Pennanen byebye!

  • 222 938
  • 1 461

Kyle

Jäsen
No varmaan se että Jokke oli saanut pitkän uurastuksen myötä Ipan nousuun ja piikkipaikalle Liigaan ja sitten se työ vedettiin vaan pöntöstä alas. Tästä jää se kuva että Ipan nousun syynä oli kaikki muu paitsi Jokke, että meillä on tuolla sapattivapaalla maailmanhistorian paras valmentaja joka nyt vaan sitten palkataan luomaan Dynastia. End of Story.



Ensiksi on sanottava, että Myrrä ei saanut Ilvestä nousuun tällä kaudella vaan hän teki sen jo korona-kaudella. Ilves on hätyytellyt kärkisijoja koko Myrrän päävalmennus ajan kun on ollut vahvempi aika menossa. Itse olen arvostanut henkilökohtaisesti Myrrän panosta todella korkealle ja olenkin sanonut, että itse olen pettynyt potkuihin. Olisin itse mennyt näillä tämän vuoden tai vähintään odottanut ensimmäisiä tappion sarjoja, jolloin potkut olisi näyttäytynyt myös ulospäin paljon hyväksyttävämmiltä.

Kuitenkin Myrrällä on koko kolmen vuoden päävalmennus aikana ollut omat heikkoudet joita ei saanut kuntoon. Puolueettomin silmin tämä näkyi esimerkiksi siten, että Myrrän duunia ei ole ikinä oikein arvostettu mediassa, asiantuntijoiden keskuudessa jopa te muiden joukkueiden kannattajat olette pitäneet Myrrää Ilveksen heikoimpana lenkkinä. Ja painotan, edellä olevat syyt eivät ole mikään syy potkuille. Päinvastoin ulkoapäin nähtiin jo paljon aikaisemmin sellaisia asioita mihin Ilveksessä vielä uskottiin.

Kysymys onkin, että jos Ilveksen organisaation sisällä lopulla havaitaan tämä epäkohta, että joukkueen heikoin lenkki löytyykin valmennuksesta. Siihen lopulta puututaan niin miksi se muuttuu vasta silloin tuomittavaksi?
 
Suosikkijoukkue
KK
Eikö puhe ole ollut nimenomaan pitkästä tähtäimestä? Alkuosa sarjakaudesta ei ole sitä, eikä 3/4 siitä. Hyvä ymmärtää, että mitä pitkä tähtäin tarkoittaa. Joukkueen toiminnasta sisällä perillä oleva johto ymmärtää hyvin mitä on tapahtunut ja silloin pitää reagoida välittömästi. Ei se lyhyt kuva, jokunen sarjapeli, vaan pyrkimyksenä olla paras. Riskejä on, mutta niitä täytyy myös uskaltaa ottaa.
Eikö Myrrä ollut ns pitkän tähtäimen projekti? Nyt tuo projekti katkaistiin, ja edelleen Ilveksen peli oli hyvää. Ja vaikka kuinka täällä Myrrää haukutaan, olisi hänkin varmaan saanut puolustusta hieman paremmaksi. Ja vaikka puolustus seurajohdon mielestä oli se syy, miksi Pennanen vaihdettiin tilalle, niin nyt paletti on vielä enemmän sekaisin. Täällä on saanut lukea mikä Ilveksen kulttuuri pitkällä tähtäimellä. Nyt on annettu pelaajille ja valmennukselle signaali, että mikään ei välttämättä riitä. Edelleen Myrrä oli viemässä Ipaa piikkipaikalla kohti majo taukoa, mutta niin vain hei hei eikä tarvi tulla hyvästelemään pelaajia. Täysin paskaa toimintaa. Ketjun avaukselle oli tilaisuutta. Ilveksen kannattajat syyttäkööt itseään, ettei tehnyt ketjua ennen jyväskyläläistä. Turha siitä on provosoitua.
 

Ketale

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
En edes viitsinyt lukea koko ketjua, koska tämä ketju on jo itsessään absurdi. En ehkä ymmärrä valmentajan vaihtoa tuossa tilanteessa, mutta ihan turha yrittää lietsoa mitään paniikkia Ilveksen leiriin. Pennanen on takuulla yksi parhaista valmentajista ja menestys ei hänestä jää kiinni.

Ilveksen johto teki kovan ratkaisun ja epäilen, että tänä Pennasen valinta saattaa joitakin muiden seurojen kannattajia harmittaa, sekä pelottaa.
Pitää varmaan paikkansa se, ettei Myrrän uskottu kykenevän viemään joukkuetta mestaruuteen mutta jotenkin tuo kohtelu jätti pahan maun suuhun ja osoitti ammattiurheilun raadollisuuden. Jos 100 vuotias ei vie pystiä niin toivottavasti Ilves vie.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Europeleistä tipuitte jo ja ainoa menestys vuosikymmeniin tuli valmentajan johdolla, jonka heititte bussin alle.

Antaa tulla vaan!

Oli hieman tylsää, niin kaivoin viestihistoriaasi, kun muistelin sinun lytänneen Myrrän taannoin. Löytyisi varmaan kymmenen muutakin viestiä, missä kritisoit Myrrää, mutta eiköhän alla oleva lainaus kerro oleellisen.

Laitetaan oma valmennuslistaus, tässä vaikuttaa ainakin mielipiteet heittelevän täällä rajusti:

1. Tappara - Tapola
2. TPS - Ahokas
3. SaiPa - Virta
4. Kärpät - Marjamäki
5. JYP - Rautakorpi
6. Ässät - Kivi

7. HPK - Pikkarainen
8. Kookoo - Salo
9. Lukko - Virtanen
10. Jukurit - Jokinen

11. IFK - Peltonen
12. Pelicans - Niemelä
13. KalPa - Miettinen
14. Ilves - Myrrä
15. Sport - Dufva

Lisätään vielä, että TOP-4 löytyy minusta tasainen porukka, jota voi järjestää muullakin tavalla ja perusteita löytyy aivan varmasti. Kelpaisi valmentamaan varmasti monen mielestä omaa joukkuetta tästä poppoosta joku.
Jos mielestäsi Myrrä on Liigan toiseksi huonoin valmentaja, niin eikö Ilveksen päätös antaa potkut ollutkaan mielestäsi täydellinen?

Kävin nopeasti selaamassa voimasuhdeketjua, ja sieltä yleisiä näkemyksiä Myrrän valmennustaidoista. Yhdessäkään ei laitettu Myrrää Liigan top-3 valmentajiin. Kun ajatellaan, että Ilveksen tavoite on mestaruus, niin miten se voi esimerkiksi Kärppiä ja Tapparaa heikommalla pelaajamateriaalilla voittaa mestaruuden, jos valmennuskin on näiden joukkueiden vastaavia jäljessä? Koskelaa ja Jaloa tuskin kiinnostaa mikään pronssi tai neljäs sija toista kautta putkeen, vaan otettiin hieman "upporikasta ja rutiköyhää" -taktiikka käyttöön. Pennasella mestaruuden todennäköisyys on suurempi, joskin top-6:n ulkopuolelle jääntikin on todennäköisempää.

Itselleni on ihan se ja sama onko Ilves 3. vai 8., ei kiinnosta, finaalit ovat ne mitkä kiinnostavat, ja sinne uskon Pennasen vievän todennäköisemmin kun Myrrän. Olkoon Myrrän kohdalla prosentit vaikka 5% ja Pennasella 6%, niin Pennasen valitsisin silloin.

Milloinhan Myrrä sitä pelitapaa pystyy pleijareissa sitten pelaamaan :DDD

Jaaha... En tiedä, onko viesti kirjoitettu sarkasmilla, mutta ainakaan itseäni Ilves ei vituta eikä herätä kateutta. Ainoa asia, mikä itseäni vituttaa tässä keskustelussa, on, kun teidän fanien mielestä Ilves kärsi viime kaudella eniten koronasta ja loukkaantumisista ja sen takia ei pärjännyt pudotuspeleissä. Tai näin ainakin olen itse tulkinnut. Myrrä ei vain ollut, ei ole eikä tule olemaan mestarivalmentaja ensi kaudella. Jos olisi ollut enemmän leveyttä teillä, olisi loukit voitu korvata. Ilves ei siis vituta, vaan teidän fanit, jotka luulee koronan vaikuttaneen Ilvekseen jotenkin ylivoimaisesti.

Edit. Voidaan nämä Ilveksen viime kauden koronat lopettaa nyt, ainakin tässä ryhmässä, koska sillä ei ole mitään vaikutusta ensi kauden voimasuhteisiin.

Näin nopeasti tein tälläisen hyvin yksinkertaisen pienen arvion voimasuhteista, jossa järjestetään neljä (hyökkäys, puolustus, mv & valmennus) osa-aluetta joukkuekohtaisesti paremmuusjärjestykseen. Se joka on vahvin, saa yhden pisteen ja se joka on heikoin saa luonnollisesti 15 pistettä ja tämä jokaisessa osa-alueessa. Lopulliset pisteet jaetaan neljällä.

Sen suuremmin perustelematta (siitä pahoittelut, mutta ei jaksa) seuraavasti.

Valmennus

1. Tappara - Tapola
2. Kärpät - Marjamäki
3. SaiPa - Virta
4. JYP - Rautakorpi
5. TPS - Ahokas
6. Ässät - Kivi
7. Ilves - Myrrä
8. Lukko - Virtanen
9. HPK - Pikkarainen
10. IFK - Peltonen
11. Jukurit - Jokinen
12. KalPa - Miettinen
13. Pelicans - Niemelä
14. KooKoo - Salo
15. Sport - Dufva


Puolustus

1. Tappara
2. Ilves
3. Kärpät
4. Lukko
5. IFK
6. TPS
7. Jukurit
8. Ässät
9. HPK
10. SaiPa
11. KooKoo
12. Sport
13. JYP
14. KalPa
15. Pelicans


Hyökkäys

1. Kärpät
2. Tappara
3. IFK
4. Ilves
5. Lukko
6. JYP
7. TPS
8. Jukurit
9. HPK
10. Ässät
11. SaiPa
12. KooKoo
13. Sport
14. KalPa
15. Pelicans


Maalivahdit

1. Tappara
2. Ilves
3. TPS
4. Lukko
5. Kärpät
6. KooKoo
7. Jukurit
8. HPK
9. Pelicans
10. JYP
11. SaiPa
12. IFK
13. Ässät
14. Sport
15. KalPa


Lahjottoman (taikka lahjattoman) raadin lopputulos;

1. Tappara 1.25
2. Kärpät 2.75
3. Ilves 3.75
4. Lukko 5.25
5. TPS 5.25
6. IFK 7.5
7. Jukurit 8.25
8. JYP 8.25
9. HPK 8.75
10. SaiPa 8.75
11. Ässät 9.25
12. KooKoo 10.75
13. Pelicans 13
14. Sport 13.5
15. KalPa 13.75

Kaava on hyvin yksinkertainen - kuten tekijäkin - joten siinä mielessä ei ole mikään pettämätön ja isojakin heittoja saattaa tulla siihen nähden mitä todellisuudessa tulee olemaan.

Feel free to be eri mieltä, mutta älä ammu viestintuojaa.

Itse näkisin, että Myrrä tarvitsee monta muuta liigavalmentajaa enemmän hyvää valmennustiimiä taustalleen, eikä Myrrä ole siinä se pelillinen johtaja. Toisin sanoen Marko Ojasen ja Pasi Saarisen merkitys Ilvekselle on suuri, mutta hekin yhtälailla tarvitsevat Myrrää hengenluojana ja tsempparina. En toki halua likaa petrimatikaisiin ja kaisuikkasiin, jotka ovat jo katoava luonnonvara, vaan Myrrä on hyvä moderni tiimivalmentaja.

Yksin Myrrää en arvosta liigavalmentajissa kovin korkealle, mutta valmennus kokonaisuudessaan on playoff-tasoa.

Tää on helppo:

1. Tappara - Jussi Tapola
2. Kärpät - Lauri Marjamäki
3. TPS - Jussi Ahokas
4. SaiPa - Pekka Virta
5. JYP - Jukka Rautakorpi
6. KooKoo - Olli Salo

7. HPK - Jarno Pikkarainen
8. Jukurit - Olli Jokinen
9. Ässät - Karri Kivi
10. Lukko - Marko Virtanen

11. IFK - Ville Peltonen
12. Pelicans - Tommi Niemelä
13. KalPa - Tommi Miettinen
14. Ilves - Jukka Myyrä
15. Sport - Risto Dufva

Myrrä ei ole huono valmentaja, mutta ei myöskään valmentaja, joka tulee viemään Ipan finaaliin. Tepsi ei ollut materiaalin suhteen mitenkään Ilvestä edellä viime kaudella, mutta pelillisesti murhasi Ilveksen välierissä. 4-2 -sarjatappio itse asiassa mairitteli Ilvestä.

Näinhän se oikeesti on:

1. Jussi Tapola - Tappara
2. Lauri Marjamäki - Kärpät
3. Jussi Ahokas - TPS
4. Pekka Virta - SaiPa
5. Jukka Rautakorpi - JYP
6. Jarno Pikkarainen - HPK
7. Jouko Myrrä - Ilves
8. Marko Virtanen - Lukko
9. Karri Kivi - Ässät
10. Olli Salo - KooKoo
11. Ville Peltonen - HIFK
12. Olli Jokinen - Jukurit
13. Tommi Niemelä - Pelicans
14. Tommi Miettinen - KalPa
15. Risto Dufva - Sport

TOP5:llä teot puhuu puolestaan. Sen jälkeen Pikkarainen, Myrrä tehneet hyvää työtä viime vuosina ja jos palaset loksahtaa, ovat ihan mestaruustason koutseja, Virtanen ja Kivi antaneet näyttönsä vuosia sitten, vakaita liigavalmentajia, voi tulla menestystä, enemmän todennäköisempää kuitenkin ettei tule. Salo, Peltonen ja Jokinen nousevia päävalmentajia, aika näyttää mihin kaikilla tiet vie. Potentiaalia on jokaisella. Bottom 3 ei ole vakuuttanut viime vuosina.

3. Ilves 35,5p
Liigan, tamperelaisen jääkiekon ja tietenkin ilvesläisten kannalta on mahtavaa, että Ilves on palannut yhdeksi suurista. Tätä on odotettu. Uuden areenan, erinomaisen taloudellisen tuloksen ja järkevän urheilullisen toiminnan perustalle Ilves on rakentanut kaudelle 2022-2023 joukkueen, joka pelaa aidosti mestaruudesta. Enää Ilves ei ole pelkkää potentiaalia. Toki joukkueessa on nuoruuden voimaa ja kasvun varaa, mutta nyt siinä on myös ronskisti kokemusta ja jopa kärkiosaamista.

Hyökkäys 8,5p
Arvioin Ilveksen hyökkäyksen sarjassa jaetulle neljännelle sijalle yhdessä JYPin kanssa. Ilveksellä on tasapainoinen hyökkäys. Roolitukset ovat varmasti nyt selkeämmät kuin viiime kaudella. Pudotuspelit ja CHL silmällä pitäen joukkueeseen hankittiin kunnolla raastinrautaa HPK:sta, kun romuluiset Tikka ja Ruokonen saapuivat Tampereelle. Taitopuolesta vastaavat Kontiola ja Haapala. Eemeli Jäänhakkaaja Suomi on aivan sarjan kärkitason hyökkääjää. Monipuolinen taistelija, joka kykenee tekemään myös huippupisteet. Sebok on rutinoitunut kakkos/kolmossentteri tähän sarjaan. Ei varmasti petä.

Kärjen jälkeen tulee mielenkiintoinen joukkio hyviä liigapelaajia. Tähän ryhmään kuuluvat Mäntykivi, Tuulola, Ikonen, Virtanen, Räty ja Joonas Oden. Ilveksen menestyksen kannalta merkityksellistä on se, mihin suuntaan ja kuinka jyrkästi näiden pelaajien urakäytät menevät. Lähtökohta on siis se, että kyseessä on jo valmiiksi hyvä liigapelaaja, mutta paljonko on vielä varastossa, jää nähtäväksi. Jos Ilves meinaa mestaruuden voittaa, pitää useammalta pelaajalta nähdä selvää kasvua. Se on mahdollista.

Leveyttä tuovat Mieho, Nalli ja Päkkilä. Junnujen potentiaalista en osaa sen enempää sanoa. Joku on nostanut Jani Nymanin nimen esille. Seurataan sitä.

Puolustus 9p
Arvioin Ilveksen puolustuksen sarjassa jaetulle kolmannelle sijalle yhdessä TPS:n kanssa. Laajuutta ja laatua riittää. Kirkkaimpana tähtenä jopa sarjan parhaan puolustajan tittelistä kamppaileva Jokipakka. Huikeaa, että moinen pelaaja palasi 31-vuotiaana Liigaan. Ilveksen puolustuksen kakkosmieheksi arvostan erinomaisen Parikan. Erikoista, että mies vielä Suomessa pelaa. Lancaster teki hurjat pisteet viime kaudella, mutta puolustussuuntaan kaverilla on kyllä haasteita. Czuczman sekä Masin ovat peruspakkeja ja Masin jopa hyväksi sellaiseksi osoittautunut. Lööf, Latvala, Salmela ja Airola pitävät huolen siitä, etteivät liigatasoiset pakit lopu kesken pahassakaan loukkaantumissumassa.

Maalivahdit 9,5p
Arvostan Langhammerin niin kovaksi maalivahdiksi, että Ilveksen maalivahtiosasto on sarjan toiseksi paras häviten ainoastaan HPK:n kivikovalla duolle. Tšekin maajoukkueen MM-kisojen ykkösveska, joka on pelannut aiemmin kovalla tasolla myös KHL:ssä. Pelasi hyvän viime kauden Liigassa ja oli pudotuspeleissä ainakin Kärppiä vastaan suorastaan huikea. Lähtökohtaisesti Liigan paras maalivahti. Lahjakkaat Zherenko ja Malik antavat Langahammerille aika ajoin lepovuoroja.

Valmennus 8,5p
Myrrää ei jostain syystä arvosteta kovinkaan paljon edes ilvesläisten keskuudessa. Minäpä arvostan ja arvioin hänet liigan kahdeksanneksi parhaaksi valmentajaksi ja esimerkiksi ohi Kiven. Myrrän näytöt ovat mielestäni hyvät. Hän otti Kiven pelkuruuden jälkeen hienosti Ilveksen haltuun ja on johdattanut Ilveksen uuteen kukoistukseen. Propsit annan myös rohkeasta ja liikkuvasta pelitavasta. Ainakin Kärppiä vastaan Ilves oli viime kaudella runkosarjassa edellä kuin kettu kilpikonnaa. Marko Ojanen tukenaan Myrrä on jälleen astetta kokeneempi ottamaan vastaan myös pudotuspelimaailman tuomat haasteet.

e. Mielestäni Myrrä ei toisi minkäänlaista valmennuksellista etua muihin kärkijoukkueisiin nähden, ja Ilveksen pelaajamateriaali ei vielä riitä kilpailemaan tasavahvasti esimerkiksi Kärppien ja Tapparan kanssa. Ilveksen vapaa oma pääoma on esimerkiksi vieläkin miinuksella (Ilvesfoorumilla Ilveksen talousasioista hyvin perillä oleva henkilö totesi tämän), mutta jos tulokset jatkavat positiivisen puolella, eiköhän Ilveskin pysty tällöin kilpailemaan muiden Liigaseurojen kanssa tasavahvasti.
 

Yabada

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Seuraamalla Ilveksen toimintaa ja käsitystä pitkäjänteisyydestä.
Mielenkiintoisesti olet seurannut. Tarkastin tuossa vielä nopeasti läpi, että Ilveksen kolme viimeisintä päävalmentajaa on valmentanut Ilvestä enempivähempi vähintään kolme kautta. Siivottuna tuosta on pois tämä Pennasen aloittama ajanjakso ja Heikkilän kolmen kuukauden stintti Tuokkolan jälkeen. Mutta ehkä tämä on jotain turkulaisten (?) outoa logiikkaa.

Minä tuolla toisessa ketjussa koitinkin toisen käyttäjän kanssa käydä läpi, miksei Suomessa toimi pitkäaikaiset valmentajuussuhteet, jos ne toimivat esimerkiksi Ruotsissa ja muissa joukkueurheilulajeissa. Toivoisinkin näkeväni Suomessa samanlaisia pidempiä viiden vuoden, ja pidempiä, päävalmentajakausia. Joidenkin Karri Kivien ja Pekka Virtojen puheet siitä, että naama kuluu kolmessa vuodessa ovat ihan täyttä potaskaa ja kertoo enemmän vain valmentajien omasta heikkoudesta minun mielestäni. Jotta nämä pitkät projektit saadaan toimimaan tarvitaan toki tuloksia, eikä pelkät hyvät runkosarjat riitä, muuten potkut ovat lähellä ellei urheilujohto taustalla näe isomman pyörän pian lähtevän liikkeelle.

Itse toivoin Myrrän olevan tällainen pitkäaikainen päävalmentaja Ilvekselle, vaikka nuo Myrrän heikkoudet olivat nähtävissä ja niitä ei oikein saatu hiottua pois. Kyseessä oli kuitenkin pelaajien suuresti arvostama ja pidetty valmentaja, myös pelaajia saatiin nostettua seuraavalle tasolle useampia. Toivottavasti nyt sitten Pennanen olisi oikea tyyppi vetämään pitkää projektia menestyksekkäästi Ilveksessä.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Huomenna on sikäli miälenkiintoinen tilanne että sieltä voi sekä Kalevan Pallo että Hämeenlinnan Pallokerho kivuta Ipan ohi, tällöin Ipsu olisi sarjassa kahdeksas. Toki sehän on selvää ettei Pennanen pystynyt Ipan sijoitusta sarjassa nostamaan, mutta onhan tuo ihan miehekäs muutos jos sarjan ykkösenä olevan joukkueen saa hyvinkin pikaisesti seitsemän sijaa alaspäin. Nytkin on tultu jo viisi pykälää alas.

Mutta eipä siinä, ei Ilves tule Pennasta kenkimään tämän kauden aikana koska silloinhan niille nauraisi vielä entistä enemmän naapurikylän koiratkin. Vaikka olisihan siellä vapaana esim. se Jukka Myyrä vai kuka se nyt olikaan, taitaa olla Ipalle tuttu nimi joten ehkä tuo voisi pienen projektin tulla tähän loppukaudeksi vetämään. Myös Tamia kannattaa kysellä jos Pendoliino hyytyy jo näin syksyllä.

MIÄLENKIINTOSTA.
 
Suosikkijoukkue
Ilves
Melkoista pöhinää havaittavissa. Palstatotuuksilla sivallellaan. Mutkutellaan. Syytetään vailla todisteita Ilves-toimijoita valehtelusta. Mitätöidään toisten mielipiteet perusteettomina omilla perusteita vailla olevilla mielipiteillä. Varsin mielenkiintoista jankkausta.

Avausviestistä heräsi muutama spekulatiivinen kysymys..

Pitäisikö Pennanen siis vaihtaa takaisin Myrrään, jolla saattaa olla jo sopimus plakkarissa ensi kaudesta? Mitäs jos se sopimus on toiseen Liigajoukkueeseen? Johon olisi jo houkutellut nykyisiä Ilvespelureita? Jos vaihdetaan takaisin, pidetäänkö Pennanen naftaliinissa ensi kautta varten? Vai kuka ottaa valmennusvastuun tämän kauden jälkeen? Ittekkö täällä pitää kaikki kysyä ja tehdä?

Itte verän kamap päälle ja oon niitte alla täysi alasti ku lähren perjantaina laaruvvalvojaks isolle kirkolle. Panoksek kovenee. Nääs.
 

Bkkhero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Bangkok United F.C
Mielenkiintoinen ketju ja aiheesta perustettu. Kieltämättä itselläkin suu loksahti auki, kun Myrrälle potkut tuli piikkipaikalta. En antaisi vastaavassa tilanteessa koskaan kannattamalleni joukkueelle anteeksi tuollaisia potkuja noin pitkään seurassa valmentaneelle. 20 vuoden korpivaelluksen jälkeen "seuran mies" saanut tulosta aikaiseksi ja nostettua Ilveksen takaisin rupusakeista kolkuttelemaan kärkiporukoita. Jäi ikäänkuin loppuhuipennus näkemättä tuosta Myrrän tarinasta. Urheilubisnes on raadollista, mutta jäi johdon haastatteluista sen verran iljettävä kuva, että todellakin toivon tämän kauden päättyvän teidän osalta pettymykseen. Tulevaisuudessa päin vastoin ja toivon Pennasen johtamalle Ilvekselle menestystä.

Ymmärrän hyvin miksi Pennanen valitsi Ilveksen. Vaihtoehtona vaikka Tappara, joka on voittanut viime vuosina kaiken mahdollisen. Mikäli Pennasen avulla mestaruus Tapparassa olisi tullut niin silti olisit vain yksi mestaruuden voittanut valmentaja muiden joukossa. Ilveksessä taas on ainesta messiaaksi mikäli nyt onnistuu tällä 3 vuoden kaudella edes yhden mestaruuden voittamaan.

Jäitä hattuun odotellessa. Ei Ilves ole voittanut vielä yhtään mitään koko tänä vuosikymmenenä! Toivotaan, että tähän tulee muutos joskus.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Huomenna on sikäli miälenkiintoinen tilanne että sieltä voi sekä Kalevan Pallo että Hämeenlinnan Pallokerho kivuta Ipan ohi, tällöin Ipsu olisi sarjassa kahdeksas. Toki sehän on selvää ettei Pennanen pystynyt Ipan sijoitusta sarjassa nostamaan, mutta onhan tuo ihan miehekäs muutos jos sarjan ykkösenä olevan joukkueen saa hyvinkin pikaisesti seitsemän sijaa alaspäin. Nytkin on tultu jo viisi pykälää alas.
Eikös valmentajan vaihdolla yleensä haeta suunnan muutosta? Siinä mielessähän tämä on ollut oikein onnistunut vaihdos.
Veli Kuuskasi tämän hyvin tiivisti tuolla liigan yleisellä puolella, tavoite lienee saavutettu jo tässä vaiheessa.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Oli hieman tylsää, niin kaivoin viestihistoriaasi, kun muistelin sinun lytänneen Myrrän taannoin. Löytyisi varmaan kymmenen muutakin viestiä, missä kritisoit Myrrää, mutta eiköhän alla oleva lainaus kerro oleellisen.


Jos mielestäsi Myrrä on Liigan toiseksi huonoin valmentaja, niin eikö Ilveksen päätös antaa potkut ollutkaan mielestäsi täydellinen?

Kävin nopeasti selaamassa voimasuhdeketjua, ja sieltä yleisiä näkemyksiä Myrrän valmennustaidoista. Yhdessäkään ei laitettu Myrrää Liigan top-3 valmentajiin. Kun ajatellaan, että Ilveksen tavoite on mestaruus, niin miten se voi esimerkiksi Kärppiä ja Tapparaa heikommalla pelaajamateriaalilla voittaa mestaruuden, jos valmennuskin on näiden joukkueiden vastaavia jäljessä? Koskelaa ja Jaloa tuskin kiinnostaa mikään pronssi tai neljäs sija toista kautta putkeen, vaan otettiin hieman "upporikasta ja rutiköyhää" -taktiikka käyttöön. Pennasella mestaruuden todennäköisyys on suurempi, joskin top-6:n ulkopuolelle jääntikin on todennäköisempää.

Itselleni on ihan se ja sama onko Ilves 3. vai 8., ei kiinnosta, finaalit ovat ne mitkä kiinnostavat, ja sinne uskon Pennasen vievän todennäköisemmin kun Myrrän. Olkoon Myrrän kohdalla prosentit vaikka 5% ja Pennasella 6%, niin Pennasen valitsisin silloin.


e. Mielestäni Myrrä ei toisi minkäänlaista valmennuksellista etua muihin kärkijoukkueisiin nähden, ja Ilveksen pelaajamateriaali ei vielä riitä kilpailemaan tasavahvasti esimerkiksi Kärppien ja Tapparan kanssa. Ilveksen vapaa oma pääoma on esimerkiksi vieläkin miinuksella (Ilvesfoorumilla Ilveksen talousasioista hyvin perillä oleva henkilö totesi tämän), mutta jos tulokset jatkavat positiivisen puolella, eiköhän Ilveskin pysty tällöin kilpailemaan muiden Liigaseurojen kanssa tasavahvasti.
Kuten totesin jo useampaan otteeseen, olen Myrrää kritisoinut ja paljon. Silti hänen kanssaan Ilveksellä olisi ollut mahdollisuuksia tällä kaudella. Nyt erittäin tyylitön heitto pihalle kärkipaikalta ja kesken kauden Myrrälle koottua jengiä johtamaan Pennanen ja välikausi.

Joten vastauksena sinulle, ei, ihan sama kuinka paljon olen Myrrää kritisoinut, niin ei missään nimessä tämä ole parempi vaihtoehto ja aiheuttaa muitakin seurauksia kuin vain tämän kauden tuhoamisen, kun seurakulttuuria rakennetaan tällaisella poltetun maan taktiikalla ja täydellisellä kusemisella seurassa pitkään vaikuttaneiden henkilöiden päälle.

Ja minusta kokonaisuutena Pennanen on parempi valmentaja, mutta ei tällä kaudella Myrrän nappuloilla, vaan hänen olisi kuulunut aloittaa 23. Ei missään nimessä tällä tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kuten totesin jo useampaan otteeseen, olen Myrrää kritisoinut ja paljon. Silti hänen kanssaan Ilveksellä olisi ollut mahdollisuuksia tällä kaudella. Nyt erittäin tyylitön heitto pihalle kärkipaikalta ja kesken kauden Myrrälle koottua jengiä johtamaan Pennanen ja välikausi.

Joten vastauksena sinulle, ei, ihan sama kuinka paljon olen Myrrää kritisoinut, niin ei missään nimessä tämä ole parempi vaihtoehto ja aiheuttaa muitakin seurauksia kuin vain tämän kauden tuhoamisen, kun seurakulttuuria rakennetaan tällaisella poltetun maan taktiikalla ja täydellisellä kusemisella seurassa pitkään vaikuttaneiden henkilöiden päälle.

Ja minusta kokonaisuutena Pennanen on parempi valmentaja, mutta ei tällä kaudella Myrrän nappuloilla, vaan hänen olisi kuulunut aloittaa 23. Ei missään nimessä tällä tavalla.
Eli mielestäsi Ilveksen joukkue oli hyvin kasattu, kun paperilla Liigan top-4 nippu oli varustettu Liigan toiseksi huonoimmalla valmentajalla. Susta ei toivon mukaan tule minkään yrityksen johtajaa. Vähän sama kun firman autoissa olis viiskytä vuotta vanhat talvirenkaat, ”no mut nää miseliinit on meiän työntekijöille tutut, ei ne tämmöttii uusii nokialaisii”.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Eli mielestäsi Ilveksen joukkue oli hyvin kasattu, kun paperilla Liigan top-4 nippu oli varustettu Liigan toiseksi huonoimmalla valmentajalla. Susta ei toivon mukaan tule minkään yrityksen johtajaa. Vähän sama kun firman autoissa olis viiskytä vuotta vanhat talvirenkaat, ”no mut nää miseliinit on meiän työntekijöille tutut, ei ne tämmöttii uusii nokialaisii”.
Edelleen ongelma ei ole valmentajan vaihto vaan ajoitus ja tapa millä se tehtiin. Jos Myrrää ei nähty riittäväksi, niin silloin pois jo ennen tätä kautta. Jos taas Pennasen nimi saatiin paperiin seuraavasta kaudesta niin taustalle mukaan rakentamaan omaa projektia ja Myrrälle rauha viedä oma työ loppuun. Tulokset on kuitenkin Ilveksen normitasoon nähden olleet parempia kun tosiaan vuosikymmeniin ei mitään näyttöjä organisaatiolla ole yhtään mistään. Ei tuossa tilanteessa vaan voi tehdä noin.

Tämä on nyt vaan pelaamista helvetin isolla riskillä täysin turhaan. Pennanen olisi voinut tulla rakentelemaan ensi kautta muullakin tavalla. Nyt käytännössä kaikki hopeasta huonommat suoritukset ovat automaattisesti osoitus siitä, että tämä ratkaisu oli aivan paska. Imagohaitta on ainakin aivan selvä, ei tätä ole puolustaneet kuin Ilveksen toimisto ja muutamat äänitorvet täällä. Jopa Ilvesfoorumilla löytyi monilta nimimerkeiltä kyky katsoa tämän tapauksen vaikutuksia vähän muutenkin kuin kapeasti vain tuijottaen kahden henkilön nimeä.

Mikä on ongelma kun ei vaan pysty nyt ymmärtämään kirjoitettua tekstiä?
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Edelleen ongelma ei ole valmentajan vaihto vaan ajoitus ja tapa millä se tehtiin. Jos Myrrää ei nähty riittäväksi, niin silloin pois jo ennen tätä kautta. Jos taas Pennasen nimi saatiin paperiin seuraavasta kaudesta niin taustalle mukaan rakentamaan omaa projektia ja Myrrälle rauha viedä oma työ loppuun. Tulokset on kuitenkin Ilveksen normitasoon nähden olleet parempia kun tosiaan vuosikymmeniin ei mitään näyttöjä organisaatiolla ole yhtään mistään. Ei tuossa tilanteessa vaan voi tehdä noin.

Tämä on nyt vaan pelaamista helvetin isolla riskillä täysin turhaan. Pennanen olisi voinut tulla rakentelemaan ensi kautta muullakin tavalla. Nyt käytännössä kaikki hopeasta huonommat suoritukset ovat automaattisesti osoitus siitä, että tämä ratkaisu oli aivan paska. Imagohaitta on ainakin aivan selvä, ei tätä ole puolustaneet kuin Ilveksen toimisto ja muutamat äänitorvet täällä. Jopa Ilvesfoorumilla löytyi monilta nimimerkeiltä kyky katsoa tämän tapauksen vaikutuksia vähän muutenkin kuin kapeasti vain tuijottaen kahden henkilön nimeä.

Mikä on ongelma kun ei vaan pysty nyt ymmärtämään kirjoitettua tekstiä?
Jos Pennanen ei ollut saatavilla ennen kauden alkua, ei välttämättä ketään Myrrää parempaa ollut? Ja jos johtoa ei kiinnosta muu kuin mestaruus? Ei mitään yritystäkään johdeta (ei ainakaan kuuluisi) niin, että ”joo oltiin 10 vuotra ihan vitun paskoja, nyt tää nykynen toimari ollu parempia kun ne silloset, antaa jatkaa”. Vaan tavotellaan sitä huippua, joo, raakaa peliä, mutta urheilu on bisnestä.

Ja miksi kaikki hopeata huonommat tarkoittavat surkeaa suoritusta? Myrrällä taisi olla 8 voittoa ja 6 hävöitä ennen potkujaan, ja näistä Kärpät ja Tappara olivat ainoat ”kunnon joukkueet”, jotka Ilves oli voittanut.

E. Ja vaikutuksia mihin? Valmentajien halukkuuteen tulla Ilvekseen? Jos teet valmentaja tarpeeksi hyvää tulosta, sekä tuloksellisesti että pelillisesti, et tule saamaan potkuja. Myrrän pelillinen tulos oli huonoa, oli sitä pätkäpleijarikaudella, edellisissä playoffeissa ja alkukaudesta. Ei ollut mitään merkkiä paremmasta. Toivon Myrrälle kaikkea hyvää, mutta ei vain Liigan taktisessa kiekossa pärjännyt. Esimerkiksi Sveitsissä tai Saksassa voisi olla ihan huippuvalmentaja, kun peli on siellä enemmän ”päästä päähän” -kiekkoa.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos ja kun Jokkea on pidetty aivan helvetin hyvänä joukkuehengen rakentajana jolla on hyvä psykologinen pelisilmä, niin miten ihmeessä voidaan tehdä arvio että Jokke oli Liigan toiseksi huonoin valmentaja. Konnakin jatkoi pelaajauraa kun oli niin mukava pelata Joken joukkueessa.

Sitten joku Pekka on arvioissa kärjessä ja pelaajat pelkää sitä.
 

ZapBis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tepsukka, Junaittid
Miettikääpä jos Lukkokin olis potkinut Pekka Virran pois ennen projektin viimeistä kautta, jolloin yleensä poimitaan se sato, jota on edellisinä kausina kylvetty. Tuskin olisi Raumalla mestaruutta juhlittu. Tämä oli mielestäni aivan yhtä typerä ratkaisu kuin se jos Virralle olisi kauden 2020-21 syksyllä annettu fudut.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Ja miksi kaikki hopeata huonommat tarkoittavat surkeaa suoritusta? Myrrällä taisi olla 8 voittoa ja 6 hävöitä ennen potkujaan, ja näistä Kärpät ja Tappara olivat ainoat ”kunnon joukkueet”.
Sarjan kärkkipaikka oli kuitenkin, eli joku mikä tulee Pennaselle jäämään vain kaukaiseksi haaveksi tällä kaudella. Ja mielestäni meillä on helvetin kovatasoinen ja tasainen liiga tällä kaudella, mutta senverran on kusi noussut hattuun näköjään toimiston lisäksi faneilla, että täällä yhden pronssin ja kaikki altias Pennasen tulon jälkeen aletaan jo jaottelemaan joukkueita "kunnon joukkueisiin" ja ynnämuihin. Suosittelisin nyt ensin voittamaan edes jotain, ennen kuin keuliminen alkaa.
 

redpecka

Jäsen
Vähän on samanlaista värinää tässä kuin Jokerien KHL:n lähdössä. Siinä mielessä, että fanit pakotetaan hyväksymään jotain aivan järjetöntä ja elämään siinä vittuilupaineessa minkä se muuvi herättää muussa maailmassa. Ei käy kateeksi.

Ja miksi itse pidän Ilveksen muuvia outona on se, että ei ammattisarjassa aleta kesken runkosarjan valmistelemaan jotain mahdollista kevään tai sitä seuraavan kevään mitaliskeneä, koska sellaisesta ei voi olla mitään takeita. Joukkuekaan ei ole ylipäätään uuden valmentajan joukkue. Alkaako nyt siirtorumba, jotta nykyinen valmentaja saa oikeat palikat käytettäväkseen tulevaa kevättä ajatellen?

Yleensä nyt olisi kulisseissa palkattu uusi valmentaja ensi kaudeksi ja tulevat pelaajasopparit tehtäisiin sillä perusteella. Tai sitten paskasti suoriutunut valkku heitetään pihalle ja jatketaan kakkosvalkulla tai jollain loppukauden projektivalkulla (Tami, Summanen, Suikkanen...) samalla kun kartoittelisi tulevaa valmentajaa.

Näin siis yleensä. Ilves ei ole yleensä ja se suotakoon heille. Saa kai sitä tehdä miten huvittaa. Fani kyllä ostaa kaiken. Kuten Jokerien keississä näki. Pari hassua on eri mieltä, mutta äänekäs enemmistö ohjaa jatkiskeskustelua seuran haluamaan suuntaan. Koska kai sitä haluaa uskoa ainakin alkuun, että peliliikkeet ovat neroja.

Ketjun otsikkoon sanoisin, ettei Pendolaattori potkuja saa kuin aikaisintaan vikan vuoden syksynä/jouluna. Näin veikkailin myös SaiPan Pekka Virran kanssa tapahtuvan kun ei ainakaan SaiPalla ole varaa maksaa pari vuotta palkkaa ex-valmentajalleen. Mutta Pexin tapauksessa kävikin ilmi, että siellä oli välitavoitteita jotka pitää täyttyä (puolin toisin). Tämä oli minulle täysin uutta, joten miksipä ei Pennasenkin pitkässä sopparissa voisi olla tiettyjä purkupykäliä. Sen nyt silti veikkaan ettei saa kenkää ainakaan tämän vuoden puolella vaikka Ilves häviäisi kaikki pelinsä.

Kiekkojumalan siunausta.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Miettikääpä jos Lukkokin olis potkinut Pekka Virran pois ennen projektin viimeistä kautta, jolloin yleensä poimitaan se sato, jota on edellisinä kausina kylvetty. Tuskin olisi Raumalla mestaruutta juhlittu. Tämä oli mielestäni aivan yhtä typerä ratkaisu kuin se jos Virralle olisi kauden 2020-21 syksyllä annettu fudut.
Virta oli mestaruuskaudella pitkät pätkät ja pleijarit pois. Saipallakin lähti lentoon sama sapluuna samalla kuin ukko lähti kans.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Sarjan kärkkipaikka oli kuitenkin, eli joku mikä tulee Pennaselle jäämään vain kaukaiseksi haaveksi tällä kaudella. Ja mielestäni meillä on helvetin kovatasoinen ja tasainen liiga tällä kaudella, mutta senverran on kusi noussut hattuun näköjään toimiston lisäksi faneilla, että täällä yhden pronssin jälkeen aletaan jo jaottelemaan joukkueita "kunnon joukkueisiin" ja ynnämuihin. Suosittelisin nyt ensin voittamaan edes jotain, ennen kuin keuliminen alkaa.
Heh. Itse hirveästi kirjoitat runkosarjasijoituksista, mutta sitten kun mainitsee, että korkean runkosarjasijoituksen joukkueille Ilves ei pärjännyt, niin onkin keulimista. Onko niillä runkosarjasijoituksilla siis merkitystä, kun kokoajan nostat Ilveksen ensimmäistä sijaa esille, mutta sitten pidät keulimisena, kun kommentoi voittojen tulleen peräpään joukkueista.

Sun puheet nyt vaan on niin ristiriidassa, että en jaksa väitellä enempää. Joo imagollisesti ehkä huonot potkut, mutta jos oikeasti seisoisit sanojesi takana, että Myrrä on Liigan toiseksi huonoin valmentaja, niin et sanoisi päätöstä huonoksi.

Ja miten se 3. paras valmentaja, SaiPalta hirveä moka potkia tämä? Vai hyvä päätös kun potkittiin niin kova valmentaja? Tai oikeastaan ei tarvitse vastata, ei kiinnosta.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
@redpecka nojaa, itse toivoin jo viime kauden aikana monoa Myrrälle, kun runkosarjassa jo näki ne ongelmat, jotka jatkuivat playoffeihin. Valmentaja ei voi mielestäni olla hyvä, jos on kaksi vuotta täysin sokea tietyille ongelmille. Sport, ihan surkealla materiaalilla, kylvetti viime kaudellakin Ilvestä ”playoff-lätkällä”. Tähän ei reagoitu mitenkään, ja meinattiin tippua jo Kärpille, ja TPS olikin sitten jo todella paljon parempi.

Ei sitäkään pidetä tyhmänä, jos sanotaan, ettei tietyillä pelaajilla riitä taso NHL:n, kun ovat pari kolme kautta nyhjänneet AHL:ssä. Myrrä nyhjäsi Ilveksessä kolme kautta, joista toinen ja kolmas eivät tuoneet muutosta pelitavallisiin heikkouksiin.
 

redpecka

Jäsen
@redpecka nojaa, itse toivoin jo viime kauden aikana monoa Myrrälle, kun runkosarjassa jo näki ne ongelmat, jotka jatkuivat playoffeihin. Valmentaja ei voi mielestäni olla hyvä, jos on kaksi vuotta täysin sokea tietyille ongelmille. Sport, ihan surkealla materiaalilla, kylvetti viime kaudellakin Ilvestä ”playoff-lätkällä”. Tähän ei reagoitu mitenkään, ja meinattiin tippua jo Kärpille, ja TPS olikin sitten jo todella paljon parempi.

Ei sitäkään pidetä tyhmänä, jos sanotaan, ettei tietyillä pelaajilla riitä taso NHL:n, kun ovat pari kolme kautta nyhjänneet AHL:ssä. Myrrä nyhjäsi Ilveksessä kolme kautta, joista toinen ja kolmas eivät tuoneet muutosta pelitavallisiin heikkouksiin.
Juu. Varmasti tunnet Ilveksen tilanteen paremmin ja varmaan muutkin ilvesläiset. Oma monologoni olikin ehkä juuri enemmän sitä miltä se ulospäin näyttää. Älkää ottako liian vakavasti.

Kiekkoherran siunausta! :)
 

1000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara 2.0, Sasha & Patu
@redpecka

Ei sitäkään pidetä tyhmänä, jos sanotaan, ettei tietyillä pelaajilla riitä taso NHL:n, kun ovat pari kolme kautta nyhjänneet AHL:ssä. Myrrä nyhjäsi Ilveksessä kolme kautta, joista toinen ja kolmas eivät tuoneet muutosta pelitavallisiin heikkouksiin.
Mutta eihän Ipan office voinut näin ajatella, muutenhan Myrrän sopimus olisi purettu keväällä "yhteisymmärryksessä". En minäkään uskonut, että Joken johdolla kannua olisi nosteltu, mutta toisaalta projekti oli viimeisessä vaiheessa ja yhteen hitsautunut joukkue olisi voinut voittaa Myrrästä huolimatta. Kuitenkin hyvää jälkeä tehnyt runkosarjassa jo pidempään.

Omasta mielestä Myrrän olisi pitänyt vetää tämä oma projektinsa loppuun ja Pendo sitten aloittaa omansa puhtaalta pöydältä. Toki voihan tästäkin tulla vielä jackpot ja Pendon johdolla Ipa ottaa mestaruuden, mutta kyllä tämä Jalo & Co:n tempaus ruokki nyt nähtävää trollausta, kun alku on tahmea.
 

JiiGeePee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Pallo & Raha
Sarjan kärkkipaikka oli kuitenkin, eli joku mikä tulee Pennaselle jäämään vain kaukaiseksi haaveksi tällä kaudella. Ja mielestäni meillä on helvetin kovatasoinen ja tasainen liiga tällä kaudella, mutta senverran on kusi noussut hattuun näköjään toimiston lisäksi faneilla, että täällä yhden pronssin ja kaikki altias Pennasen tulon jälkeen aletaan jo jaottelemaan joukkueita "kunnon joukkueisiin" ja ynnämuihin. Suosittelisin nyt ensin voittamaan edes jotain, ennen kuin keuliminen alkaa.

Ei saa vähätellä! Voittivat kuitenkin Tampereen mestaruuden! Kova saavutus, jota ei pidä vähätellä, vaikka itse itsensä kaikkien aikojojen parhaiksi äänestäneiden fanien keskuudessa vallitsevassa rinnakkaistodellisuudessa ovat myös ainoa seura Tampereelta. Saa ja pitää keulia!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös