Peluutus ja kokoonpanot kaudella 2014–2015

  • 111 922
  • 504

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Minkäslaisessa asemassa Hattu Nieminen on Bluesissa tällä hetkellä, kun Vantaallakin käy pelaamassa?
Tossa Jatkoajan uutisessa oli maininta että K-Vantaan ykkösveskalle oli pamahtanut kuume päälle ja Nieminen oli ns. hätäapuveska. Jutun mukaan Nieminen oli itse halunnut pelata pelin eli siitä voi päätellä että ilmeisesti Niemistä oli alunperin tarvittu sinne vaan että K-Vantaa saa kaksi veskaa peliin.

Jos Nybodans ei mielettömiä summi maksa niin tuskinpa Niemistä nyt ainakaan junnuskabojen ajaksi lainata kun siellä on 3.1. Blues - HIFK matsi ja ainakin musta ois tosi kiva nähdä Ore HIFK:in maalilla siinä ottelussa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ja Nieminen pelasi K-Vantaalla eilen nollapelin ja paikatkin pysyivät ehjänä joten varmasti tuo oli Vantaan, Espoon ja Niemisen itsensäkin kannalta hyvä keikka.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Mv-tilanne on erinomainen tällä hetkellä, paras vuosiin. Oma näppituntuma on se että tämä kilpailutilanne potkii molempia oikeaan suuntaan. Näin ollen toivon että Aho malttaa peluuttaa Niemistä suht säännöllisesti jatkossakin, eikä lukitse Laurikaista ykköseksi liian selkeästi, liian varhain.
Pahin skenariohan olisi se mitä sattui keväällä -09, kun Brücklerin syrjäyttänyt Koskinen pettikin tosipaikan tullen. Silloin ei ollut kuin kaksi heikkoa vaihtoehtoa - nyt on kaksi hyvää vaihtoehtoa.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Mv-tilanne on erinomainen tällä hetkellä, paras vuosiin. Oma näppituntuma on se että tämä kilpailutilanne potkii molempia oikeaan suuntaan. Näin ollen toivon että Aho malttaa peluuttaa Niemistä suht säännöllisesti jatkossakin, eikä lukitse Laurikaista ykköseksi liian selkeästi, liian varhain.
Onhan tuo tammikuun ja helmikuunkin ohjelma senverran tiivis, että molempia veskareita tarvitaan.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ton Giliatin sijoittaminen Liivikin ja Sailion ketjuun on kyllä ollut hyvä homma. Alkaa tulemaan nyt noille tehojakin, Sen sijaan toi nelonen on nyt murheenkryyni. Rooban maalista huolimatta ei saanut juurikaan peliaikaa ja silloinkin tais olla sekakentällinen jäällä. HPK:n ekassa maalissa aivan käsittämätöntä sijoittumista Virkkuselta ja kumppaneilta. Kolmannessa nuo jätkät ei vissiin sitten käyneetkään kentällä mikä näkyi sitten muiden väsymisenä. Lahtinen ja Tiivola osaa kuitenkin pitää kiekkoa ja pelata kellosta aikaa pois joten mielummin ne mukaan ja Virkkunen + Iossafov Vantaalle.
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Yo. viestiin ratkaisuna Makkosen tervehdyttyä mies keskelle, laidoille Tiivola ja Rooba ja eikun rouhimaan. Iossafov ja Virkkunen voisivat tosiaan hakea Vantaalta hieman tuntumaa.

Kun nyt pakeista on puhuttu niin tänään sekä Malmivaaralta että Seppälältä ihan ok ottelu. Kaijomaalta taas virheitä ja Rantakarilta huonoa pelaamista. Pakit pelasivat tänään aika tasaisesti mutta huomiselle tiputtaisin kokoonpanon ulkopuolelle Seppälän ja Rantakarin.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ton Giliatin sijoittaminen Liivikin ja Sailion ketjuun on kyllä ollut hyvä homma.
Nyt toi ketju muistuttaa aika paljon sitä viime kauden Liivkin ketjua. Sailiolla on sama rooli kuin Pitkäsellä ja Giliati täytyttää myös hyvin Pöystin saappaat.

Nelonen on kyllä se suuri ongelma just nyt. Ei sille Aho paljoa uskalla vastuuta anataa joten Blues pelaa usein kolmannen erän kolmella ketjulla. Siksi on hieman hassua puhua jostain pelaajien rotaatiosta kun oikeasti siellä ne ukot jotka pässee pelaa sen 5 minsaa per peli vaihtuu. Tuskinpa niillä mitenkään väsymys painaa jaloissa.

Koska kakkonen ei myöskään toimi mitenkään loistavasti niin Makkosen palatessa tuunaisin ketjuja niin että kakkos- ja nelosketjusta tulisi hieman tasavahvemmat. Tällöin Blues pystyisi pelamaan ottelut oikeasti neljällä ketjulla läpi joka nyt tulee olemaan erittäin tärkeää kun tammikuun otteluruuhka iskee päälle. Esim näin:

Korhonen - Hirschovits - Kantola
Sailio - Liivik - Giliati
Aaltonen - Makkonen - Tiivola
Rooba - Kearns - Talaja
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Hyvä voitto! Laurikainen on melkoinen muuri. Muuten hyvät noi edellämainitut ketjut, mutta vaihtaisin Tiivolan ja Kearnsin paikkoja päittäin. Mielestäni Kearns ei pysty vieläkään riittävän hyvin tekemään peliä saati puolustamaan kuten sentterin pitäisi. Laitaan siis.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Barcelona: Kearns nelosessa? Siis meidän ainoa peliä rakentava sentteri Hirson lisäksi? Mies on kuitenkin ollut todella selkeässä nousussa ja alkaa saamaan pelin päästä kiinni. Ei jatkoon tolla kokoonpanolla, sori vaan.

Tiivola on ollut sentterinä oikein hyvä (selkeästi parempi kuin laiturina) ja jos tämän päiväinen jotain osoitti, on se se, ettei Virkkusella, Iossafovilla ja varauksin Rooballa ole asiaa kokoonpanoon vielä vähään aikaan. Vaikka Rooba maalin tekikin, on miehen peli todella yksipuolista ja sellainen pelinäkemys tuntuu kovin puutteelliselta. Lahtinen on mielestäni pelannut paremmin ne vähät minuutit jotka on pelaamaan päässyt. Tiistain nelonen oli niin paljon parempi kuin tämän päivän nelonen, että sorge vaan, ketjut menkööt näin:

Korhonen-Hirso-Kantola
Talaja-Kearns-Aaltonen
Giliati-Liivik-Sailio
Lahtinen-Tiivola-Makkonen/Rooba
 
Tiivola voi pelata keskellä, mutta aloitukset pitää laittaa hoitamaan joku muu. Tiivola häviää varmaan jokaisen aloituksen ja esimerkiksi omassa päässä miehen kenttää ei tästä syystä voi kovin hyvillä mielin laittaa jäälle. Tiivola - Lahtinen kaksikko on pelannut hyvin aina kun pääsevät hyökkäysalueelle, mutta osittain tästä Tiivolan aloitusprosentista tämän kaksikon kenttä on valitettavan usein tehnyt sitä puolustuspään taistelua (toisaalta viimeisessä Tiivolan pelissä kiinnitin huomiota siihen, että pelasi hyvin puolustuspäässä keskushyökkääjänä).

Ja se kuka meidän alivoimapeluutuksen päättää, niin pliis ottakaa se Seppälä pois sieltä.

E: Kantola on nyt vähän aikaa ollut hiljempaa, niin siellä vois valmennus koittaa jotain testiä tyyliin. Lahtinen - Tiivola - Kantola, jossa Kantola hoitaisi aloitukset. Ainakin viime peleissähän näitä ketjuja on sekoiteltu, jopa tuota ykköstä nostamalla esimerkiksi Aaltosta välillä siihen, niin jotain tämmöstä hullua ideaa vois kyllä koittaa.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Barcelona: Kearns nelosessa?
Siis toi nelonen on vain nimellisesti nelonen. Vähän niinkuin se Liivikin ketju viime vuonna. Nelosessa on myös Talaja joka nyt on musta parempi kuin Aaltonen. Lähinnä ajattelin tota Rooba - Kearns - Talaja ketjua semmoiseksi ketjuksi joka voisi pelata vastustajan ykköstä vastaan (sitten joskus play-offeissa).

Siis ideana noissa ketjuissa oli se että nelosketju ei olisi se ketju jonne pistettäs ne kaksi heikointa laituria pelamaan sen neloscentterin kanssa. Eli niemenomaan siis vältettäs ketjua Rooba - Makkonen/Virkkunen - Iossafov. Vaan pyrittäs tekemään ns. kolmos- ja nelosketjuista sen verran vahvoja että niille voi antaa 5 vs 5 pelissä yhtä paljon luottoa kuin ykköks- ja kakkosketjuillekin. Tämä ton tulevan otteluruuhkan takia joka tulee pistämään muutenkin noi Bluesin kärkihyökkääjät koville jotka pelaa erikoistilanteissa. Eli kuormitusta olisi hyvä jakaa tasaisiemmin ja se ei mielestäni onnistu jos nelosketju on niin hazardi/heikko ettei sitä uskalleta peluutaa jos matsi on tiukka.

Joten jos halutaan kolmos- ja nelosketjusta kaksi kolmosketjua niin silloin on pistettävä noi kaksi heikointa laituria eri ketjuihin jotta vältytään sellaiselta nelosketjulta jossa on kaikki kokoonpanon heikoimmat pelaajat. Eli toinen kolmonen rakentetaan tutkaparin Aaltonen - Makkonen varaan ja se toinen kolmonen Kearns - Talaja varaan. Tietenkin tossa voi esim vaihtaa Makkosen ja Kearnsin paikkaa jos huvittaa, mutta se pointti on että Rooba ja Tiivola (tai iossafov ) olisi siis eri ketjuissa.

Oikeasti jos neloselle ei pystytä kohta antamaan lisää peliaikaa niin kyllä tässä on vaarana että Hirso peluutettaan puhki. Petu Matikainen teki sen virheen yhtenä kautena Bluesissa kun peluutti aluksi Öhmania ja Rajamäkeä aivan liikaa ja sitten keväällä pojat olikin aivan puhki. Petu muuten toisti vielä saman virheen Hifkissä Granlundin kanssa. Joten kun Blues palaa joulutauolta niin musta olisi hyvä että Hirsoa ei enään peluutettaisi tammi-helmikuussa alivoimalla yhtään vaikka on todella hyvä alivoimapelaaja.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Sisältyiköhän siihen Vantaan kanssa solmittuun farmisopimukseen joku kirjaus että sieltä pitää antaa ainakin yhdelle pelaajalle mahdollisuus nousta liigaan eikä vain peluuttaa liigapelaajia siellä? Tuo Iossafov meinaan. Muistuttaa vähän kaikessa Roope Rantaa joka myös teki Mestiksessä kovia tehoja mutta oli liigassa enimmäseen täysin lapanen. Käsistään ihan ok mutta ei omaa minkäänlaista kaksinkamppailuvoimaa ja surffailee enimmäkseen tilanteiden ulkopuolella. Iso ero kahden sarjatason välillä ja se näkyy.
 
Viimeksi muokattu:

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Tuskin siihen yhteistyösoppariin kirjattiin mitään tuollaista, Iossafovhan tuli paikkaamaan Kantolaa ja varmasti ajateltiin samalla laajentaa hyökkäysrosteria antamalla suora loppukauden soppari. Hänessä on potentiaalia nähtyä parempaan, varsinkin ne ekat pelit kun stunttasi Kantolaa sujuivat minusta oikein hyvin. Nelosketjun nykyisellä peliajalla on hyvin vaikea saada mitään aikaiseksi.. Itse en lähtisi sekoittamaan kakkosketjua vaan sen takia, että nelonen ei toimi. Kearns on alkanut pääsemään vauhtiin ja vaikka puolustuspelaamisessa on vielä toivottavaa, ei häntä voi sijoittaa neloseen edes nimellisesti. Laituriksi siirtämisestä on paha sanoa mitään, pitäisi ensin tietää, onko hän pelannut sitä paikkaa aiemmin urallaan. Jotenkin en vaan näe, että siitäkään siirrosta olisi mitään hyötyä kun Ahon systeemissä laitureiden pitää olla aika vikkeliä kintuistaan ja selvästi sentteri saa olla vähän raskasjalkaisempi. Makkosen kuntoutuessa hänet nelosen keskelle ja laidoille Rooba, Tiivola tai Lahtinen. Virkkunen ja Iossafov Vantaalle ja mikäli loukkaantumisia kolmessa ekassa ketjussa tulee, Iossafov kokeilemaan. Valdolle ei valitettavasti löydy enää käyttöä.
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Tuo Giliati-Liivik-Sailio on kyllä vakuuttanut parissa viime pelissä. Jotenkin tuntui, että viimein loksahtivat palaset kohdalleen. Erityisesti Sailio oli eilen herra ja hidalgo. Toivoisinkin, että kun Liivikille tehtiin juuri kolmen vuoden pahvit niin Sailion soppariakin jatkettaisiin vuodella tai kahdella. Kearnsin pelinopeus on vielä liian hidas, vaikka suunta onkin ehkä nousujohteinen. Talaja on sellainen pelaaja, joka luo maalipaikkansa kyllä vaikka yksin rynnistämällä, joten hänen peluuttaminen Kearnsin vierellä on ihan perusteltua. Olisiko meidän nelonen lopulta kuitenkin Rooba-Makkonen-Tiivola?
 

sininen haamu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Tuskin siihen yhteistyösoppariin kirjattiin mitään tuollaista, Iossafovhan tuli paikkaamaan Kantolaa ja varmasti ajateltiin samalla laajentaa hyökkäysrosteria antamalla suora loppukauden soppari. Hänessä on potentiaalia nähtyä parempaan, varsinkin ne ekat pelit kun stunttasi Kantolaa sujuivat minusta oikein hyvin. Nelosketjun nykyisellä peliajalla on hyvin vaikea saada mitään aikaiseksi.. Itse en lähtisi sekoittamaan kakkosketjua vaan sen takia, että nelonen ei toimi. Kearns on alkanut pääsemään vauhtiin ja vaikka puolustuspelaamisessa on vielä toivottavaa, ei häntä voi sijoittaa neloseen edes nimellisesti. Laituriksi siirtämisestä on paha sanoa mitään, pitäisi ensin tietää, onko hän pelannut sitä paikkaa aiemmin urallaan. Jotenkin en vaan näe, että siitäkään siirrosta olisi mitään hyötyä kun Ahon systeemissä laitureiden pitää olla aika vikkeliä kintuistaan ja selvästi sentteri saa olla vähän raskasjalkaisempi. Makkosen kuntoutuessa hänet nelosen keskelle ja laidoille Rooba, Tiivola tai Lahtinen. Virkkunen ja Iossafov Vantaalle ja mikäli loukkaantumisia kolmessa ekassa ketjussa tulee, Iossafov kokeilemaan. Valdolle ei valitettavasti löydy enää käyttöä.

Olen edelleen sitä mieltä, että Iossafovin paikka on joko ykköskentässä tai poppareilla. Sai tosiaankin näyttöpaikkoja tulosyksiköissä ja jotain aikaankin ylivoimalla. Nyt meillä on parempia kavereita Hirson ja Kearnsin laidoille. Nyt kun Iossafov on pelannut alemmissa kentissä, niin saa koko ajan pelätä, että milloin omissa soi. Vääntö ei vaan riitä. Kaiken huipentumana eilinen ketju Iossafov-Virkkunen-Rooba. Toivottavasti tätä ei nähdä enää kertaakaan uudelleen. Pitäisin kolme ylintä kenttää ennallaan ja laittaisin neloseen Lahtinen-Tiivola-Rooban. Makkkosen sitten Rooban tilalle kun aikanaan toipuu pelikuntoon.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Mä vähän edelleen protestoin tota Tiivolan sijoittamista laituriksi. Peter on pelannut _merkittävästi_ paremmin sentterinä, mikä ei ole ihme jos on aiemminkin pelannut junnuissa lähinnä keskushyökkääjänä.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tuo Iossafov meinaan. Muistuttaa vähän kaikessa Roope Rantaa joka myös teki Mestiksessä kovia tehoja mutta oli liigassa enimmäseen täysin lapanen.

Iossafov on mun mielestä ihan hyvä haku ollut tähän rinkiin. Se ei ole pelaajatyypiltään neloskenttään sopiva rouhija - siksi se ei siellä loista, vaan se on ns. snaipperi. Meillä on parhaillaan niille pelipaikoille parempaa pelaajaa, mutta on ihan hyvä, että meillä on loukkaantumisten varalta ykkös-kakkoskenttään paikkaaja. Se, että sille kuitenkin tarjotaan peliaikaa siellä nelosessa, eikä Kiekko-Vantaalla, on mun mielestä ihan fiksua tulevaisuuden kannalta. Se saa koko aika parempaa tuntumaa tähän sarja-tasoon. Kyllä sitä kannattaa kuitenkin pian alkaa käyttää siellä Kiekko-Vantaassa, ettei maalintekovainu kuitenkaan katoa.

Virkkunen on ehkä eniten kaveri, jonka hyödyllisyys on kysymysmerkki joukkueelle... Mun mielestä.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Virkkunen on ehkä eniten kaveri, jonka hyödyllisyys on kysymysmerkki joukkueelle... Mun mielestä.

Mun mielestä Virkkusen hyödyllisyydessä ei ole mitään kysymysmerkkiä. Hyödyton on. Ok, on oma kasvatti ja sympaattinen tyyppi mutta onko ne riittäviä syitä pitää kymmentä vuotta mukana joukkueessa?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Virkkusellahan on ensi kaudeksikin diili, joten Valdon "syvyyspelaamisesta" päästään nauttimaan silloinkin. Homma vaan menee niin, että esim. Tiivola on jo nyt joka osa-alueella parempi pelaaja. Uudet tyypit tulee aina aika nopeasti ohi jos kehitys polkee vaan paikallaan.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Nyt on Seppälä sivussa kokoonpanosta, katsotaan onko tällä mitään vaikutusta johonkin suuntaan. Malmivaara takaisin pääsylkykupiksi? Seppälää haastateltiin ennen eilistä matsia ja jotenkin tuli sellainen fiilis, että hän ei tarvitsisi muuta kuin joukkuekaverien, valmennuksen sekä fanien tuen ja saisi pelinsä kulkemaan. Juuri nyt yrittää liikaa, kun tietää itsekin pelaavansa huonosti. Toivottavasti ei ole ainakaan lukenut näitä palstoja, eikä sosiaalista mediaa.. Kyseessä on kuitenkin nuori kaveri jolla vasta toinen kausi Liigassa ja odotukset pelivarmuuden suhteen tuntuvat olevan taivaissa yhden onnistuneen kauden takia... Mies itsekin on asettanut ehkä vähän liian suuret odotukset tälle kaudelle (niistäkin mainitsi haastattelussa).
 
Virkkunen kuitenkin pelaa jollain 30ke palkalla, joten ei sillä oo niin väliä pidetäänkö miestä mukana 13.hyökkääjänä. Antaa peleissä ja harjotuksissa aina kaikkensa, joten on semmonen valmentajan suosikkipelaaja. Aho voi siellä reeneissä huutaa Hirsolle, että Virkkunenkin jaksaa luistella se vie sun paikan kohta ja sit Hirso luistelee. Eiköhän valmentajillakin ole joku selkeä idea siinä, minkä takia Virkkunen on vuosi vuodesta saanut sopimuksen Bluesiin.

Oikeestaan mieluummin annan sen neloskentän 5 minuutin peliajan Virkkuselle kuin lupaaville junnuille. Kyllä junnujen pitäs päästä enemmän pelaamaan, kun pari säälittävää vaihtoa. Kuulun semmoseen koulukuntaan, joka ei usko, että tommoset parin minuutin peliajat oikeesti kehittäis pelaajaa. Tietenkin jos neloskenttä sais pelata enemmän kun pari vaihtoo, niin tilanne olisi erilainen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Toisaalta eilen kun Virkkusen ketju oli jäällä, oltiin aina kusessa omassa päässä. Eipä sillä, kuuleman mukaan Virkkunen teki viime kevään playoffeissa maalin ja sillä se saa jo paljon anteeksi.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Epäolennainen kysymys: miksi Blues pelasi vierasottelun Hifkiä vastaan sinisissä paidoissa eikä valkoisissa?
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Bluesin kannalta on muuten hyvä että tänä vuonna ei taida muita pelaajia olla liipasimella U20 -kisoihin kuin Laurikainen. Veskariosastollakin lienevät Saros ja Husso kokeneempina edellä. On muutamia joukkueita joilla menee pakka aika lailla sekaisin noiden kisojen takia. Ja muistissa toki se yksi vuosi kun Miro Aaltoselelta meni koko loppukausi vituiksi U20-kisoissa sattuneen loukkaantumisen takia.

Toki seuran junioirityön kannalta takapakkia jos pelaajistosta ei erotu kärkeä jolla nuorten kisoihin olisi asiaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös