Pelisuoritukset ja tulokset kaudella 2015–2016

  • 186 022
  • 937

aatelisode

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Skellefteå, Capitals, Erik Karlsson
Huono peli pitkästä aikaa. Toisaalta pisteputki jatkuu edelleen, mikä tietenkin on posia. Alivoimalle pitäisi saada kehitettyä jotain, oli jo KooKoota vastaan melkoista hölmöilyä ja tänään tuntui, että jokaisesta av-tilanteesta kolisi. Leimun Juha se jatkaa kovia suoritteita
 

Bobby

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oli kyllä helpohko jäähy sekin. Kiinni vähän pidettiin kun ei jaloilla pysytty perässä, mutta kuten sanoit tasapaino oli jo mennyt ja olisi saattanut kaatua ilman kiinnipitoakin. Ja jos ei olisi kaatunut ei varmaan olisi pilli soinut. En tiedä oliko tuossa kyse tästä, mutta toinen erittäin surullinen piirre liigan tuomarityöskentelyssä on ns. jäähytilien tasaaminen. Kun tuomarit ovat antaneet toiselle joukkueelle paljon jäähyjä (varsinkin jos kyseessä kotijoukkue) alkaa pilli soimaan paljon herkemmin vastustajalle, ja päinvastoin aiemmin jäähyjä saaneen joukkueen rikkeitä aletaan katsoa läpi sormien. Ja näinhän se ei missään nimessä saisi mennä, enkä vastaavaa ilmiötä ole havainnut nhl:ssä, khl:ssä tai maajoukkuepeleissä. Ehkä juuri siitä syystä tuota Yonkmanin ulosajoakin hämmästelin, kun olen tottunut siihen, ettei sitä toista penaltia (varsinkaan 5+20) kovin herkästi vihelletä heti perään. Mutta olihan ne kädet ylhäällä ja vaikkei vauhti ollut hirmuinen niin tuollanen lähes 120kg kun jysäyttää pään seudulle, niin jälki voi olla rumaa. Toivottavasti pahemmilta loukkaantummisilta vältyitte.

Allekirjaan.

Kun toinen erä loppui, niin sanoin Twitterissä että nyt alkaa jäähytilien tasaus, ja kusessa ollaan.
Ei kestä tuomareilla pää painetta. Eikä niillä myöskään ole palleja.

Koskaan ei kelkka kuitenkaan Lahessa pelatessa käänny tälleen..
Anyways, JYP pelaa todella hienosti, vaikka tänään paskoja oltiinkin.

E:

Ja kuten todettu, Leimu jatkaa uskomattomia otteita.. Eiköhän sen kohta joku perkele nappaa rahaa vuolemaan.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Oliko niin, että edellisellä Ryynikylän reissulla joukkueemme matkusti vasta pelipäivänä paikalle?
Tietääkö joku, tehtiinkö tälläkin kertaa samoin (pelipäivänä bussilla vieraspeliin)?

Luistelussa oltiin ihan hyviä kakkosia isäntiin verrattuna. Pelaamisen taso ei riittänyt tämän vastustajan rinnalla, mutta saatiinhan rimpuiltua jatkoajalle.

Kahden maalin johtoaseman en uskonut Pelicansille voittoon asti riittävän, isännät hallitsivat peliä, lähes miten halusivat (vaikka 2 pelaajaa niiltä ajettiin ulos). Erkinjuntin loukkaantuminen tietysti vaikutti jotakin. Joukkueen kärkipelaajia kuitenkin.
 

Boogy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Oliko niin, että edellisellä Ryynikylän reissulla joukkueemme matkusti vasta pelipäivänä paikalle?
Tietääkö joku, tehtiinkö tälläkin kertaa samoin (pelipäivänä bussilla vieraspeliin)?
Ilmeisesti vasta tänään he sinne lähti kun näin Bloodin torin liepeillä puolen päivän aikaan.

Hakulisen voisi lähettää edelleen sinne mestikseen hakemaan vauhtia, ei vain riitä tällä hetkellä.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Erkinjuntin loukkaantuminen tietysti vaikutti jotakin. Joukkueen kärkipelaajia kuitenkin.

Vielä enemmän vaikutti Björnisen loukkaantuminen jo aiemmassa vaiheessa. Tämän vuoksi Potulnylle tuli peliaikaa yli 26 minuuttia, joten ei ihme, että rupesi piiputtamaan.
 

Rookeri

Jäsen
Voisiko joku viisas ja tietävä avata mulle, miksi tuo Manelius on aina kentällä pyörimässä, kun Pelsun omissa kolisee. Näin siis televisiosta katsottuna. Itse näen kaverissa vain Mestis-tason suorittajan. Eikö siellä Pelsuissa löydy parempia???
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
OK. Jullesta ei sitten valitettavasti ollut apuja sentteripulmaan, hankittuaan ihtelleen matsin tärkeillä hetkillä haistattelukympin. Naama muistutti jo aikaisemmin tomaatin väriä, kun hänet tuomittiin maalivahdin alueella olleeksi.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Omaan silmään esitys oli varsin hyvä.

Hyvä syystä että jyppiä vastaan lahtelaiset ei vaan osaa pelata! Silti kelpo veto. Vaan tuliko tämä tappio kuitenkaan puun takaa muutenkaan?

Otteluketjuun tulin laittaneeksi jo että eivät nuo Pelicansin esitykset itsessään erityisen vakuuttavia kuitenkaan ole olleet vaikka alla kuusi voittoa onkin. Noista kun muutamat on tulleet kokolailla luokattomista vastustajista eikä oma peli ole yltänyt kauden parhaimpien tasolle voittoputkesta huolimatta.

Sanoisin että viimeisestä 7 pelistä tämä oli kolmen parhaan esityksen joukossa kokolailla selkeästi. Jyppi oli hyvä mittari missä mennään ja se mittari kertoo, että työtä on jäljellä vielä ihan omiksi tarpeiksi. Seuraavaksi sitten Lukko - voiko paljon osuvampaa mittaria kuvitella, noususta ja heräämisestä haikailevalle joukkueelle kuin suoritusvarman ja taitavan joukkueen haastamisen?

Voitto Lukosta olisi kova veto ja varmasti sellainen pikku-pervitiini, jolla saataisiin taas asteen verran enemmän uskoa omaan puuhasteluun . Tappio ja taas ollaan taistelemassa vaan säälipaikasta.

Huomenna on aika kiva peli luvassa!
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Ai niin.

Hakulinen kaipaa todellakin Peliittoja. Peliitoillekin epäilemättä maistuu Hakulinen.

Pelicans kaipaa Koivistoa ja Koivistollekin varmaan kelpaa tämä Pelicans.

Kiitos!
 

NuuskaHP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Voisiko joku viisas ja tietävä avata mulle, miksi tuo Manelius on aina kentällä pyörimässä, kun Pelsun omissa kolisee. Näin siis televisiosta katsottuna. Itse näen kaverissa vain Mestis-tason suorittajan. Eikö siellä Pelsuissa löydy parempia???

Ihan hyvä kysymys ja otetaan tähän sen verran kiinni että en ole koskaan alunperinkään ymmärtänyt tällaisen jätkän sainaamista joukkueeseen. Ei riitä liike eikä mikään liigatasolle, mutta siellä se vaan painaa, Lahden Pelicansissa. Todennäköisesti silloin aikanaan hankkiessa ei ollut juuri siihen hätään parempia saatavilla ja kun oli sitä Jokeri taustaakin.. Edes se tausta. En sinänsä halua Maneliusta dissailla, suht nuorikin vielä on ja voi kehittyä siinä suhteessa mutta jotenkin ei ole mielestäni sopinut Pelicansin systeemeihin koskaan. Joo taisteleehan se ja pistää ittensä likoon mutta siinä se sitten onkin.

Playonin viestiin yllä, Hakulinen todellakin mestikseen hakemaan vauhtia.

Edelleen hieman sapettaa tuo eilinen 3-5 aseman munaaminen mutta positiivisuuden kautta pisteputki ei katkennut mihinkään koska turpaan tuli vasta jatkoajalla.
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt on pahimmat tunnekuohut käsitelty, joten ehkä voi ottelusta jotain kirjoittaa. En jaksa otteluketjuun laittaa, kun siellä on tuomareista turhaan itkeviä JYP-kannattajia. Itse ottelu oli viihdyttävimpiä, joita olen paikan päällä ollut todistamassa, vaikka vitutus oli kova, kun hallilta lähdin.

Fakta on se, että Pelicansin otteet olivat surkeita muutamaa hyvää pyöritystä lukuunottamatta. Jypin vitosten aikanakin ensimmäiset 3 minuuttia 5-3 ylivoimalla aiheutti harmaita hiuksia, kun ei siitä meinannut tulla mitään. Ei keksitty mitään parempaa, kuin oikea laita-viiva-vasen laita- ja-sama-toisinpäin-syöttöjä. Syvällä alueella ei pelattu juuri ollenkaan. Noh, lopulta tuo ylivoimapeli tuotti tulosta, kun Leimu päätti pistää kolme peräkkäin, mutta harvemmin kukaan tuollaisella prosentilla laittaa viivavedot sisään. Leimuhan on kuningas, mutta pitkässä juoksussa tuollainen "pyöritys" ei 5-3-ylivoimalla toimi. Tyrväiselle tietenkin kunniamaininta ylivoimamaalihanojen aukaisemisesta.

Toisella erätauolla oli puhetta, että nyt tulee ikävä erä ja niinhän siinä kävikin, kuten moni muukin täällä oli arvellut. Ensimmäiset 6-7 minuuttia erästä meni hyvin ja JYPin pelistä näki, että nyt ei enää nappaa. Noh, pakollinen jäähy meille ja loppu on historiaa.

Eipä siinä sitten lopulta hyvää pelaamista ollut montakaan minuuttia, joten kai sitä täytyy olla tyytyväinen pisteeseen ja pisteputken jatkumiseen. Olisihan se kuitenkin kiva joskus voittaa Jyväskylässäkin. Tänään vastassa levännyt Lukko ja ainakin edellinen back to back-ottelu Sportia vastaa ei mitään juhlaa ollut, vaikka kolme pistettä otettiin. Nyt on astetta kovempi, vaikkakin huonossa vireessä, oleva vastus. Voisin kuvitella, että jaloissa painaa.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
No kommentoidaan nyt itsekin vielä uudestaan tunteiden palattua normitasolle. Kaksijakoinen peli: hyökkäyspäässä Pelicans loi ihan mukavasti maalipaikkoja ongelmista huolimatta, mutta tuttu ongelma vaivasi, eikä paikoista pistetty sisään. Pari kertaa vastustaja rikkoi selvästi maalipaikassa, mutta pilli ei soinut. Puolustuspäässä oli heikompi peli, eikä Juvonen ollut siinä hurmosvireessä, mitä tarvitaan.

3-1 oli seurausta lähinnä heikosta viimeistelystä ja ikävä kyllä onnettoman huonosta alivoimapelaamisesta. Näkyykö Heinon puuttuminen noin paljon? Samaa on ollut nähtävissä jo aiemmin, mm. aiempi JYP-peli ja SaiPa-peli. Hiemankin tehokkaampi yv-kuvio tekee murhaavalla prosentilla Pelicansin nelikkoa vastaan maaleja. Tällä hetkellä Pelicansilla ei ole varaa ottaa näitä joukkueita vastaan yhtään jäähyä. Ei tämä voi pelkästään vastustajan hyvyyttä olla?

Tänään pari poissaolijaa ja levännyt vastustaja. Vaikeaa tulee olemaan, ihan varmasti.
 

Ankkakaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kaksijakoinen peli: hyökkäyspäässä Pelicans loi ihan mukavasti maalipaikkoja ongelmista huolimatta, mutta tuttu ongelma vaivasi, eikä paikoista pistetty sisään. Pari kertaa vastustaja rikkoi selvästi maalipaikassa, mutta pilli ei soinut. Puolustuspäässä oli heikompi peli, eikä Juvonen ollut siinä hurmosvireessä, mitä tarvitaan.
Näistä oikeastaan samaa mieltä. Pelicanshan taisi ensimmäisessä erässä vetää kaksi kertaa tolppaan/yläputkeen ja olikohan kolmannessa vielä kolmas kerta. Jos ensimmäisen erän tolpat olisi mennyt, niin voisi olla eri ääni kellossa itse kullakin.

Juvonen ei ollut kyllä huono, mutta sellainen tietty varmuus puuttui ja kolmannessa erässä pelotti käytännössä jokainen maalia kohti mennyt laukaus.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jos ensimmäisen erän tolpat olisi mennyt, niin voisi olla eri ääni kellossa itse kullakin.

Kyllä, ja Alanteella oli vielä aivan ottelun lopussa hyvä paikka Leimun loistavan laidankautta syötön jälkeen ja vetokin oli ihan hyvä, mutta Tarkki sai just ja just torjuttua. Ja olihan siellä Anrein läpiajoa ja muuta, mutta Anrein maali läpiajosta ei nyt ole kovin todennäköinen skenaario.
 
Juvonen ei ollut kyllä huono, mutta sellainen tietty varmuus puuttui ja kolmannessa erässä pelotti käytännössä jokainen maalia kohti mennyt laukaus.
Juvonen ei ollut kyllä hyvä, eikä sellainen joka olisi antanut joukkueelleen mahdollisuuden voittaa. Tuo on vähän ristiriitaisen kuulosta miten kolmannessa erässä käytännössä jokainen maalia kohti mennyt laukaus pelotti, mutta maalivahti ei kuitenkaan pelannut huonosti.
Se Juvosen pelissä pisti eilen silmään, että tuo jää aivan liian kiltisti maskin taakse ja sitten kiekko livahtaa reppuun, mutta maalivahti saa armahduksen, koska oli maskissa. Tuo on erittäin tärkeä ominaisuus maalivahdilla nähdä se kiekko vaikka sitä maskia olisikin tai sitten tuon pitää tehdä pakeille selväksi, ettei sitä maskia saa olla. Juvonen nyt vain ei oikein tunnu sellaiselta katu-uskottavalta maalivahdilta (vrt Nupe), joka karjuisi kuuppa punaisena puolustajille, että siellä on maalilla pelkkiä makuupaikkoja tarjolla ja nimenomaan vastustajille.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Kyllä tulee hyvään saumaan pikku huili ja mietintätauko!

Nyt kinkkua ihan rauhassa hetki.
 

Dank Sinatra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils
Mikä helvetti tota Tyrväistä vaivaa? Eilen täysin järjetön käytöskymppi, kun Pelsu oli muutenkin sentterivajeessa Björnisen loukkannuttua. Tänään sitten aivan helvetin käsittämätöntä töhöily, kun Pelicans on juuri pääsemässä täysilukuiseksi.

Toivottavasti Petu ja Nupe kertoo Jullelle hyvin tarkasti, että jos iskee Mestis-jengiä vastaan neljä pistettä, niin sen jälkeen ei tarvi viedä omalta joukkueelta pisteitä kahta kertaa peräkkäin vajaaälyisellä käytöksellä.
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kyllä tulee hyvään saumaan pikku huili ja mietintätauko!

Nyt kinkkua ihan rauhassa hetki.
Kyllä, tuntui käyvän koko jengi vähän ylikierroksilla. Nyt joulunaika keskitytään ja pohdiskellaan mitä tulikaan tehtyä ja käydään töihin taas tapaninpäivänä.

Viimeisissä kahdessa pelissä on kyllä nähty, että vaikka on ollut väljempi otteluohjelma niin tuntuu, että kaverit on henkisesti aivan poikki. Heti kun tulee vastoinkäymisiä, tappioita tai loukkaantumisia, niin turhaudutaan ja aletaan jakelemaan jotain aivan typerää "kovuutta". Voittoputkessa tällaista ei näkynyt ja tekeminen oli rentoa ja lennokasta, jäähyjä ei kauheasti tullut. Nyt tappioiden jälkeen homma on tällä jäähyrintamalla levinnyt kuin jokisen eväät.

Tietenkin eiliseen vaikutti suuri loukkaantumismäärä ja tästä johtuva sekaisuus, sekä varmasti myös JYP pelin suuri ketutus. Toivottavasti joulutauolla kinkku parsii jätkiä kuntoon ja saadaan jengiä pois sairastuvalta, alkaa olla taas liikaa väkeä kyseisellä osastolla. Varsinkin tammi-helmikuun ratkaisevien pelien lähestyessä. Ei se Revon poissaolo niinkään ratkaise, mutta kun alkaa olla senttereitä pois, kapteeni pois ja näitä ns. "työjuhtia" pois niin jo alkaa näkymään. Pöyhösen, Björnisen, Heinon ja Erkijuntin poissaolot on kyllä paha paikka, tähän päälle vielä Repo niin on siitä jo ihan kiitettävästi väkeä pois kokoonpanosta.

Vaikka oli huima voittoputki tuossa pari peliä sitten niin hyvin saatiin tällainen kitkerän kakanmaku suuhun ennen joulutaukoa. Positiivista on, että ollaan kuitenkin reippaasti sääliviivan yläpuolella tauolle mentäessä.
 

Jari66

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Ukraina
Poijjaat on syöny tauolla kinkkua. Pitäähän sitä toki välillä syödäkin.

Matikainen seuraavissa harkoissa varmaan muistuttanee ettei ensi Jouluna näin paljon.
 

Tounaii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Näyttäis siltä, että Pelicansissa vain pari pelimiestä on matsissa mukana.

Potulny pelannut ihan uskomattoman luokattoman pelin, läpiajokin oli ihan mieletön suoritus.
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Tällaisella sekoonpanolla oltiin Tapaninpäivän tansseissa Lappeessa.

1.
kenttä:
Byers - Tyrväinen - Sopanen / Lassen - Leimu

2. kenttä:
Roine - Potulny - Koivisto /
Blood - Pietilä

3. kenttä:
Hakulinen - Elimäki - Alanne /
Tuhkanen - Latvala

4. ketju:
Pöyhönen - Da Costa - Ritamäki

Kaapparit: Juvonen - Hovinen

En päässyt näkemään, enkä kuulemaan mitään pelin tiimellyksestä. Loppukiriä ei tällä kertaa ollut Pelikaaneilla, enkä tiedä oliko paljoa muutakaan.

Ekassa erässä kolmen maalin tappiolla, sitten kaappari vaihtoon. Toka eräkin jäi maalittomaksi. Viljanen sentään lopulta rikkoi vastustajan kassarin nollapelin. Tämä siis vain tilastoja lukemalla. Sputnikeille ollaan menetetty rankasti pisteitä tällä kaudella. Huonompi juttu tämä. Kuitenkin spitnikit lie yksi päävastustajista kai edelleen?
 

Calé

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Jumalauta että silmiin särki katsoa tuota SaiPa peliä. Pelimiestä puuttuu kokoonpanosta ihan liikaa. Turha tässä on odottaa mitään suurempaa voittoputkea ellei äijät ala palailemaan kokoonpanoon vähitellen, noh ainakin junnukisat loppuu noin viikon päästä niin saadaan Repo&Siikonen takaisin. Meinasi olla jo parempi tilanne loukkaantumisrintamalla, mutta se taisikin olla väliaikaista. Senttereiden puutos tuossa on suurin huolenaihe. Poissaolijat ovat omaan silmään tällä hetkellä melkoisen isojen ruutujen äijiä vielä niin aika vaikeaa tästä meinaa taas tulla.

Leimu oli muuten aivan yössä tuossa SaiPa pelissä puolustuspäässä, muutenkin kaikki on kyllä scoutannut tuon Leimun vedon yv:ssä niin voisi vähän alkaa miettiä muitakin variaatioita, vaikka muita ei kauheasti tarvitsekaan kun Juhalla alkaa osua. Esimerkiksi aika näpsäkästi aukeaa tuon Leimua pitävän pelaajan taakse tyhjä tila neliön keskelle.

Mitäköhän Hakuliselle&Da Costalle on tapahtunut alkukauden jälkeen? Painaako loukkaantumiset vieläkin? Hakulinen ei edes enää kuljettele kiekkoa samalla tasolla kuin ennen. Taitaa olla itseluottamus aikamoisen kateissa, Peliittavierailu voisi tehdä hyvää vieläkin.

Kyllähän tämä oli odotettavissa ja tiedossa, että voittoja seuraa tappiot, mutta en ihan viime lauantaisen tasoista esitystä odottanut.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aika karusti ja myös odotetusti näkyy se, että hyvin toiminut Björnisen kakkosketju putosi kokonaan pois pelistä. Samalla meni kaikki muutkin ketjut sekaisin. Lisäksi Potulnylla on ilmeisesti jonkinlaista ylävartalovammaa, vaikka pelaavassa kokoonpanossa roikkuukin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös