Peliesitykset kaudella 2020–2021

  • 624 078
  • 8 707

BLG#13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Detroit Red Wings
On kyllä todella tyylikästä perseillä runkosarja niin että pelataan säälipleijareita. Kiitos kiitos. Upeaa.
Eiköhän nyt unohdeta se runkosarja. Paskaa oli, mutta luotetaan nyt siihen, että tämä kolmannen erän ”löysäkulleilu” (kuten tapana tuntuu olevan sanoa) oli sitä energian säästämistä. Täytyy myös mielestäni muistaa, että sport heräsi pelaamaan varmasti omalta osaltaan paremmin kolmannen erän aikana.
Mainittakoon vielä, että eilistä peliä en nähnyt, mutta kyllä tämä nyt näytti PALJON enemmän pudotuspeli kiekolta verrattuna runkosarjaan.
eteenpäin!
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Toivotaan, että tämä kokeilu oli tässä.
Mikä ihmeen kokeilu? Pikku-Kossu loukkaantui eilen, eikä ole vemppaosastolta nostaa tilalle senttereitä. Aaltonen on sentään joskus vuonna pottu ja peräpukama pelannut keskellä.

Kossu pelannee jo maanantaina, koska on puhuttu "kolhusta", joka meikän äidinkielellä tarkoittaa suht pientä vammaa. Voihan myös Aatu Räty palata kokoonpanoon? Tai sitten ei? Toivottavasti joku saadaan kuitenkin, sillä ei tuo JMA:n rooli jatkossa voi olla keskellä, vaikka joskus kauan sitten eräs Saku Mäenalanen onnistuikin vaihtamaan laidalta keskelle.
 

kop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mikä ihmeen kokeilu? Pikku-Kossu loukkaantui eilen, eikä ole vemppaosastolta nostaa tilalle senttereitä. Aaltonen on sentään joskus vuonna pottu ja peräpukama pelannut keskellä.

Tarkoitin kokeilulla sitä, että miksi väkisin laittaa umpilaituri Juhis keskelle kun esim. Jokinen olisi ollut paljon luontevampi sentteri.
 

Pedon kynnet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Koska kyse on urheilusta, vieläpä ammattiurheilusta, niin mikään ei ole koskaan varmaan, ennenkuin se on varmaa. Näinhän sitä on tapana sanoa. Ja kyllä, nyt on mielestäni näin, kun lähdetään haastamaan HIFK:ta. Nimenomaan haastamaan. HIFK oli Kärpille runkosarjassa paha vastus tällä kaudella, mutta Play offsit on aina Play offsit. Näin koronakaudella on paljon muuttuvia tekijöitä eri joukkueilla, joten se jo sinänsä tuo uuden , arvaamattoman elementin eri joukkueiden välille.

Siispä, kun kiekko tippuu jäähän Nordiksella maanantaina, niin kaikki on auki. HIFK:in etuna on toki tuo lepoetu, mutta koronakaranteenin tuoma suht pitkä tauko, vaikka ehtivätkin pelata kolme runkosarjan peliä, on aina pieni arvoitus, koska taukoa edeltävä hyvä vire on voinut kadota tai ainakin on hieman hakusessa??? Vaikka kolmesta pelistä tuli kaksi voittoa, ei voi sanoa, että vire olisi ennallaan? Kärpillä on toki säälipleijareiden ja sitä ennen olleen kiivaan pelitahdin tuoma rasitus rasitteena, mutta toisaaltaan myös pelituntuma kohdillaan. Ja, koska Sport pelit sujui hyvin, nousujohteisesti, kuten alkuviikon Tapparapelitkin, niin voisiko ajatella, että Kärpät on löytämässä juuri sopivaan aikaan vireensä kohti sitä, mitä Kärpiltä on totuttu näkemään?

Oli miten oli, mielenkiintoiset puolivälierät HIFK:ta vastaa tulossa. Ja vaikka täällä onkin välillä pessimismi vallannut sijaa, niin itse ainakin uskon, että Kärppien mahdollisuudet ovat luokkaa 50-50. Ainakin näin ennen ensimmäistäkään peliä. Ja jos vielä eka pelissä tapahtuisi ryöstö, mikä toki ihan mahdollista, niin asetelmat olisivat aivan toisenlaiset. Hienoja pelejä siis odotettavissa.
 

1971

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kaksi ekaa peliä Nordiksella. Kärpät on pelannut tällä kaudella todella hyvin vieraissa. Ryöstö edes toisessa pelissä voisi muuttaa ennakkoasetelmia jonkin verran?

HIFK on selvä ennakkosuosikki. Siitä ei pääse mihinkään, mutta aina elää pieni toivonkipinä pienessä vaatimattomassa Pohjoisen pojassa, että pikku-Kärppä raatelisi ison pahan kissapedon ja etenisi neljän joukkoon.
 

Fedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Coyotes
Aaltonen voitti tänään 2 aloitusta. Pidettäiskö tästä eteenpäin Juhis kuitenkin siellä laiturin tontilla, jooko Mamba?

Aaltonen tosiaan veti aloituksia kotiin prosentein 28,6%. Mutta ei meidän toisetkaan sentterit hirveästi paremmin esiintynyt aloituksissa:

Kristof 40,0%
Kunyk 37,5%
Mustonen 33,3%

Sport hallitsi aloituksia ja tietysti se on helpompia lähteä pelaamaan, jos aloituksissa pärjättäisiin. Täytyy tähän tietysti mainita, että HIFKissä on mainoita alottajia myös.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Aaltonen tosiaan veti aloituksia kotiin prosentein 28,6%. Mutta ei meidän toisetkaan sentterit hirveästi paremmin esiintynyt aloituksissa:

Kristof 40,0%
Kunyk 37,5%
Mustonen 33,3%

Sport hallitsi aloituksia ja tietysti se on helpompia lähteä pelaamaan, jos aloituksissa pärjättäisiin. Täytyy tähän tietysti mainita, että HIFKissä on mainoita alottajia myös.

Tässä on hyvä huomioida myös se, että Koskenkorva veti aloituksia ensimmäsessä ottelussa vielä heikommin kuin Aaltonen - 27,3%.
 

Uraanitumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets, Bärilund
IFK on ennalta heikompi aloitus joukkue, kun mitä Sport oli. Sinänsä voidaan odottaa parempia prosentteja aloitusympyrässä. Mietinkin ekan pelin aikana etteikö tuota Luceniusta oikeasti voita kukaan, tuntui vievän joka helvetin aloituksen.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Yön yli pureksittu lähtökohtia HIFK-sarjaan ja, vaikka Kärppien peli ei ole tällä kaudella ihan parhaalla mahdollisella tavalla rullannutkaan, niin kyllähän nämä HIFK:n ja Kärppien väliset pelit ovat aina yhtä herkullisia asetelmia. Kärpät pääsee tällä kertaa iskemään altavastaajan ja näen muutenkin, että tämä nykyinen tilanne ja järjetely suosii hieman Kärppiä tässä sarjassa, mikä kaventaa hieman HIFK:n vahvaa pelillistä ja materiaalista etua.

Kärpillä on pelituntuma ja Sport-sarjan antama hyvä itseluottamu ja flow, vaikka Sport-sarja ei se kaikkein kovin mittari ollutkaan, niin nuo voitot varmasti kasvattivat itseluottamusta joukkueen sisällä. Ja ei varmasti tarvitse ketään erikseen sytyttää, kun vastaan asettuu HIFK. Näen myös sen Kärppien "etuna", että sarjan kaksi ensimmäistä peliä pelataan nimenomaan Helsingissä, jossa HIFK:illä on paine säilyyttä kotietu ja "torpata" Kärppien yllätysyritys.

Nyt päästään Helsinkiin pelamaan paineettomassa tilanteessa ekat pelit Sport-sarjan flown siivittämänä ja hakemaan yllätystä ennakkosuosikki-HIFK:iä vastaan. Näen myös, että paras 5:stä sarja on etu Kärppien kannalta. Paras 7:stä sarjassa parempi joukkue voittaa _aina_, mutta paras 5:stä sarjassa sattumalla on hieman enemmän sijaa ja asetelma ja se painetilanne on erilainen, kun jo sen yhdenkin kiinnityksen ottaminen on massiivinen juttu. Se kumpi vie ekan kohtaamisen, onkin jo toisessa pelissä ns. "selkä seinää vasten", koska tällöin sen 2.osaottelu olisi jo mieluusti voitettava tai muuten kausi on todenteolla vaijerilla.

Paras 5:stä sarja luo siis erilaisen painetilanteen, "tarinan" sekä rytmin sarjalle, kuin jos pelattaisiin seitsemän ottelun sarja ja tämä formaatti on Kärppien etu. Vaikka Kärppienkin joukkue on roolitukseltaan hieman repalainen, on HIFK:ikin koronan kurittama ja pelillinen kestävyyskunto on HIFK:n leirissä hieman kysymysmerkki. Nyt jos koskaan on Kärppien sauma iskeä siihen kaulavaltimoon ja hakea yllätystä ennakkoon väkevämpää HIFK:iä vastaan. Ekoihin Helsingin peleihin on ladattava aika lailla kaikki peliin ja onnistuttava ryöstämään vähintää yksi peli. Sen jälkeen sarja olisikin täysin auki ja mausteet olisivat olemassa huimalla loppusarjalle.

HIFK nurin puolivälierissä ja eteminen välieriin olisi jo jonkin sortin kasvojen pesu ja kunnian palautus joukkueelta. Paikka mitalipeleissä on suoritus mihin voisi tämän kauden rämpimisen jälkeen olla jo suht tyytyväinen, vaikka kauden jälkeen onkin ehdottomasti silti käytävä kunnon palautuskeskutletu ja perattava tämä kausi huolella läpi, siinä mikä meni vikaan, eikä antaa mahdollisen pleijarimenestyksen sokaista, että kausi olisi ollut joku huima menestys.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät joutuu tekemään täyden päivätyön päästäkseen omalta alueella kiekolla pois.

Ja kun päästään, niin Koblizek kaatuu hyökkäyssinisellä omiin jalkoihin.
 

Micol

Jäsen
Kyllä tulee pitkä työ tämän sarjan kanssa. Tai no siis lyhyt kun menee IFK:lle 3-0. Suurin mielenkiinto saako IFK enemmän maaleja mitä Kärpät laukauksia.

Ei niin mitään saumaa Kärpillä.
Niin, jos Fränä pelaa edes kohtuu hyvällä tasolla, niin aika helvetin vaikeaa tulee olemaan Kärpillä. Kulmista on vaikea edelleenkin tehdä maaleja ja pelkkä alueelle pääsykin tekee välillä tiukkaa...

Seuraavassa erässä alkaakin sitten varmaan se kauan odotettu Lese-show, kun on alkulämmöt saatu päälle...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Fedo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös