Peluutus ja kokoonpanot kaudella 2014–2015

  • 112 002
  • 504

MrBitter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Mun mielestä miliisi olisi kovin tervetullut, jos kerran kukaan meidän nykypakeista ei saa oman maalin edustaa pidettyä kurissa. Olen kyllä Malmivaaraan tosi pettynyt, mukava tyyppi ja kaikkea, mutta kun ei se kiekollisena ole mikään ihmeellinen, eikä sitten puolustamisessakaan. Lempeä jättiläinen. Jää kysymys, että mikä sen rooli oikein on? Katsoa vierestä kun kiekkoa suditaan Hatun selän taakse?
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olen kyllä Malmivaaraan tosi pettynyt, mukava tyyppi ja kaikkea, mutta kun ei se kiekollisena ole mikään ihmeellinen, eikä sitten puolustamisessakaan. Lempeä jättiläinen. Jää kysymys, että mikä sen rooli oikein on? Katsoa vierestä kun kiekkoa suditaan Hatun selän taakse?

Se on hyvä, että takalinjoilta löytyy pääpelaaja, joka hoitaa keskitykset. Mutta juu. Kauheatahan tuo on ollut, mutta toivotaan pelin paranevan kun vierelle tulee joku vähän Seppälää varmempi kaveri.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Se on hyvä, että takalinjoilta löytyy pääpelaaja, joka hoitaa keskitykset. Mutta juu. Kauheatahan tuo on ollut, mutta toivotaan pelin paranevan kun vierelle tulee joku vähän Seppälää varmempi kaveri.
Malmivaaran pitäisi olla varakapteenina yksi niistä pelaajista, jotka parantavat muiden peliä eikä sellainen pelaaja, joka tarvitsee tukea muilta pelatakseen edes siedettävällä tasolla.. Malmi katsomoon edes yhdeksi peliksi, katsotaan sitten muuttuuko esitykset mihinkään. Olen kyllä sitä mieltä, että eivät koska hänellä ei ole oikeastaan ulottuvuuden lisäksi mitään erityisominaisuutta, miksi hänen pitäisi pelata isoja minuutteja. Ehkä on sitten tosi hyvä tsemppaaja kopissa tai jotain muuta, mikä ei näy kaukalossa.
 
Pakko tulla sanoon, että Westermarck on ollu pirun hyvä. Peruspakki joka ei näy kentällä (vrt. Malmivaara, Seppälä... jotka erottuvat virheillään). Toivottavasti jatkaa samalla tasolla ja Aho ymmärtää heittää Seppälät ja Malmit vilttiin jos näytöt on samaa tasoa kun tällä hetkellä, eikä Westermarckia. Seppälä & Tikkinen on todella harmittavia tapauksia, kun tällä hetkellä näyttää, että eivät saa käytettyä hyökäysominaisuuksiaan ollenkaan ja samaan aikaan tekevät liian paljon virheitä omassa päässä. Ehkä kiekollisuuden ja virheettöyyden hakeminen mestiksestä auttaisi, kun eiköhän se vika päässä ole enemmän kuin taidoissa.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olen kyllä sitä mieltä, että eivät koska hänellä ei ole oikeastaan ulottuvuuden lisäksi mitään erityisominaisuutta, miksi hänen pitäisi pelata isoja minuutteja. Ehkä on sitten tosi hyvä tsemppaaja kopissa tai jotain muuta, mikä ei näy kaukalossa.

Malmivaaran pitäisi laittaa muutama kerta laidat ryskymään oikein kunnolla (puhtaasti kuitenkin). Vaikka se on saanut niistä puhtaistakin vähän jäähyjä, ja kärsisikin muutaman pelirangaistuksen alkukaudesta. Pitkässä juoksussa voisi auttaa, että vastustajan kädet vähän tärisisivät kun jätti lähestyy, ja ne tiedostais, ettei se välttämättä ole niin lempeä kuin tähän asti. Parhaillaan se on vähän aseeton, kun pitkä koko tekee siitä hitaan maalin edessä. Hyökkäysalueen laajennuttua tähän kauteen, se ei ole päässyt tökkimään kiekkojakaan lavasta viime kauden tapaan. (Mutuilua katsomon ääreltä. Saatan olla väärässäkin.)
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Otsikkoon eli peluutukseen liittyen: Eetu Laurikainen aloittaa (ja toivottavasti myös lopettaa) tänään Bluesin maalilla. Odotinkin tätä näihin peräkkäisten päivien peleihin.
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Zamorsky - Malmivaara ykkös pakkipari tänään ja kuten edellä todettiin Laurikainen maalissa.
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Nyt kun Honejsek poistuu rosterista, niin toivottavasti sieltä tulee tilalle se kakkossentteri. Tämäniltaisesta Tappara pelistä sellaista huomiota, että Tiivola on esittänyt juuri niitä otteita miksi kaveria on huudeltu ylempiin kenttiin ja samalla debytantti Lahtinen on ollut pirteä ilmestys.

Jos jotain kentällisiä jatkoon kuvittelisin niin tälläisia:

Giliati - Hirso - Kantola
Talaja - X - M.Aaltonen
Lahtinen - Makkonen - Tiivola
Sailio - Liivik - Rooba

X siis se (toivottavasti) tuleva kakkossentteri. Makkonen kun on nykyään tuollainen tasaisen harmaa puurtaja, niin nuoruuden intoa laidoille. Muut kentät ja pakisto voidaan sitten katsoa tilannekohtaisesti.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Lahtisella kohtuu kova maalinälkä. Tietää hyvää...
Kantola on kyllä ihme äijä: Lähes maali per peli ainakin tähän asti.Tälle miehelle hattu päästä...
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Kantola on kyllä ihme äijä: Lähes maali per peli...

Miten niin lähes? 9 peliä 9 maalia :)

***

Luotto on taas palannut Malmivaaraan, pakisto oli kokonaisuudessa todella hyvä tänään.

Koko jengi taisteli ja näytti mihin tämäkin jengi pystyy. En tiedä, mikä aiheutti moisen U-käännöksen jengin mentaliteetissä, oliko Zamorskyn paluu (varmuus, itseluottamus ja oikeat ratkaisut) vai kenties pinkki logo :)

No se vitsailusta. On kyllä todella hyvät vibat tämän iltaisesta pelistä, tästä on hyvä rakentaa.

Edit. tärkein jäi
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Giliaatti on vetänyt viimeset 4 ottelua 0+0 tehoin ja näistä 3 viimesintä on ollu tossa Hirson laidalla. Sen lisäksi että Giliati on hiipunut niin myös tosta kakkosketjusta on hyökkäysuuntaan tullut täysin munaton ja Blues on käytänössä yhden ketjun jengi. YV:llä antaisin poikien jatkaa yhdessä koska homma toimii mutta tasakentällisin laittaisin kaksi parasta pelintekijää eli Giliatin ja Hirson eri ketjuihin. Ykkösen vasempaan laitaan sitten joko Aaltonen taikka Talaja.

Malmivaara on nyt pelannut viimeset kaksi peliä ihan ok tasolla. Ja tänään nähtiin myös sitten se Blues uran ensimmäinen taklaus! Tosin hidastuksesta pikkasen näytti siltä että kyseessä saatoi olla vahinko ja Malmivaara vaan törmäsi kaveriin... Mutta varmasti tota Malmivaaran pelaamista helpottaa myös se että rinnalla on Zamorsky eikä Seppälä.
 
Viimeksi muokattu:

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Nyt kun Westermark on noussut kokoonpanoon ja näillä otteilla paikkansa myös pitää, on meillä Kaijomaan tervehdyttyä hyvä pakisto liigaan. Vielä kun Giliatille löytyisi tuloksentekoon kykenevät ketjukaverit (Hirso- Kantola olkoon ykkösen runko) kakkoseen, niin hyvä tulee.
Hyvä peli tänään, mutta ei virheetön. Muutamaan otteeseen liike lakkasi ja alettiin seisoskelemaan. Sekin mua ihmetytti, että taklaamista vältettiin useissa tapauksissa. Tapparan kiekollista jätkää ei ajettu, vaan jäätiin parin metrin päähän kalastelemaan mailalla. Vaikka Tapparan jätkä peippaili alimpana miehenä seisoskellen. Katolleen semmoiset olis pitänyt kolata.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Sekin mua ihmetytti, että taklaamista vältettiin useissa tapauksissa.

Voisko tuolla olla jotain tekemistä sen kanssa että tässä on matsissa muutamassa (esim. Makkonen TPS-pelissä) pistetty mies boksiin kun on erehtynyt taklaamaan vastustajaa?

Edit: la 4.10: Tänään mennään näköjään samoilla miehillä kuin eilenkin, paitsi että maalilla pelaa tänään odotetusti Nieminen.
 
Viimeksi muokattu:

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Laurikainen on keväällä maalissa. Nieminen on jostain syystä liian epätasainen. Hyvä ykkösmaalivahti johtaa puolustusta, mutta jotenkin musta tuntuu, että Nieminen ei tätä tee. Ennen me päästettiin ja tehtiin vähän maaleja. Nykyään enää tehdään.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Laurikainen on keväällä maalissa. Nieminen on jostain syystä liian epätasainen. Hyvä ykkösmaalivahti johtaa puolustusta, mutta jotenkin musta tuntuu, että Nieminen ei tätä tee. Ennen me päästettiin ja tehtiin vähän maaleja. Nykyään enää tehdään.

Noilla argumenteilla Nieminen voidaan ulostaa, mutta toisaalta esim. TPS:stä otettiin voitto vain ja ainoastaan Niemisen ansiosta. Paljonhan on mennyt maaleja Niemisen taakse, mutta lienee ihan faktakamaa että tämä johtuu muun joukkueen pelaamisesta. Kysymys onkin että johtuuko puolustuksen paskuus Niemisestä vai jostain muusta. Itse en pääse pelaajien pään sisään, mutta jos Niemistä syytetään, niin haluaisin kuulla joitain syvääluotaavia perusteluja.
 
Omat huomiot: Laurikainen kun oli maalissa, niin yllätyin kuinka eleetöntä ja varman tuntuista sen työskentely oli, vaikka oli muutamia paikkoja jotka munkilla torjui (/vastustajan huonolla viimeistelyllä), itselle tuli heti erilainen, varmempi fiilis kun kiekko pyöri omassa päässä.. vaikuttaisiko myös pelaajiin samalla lailla? Eilisessä pelissä sitten heti tuli toisenlainen fiilis kun katsoi Hatun pomppimista. Pienenä veskana (EDIT: no ei se paljon pienempi ole näköjään Laurikaista jos eliteprospectin tiedot on kohdallaan) toki joutuu enemmän liikkumaan mutta kyllä siitä sellainen epävarma ja tasapainoton kuva heti tuli (esim. siinä jypin maalissa jossa Nieminen joutui sivuttaisliikkeeseen (okei okei, nämä ovat pahoja) ja ihmeellisesti yritti kaatuen torjua). Ja kyllähän eilen taas meni monta suht helppoa häkkiin. Nämä nyt vaan mun varmasti onnettomia analyysejä.. mutta kuten olen aikaisemminkin kirjoittanut, en pidä Hattua ns. voittavana veskana, jollaista tällainen jengi tosiaan tarvisi. Itse epäilen, että Laurikainen olisi vielä valmis 1-mokeksi.. tosin jos olen ymmärtänyt oikein, niin ainakin pelimäärä ei pitäisi olla ongelma, sen verran paljon kait torjui rapakon takana viime vuosina.
 

snoukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Tosiaan jotenkin oli varmempi fiilis ja varmempi olo perjantaina Tappara pelissä Laurikaisella kun lauantaina Hatun kanssa. Jyp- pelissä koko ajan nousi niskavillat pystyyn kun ne pyöritti. Nää on varmaan maalivahdin kannalta pienestä kiinni mutta pari huonoa peliä voi kolauttaa itseluottamusta ja sitten alkaa kierre huonompaan suuntaan. Kuten myös tietty koskee koko joukkuetta. Seuraavaan lähtisin Laurikaisella.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Ennekuin Laurikaisesta leivotaan seuravaa suomalaista superveskaa niin muistutan vain että aikoinaan myös Volden pelasi ekat pelit todella hyvin kunnes löysi tasonsa ja laskeutui maan pinnalle. Sitä en toki kiistä että Laurikainen pelasi maalinteko-ongelmista kärsivää Tapparaa vastaan hyvin. Mutta Laurikaisen tasonhan saa selivlle vain peluutamalla joten kyllä sen voi laittaa uudestaan kehin pian.

Mutta kyllä mun mielestä nyt Zamorskyn saapumisen jälkeen Bluesin ongelma numero 1 on se että hyökkäyssuuntaan vain ykköskenttä saa jotain aikaseksi. Oikeasti ei tosta Bluesin hyökkäämisestä tuu lasta eikä paskaa jos sitä top 6 hyökkäjää ei saada. Oishan se kakkosentteri ihan kivat, mutta koska markkinat taitaa olla jo aika kuivat niin kyllä mulle käy laiturikin. Ilmeisesti Korhonen on klesana, mutta jopa hänen paluunsa toisi syvyyttä Bluesin ketjuihin esim. näin:

Korhonen - Hirschovits - Kantola
Giliati - Aaltonen - Talaja
Lahtinen - Makkonen - Tiivola
Rooba - Liivik - Sailio

Lahtinen - Tiivola parivaljakko on pelannut nyt viime pelit pirteästi joten sääli että suurin osa ton ketjun tekopaikoista sitten siunantuu Naaltoselle joka ei saa mistään sisään. Kokenut Makkonen ois just oikea mies noiden poikien väliin. Korhosen (tai Aaltosen) tilalle sitten se herra X ja Korhonen voi sen jälkeen palata Liivikin ketjuun. Hyvältä näyttäs sillon mutta Aholan vaan pitäis nyt löytää se puutuva palanen annetuilla varoilla. On kyllä sanottava Aholan kunniaksi että tän kauden hankinnat on ollu aika hyviä ja Honejsek on ollu ainoa huti.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
Ennekuin Laurikaisesta leivotaan seuravaa suomalaista superveskaa niin muistutan vain että aikoinaan myös Volden pelasi ekat pelit todella hyvin kunnes löysi tasonsa ja laskeutui maan pinnalle. Sitä en toki kiistä että Laurikainen pelasi maalinteko-ongelmista kärsivää Tapparaa vastaan hyvin. Mutta Laurikaisen tasonhan saa selivlle vain peluutamalla joten kyllä sen voi laittaa uudestaan kehin pian.
Olin itse tulossa kirjoittamaan ihan samaa, eli katsotaan se Laurikais-kortti nyt kuitenkin nyt vielä parin pelin ajan, ja aletaan vasta sitten petaamaan hänelle ykkösveskarin paikkaa, jos esitykset antavat siihen aihetta. Nieminen ei ole ollut kaikissa pelaamissaan otteluissa parhaimmillaan, mutta samaa voi sanoa koko rosterista. Miksi siis molari olisi ainoa syypää tappioihin? Ei Hattu ole kuitenkaan imuroitut ihan käsittämättömiä löröjä vielä oikeastaan yhtään.

Jos itse mietin, missä Bluesilla on eniten parannettavaa, ongelma löytyy edelleen puolustuspelistä. Pakit ovat nyt oikeastaan jopa poikkeuksellisen hyviä kiekollisesti, mutta omassa päässä heistä pärjää oikeastaan vain Kuukka. Malmin vahvuudet pitäisivät olla nimenomaan omassa päässä, joten häneltä odotetaan edelleen tasonnostoa. Mutta mitenkäs muut pakit? Ei me kahdella puolustavalla pakilla saada oman pään peliä kuntoon. Westermarck hakee vielä paikkaansa, mutta hän lienee kolmanneksi paras omassa päässä nyt pelaavista pakeista. Rantakari, Seppälä, O'Connor, ja Zamorsky ovat hyökkäyssuuntaan todella hyviä, mutta juuri nyt omissa kolisee liikaa. O'Connorilta odotin enemmän, vaikka toki vielä on aikaa parantaa.

Vaikka olemme olleet koko alkukauden periaatteessa yhden ketjun joukkue, on hassua että maalinteko ei itse asiassa ole ollut se suurin ongelma. KalPa on Liigassa kakkosena vain yhden maalin enemmän tehneenä. Omiin heillä onkin mennyt sitten puolet vähemmän maaleja ja se toden totta näkyy sarjataulukossa..
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Vaikka olemme olleet koko alkukauden periaatteessa yhden ketjun joukkue, on hassua että maalinteko ei itse asiassa ole ollut se suurin ongelma. KalPa on Liigassa kakkosena vain yhden maalin enemmän tehneenä. Omiin heillä onkin mennyt sitten puolet vähemmän maaleja ja se toden totta näkyy sarjataulukossa..

Ja yksi selittävä tekijä sille, miksi omissa kolisee on se että Blues ottaa aivan liikaa jäähyjä. Liigan jäähytilastoissa Blues on kolmantena (148), edellä Sport (176) ja HPK (154). Vähiten otettuja jäähyjä on tuolla jo mainitsemallasi KalPalla (96). Minusta nähdyissä peleissä on vaikuttanut siltä että tuomarilinja on tiukentunut viime kaudesta. Omasta mielestäni jäähyjä annetaan liian herkästi mutta sillä ei ole paskaakaan merkitystä. Jos linja on se niin sen mukaan on opittava pelaamaan.Viimeisin peli hävittiin nimenomaan tyhmiin jäähyihin toisessa erässä.

Toinen silmiinpistävä piirre meille tehdyissä maaleissa on se, että niitä tulee useampia lyhyessä ajassa ja yleensä toisen erän aikana. En tiedä onko tuo jokin mentaalipuolen juttu että takaiskumaalista ei toivuta heti vaan vastustaja pääsee iskemään lisää. Uskoisin että tuosta kuitenkin "kasvetaan pois" kauden mittaan.
 
Viimeksi muokattu:
Ensimmäisissä peleissä linja oli tiukka, mutta esimerkiksi Tappara ja JYP peleissä kiekotonta on saanut ottaa ihan miten halusi ja koukkua ja mailahäirintää oli jatkuvasti, eikä näistä tilanteista tuomittu jäähyjä.

Huolestunut oon Seppälän pelistä, joka on aivan hirveetä. Perrin vei tältä meidän hyökkäävältä pakilta (10, 0+0 -8 eli vaatimattomassa 60, 0+0 -48 tahdissa). JYP pelissä taisi tulla vain yks tai kaks maalia Seppälän virheistä, joissa toisessa Perrin oli Seppälän selän puolella, mutta mailaa nostamalla vei namun. Tommosia virheitä ei voi tällä tasolla tulla jatkuvasti, etenkin kun hyökkäyspäässä Seppälä on tainnut olla joukkueen huonoimpia puolustajia yhdessä Malmin kanssa. Tappara pelissä Pekka Saravo vei Seppälää ketteryydessä ja nopeudessa, joka on aika helvetin huono tilanne. Ahon ratkaisu siihen, että Seppälän peli on aivan lukossa on peluuttaa miestä aivan liian paljon, joka kummastuttaa.

Neloskenttä on ollut pirteämpi Lahtisen pelatessa, mutta esimerkiksi hyökkäysten toivoisi päättyvän edes joskus vetoon, kun ainakin JYP pelissä kulmapeli meni aivan hukkaan, kun estäminen ja koukkiminen oli taas sallittua, niin vastustaja ei joutunut tekemään jäähyyn johtavaa rikettä. Rooba - Liivik - Sailio on myös osoittanut piristymisen merkkejä, eli jos nämä kaksi kenttää alkaisivat toimimaan, niin tilanteen pitäisi olla ihan hyvä, kunhan Makkonen korvataan esimerkiksi Viuhkolalla eli saadaan se kakkossentteri joukkueeseen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Liigan jäähytilastoissa Blues on kolmantena (148), edellä Sport (176) ja HPK (154). Vähiten otettuja jäähyjä on tuolla jo mainitsemallasi KalPalla (96).
Tuolla liigan sivuilta näkee myös jäähyminuuteja per ottelu joka on musta se sarake mitä pitää tarkastella kun vertaa eri jengin jäähymääriä kun kerta noi joukkueet on pelannut eri määrän otteluja. Esim. Ilves on pelannut 8 ottelua kun taas Blues on pelannut jo 10 ja suurin osa jengeistä 9 ottelua. Ilves on ottanut 8 ottelussa 123 minsaa jäähyjä joka on liigassa 11 vähiten mutta keskiarvo on15,38 joka taas on liigan 4 suurin. Blues on tossa jäähyjä/ottelu tilastossa sijalla 8 saldolla 14,8 minsaa. Tätäkin jäähypörssiä johtaa Sport 17,60 minsalla ja jumboina on Lukko 10,89 minsan ja Kalpa 10,67 minsan keskiarvoilla. Liigaa johtava Saipan keskiarvo taas 14,50 eli suunileen samaa luokkaa kuin Bluesilla. Todetaan vielä se että Blues on ottanut (Jypin kanssa) eniten noita 10 minuutisia (4 kpl) liigassa joka omalta osaltaan rumentaa Bluesin tilastoja.

Koska sitä ei tolta liigan sivuilta ei nähnyt sitä kuinka monta kertaa joukkue on ollut alivoimalla niin laskin huvikseni että kuinka monta 2 ja 5 minuutista jengi on ottanut ottelussa. Toki tässäkin joukossa on varmaan niitä Salomonin tuomioita, mutta antaa siis osvittaa siitä mikä jengi on pelannut alivoimaa eniten. Tässä siis ne tilastot:

1. Kärpät 6,3
2. Sport 6,0
3. Ässät 5,8
4. TPS 5,7
5. Lukko 5,4
6. Blues 5,4
7. JYP 5,3
8. Tappara 5,3
9. Saipa 5,1
10. Ilves 5,0
11. HPK 4,9
12. HIFK 4,4
13. Kalpa 4,2
14 Pelicans 4,1

Esim. tää tilasto paljastaa sen että Lukkon alhainen sijoitus jäähypörsissä selittyy sillä että yksikään heidän pelaaja ei ole ottanut yhtään 5, 10 tai 20 minuutin jäähyä. HIFK on taas yhteenlasketussa jäähymäärässä sijalla neljä 146 minuutilla, mutta siitä kun suodattaa 20 minuutin jäähyt pois niin huomataan että HIFK on yksi liigan neitijoukkueista. Toi mun laskema tilasto paljastaa sen ylättävän seikan että vaikka Kärpät on ottanut liigassa 7 vähiten jäähyjä (yhteen laskettuna) niin pelaavat eniten alivoimaa per ottelu.

Valhe, emävalhe, tilasto...
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Ok, kiitos korjauksista. Silti pysyn kannassani että Bluesin pistemäärään on vaikuttanut liikaa joukkueen ottamat tyhmät jäähyt. JYP-pelissä neljän minuutin sisään kaksi jäähyä ja kaksi takaiskumaalia. SaiPapelissä toisen erän alkuun kaksi jäähyä ja niiden aikana kolmen minuutin sisään kaksi takaiskumaalia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös