Penailu

  • 254 581
  • 524

scholl

Jäsen
kun meidän legendalla on virallinen liiton palkinto, muttei "Masalla"...


Eiköhän Masalle ole virallinen jethron "huijausauto".

Mielestäni Pena-palkintoon pitää kuulua verbaaliset kyvyt. Pisteet eivät riitä, vaan taiteellinen vaikutelma tulee siitä, että kouluttaa, kyykyttää ja käskee menemään. Ei kannata myöskään unohtaa kateellisten puheita "siltojen polttamisesta". Kuka on polttanut mukamas eniten siltoja on vahvoilla.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Varmasti naapureita harmittaa nyt, kun meidän legendalla on virallinen liiton palkinto, muttei "Masalla"...

Otatteko Masan toimistollenne jos Edmonton päästää? Mikä olisikaan suurempi kunnianosoitus kuin Masa jöpöttämässä toimistolla muiden pystien vieressä, tämä tosin vain jos Pena ei kaikkia vienyt. Voisitte vaikka kirjoittaa herran otsaan "kiartopalkinto - Kretslopp" ja iskeä kouraan digivalokuvakehyksen, jossa pyörii miehen hankintojen valokuvia. Sekaan sitten pari Penan hankintaa muistuttamaan tulevia sukupolvia miksi palkinto edes päätyi Nordikselle. Voisi nuorella polvella ollaa vuonna 2030 hauskaa kun eläkeiässä oleva Masa kannattelee vuoden 2010-tekniikalla varustettua skriiniä, jossa pyörii dagenöö, Hurtaj, White, Ling, Hussey, Hedberg ja kumppanit.

Olisi muuten liigan isoin pysti! Jos Kanada-maljaa kutsutaan pojaksi, niin tuota voisitte kutsua vaikka isäksi. Ajan kanssa sitten vaariksi ja lopulta raadoksi. Ihan Summasen mukaan.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3

OldTimeHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Bayern München, Deutschland

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Kyllä on taas ikävä kiekkomaailman Jouko Ahosta. Anteeksi, oikea sanamuotohan on tietenkin se, että Jouko Ahonen on ay-maailman Pentti Matikainen. Kokoonpanossamme on säälittävän vähän ulkomaalaisia. Vain 2 kpl ja 3kpl saisi olla. Pentillä olisi viisi sälliä kiinni. Nyt Nyba nöyrästi vaan Eddie Del Grossolle jatkodiili ensi kaudeksi! Kai käsität, minkälainen kisa hänestä tullaan käymään ensi keväänä?! Matsit ovat aivan mälsiä nykyään, kun meillä on vain yksi surkea ulkkari. Viihde-elementti puuttuu täysin. Hamilton on ihan liian hyvä pelaaja Penan korvikeulkkariksi, mutta plussanahan hänellä on kuitenkin loukkaantumisherkkyys.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Anteeksi kamalasti jos pahoitan mieltäsi, mutta tasapuolisuuutta kaipailisin puheisiin.

En ala Eddietä puolustamaan, mutta miksi pilkkaat pelaajaa, joka on kuitenkin HIFK:ssa pelatuissa lähes samoilla pisteillä kuin adoptiolapsesi aikanaan? Myös tämän kauden ensimmäisissä peleissä samaa oli nähtävissä. Eikö pleijari paikka olekaan oikeutettu jokaiselle?
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Jatkoaika on näemmä julkaissut ansiokkaan katsauksen Penan uraan miehen itsensä kommenteilla höystettynä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aitoa Penaa, niin hyvässä kuin pahassakin.

Tuota juttua lukiessa ei jäänyt yhtään epäselväksi, miksi IFK Penan vuosina vajosi yhä syvemmälle suohon tai miksi menestystä ei siunaantunut. Jere-kommentit ovat sitten sokerina pohjalla.

Oma suosikkini on kyllä ehdottomasti tämä Vokouniin liittyvä kommentti: "– Hän otti kauden henkilökohtaisesti todella raskaasti, eikä hänellä ollut kiinnostusta kisoihin. Sanoin, että haluan hänen lähtevän itsensä takia – ja jotta pystyn sanomaan, että olin palkannut maailmanluokan maalivahdin."

Niin, ja sattumalla on merkitystä urheilussa. Varsinkin Penan ja IFK:n kohdalla =DDD.
 

scholl

Jäsen
Kuten Pena Trophy -ketjussa kysyin niin missä viipyy Pena Trophy? Jatkoaika ry:n pitäisi ostaa vähintään 5krt Kanadamaljan kokoinen pokaali ja alkaa oikeasti virallisesti jakaa sitä kiertopalkintoa. Ensimmäinen voisi mennä Stuart Baxterille. Litmasellekin saivat patsaan, joten on oikeus ja kohtuu, että Penallekin saadaan se Trophy.

Itse pidin tuossa haastattelussa siitä, kun Pena ilmoitti, että hänen johdollaan mm-kulta olisi tullut jo aiemmin ja että 1995 kulta ei ole juuri mistään kotoisin, kun kisoissa oli vain kaksi joukkuetta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
3112: Ikävää, että tuli paha mieli, kun Eddietä mollasin. Kuulemani mukaan EDG lopetti samantien koko uransa. "JHag in Jatkoaika told that I should end my career" kertoi Eddie riipaisevassa kirjeessä läheisilleen ja katosi jäljettömiin sen jälkeen. Viranomaiset pelkäävät pahinta. Siis sitä, että Eddie palaa kiekkoilun pariin.

Mutta asiaan! Kyllä Sir Pentti vetää edelleen tyylilleen uskollisena. Ensin sanotaan, että en ole katkera, se ei hyödytä ketään ja heti perään: potkut tulivat ihan puun takaa ja on tapoja antaa potkuja myös tyylikkäästi jne jne. Upeaa settiä! Odotin hieman myös kuittausta mukaan otetuista palkinnoista. Kannatan schollin ehdotusta Pena Trophysta ja muistuttaisin siitä vuosien takaisesta detaljista, että palkinnon nimihän pitää kirjoittaa muotoon The Pena Torphy. Näin se tekee kunniaa esikuvalleen.

Spottasin samat highlightit kuin BOL ja lisäksi tällaiset helmet:

"Oma visioni oli, että Italiassa voitettaisiin maailmanmestaruus. Ei voi kieltää, etteikö jonkinlaista katkeruutta olisi tullut, kun asiat menivät nyt näin."
Tässä Pentti siis ilmoittaa, että Italiassa olisi tullut mestaruus, jos hän olisi saanut jatkaa. Hieman ihmettelen, että vuonna -87 maajoukkuekoutsina aloittava kaveri asettaa suurimmaksi visiokseen maailmanmestaruuden v. -94, seitsemän vuoden päästä.

"Välierätappio HPK:lle viidennessä ottelussa ja Lukolle tiukan väännön jälkeen tappio lockout –kaudella."
Vääntö Lukkoa vastaan oli kieltämättä todella tiukka! HIFK hävisi ainoastaan 3-1 eli oli käytännöllisesti katsoen välieräjoukkue. Myös Bluesille hävittiin äärimmäisen niukasti 4-1 Penan viimeisenä keväänä.

"Sattumalla oli tekemistä. Niin ei jostain syystä voi sanoa epäonnistumisen hetkellä, mutta onnistumisen hetkellä voi."
Tämä seitinohut logistiikka lepää sillä pohjalla, että onnistumisella ja epäonnistumisella ei olisi olennaista eroa. Toisin sanoen satasella olympiakultaa ajalla 9,77 voittanut sprintteri on periaatteessa aivan samalla viivalla kuin alkuerissä 12,3 kellottanut kaveri. Olympiavoittaja: "No, maailmanennätys olisi ehkä mennyt rikki, jos en olisi ottanut huonoa lähtöä. Sattumalta juuri tähän kisaan tuli kauden huonoin lähtöni." Myös päälle 12 sekkaa juosseella on erittäin tukeva selkänoja jossittelulleen: "Hemmetti, sain radan kuusi, joka on minulle tosi huono. Vitosradalta olisin juossut hyvin todennäköisesti finaaliin. Sattumalla oli tekemistä taas kerran"

Loppuun muistuttaisin siitä, että kirjoitattehan tasapuolisesti pelaajista. Kenellekään ei saisi tulla mielipahaa. Jos haukut jotain pelaajaa, hauku myös muita. Jos kehut yhtä, kehu myös muita. Tee pelaajista tasapäistä mössöä. Se on tehtäväsi vastuullisena kirjoittajana, sillä tämän saitin teksteillä on äärimmäisen iso merkitys jokaisen jääkiekkoilijan uralla ja vaikutukset ulottuvat myös kiekkoilijoiden kasvuun ihmisinä, yksilöinä, puolisoina ja perheenisinä. Vastuullista kirjoittelua, kiitos! Terveisin Jatkoajan Demarit ry.
 
Viimeksi muokattu:

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuossa Matikaisen haastattelussa eniten itseäni huokailuttaa se, että kaveri on saanut nyt muutaman vuoden ihan rauhassa ottaa etäisyyttä ja pohtia omia tekemisiään ja tekemättä jättämisiään ja edelleenkään ei löydy minkääntasoista itsekritiikkiä. Ei niin mitään. No kai tämä on juuri se, minkä takia Matikaisella on niin kova maine.

Luulisin että vähän olisi valjennut, että mitä olisi esimerkiksi HIFK:ssa voinut tehdä toisin. Kuten se, että Matikainen ei koskaan rakentanut joukkuetta. Oli vain nippuja pelaajia, vailla mitään punaista lankaa.
 

Harald73

Jäsen
Suosikkijoukkue
1897
^ Niin niin, mutta epäilemättä IFK:oossa oli ainakin se 15 huippujätkää joka kaudella (tyyliin Scissons, Treille, Hurtaj, Hucko, jne jne.) ja sitten ne loput, jotka sopi joukkueeseen. Tämän lisäksi kaikki ne "ei oo käyttöö, lähe menee" -pelaajat. Tossa mitään tartte rakentaa, kunhan on varma siitä mitä tekee, eikö?
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Etenkin valmentajien tätä nykyä paljon mainostamat pelikirjat herättävät Matikaisessa lähinnä huvitusta.

– Tämä uusi valmentajasukupolvi luulee, että he ovat keksineet pyörän uudestaan. Laji on keksitty yli 100 vuotta sitten Kanadassa ja nyt puhutaan pelikirjoista uutena keksintönä. Omasta kirjahyllystäni löytyy Kärppien jokainen harjoitus ja joukkuepalaveri, miten pelataan mitäkin vastaan.


Mitä tuohon lisäisi. Ihan samassa kategoriassa Pena pyörii mm. Aleksanteri Suuren kanssa. Legenda.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Jatkoajan Demarit ry.

Ehdotan puheenjohtajaksi nim. Kyynikkoa sekä kunniapj:ksi Jutta Urpilaista.

Loistava setti tuo Penasta tehty artikkeli. Siinä on meriittiä monelle valmentajalle. 1. arvokisamitali, 1. mm-mitali sekä kirsikkana pitkään paras saavutus, Kanada Cupin pronssi. Huikeaa!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Ehdotan puheenjohtajaksi nim. Kyynikkoa sekä kunniapj:ksi Jutta Urpilaista.

Loistava setti tuo Penasta tehty artikkeli. Siinä on meriittiä monelle valmentajalle. 1. arvokisamitali, 1. mm-mitali sekä kirsikkana pitkään paras saavutus, Kanada Cupin pronssi. Huikeaa!

Älä lähde tuolle linjalle! Voi olla vakavia seuraamuksia.

Toisaalta näkisin että HIFK;n hienot fanit voisivat perustaa jonkun sorttisen "alajaoston" tyyliin "HIFK;n sosiaalidemokraattiset kannattajat ry" ja sen puheenjohtajaksi Mikael Jungner kauniine vaimoineen. Saataisiin rauhaa ja rakkautta hallille, pehmeyttä kannattajuuteen.
 

stroh80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno kirjoitus Penasta. Itselläni osui silmään seuraava kohta

Nyt voin sanoa, että ammattitaitoni ei kadonnut potkujen myötä, päinvastoin

Siis Penan rautainen ammattitaito, joka vei seuramme jopa välieriin saakka olisi vielä valjastettavissa.

Ja tietenkin loppukaneetti

Hassua, että Matikainen pitää itseään palasena. Hän on kuitenkin ollut se henkilö, joka on usein saanut palaset kohdalleen.

Jep. Jotkut palaset roudattiin Tsekeistä, toiset lähetettiin menee kun viel ehti ja joistakin koulutettiin maailmanluokan palasia.
 

Stigu

Jäsen
Tuo The Pena Trophy on kyllä kannattamisen arvoinen asia. Pokaalin pitäisi kaikilla tavoin kuvata Penaa ja Penailu, joten siihen pitäisi tehdä hieman "parannuksia" ns. normaaliin pokaaliin verrattuna:

1. Pokaalin materiaalista 20% olisi parasta jalokiveä mitä maailmasta saa, 60% olisi harmaata perusmetallia, ja 20% olisi tsekkiläisestä metallipurkaamosta hankittua bauksiittia, jonka alkuperästä ja koostumuksesta ei olisi varmuutta. Materiaalin koostumus ilmentäisi Penan tyyliä koota joukkue: sekoitus hieman kaikkea.

2. Yllä mainituista materiaalien sekamelskasta johtuen pokaali yleensä hajoaisi juuri päivää ennen luovuttamista kulloisellekkin PenaTrophyn haltijalle. Pokaalia yritettäisiin paikata viimeisen tunnin aikana, yleensä tilaamalla ym. tsekkiläisestä metallipurkaamosta ns. täytemateriaalia. Ponnisteluista huolimatta pokaali vuotaisi yleensä vähintään yhdestä kohdasta. Tämä ominaisuus kunnioittaisi Pentin uutteraa päämäärää pyrkiä viimeisillä hetkillä rakentamaan ns. menestyvä joukkue.

3. Pokaalin alaosa olisi tehty läpinäkyvästä muovista , jonka sisällä olisi sämppeleitä Pentin aidosta takatukasta, yksi pari Pentti-viiksiä, sekä jauhettu jenkkipurkan palanen. Pokaali olisi kirjailtu Penan kuulusimmilla sloganeilla, kuten "Lähe meneen", "vittu sä koulutat niitä", "ei oo käyttöä", ja "onnella on iso osuus menestymisessä". Pokaalin rakenteella kuvattaisiin täten Pentin fyysistä habitusta .

4. Pokaali ja arvonimi annettaisiin oletusarvoisesti aina vuodeksi kulloisellekin Vuoden The Penalle, mutta hyvin usein pokaali ylättäen riistettäisiinkin Vuoden The Penalta kesken kauden, ja annettaisiin jollekin toiselle, uudelleenvalitulle Vuoden The Penalle. Tämä käytäntö ilmentäisi Penan lyhytjänteisyyttä ja arvaamattomuutta erityisesti valmentajavalinnoissa.

5. Pokaalin pintalämpötila olisi jatkuvasti +75 astetta. Tällä ominaisuudella kuvattaisiin sitä, että Pena ei jätä ketään kylmäksi. Pokaalin sisällä olisi myös pieni moottori, joka käynnistyisi ennalta-arvaamattomasti ja nylkyttäisi pokaalin esim. kello 3 yöllä Vuoden The Penan yöpöydältä lattialle hirveän kolinan saattelemana. Tälä kuvattaisiin Penan ajan teemaa "Aina sattuu ja tapahtuu".

Perhana, että on ikävä Penttiä..
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän pokaaliin kuuluisi myös mersun konepelti, jos alkuperäinen on liian iso niin vaikka jossain sopivassa mittakaavassa. Siihen sitten vaan nojailemaan jos siltä tuntuu.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Philadelphia Flyers
"Välierätappio HPK:lle viidennessä ottelussa ja Lukolle tiukan väännön jälkeen tappio lockout –kaudella."
Vääntö Lukkoa vastaan oli kieltämättä todella tiukka! HIFK hävisi ainoastaan 3-1 eli oli käytännöllisesti katsoen välieräjoukkue. Myös Bluesille hävittiin äärimmäisen niukasti 4-1 Penan viimeisenä keväänä.

Älä töni Penttiä! Pena viittaa kauteen 2005-2006, jolloin HPK tiputti IFKn välierissä 3-2. Ja sen sarjanhan meille hävisi Länki-Lundell kun ei pitänyt ratkaisevassa matsissa nollaa. Penalla ei ollut tappioon osaa eikä arpaa.

Itse joukkue oli kuitenkin rakennettu tasapainoisesti (pisteidenteko miltei täysin 1. ketjun varasssa), varmojen korttien varaan (1. sentterinä JYPin entinen 3. ketjun sentteri, valmentajalla valmennuskokemusta pääasiassa ECHL/AHL-liigoista) ja kauden aikana joukkuetta vahvistettiin oikeista kohdista (maalivahtivaihdoksella vahvistettiin paikalliskilpailijaa ja oma sektori heikkeni).
 

scholl

Jäsen
Joku penaili tosiaan 2006 varman mestaruuden. Siinä oli kaksi ottelupalloa viedä sarja. Sinä keväänä meni sitten ehkä halvimmalla liigamestaruus ikinä. Viime kevät tosin oli vähän samaa sarjaa. Tuo artikkeli oli Penan ylistystä niin olisi mielenkiintoista kirjoittaa toinen artikkeli otsikolla: "Näin 2005, 2006 ja 2010 mestaruudet penailtiin muille joukkueille".
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Kyllä tuli ihan Penan ajat mieleen, kun katsoin illan kokoonpanot. Äskettäin hankittu "kiekollinen taitopuolustaja" on päässyt poppariosastolle. Okay...Pena olisi laittanut eteen sopimusta malliin Kobezda 2+1 huippueduilla, mutta kyllä Kovas-Tommin toinen tuleminen on penailua parhaimmillaan. Tulee ihan mieleen kiekollinen huippupakki Nicce Hedberg.

Näen mielläni Tommilta sellaisia otteita, että tämä viestini osoittautuu turhaksi ja Kovanen vahvistukseksi. Jatkuukohan matka jo ennen tammikuun loppua...?
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Näen mielläni Tommilta sellaisia otteita, että tämä viestini osoittautuu turhaksi ja Kovanen vahvistukseksi. Jatkuukohan matka jo ennen tammikuun loppua...?

Onko rotaatio penailua? KJ:han sanoi jo KalPa pelin alkuhaastattelussa, että puolustajia tullaan kierrättämään, joten siihen kuuluu oletettavasti myös Kovasen poppariosaston vierailut. Uuden pelaajan on muutenkin hankala päästä kuvioihin mukaan, koska HIFKi pakkiparit ovat olleet läpi kauden suurimmaksi osaksi samat. Tietysti, hankala se on päästä pelisysteemeihin sisälle sieltä katsomon puolelta... Torstaina "kovis" on varmasti taas pelaavassa kokoonpanossa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös