Peliesitykset kaudella 2023–2024

  • 883 640
  • 20 457

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jo toinen peli peräkkäin, kun jää hiukan paha maku suuhun. Kolme pinnaa oli ihan otettavissa, mutta toista kertaa peräkkäin jäi ottamatta.

Ihan helvetin hienoa viihdettä tämä peli silti oli kuten HIFKiä vastaan pelit yleensäkin ovat. Jos nyt vaikka vertaa tiistaiseen peliin, niin se oli sitä toista ääripäätä.
 

Parthicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lukolta puuttuu aivan selkeesti 1. ketjun sentteri joka tekee peliä, ja mokke, siis aivan liian selvästi.

Pelin pitäisi pyöriä Burken kautta, hän on luonnollinen pelintekijä. Mattilan roolina pitäisi olla enemmän tilan tekeminen ja kiekkojen kaivaminen Burkelle ja Repolle.
 

Lugu63

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pienet on marginaalit. Kolmen pelin viikosta kolme paunaa, vaikka hyvä sauma oli napata enemmän. Huolimattomuus, typerät jäähyt ja epävarma mv-peli maksoi kovaa hintaa.

Pelissä on hyviä elementtejä, mutta Lukon pelaaminen ei pysy kasassa edes kokonaista erää. Liian halpoja maaleja annetaan omiin ja rytmiä rikkoo yksittäisten pelaajien koomailut.
 

upreo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olipa hyvä kiekkoilta. Vain tuloksen ja toisen erän vaihtaisin. Ensimmäinen erä oli kiimaisin miesmuistiin Äijänsuolla. Toisen voi unohtaa kokonaan. Ja kolmannessa Repo yksilötaidollaan sytytti jo kerran sammuneen kynttilän uudelleen. Tuli muuten tuosta maalista mieleen se JD:n runkosarjan lopun voittomaali Ilvestä vastaan mennävuosilta. Tuomareistakaan kannata valittaa. Alun epäselvät tilanteet loivat tunteen askiin ja matsin lopulla hyvin poimivat mm. Koivistoisen huitaisun. Ei ratkaissut kumpaankaan suuntaan matsia.

- Lebe tekee itsensä kyllä pieneksi noissa läpiajoissa
- vierailijoiden 2. ja 3. maalissa oli esimerkillistä maskityöskentelyä. Sen vuoksi ihan täysin en niitä Leben piikkiin saa.
- tuo vastustajan kiekollista puolustajaa vastaan pelaaminen on kyllä Lukon alkukauden suurin mysteeri. Ei tule selkärangasta vielä. HIFK:n neljännessä maalissa Mattila oli jo hyvällä liulla menossa Lindbohmiin kiinni. Sitten varmaan muisti, ettei mene niin kuin on sovittua ja Burke koitti ehtiä mieheen huonoin tuloksin. Kaksi maalia tällä viikolla noista tuli omiin.
- alivoima on liian passiivista ja pelaa liian pienenä
- ylivoimalla kiekko tuodaan nätisti alueelle. Lisäksi aktiivinen keskimies helpottaa kuvion rauhoittamista. Viivassa pelataan kiekolla rohkeasti. Osittain siitä taitaa johtua ne epäonnistuneet jätötkin.
- Ikoselta aika härkänen alivoimavaihto
- olipa mukava tunnelma hallissa. Kolmannen erän lopulla koko halli oli mukana matsissa. Jopa minä otin kädet pois puuskasta ja avasin suuni.
- voittomaali oli suoraan Tapolan pelikirjasta. Muutama sekunti ennen tuota Repo vielä näytti mailalla oman miehensä. Noh, tokkopa toista kertaa tällä kaudella enää Lukkoa vastaavalla rangotaan.

Kolmen maalin johtoa ei saisi menettää. Draaman kaari kuitenkin jotenkin tuossa täyttyi ja saatiin värikäs näytös. Sitä vaan mietin, että mihin se ensimmäisen erän hurmio katosi. Ei noin voi kotona käydä. Menköön viime kauden haamujen piikkiin. Matka kuitenkin jatkuu ja aaltoliikettä se tulee jatkossakin olemaan. Raikkaita juttuja tuloksen takana näkyy. Jossain kohtaa se aaltoliike toivottavasti loppuu ja peli kehittyy. Eväitä siihen on.
 

Okkul

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko ja maajoukkueet
Muutama hajatelma eilisestä.

Burkea tuskin huomasi kentällä vaikka yhden kakkossyöttöpisteen ABT maaliin saikin. Westerholmien ketju selkeästi paras 5 vs 5 pelissä.
Av peli oli surkea hetkittäisiä hetkiä lukuunottamatta.
Ensimmäisen erän alun jälkeen Lukko pelasi kuin hurmiossa ja kovalla prosentilla teki maalit. Hurmio loppui Raskin läpiajoon, siinä olisi tarvittu maalivahdin came saveria, sen jälkeen momentum siirtyi kaverille.
Hatun nosto Abt:lle joka vastasi puhelimeen, oli tuohon asti pelaamassa kauden peliä. Piipposen pitäisi olla 7 pakki Abt sijaan, vähän heppoisesti tuli pari jäähyä joista Hifk rankaisi.
Maalivahtipeli, tuntuu että halvalla menee maskintakaa vedot ylhäältä maaliin, läpiajoja pitäs pystyä ottamaan, rankkarikisassa olisi viimeistään tullut noutaja, tosin jos rankkukisaan olisi päädytty olisin vaihtanut velkaa.
Kolme peliä takana omiin on mennyt 10 maalia ja 1 piste/peli tahtia aloitettu, näyttäisi että yv on parantunut viimekauteen mutta av on murheellista.
Selvää on että puolustuspeliä on parannettava yhdessä maalivahtipelin kanssa. Isohko puolustava pakki tarvitaan ja myös ratkaisukykyinen voimahyökkääjä, nytkin näkyi Fontainen poissaolo, mikähän mahtoi olla poissaolon syy?
 

Ratikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUPLAMESTARIT 2021 & Red wings & Stevie Y
Mistä syystä Abt lopulta lensi ulos? Jäi hieman epäselväksi.

Ja tuomaripeli oli aika surkeaa kautta linjan. Ekassa erässä olisi Niemiselle pitänyt läpiajosta viheltää rankkari.
 

EngAge

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mistä syystä Abt lopulta lensi ulos? Jäi hieman epäselväksi.

Ja tuomaripeli oli aika surkeaa kautta linjan. Ekassa erässä olisi Niemiselle pitänyt läpiajosta viheltää rankkari.
Tappelusta. Tuomarit halus väkisin käyttää uusinta pykälää tappeluissa ja näkivät, että Rask oli "haluttomampi tappelemaan".
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mistä syystä Abt lopulta lensi ulos? Jäi hieman epäselväksi.

Ja tuomaripeli oli aika surkeaa kautta linjan. Ekassa erässä olisi Niemiselle pitänyt läpiajosta viheltää rankkari.

Minusta tuomarit onnistuivat hyvin vaikeassa ottelussa. Lopussa uskalsivat viheltää Koivistoisen huitaisun pois, usein tuossa on Liigassa jo pilli taskussa.
 

Venkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän siinä ylivoimaa tarjottiin eilisessä pelissä Lukolle mutta ei maistu. Jotain perkeleen seljäntakaa syöttöjä harjoitetaan ja kiekko jatkuvasti alueelta ulos. Mattila saisi lyhentää mailaa 15 senttiä. Heti kun kiekko on jaloissa niin tulee kusiset paikat. Nymannia ei huomannut eilen lainkaan. Häneltä myös odotetaan enemmän. Westerholmit hakevat liikaa hienoja syöttökompinaatioita. Eilenkin Pattu olisi monta monta kertaa päässyt paukuttamaan peepisteen paikkeilta mutta ei. Vetoja vaan. Niin ne toisetki joukkueet maaleja tekee. Repo oli pitelemätön. Tarmokin pelasi huippupelin!
 

Saul Goodman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pekka Virta
Burkea tuskin huomasi kentällä vaikka yhden kakkossyöttöpisteen ABT maaliin saikin. Westerholmien ketju selkeästi paras 5 vs 5 pelissä.
Ei kyllä ole huomannut mitenkään tän viikon peleissä. Tosin en ole erityisesti seurannutkaan kun en muistanut että Lukossa tällainen pelaaja viilettää, niin näkymätön on. Jotenkin saanut kuitenkin kolme syöttöpistettä. Corsi-lukemat onkin sitten hyökkääjistä toisiksi huonoimmat Ylitalon jälkeen. Jos Brook sen sijaan on yllättänyt positiivisesti niin tässä alkaa tuoksua huti, mutta ei nyt vielä tuomita.

On muuten kolmen pelin jälkeen Lukon corsi top5 sellainen että en olisi arvannut:

Fontaine
Krannila
Abt
Tieksola
Brook

Erityismainintana Abt jonka ollessa kentällä on tullut vain 9 laukausta omiin ja 20 vastustajan päähän. Erikoista. Almarilla sen sijaan on vaikeaa.

Nymannia ei huomannut eilen lainkaan. Häneltä myös odotetaan enemmän.
Eiköhän Nyman tuttuun tyyliin ole pimennossa jonnekin tuonne 5.10 paikkeille jolloin voikin tehoilla SaiPaa vastaan 2+2 ja kadota taas. Tosin KalPa ja Kookoo vaikuttaa toistaiseksi ihmeen heikoilta niin jos innostuisi jo niitä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös