunniallista elämää, mutta melko moni on myös linnakierteessä tai kuollut.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre

Näin ollen mölinä siitä, että vetoaminen turvallisuuteen oli pelkkää sananhelinää, osoittautuu melko huvittavaksi. Mutta kuten täällä on jo oivasti analysoitu, niin minkäänlaisten poliittisten kohujen maltilliseen tai objektiiviseen käsittelyyn ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta. Sen varmistaa sekä oikeisto että vasemmisto, kukin vuorollaan.
 

Wristlock

Jäsen

Näin ollen mölinä siitä, että vetoaminen turvallisuuteen oli pelkkää sananhelinää, osoittautuu melko huvittavaksi. Mutta kuten täällä on jo oivasti analysoitu, niin minkäänlaisten poliittisten kohujen maltilliseen tai objektiiviseen käsittelyyn ei tällä hetkellä ole mahdollisuutta. Sen varmistaa sekä oikeisto että vasemmisto, kukin vuorollaan.
Olen satavarma, että ilman Yön Timon mutkaa matkassa, Purra olisi osallistunut tilaisuuteen. Jos jotain isompaa uhkaa olisi liikkeellä, yksikään ministeri ei osallistuisi yhteenkään yleisötapahtumaan tai esim. lähtisi risteilylle.
Sen verran voin tulla vastaan, että ei ihan pelkkää sanahelinää. Vain 99%:sti.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Jos PS jotenkin halutaan nujertaa, niin tämä hallituskausi on se sauma. Vanhan totuuden mukaan populisti halataan rikki hallituksessa, nyt nähdään, käykö niin.
Viestisi oli ihan kuin suoraan omalta näppikseltäni! Tähän asiaan kuitenkin se, että vaikka persut halattaisiin kuoliaaksi, niin se ilmiö, josta persut ovat syntyneet, ei katoa minnekään, ei Suomessa eikä muualla länsimaissa. Olen ääriliike-ketjussa sanonut, että mieluummin minä näen sen miljoona kakkosluokan kansalaisiksi itsensä kokevaa suomalaista jonkun rekisteröidyn puolueen kannattajina kuin ottamassa oikeutta omiin käsiinsä.

@mjr on sanonut näkevänsä tässä 20-luvussa samaa kuin edellisessä 20-luvussa, ja olen asiasta samaa mieltä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Olen satavarma, että ilman Yön Timon mutkaa matkassa, Purra olisi osallistunut tilaisuuteen. Jos jotain isompaa uhkaa olisi liikkeellä, yksikään ministeri ei osallistuisi yhteenkään yleisötapahtumaan tai esim. lähtisi risteilylle.
Sen verran voin tulla vastaan, että ei ihan pelkkää sanahelinää. Vain 99%:sti.
Luottaisin kuitenkin mieluummin turvallisuusviranomaisten sanomisin kuin sinun, minun tai jonkun muun anonyymin palstakirjoittelijan mielipiteisiin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Olen satavarma, että ilman Yön Timon mutkaa matkassa

Kun tätä Yön Timoa käyttää useampikin tässä ketjussa kuvaamaan kaiketi Vornaista kysyn, onko teillä käsitystä mitä Yön Timo tarkoittaa? Tiedoksi, että kyseessä on tummaihoisia koskeva rasistinen ja halventava pilkkanimi. En nyt oikein saa kiinni, miksi sellaista ylipäätään tarvitsee käyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös