Peliruuhkat, pistekertymät ja pudotuspeliviivat 2022–2023

  • 98 053
  • 881

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tiivis on pakka. Niinhän se tuppaa monasti olemaankin, mutta ottaen huomioon miten Ässilläkin oli käynnistymisvaikeuksia, nihkeä alkusyksy jne. niin yhtä monta matsia pelannut Kärpät on sijalla 6. 'vain' viisi pistettä edellä.

Tajuttomassa otteluruuhkassa ollut ja sen kohtuullisesti handlannut Jukurit tasapeleissä, tasapisteissä. HIFK mitä luultavammin vääjäämättömästi nousee johonkin 7-8 sijoille. JYP, HPK, Sport, ota noista nyt selvää. KooKoolla ollut vaikea vaihe.

7. KalPa 33. 49
8. Jukurit 31. 45
9. Ässät 31. 45
10. HIFK 33. 43
11. JYP 32. 40
12. HPK 32. 40
13. Sport 31. 38
14. KooKoo 32. 38

Jännä muuten nähdä kuinka pitkälle jatkuu noin tasaisena, voi kympin joukkoon päästä tänä vuonna normaalia pienemmällä pistemäärällä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Jännä muuten nähdä kuinka pitkälle jatkuu noin tasaisena, voi kympin joukkoon päästä tänä vuonna normaalia pienemmällä pistemäärällä.
Tätähän minä sanoin jo yli kuukausi sitten, koska se oli nähtävillä jo silloin.. koska kaikki ovat nipussa ja voittavat toinen toisiaan ristiin, niin tokihan silloin kaikki jäävät helposti keskimääräistä pienempään pistemäärään

Ässien pistekeskiarvo on hieno 1,8p/peli sekä 10 että 15 ottelun kuntopuntarilla. Tällä hetkellä olisin positiivinen, että vaikka pistekeskiarvo olisi loppukaudella vaikka "vain" 1,5p/peli, niin sekin riittänee kympinsakkiin. Se voi aivan hyvin riittää jopa säälien kotietuun, mutta sitten jos edes leikitellään ajatuksella tosissaan taistelemisesta kuuden sakkiin, niin silloin pistekeskiarvon pitää kyllä pysyä loppukauden käytännössä tuossa 1,8p/peli tahdissa..

@aceman81 Jukurien kanssa (joka oli se hankalin päävastustaja vielä kolme viikkoa sitten) kävi nyt hyvin, koska heillä oli jotain neljä peliä hyvää suhteessa Ässiin ja olivat vain pari pistettä perässä, mutta nyt he sitten hävisivät käytännössä kaikki tasoittavat ottelunsa
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tämän vuoden puolella on vielä kolme ottelua, Pelicans ja Jyppi vieraissa ja Tepsi kotona. Näistä onkin pisteitä puolustettavana, sillä molemmat nuo vieraspelit syyspuolella voitettin, mutta Tepsille hävittiin katkerasti 0-1. Samoin luvuin voitettiin tosin Pelicans.

Ennakkoon todennäköisin pistesaalis on neljä pistettä näistä kolmesta ottelusta, joka merkitsisi kahden pisteen tappiota syyspeleihin, mutta eipä nuo todennäköisyydet Ässien kohdalla paljoa ole painaneet. Hyvä onkin verrata syyspuolen vastaaviin peleihin, näkee miten pistesaalis kehittyy. Hifkiä vastaanhan menetettiin kaksi pinnaa.

"Viiva" on tämän hetken näkymien mukaan jäämässä 80 pinnan tienoille, ja kotietu lomaparatiisikierrokselle olisi saatavissa jo noin 90 pinnalla. En näe mitään syytä, miksei sarja pysyisi jatkossakin tasaisena, ja runsaasti tulisi ristiin pelaamista. Tuossa on tietysti Jyppi ja Hifki alisuorittaneet monen mielestä, ja jos molemmat menevät Ässien ohi, on Ässät pudonnut kympin sakista. Toisaalta KalPa on menettänyt asemiaan, ja toivotaan tosiaan, että kaikki SaiPaa myöten pysyvät mukana. Monenlaista ehtii tapahtua ja epäilemättä tapahtuukin.

Ajatella, Ässät on vielä jouluna mukana ja "viivan" yläpuolella. Onhan sekin sentään jotain.
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olen itse henkilökohtaisesti valmistautunut siihen, että seuraavista kolmesta pelistä tulee aika varmasti takkiin. Ässien rosteri on aika vajaa, puuttuu Heimosalmi, Hämeenaho, Sevänen ja Phillips. Tulee varmasti näkymään pelissä.

Ainoa resepti jolla voidaan pisteitä peleistä raapia, on tiivis puolustuspeli, Rubin ja tehokas viimeistely ja hyvä erikoistilannepelaaminen.

Pelicans - todella kova joukkue. Sarjataulukon toisena, sielläkin yksi Liigan parhaita veskareita, Bartosak.

JYP - parantanut todella paljon peliään. Vehviläisen tulon jälkeen parantanut peliään, ja raapinut pisteitä sen jälkeen liki samaan tahtiin kun Ässät. Todella vaarallinen ylivoima, jossa kapellimestarina toimii Poriinkin isolla sopparilla houkuteltu Jerry Turkulainen.

TPS oli viimeksikin todella paha. Rubin torjui Ässille voiton, ja oltiin itse tarpeeksi tehokkaita.

0-4 pistettä. Jotain tuolta väliltä odotan vielä tämän vuoden puolelta.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Tässä on oikeastaan turhaa mitään muuta ajatella kuin että Ässien pitää se 80 pistettä saavuttaa mahdollisimman nopeasti, ja katsotaan sitten mihin se riittää. Tuohon pistemäärään on käytettävissä 29 peliä enintään ja sinne on matkaa 35 pistettä, joten mistään kohtuuttomasta tavoitteesta ei ole lainkaan kyse. Toistamalla syyspuoli runkosarjasta tulisi 88 pistettä, mikä varmasti riittää ainakin pleijaripaikkaan.

Että Ässät jäisi vuoden kolmesta viimeisestä pelistä kokonaan ilman pisteitä on varsin epätodennäköistä, vain sellainen kerran kymmenestä juttu. Kuten jo todettu, todennäköisin saalis on neljä pinnaa, eli hiukan miinukselle menisi, mutta ei paljoa. Antaas nähdä, kuinka käy.
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Veikkauksen kertoimet Tapanin peliin Pelikaaneja vastaan ovat hyvin kohdallaan, eli Ässien todennäköisyys pisteille on vähän alle 50%. Pelaan, kuten joskus kertonutkin, älyllisenä haasteena Veikkauksen kertoimia vastaan, pystynkö pelaamalla sata pitkävetoa olemaan voitolla? Kukaan itseään kunnioittava "vedonlyönnin ammattilainen" ei löytäisi Liigasta noin paljoa pelattavaa, mutta olen nyt pelannut jo peräti 142 pitkävetoa tänä kautena Liigaan ja olen 14,6% voitolla. Perusideana on pelata altavastaajia, koska vähäisten maalimäärien takia pelien satunnaisuus lisääntyy, toiminut hyvin toistaiseksi.

Kun en nyt lähde pelejäni tänne dokumentoimaan, niin ei tuosta sen enempää, vaatimattomuus kun kaunistaa myös. Onneksi jo Tapanina taas päästään tositoimiin.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Joku taisi jo aiemmin sanoa, että tuo huomenna alkava seuraava kuuden ottelun pätkä on todella tärkeä, ja pakko olla itsekin samaa mieltä. Se on kiistatta hyvin haasteellinen pätkä, kuusi ottelua 13 päivässä (toki onhan siinä silti pari useamman päivän taukoa), ja kuinka ollakaan juuri noihin peleihin Ässät joutuu lähtemään hiukan vajaalla kokoonpanolla, etenkin sen pakiston suhteen. Mutta kyllä noista kuudesta pelistä se 9 pistettä pitäisi väkisinkin saada, ja on siis ihan mahdollista saada. JYP, TPS ja Kärpät tuon pätkän aikana ovat lisäksi tämän hetkisiä päävastustajia, jos nyt edes siis leikitellään sillä ajatuksella, että Ässät tosissaan yrittää taistella paikasta kuuden sakkiin..
 

Seeepra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jotenkin sellanen fiilis, että on tulossa hieman samankaltainen vaihe mitä kauden 15 ekaa peliä oli.. sitten ollaan taas myymässä kaikkia.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jotenkin sellanen fiilis, että on tulossa hieman samankaltainen vaihe mitä kauden 15 ekaa peliä oli.. sitten ollaan taas myymässä kaikkia.

Ainakin ylöspäin kattomisen suhteen voi olla vähän hiljasempaa.

Okei, yhden tappion jälkeen kannata vielä maitaan myydä, sen tää joukkue on kauden aikana osoittanut. Joku Rubinin pitkäaikanen puuttuma heilauttais kyllä osakkeita.

Miten peli kehittyy, miten kyetään reagoimaan. Eteenpäin on menty alkukaudesta mutta onko nurkan takana seuraavaa vaihetta, vaihdetta. Saattas olla yksilöiden tai pelin hienoinen kehitys, tasonnosto. Ylivoiman kehittyminen ja tehostuminen.

Kristallipalloni ei osaa äkkiseltään keksiä mitä tuleman pitää. Taas kovan grindauksen kautta? Toiveissa, että ukot tervehtyy, terästyy ja saadaan uusia esiinnousuja, kilpailutilannetta kovan tammikuun aikana.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Peräpää tiivistyi taas kun sekä HPK että Sport ottivat kolmen pisteen voitot. Huomenna Ässätkin tarvitsisi taas pisteitä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Peräpää tiivistyi taas kun sekä HPK että Sport ottivat kolmen pisteen voitot. Huomenna Ässätkin tarvitsisi taas pisteitä.
Onhan se kiistatta näin.. kahdesta viime pelistä on tullut yhtäkkiä vain yksi piste, ja heti kun muista peleistä tulee edes kerran Ässien kannalta "vääriä" tuloksia, niin ollaan taas tukalassa asemassa sarjataulukon suhteen..

Onko mitään tornihuhuja kuulunut, joko Rubin on tervehtynyt? Tässä on kuitenkin kaksi niin tuikitärkeää peliä 24 tunnin sisällä, plus vajaa 600km bussissa istumista. Nimittäin tuon rykäisyn pelaaminen riittävän laadukkaasti on kyllä Korhoselta kokolailla varmuudella liikaa vaadittu tämän kauden näyttöjen perusteella..
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Voitto tänään antaisi kummasti happea sarjataulukkoon Ässien osalta, kukaan ei menisi ohi enää tänä vuonna. Pisteille pääsyn todennäköisyys on 50-50, mutta Lahden pelin tapainen hutera esitys ei tule tänään riittämään.

Illan pelin jälkeen Ässillä on kuusi ottelua, joista syyspuolella ei tullut pistettäkään. Nythän ollaan hävitty viisi pinnaa syksyyn verrattuna, ja tänään kolme lisää, jos tappio tulee. Tuossa on sitten mahdollisuus saada plussaa, mutta vaikeahan ohjelma on. Kotona täytyy lähteä siitä, että voitetaan, oli vastassa ihan kuka hyvänsä, ensin Tepsi huomenna. 0-1 tappion muistaa vielä hyvin.

Ei kannata nyt heti taas synkistellä, jos joku peli hävitäänkin. Ässien pelin täytyy vielä kehittyä, esim maaliodottamissa oltiin peräpäässä. Maalivahtipeli paikkasi, mutta hyökkäyspelissä on puutteita. Ja ylivoimassa.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jyp ja Tps sellaisia vastustajia, että jos Rubin ei ole maalilla, ja totutussa iskussa, niin tappioputki kasvaa, eikä saada pistettäkään kummastakaan pelistä.
Rubin torjui viimeksi Jyväskylässä pisteet 32 torjunnalla, ja Ässillä kävi tuurikin siinä pelissä, samoin Tepsukoita vastaan viime pelissä Herra Rubin oli se henkilö jonka takia voitettiin.
Ahokkaan ja Rautakorven pelikirjat eivät tähän asti ole ilmeisesti Kivelle auenneet (vaikka toki se 5-0 peli Jyppiä vastaan oli kotona alkukaudesta), kun niin ollaan oltu ottavana osapuolena viimeksi kun kohdattiin, mutta jospa nyt oltaisiin opittu, ja yllätettäisiin vastustaja ja allekirjoittanut.
 

Patamies82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät/Pittsburg
Jos risteilylle lähdettäessä sarjataulukko näytti hyvälle ja jopa joukkueen kesken juteltiin et tavoitellaan paikkaa kuuden sakissa, niin nyt seuraavan reilun kahden viikon aikana tilanne voi muuttua todella huonoksikin. Nyt on kolme tappioo putkeen, joista on tullut yksi piste ja sitäkään ei oltaisi ansaittu. Huomenna olisi se pisteiden otto peli, mutta tepsillä melkoinen etu levon ja matkustelun suhteen. Sitten ensi viikko tulee olemaan todella haastava Ilves vieraissa ja aina paha Kärpät ja liigan paras vierasjoukkue KooKoo kotona. 3 pinnaa olisi jo ihan hyvin. Ja sitä seuraavalla viikolla aina vaikea pohjoisen tupla Kuopio-Oulu. Eli jos hyvin käy niin tässä parin viikon sisällä saadaan 3-8 pistettä, mutta ihan järkyttävän suuri yllätys ei olisi myöskään 0-3 pinnaa. Ja jos tuo jälkimmäinen toteutuu niin taulukko ei näytä enää hyvältä. Tämän viikon haluttomilla esityksillä ei ole montaa pistettä tulossa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tämän vuoden saldoksi jäi 1.38p/ottelu ja sijoitus 9. Vielä ollaan hyvin mukana peleissä, tammikuu on kuitenkin pitkä ja täynnä pelejä, silloin ei olisi varaa pidempiin tappioputkiin.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tammikuussa on 11 peliä ja näiden pelien jälkeen on pelattuna 45 peliä. Eli 3/4 runkosarjasta. Sen jälkeen alkaa loppurypistys kevättä kohti. Pisteitä pitäisi kaapia ainakin samaan tahtiin kuin tähän mennessä.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tammikuussa on 11 peliä ja näiden pelien jälkeen on pelattuna 45 peliä. Eli 3/4 runkosarjasta. Sen jälkeen alkaa loppurypistys kevättä kohti. Pisteitä pitäisi kaapia ainakin samaan tahtiin kuin tähän mennessä.
Ylipäätään ei voi kuin todeta, että voi luoja tuota sarjataulukon tämän hetkistä tilannetta :D tässä tullaan puhumaan niin historiallisen tiukasta taistelusta sijoituksista, että sellaista ei ole ennen nähty. Ässät(kin) on sellaisessa välissä tuossa, että homma ei kestä edes pienen pientä herpaantumista. Tämänkin viikon näin paha penkin alle meneminen oli jo melkein liikaa, onneksi joukkue pelasti mitä pelastettavissa oli..

Ensi viikon kolmesta pelistä ei siis saisi jäädä alle neljän pisteen. Ja ikävä kyllä koska pidän seuraavaa peliä lähes satavarmana nollan pisteen otteluna, niin se jättäisi kyllä melkoiset paineet ensi viikon kahdelle kotipelille..
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Viime vuonna Ässät sai runkosarjan 60 pelissä kasaan vaatimattomat 53 pistettä, nyt ollaan sentään jo 34 pelin jälkeen 47 pisteessä.

Eteenpäin on siis menty, vaikka raumalaiset sanoisivat mitä
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

zalmis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat Jyp
Taistelu pudotuspelipaikoista on tiukkaa, mutta mielestäni Ässien tilanne tällä hetkellä on oikein hyvä. Erityisesti tämän viikon "yllätysvoitto" Ilveksestä oli tärkeä. Nyt 52 pistettä kasassa ja 36 ottelua takana, eli keskiarvo luonnollisesti 1,44p. Keskiarvollisesti 10 sijaan 60 ottelun runkosarjassa on riittänyt 83,333p eli 84 pistettä voitaisiin pitää eräänlaisena "työlukuna". Tästä Ässiltä puuttuu siis 32 pistettä, mikä tarkoittaa sitä että loput 24 ottelua tulisi pelata vähintään 1,3333 keskiarvolla (todennäköisesti tullaan tarvitsemaan yli 84p). Vertailun vuoksi takana olevien joukkueiden tulisi pelata seuraavasti saavuttaakseen 84 pistettä:
Jyp:1,608 keskiarvolla
Kookoo: 1,583
Hifk: 1,5
Sport: 1,666
Hpk: 1,666
Saipa: 2,0416.

Kaikki siis täysin omissa käsissä ja edellä mainituista joukkueista Jyp ja Hifk kohdataan vielä kerran. Kookoo Hpk, Sport ja Saipa kaksi kertaa. Erityisesti runkosarjan kaksi viimeistä ottelua back to back pelit Sportia vastaan voivat nousta äärimmäisen tärkeiksi otteluiksi.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Parempi pelata vaan mahdollisimman hyvin ja jättää laskut "kymppisijasta" tässä vaiheessa sivuun. Mahdollisuuksia on pari sijaa ylemmäskin ja mitä paremmin pelaat niin sen todennäköisemmin pakka on kasassa, kun säälit alkavat. Kotietu on monessakin mielessä tärkeä ja siihen pitäisi pyrkiä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jos joukkueiden suoritustaso vakiintuisi nyt tasolle jolla se on ollut viimeiset 20 peliä, niin päädyttäisiin tällaiseen tilanteeseen runkosarjan päätteeksi:

1. Tappara 121
2. Ilves 113
3. Lukko 112
4. Pelicans 105
5. Ässät 94
6. Tps 93
7. Kalpa 90
8. Jukurit 89
9. Kärpät 87
10. Hifk 83
11. Jyp 78
12. Sport 77
13. Kookoo 74
14. Hpk 70
15. Saipa 57
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös